Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Beton Storten Fundering

Funderingswerken

Funderingswerken

Alles weten over de fundering van je nieuwe woning? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw droomwoning.

Wil je graag zelf een nieuwe woning laten bouwen? Of wil je jouw huidige woning laten uitbreiden met bijvoorbeeld een aan- of uitbouw, een schuur of tuinhuis? In de meeste gevallen heb je daarvoor een fundering nodig. Zonder stevige fundering is het risico groot dat je huis of aanbouw verzakt en dat je huis grote schade oploopt. De aannemers via Casius staan voor je klaar om de fundering te leggen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten fundering aanleggen

Het leggen van een fundering van een gebouw is een specialistische klus. De vakmannen werken daarom niet met vaste prijzen, waardoor de kostprijs voor funderingen nogal schommelt. De grootte van de oppervlakte speelt een zekere rol. Hoe groter de fundering, hoe meer beton en staal nodig is, hoe groter de kostprijs. Daarbij is het type fundering belangrijk. 

Wij bij Casius begrijpen dat het natuurlijk wel fijn is om vooraf een idee te krijgen met welke kosten je rekening moet houden. Daarom hebben wij voor jou een prijzenoverzicht gemaakt met de gemiddelde prijzen van de projecten. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Soort fundering Gemiddelde prijs per m2
Fundering op staal €225,-
Fundering op palen €1.250,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

39 Fundering

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welk soort fundering past bij jouw klus?

Het is belangrijk dat je nieuwe huis, schuur of aanbouw de juiste fundering krijgt. Met de verkeerde fundering kan het zijn dat de ondergrond het gewicht van de constructie niet kan dragen. Afhankelijk van wat jij wil laten bouwen en de sterkte van de ondergrond kan de vakman voor verschillende soorten funderingen kiezen. Deze zijn:

  • Grondverbetering;
  • Funderen op zand;

  • Funderen op staal;

  • Heiwerk;

  • Boorpalen.

Grondverbetering

Niet iedere grondsoort is geschikt om op te bouwen. Als de ondergrond van bijvoorbeeld klei of veen is, zal de grond eerst moeten worden verbeterd. De niet-draagkrachtige grond wordt dan vervangen door een stevigere ondergrond, zoals zand. Soms moet de klei volledig worden verwijderd tot de zandlaag eronder. Als de zandlaag voldoende draagkracht geeft, kan de vakman ervoor kiezen om daarna een strokenfundering aan te leggen.

Fundering op zand

Funderen moet op zandgrond gebeuren. Betekent dit dat je niet kan funderen? Niet helemaal; de fundering moet alleen in een zandlaag geplaatst worden. 

Waarom moet de fundering op zand geplaatst worden? Dit ligt aan het verschil in eigenschappen van de twee typen grond. Klei neemt namelijk heel veel water op, zand doet dit helemaal niet. 

Omdat klein water kan vasthouden, is het samendrukbaar. Oefen je hier voor een langere periode druk op, dan drukt het samen en verkleint het volume. En het water wordt uit het materiaal gedrukt. 

De samendrukbare laag is soms meters dik, waardoor er de zakking behoorlijk kan zijn. 

Maar: welke fundering kan je gebruiken op je bodem? Het antwoord is simpel: iedere fundering kan je gebruiken. Het hangt er alleen vanaf hoe diep de zandlaag ligt. 

De diepte van waar de zandlaag ligt is van invloed, omdat er twee soorten funderingen zijn: 

  • Fundering op staal
  • Fundering op palen


Funderen op staal (met stroken)

Funderen op staal wordt ook wel strokenfundering genoemd. Hierbij wordt het fundament direct op de ondergrond aangebracht. Hoewel de naam doet vermoeden dat de fundering op staal wordt aangebracht, is dit niet het geval. De vakman stort op de ondergrond stroken of platen gewapend beton waarop de dragende muren komen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om strokenfundering kant-en-klaar te bestellen bij een prefab bouwer, en dat verkort de bouwtijd flink.
Een strokenfundering is meestal goedkoper dan een fundering op palen, maar strokenfundering is niet voor iedere ondergrond geschikt. Zo is het bijvoorbeeld op klei- en veenachtige grond vaak niet mogelijk om de fundering direct op de grond aan te brengen. Aan de hand van de sondering en constructieberekening kan de vakman precies aangeven welke fundering in jouw geval nodig is.

Strokenfundering

Fundering op palen

Als uit onderzoek van de vakman blijkt dat de ondergrond niet voldoende stevig is om te funderen op staal, moeten er heipalen in de grond geslagen worden. Dit kunnen houten of betonnen heipalen zijn. Deze helpen het gewicht van het gebouw naar de dieper gelegen zandlagen te leiden, die stevig genoeg zijn om de constructie te dragen. De heipalen moeten diep genoeg in de grond komen en dus moet er geheid worden. De vakman besteedt in veel gevallen het heien uit aan een gespecialiseerd heibedrijf, die de heipalen relatief snel en eenvoudig kunnen heien.

