Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Oprit in klinkers of grind?

Oprit

Heb je de oprit intensief gebruikt en kan het wel een opknapbeurt gebruiken? Of misschien heb je nog helemaal geen oprit voor je auto bij je nieuwbouwwoning.

Een stratenmaker kan je oprit bestraten, zodat jij met een glimlach je auto parkeert op een mooie egale oprit. Heb je ook nog een terras in de voor- of achtertuin dat aangelegd moet worden? Of een voortuin waar de struiken een flinke groeispurt hebben gehad en het gesnoeid mag worden? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een oprit laten bestraten en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een oprit wil laten aanleggen? Wil je graag dat een stratenmaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten oprit bestraten

Gemiddeld ben je €900 kwijt voor het laten bestraten van je oprit. Veel stratenmakers hanteren een prijs per m²: €15, of een prijs per uur: €45. Dit is afhankelijk van de moeilijkheid van het legmotief dat je kiest. In het onderstaand kostenoverzicht zie je de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. 

Let op: de stratenmakers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs
Stratenmaker €10 - €20 per m²
Stratenmaker €30 - €60 per uur
Tegels €15 - €45 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden €2 - €5 per meter

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Terras in keiklinkers oprit

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Het materiaal

Het kiezen van materiaal is belangrijk voor je oprit. De meest geschikte klinkers zijn harde (van klei) gebakken klinkers. Maar ook betonnen klinkers of tegels zijn geschikt.
Zachte natuurstenen tegels zijn af te raden, deze breken namelijk vrij snel. 

Het voordeel van gebakken klinkers is dat ze minders snel vies worden in vergelijking met betonnen klinkers. Ook worden ze alleen maar mooier in de jaren dat ze er liggen. De klinkers worden namelijk door het lopen en eroverheen rijden gepolijst. 

Een betonnen klinker slijt daarentegen  in de loop van de tijd. Hierdoor wordt het oppervlak ruwer en dus ook sneller vuil. Het voordeel is wel dat deze klinkers goedkoper zijn.

Prijsvoorbeelden oprit

Om je een beetje een idee te geven van prijsvoorbeelden hebben we hieronder drie opties opgesteld. 

Voordeligste keus

Misschien hoeft het niet heel luxe voor je, of ben je opzoek naar de voordeligste optie. Dan is het verstandig om voor een simpel legpatroon te kiezen, gelegd met betonnen waaltjes. Gemiddeld ben je €10 tot €20 per m² kwijt voor de stratenmaker en €15 tot €30 per m² voor de klinkers. 

Betere kwaliteit

Moet je oprit veel gewicht dragen en wil je daarom een beter kwaliteit tegels, maar wil je niet teveel betalen? Dan kan je kiezen voor een simpel legpatroon, gelegd met gebakken klinkers.
Voor deze optie ben je gemiddeld €20 tot €45 per m² kwijt voor de klinkers en €10 tot €20 per m² voor de stratenmaker. 

Het meest luxe

Wil je graag een ingewikkeld legpatroon van gebakken klinkers? Dan is deze optie iets voor je. Bij een ingewikkeld patroon rekent de stratenmaker vaak per uur, omdat het meer tijd kost om te leggen dan een simpel patroon. Gemiddeld ben je bij deze optie tussen de €30 tot €60 kwijt voor een stratenmaker per uur. De gebakken klinkers kosten gemiddeld tussen de €20 tot €45 per m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor oprit aanleg

dinsdag 19 april 2022

Oprit en tuin bestraten met keramische tegels ~175m2

Wij willen onze oprit opnieuw laten bestraten en onze tuin ook gedeeltelijk laten bestraten. Alles bij elkaar is dit ongeveer 150/175m2 De tuin is reeds uitgegraven, ontworteld en van nieuw straatzand voorzien. Materiaal: keramische tegels 60x60 (nog aan te schaffen). De vakman hoeft niks meer te verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
vrijdag 08 april 2022

Oprit en tuin bestraten

Graag zouden we willen weten wat de kosten zijn voor het bestraten van onze oprit en tuin/Terras. Het gaat om +/- 150 M2 wat er bestraat moet worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wognum
vrijdag 11 maart 2022

Oprit opnieuw bestraten en +/- 30 meter composiet schutting plaatsen (met 2 deuren)

Graag zou ik aan de zijkant van de woning een nieuwe composiet schutting geplaatst willen hebben. Er dient wel een "verhoging" gemaakt te worden, anders staat de schutting te laag. Blokken voor de "verhoging" zijn aanwezig, maar de composiet schutting (en 2 deuren) moeten geleverd worden. Op de palen van de schutting dient een lamp geplaatst te worden. De lampen zijn aanwezig, de bekabeling dient geleverd te worden. Daarnaast willen wij de oprit ook opnieuw bestraat worden, hiervoor dienen +/- 20 nieuwe (80x80) tegels geleverd te worden, waarin een LED lamp gemonteerd dient te worden. De overige tegels dienen opnieuw gebruikt te worden. De oprit is +/- 60 m2 groot. Daarnaast dient er in de achtertuin nog wat kleine zaken te gebeuren. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kunnen we dit doornemen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zoetermeer
zondag 05 december 2021

Oprit aanleggen (75m2)

Ik wil graag mijn oprit laten bestraten. Het gaat om ongeveer 75m2. Er hoeft verder niks verwijderd te worden, wel moet de grond eerst glad gemaakt worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Noordwijkerhout
zaterdag 27 november 2021

Voortuin bestraten voor oprit (~40m2) en schutting verplaatsen (10m)

We willen de voortuin opnieuw laten bestraten en een oprit maken voor de auto, ook moet de schutting verplaatst worden en de palen vervangen voor betonnen palen. Voor de schutting betreft het ongeveer 10m2 en de voortuin heeft een oppervlakte van ongeveer 40m2. Het grind wat nu in de voortuin ligt zal ook verwijderd en afgevoerd moeten worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lisse
donderdag 25 november 2021

Oprit bestraten (120m2)

Ik en mijn buurman willen samen onze oprit laten bestraten. Het gaat om 120m2 in totaal. Graag willen we in overleg bespreken welke materialen het mogen worden. De huidige opritten bestaat nu uit bestrating en wat boompjes en struikjes, dit mag de vakman de voor ons weghalen en afvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rosmalen
zondag 05 september 2021

Bestraten oprit en tuin ~35m2

Bestraten van een oprit 15 m2 en looppaden rondom woning 20 m2. De vakman hoeft niks te verwijderen en aan te schaffen want dit doe ik zelf.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Ede
dinsdag 06 juli 2021

55m2 bestraten, schuur renoveren & afdakje maken

Geheel opnieuw aanleggen van de voortuin, inclusief een nieuwe oprit voor de auto en daarnaast ook een toerit naar de schuur. In totaal geschat op zo'n 55 m2 geprint beton. We willen ook een aantal bloembakken laten maken en waar geen printbeton ligt willen we grint. Ook willen we verlichting laten aanleggen en de houten voorkant van de schuur willen we vervangen. Ook willen we een afdakje laten maken voor een fietsplekje.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leiderdorp
woensdag 16 juni 2021

Oprit in voortuin opnieuw bestraten

Voortuin is geheel bestraat met klinkers. Voortuin is in principe een parkeerplaats op eigen terrein. Bestaande bestrating moet ook verwijderd worden. Het gaat om ca. 12m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
dinsdag 04 mei 2021

Oprit voor camper bestraten

Het zand is al gestort en ik heb 30 tegels 60x60x6 liggen in een spoor. Dit is niks. Graag het zand aantrillen en de gehele strook/oprit bestraten. Er moeten ca. 50 tegels bij. Er hoeft niet gesneden worden en geen opsluitbanden. Je kunt met de aanhanger naast de oprit komen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oud Zuilen
woensdag 21 april 2021

Oprit bestraten

Wij willen onze oprit geheel laten bestraten. Het gaat om 43 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
woensdag 31 maart 2021

Oprit bestraten

Ik zoek een vakman voor het bestraten van een oprit van 30 m2. Huidige tegels verwijderen en afvoeren. Nieuwe tegels mag de vakman meenemen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amersfoort
zondag 14 maart 2021

Oprit bestraten

Een oprit opnieuw bestraten met nieuwe 7 duimers. Bestaande klinkers worden eruit gehaald. Ongeveer 90m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kerkdriel
vrijdag 05 maart 2021

Oprit bestraten

Wij willen 120m2 laten bestraten met antraciet klinkers en 40 m opsluitband


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vries
woensdag 03 maart 2021

Oprit ophogen en laten herbestraten

Wij willen graag de oprit laten ophogen en herbestraten van 65 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nes gem. Boarnsterhim
zondag 21 februari 2021

Tuin bestraten nieuwbouwwoning

Ik wil de oprit, het terras en het looppad in de tuin laten bestraten met betonklinkers en 47 meter opsluitbanden. Het gaat om 82 m2 en het is een nieuwboouwwoning.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oudehaske
vrijdag 05 februari 2021

herbestraten met bestaande tegel

Beste. Onze woning heeft aan de voorkant een oprit en achter het huis een terras ( ong bij elkaar 40m2 ) wij willen graag ivm verzakken de bestaande tegels weer netjes hebben.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Voorburg
donderdag 04 februari 2021

Oprit bestraten

Wij willen van de voortuin een tuin met oprit maken en deze de oprit laten bestraten. De bestrating van de oprit moet aansluiten bij de bestrating van het pad aan die van de voorkant via de zijkant van het huis naar de voordeur loopt


Tuinaanleg en tuinonderhoud Purmerend
woensdag 27 januari 2021

Bestraten oprit

We willen graag onze oprit laten bestraten, 75m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Bosch
maandag 04 januari 2021

