Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken

Wil je graag rolluiken laten plaatsen door een specialist en wil je graag weten wat het kost? Lees dan verder voor meer informatie. Vraag tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Ben je opzoek naar zonwering dat zowel inbraakwerend is als isolerend? Misschien zijn rolluiken dan iets voor je. 

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het aanschaffen en installeren van rolluiken. Wil je daarnaast ook binnenzonwering? Geen probleem, de zonweringspecialisten via Casius helpen je er graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de zonweringspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je rolluiken wil laten plaatsen? Wil je graag dat een zonweringspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Rolluiken kosten

Wil je rolluiken kopen? Dan is goed om te weten dat rolluiken prijzen gemiddeld beginnen bij € 200 en kunnen oplopen tot €1.000. Dit is inclusief de prijs voor de rolluiken montage. Het formaat, het materiaal (kunststof/ aluminium) en de manier van bedienen (elektrisch of handmatig) spelen ook mee in de uiteindelijke prijs. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de zonweringspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Factor Prijs Opmerking
Rolluik (1-4 meter breed) €100 - €700 Kunststof of aluminium
Handmatige bediening €30 - €50
Elektrische bediening €50 - €300
Montagekosten €100 - €300

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Voor- en nadelen rolluiken

Voordelen

 • Ze werken verduisterend en zonwerend 
 • Ze hebben een isolerende werking
 • Ze zijn geluiddempend 
 • Maken het lastig voor inbrekers

Nadelen

 • Het geeft lawaai bij heftige regen
 • Het daglicht is niet te reguleren

Rolluiken bedienen: elektrisch of handmatig?

Rolluiken kan je op verschillende manieren bedienen: 

 • Compleet handmatig
 • Elektrisch bedienen per rolluik
 • Alle rolluiken tegelijkertijd bedienen 

Wil je elektrische rolluiken? Dan kan je een wandschakelaar, afstandsbediening of een tijdklok gebruiken. Een andere mogelijkheid is rolluiken op sensoren. De sensoren van de rolluiken reageren op wind, zon of regen.

3 soorten rolluiksystemen

Wanneer je rolluiken als zonwering wil aanschaffen kan je kiezen uit drie soorten rolluiksystemen: 

 1. Voorzetrolluiken
 2. Inbouwrolluiken 
 3. Opbouwrolluiken

 

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken hebben de eigenschappen: 

 • Zijn geschikt voor een bestaande woning
 • Hebben een minder strakke uitstraling 

Voorzetrolluiken zijn eenvoudig te plaatsen bij bestaande ramen en deuren. Er is namelijk weinig breekwerk nodig. Het plaatsen van deze rolluiken is op twee manieren mogelijk: 

 1. Voorzetrolluiken op het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken op je kozijn gemonteerd. De kast en de geleiders zitten hierbij op de muur. In het huis zijn ze dus niet zichtbaar, maar aan de buitenkant is het minder strak.  
 2. Voorzetrolluiken in het kozijn monteren: Hierbij worden de rolluiken in je kozijn gemonteerd. Hierdoor vallen de kast en de geleiders dus in het kozijn. Daardoor ziet het er aan de buitenkant strakker uit. Aan de binnenkant valt de kast deels over het raamkozijn, daardoor zie je het in huis wel.

 

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze populair zijn bij nieuwbouwwoningen
 • Minder geschikt zijn voor bestaande woningen

Inbouwrolluiken worden steeds populairder in Nederland. Ze worden vooral geplaats bij nieuwbouwwoningen. Ze worden gemonteerd achter de buitengevel, boven de deur- of het raamkozijn. De kast van de rolluik is hierdoor volledig weggewerkt. Wil je toch een inbouwrolluik bij een bestaande woning? Dan is er veel breekwerk nodig. Hierdoor kiezen de meesten toch voor een voorzetrolluik of een opbouwrolluik. 

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben de eigenschappen:

 • Dat ze geschikt zijn bij het vervangen van de huidige kozijnen
 • Ze duurder zijn dan voorzetrolluiken wanneer je geen nieuwe kozijnen laat plaatsen

Wil je de kozijnen vervangen en ben je ook opzoek naar zonwering? Opbouwrolluiken zijn dan een goede optie. Deze rolluiken worden namelijk tegelijkertijd met de nieuwe kozijnen geplaatst en vormen samen een geheel. Wat het verschil is met inbouwrolluiken is dat opbouwrolluiken op het kozijn worden geplaatst en niet achter de gevel, maar ze toch relatief netjes weggewerkt zijn.

Wil je graag weten wat er mogelijk is binnen jouw situatie? Vraag dan tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen