Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Renovatie woonkamer

Totaalrenovatie

Wil je graag je huis vergroten of luxer maken? Verbouw je huis! Maar welke kosten zitten hier aan vast en wat zijn de mogelijkheden? Hieronder lees je er meer over.

Een nieuwbouwwoning laten bouwen, of een renovatie van je huidige woning? Een veel gestelde vraag. Vaak is het antwoord afhankelijk van je beschikbare budget. Een nieuwbouwwoning laten bouwen kan oplopen tot in de honderdduizenden euro's. Heb je niet zo een groot budget beschikbaar, maar wil je wel een "andere" woning? Dan kan je er voor kiezen om een totaalrenovatie van je huis te laten doen.

De aannemers via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Denk aan klussen zoals schilderwerk, stucwerk, vloeren leggen, de badkamer renoveren, het toilet renoveren, de keuken renoveren, de trap renoveren, schoorsteenrenovatie en een aanbouw of uitbouw maken. De aannemers helpen je niet alleen bij de totaalrenovatie, maar ze helpen je ook bij het aanvragen van een vergunning, mocht dit nodig zijn. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten totaalrenovatie per onderdeel

De kosten van een verbouwing lopen sterk uiteen. Het hangt af van wat je wilt verbouwen. Is dit bijvoorbeeld je toilet, dan kan dit al gauw rond de €2.000 kosten. Wil je de hele begane grond verbouwen, dan kunnen de kosten oplopen tot wel €50.000. Hieronder in de tabel zie je per onderdeel van het huis de gemiddelde kosten, inclusief sloopwerk en het afvoeren van het afval.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw totaalrenovatie afwijken van de prijzen in de tabel.

Te verbouwen ruimte Gemiddelde kosten
Toilet €1.850 - €2.650
Badkamer €6.500 - €9.500
Zolder €9.000 - €13.000
Keuken €12.500 - €17.500
Aan- of uitbouw €15.000 - €27.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Renovatie woonkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de totaalrenovatie?

Wat de prijs van de totaalrenovatie bepaalt hangt af van een aantal zaken, deze zijn:

Werken met een aannemer

Wanneer het gaat om een grote renovatie met meerdere zaken die gerenoveerd gaan worden, coördineert een aannemer al die werkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat de volledige aansprakelijkheid bij de aannemer ligt en dat hij of zij het volledige risico draagt tijdens de verbouwing. Maar wat kost dit?

Een aannemer heeft 3 manieren om de prijs van een renovatie te berekenen, deze zijn:

1. Een vaste prijs;
2. Een richtprijs;
3. Een gemiddelde prijs per uur van gemiddeld €30 tot €45 per uur.

Hieronder een uitgebreidere uitleg over deze manieren van het berekenen van de prijs.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen die hieronder genoemd worden.

Prijsafspraak Uitleg
Vaste prijs Met een vaste prijs, wordt er vooraf een prijs afgesproken voor de verbouwing. Dit biedt zekerheid voor jou. De aannemer mag wanneer er meer werk is verricht, achteraf niet de prijs verhogen. Een nadeel is dat je geen recht hebt op een gespecificeerde rekening en dus geen inzicht hebt op de kosten.
Richtprijst Bij een richtprijs baseert het aannemersbedrijf de prijs op de geschatte kosten. Veel voorkomend is dat de uiteindelijke prijs niet meer dan 10% mag afwijken van de richtprijs. Wanneer dit toch het geval is, moet de aannemer je hiervan op tijd op de hoogte stellen.
Per uur Wanneer de aannemer een uurprijs hanteert, betaal je de aannemer, de naam zegt het al, per uur. De kosten voor materialen, hulpmiddelen en het vervoer komen er nog bij. Informeer goed welk uurtarief de aannemer hanteert en wat de prijs van de materialen, de hulpmiddelen en de voorrijkosten zijn. Je kunt de aannemer vragen deze specifiek te benoemen in de offerte. De uurprijs van een aannemer ligt gemiddeld tussen de € 30 en € 45 euro.

Huidige toilet verbouwen tot luxe toilet

Wil je je huidige toilet verbouwen tot een luxe toilet? Wil je een toilet met softclose sluiting en dubbele spoeltechniek? Dan zal deze verbouwing meer kosten, dan wanneer je een budget toiletopstelling wilt hebben. Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde prijzen voor een budget- en luxe toilet verbouwing. Dit is exclusief montage. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen die hieronder genoemd worden.

