Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie: van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

De waterleidingen vervangen, aanleggen of wegwerken is een typische klus voor de installateur. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lekkage wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een lekkage? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel bij grote als kleine klussen. 

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het leidingwerk, ze helpen je ook met het vervangen van je cv-ketel, de cv leidingen vervangen of ventilatiesystemen doen ze ook, net als het vervangen van warmtepompen en meterkasten. Ook kan je bij de installateur terecht voor een cv leiding aanleggen of rvs leidingwerk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sanitair installateur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Loden leidingen

Vroeger waren de waterleidingen van lood gemaakt. Tegenwoordig komen die niet meer voor. Dit vanwege gezondheidsrisico's, met name voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Toch raden wij sterk aan om in alle gevallen de loden waterleidingen te laten vervangen.  

Heb je een woning van voor 1960? Dan heb je een kans dat de leidingen nog van lood zijn.

Loden leidingen vervangen kosten

Loden leidingen vervangen kan best prijzig zijn. De gemiddelde kosten voor het verwijderen en vervangen van lodenwaterleidingen liggen rond de €1.400 per woning. Deze kosten zijn voor de eigenaar. Dit geldt ook voor een huurhuis. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van het bovengenoemde bedrag.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf. Dit aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder hebben we de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?

Een kleine keuken of badkamer is aanmerkelijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.

Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?

Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.

Waar komt de installateur vandaan?

De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.

Spoed?

Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer je binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, factureert de installateur spoedkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente leidingwerk aanvragen

maandag 05 december 2022

Meerder installatiewerk

We willen ons nieuwe appartement moderniseren, hierom zal deze volledig gestript worden waarna natuurlijk weer opgebouwd. Het streven is om volledig van het gas af te gaan en volledig elektrisch te gaan verwarmen. We zijn daarom op zoek naar iemand die de volgende werkzaamheden kan uitvoeren: - Verwijderen bestaande CV installatie, verwarmingen en gas aansluitingen - Aanbrengen van vloerverwarming in 5 ruimtes [met de benodigde ondervloer -- isolatie/geluidsarm] en daarover behorende afwerklaag [PVC/tegel vloer zal door ander gedaan worden] - Installeren E-heater [Riho e heater volt 6 gr of iets dergelijks] - Installeren 150 liter draalderop boiler [of iets vergelijkbaars] - Benodigde leidingwerk aanbrengen naar keuken en badkamer - Benodigde elektra aanbrengen ten behoeven van alles, maar ook voor stopcontacten, keukenapparatuur - Installeren 8x zonnepanelen [met omvormer, voeding en aansluiting naar huis] - Uitbreiden meterkast - Voeding voor jacuzzi aanbrengen De woning bevind zich op een 4e etage met dakterras, rondom het dakterras is de ruimte voor zonnepanelen in een 10 graden stand. De woning op de 4e etage is 80 vierkante meter en heeft een slaapkamer, logeerkamer, woonkeuken, badkamer en hal. Deze vier ruimtes zullen apart van elkaar aangestuurd moeten kunnen worden met de vloerverwarming.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
zondag 04 december 2022

Verleggen gasleiding

Mijn aanvraag betreft het verleggen van de gasleiding van de meterkast door de muur naar de keuken. Dit gaat om ongeveer 2 meter. Graag ontvang ik een offerte hiervoor.


Installatie- en leidingwerk Anna Paulowna
vrijdag 02 december 2022

Inkorten bestaande gasleiding+ voorzien van koperen gasleiding

Ik zoek een installateur die een 27mm dikke ijzeren gasleiding uit de vloer: 1) aantal centimeters kan inkorten 2) deze voorzien van een koperen gasleiding van ca 80 cm, zodat de kraan onder het fornuis uit komt. Zie afbeelding.


Installatie- en leidingwerk Zwolle
dinsdag 29 november 2022

CV leidingen vervangen

Ik zoek een vakman die mijn CV leidingen kan vervangen. Ik hoor het namelijk tikken. Het liefst zsm een offerte en ook uitvoeren, als dat mogelijk is.


Installatie- en leidingwerk Buchten
donderdag 24 november 2022

WC ontstoppen

Mijn wc zit verstopt loopt wel weg maar loopt weer vol wanneer je de wc door trekt. We wonen er nu 2 maanden en dit is de 2de keer ik vermoed dat er iets mis met de leidingen. Echter woon ik in een huurwoning en mijn huurbaas zicht leidingen zijn goed jij verstopt hem elke keer. Ik zou graag willen weten wat mijn opties zijn.


Installatie- en leidingwerk Dinteloord
donderdag 24 november 2022

Lekkage in leiding repareren

Bij de wc beneden lopen er leidingen in het plafond van de badkamer en het lekt. Er kwam water door het plafond dus we hebben de platen eruit gehaald en het is inderdaad nat, maar we zien niet waar het vandaan komt.


Installatie- en leidingwerk Apeldoorn
Offertes aanvragen