Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Beton Storten Fundering

Funderingswerken

Alles weten over de fundering van je nieuwe woning? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw droomwoning.

Wil je graag zelf een nieuwe woning laten bouwen? Of wil je jouw huidige woning laten uitbreiden met bijvoorbeeld een aan- of uitbouw, een schuur of tuinhuis? In de meeste gevallen heb je daarvoor een fundering nodig. Zonder stevige fundering is het risico groot dat je huis of aanbouw verzakt en dat je huis grote schade oploopt. De aannemers via Casius staan voor je klaar om de fundering te leggen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten fundering aanleggen

Het leggen van een fundering van een gebouw is een specialistische klus. De vakmannen werken daarom niet met vaste prijzen, waardoor de kostprijs voor funderingen nogal schommelt. De grootte van de oppervlakte speelt een zekere rol. Hoe groter de fundering, hoe meer beton en staal nodig is, hoe groter de kostprijs. Daarbij is het type fundering belangrijk. 

Wij bij Casius begrijpen dat het natuurlijk wel fijn is om vooraf een idee te krijgen met welke kosten je rekening moet houden. Daarom hebben wij voor jou een prijzenoverzicht gemaakt met de gemiddelde prijzen van de projecten. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Soort fundering Gemiddelde prijs per m2
Fundering op staal €225,-
Fundering op palen €1.250,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

39 Fundering

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welk soort fundering past bij jouw klus?

Het is belangrijk dat je nieuwe huis, schuur of aanbouw de juiste fundering krijgt. Met de verkeerde fundering kan het zijn dat de ondergrond het gewicht van de constructie niet kan dragen. Afhankelijk van wat jij wil laten bouwen en de sterkte van de ondergrond kan de vakman voor verschillende soorten funderingen kiezen. Deze zijn:

  • Grondverbetering;
  • Funderen op zand;

  • Funderen op staal;

  • Heiwerk;

  • Boorpalen.

Grondverbetering

Niet iedere grondsoort is geschikt om op te bouwen. Als de ondergrond van bijvoorbeeld klei of veen is, zal de grond eerst moeten worden verbeterd. De niet-draagkrachtige grond wordt dan vervangen door een stevigere ondergrond, zoals zand. Soms moet de klei volledig worden verwijderd tot de zandlaag eronder. Als de zandlaag voldoende draagkracht geeft, kan de vakman ervoor kiezen om daarna een strokenfundering aan te leggen.

Fundering op zand

Funderen moet op zandgrond gebeuren. Betekent dit dat je niet kan funderen? Niet helemaal; de fundering moet alleen in een zandlaag geplaatst worden. 

Waarom moet de fundering op zand geplaatst worden? Dit ligt aan het verschil in eigenschappen van de twee typen grond. Klei neemt namelijk heel veel water op, zand doet dit helemaal niet. 

Omdat klein water kan vasthouden, is het samendrukbaar. Oefen je hier voor een langere periode druk op, dan drukt het samen en verkleint het volume. En het water wordt uit het materiaal gedrukt. 

De samendrukbare laag is soms meters dik, waardoor de zakking behoorlijk kan zijn. 

Maar: welke fundering kan je gebruiken op je bodem? Het antwoord is simpel: iedere fundering kan je gebruiken. Het hangt er alleen vanaf hoe diep de zandlaag ligt. 

De diepte van waar de zandlaag ligt is van invloed, omdat er twee soorten funderingen zijn: 

  • Fundering op staal;
  • Fundering op palen.

Funderen op staal (met stroken)

Funderen op staal wordt ook wel strokenfundering genoemd. Hierbij wordt het fundament direct op de ondergrond aangebracht. Hoewel de naam doet vermoeden dat de fundering op staal wordt aangebracht, is dit niet het geval. De vakman stort op de ondergrond stroken of platen gewapend beton waarop de dragende muren komen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om strokenfundering kant-en-klaar te bestellen bij een prefab bouwer, en dat verkort de bouwtijd flink.
Een strokenfundering is meestal goedkoper dan een fundering op palen, maar strokenfundering is niet voor iedere ondergrond geschikt. Zo is het bijvoorbeeld op klei- en veenachtige grond vaak niet mogelijk om de fundering direct op de grond aan te brengen. Aan de hand van de sondering en constructieberekening kan de vakman precies aangeven welke fundering in jouw geval nodig is.

Strokenfundering

Fundering op palen

Als uit onderzoek van de vakman blijkt dat de ondergrond niet voldoende stevig is om te funderen op staal, moeten er heipalen in de grond geslagen worden. Dit kunnen houten of betonnen heipalen zijn. Deze helpen het gewicht van het gebouw naar de dieper gelegen zandlagen te leiden, die stevig genoeg zijn om de constructie te dragen. De heipalen moeten diep genoeg in de grond komen en dus moet er geheid worden. De vakman besteedt in veel gevallen het heien uit aan een gespecialiseerd heibedrijf, die de heipalen relatief snel en eenvoudig kunnen heien.

De vakman kan voor houten of betonnen palen kiezen. Deze keuze is afhankelijk van de diepte van het heiwerk. Zo zijn houten palen gevoelig voor houtrot en daardoor alleen geschikt voor heiwerk dat niet dieper komt dan de laagste waterstand. Wanneer dat wel zo is, dan kan hij beslissen om betonnen opzetters op de houten palen te plaatsen.

Fundering Heipaal Beton

Boorpalen

Het plaatsen van boorpalen is een alternatief voor heien. De palen worden hierbij niet geheid maar geboord. De vakman boort eerst een gat in de grond, die hij vervolgens vult met beton en wapeningsijzer. Het wapeningsijzer maakt het beton sterker, waardoor het beter geschikt is als fundering.

Boorpalen kunnen een hoge belasting aan en zijn soms de enige oplossing. De vakman kiest ook voor boorpalen in gebieden waar je niet kan heien. Zoals bijvoorbeeld in een oude binnenstad, waar door de trillingen, die veroorzaakt worden door het heien, andere gebouwen kunnen beschadigen.
Boorpalen hebben dus in bepaalde gevallen de voorkeur, maar ze zijn wel prijziger dan heipalen.

Boorpalen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor funderingaanleg

dinsdag 17 januari 2023

Waterleiding aanleggen

Er moet vanuit mijn kelder een waterleiding getrokken worden naar mijn nog te realiseren buitenkeuken. De waterleiding moet door de wand van de kelder en een stuk onder de fundering door (circa 5 meter) om buiten weer naar boven te komen.


Installatie- en leidingwerk Vinkeveen
zaterdag 14 januari 2023

Serre bouwen (8mx3m)

Ik wil een serre achter mijn huis laten aanleggen. Het gaat om 8 m breed en 3 m diep. Ik wil informatie over of er een fundering aangelegd moet worden. Ik wil dat de serre twee deuren of een schuifdeur heeft aan de voorkant. Ik wil dat de serre wordt aangelegd op het bestaande riool.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hank
woensdag 11 januari 2023

Fundering aanleggen

Ik wil graag 17 schroefpalen installeren. Ook moet de fundering aangelegd worden. Ik heb een document met alle gegevens en afmetingen die ik kan opsturen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Berkel-Enschot
dinsdag 10 januari 2023

Uitbouw achterzijde huis

Wij zouden graag 2 offertes willen op basis van deze gegevens: 1) Achter uitbouw prefab hout met glas over de gehele breedte van het huis. 4 meter diep X 6.30 meter breed - Wat zijn de (totale) kosten voor het uitbouwen hiervan? - Waar bestaan deze kosten uit? - Wat voor kosten komen er extra bij en waar kunnen we aan denken qua verleggen van elektra, keuken, leidingen, vloer, fundering? 2) Uitbouw 2.30 breed X 4.00 diep meter - Wat zijn de (totale) kosten voor het uitbouwen hiervan? - Waar bestaan deze kosten uit? - Wat voor kosten komen er extra bij en waar kunnen we aan denken qua verleggen van elektra, keuken, leidingen, vloer, fundering? Is het een optie om alleen voor de uitvoering van de prefab te kiezen? Wat zijn daarvoor de kosten? Vriendelijk bedankt voor de offertes. Groeten, Susanne


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rhenen
maandag 09 januari 2023

Fundering leggen voor tuinhuis 10 x 3 meter

Ik zoek een bedrijf wat verstand heeft van funderingen leggen. Ondergrond etc.