Soort toilet Gemiddelde prijs Opmerking
Budget €100 - €300 Het toilet is voornamelijk alleen voor het gebruik en er is geen behoefte aan luxe.
Luxe €300 - €500 Denk aan zaken als dubbele spoeltechniek, softclose sluiting van de bril en een vuilwerende afwerking van de toiletpot.

Huidige badkamer verbouwen tot luxe badkamer

Heb je genoeg van een simpele douche en wil je jouw huidige badkamer verbouwen tot een luxe badkamer? Misschien wel een bad laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk eerst weten wat dat kost. Kijk op de pagina badkamer renoveren voor uitgebreidere informatie over een badkamer verbouwing en wat de gemiddelde kosten ervan zijn. Of kijk voor een prijsindicatie van een basis-, een gemiddelde- en een luxe verbouwing naar het tabel hieronder.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen die hieronder genoemd worden.

Soort verbouwing Gemiddelde prijs Opmerking
Basis €2.000 - €4.500 Een badkamer met douche en een enkele wastafel met badkamermeubel. Er is gekozen om gebruik te maken van keramische tegels voor de vloer en wanden.
Uitgebreid €3.000 - €4.500 Deze badkamer met A-merken is voorzien van een ruime douche, een enkele of dubbele wastafel, badkamermeubel en standaard ligbad. De vloer is voorzien van natuursteen tegels en de wand van keramische tegels.
Luxe €5.500 - €7.250 Deze badkamer is voorzien van een zeer ruime douche, een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels en een luxe lig- of spabad. De vloer en wanden zijn afgewerkt met natuursteen tegels.

Huidige zolder verbouwen tot leefbare ruimte

Wil je je huidige zolder graag verbouwen tot een grote, lekkere leefruimte? Wil je graag in het dak van de zolder een dakkapel of dakraam plaatsen? Of misschien wil je wel extra ruimtes creëren. Bekijk hieronder een indicatie van de gemiddelde prijs van een zolderverbouwing, of bekijk de pagina zolderrenovatie voor meer informatie over het verbouwen van je zolder.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen die hieronder genoemd worden.

Soort zolder Gemiddelde prijs Opmerking
Open ruimte €5.000 - €8.000 Dakraam voor licht, rechte trap, dakisolatie, aanleg van elektriciteit, centrale verwarming en het netjes afwerken van het plafond, de wanden en vloer.
Twee ruimtes €8.000 - €14.000 Een gipswand, een kunststof dakkapel, vurenhouten trap met kwart draai, dakisolatie, aanleg van elektriciteit en centrale verwarming en het plafond, de wanden en vloer worden netjes afgewerkt.
Twee ruimtes, luxe variant €10.000 - €15.000 Polyester dakkapel aan de ene zijde en een kunststof dakraam aan de andere zijde, dakisolatie, aanleg van verwarming en elektriciteit (geschikt voor zwaardere apparatuur zoals je wasmachine), trap met 2 kwart draaien, een gipswand en nette afwerking van vloer en wanden.

Huidige keuken verbouwen tot luxe keuken

Wil je je huidige keuken verbouwen tot een luxe keuken met de nieuwste apparatuur? Of wil je een simpelere keuken met basisapparatuur? Bekijk onderstaand overzicht om een beeld te krijgen wat een basis-, gemiddeld- en luxe keuken kost. Of bekijk de pagina Keuken renoveren voor uitgebreidere informatie over het verbouwen van je keuken.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen die hieronder genoemd worden.

Soort keuken Gemiddelde prijs Opmerking
Basis €5.000 - €9.000 Je bent het voordeligst uit als je kiest voor een tijd- en merkloze keuken met basis apparatuur (koelkast en fornuis). De keukenfronten zijn gemaakt van melamine en het aanrechtblad is gemaakt van kunststof.
Gemiddeld €8.000 - €14.000 Deze keuken is naast het basis apparatuur voorzien van een afwasmachine en combimagnetron. De keukenfronten zijn hoogglans en het aanrechtblad is gemaakt van composiet.
Luxe €12.000 - €17.000 De keuken is voorzien van luxe apparatuur, denk aan extra’s als een stoomoven en een kokend waterkraan. De keukenfronten zijn gemaakt van massief hout en het aanrechtblad is gemaakt van natuursteen.

Aanbouw of uitbouw realiseren

Is je huidige woonoppervlak te klein en wil je deze graag uitbreiden met een aanbouw of uitbouw? Bekijk dan de pagina Aanbouw en de pagina Uitbouw voor meer informatie. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een totaalrenovatie

dinsdag 10 januari 2023

Saneren van ongeveer 50m2 asbest leien gevelbekleding

Het saneren van een asbest dak, leien van 60 x 30 cm. Ongeveer 90 m2 waarvan het grootse deel op een vlakke gevel en twee kleinere dakvlakken onder een hoek van ongeveer 15 graden met 4 dakramen. Vrij toegankelijk met een tweedelige steiger. Graag een richtprijs voor het verwijderen en een richtprijs voor eventueel nieuwe bedekking. Deze woning is in mijn bezit en ik zit in de oriënterende fase.


Renovatie Lelystad
maandag 09 januari 2023

funderen woning stabiliseren

Mijn woning moet gestabiliseerd worden. Het gaat om 44 m2. Hij staat op dit moment scheef.


Renovatie Loenen aan de Vecht
dinsdag 27 december 2022

Gecoate dekvloer behandelen (~30m2)

De cement dekvloer in de hal van onze woning is vlekkerig/vuil. Het is momenteel voorzien van een oude oxaalzuurcoating. De vloer behoeft reiniging/opschuren en nieuwe coating. De oppervlakte bedraagt ongeveer 30m2. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Renovatie Driel
dinsdag 06 december 2022

Lekkage schoorsteen achterhalen & oplossen

Ik heb net dit huis gekocht en ga er vanaf volgende week in wonen. De woning is aan mij verkocht met een lekke schoorsteen die nu ingepakt is. Eigenaar die verkoopt weet niet waar het lek zit. Derhalve voor nu schoorsteen ingepakt. Ik zoek een partij die de oorzaak kan achterhalen en ook oplossen.


Renovatie Burum
woensdag 30 november 2022

Funderingsherstel van woning

Ik zou graag een kosten indicatie willen ontvangen voor de mogelijke fundering herstel aan mijn woning. De begane grond heeft een oppervlakte van 39m2.


Renovatie Schiedam
dinsdag 01 november 2022

Gevel verfvrij maken (~6m2)

Graag een offerte voor het verfvrij maken van een gedeelte van de voorgevel van de woning i.v.m. het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Dit geschilderde gedeelte bevindt zich ter hoogte van de 1ste verdieping van de woning, ongeveer 6m2.


Renovatie Vught
woensdag 26 oktober 2022

Fundering van woning renoveren (~43m2)

Wij zijn aan het kijken naar een koopwoning in Kadoelen. Uit de technische keuring is gebleken dat de houten palen rot hebben en dat de fundering mettertijd ook hersteld zal moet worden. Wat zouden de kosten zijn van alleen de houten palen te vervangen en evt. ook de fundering mee te nemen? Het gaat alleen om het originele huis, dit is met paars omcirkeld. Ongeveer 43m2.


Renovatie Amsterdam
woensdag 12 oktober 2022

Gevels reinigen, voegen herstellen + impregneren

Gevel renovatie: Het betreft het reinigen, voegwerk vervangen (snijvoeg) en impregneren van de voorgevel (40 m2) en de zijgevel (95 m2) van een woning uit 1911


Renovatie Voorburg
maandag 26 september 2022

Woning renovatie

Ik zoek voor ons nieuw aangekocht huis te Esch een bouw-bedrijf die een offerte kan maken voor enkele verbouwingen. - We willen graag een waarschijnlijk dragende muur van de keuken doorbreken naar de woonkamer en dan moet er al dan niet een balk geplaatst worden. muur is 3m20. - We willen graag een keukeneiland laten plaatsen als de muur van de keuken weg is. - We willen graag de stenen garage 8,21m op 2,78 m ombouwen tot studio of kantoorruimte met openslaande deuren naar de tuin en extra raam, keukenblokje, wc in laten plaatsen (alles er op en er aan zoals isoleren, electra, water..) - We willen graag openslaande deuren van de woonkamer naar de tuin. (5,54 meter is de muur van de woonkamer waar we de openslaande deuren in willen ) - We willen graag in de 2 slaapkamers boven het plafond weg zodat de nok van het dak zichtbaar is. De slaapkamers zijn: 3,88 m op 2,90 m - In de hal is een stuk gestoffeerde vloer en trap, het loopt door tot een klein stukje gang boven. Het stof willen we graag weg en vervangen door een vloer of hout.


Renovatie Esch
Offertes aanvragen