Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten aanbouw

Houten aanbouw en uitbouw

Wil je jouw woonruimte vergroten met een houten uitbouw of aanbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Meer ruimte nodig in je woning? Een houten uitbouw of houten aanbouw is dé oplossing! Een houten uitbouw of aanbouw van een sterk houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft ook nog eens karakter aan je woning.

Een houten uitbouw of aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een houten uitbouw of aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende aannemer te laten uitvoeren. 

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte in je woning. De aannemers bouwen niet alleen de houten aanbouw of houten uitbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je houten aanbouw of uitbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten uitbouw of aanbouw wil laten plaatsen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een aannemer in jouw buurt

Houten uitbouw en aanbouw kosten

Over het algemeen kost een houten aanbouw of uitbouw minder dan een gemetselde aanbouw of uitbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk voor een houten aanbouw of uitbouw licht van gewicht. Wel kan je het met de afwerking het zo duur maken als je zelf wil.

Op de uiteindelijke prijs van jouw houten aanbouw of uitbouw zijn een aantal zaken van invloed, zoals de afmeting van de houten aanbouw of uitbouw, gebruik van andere materialen, de afwerking en de montagekosten

Gemiddeld gezien ben je rond €22.500 kwijt voor een houten aanbouw of uitbouw. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw en een houten uitbouw van 5 m breed en 3 m diep

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab (kant-en-klaar) Maatwerk
Standaard €16.000 - €20.000 €19.000 - €23.000
Klassiek/Modern €18.000 - €22.000 €21.000 - €25.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten aanbouw

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen houten aan- of uitbouw

Voordelen houten aanbouw

  • Hout is een voordelig materiaal;
  • Hout geeft een karakteristieke uitstraling;
  • Hout is gemakkelijk in onderhoud;
  • Hout is eenvoudig te repareren;
  • Een houten aanbouw of uitbouw heeft niet altijd een fundering nodig;
  • Met hout is maatwerk én prefab mogelijk.

Nadelen houten aanbouw

  • Hout heeft regelmatig onderhoud nodig;
  • Hout heeft een kortere levensduur dan steen of kunststof;
  • Hout is minder isolerend.

Prijsvoorbeelden houten aanbouw of uitbouw

Hieronder geven wij drie prijsvoorbeelden weer van een houten aanbouw.

Meest gekozen werk

Wat het meest gekozen wordt is een houten aanbouw van 5 bij 3 meter. Daarbij sluit de lange kant van de houten aanbouw aan aan de achtergevel van je woning. Gemiddeld liggen de kosten, inclusief fundering, platdak en dakramen, tussen de €16.000 en €18.000.

Groter project

Met een groter project bedoelen wij een complete houten aanbouw waar je bijvoorbeeld een auto in kan zetten. Dit is een houten aanbouw van 6 bij 2,5 meter diep. De gemiddelde prijs van een groter project inclusief constructie, uitgraven, heien, fundering van de vloer, schuifpui en het maken van het dak, ligt rond de €23.000.

Gedetailleerd project

Onder een gedetailleerd project verstaan wij een project waar je een houten overkapping laat plaatsen. De gemiddelde prijs van een houten overkapping met een afmeting van 2 bij 2,5 meter inclusief montage, ligt rond de €1.300.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een houten aan- of uitbouw

vrijdag 13 mei 2022

Aanbouw achterzijde realiseren

Ik wil over de gehele breedte een uitbouw van 4 meter diep met dakraam en grote schuifpui. Hebben de voorkeur voor een casco oplevering met metsel constructie en houten kozijnen


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zeist
maandag 02 mei 2022

Traditioneel gemetselde uitbouw garage

Het gaat om het realiseren van een aanbouw van 13 bij 3,5 meter aan onze nieuwbouwwoning. Het is aan de rechterzijde aan de bestaande garage (verlening garage). Ik heb voor de gemeente aangevraagd om zeker te zijn dat dit vergunningsvrij is. Ik wil een traditioneel gemetselde afwerking met houten kozijnen en een casco oplevering. De garage hoeft niet verwarmd te worden. Er moet een gevel worden doorbroken. De woning krijgen we begin 2023 en hier willen we dan gelijk mee beginnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vianen
zondag 01 mei 2022

Woonklare houten uitbouw

We willen graag een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Dit is vergunningsvrij. Aanbouw dient ca 5,5 meter breed te zijn en 2,5 meter diep. Hier willen wij een pui in met dubbel openslaande deuren. Afwerking aan de buitenzijde verticale houten latjes met ruimte ertussen. Kozijnen in overleg. Woonklare oplevering. Uitbouw en volledige benedenverdieping infrarood vloerverwarming laten leggen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Bosch
vrijdag 29 april 2022

Woonklare houten uitbouw zijkant woning

Realiseren aanbouw zijkant huis. Geen vergunning nodig. Tekeningen beschikbaar. Breedtemaat ligt nog niet vast. Ik wil een houten uitbouw met houten kozijnen. Ik wil een woonklare oplevering. Er moet een klein stuk van de gevel worden doorbroken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Bennebroek
zaterdag 23 april 2022

Aanbouw/uitbouw voorkant woning realiseren ~6,2m2

Beneden willen wij de woonkamer vergroten door de kamer te vergroten door een aan/uitbouw aan de voorkant incl. regelen van een vergunning. Wij zaten te denken aan een uitbouw 2m diep x 3,1m breed ongeveer. Afwerking willen wij gemetseld. Qua oplevering is onze voorkeur casco maar staan open voor de andere opties. Wij hebben houten kozijnen gewild. De uitbouw moet waarschijnlijk verwarmd worden d.m.v. radiatoren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vught
zondag 10 april 2022

Aanbouw achterzijde woning realiseren ~39m2

Wij willen de bestaande uitbouw aan de achterkant vervangen door een completen aanbouw over de gehele zijde. Moet 3,90 meter diep worden en ongeveer 10 meter breed. Zodat hij voorbij het huis steekt en we daar een bijkeuken kunnen plaatsen. Afwerking willen wij hout. Oplevering casco. Wij hebben houten kozijnen gewild. Wij hebben ook graag 1 lichtkoepel in het dak gewild.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rosmalen
Offertes aanvragen