Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 3 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen de nieuwe laminaatvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een soort opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking sterk verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is redelijk laag gebleven. Dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer.

Bang dat je weinig keuze hebt qua uitstralingen? Wees gerust, laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer egaal zijn. Heb je een huidige vloerbedekking, zoals tegels? Dan moet daar eerst een ondervloer op gelegd te worden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld een ondervloer voor het verminderen van geluidsoverlast. Deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen.

Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gelegd. Denk bijvoorbeeld aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.
Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wil leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt).

Laminaat kosten

Laminaat is een vloer van goede kwaliteit en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor laminaat leggen

maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Donderdag 28 september of vrijdag 29 september. Vloer + vloer laten leggen. 80 m2 Woonkamer met open keuken 3 slaapkamers hal wc berging


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Laminaat leggen ongeveer 100m² in appartement: Ondervloer, laminaat en plakplinten. Appartement bestaat uit huiskamer, keuken, hal, berging en 2 slaapkamers. Datum leggen: 23 t/m 31 oktober 2023 Huidige vloer verwijderen:: Nee Oppervlakte vloer:: Laminaat leggen ongeveer 100m²:


Vloer leggen en vloeronderhoud Rijswijk
maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Adres: Putterlaan 29 Woonplaats: Bilthoven Aanvang werkzaamheden: Niet opgegeven 32M2 Ondervloer en laminaat leggen. En 20 meter plakplinten en 10 meter hogeplinten monteren. In gang en woonkamer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bilthoven
maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Adres: Barnsteenstraat 28 Woonplaats: Groningen Aanvang werkzaamheden: 15-10-2023 Beneden en bovenverdieping. Beneden visgraat laminaat, onveveer 40m2 Boven extra breed normaal laminaat, ongeveer 35m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

50m2 laminaat leggen over 2 slaapkamers en een overloop


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
zaterdag 23 september 2023

Laminaat op zolderkamer leggen (20m2)

Wij willen laminaat op de zolder laten leggen en misschien nog op een tweede kamer. Zolder is ongeveer 20 vierkante meter. Graag willen we ook een ondervloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nuenen
zaterdag 23 september 2023

Laminaat en ondervloer leggen (50m2)

Het gaat om twee slaapkamers en een overloop.Ongeveer 50 m2 totaal. Er ligt nu vloerbedekking die eruit gehaald moet worden.Het zijn rechte kamers, zonder veel extra hoeken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
vrijdag 22 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Meneer wil laminaat leggen en een hoge plint ongeveer 30 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Bosch
donderdag 21 september 2023

Leggen van laminaat (70m²)

Ik zou graag nieuw laminaat willen laten leggen met isolatie. Het gaat om 70 m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
donderdag 21 september 2023

Leggen van laminaat

Graag willen wij laminaat lagen leggen in de gehele woning. Dit betref de woon kamer van 20 m² 2 x 12 m² in de slaapkamers, 5 m² kleinere slaapkamer en de keuken van ongeveer 4 m². Daarnaast moet er ook in de hal laminaat worden gelegd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
woensdag 20 september 2023

Laminaat in entree-hal leggen

Graag willen we ondervloer, laminaat en plinten laten leggen in de entreehal van ons nieuwe huis. Deze is nu nog helemaal kaal, alleen betonvloer. Laminaat moet aansluiten op de woonkamer met een soort drempel, advies hierover is welkom. De aansluiting op de woonkamer is een schuine muur met een deur. Verder heeft de hal ook een waterput welke eenmaal per jaar bereikbaar moet zijn voor de watermeter. De hal is 3,40m lang en grotendeels 1,30m breed (bij de meterkast wat breder en dichterbij de deur naar de woonkamer iets minder breed). We willen een 7mm dikke ondervloer leggen met daaronder nog isolatie tegen vocht en kou. Hoge plinten moeten gelijmd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leek
woensdag 20 september 2023

Laminaat in nieuwbouw appartement

Graag wil ik laminaat laten leggen in mijn nieuwe appartement. Het gaat om 60 m². De slaapkamer, logeerkamer, hal, woonkamer, keuken en eetkamer. De woonkamer, keuken en eetkamer is 1 ruimte. Ook de ondervloer wil ik ook gelegd hebben. Alles aan 1 x, zonder drempels.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alblasserdam
woensdag 20 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Wat kost het ongeveer om +/- 55m2 laminaat te laten liggen door jullie?


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Lekkerland
dinsdag 19 september 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Ik zou graag een offerte willen aanvragen voor ongeveer 65 m2, zie plattegrond in bijlage. We zitten nog te twijfelen tussen PVC of laminaat en willen de vloer ook graag laten worden gelegd. Ook waren we benieuwd wat het prijsverschil is tussen visgraat en normale planken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 19 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Het betreft 40 m2 pvc laminaat, dit is de woonkamer, keuken en hal


Vloer leggen en vloeronderhoud Montfoort
maandag 18 september 2023

Vloer egaliseren

Het gaat om de beneden verdieping en één slaapkamer boven, in totaal ca 54 m2. De vloer is oneven wat problemen kan geven bij het plaatsen van het laminaat.


Vloer leggen en vloeronderhoud Grootebroek
maandag 18 september 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Wij gaan ergens in Maart 2024 beginnen met de bouw van ons nieuwe huis. Gereed 10e maand 2024! Momenteel twijfel ik nog tussen PVC-Klik Laminaat (Visgraat) en een Giet-vloer. Ik was erg gecharmeerd van de Marmer-look vloer. Oppervlakte begane grond zal ca. 70 m2 zijn. Dit is alles inclusief, dus ook Toilet, Hal en Bijkeuken. Kantoor en boven verdiepingen doen we wel met PVC-Klik Laminaat. Op welke ondergrond moet de vloer geplaatst worden?: Vaste. stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton, ...) In wat voor ruimte wordt de vloer geplaatst?: Woonruimte Wat is de oppervlakte van de vloer?: Tussen 50 en 100 m² In welk type gietvloer / naadloze vloer heb je interesse?: Polyurethaan gietvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Wateringen
vrijdag 15 september 2023

Laminaat laten leggen door het hele huis

Graag wil ik laminaat laten leggen door het gehele huis, voor de benedenverdieping wordt gekozen voor zwaarder aqua laminaat. Voor de bovenverdieping wordt gekozen voor een slaapkamerkwaliteit. Het leggen is inclusief ondervloer, vloer, plinten, zie plattegrond voor de hoeveelheid.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuidlaren
vrijdag 15 september 2023

Laminaat en plinten leggen woonkamer en hal

Graag wil ik in de woonkamer en de hal laminaat laten leggen. De woonkamer is ongeveer 8 meter x 5 meter en de hal is 2.5 meter x 2 meter. Het laminaat moet doorlopen in de gang, ook moet er een ondervloer komen. Graag advies over welke ondervloer geschikt is. Er ligt nu laminaat en daaronder tegels. Ook moeten overal hoge plinten geplaatst worden, totaal is dat ongeveer 40 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
donderdag 14 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Wat voor type vloer wil je laten leggen?: Laminaat Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Ja Hoeveel vierkante meter (m2) vloer moet er worden gelegd?: 30 Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Nuenen
woensdag 13 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Adres: Mosasingel 43 Woonplaats: Rosmalen Aanvang werkzaamheden: 24-09-2023 70 meter laminaat inleg inc ondervleor en plinten: gang, 2 slaapkamers, woonkamer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rosmalen
woensdag 13 september 2023

Laminaat leggen eetkamer

Graag willen wij laminaat laten leggen in onze eetkamer


Vloer leggen en vloeronderhoud Koedijk
dinsdag 12 september 2023

Laminaat leggen 37m2

Ik wil graag een offerte voor laminaat leggen de woonkamer is ± 27m2 Open keuken 7m² Hal/entree 2.7 m2 Er ligt nog een oude laminaatvloer vloer in die moet er uit Weet niet wat voor ondervloer er onder ligt. Oude plinten zijn hoog maar zijn verlijmd denk ik. Met vr gr Jet


Vloer leggen en vloeronderhoud IJmuiden
dinsdag 12 september 2023

Laminaat leggen incl. ondervloer en plinten 60m2

Ik heb ongeveer 60m2 laminaat, wat ik samen met een ondervloer, en hoge plinten wil laten leggen. Dit moet gedaan in een benedenverdieping van een huis. Er ligt geen vloer meer in als het gelegd moet worden. Het moet gelegd worden op een oude tegelvloer, de ondervloer die ik erbij ga nemen is een goede egaliserende ondervloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dongen
dinsdag 12 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Ik zou graag laminaat en plinten willen leggen in een woning van 80m2. Aantal strekkende meter is 82. Woning is niet 100% leeg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 12 september 2023

Laminaat in studio leggen 23m2

We zouden graag laminaat willen laten leggen in onze nieuwe studio. Het oppervlak waar het laminaat komt te liggen is zo'n 22,6m2 (we hebben de studio echter nog niet zelf nagemeten dus dit kan iets afwijken). Ik stuur de plattegrond mee in deze aanvraag. Alvast bedankt!


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 12 september 2023

60 m2 leggen van PVC click visgraat vloer

60 m2 leggen van PVC click visgraat vloer met geintegreerde ondervloer 6mm . zonder egaliseren en of plakken. Met plaatsen van 17 hoge plinten . Oude click laminaat vloer+plinten verwijderen en afvoeren .


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
dinsdag 12 september 2023

Leggen van laminaat

Ik wil graag laminaat en plinten laten leggen in woonkamer, keuken en hal, dit loopt door zonder drempels. Het gaat om een afmeting van 6 x 6.50 meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Landsmeer
dinsdag 12 september 2023

Leggen van laminaat

Ik wil nieuw laminaat in de woonkamer met daaraan vast een kleine kinderkamer. Er zitten geen drempels tussen de kamers en ik wil de vloer dus ook mooi laten doorlopen. Ik heb de Decomoda Tahiti vloer. De oppervlakte is 33 m² en de ruimtes zijn beide mooi vierkant. het zal dus een vrij makkelijk klusje zijn. Ondervloer is er ook, die zou voldoende moeten egaliseren. De ondervloer is een hardhouten vloer die vast ligt, deze ligt als een huis en mag dus ook lekker op zijn plek blijven.


Vloer leggen en vloeronderhoud Soest
maandag 11 september 2023

Laminaat leggen 186m2

Laminaat leggen in 1 woonkamer, 2 slaapkamers, keuken, hal, gang en overloop, ong 186 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
Offertes aanvragen