Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 3 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen de nieuwe laminaatvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een soort opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking sterk verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is redelijk laag gebleven. Dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer.

Bang dat je weinig keuze hebt qua uitstralingen? Wees gerust, laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer egaal zijn. Heb je een huidige vloerbedekking, zoals tegels? Dan moet daar eerst een ondervloer op gelegd te worden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld een ondervloer voor het verminderen van geluidsoverlast. Deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen.

Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gelegd. Denk bijvoorbeeld aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.
Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wil leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt).

Laminaat kosten

Laminaat is een vloer van goede kwaliteit en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor laminaat leggen

donderdag 23 maart 2023

Laminaat incl. ondervloer 60m2

Graag willen wij van onze nieuwe woning een deel van de bovenverdieping laten leggen met laminaat. Het gaat hierbij om 3 slaapkamers en de overloop. Breedte van de overloop is ca 1 meter. Het totaal oppervlakte van het te leggen laminaat komt op ca. 60m2. Graag ook de plintjes bovenop leggen. We willen de uitvoer in augustus.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gramsbergen
woensdag 22 maart 2023

Laminaat incl. ondervloer leggen 77m2

Wij willen graag laminaat + ondervloer (isotherm) laten leggen in ons nieuwbouw appartement. Het is een appartement van 77m2, maar de badkamer en wc hebben tegels. Dan blijft er 70m2 over waar laminaat gelegd moet worden. Het liefst wil ik het laten leggen op vrijdag 19 mei, of anders maandag 22, of dinsdag 23 mei.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rosmalen
dinsdag 21 maart 2023

Tapijt verwijderen 12m2

Ik wil graag 3.5 bij 3.5 mtr tapijt te laten verwijderen. Het zit waarschijnlijk vastgelijmd en er ligt zelfs nog laminaat overheen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeewolde
dinsdag 21 maart 2023

Laminaat leggen 16m2

Ik wil laminaat laten leggen in mijn tuinhuisje van 16m2 (1 ruimte). Dit is inclusief ondervloer en plakplinten. Het moet gelegd worden in een volkstuinparkje.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
maandag 20 maart 2023

Laminaat leggen

Laminaat leggen voor 40m2, en plinten leggen. Laminaat, plinten en ondervloer is al aanwezig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoorn
maandag 20 maart 2023

Laminaat leggen 40m2

Ik wil graag een laminaatvloer laten leggen. De ondervloer ligt er al. Het is in totaal 40m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Brielle
zondag 19 maart 2023

Laminaat vervangen 10m2

Ik wil graag het laminaat laten vervangen nadat een kast de vloer beschadigd heeft. Het laminaat is aangeschaft via de praxis. Het gaat om ongeveer 10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
zondag 19 maart 2023

Laminaat leggen 35m2

Graag wil ik laminaat laten leggen over de gehele vloer. Het gaat om ongeveer 35m2. De vloerbedekking wordt al weggehaald.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
zondag 19 maart 2023

Laminaat,ondervloer en plinten

Totaal pakket zie opdracht Het gaat om 57m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Breda
zaterdag 18 maart 2023

Laminaat leggen 77m2

Per juni (uiterlijk september) krijg ik een nieuwe woning waarin ik laminaat wil laten leggen. Het gaat om 77m2. Het gaat om laminaat wat geschikt moet zijn voor vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
vrijdag 17 maart 2023

Laminaat incl. ondervloer 60m2

Ik wil graag ondervloer en laminaat laten leggen in mijn keuken en woonkamer. Oppervlakte keuken en woonkamer totaal +- 60.4 m2. Eventueel ook de gang, dit is ongeveer 10m2. Laminaat en ondervloer hebben we bij de praxis gekocht.


Vloer leggen en vloeronderhoud Maastricht
vrijdag 17 maart 2023

PVC klikvloer of laminaatvloer leggen 71m2

In ons nieuwbouw appartement willen wij een pvc click vloer + plinten of een laminaatvloer laten leggen. Het gaat om ongeveer 71m2 (plattegrond word mee gestuurd). Het gaat om een nieuwbouw appartement en volgens de woningbouw hoeft de vloer niet geëgaliseerd te worden. Het appartement heeft vloerverwarming zowel warm als koud. 12 april is de overdracht en wij zouden graag willen dat de vloer 13 april gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Woerden
vrijdag 17 maart 2023

Pvc plak laminaat

Egaliseren van de vloer + primer en leggen van de plak pvc vloer met bies Egalisatie en primer is niet aangekocht Pvc is aangekocht


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
vrijdag 17 maart 2023

Grindvloer laten leggen 45m2

woonkamer ca. 45 m2 grind, gekleurd laten leggen, nu ligt er laminaat in


Vloer leggen en vloeronderhoud Rijssen
woensdag 15 maart 2023

Leggen van laminaat woonruimte (50 m2)

Ik wil graag laminaat (incl. ondervloer en plinten) laten leggen in de woonkamer en hal. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
woensdag 15 maart 2023

Leggen van laminaat woonruimte (52 m2)

Ik wil graag laminaat (incl. ondervloer) laten leggen in de woonkamer, keuken, slaapkamer en hal. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 52 m2. Ik heb ook nog een stuk vinyl wat ik in de bering wil laten leggen (6,2 m2), daar moet ik misschien nog een ondervloer bij doen. Het laminaat en de ondervloer schaf ik zelf aan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Castricum
woensdag 15 maart 2023

Parket vloer leggen

Ik wil een parket vloer laten leggen van 50 m2. Momenteel ligt er laminaat. Dit moet worden weggehaald. Het nieuwe parket wil ik aanschaffen via de vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergen
dinsdag 14 maart 2023

Leggen van laminaatvloer appartement (65 m2)

Ik wil graag een laminaatvloer (Deco mode praxis Bilbao) laten leggen in een appartement (een gedeelte is al gelegd, de ondervloer kan ik zelf leggen). Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 65 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
dinsdag 14 maart 2023

Leggen van laminaatvloer (40 m2)

Ik wil graag laminaat in de gang, woonkamer en slaapkamer laten leggen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 36-38 m2. Er ligt momenteel al een ondervloer in. Ik zou het laminaat graag zelf willen aanschaffen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoorn
dinsdag 14 maart 2023

Leggen van laminaat appartement (70 m2)

Ik wil graag laminaat (incl. ondervloer en plakplinten) laten leggen in mijn appartement. Het gaat om de woonkamer met keuken-gedeelte, berging, hal en slaapkamer. Het gaat om een totale oppervlakte van 70, 1 m2 van het laminaat dat is aangeschaft (dit is inclusief 10% extra ruimte).


Vloer leggen en vloeronderhoud Woerden
dinsdag 14 maart 2023

Plavuizen vloer egaliseren 11,5m2

Ik wil graag mijn vloer laten egaliseren. Het gaat om ongeveer 2/3mm. Er ligt nu een plavuizen vloer, hier moet het overheen, zodat er visgraat laminaat op kan. Totaal oppervlakte circa 11,5 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 14 maart 2023

Bestaande Laminaat vloer isoleren voor voornamelijk contact geluid (45 m2)

Ik zoek een partij die mij kan helpen om de vloer van mijn woonkamer voordelig te isoleren voor voornamelijk contact geluid aangezien de onderburen overlast ervaren. Er ligt al een laminaatvloer die ik graag zou willen behouden (eruit en weer erin laten leggen door opdrachtnemer). De ruimte is nu leeg (meubels op fotos zijn van vorige bewoners).


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
maandag 13 maart 2023

Leggen van laminaat benedenverdieping (60 m2)

Ik wil graag laminaat (incl. ondervloer en plinten) laten leggen op de benedenverdieping. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 60 m2 (waarvan 53 m2 grond en 7 m2 afval). Ik vroeg me af of de gehele verdieping leeg moet zijn of dat het in twee delen gelegd kan worden?


Vloer leggen en vloeronderhoud Borne
maandag 13 maart 2023

Laminaat leggen 55m2

Ik wil graag laminaat laten leggen, inclusief ondervloer en plinten. Er liggen nu tegels in. Het gaat om ongeveer 60m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Coevorden
maandag 13 maart 2023

Laminaat leggen appartement 50m2

Ik heb een nieuwbouw appartement met een betonnen vloer. Hier wil ik graag laminaat laten leggen. De totale oppervlakte is ongeveer 50m2. Laminaat is al besteld bij praxis


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
maandag 13 maart 2023

Leggen van laminaatvloer (81 m2)

Ik wil een parket laminaat vloer laten leggen in mijn woning. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 81 m2. Er ligt momenteel laminaat dat verwijderd moet worden. Ik wil graag dat vooraf iemand komt kijken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam Zuidoost
maandag 13 maart 2023

Leggen van laminaatvloer nieuwbouwwoning (50 m2)

Ik wil graag een laminaatvloer (incl. ondervloer met geluidsdemping < 10 db) laten leggen in een nieuwbouwwoning. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zondag 12 maart 2023

Laminaat leggen 45m2

Graag willen wij de hal/keuken/woonkamer en achter kamer willen wij voorzien van laminaat en willen dat laten leggen. Het laminaat is al aanwezig. Het gaat om ongeveer 40-50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Drachten
zondag 12 maart 2023

Laminaat leggen 95m2

Graag willen we laminaat in de woonkamer, gang, 2 slaapkamers, keuken en berghok laten leggen. De woonkamer heeft een oppervlakte van 29,8 m2, de keuken 31,1 m2, de slaapkamers 11 en 9,99 m2, de hal 9,6 m2 en de berghok 4,8 m2. In totaal ongeveer 95m2. Het gaat om een nieuwbouw huurwoning waarvan we de oplevering begin juni 2023 verwachten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
donderdag 09 maart 2023

Leggen van laminaat in woonruimte (41 m2)

Ik wil graag laminaat laten leggen in de hal, woonkamer, slaapkamer en keuken (zie bijgevoegde plattegrond). Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 41m2. Er ligt momenteel nog geen vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schijndel
Offertes aanvragen