Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding

PVC

Wist je dat een PVC vloer eenvoudig in onderhoud is én in veel leefstijlen past? Geïnteresseerd in een PVC vloer? Lees gauw verder en vraag tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Wil je een nieuwe PVC vloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe PVC vloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn kunststof parketvloeren. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Door de verbeterde techniek is een PVC vloer tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Dit is een van de redenen waardoor deze vloer steeds bekender en meer gebruikt wordt. 

Bij PVC vloeren kan je kiezen uit PVC laminaat en PVC tegels. Wil je je vloer in een mooi patroon laten leggen? Dat kan, je hebt ook PVC visgraat. 

Maar dat zijn niet de enige voordelen die PVC vloeren hebben: ze zijn ook zeer duurzaam, sterk, eenvoudig in onderhoud, stabiel en stil. Deze vloerbedekking werkt geluiddempend, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw voetstappen door het hele huis hoorbaar zijn.

PVC vloeren zijn geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn en net als laminaat en parket is PVC goed te combineren met vloerverwarming.

PVC vloer kosten

De kosten voor een PVC vloer leggen, hangen van een aantal zaken af: de te leggen oppervlakte van de vloer en de materiaalkeuze.

Om je een beeld te geven van wat PVC laten leggen ongeveer kost, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. De prijs per iedere legmogelijkheid is per m2.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
PVC vloer leggen en lijmen in stroken €18 - €21
PVC vloer leggen en lijmen in een patroon €25 - €30
PVC klikvloer leggen €7 - €10

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloer Pvc

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Een PVC vloer kan op twee manieren worden gelegd: verlijmd of zwevend.

PVC vloer verlijmen

De PVC stroken of tegels, worden direct op de ondervloer verlijmd. Dat kan alleen als de ondergrond egaal is om oneffenheden te voorkomen. Om de ondergrond egaal te krijgen wordt vaak een egalisatiemiddel gebruikt.

Een PVC vloer verlijmen is niet makkelijk zelf te doen. Een fout is snel gemaakt als je hiermee weinig ervaring hebt. Een vakman weet hoe het gewenste legverband van de PVC vloer geplaatst moet worden. Daarom raden wij aan om hiervoor een erkende vakman in te schakelen.

Pvc vloer zwevend leggen

Wanneer een PVC vloer zwevend wordt gelegd, is dit te vergelijken met het leggen van laminaat. Het wordt daarom ook de opvolger van laminaat genoemd. De PVC stroken of tegels worden in elkaar geklikt, waardoor er dus geen lijm bij komt kijken. Hierdoor liggen de stroken los op de ondervloer. 

'Klik PVC' is eenvoudiger zelf te leggen dan 'plak PVC', maar toch is het raadzaam om een vakman de vloer te laten leggen. Je weet dan zeker dat de vloer op de juiste manier gelegd wordt en het beste resultaat krijgt, maar ook ben je hier zelf minder tijd aan kwijt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente PVC vloer aanvragen

zaterdag 27 mei 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Het gaat om de het bekleden van de tegelvloer in de badkamer van ons chalet op De Dikkenberg in Bennekom. Afmeting 1.30 x 1.80 m Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bennekom
vrijdag 26 mei 2023

Vloer egaliseren 45m2

Er ligt nu een tegelvloer die geëgaliseerd moet worden voor het leggen van pvc. De afmeting is 45m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
dinsdag 23 mei 2023

PVC Vloer laten leggen bovenverdieping

Ik ga verhuizen en wil graag offerte voor het laten leggen van 3 slaapkamers en een overloop, gaat in totaal om 33,348 m2. Weet nog niet wanneer ik de sleutel krijg, waarschijnlijk half juni, dan eerst verven en paar dagen later vloer leggen, zal rond 19 juni zijn. Alles is recht en netjes, er ligt een ondervloer met dat groene spul. Ik weet niet of dat geschikt is voor pvc vloer, anders incl leggen nieuwe vloer. Wil ook wel offerte voor leggen vinyl, maar dan ook verlijmen. Ik kan eventueel plattegrond opsturen. Ben niet gek op plakplintjes. Gewoon tegen de normale plint aan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Harlingen
dinsdag 23 mei 2023

PVC vloer in appartement laten leggen

In mijn nieuwbouwappartement wil ik de PVC vloer Royal Oak met geintegreerde ondervloer laten leggen. Het gaat om deze: https://www.praxis.nl/verf-laminaat-decoratie/vloeren/pvc-vloeren/decomode-pvc-vloer-dynamic-royal-oak-5mm-2-196-m2/10075243 Mijn appartement is in totaal 72m2. Ik wil over de gehele grond deze vloer laten leggen, behalve in de badkamer, het toilet, het keukenblok (daar waar je de kastjes ingetekend ziet) en het balkon. De vloer is van beton en ik heb vloerverwarming via een warmtepomp. Het appartement zal ten tijde van het leggen leeg zijn, op het keukenblok na. Graag wil ik de opdracht laten uitvoeren na het plaatsen van mijn keuken. Dit zal in week 24 of 25 (de week van 12 of 19 juni) plaatsvinden. In de bijlage treft u een foto van de plattegrond van mijn woning.


Vloer leggen en vloeronderhoud Volendam
dinsdag 23 mei 2023

Leggen van een pvc vloer

Ik wil in mijn kamer van 20 m² pvc vloer laten leggen. Er hoeft geen ondervloer geplaatst te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gouda
zondag 21 mei 2023

Beton vloer aandelen vlakken na verwijderen plavuizen

Wij willen een prijsopgaaf voor het repareren van een vloer waar de plavuizen zijn verwijderd en weer een vloerverwarming in moet komen. Hier wordt een pvc vloer op aangebracht


Vloer leggen en vloeronderhoud Spijkenisse
donderdag 18 mei 2023

Egaliseren van plavuizen en leggen PVC-click vloer

Het egaliseren van een plavuizen vloer, en hierover PVC-click laminaat leggen. Het gaat om een woonkamer l vorm. ongeveer 45 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Stein
maandag 15 mei 2023

Egaliseren van plafuizenvloer (61m2)

Klus per direct. Woning is leeg, schoon en gereed. Woonkamer, keukentje en zijkamer, samen 61m2 heeft nu een goede plafuizenvloer. Tussen de plafuizen zit betonvoegsel. Dit is niet meer hedendaags. De vloer moet een dunnen egalisatielaag hebben zodat deze geschikt is voor het leggen van een PVC-vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
woensdag 10 mei 2023

Leggen van pvc laminaat vloer in appartement (70m²)

Ik wil in mijn hele appartement van 70m² Pvc laminaat laten leggen, in de keuken, 2 slaapkamers en in de hal. Ondervloer moet eerst geplaatst worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Uithoorn
dinsdag 09 mei 2023

Egaliseren van een vloer (65m²)

Mijn vloer van 65m² moet nog deels opgevuld en geëgaliseerd worden, voordat er een PVC vloer op gelegd kan worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Breda
maandag 08 mei 2023

PVC vloer leggen of vervangen

De gang, 3 slaapkamer bekleden met vinyl zonder drempels. Betreft 38M2 Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 03 mei 2023

PVC visgraatvloer leggen

Betreft enkel leggen, vloer is apart aangeschaft


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhoon
woensdag 03 mei 2023

Pvc vloer leggen

Wij willen de oude plak pvc vloer laten verwijderen, daarna laten egaliseren en schuren dan nieuw pvc (recht, wildverband) laten leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
dinsdag 02 mei 2023

PVC visgraat leggen

PVC visgraat laten leggen op 30m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlaardingen
dinsdag 02 mei 2023

PVC plak laten leggen visgraat

De vloer dient nog te worden geëgaliseerd. Het betreft de vloer van de begane grond en eerste verdieping. Vloer dient in visgraat gelegd te worden. Het betreft 100m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
dinsdag 02 mei 2023

