Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinhuis schilderen

Tuinhuis

Wil je een (extra) opslagruimte in je tuin hebben, of misschien een hobbyruimte? Een tuinhuis is dan perfect voor jou. Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Ben je opzoek naar een mooie optie om overdekt in de tuin te zitten? Een blokhut of een tuinhuis zijn dan een optie. Je hebt tuinhuizen van verschillende maten en soorten. Je hebt ze bijvoorbeeld van hout, kunststof of van metaal. Tuinhuizen geven je de kans om het gehele jaar te genieten van de tuin. Het kan zelfs je tuin een vakantiegevoel geven. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om jouw droom tuinhuis of blokhut te bouwen. Wil je daarnaast ook je tuin aanpakken, omdat het wat onderhoud nodig heeft? Of heb je nog een terras dat gelegd moet worden? Geen probleem, daar kunnen de hoveniers via Casius mee helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een tuinhuis wilt laten bouwen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten tuinhuis inclusief plaatsing

Een tuinhuis kopen kan best prijzig zijn, afhankelijk van je wensen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort tuinhuis Gemiddelde prijs
Metaal €300 - €3.500
Hout €500 - €10.000
Kunststof €1.400 - €5.000
Montagekosten €200 - €3.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Overzicht van soorten

Je kan kiezen uit verschillende soorten tuinhuizen. Wil je liever een simpel model? Of wil je een tuinhuis met veranda? Een tuinhuis met overkapping? Een tuinhuis op maat? Het kan allemaal. Afhankelijk van de grondsoort en het soort materiaal is een fundering voor het tuinhuis wel nodig. 

Materiaal

 • Houten tuinhuis: De meeste mensen kiezen voor een houten tuinhuis, vooral omdat hout een mooie en natuurlijke uitstraling heeft. Het creëert een fijne sfeer in je tuin. Er zijn verschillende soorten houten tuinhuisjes. Je kan kiezen voor een compact houten tuinhuis vanaf €500. Wil je een luxere variant? Dan kan je kiezen voor een grote, luxe tuinhuis dat gauw rond de €10.000 ligt. Je hebt ook variatie in houtsoort. De wat duurzamere hardhoutsoorten die langer meegaan zijn bijvoorbeeld: beukenhout, eikenhout en mahoniehout. Deze soorten zijn ook duurder. De wat goedkopere houtsoorten zijn bijvoorbeeld: grenen, ceder of vurenhout.
 • Kunststof tuinhuis: Wil je liever geen onderhoud? Een kunststoffen tuinhuis is dan een mogelijkheid. Af en toe heeft je tuinhuis een natte doek nodig, maar je hebt geen last van houtrot en roest, zoals bij een houten of een metalen tuinhuis. Hierdoor gaat je tuinhuis langer mee dan een houten of een metalen tuinhuisje. Een kunststof tuinhuisje kan wel verkleuren door weersinvloeden. De gemiddelde prijs van een kunststof tuinhuisje ligt tussen de €1.400 - €5.000.
 • Metalen tuinhuis: Wil je graag een tuinhuis, maar heb je niet zo een groot budget? Een metalen tuinhuisje is het voordeligste materiaal dat je kunt kiezen. Het is onderhoudsarm en gaat lang mee. Het nadeel van een metalen tuinhuis is de uitstraling. Door het materiaal valt een natuurlijke uitstraling weg. Een metalen tuinhuisje kost tussen de €300 en €3.500.

Soort dak

 • Zadeldak: Het type zadeldak is het meest voorkomend en kennen we allemaal als het puntdak. Een zadeldak heeft twee dakschilden die samenkomen aan de bovenkant van de nok. Als je dakshingles, dakpannen en dakpanplaten wilt als dakbedekking dan is dit type dak daar geschikt voor.
 • Lessenaarsdak: Een lessenaarsdak heeft één hellend dakvlak. Een tuinhuis met dit type dak is geschikt voor dakpanplaten, dakpannen en dakshingles als dakbedekking. Over het algemeen is een tuinhuis met een lessenaarsdak een voordelige variant.
 • Plat dak: Bij een tuinhuis met een plat dak is het dak volledig vlak, wat je tuinhuis een moderne uitstraling geeft. Meestal is het bekleed met EPDM dakbedekking. Met een plat dak heeft je tuinhuis een lange levensduur, doordat er een kleine kans op een lekkage is.
 • Piramidedak: Een piramidedak lijkt op een piramide. Het heeft vier hellende dakvlakken die aan de bovenkant in een punt bijeen komen. Een piramidedak geeft een sierlijke en luxe uitstraling aan je tuinhuisje en is geschikt voor dakpannen, dakpanplaten en dakshingles.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bouwvergunning

Soms is een bouwvergunning of een omgevingsvergunning nodig voor de bouw van een tuinhuis. Dit is afhankelijk van de afmetingen, de hoogte en de plaats waar het tuinhuis komt te staan. Heb je een tuinhuis dat hoger is dan drie meter, dan heb je vrijwel altijd een bouwvergunning of een omgevingsvergunning nodig.

Besparingstips

 • Als je een tuinhuisje wilt aanschaffen, is het verstandig om te wachten tot na de winter. In de lente komen veel aanbieders met leuke aanbiedingen voor tuinhuisjes.
 • Als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn, is het slim om goed te kijken naar wat voor materialen je voor je tuinhuisje kiest. Een tuinhuisje van beukenhout met echte dakpannen is een stuk duurder dan een tuinhuisje van dezelfde grootte van geïmpregneerd grenenhout en dakshingles. Zorg dus altijd dat je goed vergelijkt en bekijkt wat bij jouw wensen past voordat je een tuinhuisje aanschaft.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen