Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten aanbouw

Houten aanbouw en uitbouw

Wil je jouw woonruimte vergroten met een houten uitbouw of aanbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Meer ruimte nodig in je woning? Een houten uitbouw of houten aanbouw is dé oplossing! Een houten uitbouw of aanbouw van een sterk houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft ook nog eens karakter aan je woning.

Een houten uitbouw of aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een houten uitbouw of aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende aannemer te laten uitvoeren. 

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte in je woning. De aannemers bouwen niet alleen de houten aanbouw of houten uitbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je houten aanbouw of uitbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten uitbouw of aanbouw wil laten plaatsen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een aannemer in jouw buurt

Houten uitbouw en aanbouw kosten

Over het algemeen kost een houten aanbouw of uitbouw minder dan een gemetselde aanbouw of uitbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk voor een houten aanbouw of uitbouw licht van gewicht. Wel kan je het met de afwerking het zo duur maken als je zelf wil.

Op de uiteindelijke prijs van jouw houten aanbouw of uitbouw zijn een aantal zaken van invloed, zoals de afmeting van de houten aanbouw of uitbouw, gebruik van andere materialen, de afwerking en de montagekosten

Gemiddeld gezien ben je rond €22.500 kwijt voor een houten aanbouw of uitbouw. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw en een houten uitbouw van 5 m breed en 3 m diep

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab (kant-en-klaar) Maatwerk
Standaard €16.000 - €20.000 €19.000 - €23.000
Klassiek/Modern €18.000 - €22.000 €21.000 - €25.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten aanbouw

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen houten aan- of uitbouw

Voordelen houten aanbouw

  • Hout is een voordelig materiaal;
  • Hout geeft een karakteristieke uitstraling;
  • Hout is gemakkelijk in onderhoud;
  • Hout is eenvoudig te repareren;
  • Een houten aanbouw of uitbouw heeft niet altijd een fundering nodig;
  • Met hout is maatwerk én prefab mogelijk.

Nadelen houten aanbouw

  • Hout heeft regelmatig onderhoud nodig;
  • Hout heeft een kortere levensduur dan steen of kunststof;
  • Hout is minder isolerend.

Prijsvoorbeelden houten aanbouw of uitbouw

Hieronder geven wij drie prijsvoorbeelden weer van een houten aanbouw.

Meest gekozen werk

Wat het meest gekozen wordt is een houten aanbouw van 5 bij 3 meter. Daarbij sluit de lange kant van de houten aanbouw aan aan de achtergevel van je woning. Gemiddeld liggen de kosten, inclusief fundering, platdak en dakramen, tussen de €16.000 en €18.000.

Groter project

Met een groter project bedoelen wij een complete houten aanbouw waar je bijvoorbeeld een auto in kan zetten. Dit is een houten aanbouw van 6 bij 2,5 meter diep. De gemiddelde prijs van een groter project inclusief constructie, uitgraven, heien, fundering van de vloer, schuifpui en het maken van het dak, ligt rond de €23.000.

Gedetailleerd project

Onder een gedetailleerd project verstaan wij een project waar je een houten overkapping laat plaatsen. De gemiddelde prijs van een houten overkapping met een afmeting van 2 bij 2,5 meter inclusief montage, ligt rond de €1.300.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een houten aan- of uitbouw

maandag 16 januari 2023

SPOED: Afbouwen uitbouw zijkant huis

Beste aannemer, Wij zoeken een specliast voor het afbouwen van een aanbouw. Situatie: een prutser van een aannemer heeft bij ons houten binnenwanden, ijzeren constructie en een dak geplaast wat een aanbouw moet voorstellen. Nu heeft die aannemer verder alles verpest en zitten wij met een constructie buiten wat we willen laten afbouwen. Doel: De buitenmuren moeten tegen de wanden worden opgemetseld, er moeten kozijnen worden geplaatst en de aanbouw moet vanuit binnen worden afgewerkt. Er is wel al een muurdoorbraak waar een draagbalk in zit naar de toekomstige aanbouw toe. We zoeken een specialist die we kunnen vertrouwen en waarmee we dit verschrikkelijke hoofdstuk goed kunnen afsluiten.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Wijdewormer
maandag 19 december 2022

Uitbouw achterzijde uitbreiden + renoveren

Het betreft het een uitbouw van 4.00 diep x 2,50 breed. Tegen aanbouw buren. Werkzaamheden omvatten onder andere: - verplaatsen (hergebruiken) bestaande openslaande deuren - verwijderen buitenmuur bestaande uitbouw - dak nieuwe uitbouw verbinden met oude uitbouw en vernieuwen bestaand dakbedekking. - verplaatsen radiator - in overleg ca. 3 nieuwe elektrapunten - indien mogelijk houten vloer ipv beton Verwijderen bestrating en verplaatsen van beplanting en boom zal ik zelf verzorgen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw IJmuiden
woensdag 07 december 2022

Uitbouw realiseren houten kozijnen

Graag zouden we een aanbouw realiseren van 2 meter diep en 5,5 meter breed. Casco opleveren en klassiek met openslaande deuren in het midden. Afwerking in overleg met houten kozijnen. Er moet een gevel worden doorbroken. Betreft de achterzijde van de woning. Dit is vergunningsvrij. We staan open voor prefab.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Castricum
donderdag 01 december 2022

Houten uitbouw 12m2 woonklaar

Ik wil graag een uitbouw van 12m2. De afwerking van de buitenzijde mag van hout. De oplevering van de binnenzijde mag woonklaar. Er moet ook elektrische vloerverwarming in gekomen worden en deze moet ook een stukje doorgetrokken worden naar de slaapkamer. De gevel moet doorbroken worden voor de aanbouw. De kozijnen van kunststof zijn. Huis is wel in de binnenstad.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Leeuwarden
donderdag 24 november 2022

Uitbouw 20m2 casco

Wij willen een offerte van een uitbouw aan de achterzijde van het woonhuis incl. garage. Deze moet 2 meter diep worden bij +/- 9,33m breed, er moet bij het woonhuis een schuifdeur komen met 2 schuifdeuren. Ik twijfel nog of ik een gemetselde uitbouw wil of een houten aanbouw. De oplevering van de binnenzijde mag gewoon casco zijn. De kozijnen mogen van kunststof. Er is geen vergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hellevoetsluis
zondag 20 november 2022

Uitbouw 20m2 woonklaar

Wij willen een aanbouw van 5x4 voor een slaapkamer. De afwerking van de buitenzijde hangt af van wat de vakman adviseert. De oplevering van de binnenzijde het liefst woonklaar. We willen houten kozijnen in de aanbouw. Ik ben van plan om daar een airco te laten plaatsen voor verwarming, die aangesloten is op de zonnepanelen. Er is geen vergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Drijber
Offertes aanvragen