Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Laminaatvloer

Ben je toe aan een nieuwe laminaatvloer? Lees op deze pagina er alles over, van nuttige tips tot 3 opmaat gemaakte offertes door laminaatleggers uit jouw regio.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen. Zo leggen zij niet alleen de nieuwe laminaatvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Laminaatvloer laten leggen

Laminaat is een soort opvolger van parket en is gemaakt van geperst hout. Door de jaren heen is de laminaatvloerbedekking sterk verbeterd qua kwaliteit, maar de prijs is redelijk laag gebleven. Dat maakt dat laminaat een goed alternatief is voor een parketvloer.

Bang dat je weinig keuze hebt qua uitstralingen? Wees gerust, laminaat is in veel verschillende soorten uitstralingen te verkrijgen. Er is van haast iedere soort parketvloer wel een laminaatvloer te krijgen.

Voordat laminaat gelegd wordt, moet de ondervloer egaal zijn. Heb je een huidige vloerbedekking, zoals tegels? Dan moet daar eerst een ondervloer op gelegd te worden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, voor verschillende doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld een ondervloer voor het verminderen van geluidsoverlast. Deze wordt vaak gebruikt op etages of in appartementen.

Voor een betonvloer is het belangrijk dat er een vochtwerende ondervloer wordt gelegd. Denk bijvoorbeeld aan rubberen matten, deze zijn geluiddempend en vochtwerend. Een goedkopere oplossing is isolatieschuim. Ook deze hebben een vochtwerende functie en zijn geluiddempend.
Wanneer je een ondervloer op de vaste houten vloer wil leggen, zijn er ondervloerplaten (PF-felt).

Laminaat kosten

Laminaat is een vloer van goede kwaliteit en ook nog eens budgetvriendelijk. Mocht je een iets luxere uitvoering willen hebben, zoals een visgraat laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende uitvoeringen van laminaatvloeren en de gemiddelde kosten ervan.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
Laminaat plaatsen €6
Laminaat en ondervloer plaatsen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten plaatsen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten plaatsen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten plaatsen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 extra

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor laminaat leggen

donderdag 08 december 2022

Laminaat in woonkamer laten leggen

Graag wil ik het lamiaat in de woonkamer laten leggen. De woonkamer met open keuken(ongeveer 25m2) bestaat uit een deel met enkele hoeken. Het laminaat moet niet doorlopen in de gang. Laminaat is al aangeschaft.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vaals
donderdag 08 december 2022

laminaat leggen (47m2)

Ik wil graag Hongaars graatvis laminaat laten leggen in mijn woning. Ik heb zelf al het laminaat aangeschaft. De vloer is 47m2. Ik wil graag dat het over ongeveer twee weken gelegd wordt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Diemen
woensdag 07 december 2022

(Klik) laminaat in studentenkamer laten leggen

Graag wil ik in mijn kamer kliklaminaat laten leggen, dat ik al bij de praxis heb gekocht. De kamer is 14,4 m2 en heeft een schouw aan de rechterzijde van de kamer. De vloer is op dit moment bedekt met tapijt en daaronder zit een houten vloer. De ondervloer heb ik ook al gekocht hiervoor bij de Praxis. Ik haal zelf het tapijt weg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
woensdag 07 december 2022

Visgraatlaminaat leggen (75m2)

Graag willen we in ons appartement (75m2) visgraatlaminaat leggen zonder plinten. De ondervloer is reeds aangeschaft. Het gaat om een nieuwbouwappartement met een prima betonnen vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kampen
woensdag 07 december 2022

Laminaat leggen (40m2)

Ik wil laminaat laten leggen in mijn woning. Er moeten ook onderplaten gelegd worden en plakplinten. Het gaat om ongeveer 40 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Krommenie
dinsdag 06 december 2022

Laminaat leggen (~55m2)

Vanaf de huiskamer naar de gang naar de bijkeuken en naar de slaapkamer. Overal moet ondervloer komen, daarboven laminaat en plakplinten. Totale oppervlakte is circa 55m² van wat moet worden gelegd. De huidige vloer is er al uit en het is een betonnen ondervloer. Er hoeft niet te worden gesjouwd met kasten e.d. dit wordt gedaan door een ander bedrijf (vanuit de verhuurder van deze woning). Ik zal voor het gemak de oppervlakte van mijn woning als bijlage meesturen (plattegrond)


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
dinsdag 06 december 2022

Laminaat leggen (~22m2)

Graag willen we nieuw laminaat laten leggen op de 1e verdieping in de hal en twee slaapkamers. Er ligt nu ook laminaat welke nog verwijderd moet worden, dit verwijderen we zelf. Afhankelijk van de conditie van de ondervloer deze ook vervangen. De oppervlakte bedraagt ongeveer


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
maandag 05 december 2022

Verschillende klussen in het huis

Ik zoek een vakman voor het volgende: - Berghok leeg halen koelkast + kleine dingen - Oude laminaat + plinten + ondervloer verwijderen - Aanleggen nieuwe laminaat met nieuwe ondervloer + plinten Totaal oppervlakte vloer 2 M2 Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
maandag 05 december 2022

Laminaat leggen 59m2

59m2 laminaat + ondervloer en plakplinten plaatsen. Vanaf 10 december. Al het materiaal is al in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Stein
zondag 04 december 2022

Laminaat leggen in nieuwbouw (~50m2)

Ik wil graag laminaat laten leggen door het gehele appartement van +/- 50m2 (gang, slaapkamer, woonkamer). Zie de plattegrond in de bijlage. De oplevering is naar verwachting eind maart. De vloer wordt kaal opgeleverd. Nieuwe laminaat regel ik zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
zondag 04 december 2022

Laminaat leggen in appartement

Graag willen wij nieuw laminaat leggen. Betonnen ondervloer, 50m2. Laminaat heb ik zelf al in bezit. De 9e wordt dit geleverd. Tussen 10 en 20 december moet deze klus worden uitgevoerd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zondag 04 december 2022

Laminaat door hele woning (~75m2)

Ik wil laminaat laten leggen voor de gehele woning. Dit gaat om ongeveer 75m2. De huidige vloer haal ik er zelf uit en het nieuwe laminaat schaf ik zelf aan, met ondervloer en plinten. Graag een offerte voor de legkosten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
zaterdag 03 december 2022

Laminaat leggen (~70m2)

Er moet een ondervloer, laminaatvloer en plinten gelegd worden in een huis van circa 70m2. Dinsdag krijg ik de sleutel en kan dan de specifieke maten pas opmeten. De keuken wordt op 19 dec geplaatst. Dan moet de vloer er in liggen. De huidige vloer hoeft er niet uit gehaald te worden, wordt kaal opgeleverd. Kunnen jullie de vloer voor 17 december komen leggen? Zodra we de maten weten gaan we woensdag een bestelling plaatsen/vloer ophalen en is de vloer dus beschikbaar om gelegd te worden. Tenzij de vakman een goede prijs kan bieden. Graag horen wij wat de mogelijkheden zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zaterdag 03 december 2022

Laminaat leggen (~44m2)

Ik wil graag laminaat laten leggen in de woonkamer, 2 hallen, de eetkamer en de keuken. Dit met ondervloer en plinten. De huidige vloer verwijder ik zelf. We willen het laminaat graag laten inmeten. Nu komen wij ongeveer uit op ongeveer 44m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amstelveen
zaterdag 03 december 2022

Laminaatvloer aanleggen (~50m2)

We willen graag een laminaatvloer in onze huiskamer, keuken, wc en gang. Betreft ongeveer 50m2. De huidige vloer eerst zal verwijderd moeten worden. We hebben nog niet gekozen welke kleur het kan zijn, zou u ons daarover willen helpen en we weten de metingen van huis ook niet, zou u dat ook willen kijken meten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
vrijdag 02 december 2022

Laminaat vloer laten leggen

Wij willen graag een laminaatvloer incl. ondervloer laten leggen. Betreft open keuken, woonkamer en hal +/-65m2. Op de vloer staat een keukenblok(spoelbak/vriezer/vaatwasser). Het laminaat moet hieronder doorgelegd (loskoppelen etc). Dit betreft een verzekeringskwestie. Vloer offerte al binnen, we zoeken nu alleen nog een leg bedrijf. Indien wij ons kunnen vinden in de offerte gaan we deze ter goedkeuring aan verzekering aanbieden en indien akkoord ook laten uitvoeren. Laminaat met ondervloer schaf ik zelf aan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zuidoostbeemster
vrijdag 02 december 2022

Laminaat leggen 100m2

Ik wil graag laminaat leggen in de hal-woonkamer-keuken-slaapkamer en de eerste etage. Ik heb geen idee om hoeveel vierkante meter het gaat, maar het zal wel minimaal 100m2 zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
vrijdag 02 december 2022

Laminaat leggen 39m2

Ik wil graag laminaat laten leggen in mijn woning. Het gaat om ongeveer 39m2. Wat er nu ligt haal ik er zelf uit. We willen de uitvoer graag voor 5 januari.


Vloer leggen en vloeronderhoud Landsmeer
vrijdag 02 december 2022

Laminaat leggen (5,5m2)

Ik wil het oude opgezette laminaat laten verwijderen, deur plinten laten plaatsen en nieuw laminaat in de gang laten leggen. Dit dient ondervloer en laminaat te worden. Mijn gang is 2.10 breed x 2,70 lang. In de gang zitten wel wat lastige hoeken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
donderdag 01 december 2022

Laminaat leggen, met ondervloer en plinten (~28m2)

Ik wil in de woonkamer graag laminaat laten leggen. Mijn woonkamer is 8 meter lang en 3.50 meter breed. Het is een rechthoekige kamer met een klein muurtje erin en een deel van de muur dat uitsteekt. Ook wil ik graag witte plinten laten plaatsen, en weet ik niet zeker of ik dan ook nog plakplintjes moet hebben. Maar daar kunnen we dan even naar kijken. De huidige vloer is er al uit. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlaardingen
donderdag 01 december 2022

Laminaatvloer aanleggen (~100m2)

Wij moeten ons nieuwe huurhuis laten lamineren. Het omvat een woonkamer, slaapkamer, hal, gang, trap. Sluit de keuken uit, deze heeft al tegels. Ik heb foto's bijgevoegd voor de afmetingen. Betreft ongeveer 100m2 in totaal. Aangezien het een huurhuis is voor slechts een paar jaar, willen we voor de goedkoopste duurzame optie gaan met ondervloeren. De huidige vloer is al verwijderd. Hoelang duurt het om deze klus uit te voeren? Graag zien we een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oegstgeest
donderdag 01 december 2022

Leggen van laminaat (~70m2)

Ik zoek iemand welke voor +/- 70 m2 aan laminaat kan leggen inclusief plinten. De huidige vloer verwijder ik zelf. Dit zijn 3 afzonderlijke ruimtes: Zolder 40m2 Overloop 3x6+ 18 m2 Gang 2X6= 12m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
donderdag 01 december 2022

Laminaatvloer leggen

Het voorzichtig verwijderen van de plint van de keuken; het afzagen van het bestaande laminaat en uitbreken van de laminaat vloer in keuken - woonkamer en 2 kleine halletjes totaal plusminus 37 vierkante meter. Betreft een ingerichte woonkamer waarbij enkele zware kasten verplaatst moeten worden. Aanschaf mag ook via de vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
donderdag 01 december 2022

Laminaat leggen inclusief plakplinten

Ik wil in mijn keuken en hal laminaat laten leggen, waar ik reeds ondergrond heb liggen. Het enige wat er nog moet gebeuren, is laminaat leggen en plakplinten. Betreft 10 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 01 december 2022

Laminaatvloer aanleggen (~39m2)

Ik zoek een vakman die voor mij wat laminaat kan leggen, met de ondervloer en plinten. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 39m2. De huidige vloer verwijder ik zelf. Het zal gelegd moeten worden op een zandcement dekvloer. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schoonloo
woensdag 30 november 2022

Laminaat leggen op de benedenverdieping (~56m2)

Op de benedenverdieping moet een ondervloer met laminaat en plinten gelegd worden. Ook moet de oude laminaat vloer eruit gehaald worden, door de vakman. Zie foto, het gaat om ongeveer 56m2. Kan ik de oude ondervloer eventueel laten liggen of heb ik dan geen leggarantie?


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
woensdag 30 november 2022

Laminaat leggen (66m2)

Graag willen wij nieuw laminaat inclusief plintjes in de gehele woning exclusief de badkamer en berging laten leggen. Het laminaat moet doorlopend gelegd worden. De woning bestaat uit de woonkamer (25m2), keuken (4m2), hal (12m2), slaapkamer 1 (12m2) en slaapkamer 2 (13m2). Totaal is dat ongeveer 66m2. Er zijn 3 kruipruimte openingen waar rekening mee gehouden moet worden. In totaal ongeveer 66 m2. Voorkeur van het leggen in de week van 5-11 december.


Vloer leggen en vloeronderhoud Duivendrecht
woensdag 30 november 2022

Leggen van laminaat, ondervloer en plinten (~45m2)

Ik zoek een vakman die voor mij laminaat, ondervloer en plinten kan leggen. Het gaat om ongeveer 45m2, bestaande uit woonkamer, keuken, 2 halletjes en een kleine berging. De huidige vloer haal ik er zelf uit. In een hal moet er een luik in komen voor de kruipruimte. Overigens staan er wel wat meubels die verplaatst moeten worden en graag wil ik deze ook weer teruggeplaatst worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
dinsdag 29 november 2022

Laminaat leggen (~22m2)

Ik zoek een vakman die voor mij laminaat kan leggen in 1 ruimte van ongeveer 22 vierkante meter. De kledingkast en het bed moeten verplaatst worden. Het gaat om een bejaarde vrouw die dat zelf niet kan doen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Schiedam
maandag 28 november 2022

Laminaat en ondervloer leggen in nieuwbouwwoning

Ik zoek een vloerleggen om 53m2 laminaat te leggen met ondervloer. Dit moet op een betonnen grond gelegd worden. We halen de materialen waarschijnlijk zelf. Betreft nieuwbouw.


Vloer leggen en vloeronderhoud Houten
Offertes aanvragen