Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman

Wil je een tuinhuis laten plaatsen, maar heb je nog een fundering nodig? Wil je de fundering van je tuinhuis liever uitbesteden aan een professional? De erkende aannemers via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen de aannemers je niet alleen bij het plaatsen van de fundering, maar kunnen ze je ook helpen bij het aanvragen van een bouwvergunning tuinhuis. Dit is natuurlijk alleen op het moment dat het nodig is.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor de fundering van jouw nieuwe tuinhuis en wat de kosten van het project zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

De kosten voor de fundering van een blokhut of tuinhuis verschilt per soort fundering. Bijvoorbeeld voor een betonnen fundering van 15 cm dik, inclusief randbekisting en wapening, liggen de kosten gemiddeld rond de €80 per m². Dit is exclusief plaatsing door een vakman. 

Voor een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten per fundering soort, hebben wij een overzicht voor je gemaakt. 

Let op: de vakmannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de bovengenoemde prijzen. Net zoals van de prijzen in de tabel.

Soort fundering Kosten
Bestrating tegels €14 - €60 per m²
Ophoog- en voegzand vullen €40 - €60 per m³
Opsluitbanden plaatsen €2 - €4 per strekkende meter
Standaard beton fundering €95 - €125 per m³
Houten vlonders €55 - €130 per m²
Prefab funderingsbalk van 100 cm lang (88 cm werkend) €50 per stuk

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Beton Storten Fundering

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Tuinhuis bouwen soorten fundering

Er zijn meerdere soorten funderingen voor een tuinhuis of blokhut.

Bestrating (tegels of klinkers)

Dit soort fundering wordt het meeste toegepast en is vooral geschikt voor blokhutten en tuinhuizen.

Betonvloer (gestort beton)

Dit soort fundering gebruik je voornamelijk als je blokhut of tuinhuis geïsoleerd wordt met vorstranden. Anders kan er een plaat gebruikt worden. Een betonvloer is een duurdere constructie dan bestrating en alleen nodig als er een heel zwaar bouwwerk wordt neergezet, denk hierbij aan veel kg per m² op de randen. Of wanneer de vloer van plavuizen wordt, er vloerverwarming in komt of van een coating moet worden voorzien,

Paalfundering/vlonderconstructie

Dit soort fundering heeft het voordeel dat er geen grondwerk nodig is. Het is makkelijk toepasbaar op licht- of zwaar plooiende/ hellende terreinen en het kan makkelijk gemaakt worden op terreinen die slecht toegankelijk zijn.
De paalfundering wordt van een hardhouten ring gemaakt (een hardhouten balk volledig onder de wanden) en hardhouten palen. Later kan hiertussen bestrating worden gelegd.
Een andere optie is een tussenliggend frame van drukgeïmpregneerd hout (constructie wordt bovengronds geplaatst) of hardhout (constructie kan worden ingegraven. De drempel wordt dan lager).

Prefab betonfundering tuinhuis

Dit soort fundering bestaat uit zware prefab betonstroken en prefab betonpoeren. Je hebt hiervoor alleen een zandbed nodig van straatzand. Daar worden betonnen delen ingegraven. Dit kan je later zelf opvullen met bestrating of met beton.
Wanneer je deze fundering als vloer kiest, hoef je later geen bestrating of beton meer te plaatsen, omdat deze fundering ook als vloer wordt toegepast. 

Puntpaalhouders en H-ankers

Deze fundering is geschikt voor vrijstaande of aangebouwde paalconstructies. Dit zijn bijvoorbeeld veranda’s, carports en priëlen. Om de paalhouders of H-ankers wordt beton gestort. Heb je een aanbouwconstructie? Dan zijn vaak prefab betonpoeren al voldoende (zie de fundering hieronder).

Prefab betonpoeren

Deze kunnen worden gebruikt bij paalconstructies, die zijn aangebouwd aan een bestaande constructie (bijvoorbeeld een huis). Ze zijn geschikt voor aanbouwveranda’s en aanbouwcarports. De prefab betonpoeren kunnen ook gebruikt worden onder palen van een bouwwerk (bijvoorbeeld een blokhut met luifel op palen). 

Ondergrond fundering

Bij een fundering geldt het volgende: de fundering is zo goed als de ondergrond van het tuinhuis. Daarom is de ondergrond net zo belangrijk als de fundering zelf. Grofweg zijn er 3 grondsoorten.

Zandgrond

Deze grondsoort is het meest stabiel. Daardoor kent het weinig problemen; 

Kleigrond

Deze grondsoort heeft iets meer aandacht nodig, er is grondwerk nodig. Denk hierbij aan een laag puin onder het straatzand;

Veengrond

Deze grondsoort is het meest instabiel van deze 3 grondsoorten. Het is belangrijk bij deze grondsoort dat er veel aandacht wordt besteed aan het grondwerk. Denk hierbij aan puin onder het zandbed en/ of EPS toepassen. Heb je veengrond en moet deze voor 100% goed gemaakt worden, dan moet er eigenlijk geheid worden tot in de onderliggende stabiele zandlaag. Wat hierbij een probleem kan zijn is dat de zandbodem soms veel meter diep zit, wat heien nogal prijzig maakt. Soms komt het zelfs voor dat het nog prijziger is dan het bouwwerk zelf en dus niet haalbaar. In het geval van veengrond raden we daarom aan om te kiezen voor een lichtere dakbedekking. Hierdoor wordt de druk op de fundering tot een minimum beperkt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor tuinhuis fundering

woensdag 30 augustus 2023

Tuin onderhouden

Ongeveer 8m2 zwarte grond aanleveren. Tuin van 8.5x8 egaliseren, lichtjes hellend. Graszoden plaatsen Indien mogelijk 3x2m fundering voor tuinhuis storten Afstand van 40m tot aan weg voor wagens


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
donderdag 25 mei 2023

Tuin vernieuwen

het betreft het volgende: - ruim 60m2 - Tuinen leeghalen, huidige tegels en beplanting verwijderen op palmboom na. - Tuinhuis slopen - Tuin ophogen - Oude Schutting verwijderen - Nieuwe schutting plaatsen - In voortuin kleine overkapping verwijderen - Verhogen en tegels plaatsen. bij verhogen randen (bij fundering) voorzien van bouwplaten tegen onderdoor wegzakken/-spoelen van zand. zowel voor als achter - Nieuwe fietsenstalling bouwen - Schutting plaatsen, - Electra (laten) aanleggen achtertuin en lampen in vlonder(zie tekening) - boomstronk verwijderen - Achtertuin verhogen - Achtertuin tegels plaatsen, kunstgras plaatsen, vlonder plaatsen, planten bak rondom palmboom maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schoonhoven
donderdag 23 februari 2023

Egaliseren en plaatsen tegels als fundering

Wij willen binnenkort een tuinhuis laten plaatsen. Daarvoor zal een oppervlakte van ongeveer 22m2 moeten worden opgehoogt en zal er een stabiele fundering met betontegels moeten worden gelegd (foto 1). De stenen die vrij komen van achterin de tuin willen we gebruiken om de plantenbak in het midden en aan de zijkant van de tuin dicht te maken (ongeveer 15m2). Kunnen jullie een prijsopgave maken voor onze aanvraag? Het verwijderen van de huidige tegels kunnen we zelf. Alvast bedankt voor de moeite


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kudelstaart
donderdag 10 juni 2021

Terras aanleggen als fundering voor tuinhuis

Ik zoek een stratenmaker/hovenier die een waterpas terras van ongeveer 21 m2 met betontegels en sluitbanden voor ons kan aanleggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zeist
donderdag 23 april 2020

Houten tuinhuis slopen en afvoeren en mogelijk een nieuwe plaatsen

Wij hebben een houten tuinhuis/ blokhut van ongeveer 2,40 x 2,40 m, deze willen we gesloopt hebben, inclusief houten vloer slopen en afvoeren. Het staat op houten palen fundering, geen idee of deze nog goed is. Tuin bereikbaar via achterkant brede steeg. Wij zouden eventueel daarna weer een houten tuinhuis/ blokhut van dezelfde afmeting willen laten plaatsen. Of de fundering hiervoor nog voldoet dat weten wij dus niet zeker.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
zaterdag 11 april 2020

Tuin leeghalen en ophogen

Ik heb een tuin van 100 m2 waar inmiddels een houten vloertegels op palen opstaat van ongeveer 20 m2 en een tuinhuis op een betonnen o ondergrond van ongeveer 10 m2. De tuin is zeer ongelijk en loopt af naar het huis toe. Ik wil de tuin graag gelijk krijgen met de fundering vh tuinhuis. Hierdoor zal de tuin opgehoogd en genivelleerd moeten worden. Waarschijnlijk moet er ook drainage worden aangelegd. Ik denk dat de tuin 20cm opgehoogd moet worden. Er is geen achterin, dus alles zal door of over het huis heen moeten.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 07 april 2020

Tuinhuis: verzakking herstellen

Ons tuinhuis (4 m breed; 3m diep, 2,25m hoog) met luifel 2,5 m breed x 3m diep) verzakt aan de achterzijde. Tuinhuis is geplaatst op platliggende opsluitbanden van 8x20x100 die zijn ingeklemd met opsluitbanden van 5x25x100 op bestaand zandbed oude tuinhuis. Voorzijde is geplaatst op bestaand terras. Onder tuinhuis op platliggende opsluitbanden en aan voorzijde op bestaand terras liggen kunststof funderingsbalken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Pijnacker
maandag 04 november 2019

Tuin laten ophogen, bestraten, border maken + tuinhuis realiseren

Onze tuin (ongeveer 12 meter lang en 6 meter breed) willen we graag laten bestraten en eerst ophogen (2 meter ongeveer). Er liggen kleine tegels, wellicht halen wij deze zelf weg. Graag laat ik het materiaal door de vakman regelen. Verder willen we 2 rechthoekige borders laten maken van ongeveer 2 m bij 3 m. Verder willen we kijken naar een schuur over de hele breedte met overkapping. Deze zou 6 meter breed bij 3 meter diep worden. Deze graag van hout. Er is geen vergunning nodig. Er ligt een betonnenplaat onder de huidige schuur (3 m), maar ik weet niet of de rest ook beton is, dus misschien moet er een deel fundering gemaakt worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
zaterdag 17 augustus 2019

Grond egaliseren voor een tuinhuis met TTE tegels

Binnenkort wordt er een tuinhuisje gebouwd in mijn achtertuin. (week 37) De ruimte is leeggemaakt maar ik ben op zoek naar vakmensen die de ondergrond voor mij bouwklaar kunnen maken. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 7 breed bij 4 meter diep. Er ligt nog een stukje beton van een schuurtje maar die mag blijven, de ondergrond moet met afsluitbanden worden omsloten en er moet 5 cm zand komen voor de TTE tegels.Deze tegels komen ook op de betonnen vloer te liggen en ik denk dat er misschien nog aarde afgevoerd moet worden.https://tonn.nl/toepassingen/fundering-tuinhuis-en-schuur/


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
Offertes aanvragen