Bestaande tuin en oprit opnieuw bestraten

Bestaande tuin waar een gedeelte van de oprit verzakking is ontstaan en het water geen plek heeft om naartoe te gaan. We willen nieuwe tegels laten leggen, huidige grindtegels moeten weg. Op de plek waar de auto staat is het helemaal verzakt. Er moet ook een drainage / goot o.i.d. worden aangelegd zodat het water kan weglopen. Het is een huurwoning dus ik wil niet dat het al teveel in de kosten loopt. Het is ongeveer 50m² in totaal. 20 m² Hiervan moet oprit worden (dus extra verstevigd). Er staat een gigantische boom, wellicht moet deze worden verwijderd dus indien mogelijk win hierover graag nog advies in zodat de wortels geen verdere verzakking veroorzaken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
vrijdag 25 december 2020

Bestraten en eenvoudige tuincorrectie

Ik zoek iemand voor het bestraten van ± 300 m2 oprit/terras /rondom woning en bijgebouw inclusief eventueel (deels) weg halen oneffenheden en zandbed regelen en opsluitwerk met smalle banden. Betreft planning medio september 2021. Mogelijk kunnen jullie het restant van de bouwgrond, nu weidegras, goed vlakken en opnieuw inzaaien inclusief zeer sterk/mooi graszaad. Vermoedelijke oppervlakte is 600 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hierden
woensdag 04 november 2020

Oprit bestraten + overkapping en terras bestraten

we willen graag de volgende werkzaamheden laten uitvoeren : - oprit bestraten , ca 46m² , incl. voorbereidend werk + zand - terras betegelen, keramische tegels 60x60cm , incl. voorbereidend werk + zand, ca 28m² - voorbereiden grond t.b.v. overkapping , ca 26m² - na plaatsing overkapping betegelen, keramische tegels 60x60cm Tegels + stenen leveren wij. Hiervoor ontvang ik graag een offerte .


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veghel
dinsdag 03 november 2020

Aanleg voortuin/oprit/zijtuin/achtertuin

Betreft een nog op te leveren nieuwbouwwoning medio Mei 2021 Het gaat om bestraten oprit met waaltjes/ aanleggen voortuin met looppad van waaltjes en beplanting. Verplaatsen aanwezige rijtegels naar zijkant garage/ aanleg achtertuin met looppad en beplanting. Voortuin is circa 5 meter/ oprit 9 meter/ achtertuin 8,5 meter. Misschien ook nog plaatsen van diverse schuttingen. Kleigrond vervangen voor gewone grond en waar nodig zand.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Odijk
woensdag 14 oktober 2020

Oprit bestraten

Graag een offerte voor het bestraten van voortuin en oprit, materiaal word door ons verzorgd (granulaat, zand, 10,5x21x8 klinkers en banden) het betreft 150m2 rondom een nieuwbouw woning.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Sint Philipsland
vrijdag 02 oktober 2020

Aanleggen voor- en achtertuin + 2 opritten nieuwbouwwoning

Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht maar de tuinen zijn nog helemaal kaal. Ik wil graag een voor- en achtertuin en ook 2 stukken oprit laten aanleggen. Ik wil graag een onderhoudsvrije achtertuin, dus grotendeels betegeld. Wellicht ook 2/3 bomen maar daarover wil ik graag even de mogelijkheden bespreken. Ook wil ik een stuk kunstgras van 2,5 x 3,5m. Ik wil 2 of 3 borders van ongeveer 25 cm hoog bovenop de tegels langs de zijkanten van de tuin. Afmetingen tuin = 10m diep en 11m breed. Graag een schutting hieromheen. We zitten te denken antracieten hout/betonschutting (20cm beton aan de onderkant met daarop een houten schutting). Tuin is goed bereikbaar want het is een hoekwoning. Voortuin ook graag onderhoudsvrij, dus betegeld. Met 2 ronde bakken met planten erin. Ik wil ook graag een oprit van 9x5m en een stuk vanaf de garage 2x7 laten aanleggen (bestraten) met dezelfde stenen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veenendaal
vrijdag 25 september 2020

Bestraten van oprit

Wij willen graag onze oprit laten bestraten plus een klein stukje voortuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergschenhoek
vrijdag 04 september 2020

Uitgraven en afvoeren van grond in voortuin

Wij willen graag onze voortuin laten bestraten. Hiervoor moet eerst de grond worden uitgegraven en worden afgevoerd. Daarna zand / repac storten, laten bestraten voor een oprit


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wateringen
woensdag 02 september 2020

Voortuin bestraten

Het gaat om een voortuin en oprit van ongeveer 70m2 waar nu grind ligt. We willen graag alles dicht gelegd hebben met tegels en één rijtjes van 3 a 4 m2 open laten om wat bomen te kunnen planten. Graag alleen via mail reageren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amerongen
dinsdag 01 september 2020

Bestraten oprit

Ik wil de oprit opnieuw laten bestraten. In principe met betontegels. Bij voorkeur geen klinkers. De oprit is ongeveer 45 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Helder
maandag 24 augustus 2020

Complete tuin aanleggen

Ik wil nieuwe tegels in de achtertuin, de oprit bestraten, een nieuwe schutting en planten laten plaatsen. Het hele perceel is 32 x 23 meter. Het huis zelf is 100 m2. Daaromheen moet alles aangelegd worden. Ik ontvang graag een offerte me de prijzen en de mogelijkheden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Berkel-Enschot
Offertes aanvragen