Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houten aanbouw

Houten aanbouw en uitbouw

Wil je jouw woonruimte vergroten met een houten uitbouw of aanbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Meer ruimte nodig in je woning? Een houten uitbouw of houten aanbouw is dé oplossing! Een houten uitbouw of aanbouw van een sterk houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig en geeft ook nog eens karakter aan je woning.

Een houten uitbouw of aanbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Als je beslist om een houten uitbouw of aanbouw te laten realiseren wil je natuurlijk wel dat er kwaliteitswerk wordt geleverd. Daarom is het aan te raden om de klus door een erkende aannemer te laten uitvoeren. 

De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van meer ruimte in je woning. De aannemers bouwen niet alleen de houten aanbouw of houten uitbouw, ze kunnen je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor je houten aanbouw of uitbouw en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten uitbouw of aanbouw wil laten plaatsen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een aannemer in jouw buurt

Houten uitbouw en aanbouw kosten

Over het algemeen kost een houten aanbouw of uitbouw minder dan een gemetselde aanbouw of uitbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk voor een houten aanbouw of uitbouw licht van gewicht. Wel kan je het met de afwerking het zo duur maken als je zelf wil.

Op de uiteindelijke prijs van jouw houten aanbouw of uitbouw zijn een aantal zaken van invloed, zoals de afmeting van de houten aanbouw of uitbouw, gebruik van andere materialen, de afwerking en de montagekosten

Gemiddeld gezien ben je rond €22.500 kwijt voor een houten aanbouw of uitbouw. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw en een houten uitbouw van 5 m breed en 3 m diep

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Stijl Prefab (kant-en-klaar) Maatwerk
Standaard €16.000 - €20.000 €19.000 - €23.000
Klassiek/Modern €18.000 - €22.000 €21.000 - €25.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten aanbouw

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen houten aan- of uitbouw

Voordelen houten aanbouw

  • Hout is een voordelig materiaal;
  • Hout geeft een karakteristieke uitstraling;
  • Hout is gemakkelijk in onderhoud;
  • Hout is eenvoudig te repareren;
  • Een houten aanbouw of uitbouw heeft niet altijd een fundering nodig;
  • Met hout is maatwerk én prefab mogelijk.

Nadelen houten aanbouw

  • Hout heeft regelmatig onderhoud nodig;
  • Hout heeft een kortere levensduur dan steen of kunststof;
  • Hout is minder isolerend.

Prijsvoorbeelden houten aanbouw of uitbouw

Hieronder geven wij drie prijsvoorbeelden weer van een houten aanbouw.

Meest gekozen werk

Wat het meest gekozen wordt is een houten aanbouw van 5 bij 3 meter. Daarbij sluit de lange kant van de houten aanbouw aan aan de achtergevel van je woning. Gemiddeld liggen de kosten, inclusief fundering, platdak en dakramen, tussen de €16.000 en €18.000.

Groter project

Met een groter project bedoelen wij een complete houten aanbouw waar je bijvoorbeeld een auto in kan zetten. Dit is een houten aanbouw van 6 bij 2,5 meter diep. De gemiddelde prijs van een groter project inclusief constructie, uitgraven, heien, fundering van de vloer, schuifpui en het maken van het dak, ligt rond de €23.000.

Gedetailleerd project

Onder een gedetailleerd project verstaan wij een project waar je een houten overkapping laat plaatsen. De gemiddelde prijs van een houten overkapping met een afmeting van 2 bij 2,5 meter inclusief montage, ligt rond de €1.300.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houtskeletbouw ontwerp

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een houten aan- of uitbouw

maandag 18 september 2023

Aanbouw plaatsen

Een stenen uitbouw van 5.40 bij 2.50 met een hardhouten schuifpui en een groot draai/kiepraam. Het liefst met een verspringing van 50cm naar achteren en een lichtstraat. Van binnen afgewerkt met 2 stopcontacten en 3 lichtpunten.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Groningen
woensdag 02 augustus 2023

Uitbouw + opbouw 28m2

Wij willen achter ons huis gaan uitbouwen met een verdieping erop. Dit moet een casco uitbouw worden. Bij de aanbouw boven komt wel een badkamer dus dat er rekening gehouden word met leidingwerk. Verder moet er rekening gehouden worden met lichtpunten en stopcontacten. We twijfelen nog of we een stenen of een houten aanbouw willen, graag advies daarover. De uitbouw wordt 28m2, dus in totaal ongeveer 56m2 met de verdieping erbij.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vinkel
maandag 17 juli 2023

Realiseren van een uitbouw

Op de 2e etage heb ik een terras van 6x6 meter. Hiervan wil ik 3 meter bebouwen zodat mijn woonkamer groter wordt. Mijn buren links en rechts hebben dit al gedaan waardoor de uitbouw weinig bekleding nodig heeft aan de buitenkant/zijkant. Ik heb de vergunning al rond en ook tekeningen. Het gaat om circa 16m2 aanbouw. Zoals ik het bij de buren heb gezien was het grotendeels houten skelet en zou dit prima met een prefab kunnen. Bovenop de aanbouw komt een terras dus het dak moet voldoende sterk zijn voor een terras. Constructietekeningen zijn ook beschikbaar. Aan de buitenzijde moet er een schuifpui van 5 meter breed komen bestaande uit 4 delen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
zaterdag 08 juli 2023

Houten uitbouw 15m2 (sausklaar)

Wij willen voor onze toekomstige nieuwbouwwoning een uitbouw realiseren van 3 a 3,5m bij 5 meter breed. Plafond hoogte is 2615mm. De woning is van hout en willen de aanbouw ook van hout willen hebben. De oplevering van de binnenzijde hangt af van de prijs, elektra en leidingen en dergelijke moet in ieder geval wel gedaan zijn. De kozijnen willen we ook van hout waarschijnlijk. We willen ook een schuifpui en twee openslaande deuren. Waarschijnlijk wel een vergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
dinsdag 21 maart 2023

Aluminium serre plaatsen 21m2

We hebben aan de achterkant van ons huis, in de keuken, nu een houten pui van zo'n 350x350cm die we graag willen vervangen en tegelijk een serre willen aanbouwen. De totale afmetingen van de serre zouden zo'n 450x450x290 (bxlxh) worden. Aan beide zijden is de serre ingesloten door bestaande muren (links bijkeuken, rechts uitbouw van de buren). Wat we graag zouden willen is hulp bij ontwerp, kosteninschatting en uiteraard ook de realisatie van de serre. We neigen naar aluminium als materiaal. Foto's: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/27bad701-2274-4eb7-8709-730d07ba9c2b/assets


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Winschoten
donderdag 23 februari 2023

Houten/kunststof aanbouw 18m2 casco

Wij hebben een huis gekocht en overwegen een uitbouw op de plek waar de tuinkamer nu zit. Wellicht dat een deel van de tuinkamer hergebruikt kan worden. Het is een tuinkamer van ongeveer 18m2. Aan de linkerkant zit ook al een muur van de garage. De afwerking van de buitenzijde mag van hout of kunststof. De oplevering van de binnenzijde mag casco.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Tiel
Offertes aanvragen