Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Pleisterwerk herstellen

Pleisterwerk laten herstellen? Kosten m2 glad pleisterwerk

Van plan pleisterwerk aan te brengen of te laten herstellen? Vind hier alle prijsinformatie, kom in contact met de beste stukadoors en vraag gratis offertes aan.

Pleisterwerk aanbrengen bij jou in de buurt

Kosten soorten pleisterwerk

Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk. Dit zijn richtprijzen.

Pleisterwerk Prijs per m²
Spackspuitwerk €9
Rustiekputz €10
Behangklaar stucen €11
Spachtelputz €12
Glad pleisterwerk €14
Sausklaar stucen €15
Granol €15
Raapwerk €18

De prijs verschilt per soort stucwerk, maar is ook afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van het stucwerk. Is er bijvoorbeeld een ladder of steiger nodig om het werk uit te voeren, dan kan de prijs ook hoger worden.

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk is een egaal soort stucwerk dat aangebracht wordt op zowel muren als plafonds. De pleistermortel bestaat vaak uit gips of kalk dat soms vermengd is met zand of een ander soort materiaal. 

Van alle soorten stucwerk, wordt pleisterwerk het vaakst gekozen. Deze afwerking brengt de stukadoor handmatig aan op de bestaande ondergrond. Ook is het grote voordeel in vergelijking met andere soorten stucwerk dat glad pleisterwerk eenvoudig bij te werken is wanneer er een scheur in ontstaat. 

Meestal is het voldoende om één laag aan te brengen, maar heb je oneffenheden in de muren, dan is het soms nodig om meerdere lagen stucwerk aan te brengen voor een mooi egaal resultaat.

Als je beschadigingen aan de muur hebt, dan is dat met dit soort stucwerk snel te repareren. Ook is dit soort stucwerk ideaal voor behangklaar stucen of sausklaar stucen.

 

Soorten pleisterwerk

Hieronder staat uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de soorten pleisterwerk. 

1. Spackspuitwerk 

Wanneer je opzoek bent naar een goedkope en snelle oplossing om je muren en plafond af te werken dan is spackspuitwerk een goede optie. Dit komt doordat de stukadoor dit materiaal op de muur spuit. Dat zorgt ervoor dat er minder arbeidsuren nodig zijn en dit scheelt in de prijs. 

Dit type stucwerk brengt de stukadoor in twee lagen aan. De eerste laag is bedoeld als voorbereiding op de tweede. Bij de tweede laag kun je kiezen of je een grove of een fijn korrelstructuur wilt hebben. 

2. Behangklaar stucen 

Wil je graag de muren behangen? Laat de muren dan behangklaar stucen. De stukadoor zorgt er dan voor dat alle oneffenheden en gaatjes zijn weggewerkt, zodat je daarna kan behangen. 

Behangklaar stucen is goedkoper dan wanneer je de muren sausklaar laat stucen. Dit komt doordat de muren iets minder glad worden gemaakt. Dit scheelt in tijd, waardoor het uiteindelijk in kosten scheelt. 

3. Sierpleister 

Sierpleister heeft een structuur en het gaat hierbij er dan ook om dat het voor een decoratieve look zorgt. Bij sierpleister kan er vaak ook een kleur toegevoegd worden mocht je dat willen. Achteraf hoef je de muren dan niet meer te schilderen. 

Wil je graag sierpleister dan kan je kiezen tussen verschillende structuren: fijn, middel of grof. Ben je opzoek naar muur pleisterwerk dat kras- en stootvast is, dan is sierpleister een goede optie. 

Kies je voor sierpleisterwerk dan is het handig om te weten dat er verschillende varianten zijn. Zo zijn de meest bekende soorten: Spachtelputz, Rustiekputz en Granol 

Spachtelputz

Spachtelputz wordt het vaakst gekozen als sierpleister. Het materiaal heeft een redelijk grove structuur. Ook is het materiaal stootvast. Spachtelputz is als pleisterwerk voor de gevel ook mogelijk. Wanneer je de gevel wil bepleisteren is dat dus een optie.  

Rustiekputz

Rustiekputz heeft een grovere korrel structuur dan spachtelputz. Kenmerkend aan dit materiaal is de kleine groeven die je ziet op de muur. 

Granol stucwerk (structuurputz)

Granol kan je vergelijken met rustiekputz alleen zijn bij dit materiaal de groeven groter. Dat maakt Granol ook het meest grove soort sierpleister.

Hieronder zie je de verschillende soorten sierpleister. Van links naar rechts: spachtelputz, rustiekputz en granol.

Soorten sierpleister

4. Glad pleisterwerk 

Wanneer je de muren graag egaal hebt zonder structuur kan je he beste glad pleisterwerk aanbrengen. Pleisterwerk voor het plafond kan je gelijk laten meenemen, om zo een rustige, moderne look te creeëren in de woning. Na het stucen kan je ervoor kiezen om de muren te schilderen of te behangen. 

Vaak brengt de stukadoor dun pleisterwerk aan, maar soms zijn er toch meerdere lagen stucwerk nodig. Wil je de buitenmuren ook voorzien van een gladde laag stucwerk? Glad pleisterwerk buiten is ook mogelijk. 

5. Sausklaar stucen

Sommige muren kan je niet meteen schilderen. Wil je een mooi eindresultaat hebben, dan is het aan te raden om de muren egaal te laten stucen. Met sausklaar stucen, stuct de stukadoor de muren glad waardoor alle oneffenheden verdwijnen. 

Is het zo dat er op je muren nog oud stucwerk zit dat er niet meer mooi uitziet dan is een optie om het pleisterwerk te verwijderen.

6. Raapwerk 

Raapwerk is ook een grove soort afwerking. Bij raapwerk is het zo dat dat er soms vier lagen nodig zijn. Deze brengt de stukadoor aan van hand of met de machine. Dit soort stucwerk neemt meer tijd in beslag dan het afmessen van een plafond of wand. 

Afmessen is de goedkoopste vorm van afwerken en ook de meest veel voorkomende. Wanneer men in de volksmond spreekt over stucwerk dan bedoelen ze eigenlijk afmessen. Bij deze methode brengt de stukadoor het materiaal aan met een spackmes en zal de afwerking minder dik zijn dan bij raapwerk.

7. Leemstuc

Wanneer je opzoek bent naar een natuurlijk, duurzaam soort stucwerk dan kan je kiezen voor leemstuc. Het materiaal is dampdoorlatend en werk vochtregulerend waardoor het warmteaccumulerend is. Dit zorgt ervoor dat de ruimte comfortabel aanvoelt en het zorgt voor demping van geluid. Leemstuc kan je ook gebruiken voor de vloeren. Wel is het een redelijk prijzig soort pleisterwerk

8. Beton Ciré 

Beton Ciré is stucwerk met cement en geeft een luxe en elegante uitstraling aan de woning. Je kan het toepassen op het plafond, de wanden, je kan het gebruiken als douchevloer en je kan het in de keuken toepassen. Zo kan je overleggen met de keukenspecialist om het toe te passen op het keukenblad. Doordat het materiaal waterafstotend en stootvast is, is er geen onderhoud nodig. Het nadeel van het materiaal is dat het duur is. 

9. Tadelakt 

Tadelakt zie je veel in badkamers en leefruimtes. Het is een traditioneel Marokkaans soort stucwerk. Het materiaal stoot water af en is stootvast. Wil je een mooie, authentieke en warme uitstraling dan kan je kiezen voor Tadelakt. Pas je het toe in de badkamer dan kan de badkamerspecialist de overige badkamer meubels afstemmen op het stucwerk. Maar net als Beton Ciré heb je een aardig budget nodig. 

10. Microcement 

Microcement is een van de sterkste soorten stucwerk afwerkingen. Je kan het gebruiken om je wanden of je plafond te stucen.

Verschil pleisterwerk en stucwerk

Pleisterwerk is eigenlijk een vorm van stucwerk. Toch is er een klein verschil: vaak wordt er het verschil bedoeld tussen pleisterwerk en raapwerk. Raapwerk is eigenlijk alleen een dikkere stuclaag dan pleisterwerk. Het verschil tussen de twee is niet heel groot. Wanneer we het over pleisterwerk hebben, dan wordt er een dunne laag stucwerk aangebracht.

Pleisterwerk repareren bij jou in de buurt

Recente aanvragen pleisterwerk herstellen

woensdag 30 augustus 2023

Gevel bekleding kunststof of pleisterwerk

Ik zoek iemand die een zijmuur van een aanbouw kan pleisteren of eventueel met kunsttof kan bekleden. Het gaat om een aanbouw van een jaren 30 woning. Lengte ongeveer 10 meter, hoogte ongeveer 2.45 meter. Waaronder ramen en deuren.


Gevel- en metselwerk Enschede
maandag 29 mei 2023

130m2 gevelisolatie incl. pleisterwerk

Ik zoek een bedrijf die onze buitengevel van circa 130m2 kan isoleren incl. afwerking van pleisterwerk. De ondergrond is steens.


Stucwerk en spackspuiten Deventer
maandag 22 mei 2023

Nieuwbouw pleisterwerk

Nieuwbouwwoning gladde wanden zodat ik er overheen kan verven wanden Vierkante meter: 75 Huidige ondergrond: (Nieuwbouw) behangklaar Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Berkel-Enschot
woensdag 03 mei 2023

Pleisterwerk en latex aanbrengen

Ik heb momenteel renovliesbehang dit zit er een jaartje op, maar is niet zo mooi strak. Ik wil daarom duinpleisterwerk hier overheen en daarna latex spuiten. Ik had dit met een ander afbouwbedrijf afgesproken, maar die heeft zo vaak van zich laten afweten. Vandaag ook last minute in de ochtend afgezegd, dus ik heb er weinig vertrouwen in. Mijn nieuwe vloer ligt er ook sinds gisteren in en wandplinten zijn ook geplaatst. Ik baal hier enorm van. Ik wilde eigenlijk eerst mijn muren doen, maar volgens deze afbouwbedrijf was het beter om de muren te doen nadat mijn vloer was gelegd. Hij gaf aan dat de muren vaak vies gemaakt worden na het leggen van de vloer. Ik zie de offerte graag tegemoet.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
vrijdag 28 april 2023

Woning stuken 75m² glad pleisterwerk

Wanden Vierkante meter: 75m² Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Nijmegen
maandag 24 april 2023

Plafond stuken 20m² (glad pleisterwerk)

Onze plafond heeft water schade en we willen dat geen er weer stak uitziet


Stucwerk en spackspuiten Westervoort

Pleisterwerk aanbrengen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen