Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Rolluiken

Rolluiken

Wil je graag rolluiken laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie. Vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Ben je opzoek naar zonwering dat zowel inbraakwerend is als isolerend? Misschien zijn rolluiken dan iets voor je. 

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het aanschaffen en installeren van rolluiken. Wil je daarnaast ook binnenzonwering? Geen probleem, de zonweringspecialisten via Casius helpen je er graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je rolluiken wil laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Rolluiken kosten

Wil je rolluiken kopen? Dan is het goed om te weten dat de rolluiken prijzen gemiddeld beginnen bij €200 en kunnen oplopen tot €1.000. Dit is inclusief de prijs voor de rolluiken montage. Het formaat, het materiaal (kunststof/ aluminium) en de manier van bedienen (elektrisch of handmatig) spelen ook mee in de uiteindelijke prijs. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Factor Prijs Opmerking
Rolluik (1-4 meter breed) €100 - €700 Kunststof of aluminium
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €100 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Rolluiken 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen rolluiken

Voordelen

 • Ze werken verduisterend en zonwerend;
 • Ze hebben een isolerende werking;
 • Ze zijn geluiddempend;
 • Ze maken het lastig voor inbrekers.

Nadelen

 • Het geeft lawaai bij heftige regen;
 • Het daglicht is niet te reguleren.

Rolluiken bedienen: elektrisch of handmatig?

Rolluiken kan je op verschillende manieren bedienen: 

 • Compleet handmatig
 • Elektrisch bedienen per rolluik
 • Alle rolluiken tegelijkertijd bedienen 

Wil je elektrische rolluiken? Dan kan je een wandschakelaar, afstandsbediening of een tijdklok gebruiken. Een andere mogelijkheid is rolluiken op sensoren. De sensoren van de rolluiken reageren op wind, zon of regen.

3 soorten rolluiksystemen

Wanneer je rolluiken als zonwering wil aanschaffen kan je kiezen uit drie soorten rolluiksystemen: 

 1. Voorzetrolluiken
 2. Inbouwrolluiken 
 3. Opbouwrolluiken

 

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken hebben de eigenschappen: 

 • Geschikt voor een bestaande woning
 • Een minder strakke uitstraling 

Voorzetrolluiken zijn eenvoudig te plaatsen bij bestaande ramen en deuren. Er is namelijk weinig breekwerk nodig. Het plaatsen van deze rolluiken is op twee manieren mogelijk: 

 1. Voorzetrolluiken op het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken op je kozijn gemonteerd. De kast en de geleiders zitten hierbij op de muur. In het huis zijn ze dus niet zichtbaar, maar aan de buitenkant is het minder strak.  
 2. Voorzetrolluiken in het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken in je kozijn gemonteerd. Hierdoor vallen de kast en de geleiders dus in het kozijn. Daardoor ziet het er aan de buitenkant strakker uit. Aan de binnenkant valt de kast deels over het raamkozijn, daardoor zie je het in huis wel.

 

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze populair zijn bij nieuwbouwwoningen
 • Minder geschikt zijn voor bestaande woningen

Inbouwrolluiken worden steeds populairder in Nederland. Ze worden vooral geplaats bij nieuwbouwwoningen. Ze worden gemonteerd achter de buitengevel, boven de deur- of het raamkozijn. De kast van de rolluik is hierdoor volledig weggewerkt. Wil je toch een inbouwrolluik bij een bestaande woning? Dan is er veel breekwerk nodig. Hierdoor kiezen de meesten toch voor een voorzetrolluik of een opbouwrolluik. 

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze geschikt zijn bij het vervangen van de huidige kozijnen
 • Ze duurder zijn dan voorzetrolluiken wanneer je geen nieuwe kozijnen laat plaatsen

Wil je de kozijnen vervangen en ben je ook opzoek naar zonwering? Opbouwrolluiken zijn dan een goede optie. Deze rolluiken worden namelijk tegelijkertijd met de nieuwe kozijnen geplaatst en vormen samen een geheel. Wat het verschil is met inbouwrolluiken is dat opbouwrolluiken op het kozijn worden geplaatst en niet achter de gevel, maar ze toch relatief netjes weggewerkt zijn.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor rolluiken

maandag 27 juni 2022

Rolluiken reinigen (4 stuks)

Ik heb rolluiken van 1,5 jaar oud, die zijn nog nooit gereinigd en moeten schoongemaakt worden. 4 rolluiken op de 1e etage, 2 te bereiken via voorgevel, 1 te bereiken via veranda van 5 meter diep achterzijde, 1 in dakkapel, te bereiken via veranda van 2 meter diep.


Klussen Harmelen
zondag 26 juni 2022

Zonnescherm plaatsen

We willen graag een zonnescherm op de 3de etage op ons balkon. Rolluik wordt niet geadviseerd. Screens mag maar zitten veel haken en ogen aan. We willen nu kijken voor iets wat je ertussen kan klemmen. Graag horen we wat de opties zijn. Moet ongeveer 2,80 breed worden.


Klussen Oosterhout
zaterdag 25 juni 2022

Kunststof dakkapel(~5m breed) plaatsen

Wij zoeken een vakman die een kunststof dakkapel kan plaatsen. Het gaat om een dakkapel van ~5m breed. Oplevering casco. Wij hebben kunststof kozijnen gewild. Wij hebben ook rolluiken gewild. De dakkapel komt aan de tuinzijde.


Dakkapelbouw Hellevoetsluis
vrijdag 24 juni 2022

Rolluiken reinigen

Opnieuw spuiten rolluiken (zijn nog nieuw maar toch verkeerde kleur) Type opdracht:: Rolluiken schoonmaken Afmetingen zonwering:: 15 m2


Klussen Krimpen aan den IJssel
donderdag 23 juni 2022

Rolluiken reinigen (2 stuks)

2 kleine rolluiken boven zijn heel erg vies met heel veel aanslag. Het is boven bij een slaapkamer. Hier heb je dus een lange trap of misschien wel stelling voor nodig?


Klussen Zwijndrecht
vrijdag 17 juni 2022

Kunststof dakkapel plaatsen

Ben opzoek naar een partij die voor ons een compleet kunststof dakkapel kan plaatsen, dit moet casco worden opgeleverd. Daarin zitten wij te denken aan 1 of 2 kantel ramen met een rolluik. Zit te denken aan 3 meter. Na de bouwvak mogen de werkzaamheden plaatsvinden.


Dakkapelbouw Hazerswoude Dorp
vrijdag 17 juni 2022

9 rolluiken reinigen + linten vervangen

Ik zoek een vakman voor de reiniging van mijn rolluiken aan de binnenzijde + het vervangen van de linten. Het betreft 4x een groot rolluik en 5x een kleiner rolluik.


Klussen Weert
donderdag 16 juni 2022

Rolluiken reinigen

Graag willen wij onze rolluiken laten reinigen. Zowel de buiten als de binnenkant. Kunt u een offerte hiervoor willen opstellen en naar ons via de aangegeven e-mail adres sturen?


Klussen Nieuwegein
dinsdag 14 juni 2022

Rolluiken reinigen

3 rolluiken schoonmaken en vervangen van band en bandopwinders, de rolluiken hangen onder het dak overstek waaronder trespa platen zijn geschroefd, deze moeten voor het schoonmaken eerst verwijderd worden Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Houten
maandag 13 juni 2022

Rolluiken reinigen

Zoek een vakman voor het reinigen van mijn rolluiken Gaat om 6 rolluiken op de eerste en tweede verdieping. Hiervan zijn er zeker 2 waarvan de kap niet gedemonteerd kan worden.


Klussen Son
maandag 13 juni 2022

Ingebouwde rolluiken reinigen

Zoek een vakman voor het reinigen van mijn rolluiken. Rolluiken hangen op de eerste verdieping. Binnen- en buitenzijde reinigen. De rolluiken zijn ingebouwd.


Gevel- en metselwerk Den Bosch
zondag 05 juni 2022

Dubbelzijdige nokverhoging (4,8m) + vaste trap realiseren

Wij willen een dubbelzijdige nokverhoging van 4850mm x 3200mm, ook willen wij een vaste houten trap en bij elk raam elektrische rolluiken. Ook moet bij ons de vloer verstevigd worden. De buitenzijde van de nokverhoging afgewerkt in kunststof, inclusief de kozijnen. De binnenzijde mag woonklaar opgeleverd worden.


Verbouwing Oudenbosch
zaterdag 04 juni 2022

Dakkapel plaatsen achterzijde (4m breed)

Mijn dak helling is 17 graden en ik wil een dakkapel, onderhoudsarm. Met de afmetingen is 4 meter breed en de hoogte is 1,50 en met rolluik. Dus graag volledig afgewerkt in trespa, kunststof. De kozijnen ook van kunststof. De binnenzijde mag casco opgeleverd worden.


Dakkapelbouw Nieuw Vennep
donderdag 26 mei 2022

Rolluiken reinigen

Rolluiken voor en achter op begane grond en eerste verdieping schoonmaken, waxen en vervolgens de ramen schoonmaken Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Arkel
zaterdag 21 mei 2022

Kunststof dakkapel plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van van een dakkapel aan de achterzijde. Inclusief plaatsen, twee draai kiep ramen met HR++ glas met vliegenhor en een handbediende rolluik. Heb nog geen voorkeur voor oplevering.


Dakkapelbouw Eijsden
donderdag 19 mei 2022

Rolluiken reinigen

Het schoonmaken van mijn twee rolluiken


Klussen Moordrecht
maandag 16 mei 2022

3 rolluiken reinigen

Ik zoek een vakman voor het schoonmaken (reinigen) van 3 rolluiken aan de binnen en buitenzijde. Ze hangen op 1 hoog, twee van 3.20 bij 1.50m en eentje van 2.50x1.50 opbouw.


Klussen Bunschoten Spakenburg
zondag 15 mei 2022

Rolluiken schoonmaken

Ik heb een elektrisch rolluik op zolder en die wil ik laten reinigen, aan de binnenkant en eventueel ook buitenkant. Hij is ongeveer 2,20m breed.


Klussen Made
zondag 15 mei 2022

5 rolluiken reinigen

Ik heb 5 rolluiken te reinigen op de begane grond.


Kozijnen, deuren en dakramen Eindhoven
vrijdag 13 mei 2022

Rolluik reinigen

Op de 1e verdieping heb ik een slaapkamer-rolluik en dit wil ik laten reinigen aan de binnenkant. Er zit nogal wat groene aanslag.


Renovatie Vlissingen
woensdag 11 mei 2022

Dubbele casco dakkapel

Van hoekhuis zou ik aan voor- en achterzijde van het huis een dakkapel over de volledige breedte, binnenwerks 510cm (min 50cm naar buur) willen. Ik ben bezig met de vergunning, deze is bijna binnen. Het dak is een scharnier kap en moet aan onderzijde dakkapel (vervangt knieschot) en bovenzijde dakkapel ondersteund worden door HEB 140, structurele berekeningen zijn gedaan en beschikbaar (dus voor elke dakkapel 2 van dergelijke balken). Graag alles alles onderhoudsvrij en raam heeft 5 delen van ca. 75cm breed en ca. 120cm hoog waarvan 3 delen een draaikiep raam zijn. Ook wil ik de ramen voorzien van elektrische rolluiken. Materiaal buitenzijde en kozijnen dus in overleg, zolang het onderhoudsvrij is. Ik wil het liefst een casco oplevering.


Dakkapelbouw Waalre
dinsdag 10 mei 2022

Rolluiken reinigen

3 bestaande rolluiken schoon maken, een screen binnen onder een lessenaar lichtstraat van 3x1 meter en een knikarm zonnescherm nieuw bij achterpui ,ongeveer 4.75 mtr breed met een uitval van 2.50 meter Type opdracht:: Rolluiken schoonmaken


Klussen Noordwijk
dinsdag 10 mei 2022

2 Rolluiken reinigen

Ik wil graag 2 rolluiken laten schoonmaken plus onderhoud. De rolluiken zijn op de begaande grond en elektrisch met binnen schakelaar. De maat is 160x130 per rolluik. Wat zullen de kosten hiervan zijn?


Renovatie Putten
vrijdag 06 mei 2022

Rolluiken reinigen

Ik zoek een vakman die mijn rolluiken aan de binnenkant kan reinigen en eventueel ook aan de buitenkant.


Renovatie Purmerend
vrijdag 29 april 2022

Ramen vervangen

Heb nu 2 ramen die naar buiten open gaan. Ik wil dit graag laten aanpassen naar binnen, krijg namelijk rolluiken.


Kozijnen, deuren en dakramen Puttershoek
vrijdag 29 april 2022

Casco nokverhoging

Graag willen wij een nokverhoging van 4.88 breed met draaikiep ramen en geïntrigeerde rolluiken. Uitvoering keraliet. Kunststof kozijnen. casco oplevering. We zijn al in bezit van een vergunning. Achterzijde woning komt de nokverhoging.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
donderdag 21 april 2022

Kunststof dakkapel plaatsen

De buitenmaat is 5,7 m breed en ik wil 2 dakkapellen over de gehele lengte. Ik heb daarom de breedte op 5m gezet. Aan de voorkant mag de dakkapel een normale hoogte hebben, aan de achterkant moet hij wat minder hoog, want het moet tussen 2 rijen zonnepanelen passen. Aan de voorkant krijg je van links naar rechts een draai-kiepraam, een vast paneel (niet te groot, want daar komt een muur) en nog 3 ramen waar 1 of 2 draai-kiepramen moeten zijn. Aan de achterkant is het 1 ruimte, dus daar moeten gewoon ramen komen met 1 draai-kiepraam. Hier geen dure grote of kleine ramen, maar zo simpel mogelijk eigenlijk. Aan de achterkant moeten ook rolluiken komen. De dakkapellen moeten donker van kleur zijn. De kozijnen mogen licht van kleur, maar hoeft niet. Kies hier de goedkoopste optie.


Dakkapelbouw Hoogvliet Rotterdam
woensdag 20 april 2022

Rolluiken reinigen

Ik zoek iemand die mijn rolluiken kan reinigen. Graag een specialist.


Klussen Bavel
woensdag 20 april 2022

3 Ramen met rolluiken plaatsen

Ik wil aan de voorzijde van mijn woning 2 ramen met rolluiken laten plaatsen. Ook wil ik er 1 aan de achterzijde. De kozijnen hiervan mogen van kunststof worden en de ramen HR++.


Kozijnen, deuren en dakramen Zwolle
woensdag 20 april 2022

Rolluiken voor ramen en een deur plaatsen

Ik zoek een specialist voor het plaatsen van rolluiken. Rolluiken voornamelijk tegen inbraak. Betreft 2 ramen 140 146 hoog van binnen en een deur van 88. Daarnaast nog een groot raam. De rolluiken vanuit binnenshuis kunnen openen en sluiten is een wens.


Klussen Capelle aan den IJssel
Offertes aanvragen