Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Oprit in klinkers of grind?

Oprit

Oprit

Heb je de oprit intensief gebruikt en kan het wel een opknapbeurt gebruiken? Of misschien heb je nog helemaal geen oprit voor je auto bij je nieuwbouwwoning.

Een stratenmaker kan je oprit bestraten, zodat jij met een glimlach je auto parkeert op een mooie egale oprit. Heb je ook nog een terras in de voor- of achtertuin dat aangelegd moet worden? Of een voortuin waar de struiken een flinke groeispurt hebben gehad en het gesnoeid mag worden? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een oprit laten bestraten en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een oprit wil laten aanleggen? Wil je graag dat een stratenmaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten oprit bestraten

Gemiddeld ben je €900 kwijt voor het laten bestraten van je oprit. Veel stratenmakers hanteren een prijs per m²: €15, of een prijs per uur: €45. Dit is afhankelijk van de moeilijkheid van het legmotief dat je kiest. In het onderstaand kostenoverzicht zie je de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. 

Let wel: de stratenmakers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs
Stratenmaker €10 - €20 per m²
Stratenmaker €30 - €60 per uur
Tegels €15 - €45 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden €2 - €5 per meter

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Het materiaal

Het kiezen van materiaal is belangrijk voor je oprit. De meest geschikte klinkers zijn harde (van klei) gebakken klinkers. Maar ook betonnen klinkers of tegels zijn geschikt.
Zachte natuurstenen tegels zijn af te raden, deze breken namelijk vrij snel. 

Het voordeel van gebakken klinkers is dat ze minders snel vies worden in vergelijking met betonnen klinkers. Ook worden ze alleen maar mooier in de jaren dat ze er liggen. De klinkers worden namelijk door het lopen en eroverheen rijden gepolijst. 

Een betonnen klinker slijt daarentegen  in de loop van de tijd. Hierdoor wordt het oppervlak ruwer en dus ook sneller vuil. Het voordeel is wel dat deze klinkers goedkoper zijn.

Prijsvoorbeelden

Om je een beetje een idee te geven van prijsvoorbeelden hebben we hieronder drie opties opgesteld. 

Voordeligste keus

Misschien hoeft het niet heel luxe voor je, of ben je opzoek naar de voordeligste optie. Dan is het verstandig om voor een simpel legpatroon te kiezen, gelegd met betonnen waaltjes. Gemiddeld ben je €10 tot €20 per m² kwijt voor de stratenmaker en €15 tot €30 per m² voor de klinkers. 

Betere kwaliteit

Moet je oprit veel gewicht dragen en wil je daarom een beter kwaliteit tegels, maar wil je niet teveel betalen? Dan kan je kiezen voor een simpel legpatroon, gelegd met gebakken klinkers.
Voor deze optie ben je gemiddeld €20 tot €45 per m² kwijt voor de klinkers en €10 tot €20 per m² voor de stratenmaker. 

Het meest luxe

Wil je graag een ingewikkeld legpatroon van gebakken klinkers? Dan is deze optie iets voor je. Bij een ingewikkeld patroon rekent de stratenmaker vaak per uur, omdat het meer tijd kost om te leggen dan een simpel patroon. Gemiddeld ben je bij deze optie tussen de €30 tot €60 kwijt voor een stratenmaker per uur. De gebakken klinkers kosten gemiddeld tussen de €20 tot €45 per m².

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen