Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Isolatie Minerale Wol

Vloerisolatie

Heb je een koude vloer en wil je warme voeten zonder pantoffels en gelijk besparen op je energiekosten? Dan is vloerisolatie een optie. Wat de kosten en de mogelijkheden zijn, vind je hieronder.

Als je geen vloerisolatie hebt, dan kan je gauw de neiging hebben om de kou die de vloer uitstraalt te compenseren door de verwarming hoger te zetten. Helaas zal de vloer hierdoor niet warmer aanvoelen en zal je energierekening sneller stijgen dan je lief is. Door je vloer te laten isoleren kan je jaarlijks 7 kubieke meter aardgas per vierkante meter besparen.
Vloerisolatie is eenvoudig aan te brengen wanneer je een hoge kruipruimte hebt, maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte zijn er mogelijkheden om je vloer te isoleren.

De isolatie specialisten bij Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen en je van informatie en advies te voorzien. Ze helpen je niet alleen met het isoleren van je vloer, maar ook met het dak of je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de vloer wilt isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes! 

Vloerisolatie kosten

De gemiddelde kosten voor vloerisolatie inclusief plaatsing is €1.700. Gemiddeld verdien je in 5 tot 8 jaar je investering in vloerisolatie terug. Je hebt twee type vloerisolatie: bovenzijde of de onderzijde isolatie. Bij bovenzijde isolatie legt de vakman de vloerisolatie boven op de vloer. Bij onderzijde isolatie wordt het tegen de onderkant van de vloer gelegd. De gemiddelde prijs voor jouw situatie hangt ook af van het aantal m² zie daarvoor onderstaande prijzenschema.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Bovenzijde/onderzijde Kruipruimte
Appartement €1.200 - €1.400 €800 - €1.000
Tussenwoning €1.300 - €1.600 €900 - €1.200
Hoekwoning €1.500 - €1.800 €1.000 - €1.300
2 onder 1 kap €1.700 - €2.000 €1.100 - €1.400
Vrijstaand €2.100 - €2.400 €1.400 - €1.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Minerale Wol

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Voordelig

Je hebt een vrijstaande woning met vloerverwarming, maar je twijfelt of die vloerverwarming nog wel goed werkt. Je energiekosten zijn hoog, maar de vloer is nooit echt lang warm. Je ontdekt dat de vloer niet goed is geïsoleerd, maar je wilt ook niet veel betalen voor isolatie. Kies dan voor kruipruimte-isolatie. De kosten daarvan liggen rond de €1.400.

Geen kruipruimte

Je woont fijn in een comfortabel appartement, maar in de winter heb je het koud en is het moeilijk om een fijne temperatuur te krijgen. Omdat het in een appartement niet mogelijk is om de vloer aan de onderkant te isoleren, moet je kiezen voor isolatie aan de bovenzijde. Met een investering van ongeveer €1.200 heb jij het weer warm in je appartement.

Effectief

Je wilt je vloer van je hoekwoning zo effectief mogelijk isoleren, want jij wil besparen op energiekosten en het warmteverlies zoveel mogelijk beperken. Het meest effectieve in dit geval is isoleren aan de onderzijde van je vloer. Voor het laten leggen van isolatie aan de onderzijde van je vloer betaal je ongeveer €1.500.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat bepaalt de prijs van vloerisolatie?

Vloerisolatie of kruipruimte-isolatie

De prijs is afhankelijk van de keuze die je maakt: kies je voor vloerisolatie of voor kruipruimte-isolatie? Kruipruimte-isolatie is gemiddeld goedkoper, maar vloerisolatie is effectiever. Beslis voor jezelf wat jij het belangrijkste vindt: geld of effectiviteit. Het scheelt zo €400 tot €800 op de totaalprijs.

Als je de kruipruimte wil isoleren zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor bodemisolatie of vloerisolatie. Dan is er nog een grote keuze aan het soort materiaal. Denk aan bijvoorbeeld isolatiechips of isolatieparels, maar je kan ook kiezen voor EPS, PIR, steenwol, glaswol of minerale wol (zoals Knauf MW35).

Wat is dan het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Bij vloerisolatie wordt er aan de onderzijde een isolatielaag geplaatst via de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt er juist op de bodem van je kruipruimte een laag geplaatst. Dit kan met bijvoorbeeld EPS-Parels of Schelpen. Dit zorgt ervoor dat de vochtigheid in de kruipruimte afneemt en schimmel en vocht minder ontstaat.

Het grootste verschil tussen de twee is dat vloerisolatie er echt voor zorgt dat je vloer minder koud is. Bij bodemisolatie is dit niet echt het geval. Daarbij gaat het meer om een gezonder klimaat creëren voor je kruipruimte, maar het levert je geen warme voeten op.

Isolatiemateriaal

Om je vloer te isoleren zijn er verschillende materialen:

  • PUR-schuim is geschikt voor isolatie van de onderzijde van de vloer. Het heeft de hoogste isolatiewaarde van alle materialen op de markt. PUR-schuim zorgt voor een vocht- en luchtdichte afsluiting. Let op: PUR-schuim voor vloerisolatie is iets anders dan PUR-schuim voor spouwmuurisolatie. Gespoten PUR voor vloerisolatie met HFK's als blaasmiddel, is schadelijk voor het milieu. Vermijd dan ook PUR op basis van HFK. Gelukkig is er PUR op basis van andere stoffen die minder belastend zijn voor het milieu. PUR kost ongeveer €25 per m².

  • Isolatiekussens zijn geschikt om de onderzijde van de vloer te isoleren. Isolatiekussens hebben ook een hoge isolatiewaarde. Er zitten twee of drie luchtlagen in, en ze zijn licht van gewicht. Het is het goedkoopste materiaal, omdat dit luchtkussens zijn en voor lucht hoef je niet te betalen. Wat je wel betaalt is het polyester of polyethyleen. Een rol van 120 x 135 cm kost ongeveer €6. Isolatiekussens zijn gemaakt van materiaal dat makkelijk beschadigt, dus pas goed op.

  • Isolatieplaten kunnen onderverdeeld worden in verschillende types. Deze worden gemaakt van glaswol, steenwol of EPS (piepschuim). De isolatiewaarden van de materialen verschillen, waarbij EPS het beste isoleert en steenwol wat minder. Een nadeel van isolatieplaten is dat er kleine hoeveelheden warmte kan ontsnappen, doordat er smalle kiertjes en naden tussen de platen zitten. Een voordeel van steenwol en glaswol is dat deze brandveiliger zijn dan EPS. Isolatieplaten kosten ongeveer €20 per m². 

  • Tonzon vloerisolatie is te vergelijken met een thermosfles, maar dan flexibel.
    De thermokussens voorkomt warmte-uitwisseling tussen de bodem van de vloer, de funderingsmuur en de koude kruipruimte. De temperatuur wordt in de kamer gelijkmatig verdeeld en daardoor is de vloer bijna net zo warm als het plafond. 's Nachts wanneer de thermostaat wordt verlaagd, kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in je kamer worden. Voor 25 m2 kost het ongeveer €1270,-, maar naarmate je een groter oppervlak isoleert worden de kosten per m2 minder.

Bedenk voor jezelf wat je het belangrijkste vindt en kies voor het materiaal dat daar het beste bij past. Of laat je adviseren door een isolatiespecialist bij Casius.

Houten vloer isoleren of betonnen vloer isoleren

Wil je de vloer laten isoleren en heb je een houten vloer? Dan heb je meestal te maken met een grotere oppervlakte om te isoleren dan bij een vaste betonvloer. Dit komt omdat er bij een houten vloer balken aan de onderkant zitten. Gemiddeld kost het isoleren van je houtenvloer dus iets meer, dan het isoleren van een vaste betonvloer. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente vloerisolatie aanvragen

zaterdag 05 augustus 2023

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte is in compartimenten met draagmuur, w.o. een betonnen muur door het midden van de huiskamer. Soort dak: Schuin dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie, Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Beerta
zaterdag 08 juli 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Goes
zondag 14 mei 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Spouwmuurisolatie, Vloerisolatie Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Den Burg
maandag 08 mei 2023

Kruipruimte isoleren

Er is een erg lage kruipruimte. Heb er al eerder door verschillende bedrijven naar laten kijken, maar niemand kon het aan. Als ik naar de foto kijk zie ik dat er vanaf de buitenkant wordt geïsoleerd. Misschien is dat een mogelijkheid. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Breezand
dinsdag 18 april 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

Het gaat om een jaren 30 woning met houten vloer. Je kunt de buren horen praten. Ik wil graag weten of vloerisolatie dit probleem kan verhelpen, en zo ja met welk materiaal en hoe duur dit ongeveer is (ca 40 m2) Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: Woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Culemborg
donderdag 13 april 2023

Kruipruimte isoleren

In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Vloerisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Halsteren
zaterdag 08 april 2023

Geluidsisolatie vloer aanbrengen

Ik zoek een specialist in vloergeluidsisolatie. Graag analyse van de huidige situatie ter plekke mbt krakende planken, huidige vloerisolatiemateriaal & eventuele plafondisolatie mogelijkheden. Tf wat lastig bereikbaar ivm mijn werk. Voorkeur voor mail


Isolatie Groningen
vrijdag 07 april 2023

Kruipruimte isoleren

In de woonkamer en keuken is een betonnen vloer gestort. 1 kamer is dit niet gedaan waardoor er veel kou optrekt. Deze kamer wil ik de vloer laten isoleren. Wil je updates via WhatsApp ontvangen?: Houd mij op de hoogte via WhatsApp Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Burgh Haamstede
donderdag 06 april 2023

Kruipruimte isoleren

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Vloerisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Koewacht
Offertes aanvragen