KLIK PVC Vloer met geïntegreerde foam laag - 85m²

In mijn nieuwbouwhuis wil ik eind September begin Oktober 2023 op de begane grond, en op de 1e verdieping (behalve badkamer) kliklaminaat laten leggen, geen motief, maar planks, schat het totaal op 85m2, graag een prijs per m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kesteren
maandag 01 mei 2023

Pvc tegels met geïntegreerde ondervloer leggen 26m2

Ik wil graag PVC tegels met een geïntegreerde ondervloer laten leggen. Het gaat om ongeveer 26m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oude-Tonge
zondag 30 april 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat voor type vloer wil je laten leggen?: PVC Hoeveel vierkante meter (m2) vloer moet er worden gelegd?: 15 Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Ja Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Sas van Gent
vrijdag 28 april 2023

Pvc vloer op het balkon met het weghalen van bestaande houten vloer

Nieuwe pvc vloer (5x5) tegels van huidige houten vloer weg halen en nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
donderdag 27 april 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat voor type vloer wil je laten leggen?: Laminaat, PVC Hoeveel vierkante meter (m2) vloer moet er worden gelegd?: 35 Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Nee Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Vroomshoop
donderdag 27 april 2023

Vloer egaliseren

Egaliseren van 65 m2 vloer na infrezen vloerverwarming,omdat de houten vloer eruit gaat moet 1,2 cm geegaliseerd worden voor pvc vloer Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 65 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Harmelen
donderdag 27 april 2023

Pvc leggen (44m2)

Ik wil pvc laten leggen op de begane grond. Het gaat om 44 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oudewater
woensdag 26 april 2023

PVC bovenverdiepeing

In ons nieuwbouwhuis willen we op de bovenverdieping (ca 60m2) pvc laten leggen. Het gaat om dry-back PVC. De ondergrond is een droogbouwvloer van Jupiter waar de vloerverwarming reeds in is weggewerkt) (https://www.jupiter-vloerverwarming.nl/droogbouw-vloerverwarming/#droogbouwsystemen). In principe is de vloer vlak genoeg. Het is voor ons niet duidelijk of er nog een ondervloer gewenst is.


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
dinsdag 25 april 2023

Vloer leggen (55m2)

Ik wil een vloer laten leggen. Het gaat om een vloer van 55 m2. Ik weet nog niet of ik laminaat of pvc wil. Het moet ergens begin juli gelegd worden, want daarna wordt de keuken geplaatst.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leerdam
maandag 24 april 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Nieuwe vloer Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat voor type vloer wil je laten leggen?: PVC Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Ja Hoeveel vierkante meter (m2) vloer moet er worden gelegd?: 100 Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
zaterdag 22 april 2023

Pvc vloer leggen (50m2)

Ik wil een pvc vloer laten leggen op mijn benedenverdieping. Het gaat om een vloer van 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kwadijk
vrijdag 21 april 2023

PVC vloer leggen of vervangen

2 slaapkamers en overloop in nieuwbouw bekleden met vinyl Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 10 en 30 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Meppel
donderdag 20 april 2023

Plak PVC vloer leggen 40m²

PlakPVC vloer laten leggen, ca. 40m2, visgraatpatroon.


Vloer leggen en vloeronderhoud Middelburg
maandag 17 april 2023

PVC vloer laten leggen (55m2)

Het gaat om het leggen van een pvc click vloer in de hal, keuken, woonkamer en in de trapkast. Het gaat om 55 m2. De vloer kan meteen gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoorn
woensdag 12 april 2023

PVC vloer leggen op begane

Op de gehele begane grondvloer van een bestaande woning wil ik een PVC vloer laten plaatsen. Het totale oppervlak is 65m2. De bestaande vloer is voorzien van vloerverwarming en tegels. Egaliseren is daardoor noodzakelijk. De vloer is voldoende vlak waardoor één keer egaliseren voldoende is. De hele vloer zal bij aanvang ontruimd zijn en de plinten verwijderd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
Offertes aanvragen