Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Hellend dak vervangen

Hellend dak vervangen en isoleren

Hellend dak vervangen of isoleren? Lees hier over alle soorten dakbedekking, prijzen, gratis offertes aanvrage en kom in contact met de beste dakspecialisten.

Vind dak specialist bij jou in de buurt

Een dakbedekking of dakbekleding gaat ongeveer 30 tot maximaal 100 jaar mee, afhankelijk van het soort. Om lekkages te voorkomen, zal je dus rond het einde van de levensduur van je dak je dakbedekking moeten vernieuwen. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dakbedekking je het beste kunt kiezen, hangt af van die kenmerken, maar ook van de prijs. 

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakmannen die je hiermee kunnen helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je nieuwe dakbedekking wil laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakdekker bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost het vervangen van je dakbedekking?

De kosten voor het bedekken van je dak hangen vooral af van: het aantal vierkante meters dat bedekt moet worden, het soort dakbedekking, de moeilijkheid van het te bedekken dakoppervlak en de ervaring van de dakdekker. De kosten kunnen hierdoor variëren per situatie. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun gemiddelde levensduur. 

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort bedekking Prijs per m² (inclusief plaatsen en btw) Gemiddelde levensduur
Dakpannen €55 50 jaar
Leien €75 60 jaar
Riet €95 30 jaar
Zink €90 80 jaar
Koper €130 80 jaar
Groen €120 50 jaar

Vind dak specialist bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor hellend dak vervangen

zaterdag 12 maart 2022

Groendak aanleggen op een platdak(10m2) + schuindak(16m2)

Graag offerte voor het aanleggen van een groendak op een plat dak 10 m2 en schuin dak van 16 m2. Het oude dakbedekking moet wel verwijderd worden. Voor welke dienst zoek je een vakman?: Plat groendak plaatsen inclusief nieuwe dakbedekking, Schuin groendak plaatsen inclusief nieuwe dakbedekking


Dakdekken en dakreparaties Kubaard
maandag 28 juni 2021

Dakbedekking plaatsen op 2 schuine daken van chalet 8,12m2

Dakbedekking plaatsen op het dak van een chalet. Het dak heeft een punt met aquaplan groen aanbieding. De oppervlakte van het dak bedraagt 2x2,20 3,72. Ik wil graag in overleg met de vakman beslissen wat voor dakbedekking ik wil gebruiken. De oppervlakte van het dak is 8,12m2.


Klussen Rijswijk
vrijdag 17 april 2015

EPDM dakbedekking aanbrengen op een schuin dak

Het aanbrengen van EPDM dakbedekking op een schuin dak van 11 meter breed en 4,5 meter lang (50m2). Inclusief materiaal en afwerking aan beide kop-zijde. Hierop worden zonnepanelen geplaatst. Op de nok komen nokpannen omdat de andere zijde met pannen wordt afgewerkt. In de offerte melden de dikte van het gebruikte EPDM.


Dakdekken en dakreparaties Nieuwleusen
dinsdag 20 maart 2012

Dakopbouw aanbouwen op een schuine dak

Ik zou graag willen weten wat deze stenen dakopbouw 5 meter breed en 2 meter hoog ongeveer gaat kosten. 2 de kap open maken 3 de achtergevel opmetselen gele vormbaksteen schoon metselwerk aan de binnen zijde metal stud wand goed geisoleerd verankering 4 de zijwanden van binnen naar buiten vuilwerk kalkzandsteen isolatie buitenzijde Rockpanel kleur crème 5 leveren en plaatsen twee kozijnen kunstof kleur met verdiept profiel per kozijn een draaikiepraam in kleur glas (isolatieglas) 6 boven kozijn geisoleerd panel (kleur crème) 7 onder de kozijn donkerbruin verglaasde raamdorpelstenen 8 dak houten balken Fins vuren dakplaten isolatie 2-laagse APP dakbedekking twee loden plakplaten (ten behooeve van waterafvoer) bestaande goot verwijderen kopschotten monteren aan de gote


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Gouda
woensdag 14 december 2011

Lekkage schuin dak

Ik heb lekkages aan mijn dak: 1. nokpannen zijn in het verleden vast gemetseld, maar door afbrokkelen van de "voegen" gaat het weer lekken 2. door een slechte afdekking van het platte dak van de dakkapel naar het schuine dak (waarschijnlijk loopt de dakbedekking niet ver genoeg door) hebben wij last van lekkages, na flinke regenval en sneeuw. Het dak zit op de tweede verdieping.


Dakdekken en dakreparaties Bergen op Zoom
maandag 27 december 2010

Lekkage nok van het schuine dak plus dakbedekking plat dak dakkapel vervangen

Het gaat om nieuwe dakbedekking op plat dak van een dakkapel van 2,5 x 2meter en een lekkage-reparatie op de nok van het dak (schuin dak). Lekkage is alleen bij sneeuw. Vorig jaar is hier ook al iemand voor geweest, maar helaas niet met blijvend resultaat. Het dak is op de derde verdieping.


Dakdekken en dakreparaties Ommen

Vind dak specialist bij jou in de buurt

Offertes aanvragen