Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Rolluiken

Rolluiken

Wil je graag rolluiken laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie. Vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Ben je opzoek naar zonwering dat zowel inbraakwerend is als isolerend? Misschien zijn rolluiken dan iets voor je. 

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het aanschaffen en installeren van rolluiken. Wil je daarnaast ook binnenzonwering? Geen probleem, de zonweringspecialisten via Casius helpen je er graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je rolluiken wil laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Rolluiken kosten

Wil je rolluiken kopen? Dan is het goed om te weten dat de rolluiken prijzen gemiddeld beginnen bij €200 en kunnen oplopen tot €1.000. Dit is inclusief de prijs voor de rolluiken montage. Het formaat, het materiaal (kunststof/ aluminium) en de manier van bedienen (elektrisch of handmatig) spelen ook mee in de uiteindelijke prijs. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Factor Prijs Opmerking
Rolluik (1-4 meter breed) €100 - €700 Kunststof of aluminium
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €100 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Rolluiken 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen rolluiken

Voordelen

 • Ze werken verduisterend en zonwerend;
 • Ze hebben een isolerende werking;
 • Ze zijn geluiddempend;
 • Ze maken het lastig voor inbrekers.

Nadelen

 • Het geeft lawaai bij heftige regen;
 • Het daglicht is niet te reguleren.

Rolluiken bedienen: elektrisch of handmatig?

Rolluiken kan je op verschillende manieren bedienen: 

 • Compleet handmatig
 • Elektrisch bedienen per rolluik
 • Alle rolluiken tegelijkertijd bedienen 

Wil je elektrische rolluiken? Dan kan je een wandschakelaar, afstandsbediening of een tijdklok gebruiken. Een andere mogelijkheid is rolluiken op sensoren. De sensoren van de rolluiken reageren op wind, zon of regen.

3 soorten rolluiksystemen

Wanneer je rolluiken als zonwering wil aanschaffen kan je kiezen uit drie soorten rolluiksystemen: 

 1. Voorzetrolluiken
 2. Inbouwrolluiken 
 3. Opbouwrolluiken

 

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken hebben de eigenschappen: 

 • Geschikt voor een bestaande woning
 • Een minder strakke uitstraling 

Voorzetrolluiken zijn eenvoudig te plaatsen bij bestaande ramen en deuren. Er is namelijk weinig breekwerk nodig. Het plaatsen van deze rolluiken is op twee manieren mogelijk: 

 1. Voorzetrolluiken op het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken op je kozijn gemonteerd. De kast en de geleiders zitten hierbij op de muur. In het huis zijn ze dus niet zichtbaar, maar aan de buitenkant is het minder strak.  
 2. Voorzetrolluiken in het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken in je kozijn gemonteerd. Hierdoor vallen de kast en de geleiders dus in het kozijn. Daardoor ziet het er aan de buitenkant strakker uit. Aan de binnenkant valt de kast deels over het raamkozijn, daardoor zie je het in huis wel.

 

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze populair zijn bij nieuwbouwwoningen
 • Minder geschikt zijn voor bestaande woningen

Inbouwrolluiken worden steeds populairder in Nederland. Ze worden vooral geplaats bij nieuwbouwwoningen. Ze worden gemonteerd achter de buitengevel, boven de deur- of het raamkozijn. De kast van de rolluik is hierdoor volledig weggewerkt. Wil je toch een inbouwrolluik bij een bestaande woning? Dan is er veel breekwerk nodig. Hierdoor kiezen de meesten toch voor een voorzetrolluik of een opbouwrolluik. 

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze geschikt zijn bij het vervangen van de huidige kozijnen
 • Ze duurder zijn dan voorzetrolluiken wanneer je geen nieuwe kozijnen laat plaatsen

Wil je de kozijnen vervangen en ben je ook opzoek naar zonwering? Opbouwrolluiken zijn dan een goede optie. Deze rolluiken worden namelijk tegelijkertijd met de nieuwe kozijnen geplaatst en vormen samen een geheel. Wat het verschil is met inbouwrolluiken is dat opbouwrolluiken op het kozijn worden geplaatst en niet achter de gevel, maar ze toch relatief netjes weggewerkt zijn.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor rolluiken

dinsdag 21 maart 2023

Dakkapel plaatsen

5 meter dakkapel plaatsen met ingebouwde rolluiken In welk materiaal ben je geïnteresseerd?: Kunststof dakkapel (aanbevolen) Gewenste breedte (in meters): 5 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakkapelbouw Goirle
dinsdag 07 maart 2023

Plaatsen van dakkapel achterzijde woning

Ik wil graag een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van mijn woning. De breedte van de binnenzijde is 2,5 m. Ik sta open voor kozijnen van zowel hout als kunststof. Daarnaast zou ik graag een elektrisch rolluik willen laten installeren mocht dit mogelijk zijn.


Dakkapelbouw Veenendaal
zondag 12 februari 2023

Aanleggen stroompunt tbv rolluik

Graag ontvang ik een prijsopgaaf voor aanleggen stroompunt voor rolluik. Er hoeft niets doorgetrokken te worden er is al een stopcontact in de buurt van het raam.


Elektra en groepenkast Aalsmeer
woensdag 18 januari 2023

Vochtplekken links en rechts van een slaapkamerraam

Door de hevige regenval van de voorbije weken zijn er links en rechts van het slaapkamerraam vochtplekken ontstaan. Vermoedelijk is de afdichting rondom het 27 jaar oude kunststof raam inclusief het even oude rolluik niet meer goed genoeg, waardoor het vocht van buiten naar binnen doortrekt. (Zie foto's)


Vochtproblemen Kerkrade
maandag 09 januari 2023

Kunststof dakkapel plaatsen

2x dakkapel van 5m breed en 1,75m hoog (voorkant/achterkant) in de kleur antraciet. Voorzien van 3 draai/kiepramen en 2 vaste ramen met ventilatieroosters per zijde. Inclusief horren en rolluiken. Inclusief vergunningsaanvraag en afvoer materiaal. Huidige dak betreft een gordingkap.


Dakkapelbouw Castricum
maandag 26 december 2022

7 Kunststof kozijnen plaatsen/vervangen

Ik wil graag kunststof kozijnen laten plaatsen/vervangen: 3x vast draaikiep 1280x1480 met rooster en rolluik 1x vast 1280x1580 met rooster 1x draaikiep 800x600 met rooster 1x vast 350x350 met rooster 1x voordeur


Kozijnen, deuren en dakramen Delft
maandag 12 december 2022

7 kozijnen + voordeur vervangen door kunststof

Ik zoek een partij die voor mij wat kozijnen kan vervangen door kunststof. Het betreft het volgende: 3x vast draaikiep 1280x1480 met rooster en rolluik 1x draaikiep 800x600 met rooster 1x vast 1280x1580 met rooster 1x vast 350x350 met rooster 1x voordeur met kozijn Al het nieuwe glas mag van HR++, maar dit nog even in overleg.


Kozijnen, deuren en dakramen Delft
maandag 05 december 2022

Dubbelzijdige nokverhoging realiseren (~4,5m breed)

Wij willen graag een dubbelzijdige nokverhoging laten realiseren, van ongeveer 4,5 meter breed. Aan beide kanten willen we1 draaikiep raam, met rolluiken. Verder alles in kunststof afgewerkt, inclusief de kozijnen. Excl. afwerking binnenkant.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Oosterhout
maandag 05 december 2022

Dakkapel vervangen

Ik wil mijn huidige 3-raams dakkapel vervangen voor een breder 4-raams incl rolluik. Betreft ongeveer 5 meter. Betreft een dakkapel aan de achterzijde van de woning. Ik laat mij graag adviseren over materiaal dakkapel, ik denk zelf aan kunststof. Kunststof kozijnen. Oude dakkapel moet worden afgebroken en verwijderd.


Dakkapelbouw Roermond
zondag 27 november 2022

6 kozijnen vervangen door kunststof met HR++

Graag laat ik de kozijnen vervangen. Het moeten kunststof kozijnen worden met HR++ glas. De kozijnen hebben de volgende formaten: 1. De achterdeur in de keuken, omvang 235x132 2. Kozijnen van de erker in de woonkamer: - Rechts 172x 61 - Midden 172x 136.5 - Links 172 x 82 3. Slaapkamer tweedelig raam, gehele oppervlakte 169x237 Ik heb ook belangstelling voor rolluiken aan de buitenkant van de ramen.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
woensdag 09 november 2022

Dakkapel & Uitbouw plaatsen

We willen graag dakkapel aan de voor en achterkant. voor 360 cm en achter 500 cm. Het dakhelling is 31 graden met rolluik en hor. Ook willen we een aanbouw van 6 x 4. Deze aanbouw komt samen met de schuur. 1 meter bij 2 zal de schuur in de aanbouw komen. De vergunningsaanvraag loopt. Dakkapel wil ik een kunststof afwerking aan de buitenzijde kunststof kozijnen. Afwerking uitbouw traditioneel gemetseld/overleg met kunststof kozijnen. Er hoeft geen gevel worden doorbroken. Verder wil ik een casco oplevering.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Deventer
woensdag 26 oktober 2022

Eenzijdige nokverhoging achterzijde

Graag een eenzijdige nokverhoging met horretjes en rolluiken aan de achterzijde van de woning. We zijn bezig met de vergunning. Ik wil een kunststof afwerking met kunstsof kozijnen. Oplevering in overleg.


Dakkapelbouw Oss
zondag 23 oktober 2022

Erker voorzijde realiseren

Wij willen graag een erker(3.00x1.00) aan de voorzijde van het huis. Kozijn aan voorzijde in 3 gedeelten en 2 zijramen en alle ramen met rolluiken. Onder kozijn met metselwerk. Wij zitten te denken aan kunststof kozijnen. Oplevering casco.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Dinteloord
donderdag 20 oktober 2022

Kunststof dakkapel plaatsen 5 meter breed

Ik wil graag een dakkapel laten plaatsen. Plaatsing dakkapel aan de achterkant van het huis op de 1e verdieping. Tussenwand tussen twee kamers vernieuwen. 4 ramen in totaal, waarvan de buitenste ramen open en dicht kunnen. Graag met elektrisch rolluik. Inclusief afwerking en afvoeren materiaal etc. Gewenste breedte is 5 meter


Dakkapelbouw Leerdam
dinsdag 18 oktober 2022

Een dakkapel aan de voorzijde van onze hoekwoning realiseren

Ik ben op zoek naar een dakkapelspecialist voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van mijn woning. Eventueel met rolluik. Hier is waarschijnlijk een vergunning voor nodig, maar die is makkelijk te verkrijgen want er zijn al veel woningen met een dakkapel. Binnenzijde graag afwerken en ongeveer 340 cm breed graag. Kunststof of hout in onderling overleg. Betreft een hoekwoning.


Dakkapelbouw Herten
vrijdag 14 oktober 2022

Dakgoten vervangen lekkage

Hallo, er is een scheur in de dakrand, aan de westkant van het huis. Als het regent, lekt het water en valt de rolluiken doos en is het erg lawaaierig.


Dakgoot en regenpijp Amsterdam
woensdag 12 oktober 2022

2x rolluiken monteren

Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij 2 stuks rolluiken kan monteren en ook elektrisch kan aansluiten. De één 1,70m breed en de andere 2,54m.


Klussen Boskoop
maandag 10 oktober 2022

Dakkapel realiseren (5m)

Ik zoek een specialist voor het plaatsen van een dakkapel, van ongeveer 5 meter breed. Graag met 2 draai- kiepramen en 2 vaste ramen. De kozijnen van keralit en zo ook de afwerking van de buitenzijde. De binnenzijde mag casco opgeleverd worden. Inclusief rolluiken. Overigens heb ik nog geen vergunning in bezit, weet ook niet of dit nodig is.


Dakkapelbouw Apeldoorn
woensdag 05 oktober 2022

Kunststof dakkapel plaatsen 2 meter

Ik wil graag een dakkapel 2 meter lang, plat dak erop. Minstens 1 kiepklap raam. Dubbel glas en rolluik In welk materiaal ben je geïnteresseerd?: Kunststof dakkapel (aanbevolen) Gewenste breedte (in meters): 2 Graag de dakkapel woonklaar


Dakkapelbouw Landgraaf
woensdag 28 september 2022

Prefab kunststof dakkapel

Maken en plaatsen van een prefab dakkapel van 4 meter. Twee draai- kiepramen, blind stuk in midden. Afwerking wind- en waterdicht en uitvoering in kunststof. Optioneel met rolluiken. Dakkapel komt aan de voorzijde. Ik ben nog niet in bezit van een vergunning, omdat ik tekeningen nodig heb. Buren hebben dit wel al.


Dakkapelbouw Hardinxveld Giessendam
dinsdag 20 september 2022

Rolluik + hor plaatsen bij 10 ramen/deuren

Bijna bij 10 ramen en/of deuren moet er een rolluik met hor komen. Graag ff bellen voor een afspraak.


Klussen Valburg
donderdag 15 september 2022

Dakkapel renoveren: onderhoudsvrij maken

Ik zoek een vakman die mijn dakkapel kan renoveren. Het moet rondom bekleedt worden met kunststof, inclusief kunststof kozijnen met naar binnen draaiende ramen. Ik wil ook dubbel glas erin hebben. De achterzijde van het dakkapel is voorzien van een rolluik (elektrisch). Het dakkapel is 3m breed.


Dakkapelbouw Roosendaal
dinsdag 13 september 2022

Rolluiken elektrische maken

Van 4 rolluiken op de 1e verdieping van band bediening naar elektrische maken en bedienen via een app


Klussen Zevenhuizen
maandag 12 september 2022

2 uitzet ramen inkorten

Ik heb 2 uitzet ramen, van hout, op de slaapkamer. Die wil ik laten inkorten, om meer ruimte te maken voor het plaatsen van een rolluik. Het bovenste aluminium deel weghalen en een vast deel boven het ingekorte raam maken.


Kozijnen, deuren en dakramen Lisse
zondag 11 september 2022

Kozijnen vervangen

Wij willen de kozijnen laten vervangen. Achterdeur kozijn achter begane grond en 1ste verdieping 2 x . Voorkant boven en onder. Achter hangen rolluiken Heb de voorkeur voor kozijnen van hout of kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Veghel
zaterdag 10 september 2022

Kunststof dakkapel plaatsen

Ik wil graag een dakkapel laten plaatsen: 2 kantelramen ( of 1 ) , Hor (ren ) , luchtroosters , Electr. Rolluik , afvoer houten kapel. Gewenste breedte (in meters): 3 Geen vergunning nodig voor dak zijkant van kapel keraliet de rest graag kunststof Kozijnen ook van kunststof


Dakkapelbouw Eindhoven
zondag 28 augustus 2022

Kunststof dakkapel plaatsen (3m)

Ik heb een dak van 45 graden, hier wil ik graag een dakkapel laten plaatsen. Van ongeveer 3m breed. Er moeten 3 ramen in komen, waarvan 2 draai/kiepramen. Graag ook met een rolluik. Verder mag alles van kunststof zijn, zowel binnen als buiten. Casco opgeleverd.


Dakkapelbouw Goes
donderdag 25 augustus 2022

Dubbelzijdige dakkapel

2 x 4 meter dubbelzijdige dakkapel met rolluiken. Deze is vergunningsvrij. Ik wil een kunststof afwerking met kunststof kozijnen. Verder zou ik een casco oplevering willen.


Dakkapelbouw Nieuw Vennep
woensdag 24 augustus 2022

1 dakraam vervangen en 3 plaatsen (met rolluiken)

Ik wil 1 dakraam vervangen en tegelijkertijd er nog 3 extra bij laten plaatsen. Graag ook allen voorzien van een rolluik. Graag hoor ik de prijsverschillen tussen kunststof en hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Oldenzaal
zondag 21 augustus 2022

Extra stopcontacten zolder in betonnen muur plus aansluitingen voor rolluiken maken

Twee extra dubbele wandcontactdozen in betonnen muur. Uitbreiding van enkele wcd in betonnen muur naar dubbele. Aanleg van aansluiting voor elektrische rolluiken in nieuwe dakkapel.


Elektra en groepenkast Bilthoven
Offertes aanvragen