Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie: van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

De waterleidingen vervangen, aanleggen of wegwerken is een typische klus voor de installateur. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lekkage wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een lekkage? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel bij grote als kleine klussen. 

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het leidingwerk, ze helpen je ook met het vervangen van je cv-ketel, de cv leidingen vervangen of ventilatiesystemen doen ze ook, net als het vervangen van warmtepompen en meterkasten. Ook kan je bij de installateur terecht voor een cv leiding aanleggen of rvs leidingwerk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sanitair installateur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Loden leidingen

Vroeger waren de waterleidingen van lood gemaakt. Tegenwoordig komen die niet meer voor. Dit vanwege gezondheidsrisico's, met name voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Toch raden wij sterk aan om in alle gevallen de loden waterleidingen te laten vervangen.  

Heb je een woning van voor 1960? Dan heb je een kans dat de leidingen nog van lood zijn.

Loden leidingen vervangen kosten

Loden leidingen vervangen kan best prijzig zijn. De gemiddelde kosten voor het verwijderen en vervangen van lodenwaterleidingen liggen rond de €1.400 per woning. Deze kosten zijn voor de eigenaar. Dit geldt ook voor een huurhuis. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van het bovengenoemde bedrag.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf. Dit aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder hebben we de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?

Een kleine keuken of badkamer is aanmerkelijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.

Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?

Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.

Waar komt de installateur vandaan?

De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.

Spoed?

Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer je binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, factureert de installateur spoedkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente leidingwerk aanvragen

zondag 24 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

Aanleggen leiding/afvoer voor het plaatsen van een wastafel op de zolderkamer. Wat wil je dat de loodgieter komt doen?: Installatiewerken Waarvoor zoek je een loodgieter?: Water


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
vrijdag 22 september 2023

CV ketel en het leidingwerk verplaatsen

CV ketel verplaatsen en het leidingwerk richting de radiatoren aanpassen. Deze liggen nu boven de vloer en moeten in de kruipruimte worden geplaatst + alle andere bijkomstigheden daarvan. Oppervlakte van het huis is 78m2. Totaal aantal radiatoren is 7. Positie van CV moet aan andere kant van de wand komen van waar hij nu hangt. Leidingwerk is in goede staat en kan voor zo ver het lukt hergebruikt worden.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
donderdag 21 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

Onderwerp: Verzoek tot Herplaatsing van Waterleidingen voor de Installatie van een Dakkapel Beste dak-expert of Loodgieter, Ik loop tegen een probleem aan met de huidige configuratie van onze waterleidingen op het dak. De bestaande opzet leidt de leidingen onder het dak, wat de installatie van een nieuwe dakkapel bemoeilijkt. Zou je in staat zijn om deze leidingen te herplaatsen zodat ze aan de zijkant van het dak uitkomen? Dit zou het water naar buiten laten stromen en de nodige ruimte creëren voor de dakkapel. Zou je alsjeblieft langs kunnen komen om de situatie te beoordelen en de mogelijke aanpassingen te bespreken? Ik kijk uit naar je positieve reactie. Met vriendelijke groet, Brighton


Installatie- en leidingwerk Almere
donderdag 21 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

Ik wil graag 2 wasmachine kranen geplaatst hebben in mijn kelder er zit al een bestaande waterleiding in mijn kelder. En graag een splitter maken op de afvoer zodat ik meerdere apparaten op de afvoer kan aansluiten. Die afvoer zit ook al in de kelder.


Installatie- en leidingwerk Wolvega
woensdag 20 september 2023

Sanitaire installaties

Gas gestookte geiser vervangen door een boiler die voldoende warm water kan leveren om gebruik te kunnen maken van het ligbad, de douche en voor warm water in de keuken. Afmetingen van de kast waar het toestel moet komen hangen is 250×183×53 (H×B×D). Watertoevoer, afvoer en 230V/16A stroompunt is aanwezig. Echter in verband met aanwezigen waterleidingen in de kast weet ik niet zeker welke boiler eventueel past. Ik heb een bepaald type boiler op het oog, maar ik weet niet of dit qua afmetingen mogelijk is.


Installatie- en leidingwerk IJsselstein
woensdag 20 september 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

het installeren van een Plieger close-in boiler onder de keukenkraan. Wegwerken in een keukenkastje hoeft niet. er zijn geen onderkastjes.


Installatie- en leidingwerk Nunspeet
Offertes aanvragen