Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Houten aanbouw

Houten aanbouw en uitbouw

Wil je jouw woonruimte vergroten met een houten uitbouw of aanbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Meer ruimte nodig in je woning? Een houten uitbouw of houten aanbouw is dé oplossing! Een houten uitbouw of aanbouw van een sterk houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft ook nog eens karakter aan je woning.

Een houten uitbouw of aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een houten uitbouw of aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende aannemer te laten uitvoeren. 

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte in je woning. De aannemers bouwen niet alleen de houten aanbouw of houten uitbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je houten aanbouw of uitbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten uitbouw of aanbouw wil laten plaatsen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een aannemer in jouw buurt

Houten uitbouw en aanbouw kosten

Over het algemeen kost een houten aanbouw of uitbouw minder dan een gemetselde aanbouw of uitbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk voor een houten aanbouw of uitbouw licht van gewicht. Wel kan je het met de afwerking het zo duur maken als je zelf wil.

Op de uiteindelijke prijs van jouw houten aanbouw of uitbouw zijn een aantal zaken van invloed, zoals de afmeting van de houten aanbouw of uitbouw, gebruik van andere materialen, de afwerking en de montagekosten

Gemiddeld gezien ben je rond €22.500 kwijt voor een houten aanbouw of uitbouw. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw en een houten uitbouw van 5 m breed en 3 m diep

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab (kant-en-klaar) Maatwerk
Standaard €16.000 - €20.000 €19.000 - €23.000
Klassiek/Modern €18.000 - €22.000 €21.000 - €25.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten aanbouw

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen houten aan- of uitbouw

Voordelen houten aanbouw

  • Hout is een voordelig materiaal;
  • Hout geeft een karakteristieke uitstraling;
  • Hout is gemakkelijk in onderhoud;
  • Hout is eenvoudig te repareren;
  • Een houten aanbouw of uitbouw heeft niet altijd een fundering nodig;
  • Met hout is maatwerk én prefab mogelijk.

Nadelen houten aanbouw

  • Hout heeft regelmatig onderhoud nodig;
  • Hout heeft een kortere levensduur dan steen of kunststof;
  • Hout is minder isolerend.

Prijsvoorbeelden houten aanbouw of uitbouw

Hieronder geven wij drie prijsvoorbeelden weer van een houten aanbouw.

Meest gekozen werk

Wat het meest gekozen wordt is een houten aanbouw van 5 bij 3 meter. Daarbij sluit de lange kant van de houten aanbouw aan aan de achtergevel van je woning. Gemiddeld liggen de kosten, inclusief fundering, platdak en dakramen, tussen de €16.000 en €18.000.

Groter project

Met een groter project bedoelen wij een complete houten aanbouw waar je bijvoorbeeld een auto in kan zetten. Dit is een houten aanbouw van 6 bij 2,5 meter diep. De gemiddelde prijs van een groter project inclusief constructie, uitgraven, heien, fundering van de vloer, schuifpui en het maken van het dak, ligt rond de €23.000.

Gedetailleerd project

Onder een gedetailleerd project verstaan wij een project waar je een houten overkapping laat plaatsen. De gemiddelde prijs van een houten overkapping met een afmeting van 2 bij 2,5 meter inclusief montage, ligt rond de €1.300.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een houten aan- of uitbouw

dinsdag 21 maart 2023

Aluminium serre plaatsen 21m2

We hebben aan de achterkant van ons huis, in de keuken, nu een houten pui van zo'n 350x350cm die we graag willen vervangen en tegelijk een serre willen aanbouwen. De totale afmetingen van de serre zouden zo'n 450x450x290 (bxlxh) worden. Aan beide zijden is de serre ingesloten door bestaande muren (links bijkeuken, rechts uitbouw van de buren). Wat we graag zouden willen is hulp bij ontwerp, kosteninschatting en uiteraard ook de realisatie van de serre. We neigen naar aluminium als materiaal. Foto's: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/27bad701-2274-4eb7-8709-730d07ba9c2b/assets


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Winschoten
donderdag 23 februari 2023

Houten/kunststof aanbouw 18m2 casco

Wij hebben een huis gekocht en overwegen een uitbouw op de plek waar de tuinkamer nu zit. Wellicht dat een deel van de tuinkamer hergebruikt kan worden. Het is een tuinkamer van ongeveer 18m2. Aan de linkerkant zit ook al een muur van de garage. De afwerking van de buitenzijde mag van hout of kunststof. De oplevering van de binnenzijde mag casco.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Tiel
zondag 12 februari 2023

Houten aanbouw plaatsen

Ik wil een aanbouw laten plaatsen aan de achterzijde van de woning. De afmetingen zijn 2,5 bij 5. Dit is vergunningsvrij. Ik zou een houten afwerking willen aan de buitenzijde met kunststof kozijnen. Ik wil een woonklare oplevering en radiatoren die de uitbouw verwarmen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
woensdag 08 februari 2023

Houten uitbouw 15m2 sausklaar

Ik wil graag een uitbouw aan de achterzijde van 5480x2750x 3400 mm. De afwerking van de buitenzijde mag van hout, de kozijnen ook. De oplevering van mag sausklaar. Er moet wel vloerverwarming worden gelegd, dit moet aangesloten worden op de rest van de woning. Er moet wel stroom de aanbouw komen, twee stopcontacten en licht. We willen ook een schuifpui met openslaande deuren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Haarlem
donderdag 26 januari 2023

Aanbouw achterzijde woning incl vloerverwarming

Wij zouden graag de uitbouw willen laten vervangen, er staat nu een houten & stenen uitbouw en deze willen we vervangen voor een modernere, hoge, uitbouw. De hoogte het zelfde als het bestaande huis. De stenen het zelfde of wit. De uitbouw ongeveer 7 meter lang (tuin loopt schuin) Een ruimte van ongeveer 2 - 2.5 meter als bijkeuken en 4.5 - 5 als werkkamer met een breedte van 3 meter. 1 deur in de bijkeuken naar buiten en een deur naar de werkkamer. ook een raam in de werkkamer (nog nader te bepalen). Eventueel de bestaande vloerverwarming van de keuken doorleggen (als dit mogelijk is) anders gaan we voor een andere manier van verwarmen. Graag een plat dak houden ivm zonnepanelen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Bavel
maandag 16 januari 2023

SPOED: Afbouwen uitbouw zijkant huis

Beste aannemer, Wij zoeken een specliast voor het afbouwen van een aanbouw. Situatie: een prutser van een aannemer heeft bij ons houten binnenwanden, ijzeren constructie en een dak geplaast wat een aanbouw moet voorstellen. Nu heeft die aannemer verder alles verpest en zitten wij met een constructie buiten wat we willen laten afbouwen. Doel: De buitenmuren moeten tegen de wanden worden opgemetseld, er moeten kozijnen worden geplaatst en de aanbouw moet vanuit binnen worden afgewerkt. Er is wel al een muurdoorbraak waar een draagbalk in zit naar de toekomstige aanbouw toe. We zoeken een specialist die we kunnen vertrouwen en waarmee we dit verschrikkelijke hoofdstuk goed kunnen afsluiten.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Wijdewormer
Offertes aanvragen