Verbouwing Geertruidenberg
zondag 11 december 2022

Natuurstenen terras aanleggen, incl. fundering (~15m2)

Voordat de nieuwe vloer gelegd kan worden moeten eerst nog keerwanden gebouwd worden op/in een ondergrond, die nog vrij sterk aan het inklinken is resp. die moeten voorkomen dat ophoogzand onder het huis weggespoeld wordt. Dat betekend een fundering /omkasting van ca. 1m diep. Bovendien moet de nieuwe terras beter aansluiten aan het huis (ophoging) en een betere afwatering naar de tuin bieden. Het gaat om maximaal 15m2. Uitvoering graag volgend voorjaar (of in September 2023).


Terras en (sier)bestrating Nieuwegein
woensdag 30 november 2022

Een fundering in de achtertuin aanleggen voor een blokhut

Ik zoek een specialist voor het aanleggen van een fundering voor een blokhut/tuinhuis op een zachte ondergrond 4,50m x 5,00 m. Dit moet in de achtertuin geplaatst worden. Er ligt al een vlonder tegen de sloot aan. De fundering moet deels op deze vlonder rusten/liggen. Er is geen achterom.


Bouw en nieuwbouw Bergschenhoek
zondag 20 november 2022

PVC visgraat vloer leggen (33 m2)

Ik wil graag een PVC-visgraat + ondervloer laten leggen in mijn net aangeschafte woning. Het gaat om één kamer (met open scheidingswand) en een hal, in totaal 33M2. De fundering betreft beton. De woning is op wat klusspullen na zo goed als leeg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 16 november 2022

Badkamer verbouwen en diverse klussen

Goede morgen, Onlangs hebben wij een woning gekocht in de Indische buurt in Haarlem en zouden na sleutel overdracht (16 januari 2023) wat renovatie werk willen laten doen. Graag vraag ik een offerte op voor een badkamer renovatie en enkele diverse klussen: - Volledige renovatie van de badkamer inclusief het vergroten van de ruimte d.m.v. verplaatsen van een niet dragende muur. De afmetingen zijn nu 2,34m x 1,70m. Dit willen we naar 2,34m x 2,70m (zie foto’s). Het muurtje moet dus 1 meter verplaatst worden. - Momenteel is de stenen betegelde vloer gelegd op houten platen, wellicht dit behouden of optie tot storten van beton in zwaluwstaartplaten. Plaatsen van bad, wc, voorzetwand t.b.v. nis, douche, ingebouwde kranen, badkamer meubel, spiegel, verleggen leidingwerk, (cv aangesloten) radiator en volledig betegelen. Alles nieuw. - Verwijderen schouw ombouw/ schoorsteen op de 1e verdieping, om ruimte voor de tr verbouwen badkamer te maken. Schouw op de begane grond is reeds verwijderd. - Verhogen trapdoorgang in dragende muur circa 30/40cm. - Verwijderen gang muur/deurpost (niet dragend) - Plaatsen kozijn/deur in gang t.b.v. kast. - Doorgang gang/woonkamer iets versmallen met enkele centimeters t.b.v. kozijn dubbele stalen deur. - Het (bij)-stucen / afwerken van bovenstaande klussen - Boren van 2 ventilatie gaten voor betere doorluchtig fundering aan achterzijde woning. - Plaatsen van tegel (spat)achterwand in de keuken - Schilderwerk/sausen binnen volledige woning c.q. 110m2 Zouden jullie voor bovenstaande werkzaamheden een tijd- en kosteninschatting kunnen maken? Graag vernemen wij tevens of u per 16 januari 2023 beschikbaar bent voor deze werkzaamheden. Alvast hartelijk dank. Met vriendelijke groet, Floris Köhler


Badkamer en toilet Haarlem
woensdag 02 november 2022

Uitbouw achterzijde woning begane grond

Wij zoeken een uitbouw aan de achtergevel van 6 bij 2,50 meter inclusief twee stellen openslaande kunststof dubbelglas deuren. De buitenzijde willen wij voorlopig traditioneel gemetseld hebben en de binnenkant van casco. Er moet ook fundering geplaatst worden, dus graag ontvang ik ook een constructie berekening en een advies voor de fundering. De gevel hoeft ook niet worden doorgebroken, en we willen vloerverwarming gebruiken. We zitten te denken aan een lichtkoepel, maar dit moeten wij overleggen met de bovenburen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
dinsdag 01 november 2022

Fundering overkapping/buitenhuisje

Wil graag boven toekomstige schroefpalen fundering laten aanleggen. Afmetingen 4x12 meter


Klussen Numansdorp
zaterdag 15 oktober 2022

betonnen fundering leggen

Betonnen fundering voor een tuinhuis in hout. Ongeveer 10m2. Beton met of zonder ijzer, te bepalen


Renovatie Den Haag
maandag 03 oktober 2022

Fundering schuur plaatsen

Ik wil een vakman die fundering kan laten leggen tbv een schuur. We denken aan een grootte van 3,5 m x 9 m. De tuin loopt wel schuin af en we zouden het hoogste punt willen aanhouden als vloerniveau. De afloop is ongeveer 30-40 cm op 9 meter.


Bouw en nieuwbouw Rotterdam
zondag 02 oktober 2022

Kelder onder bestaande woning

Graag zou ik de mogelijkheid onderzoeken om een kelder onder mijn bestaande woning aan te leggen. Het huis staat op een betonnen fundering en de oppervlakte van de benedenverdieping is ongeveer 45m2. Ik wil een woonklare oplevering. Het is tbv een leefruimte. Ik ben nog niet in bezit van een vergunning.


Bouw en nieuwbouw Utrecht
zaterdag 01 oktober 2022

Opstijgend vocht bestrijden

Onze woning is in 2021 opgeleverd - door capillaire werking (klei grond) trekt er vocht in de binnenmuren. Er is geen waterkerende laag aangebracht. Er worden twee oplossingen aangedragen, aanleggen van drainage of het aanbrengen van waterkering. Onze woning heeft 'drie type muren'. 1) Een traditionele muur, met buitenmuur - spouw - binnenmuur (50%). 2) Muren bestaand uit kozijnen / gevelbekleding: gevelbekleding - isolatie - binnenmuur (25%). 3) Ramen/schuifpui/deuren geplaatst op stelkozijnen (25%). Graag wil ik weten welke oplossing mogelijk is (aanbrengen van een niet doordringende laat, net boven maaiveld tot aan funderingsbalk?) om ervoor te zorgen dat bij hoge grondwaterstand niet in contact komt met de poreuze stenen. De woning heeft geen kruipruimte - van binnenuit kan geen waterkering worden aangebracht. Omtrek woning (vrijstaand) is ongeveer 50 meter (plus 3-5 meter extra gezien overstek). Alvast dank!


Vochtproblemen Eelderwolde
dinsdag 23 augustus 2022

Ventilatiesysteem aanleggen in de kelder

In mijn kelder ventileert het niet goed. Hierdoor trekt er een muffe lucht naar boven in mijn woonkamer. Daarnaast zit er inmiddels schimmel op het hout van de funderingsbalken en andere spullen in mijn kelder. Wij willen dus een ventilatiesysteem laten plaatsen in onze kelder.


Klussen Den Haag
maandag 22 augustus 2022

Fundament voor tuinhuisje (2,5m2) + evt. tuinhuisje monteren

Ik wil een kunststof tuinhuisje in mijn tuin zetten. Het gaat om de Linaes 65 van Keter (gekocht bij Praxis). Ik wil een offerte voor het aanleggen van een stevige fundering van 145X175 met betontegels en opsluitbanden. Ik wil optioneel ook nog een offerte voor het monteren en plaatsen van het tuinhuisje.


Klussen Bergen
vrijdag 19 augustus 2022

Uitbouw 15m2 casco

Wij willen een uitbouw van 6 X 2.50 meter. De oplevering van de binnenzijde mag casco. Ik twijfel nog een beetje over de afwerking aan de buitenzijde. In ieder geval willen we een betonvloer in de uitbouw laten leggen. Wellicht dat we daar een soort serre omheen willen van aluminium. De zijkanten moeten wel dicht, maar de voorkant en de bovenkant willen we dan voorzien van dubbelgas. Ook het dak moet dus in ieder geval een lichtstraat bevatten of van glas zijn. Er is geen vergunning nodig. Eventueel wel een funderingsberekening.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Gouda
vrijdag 12 augustus 2022

Elektrische vloerverwarming laten leggen

Elektrische vloerverwarming laten leggen, vraag is: matten of kabels? Er ligt nu alleen fundering. Gaat over een ruimte van 27 m2. Dank alvast voor advies / offerte. Welke aanpassingen moeten gebeuren?: Vloerverwarming plaatsen Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: CV-installatie aanpassen / uitbreiden Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Installatie- en leidingwerk Zandvoort
donderdag 04 augustus 2022

Uitbouw achterzijde

Wij willen een uitbouw aan de achterzijde van ons huis. Het gaat om een uitbouw van 6x3 meter. Daarnaast dient de bestaande houten fundering van ons huis in zijn geheel te worden vervangen door een betonnen fundering, hierbij gaat het om de volledige begane grond van +/- 55 m2. In de vloer willen wij graag vloerverwarming laten aanleggen, die wordt voor beneden de hoofdverwarming. Voor de uitbouw dient een doorbraak vanuit de bestaande woonkamer te worden gemaakt. Dit gaat om een draagmuur met een breedte van 6 meter. Hiervoor in de plaats dient een draagbalk te worden geplaatst. Graag willen wij openslaande deuren of een harmonica deur in de uitbouw. De elektra, het stucwerk en de afwerking van de uitbouw willen wij ook graag laten doen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hoevelaken
woensdag 13 juli 2022

Vervangen van groepenkast + extra groepen plaatsen

Ik wil mijn oude 3 fasen groepenkast laten vervangen door een nieuwe. Zie foto. Dan wil ik 3 extra groepen 16A plaatsen. Die wil ik via 3 kabels in de kruipruimte naar de zijkant van het huis aan de buitenkant hebben. Het is de bedoeling om deze 3 extra groepen te gaan gebruiken voor toekomstige zaken zoals airco en warmtepomp. Het extra werk is dan: 3 gaten boren in de betonnen meterkastvloer / 3 gaten boren in de funderingsrand van het huis (deze gaten komen alle 3 vlak naast elkaar) / het leggen van de elektrakabels in de kruipruimte (alle 3 naast elkaar) / Het aansluiten van de kabels in de groepenkast. Ik zal zelf zorgen dat er 3 kabels zijn die lang genoeg zijn (buitenkabel 3 x 2,5 mm2 YMVK). Ik zal zelf zorgen dat er een kuil naast het huis is geschept. Ik zal later zelf de kabels aan de zijkant van het huis verder aansluiten op stopcontacten. Ik heb nog geen elektrische auto, maar om alvast voorbereid te zijn zou ik ook nog een extra groep willen hebben in de groepenkast voor een toekomstige auto laadpaal.


Elektra en groepenkast Leerdam
maandag 11 juli 2022

2 Plaatfunderingen aanleggen (72m2 + 28m2))

Graag zouden we een offerte ontvangen voor het volgende: Garage vloer 6x12 meter, niet geïsoleerd. Vloer van 15 cm dik met vorstrand 30 cm en op basis van 20 cm dik zonder vorstrand Bewapening 8 mm 150x 150 dubbel Vlinderen & Vloer 4x7 meter, 20 cm dik Staalmatten 8 mm 150x150 enkel of dubbel (prijsverschil?) Beton, redelijk glad zonder uitstekend grind hoeft dan niet gevlinderd te worden. Beide projecten tegelijkertijd en afstand van de weg is 30 meter Graag zonder het uitgraven


Verbouwing Oudenhoorn
maandag 04 juli 2022

Aanbouw 18m2 casco

Wij willen graag een aanbouw realiseren aan de achterzijde van onze woning. De afmeting is 330 cm x 540 cm Uit de gemaakte constructietekening blijkt dat we hiervoor een fundering moeten laten leggen bestaande uit 4 palen (Circa 3 meter) Een funderingsbalk van 35 cm x 50 cm en een betonvloer van 14 cm. Ruimte is inmiddels bereikbaar gemaakt. De oplevering van de binnenzijde mag casco.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zwolle
dinsdag 21 juni 2022

Uitbouw realiseren (5,5m2)

Wij willen graag de keuken uitbouwen middels een aanbouw. De afmetingen worden 1,64m bij 3,36m. De buitenzijde mag afgewerkt worden in hout, maar een kunststof schuifpui. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd worden. Afhankelijk van de fundering willen we een vloerverwarming laten aanleggen, zo niet dan aan de hand van radiatoren. Lichtstraat nog even in overleg.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Sassenheim
vrijdag 17 juni 2022

20m2 fundering leggen

voor mijn aanbouw wil ik graag 20m2 (5000 * 4000) fundering laten aanleggen op staal. dus bekisting (of kant en klare eps bekisting) incl staalmat en beton vloer incl staalmat. afgraven is reeds voorzien.


Bouw en nieuwbouw Vlissingen
woensdag 15 juni 2022

Fundering plaatsen

Ik zoek een aannemer die een fundering kan leggen voor een houten schuur. Schuur is 4 x 2,5m. Fundering op staal laten plaatsen voor een houten schuur.


Bouw en nieuwbouw Den Haag
maandag 13 juni 2022

7m2 Cementdekvloer storten in keuken & wc

Ik zoek iemand die een cementdekvloer kan storten in onze keuken & wc. Een deel van de fundering is uitgegraven om leidingen om te leggen & nu moet een nieuwe vloer gestort worden. De ondergrond is aarde dus PE-folie als tussenlaag is noodzakelijk. Isolatie het liefst ook


Vloer leggen en vloeronderhoud Leiden
maandag 13 juni 2022

Fundering op palen realiseren (~20m2)

Ik zoek een aannemer die betonnen palen kan leggen aan de achterzijde van mijn woning voor een nog op te leveren uitbouw. Het gaat om 20m2.


Verbouwing Dronten
vrijdag 03 juni 2022

Fundering tuin aanleggen

Gaarne zou ik graag de fundering uitgevoerd willen hebben tbv tuinmuren en plantenbakken volgens bijgevoegde tekening. Dit exclusief buispalen. Uitvoering september / oktober 2022.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwanenburg
vrijdag 27 mei 2022

"Sinkhole" in achtertuin repareren

Voor een vakman een paar uurtjes werk, voor mij een onmogelijke opgave om zelf te doen. Het gat onder de tegels is ontstaan omdat het zand onder het huis wegloopt/wegspoelt. Er schijnt een kier in de funderingsplaten te zitten, waar het zand onder het huis wegspoelt. Verschillende buren hebben hier last van gehad. Tegels verwijderen, kier in de fundering vullen (dicht metselen?), gat opvullen met zand en tegels weer terugleggen. Het gat zit voor de schuifpui, dus op dit moment is het een gevaarlijke situatie voor mijn zoon en mij en ons hondje.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amersfoort
Offertes aanvragen