Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 3 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen de nieuwe laminaatvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een soort opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking sterk verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is redelijk laag gebleven. Dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer.

Bang dat je weinig keuze hebt qua uitstralingen? Wees gerust, laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer egaal zijn. Heb je een huidige vloerbedekking, zoals tegels? Dan moet daar eerst een ondervloer op gelegd te worden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld een ondervloer voor het verminderen van geluidsoverlast. Deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen.

Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gelegd. Denk bijvoorbeeld aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.
Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wil leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt).

Laminaat kosten

Laminaat is een vloer van goede kwaliteit en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor laminaat leggen

maandag 24 januari 2022

Laminaat leggen (30m2)

Ik wil laminaat laten leggen in mijn woonkamer en gangpad. Deze zijn al bij de praxis gekocht. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 30m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Capelle aan den IJssel
zondag 23 januari 2022

Laminaat leggen (68m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn laminaat kan vervangen, inclusief het verwijderen van de huidige dus. De oppervlakte is in totaal 68m2. Alle materialen leveren we zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
zaterdag 22 januari 2022

leggen laminaat 12m2

studentenstudio van 12 m2 begane grond te den haag


Vloer leggen en vloeronderhoud Delft
zaterdag 22 januari 2022

Ikea vloer laminaat leggen 17m2

Ik wil ikea laminaat vloer laten legen voor 17m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 20 januari 2022

Laminaat leggen (12m2)

Ik heb een vierkante kamer van 380 lengte, 310 breed. Hiervoor zoek ik een vakman die hier laminaat kan leggen voor mij. De vloer is momenteel kaal en alle materialen heb ik al gekocht, het gaat om 6 pakketten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 20 januari 2022

Laminaat repareren

Ik zou graag 2 planken willen laten uitsnijden en opnieuw laten inleggen. Deze planken zijn namelijk tr strak gelegd


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
donderdag 20 januari 2022

Laminaat visgraat vloer(~40m²) leggen + plinten

Ik wil graag een visgraat laminaat vloer laten leggen op een kale vloer inclusief de plinten, de laminaat zal ik zelf aanschaffen. Het gaat om ongeveer 40m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
donderdag 20 januari 2022

Laminaat laten leggen

Ik heb 1 kamer van 4.80 lang en breed 2.70 en 1 kamer van 2.50 lang en 2.50 breed wil ik graag laten leggen met laminaat.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roermond
donderdag 20 januari 2022

Klussen in huis

Ik zoek een vakman voor het leggen van laminaat voor ongeveer 75 m2. Er hoeft niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Enschede
donderdag 20 januari 2022

Laminaat leggen

Zoek een vakman voor het leggen van een ondervloer, laminaat en muurplinten voor ongeveer 65 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Emmen
woensdag 19 januari 2022

Laminaat leggen (60m2)

Ik zoek een vakman voor het leggen van 60 m2 laminaat, ondervloer is reeds gelegd. Plinten niet van toepassing. Verder hoeft er niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
woensdag 19 januari 2022

Laminaat leggen

Ik wil in mijn hele woning laminaat laten leggen, Het gaat om ongeveer 100 vierkante meter. Inclusief ondervloer en plakplinten. Beneden: 32 m2, ondervloer geschikt voor vloerverwarmming, plakplinten Boven, 40 m2, normale ondervloer, plakplinten zolder, 28 m2, normale ondervloer, plakplinten


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Helder
woensdag 19 januari 2022

Laminaat + plinten leggen ( ~45m² )

Ik zoek iemand die mijn Laminaat zou kunnen leggen in de periode eind feb \ begin maart. Het is voor mijn slaapkamer, gang, woonkamer+keuken (Zelfde ruimte zie platengrond) en de entree inclusief plinten. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 45m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Naarden
dinsdag 18 januari 2022

Laminaat vloer leggen

Wij willen een laminaatvloer laten leggen van 55 m2. WT gaat ons dat ongeveer kosten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Wageningen
dinsdag 18 januari 2022

Laminaat leggen

Zoek een vakman voor het leggen van laminaat, gaat om 38 m2. Oud vloer kan eruit worden gehaald.


Vloer leggen en vloeronderhoud Breda
dinsdag 18 januari 2022

Laminaat leggen (40m2) en pvc leggen (~15m2)

Wij zijn op zoek naar een vakman die gespecialiseerd is in het leggen van vloertjes. Het gaat bij ons om het leggen van laminaat over ongeveer 40 m2 voor de slaapkamer en overloop. En ook ongeveer 14 m2 pvc voor in de keuken. Verder hoeft er niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
dinsdag 18 januari 2022

Laminaat vloeren leggen

Op 2 verdiepingen een laminaatvloer leggen incl plakplinten die bij voorkeur geniet moeten worden, ondervloer is al aanwezig. gaat in totaal om ongeveer 56 m2 verdeeld over 5 slaapkamers en 2 halletjes. Waarbij 1 verdieping geen dorpels heeft en er dus een doorlopende vloer aangelegd moet worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen

Ik wil graag laminaat laten leggen in mijn nieuwe woning op alle vloeren behalve de badkamer. In totaal is de oppervlakte van de ruimtes waarin het gelegd moet worden 47,4m2. Ik zou laminaat willen kopen van de praxis, maar heb het nog niet gekocht. Dit dus in overleg met de vakman. Ik zou het willen laten leggen in de week van 14 t/m 20 februari, is dat mogelijk?


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen in gang + berging

Ondervloer, laminaat en plinten leggen in de gang en berging van ons appartement, ongeveer ~15m2. Zie groen gearceerde deel van aangehechte plattegrond. Wij hebben al ondervloer (Isosilence van Praxis), laminaat en plinten (Nancy van Praxis) in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bunnik
maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen 70m2

Zoek een vakman voor het leggen van kliklaminaat voor ongeveer 70 m2 met ondervloer. Hoeft niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
maandag 17 januari 2022

Laminaat/PVC vloer leggen (80 m²)

Ik wil graag een PVC/laminaat vloer laten leggen. Het gaat om een appartement op de 3de etage. Er is een lift. Ong 80 m2. Ik sluit plattegrond bij.er zijn geen drempels behalve bij wc en badkamer. Vloerbedekking is DM SPC tegel Sense Marble Grey van Praxis met ondervloer. Dit schaf ik zelf aan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Aalsmeer
maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen ~54m2

Ik wil 54 m2 aan laminaat laten leggen in mijn woning, dit betreft: De woonkamer van 23m2, keuken van 14,5 m2 , slaapkamer van 12 m2, entree van 2 m2 en hal van 1,5 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gronsveld
zondag 16 januari 2022

Laminaat vloer laten leggen

Laminaatvloer laten leggen in kamer van 12 vierkante meter en halletje van 2,57 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
zondag 16 januari 2022

Laminaat, ondervloer en plinten leggen

Graag zou ik een offerte willen opvragen voor mijn nieuwbouw appartement in Zaandam waar 85m2 laminaat, ondervloer en plinten gelegd moeten worden. Ik hoor het graag.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
zondag 16 januari 2022

Laminaat vloer leggen

Laminaat vloer leggen met ondervloer en plinten


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
vrijdag 14 januari 2022

60m2 vloer (laminaat, kleed, zeil)

Complete woning leggen Inc. ondervloer. 60m2 (laminaat, kleed, zeil)


Vloer leggen en vloeronderhoud Hardinxveld Giessendam
vrijdag 14 januari 2022

Laminaat leggen

Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen in gehele woning, appartement, oppervlakte 140 M2. Er zijn geen dorpels tussen de kamers, laminaat kan doorgelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Eindhoven
donderdag 13 januari 2022

80m laminaat leggen

Ik zoek een vloerenlegger die in mij nieuwe huis laminaat kan leggen 3slaapkamers woonkamer ,keuken , overloop .


Vloer leggen en vloeronderhoud Vianen
woensdag 12 januari 2022

Laminaat leggen

Ik wil laminaat kopen en laten leggen. Met ondervloer en plinten. Het gaat om een appartement met vloeroppervlak van 93m.


Vloer leggen en vloeronderhoud De Meern
woensdag 12 januari 2022

Grindvloer leggen

Graag wil ik een prijsopgave voor 110m2 grindvloer. Ligt nu laminaat, het appartement is gelijkvloers.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
Offertes aanvragen