Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Badkamer Leidingen

Leidingwerk

Leidingwerk

Moeten er leidingen aangelegd worden? Casius geeft je de benodigde informatie, van handige tips en tricks tot op maat gemaakte offertes.

Het aanleggen, vervangen of wegwerken van een waterleiding is een typische klus voor de vakman. Wellicht klinkt het als een eenvoudige klus, maar het is enorm belangrijk dat het zorgvuldig gebeurt. Een lek wil je natuurlijk voorkomen. Maar wat kost een installateur? Hieronder lees je er meer over.

Kosten leidingwerk

De kosten van de uitvoer van leidingwerk hangen van verschillende zaken af. Een prijs per uur zegt daarom niet veel over de totale kosten. Daarom noemen we in het tabel hieronder de gemiddelde kosten per locatie.

Ruimte aanleggen Gemiddelde prijs
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer €100 - €300 meerprijs
Buitenkraan €150 - €300

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Welke factoren bepalen de kosten van de klus?

Wat de uiteindelijke kosten zijn van het aanleggen van leidingen bepaal je grotendeels zelf aan de hand van de keuzes die je maakt wanneer je een installateur inhuurt. Hieronder staan de keuzes voor je op een rij gezet.

Hoe groot is de desbetreffende ruimte?
Een kleine keuken of badkamer is aanmerk.elijk minder bewerkelijk om een waterleiding in aan te leggen, dan een grote keuken of badkamer. De afmeting zie je terug op de uiteindelijke factuur.


Hoe wil je de werkzaamheden uitgevoerd hebben?
Het infrezen van leidingen in muren is prijziger dan als je de leidingen als 'opbouw' hebt. In het laatste geval is het enkel een kwestie van de leidingbuizen aanleggen en aan de muur bevestigen. Het uiterlijk van de leidingen bepaalt dus voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs van de installateur.


Waar komt de installateur vandaan?
De plaats waar de installateur vandaan komt heeft invloed op de prijs. Als de installateur meer kilometers moet maken om bij je huis te komen, omdat deze niet uit de buurt komt, verbruikt hij meer benzine dan als de installateur uit de buurt komt. De gereden kilometers worden verrekend en zal je terug zien op de factuur. Een installateur uit jouw eigen omgeving is dus altijd goedkoper.


Spoed?
Op het moment dat jij een lange tijd van te voren een afspraak hebt gepland met de installateur, kan deze zich daarop voorbereiden en de werkzaamheden inplannen. Wanneer jij binnen nu en 24 uur wenst dat een installateur langs komt om een waterleiding aan te leggen, zal deze een bedrag aan spoedkosten factureren.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen