Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten aanbouw

Houten aanbouw en uitbouw

Wil je jouw woonruimte vergroten met een houten uitbouw of aanbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Meer ruimte nodig in je woning? Een houten uitbouw of houten aanbouw is dé oplossing! Een houten uitbouw of aanbouw van een sterk houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft ook nog eens karakter aan je woning.

Een houten uitbouw of aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een houten uitbouw of aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende aannemer te laten uitvoeren. 

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte in je woning. De aannemers bouwen niet alleen de houten aanbouw of houten uitbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je houten aanbouw of uitbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten uitbouw of aanbouw wil laten plaatsen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een aannemer in jouw buurt

Houten uitbouw en aanbouw kosten

Over het algemeen kost een houten aanbouw of uitbouw minder dan een gemetselde aanbouw of uitbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk voor een houten aanbouw of uitbouw licht van gewicht. Wel kan je het met de afwerking het zo duur maken als je zelf wil.

Op de uiteindelijke prijs van jouw houten aanbouw of uitbouw zijn een aantal zaken van invloed, zoals de afmeting van de houten aanbouw of uitbouw, gebruik van andere materialen, de afwerking en de montagekosten

Gemiddeld gezien ben je rond €22.500 kwijt voor een houten aanbouw of uitbouw. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw en een houten uitbouw van 5 m breed en 3 m diep

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab (kant-en-klaar) Maatwerk
Standaard €16.000 - €20.000 €19.000 - €23.000
Klassiek/Modern €18.000 - €22.000 €21.000 - €25.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten aanbouw

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen houten aan- of uitbouw

Voordelen houten aanbouw

  • Hout is een voordelig materiaal;
  • Hout geeft een karakteristieke uitstraling;
  • Hout is gemakkelijk in onderhoud;
  • Hout is eenvoudig te repareren;
  • Een houten aanbouw of uitbouw heeft niet altijd een fundering nodig;
  • Met hout is maatwerk én prefab mogelijk.

Nadelen houten aanbouw

  • Hout heeft regelmatig onderhoud nodig;
  • Hout heeft een kortere levensduur dan steen of kunststof;
  • Hout is minder isolerend.

Prijsvoorbeelden houten aanbouw of uitbouw

Hieronder geven wij drie prijsvoorbeelden weer van een houten aanbouw.

Meest gekozen werk

Wat het meest gekozen wordt is een houten aanbouw van 5 bij 3 meter. Daarbij sluit de lange kant van de houten aanbouw aan aan de achtergevel van je woning. Gemiddeld liggen de kosten, inclusief fundering, platdak en dakramen, tussen de €16.000 en €18.000.

Groter project

Met een groter project bedoelen wij een complete houten aanbouw waar je bijvoorbeeld een auto in kan zetten. Dit is een houten aanbouw van 6 bij 2,5 meter diep. De gemiddelde prijs van een groter project inclusief constructie, uitgraven, heien, fundering van de vloer, schuifpui en het maken van het dak, ligt rond de €23.000.

Gedetailleerd project

Onder een gedetailleerd project verstaan wij een project waar je een houten overkapping laat plaatsen. De gemiddelde prijs van een houten overkapping met een afmeting van 2 bij 2,5 meter inclusief montage, ligt rond de €1.300.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een houten aan- of uitbouw

donderdag 15 september 2022

Aanbouw plaatsen aan zijgevel (7,5m2)

Aanbouw 2,5x3m aan zijgevel van de woning, waardoor speelkamer ontstaat die toegankelijk is middels schuifdeur vanuit de living. Aanbouw heeft ramen tot halverwege aan de buitenzijde gevel. Plat dak zelfde hoogte als de gevel achterzijde woning. Mogelijk heiwerk nodig. Graag advies cq offerte. Aanvang bouw 29 mei 2023. Afwerking gemetseld. Oplevering woonklaar. Wij hebben houten kozijnen gewild. De uitbouw moet verwarmd worden d.m.v. vloerverwarming.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rotterdam
maandag 12 september 2022

Een houtskelet casco uitbouw achter de woning maken

We willen een aanbouw realiseren van 3.5 bij 6 meter. We hebben een 'houten' woning waarbij geen steen gebruikt is, maar volledig van hout is, bedekt met houten antracieten planken. De huidige woning heeft aan de achterzijde 2 kozijnen met 4 openslaande deuren, die willen we naar achten verplaatsen. Betreft een vrijstaande woning. De bouw kan vergunningsvrij. De bouw graag casco opleveren met een dicht dak. Daarnaast is er een 2 meter doorgang naar de achtertuin.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Altforst
dinsdag 06 september 2022

Aanbouw en opbouw woning realiseren

Zou graag offertes willen ontvangen voor het realiseren van een uitbouw en een opbouw. Aanbouw 5 m bij 2.30 m aan de achterzijde van de woning. Afwerking gemetseld. Oplevering sausklaar. Wij hebben houten kozijnen gewild. De opbouw van de woning moet 30m2 worden. Afwerking hout en oplevering saus klaar. De kozijnen willen wij ook van hout.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Emmen
dinsdag 30 augustus 2022

Garage uitbouwen(5,5x6m)

Momenteel hebben we een garage achterzijde van 3x 6 en we willen graag een aanbouw eraan van 5,5x6. Afwerking gemetseld. Oplevering casco. Wij hebben houten kozijnen gewild.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Harlingen
dinsdag 30 augustus 2022

Uitbouw realiseren

Toegang achter langs. Tuin moet eerst in overleg afgebroken worden. Aanbouw aan zijgevel. Staal balk van 4mtr nodig. Ondergrond zand. Makkelijk parkeren. 3 x 5 m, plat dak, een raam en een schijfdeur. Gedeelte wordt badkamer. Aansluiting voor badkamer nodig. Hebben de voorkeur voor een complete oplevering. Inclusief schuifpui en houten kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Oosterhout
maandag 29 augustus 2022

Casco prefab uitbouw

Graag zouden we een prefab aanbouw realiseren van 2.5 meter diep en 5 meter breed. Casco opleveren en klassiek met openslaande deuren in het midden. Afwerking in overleg met houten kozijnen. Er moet een gevel worden doorbroken. Betreft de achterzijde van de woning. Dit is vergunningsvrij.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Heemskerk
Offertes aanvragen