Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding

PVC

PVC

Wist je dat een PVC vloer eenvoudig in onderhoud is én in veel leefstijlen past? Geïnteresseerd in een PVC vloer? Lees gauw verder en vraag tot 4 gratis en vrijblijvende offertes aan.

PVC vloeren zijn kunststof parketvloeren. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Door de verbeterde techniek is een PVC vloer tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Dit is een van de redenen waardoor deze vloer steeds bekender en meer gebruikt wordt. Verder zijn PVC vloeren zeer duurzaam, sterk, eenvoudig in onderhoud, uiterst stabiel en stil. Deze vloerbedekking werkt geluiddempend, waardoor omgeving- en contactgeluiden verminderd worden. PVC vloeren zijn geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Net als laminaat en parket is PVC goed te combineren met vloerverwarming.

Wat kost een PVC vloer?

De kosten voor het laten leggen van een PVC vloer hangen van een aantal zaken af: de te leggen oppervlakte van de vloer en de materiaalkeuze.
Hieronder zie je in de tabel een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de verschillende legmogelijkheden.

Werkzaamheid Prijs per m²
PVC vloer leggen en lijmen in stroken €18 - €21
PVC vloer leggen en lijmen in een patroon €25 - €30
PVC klikvloer leggen €7 - €10

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Zwevend of verlijmd laten leggen?

Een PVC vloer kan op twee manieren worden gelegd: verlijmd of zwevend.

Pvc vloer zwevend leggen

De PVC stroken of tegels, worden direct op de ondervloer verlijmd. Dat kan alleen als de ondergrond egaal is om oneffenheden te voorkomen. Om de ondergrond egaal te krijgen wordt vaak een egalisatiemiddel gebruikt.
Een PVC vloer verlijmen is niet makkelijk zelf te doen. Een fout is snel gemaakt als je hiermee weinig ervaring hebt. Een vakman weet hoe het gewenste legverband van de PVC vloer geplaatst moet worden. Daarom raden wij van Casius aan om hiervoor een vakman in te schakelen.

PVC vloer verlijmen

Wanneer een PVC vloer zwevend wordt gelegd, is dit te vergelijken met het leggen van laminaat. Het wordt daarom ook de opvolger van laminaat genoemd. De PVC stroken of tegels worden in elkaar geklikt, waardoor er dus geen lijm bij komt kijken. Hierdoor liggen de stroken los op de ondervloer. 

'Klik PVC' is eenvoudiger zelf te leggen dan 'plak PVC', maar toch is het raadzaam om een vakman de vloer te laten leggen. Je weet dan zeker dat de vloer op de juiste manier gelegd wordt, wat het woongenot kan verbeteren, maar ook ben je hier zelf minder tijd aan kwijt.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen