Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakpan Leggen

Hellend dak

Hellend dak

Dakpannen, riet, of toch liever dakleien? Lees hier meer informatie en vraag gratis drie offertes op maat aan van Erkende vakmannen bij jouw uit de buurt.

Een dakbedekking of dakbekleding gaat ongeveer 30 tot maximaal 100 jaar mee, afhankelijk van het soort. Om lekkages te voorkomen, zal je dus rond het einde van de levensduur van je dak je dakbedekking moeten vernieuwen. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dakbedekking je het beste kunt kiezen, hangt van af die kenmerken, maar ook van de prijs. 

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je hiermee kan helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je nieuwe dakbedekking wil laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakdekker bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost dakbedekking voor een hellend dak?

De kosten voor het bedekken van je dak hangen vooral af van: het aantal vierkante meters dat bedekt moet worden, het soort dakbedekking, de moeilijkheid van het te bedekken dakoppervlak en de ervaring van de dakdekker. De kosten kunnen hierdoor variëren per situatie. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun gemiddelde levensduur. 

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort bedekking Prijs per m² (inclusief plaatsen en btw) Gemiddelde levensduur
Dakpannen €55 50 jaar
Leien €75 60 jaar
Riet €95 30 jaar
Zink €90 80 jaar
Koper €130 80 jaar
Groen €120 50 jaar

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

De verschillende soorten dakbedekkingen

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen