Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie: van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

De waterleidingen vervangen, aanleggen of wegwerken is een typische klus voor de installateur. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lekkage wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een lekkage? De installateurs via Casius staan voor je klaar, zowel bij grote als kleine klussen. 

Zo kun je niet alleen bij de installateur terecht voor het leidingwerk, ze helpen je ook met het vervangen van je cv-ketel, de cv leidingen vervangen of ventilatiesystemen doen ze ook, net als het vervangen van warmtepompen en meterkasten. Ook kan je bij de installateur terecht voor een cv leiding aanleggen of rvs leidingwerk. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sanitair installateur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Loden leidingen

Vroeger waren de waterleidingen van lood gemaakt. Tegenwoordig komen die niet meer voor. Dit vanwege gezondheidsrisico's, met name voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Toch raden wij sterk aan om in alle gevallen de loden waterleidingen te laten vervangen.  

Heb je een woning van voor 1960? Dan heb je een kans dat de leidingen nog van lood zijn.

Loden leidingen vervangen kosten

Loden leidingen vervangen kan best prijzig zijn. De gemiddelde kosten voor het verwijderen en vervangen van lodenwaterleidingen liggen rond de €1.400 per woning. Deze kosten zijn voor de eigenaar. Dit geldt ook voor een huurhuis. 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van het bovengenoemde bedrag.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf. Dit aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder hebben we de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?

Een kleine keuken of badkamer is aanmerkelijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.

Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?

Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.

Waar komt de installateur vandaan?

De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.

Spoed?

Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer je binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, factureert de installateur spoedkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente leidingwerk aanvragen

donderdag 20 januari 2022

Gasleiding verleggen

Zoek een vakman voor het verleggen van mijn gasleiding bij de keuken. Gaat ongeveer om 3 meter.


Installatie- en leidingwerk Weert
zaterdag 15 januari 2022

Radiatoren en leidingen aanleggen

Er is een cv ketel op zolder, maar er moeten voor woonkamer (2), keuken, badkamer, 3 slaapkamers en gang leidingen en radiatoren worden geplaatst


Installatie- en leidingwerk Bussum
woensdag 12 januari 2022

Airconditioning r32 gas bijvullen

Hallo ik ben opzoek die r32 gas kan bijvullen in mijn airco wegens verhuizing. Hij is losgekoppeld geweest, afgeperst worden en bijgevuld. Het gas moet onder druk en er moet gekeken worden of de leidingen niet lekken. Type airconditioning:: Adviseer mij


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
vrijdag 07 januari 2022

Plaatsen van een electrische boiler

plaatsen van een electrische boiler in verwarmingshok naast de cv ketel. Dus kan ter plekke aangesloten worden op bestaande warmwaterleiding werk. Het doel is om gasverbruik te verlagen. In bezit van 18 zonnepanelen die een overschot leveren van ca 1000 KWh per jaar. Is dat voldoende voor de elektrische boiler??


Installatie- en leidingwerk Hoeven
zaterdag 01 januari 2022

Cv installatie incl. leidingen vervangen

Wij willen in een gebouw alle sanitaire leidingen en cv leidingen vervangen en een nieuwe cv installatie.


Installatie- en leidingwerk Babberich
woensdag 29 december 2021

Geiser vervangen voor combiketel

Wellicht een gekke vraag, maar wij zijn voornemen een huis te kopen in Moordrecht (vrijdag moeten wij een bod uitbrengen). Dit huis heeft een Cv-ketel uit 2021, dus dat is super. Daarentegen heeft deze woning ook nog een geiser. Dit staat bij de omschrijving: Achter de keuken ligt de bijkeuken met de opstelplaats van de Geiser Fasto 2002, deze levert het warme water in de keuken en de badkamer. Graag wil ik weten wat de kosten zouden zijn om deze geiser te laten vervangen voor een ketel en wat voor ketel. Is de huidige nieuwe ketel dan voldoende of moet er iets heel nieuws komen? En wat zijn dan ongeveer de kosten voor het verleggen van alle leidingen en de nieuwe ketel? Er lopen nu natuurlijk leidingen van de geiser naar de keuken en de badkamer, maar er lopen nog geen leidingen van de huidige Cv-ketel naar de badkamer en keuken. Concreet zou ik graag een schatting van de kosten willen weten.


Installatie- en leidingwerk Zoetermeer
dinsdag 28 december 2021

Waterleiding aanleggen 15m

Wij willen een kraan achter in de tuin naast onze hok hebben en willen hier een waterleiding voor laten aanleggen. De leiding moet vanaf de meterkast naar de hok wat ongeveer 15 meter is.


Installatie- en leidingwerk Heerenveen
maandag 20 december 2021

Leidingen / afvoer verleggen

Ik ben op zoek naar een loodgieter. Het gaat om de keuken, ik wil de leidingen en afvoer in de keuken laten verleggen. Dit graag met spoed.


Installatie- en leidingwerk Zwolle
dinsdag 14 december 2021

Airco die geen warme lucht geeft oplossen

Airco is ongeveer een half jaar geleden geplaatst en toen even gebruikt. Nu na lange tijd willen we hem gebruiken om te verwarmen maar binnen komt geen warme lucht. Bij de buitenunit wordt het bij het begin van de leiding wel warm.


Installatie- en leidingwerk Beesel
maandag 13 december 2021

Gasleiding vervangen

Heb momenteel een lekke gasleiding. Zoek een vakman die deze kan vervangen, gaat ongeveer om 20 meter.


Installatie- en leidingwerk Beverwijk
vrijdag 03 december 2021

Gasleiding aanleggen voor gaskachel

Ik zoek een loodgieter die een gasleiding kan aanleggen voor een gaskachel die ik wil plaatsen.


Installatie- en leidingwerk Den Haag
donderdag 25 november 2021

Stopkraan inclusief grondplaat plaatsen

Bestaande toilet wordt zelf verbouwd. Alle tegels zijn al verwijderd. Op een bestaande waterleiding moet een nieuwe stopkraan worden geplaatst voor een wasbakje. De nieuwe stopkraan moet op een grondplaat worden aangesloten. Oude waterleiding moet worden ingekort en worden aangesloten op een nieuwe grondplaat. Dit alles moet in de muur worden verwerkt. Tegel werk is al verwijderd


Installatie- en leidingwerk Hoogvliet Rotterdam
donderdag 25 november 2021

Gasleiding omleggen

Bij het slopen van een muur is een gasleiding met gele mantel tevoorschijn gekomen die nu dwars door de ruimte loopt. Die moet nu omgelegd worden, waarbij eerst 110 cm horizontaal in de dekvloer moet worden gegaan, dan verticaal omhoog in een sleuf in een muur en dan weer terug op het plafond. Er komt een verlaagd plafond, dus daar hoeft de gasleiding dus niet in de beton komen te liggen. Het hak en breekwerk doen we zelf, dus het gaat alleen om het gasfitten.


Installatie- en leidingwerk Ede
maandag 22 november 2021

Gasleiding vervangen

Voor mijn woning op de begane grond ben ik op zoek naar iemand die mijn gasleidingen kan vervangen. Het gaat om de leiding van de gasmeter naar de cv-ketel en het fornuis. De leidingen zijn weggewerkt achter een muur.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
dinsdag 16 november 2021

Plaatsen volledige installatie centrale verwarming

Momenteel heb ik een oude gaskachel in mijn woning. Deze gaskachel wil ik vervangen voor een Centrale verwarming inclusief CV ketel. Opdracht: - Plaatsen CV ketel in de keuken met direct platdak. - Plaatsen twee radiatoren woonkamer - Plaatsen enkele radiator keuken - Plaatsen enkele staande radiator badkamer - Plaatsen drie radiatoren in de slaapkamers - Plaatsen van Vailiant thermostaat De woning heeft een oppervlakte van 103m2. De voorkeur voor CV ketel gaat uit naar een Vaillant EcoTec plus, passend bij de grootte van de woning. Alle radiatoren moeten zwart van kleur zijn. Binnenkort starten wij met een verbouwing. Het volledige plafond zal open liggen voor het aanbrengen van de leidingen. Graag ontvang ik per mail een offerte (schatting) van de kosten.


Installatie- en leidingwerk Roosendaal
dinsdag 16 november 2021

Leiding omleggen in de badkamer

Zoek een vakman voor een klus in mijn badkamer. Komt een inloopdouche. Nu moet er een leiding omgelegd worden.


Installatie- en leidingwerk Huizen
dinsdag 16 november 2021

Aanleggen complete centrale verwarming

Mijn aanvraag betreft het aanleggen van complete centrale verwarming in het hele appartement. Oude jaren 30 woning met geiser en gaskachel. Nieuwe leidingen en CV ketel. En vermoed rond de 5 a 6 radiatoren.


Installatie- en leidingwerk Voorburg
zondag 14 november 2021

Aanleggen leiding tbv vaatwasser en verplaatsen radiator

Ik zoek een vakman die een leiding kan aanleggen tbv een vaatwasser, het verplaatsen van een radiator en het verwijderen van een gootsteen en het aanleggen of verlengen van een leiding naar buiten. Het gaat om een bijkeuken.


Installatie- en leidingwerk Koudum
woensdag 10 november 2021

Nieuwe cv leidingen aanleggen

Ik zoek een loodgieter die onder de grond nieuwe leidingen kan leggen voor de cv. Het huis is een bungalow.


Installatie- en leidingwerk Arnhem
maandag 08 november 2021

Leveren en installeren vacuumbuis collector met boiler

Ik zoek een bedrijf wat een compleet vacuum buis collector systeem kan leveren en installeren. Het gaat om een woning met schuin dak op het ZW en een helling van 35gr. Het dak is op de 1e verdieping (bungalow). Wij zijn een gezin van 4 personen, daarop moet de installatie uitgerekend worden. De boiler moet op de begane grond komen naast de CV in een bijkeuken. Leidingen kunnen via een knieschot en/of koof (overstek) lopen. Wat uniek is in deze aanvraag is de wens om onafhankelijk van de gasgestookte CV 1 losse radiator (of convector) met zonnewarmte te kunnen verwarmen. Deze radiator moet geplaatst worden in een kleine ruimte op zolder. Deze ruimte wordt momenteel gebruikt om lucht van buiten aan te zuigen en te verdelen over de overige vertrekken( type B ventilatie). De inblaastemperatuur is in de winter net te laag, een kleine radiator met bijv 1000W zou voldoende zijn. Deze komt dan direct tussen de boiler en collector met een thermostaat. De wens is een vacuumbuis collector om voldoende hoge temperatuur te halen.


Installatie- en leidingwerk Hoek van Holland
maandag 08 november 2021

Waterleiding ontkalken

Waterleiding is verkalkt krijgen amper warm water in de keuken Boven loopt alles goed door badkamer enzo


Installatie- en leidingwerk Roermond
maandag 08 november 2021

3 x oude radiatorkraan vervangen

Radiatorkranen vervangen door thermostatische kranen. Oude stalen leiding moet getapt worden.


Installatie- en leidingwerk Annen
zaterdag 06 november 2021

Plaatsen nieuwe afvoer gootsteen keuken + vastmaken loshangen regenafvoer buiten

Ik zoek een vakman voor wat leidingwerk. Het gaat dan om: Het plaatsen van een nieuwe afvoer gootsteen keuken en het vastmaken regenafvoer buiten 3 x, want deze hangen los.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
vrijdag 05 november 2021

Water- en afvoer doortrekken vanaf huis door tuin naar schuur

Ivm met onder andere het realiseren van een wasbak in schuur willen wij graag de waterleiding en de afvoer vanaf het huis doortrekken naar de schuur. Wij willen de werkzaamheden uiterlijk begin januari uitgevoerd hebben. Alvast bedankt.


Installatie- en leidingwerk Baarn
dinsdag 02 november 2021

Verwijderen gasleiding

Bij renovatie van de keuken moet de gasleiding deels verwijdert en afgesloten worden in de keuken


Installatie- en leidingwerk Kaatsheuvel
donderdag 28 oktober 2021

Nieuwe cv installeren

Moederhaard vervangen door cv ketel. Een radiator plaatsen. Leidingen verleggen.


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
maandag 25 oktober 2021

Cv vervangen plus radiatoren en meer

Het gaat om het vernieuwen van de cv ketel. Tevens nieuwe radiatoren en het nakijken van het huidig leidingwerk. Ook zit er een boiler die we weg willen maar warm water vanuit de cv. En tevens nog een waterontharder. Een hoop om op te noemen! Graag zou ik de vakmensen willen vragen om te komen kijken. En basis daarvan zou ik graag een offerte hiervoor willen.


Installatie- en leidingwerk Teteringen
zaterdag 23 oktober 2021

Gasleiding vernieuwen

Ik wil graag de gasleiding in onze woning laten vernieuwen. Ik heb het idee dat deze erg oud is. Wat zijn de kosten?


Installatie- en leidingwerk Harderwijk
vrijdag 22 oktober 2021

Aardpen slaan

Aanpassing veiligheidsaarding / volgens veiligheidsbepaling NEN 1010. Veiligheidsaarde van elektrische binnen installatie onafhankelijk maken van het waterleidingnet. Graag een vrijblijvende offerte hiervoor.


Installatie- en leidingwerk De Meern
donderdag 21 oktober 2021

Verleggen gasleiding door nwe fornuis

Ik zoek een loodgieter om een gasleiding te verleggen. Ik heb een nieuw fornuis waar de gasleiding nu in de weg sta. Het moet naar beneden geplaatst worden. Zie foto


Installatie- en leidingwerk Lelystad
Offertes aanvragen