Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Oprit bestraten

Oprit bestraten? Kosten bestrating aanleggen

Een ervaren vakman nodig voor het laten bestraten van je oprit? Vind hier alles prijsinformatie en ontvang gratis offertes.

Oprit bestraten bij jou in de buurt

Een stratenmaker kan je oprit bestraten, zodat jij met een glimlach je auto parkeert op een mooie egale oprit. Heb je ook nog een terras in de voor- of achtertuin dat aangelegd moet worden? Of een voortuin waar de struiken een flinke groeispurt hebben gehad en het gesnoeid mag worden? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een oprit laten bestraten en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten oprit bestraten

Gemiddeld ben je €900 kwijt voor het laten bestraten van je oprit. Veel stratenmakers hanteren een prijs per m²: €15, of een prijs per uur: €45. Dit is afhankelijk van de moeilijkheid van het legmotief dat je kiest. In het onderstaand kostenoverzicht zie je de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. 

Let op: de stratenmakers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs
Stratenmaker €10 - €20 per m²
Stratenmaker €30 - €60 per uur
Tegels €15 - €45 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³
Opsluitbanden €2 - €5 per meter

Welk materiaal oprit?

Het kiezen van materiaal is belangrijk voor je oprit. De meest geschikte klinkers zijn harde (van klei) gebakken klinkers. Maar ook betonnen klinkers of tegels zijn geschikt.
Zachte natuurstenen tegels zijn af te raden, deze breken namelijk vrij snel. 

Het voordeel van gebakken klinkers is dat ze minders snel vies worden in vergelijking met betonnen klinkers. Ook worden ze alleen maar mooier in de jaren dat ze er liggen. De klinkers worden namelijk door het lopen en eroverheen rijden gepolijst. 

Een betonnen klinker slijt daarentegen  in de loop van de tijd. Hierdoor wordt het oppervlak ruwer en dus ook sneller vuil. Het voordeel is wel dat deze klinkers goedkoper zijn.

Prijsvoorbeelden oprit

Om je een beetje een idee te geven van prijsvoorbeelden hebben we hieronder drie opties opgesteld. 

Voordeligste keus

Misschien hoeft het niet heel luxe voor je, of ben je opzoek naar de voordeligste optie. Dan is het verstandig om voor een simpel legpatroon te kiezen, gelegd met betonnen waaltjes. Gemiddeld ben je €10 tot €20 per m² kwijt voor de stratenmaker en €15 tot €30 per m² voor de klinkers. 

Betere kwaliteit

Moet je oprit veel gewicht dragen en wil je daarom een beter kwaliteit tegels, maar wil je niet teveel betalen? Dan kan je kiezen voor een simpel legpatroon, gelegd met gebakken klinkers.
Voor deze optie ben je gemiddeld €20 tot €45 per m² kwijt voor de klinkers en €10 tot €20 per m² voor de stratenmaker. 

Het meest luxe

Wil je graag een ingewikkeld legpatroon van gebakken klinkers? Dan is deze optie iets voor je. Bij een ingewikkeld patroon rekent de stratenmaker vaak per uur, omdat het meer tijd kost om te leggen dan een simpel patroon. Gemiddeld ben je bij deze optie tussen de €30 tot €60 kwijt voor een stratenmaker per uur. De gebakken klinkers kosten gemiddeld tussen de €20 tot €45 per m².

Oprit bestraten bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor een oprit bestraten

donderdag 23 februari 2023

Tuin renoveren 70m2 + oprit aanleggen

Wij zouden graag een tuinontwerp willen laten maken voor onze achtertuin en een offerte ontvangen voor de bestrating van de oprit en het zijpad langs het huis naar de achtertuin. Het is een tuin van ongeveer 70m2. Ik wil een stuk gras met borders en een vlonder aan het water met een trapje. Verder willen we een paar boompjes laten plaatsen. Het bestraten zal ongeveer 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assen
woensdag 23 november 2022

Oprit: boomstronk verwijderen + bestraten (~54m2)

Ik zoek iemand die een bak (houten randen) met groenafval wil verwijderen die nu op onze oprit staat. Hierin staat ook een boomstronk die verwijderd dient te worden. Verder zoeken we iemand die de huidige bestrating eruit wil halen, de juiste grondlaag te leggen, en de bestrating weer netjes aan te leggen - met dezelfde klinkers of andere klinkers die wij voorzien. Maten van de oprit: breedte 4,60m bij de woning, en het verbreedt naar 5,00m bij de straat. Lengte 11,30m In eerste instantie graag offerte via mail. Indien akkoord of in antwoord op eventueel gestelde vragen via de mail, zullen wij telefonisch contact opnemen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Apeldoorn
maandag 17 oktober 2022

Oprit her bestraten ~85m2

Oprit bestaat thans uit klinkers. Gaarne vervangen door grind met onkruidwerende onderlaag. Het gaat om 17m x 5.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zeist
vrijdag 27 mei 2022

Oprit en tuin bestraten

Wij willen graag de oprit en tuin opnieuw laten aanleggen.. zandbaan is nagenoeg op hoogte. Het betreft 55 M2 beton klinker voor de oprit en 59m2 20 x 30 tegels tevens 46 x 6 x 15 bandjes


Tuinaanleg en tuinonderhoud Beilen
dinsdag 19 april 2022

Oprit en tuin bestraten met keramische tegels ~175m2

Wij willen onze oprit opnieuw laten bestraten en onze tuin ook gedeeltelijk laten bestraten. Alles bij elkaar is dit ongeveer 150/175m2 De tuin is reeds uitgegraven, ontworteld en van nieuw straatzand voorzien. Materiaal: keramische tegels 60x60 (nog aan te schaffen). De vakman hoeft niks meer te verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Barendrecht
vrijdag 08 april 2022

Oprit en tuin bestraten

Graag zouden we willen weten wat de kosten zijn voor het bestraten van onze oprit en tuin/Terras. Het gaat om +/- 150 M2 wat er bestraat moet worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wognum

Oprit bestraten bij jou in de buurt

Offertes aanvragen