Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 4 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking erg verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is vrij laag gebleven en dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer. Laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer geheel egaal zijn. Over de eventuele huidige vloerbedekking (bijvoorbeeld tegels) dient een ondervloer gelegd te worden. Het leggen van een ondervloer is bijvoorbeeld belangrijk voor geluidsoverdracht (geluidsdemping), maar kan ook een egaliserende werking hebben. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Zo is er een ondervloer voor reductie van geluidsoverlast, deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen. Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wilt leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt). Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gebruikt. Denk hierbij aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben net als de rubberen matten een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.

Kosten laminaatvloer

Laminaat is een kwalitatief goede vloer en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, is dat ook mogelijk. Hieronder een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen