Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding

PVC

Wist je dat een PVC vloer eenvoudig in onderhoud is én in veel leefstijlen past? Geïnteresseerd in een PVC vloer? Lees gauw verder en vraag tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning? Wil je een nieuwe PVC vloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe PVC vloer, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je de badkamer laten betegelen? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn kunststof parketvloeren. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Door de verbeterde techniek is een PVC vloer tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Dit is een van de redenen waardoor deze vloer steeds bekender en meer gebruikt wordt. 

Bij PVC vloeren kan je kiezen uit PVC laminaat en PVC tegels. Wil je je vloer in een mooi patroon laten leggen? Dat kan, je hebt ook PVC visgraat. 

Maar dat zijn niet de enige voordelen die PVC vloeren hebben: ze zijn ook zeer duurzaam, sterk, eenvoudig in onderhoud, stabiel en stil. Deze vloerbedekking werkt geluiddempend, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw voetstappen door het hele huis hoorbaar zijn.

PVC vloeren zijn geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn en net als laminaat en parket is PVC goed te combineren met vloerverwarming.

PVC vloer kosten

De kosten voor een PVC vloer leggen, hangen van een aantal zaken af: de te leggen oppervlakte van de vloer en de materiaalkeuze.

Om je een beeld te geven van wat PVC laten leggen ongeveer kost, hebben wij hieronder een prijzenoverzicht gemaakt. De prijs per iedere legmogelijkheid is per m2.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m²
PVC vloer leggen en lijmen in stroken €18 - €21
PVC vloer leggen en lijmen in een patroon €25 - €30
PVC klikvloer leggen €7 - €10

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vloer Pvc

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Een PVC vloer kan op twee manieren worden gelegd: verlijmd of zwevend.

PVC vloer verlijmen

De PVC stroken of tegels, worden direct op de ondervloer verlijmd. Dat kan alleen als de ondergrond egaal is om oneffenheden te voorkomen. Om de ondergrond egaal te krijgen wordt vaak een egalisatiemiddel gebruikt.

Een PVC vloer verlijmen is niet makkelijk zelf te doen. Een fout is snel gemaakt als je hiermee weinig ervaring hebt. Een vakman weet hoe het gewenste legverband van de PVC vloer geplaatst moet worden. Daarom raden wij aan om hiervoor een erkende vakman in te schakelen.

Pvc vloer zwevend leggen

Wanneer een PVC vloer zwevend wordt gelegd, is dit te vergelijken met het leggen van laminaat. Het wordt daarom ook de opvolger van laminaat genoemd. De PVC stroken of tegels worden in elkaar geklikt, waardoor er dus geen lijm bij komt kijken. Hierdoor liggen de stroken los op de ondervloer. 

'Klik PVC' is eenvoudiger zelf te leggen dan 'plak PVC', maar toch is het raadzaam om een vakman de vloer te laten leggen. Je weet dan zeker dat de vloer op de juiste manier gelegd wordt en het beste resultaat krijgt, maar ook ben je hier zelf minder tijd aan kwijt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente PVC vloer aanvragen

zondag 04 december 2022

Betonvloer egaliseren (~15,4m2)

We hebben een jaren 50 huis met houten basisvloer. De aanbouw heeft een betonnen vloer. Deze is echter erg hobbelig en moet meer dan een paar mm geëgaliseerd worden. Aanbouw is ca 2m80 x 5m50. Kan er vervolgens pvc vloer op gelegd worden of gaat dat niet op een hout/beton combi?


Vloer leggen en vloeronderhoud Leidschendam
zaterdag 03 december 2022

PVC vloer aanleggen (~25m2)

In ons huis willen we in twee slaapkamers een PVC vloer laten aanleggen. In totaal 25 m2. Alle vloeren zijn vlak genoeg om PVC direct te leggen. Graag deze klus klaren nog voor de kerst, omdat we verwachten het bezoek van onze gasten. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoorn
vrijdag 02 december 2022

PVC vloer leggen

Ik wil graag een pvc vloer laten leggen in een slaapkamer. Betreft een kamer van 15 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerlen
vrijdag 02 december 2022

PVC vloer leggen (~46m2)

Op de bovenste etage van mijn huis moet een nieuwe PVC vloer komen. Het zijn 2 slaapkamers en een halletje. Totaal ongeveer 46m2. De huidige vloer is al verwijderd. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
donderdag 01 december 2022

Tegelvloer in woonkamer egaliseren (~35m2)

Ik wil in onze woonkamer van 35 vierkante meter, de tegelvloer laten egaliseren. Dit zodat er een pvc vloer in gelegd kan worden, dat doen we zelf. Graag zie ik een offerte tegemoet hiervoor.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergschenhoek
woensdag 30 november 2022

Tegelvloer egaliseren ivm PVC leggen 36m2

Ik wil graag mijn tegelvloer laten egaliseren voordat er click-PVC overheen komt. Het betreft ongeveer 36 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
woensdag 30 november 2022

PVC vloer leggen (~50m2)

Ik wil in mijn woning een PVC vloer (planken) laten leggen in de woonkamer, keuken, slaapkamer en hal. Totale oppervlakte is ongeveer 50m2. Gemakshalve voeg ik een plattegrond bij. De woning heeft een betonnen ondervloer en is gelegen op de begane grond. Wat adviseren jullie qua ondervloer en evt. isolatielaag / geluidsdempende onderlaag?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 30 november 2022

PVC vloer leggen (~50m2)

Ik krijg ergens begin 2023 de sleutel van mijn nieuwbouw huisje. En wil graag op de beneden verdieping pvc laten leggen omdat dat het beste is met vloerverwarming. Overal ligt vloerverwarming omdat dat mijn verwarming echt is. Dit doordat ik een warmtepomp heb straks i.p.v. een normale verwarming. In het bestand staat de foto met alle afmetingen! In de badkamer & wc hoeft het niet, want daar komen tegels vanuit de woningbouw. Betreft dus ongeveer 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rilland
maandag 28 november 2022

PVC vloer leggen (~40m2)

Ik heb een PVC vloer gekocht bij de Praxis. Nu zoek ik een vakman die het voor mij kan leggen. Het betreft ongeveer 40m2. De huidige vloer haal ik er zelf uit, maar de vakman mag het voor mij afvoeren. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
maandag 28 november 2022

81 m2 vloerverwarming leggen

Ik wil vloerverwarming laten leggen waar een pvc vloer overheen komt. Betreft 81 m2 vloer. Type vloerverwarming in overleg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almelo
maandag 28 november 2022

Watergedragen vloerverwarming installeren

Vloerverwarming aanleggen op houten vloer. De ondervloer bestaat uit houten platen. Hier komt een pvc afwerkvloer op. Betreft ongeveer 53 m2. Ik wil een traditionele vloerverwarming (watervoerend).


Vloer leggen en vloeronderhoud Noord Sleen
zondag 27 november 2022

PVC vloer leggen (~60m2)

Ik wil de gehele benedenverdieping voorzien van pvc vloer. Naar schatting is dat het gaat om ongeveer 60m2. Hier zoek ik een vakman voor die mij een offerte kan bieden. De huidige vloer hoeft niet verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Winterswijk
zondag 27 november 2022

PVC lijm vloer leggen met jumpax ondervloer (~21m2)

Ik wil graag een PVC lijm vloer laten leggen, met jumpax ondervloer. Dit voor in de keuken van ongeveer 21 m2. De huidige vloer hoeft niet verwijderd te worden door de vakman. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Enschede
zondag 27 november 2022

Click pvc leggen

In woonkamer, keuken en gang willen pvc click vloer laten leggen. + ondervloer, plinten. Oppervlakte niet bekend.


Vloer leggen en vloeronderhoud Gouda
zaterdag 26 november 2022

Pvc klikvloer in nieuwbouw leggen (~50m2)

Ik zoek een vakman voor het leggen van een PVC klikvloer op de 2e etage van een nieuwbouwwoning. Het betreft in totaal ongeveer 50 vierkante meter. Idealiter zonder overgangsprofielen. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogvliet Rotterdam
zaterdag 26 november 2022

Pvc click leggen door gehele woonkamer

Door aanbouw aan de woonkamer willen we een geheel nieuwe vloer doorleggen. Hebben een pvc click laminaat inclusief ondervloer besteld. Ongeveer 52 vierkante meter wat gelegd moet zonder plinten. Die worden later zelf gedaan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Uden
donderdag 24 november 2022

PVC vloer leggen (~45m2)

Ik wil graag een pvc vloer laten leggen in de slaapkamers en overloop, inclusief ondervloer. De plinten nog even in overleg. De huidige vloer verwijder ik zelf. Betreft ongeveer 45m2. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
woensdag 23 november 2022

Klik PVC leggen (~105m2)

Wij willen een klik PVC vloer leggen samen met de ondervloer en plinten. Dit voor in een woning met een oppervlakte van ongeveer 105m2, met 1 verdieping. Graag een offerte met en zonder aanschaf van materiaal.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
woensdag 23 november 2022

Klik PVC leggen 105m2

Ik wil graag klik PVC op de vloer laten leggen. Het gaat om 105m2 exclusief snijverlies. 7 dec krijgen we al de sleutel, het liefst rond de 12e uitvoeren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 21 november 2022

Klik pvc vloer leggen in appartement (65 m2)

Ca. 65 m2 klik Pvc leggen in een appartement op begane grond. Woonkamer, hal, 2 slaapkamers, 2 bergingen. Open keuken. Ondervloer is vlak en belegd met dun laagje vinyl.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zondag 20 november 2022

PVC visgraat vloer leggen (33 m2)

Ik wil graag een PVC-visgraat + ondervloer laten leggen in mijn net aangeschafte woning. Het gaat om één kamer (met open scheidingswand) en een hal, in totaal 33M2. De fundering betreft beton. De woning is op wat klusspullen na zo goed als leeg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 20 november 2022

PVC click vloer leggen (~29m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij een PVC en ondervloer kan leggen in ons souterrain. Graag in visgraat, ongeveer 29m2 met witte plinten. Er ligt nu een gietvloer, hier kan het op gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Voorburg
zondag 20 november 2022

PVC vloer op zolder leggen (~40m2)

Op zolder willen we in twee kamers een pvc vloer laten leggen. Er zal niks verwijderd hoeven worden door de vakman. Oppervlakte 19m2 + 21m2. Totaal 40m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
zondag 20 november 2022

PVC vloer leggen in een garage (~26m2)

De helft van de garage wordt een atelierruimte. De huidige vloer is een egale betonvloer. Rechttoe-rechtaan een ruimte van 6,73 x 3,84. Alleen bij de toegangsdeur en de roldeur moet een uitsparing/hoekje uit. De pvc klikvloer heeft al een geïntegreerde ondervloer, deze hoeft dus niet nog apart gelegd. Het pvc is al in huis, 13 pakken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ten Post
zondag 20 november 2022

PVC vloer leggen in woning (~85m2)

We willen in onze nieuwe woning een pvc vloer laten leggen, inclusief de plinten. In ieder geval op de begane grond en eventueel ook op de 1e verdieping. We ontvangen dus graag de offerte per verdieping. Begane grond is +/- 45 vierkante meter. Dit is één grote ruimte + een halletje. De 1e verdieping is +/- 40 vierkante meter. Dit zijn 3 slaapkamers + een overloop. Er hoeft geen ondervloer gelegd te worden. De PVC vloer is reeds besteld bij de Praxis, deze wordt naar verwachting in de de week van 12 december op ons adres geleverd. We willen graag zo snel mogelijk daarna de vloer laten leggen, en uiterlijk in de 1e week van januari.


Vloer leggen en vloeronderhoud Meerstad
zaterdag 19 november 2022

PVC vloer aanleggen (~47m2)

Het gaat om een begane grond waar klik PVC gelegd moet worden. De vloer is al egaal en de begane grond is leeg. Begane grond is in totaal 47 m2, hoeft echter niet gelegd te worden in het toilet. De plinten doen we zelf. Eerste of tweede week van januari 2023.


Vloer leggen en vloeronderhoud Purmerend
zaterdag 19 november 2022

PVC Cando in visgraat leggen

PVC vloer van Cando Create in visgraat model leggen o de bovenverdieping.


Vloer leggen en vloeronderhoud De Wijk
zaterdag 19 november 2022

Betonvloer egaliseren + evt. PVC vloer (~25m2)

We zijn bezig een oude schuur aan het ombouwen tot kantoor. Daar willen we een PVC vloer in hebben liggen. De ondervloer is van beton. Graag willen we advies over eventueel egaliseren en isoleren en vervolgens leggen van een PVC vloer. Er is niet per se veel haast. We zijn nu bezig met renoveren van het dak. We willen de hele ruimte in het voorjaar klaar hebben. Opp. ongeveer 25m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
zaterdag 19 november 2022

PVC vloer leggen in 2 woningen (~120m2)

Betreft het leggen van een PVC vloer in twee woningen. De eerste woning is in een appartement en de tweede woning is een benedenwoning. Deze twee woningen zijn identiek aan elkaar. De benedenwoning heeft alleen een extra halletje bij binnenkomst. Schatting totale oppervlakte is 60 m2. Het zou dus om totaal 120 m2 gaan. Er hoeft geen vloer verwijderd te worden. Woningen liggen op afstand van elkaar. Als het kan, graag een offerte per woning.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
donderdag 17 november 2022

PVC vloer leggen in woonkamer (~40m2)

Ik zoek een vloerlegger die voor mij een PVC vloer kan leggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 40m2. Wij verwijderen zelf de huidige vloer, daaronder liggen nog plavuizen. Kan het hierover gelegd worden?


Vloer leggen en vloeronderhoud Spijkenisse
Offertes aanvragen