De vakman kan voor houten of betonnen palen kiezen. Deze keuze is afhankelijk van de diepte van het heiwerk. Zo zijn houten palen gevoelig voor houtrot en daardoor alleen geschikt voor heiwerk dat niet dieper komt dan de laagste waterstand. Wanneer dat wel zo is, dan kan hij beslissen om betonnen opzetters op de houten palen te plaatsen.

Fundering Heipaal Beton

Boorpalen

Het plaatsen van boorpalen is een alternatief voor heien. De palen worden hierbij niet geheid maar geboord. De vakman boort eerst een gat in de grond, die hij vervolgens vult met beton en wapeningsijzer. Het wapeningsijzer maakt het beton sterker, waardoor het beter geschikt is als fundering.

Boorpalen kunnen een hoge belasting aan en zijn soms de enige oplossing. De vakman kiest ook voor boorpalen in gebieden waar je niet kan heien. Zoals bijvoorbeeld in een oude binnenstad, waar door de trillingen, die worden veroorzaakt door het heien, andere gebouwen kunnen beschadigen.
Boorpalen hebben dus in bepaalde gevallen de voorkeur, maar ze zijn wel prijziger dan heipalen.

Boorpalen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor funderingaanleg

donderdag 21 oktober 2021

Houten opbouw 30m2 woonklaar

Ik zou graag boven op de garage 1 extra kamer willen hebben. Het zou een kamer worden van ongeveer 30m2. De fundering hoeft waarschijnlijk niet aangepast te worden, want ik wil een houten afwerking. De oplevering van de binnenzijde mag woonklaar. Qua verwarming mogen er gewoon radiatoren worden geplaatst. De kozijnen moeten van kunststof zijn. Meneer is nog bezig met de vergunning.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Stramproy
woensdag 20 oktober 2021

Fundering realiseren tbv uitbouw

Fundering voor uitbouw realiseren (met 1 verdieping). 6 bij 3 meter


Verbouwing Hall
woensdag 20 oktober 2021

Uitbouw realiseren ~38m2

Wij willen een uitbouw realiseren van circa 4,25 x 9 meter. De fundering ligt er al. De buitenzijde wil ik deels gemetseld en deels in hout/kunststof afgewerkt, ik laat mij graag informeren hierover. Dit geldt ook voor de kozijnen. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd. Vloerverwarming mag hierbij doorgetrokken worden. De huidige gevel moet hiervoor doorbroken worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Moerkapelle
dinsdag 19 oktober 2021

Zand cement dek vloer begane grond

Zoek een vakman om 10m2 aan zandcement vloer op betonnen funderingsvloer te storten voor 5cm dik. Is op de begane grond voor een uitbouw.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Fundering voor serre maken (28m2)

Wij willen een serre laten bouwen. Hiervoor dient een (beton)fundering aangelegd te worden incl 4 heipalen (van 18m). Graag ontvang ik een offerte voor aanleggen van de fundering.


Verbouwing Landsmeer
maandag 18 oktober 2021

Keikorf plaatsen 11 meter

Schanskorf van 11 meter (lengte) 2 meter (hoogte) 15 cm (breedte) inclusief fundering plaatsen. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Welke opvulling(en) overweeg je voor de schanskorf?: keien Welke kleur(en) overweeg je voor de schanskorf constructie?: metaalkleur (= verzinkt roestvrij metaal) Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Beneden Leeuwen
maandag 18 oktober 2021

Prefab uitbouw 80m2

Wij willen uitbouw realiseren van 16M breed en 5M diep. We willen graag een prefab uitbouw. We willen een houten afwerking en zoveel mogelijk glas aan niet aansluitende kant van aanbouw. 1 hoog, fundering kan uit de prijs gehaald worden. Oplevering van de binnenzijde mag casco. Als prefab niet mogelijk is, dan is een andere manier ook prima.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Oirsbeek
maandag 18 oktober 2021

Uitbouw 15m2 woonklaar + leidingen keuken

Wij willen een uitbouw van 6 bij 2,5 meter met openslaande deuren en een keukendeur. Wij hebben al een constructie berekening, er moeten 2 heipalen, een stalen constructie en een fundering. De oplevering van de binnenzijde woonklaar. Ook willen we vloerverwarming, ook doorgetrokken naar de rest van de kamer. We willen hier de keuken in aanleggen, dus de leidingen van de keuken moeten er ook komen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zoeterwoude
zondag 17 oktober 2021

Fundering en geïsoleerde vloer maken voor opbouw aluminium serre

Wij willen een aluminium serre laten plaatsen van 570 x 340 en zoeken een partij die voor ons de fundering, vloer en nog enkele bouwkundige werkzaamheden kan doen. In verband met heien: sonderingsgegevens zijn beschikbaar. Graag ontvang ik van u een kostenopgave.


Verbouwing Duiven
Offertes aanvragen