Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie: van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

De waterleidingen vervangen, aanleggen of wegwerken is een typische klus voor de installateur. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lek wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een lek? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel bij grote als kleine klussen. 

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het leidingwerk, ze helpen je ook met het vervangen van je cv-ketel, de cv leidingen vervangen of ventilatiesystemen doe ze ook, net als het vervangen van warmtepompen en meterkasten. Ook kan je bij de installateur terecht voor een cv leiding aanleggen of rvs leidingwerk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Loden leidingen

Vroeger waren de waterleidingen van lood gemaakt.  Tegenwoordig komen die niet meer voor. Dit vanwege gezondheidsrisico's, met name voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Toch raden wij sterk aan om in alle gevallen de loden waterleidingen te laten vervangen.  

Heb je een woning van voor 1960? Dan heb je een kans dat de leidingen nog van lood zijn.

 

Loden leidingen vervangen kosten

Loden leidingen vervangen kan best prijzig zijn. De gemiddelde kosten voor het verwijderen en vervangen van lodenwaterleidingen liggen rond de €14.00 per woning. Deze kosten zijn voor de eigenaar. Dit geldt ook voor een huurhuis. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van het bovengenoemde bedrag.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Welke factoren bepalen de kosten van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder hebben we de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?
Een kleine keuken of badkamer is aanmerkelijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.


Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?
Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.


Waar komt de installateur vandaan?
De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.


Spoed?
Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer jij binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, zal deze spoedkosten factureren.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen