
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Wanneer je een bouwvergunning nodig hebt en de aanvraag bouwvergunning hebt gedaan, neemt de gemeente de vergunningaanvraag in behandeling. Zij berekenen hier kosten voor (ook als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt). Deze kosten heten leges omgevingsvergunning. Op het moment dat er niet binnen 10 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan een verlengingsbesluit is genomen, ben je geen leges omgevingsvergunning verschuldigd. Dit geldt ook voor wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld, of wanneer er een verlengingsbesluit is genomen.
Per gemeente verschillen de bedragen die je moet betalen, deze staan in de gemeentelijke legesverordening. Hierin en in het daarbij behorende tarievenblad van jouw gemeente staan de legeskosten omgevingsvergunning.
Om je alvast een idee te geven van de kosten van een omgevingsvergunning hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. De kosten kunnen aardig oplopen en verschillen per gemeente en aanvraag van de bouwvergunning.
Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Je hebt een bouwvergunning nodig op het moment dat er constructieve wijzigingen worden doorgevoerd aan jouw woning. Denk aan het verwijderen van een draagmuur bij het bouwen van een aanbouw die dieper is dan 4,0 m, of van een dakterras.
De vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket. Je krijgt binnen dit loket jouw eigen aanvraagpagina, waar je alle benodigde gegevens upload. Op het moment dat je dit hebt gedaan is het mogelijk om je vergunningsaanvraag in te dienen. Doorgaans ontvang je dan na 8 weken antwoord van de gemeente.
Wil je zeker weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Bij het Omgevingsloket kan je een online vergunningscheck doen.
Een bouwtekening maken voor de aanleg van een steiger met een verbreding aan het einde, als terras. Het gaat hier om het afbreken van een bestaande steiger van 8 meter lang en 1 meter breed, het vernieuwen hiervan en uitbreiden met een terras van 4 x 3 meter. De werkzaamheden hier voor zijn al uitgevoerd. Het gaat dus om een bouwvergunning achteraf en de benodigde tekeningen hiervoor. Ik heb wel wat foto's van de oude steiger.
Nieuwe woning
Het betreft een bouwvergunning in verband met splitsing van een pand/herenhuis in Amsterdam. Begane gond en eerste verdieping en andere deel tweede en derde verdieping. Het gaat om het maken van tekeningen voor de bouwvergunning.
Ik wil graag 2 muurtjes weghalen in mijn nieuwe woning en heb hiervoor een opdracht geplaatst bij een aannemer. De muren zijn van zeer licht materiaal (een dichtgemaakte suite en een stukje gangmuur), maar hebben mogelijk wel een ondersteunende werking, zeker omdat het de benedenwoning is met 4 lagen erbovenop. De aannemer geeft aan dat als hij de muren sloopt dat hij dan direct kan zien of de muren dragend/ondersteunend zijn en welke ondersteunende maatregelen nodig zijn. Ik wil dit inzicht graag vooraf, ook omdat als blijkt dat de muur ondersteunend is, ik mogelijk een lichte bouwvergunning had moeten aanvragen. Ik zoek op zeer korte termijn een expert die me kan adviseren wat er gebeurd als ik de muurtjes weghaal en welke eventuele maatregelen nodig zijn. Aangezien de aannemer vo
Bouwvergunningsaanvraag ondersteuning voor uitbouw. Hiervoor is een bouwtekening noodzakelijk die wij niet zelf kunnen opstellen.