Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie: van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

De waterleidingen vervangen, aanleggen of wegwerken is een typische klus voor de installateur. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lekkage wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een lekkage? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel bij grote als kleine klussen. 

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het leidingwerk, ze helpen je ook met het vervangen van je cv-ketel, de cv leidingen vervangen of ventilatiesystemen doen ze ook, net als het vervangen van warmtepompen en meterkasten. Ook kan je bij de installateur terecht voor een cv leiding aanleggen of rvs leidingwerk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sanitair installateur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Loden leidingen

Vroeger waren de waterleidingen van lood gemaakt. Tegenwoordig komen die niet meer voor. Dit vanwege gezondheidsrisico's, met name voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Toch raden wij sterk aan om in alle gevallen de loden waterleidingen te laten vervangen.  

Heb je een woning van voor 1960? Dan heb je een kans dat de leidingen nog van lood zijn.

Loden leidingen vervangen kosten

Loden leidingen vervangen kan best prijzig zijn. De gemiddelde kosten voor het verwijderen en vervangen van lodenwaterleidingen liggen rond de €1.400 per woning. Deze kosten zijn voor de eigenaar. Dit geldt ook voor een huurhuis. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van het bovengenoemde bedrag.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf. Dit aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder hebben we de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?

Een kleine keuken of badkamer is aanmerkelijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.

Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?

Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.

Waar komt de installateur vandaan?

De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.

Spoed?

Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer je binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, factureert de installateur spoedkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente leidingwerk aanvragen

woensdag 29 juni 2022

Gasleiding aansluiten

Ik zoek een vakman voor het aansluiten van een gasleiding op de meter en de cv ketel (materiaal en doortrekken leiding wordt gedaan).


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
dinsdag 28 juni 2022

Airconditioning onderhouden

Ik heb een 2 jaar oude Haier Tundra 2.5. Die werkte vorig jaar goed. Nu koelt hij slechts 2 graden er af. De leiding wordt wel koud maar niet heel koud. Buitenunit staat op groot plat dak. Goed bereikbaar via een aanwezige ladder en lichtkoepel.


Installatie- en leidingwerk Nijmegen
maandag 27 juni 2022

Airconditioning onderhouden

Ik zoek een vakman voor het volgende: - Het verlengen van een koelleiding met 1 meter. - Het vacuumeren en vullen van de unit.


Installatie- en leidingwerk Terwolde
zondag 26 juni 2022

Lekkage doucheput

Zoek een vakman voor het vervangen van mijn doucheput. Doucheput is verouderd/kapot en moet opnieuw aangesloten worden op de hoofdleiding.


Installatie- en leidingwerk Voorburg
vrijdag 24 juni 2022

Gasleiding omleggen

Mijn gasleiding komt boven de grond in de gang ik zou hem graag in mijn kruipkelder 1m maar links boven de grond uit willen laten komen zodat die in de CV ketel kast omhoog komt. De 28mm pijp is van ijzer en de 15mm pijp is van koper


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
donderdag 23 juni 2022

Gasleiding omleggen

Mijn gasleiding gaat nu vanaf de meterkast onder de grond en dan in de woonkamer weer omhoog. Van het gedeelte onder de grond wil ik af, ik wil hem vanaf de meterkast gelijk omhoog langs plafond in de gang naar de gasleiding in de woonkamer.


Installatie- en leidingwerk Rozenburg
Offertes aanvragen