Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 3 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen de nieuwe laminaatvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een soort opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking sterk verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is redelijk laag gebleven. Dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer.

Bang dat je weinig keuze hebt qua uitstralingen? Wees gerust, laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer egaal zijn. Heb je een huidige vloerbedekking, zoals tegels? Dan moet daar eerst een ondervloer op gelegd te worden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld een ondervloer voor het verminderen van geluidsoverlast. Deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen.

Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gelegd. Denk bijvoorbeeld aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.
Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wil leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt).

Laminaat kosten

Laminaat is een vloer van goede kwaliteit en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor laminaat leggen

donderdag 30 juni 2022

Laminaat laten leggen in huis ~57m2

Ik wil verschillende laminaat van de Praxis laten leggen. Woonkamer 26m² 3x slaapkamer 12m² & 13m² & 6m² en nog een kleine keuken 5m² en de hal. De exacte maten weet ik helaas niet maar deze maten zijn bij benadering. De aanschaf van het laminaat wil ik laten doen door de vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijkerkerveen
woensdag 29 juni 2022

Laminaat leggen in appartement (~66m2)

Graag willen wij laminaat + ondervloer laten leggen in de woonkamer met open keuken. Vanuit de kamer willen we het laminaat laten doorlopen in de hal en 2 slaapkamers. Het betreft een appartement. Alles is gelijkvloers (zie bijgevoegde plattegrond). Ondergrond is beton. Totale opppervlakte is 66 m2. In verband met verhuizing zal de vloer gelegd moeten worden in de periode 5 t/m uiterlijk 11 augustus.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeewolde
woensdag 29 juni 2022

Leggen van laminaat (~48m2)

Graag willen we laminaat laten leggen in hal, keuken en woonkamer. Dit gaat om in totaal 48 vierkante meter. Het laminaat verzorgen wij zelf en het verwijderen van de huidige vloer dat mag in overleg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tilburg
woensdag 29 juni 2022

Laminaat leggen, met ondervloer en plinten (~45m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij wat laminaat kan leggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 45m2. Dit inclusief de ondervloer en plinten (48m). De huidige vloer verwijderen wij zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
woensdag 29 juni 2022

Laminaat, met ondervloer leggen (~40m2)

Ik zou graag hulp willen hebben met het leggen van laminaat in de gang, slaapkamer en woonkamer. Gaat ongeveer om 40m2. Met ondervloer. Ik kom u graag helpen. Ik heb een budget van 300 euro, dus ik zou zo veel mogelijk dan gedaan willen krijgen. Het gaat om aankomende zaterdag 2 juli (ik kan de hele dag). Ik kan u helpen, het hoeft niet af. Ik heb zelf de benodigde gereedschap.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 29 juni 2022

Laminaat leggen, met ondervloer en plinten (~100m2)

We willen graag laminaat laten leggen in de woonkamer / gang. We hebben het zelf opgemeten, in totaal 96-100 vierkante meter. Geen idee hoeveel plinten we nodig hebben, we hebben namelijk in de woonkamer ook 9 franse balkonnetjes, plus een inbouwkeuken, dus het exacte aantal meters voor plinten weten we echter niet. De huidige vloer kunnen we zelf verwijderen. We willen groene onderplaten hebben. De woning loopt qua muren wel een beetje schuin, het is niet recht toe, recht aan. Laminaat moet doorlopen vanaf de kamer naar de gang, geen visgraat, gewoon zo recht mogelijk. En we willen weten wat wij als bewoners moeten voorbereiden voor de uitvoering. Meubels volledig weg, of in een hoek opslaan en steeds verplaatsen zodat het gelegd kan worden?


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
woensdag 29 juni 2022

Laminaat leggen 75m²

Ik zoek een laminaallegger die voor mij rond de 75m² laminaat kan leggen. Alles is aangeschaft(laminaat + plinten) en de huidige vloer word weggehaald en geëgaliseerd. Er moet dus alleen gelegd worden. Daarnaast zoek ik een partij die hier ook garantie op kan geven, ik hoor graag van u. Vanaf 9 juli krijgen wij het laminaat en kunnen de werkzaamheden plaatsvinden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heteren
woensdag 29 juni 2022

Laminaat leggen (~20m2)

Wij willen laminaat laten leggen in een ruimte van 20 vierkante meter, inclusief de ondervloer en plinten. Hiervoor willen we graag een offerte ontvangen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Breda
dinsdag 28 juni 2022

Laminaat vloer met plinten aanleggen (~52m2)

Wij willen op de tweede en derde verdieping nieuw laminaat leggen. Ondervloer nog in twijfel, maar plinten wel. De huidige vloer mag ook verwijderd worden. Tweede verdieping bestaat uit 3 kamers Kamer1 : 4.96m x 3.08 m Kamer 2: 2.55m x 2.37m Kamer 3: 2,39 m x 3,05 m 3e verdieping bestaat uit 2 kamers Kamer 4: 1.99m x 3.89 m Ruimte 5: 5,02 m x 1,93 m + 1,64 m x 2,98 m


Vloer leggen en vloeronderhoud Kudelstaart
dinsdag 28 juni 2022

Hongaarse laminaat leggen op 55 m²

Wie kan met spoed 9Juli hongaarse laminaat leggen in Gorinchem?


Vloer leggen en vloeronderhoud Gorinchem
dinsdag 28 juni 2022

Laminaat vloer vervangen

Gehele vloer vervangen door waterschade 580x640cm. materiaal en installatie. bedankt


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Hoorn
dinsdag 28 juni 2022

Visgraat laminaat

Zolder met kleine voorzolder totaal a 15 - 18m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
dinsdag 28 juni 2022

Laminaat leggen (~15m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij wat laminaat kan leggen in een ruimte van ongeveer 15m2. De ruimte is al leeg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
dinsdag 28 juni 2022

Laminaat herleggen in overloop (9 m2)

Zoek een vakman voor het leggen van laminaat. Laminaat is al gelegd in de overloop maar er is een bolling ontstaan. Dus waarschijnlijk moet heel de overloop opnieuw gedaan worden. Ik heb nog materiaal over. Gaat ongeveer om 9 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
maandag 27 juni 2022

Laminaat laten leggen (59m2) on 4 ruimten op zelfde verdieping

Laminaat in woonkamer, hal en 2 slaapkamers laten leggen in een nieuwbouw appartement met vloerverwarming. Oplevering in september. Maten zie bijgevoegde tekening


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhenen
maandag 27 juni 2022

Laminaat leggen 68m2

Ik wil graag laminaat laten leggen in mijn eengezinswoning. Het gaat om 68 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alkmaar
maandag 27 juni 2022

Laminaat leggen (100 m2)

Ik zou graag een offerte ontvangen voor het leggen van 100 vierkanten meter aan laminaat. Graag eerst de huidige vloer eruit halen, heb de materialen al in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oss
maandag 27 juni 2022

Laminaat leggen (26 m2)

Zoek een vakman voor het leggen van 26 m2 aan laminaat in mijn keuken en woonkamer. Graag wat advies en info naar de mogelijkheden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Boskoop
maandag 27 juni 2022

Laminaat leggen (60 m2)

We willen laminaat laten leggen in de woonkamer (U-vorm, circa 60m2). Momenteel ligt er tapijt wat eruit moet. De ondervloer willen we hergebruiken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gameren
zondag 26 juni 2022

Laminaat leggen ~35m2

Zou graag een offerte willen ontvangen voor het laten leggen van laminaat. Het gaat om ~35m2. Het nieuwe laminaat is al in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Emmen
zondag 26 juni 2022

Laminaat, met plinten leggen in nieuwbouwwoning (~93m2)

Graag willen we laminaat leggen in de hele woning + plinten plaatsen, zie hieronder de ruimtes met maten die (ongeveer) kloppen: Begane grond: - Slaapkamer: 11m2 - Woonkamer/Keuken: 35m2 - Hal: 4,5m2 - Technische ruimte: 2m2 Zie bijgevoegde bouwtekening. Laminaat leggen in de lengte richting van voor- naar achterzijde van de woning. Doorlopend in de verschillende ruimtes. Note: Begane grond heeft vloerverwarming en vloerkoeling. De ondervloer is daarop voorzien. Verdieping: - Kamer 1: 16m2 - Kamer 2: 16m2 - overloop: 2,5m2 - technisch ruimte: 6m2 Zie bijgevoegde bouwtekening. Laminaat leggen in de lengte richting. Hierdoor wort het boven in de dwarsrichting van het huis gelegd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Westdorpe
zondag 26 juni 2022

Leggen van een PU gietvloer (41 m2)

Ik mijn nieuwe appartement wil ik graag een PU gietvloer met beton look. Omdat van de VVE de vloer minimaal 10Db moet dempen, moet er ook een ondervloer onder. Er ligt nu laminaat in, maar dat zal ik er zelf uithalen. Het gaat om 41 m2. Het gaat om alle ruimtes, behalve de badkamer, WC en boilerhok.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
zondag 26 juni 2022

Laminaatvloer leggen (80 m2)

We are moving into a completely new apartment (concrete floor) we are looking for a laying service for about 80m2 with underfloor and railing. We already have all the materials - laminat, underfloor and railing but we have no tools.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 26 juni 2022

Laminaat met ondervloer leggen (~65m2)

Graag willen wij laminaat met een ondervloer gelegd hebben in de 3 slaapkamers, woonkamer, entree en keuken. Zoals je op de foto ziet gaat dit om ongeveer 65m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Stadskanaal
zaterdag 25 juni 2022

Laminaat leggen (85 m2)

I submitted the plant of the house below. The house is 91 square meters but the bathrooms do not need so its around 85 square meters. The apartment has underfloor heating. I need someone to install the subfloor and then also the laminate on the all house (except bathrooms). This is a copy from the requirements I received from the building. Als u een vloerafwerking gaat toepassen, dan moet u met het volgende rekening houden: · Houd altijd minimaal 1 cm vrij langs de wanden, dit om contactgeluid te voorkomen. · Monteer de plint tegen de muur, laat hem boven de vloer zweven op ongeveer 2 mm. Dit om contactgeluid te voorkomen met de wand. · Zorg dat de deur minimaal 1,5 tot 2 cm boven de vloer hangt, dus dat u een niet te dikke vloerafwerking kiest. Bij de aansluiting van natte ruimtes, zoals de badkamer en overige ruimtes waar een mechanische afvoerventilatie zit, houd daar minimaal 2,0 cm ruimte tussen vloer en onderkant deur.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
zaterdag 25 juni 2022

Plaklaminaat leggen (55 m2)

Zoek een vakman voor het laten leggen van 55m2 aan plaklaminaat. Graag wat advies en info naar de mogelijkheden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zaterdag 25 juni 2022

Pvc laminaat in slaapkamer leggen (9 m2)

Zoek een vakman om pvc laminaat in kleine slaapkamer te laten leggen. Kamer is ongeveer 9m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Alphen aan den Rijn
vrijdag 24 juni 2022

Laminaat leggen (77 m2)

Ik zoek een vloerenspecialist die een laminaat vloer kan leggen. Het gaat om een benedenverdieping (woonkamer + hal) en 1e verdieping (3 slaapkamers + gang). In totaal is het 77m2. Ivm de snelle oplevering zoeken wij iets wat zo snel mogelijk gelegd kan worden. Bij voorkeur tussen 4 juli en 15 juli.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
vrijdag 24 juni 2022

Leggen van laminaat, met ondervloer (~38m2)

Ik wil laminaat laten leggen op de eerste verdieping. Het gaat om 2 slaapkamers en de overloop, alles is aangrenzend. Dit samen is ongeveer 38 vierkante meter. Graag ook een ondervloer. Plinten nog in overleg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Etten-Leur
donderdag 23 juni 2022

Laminaat leggen (~40m2)

Graag wil ik een offerte voor het leggen van laminaat in 3 verschillende ruimtes van in totaal ongeveer 40m2. Incl. de ondervloer, plinten niet. Keuken 4x3=12m2. Hal 4x1=4m2. Woonkamer 4x6=24m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
Offertes aanvragen