Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Trappen Hout 3

Houten trap

Wil je graag een houten trap laten maken? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Ben jij van plan om een houten trap te plaatsen? De meeste trappen zijn gemaakt van hout. Hout is makkelijk te bewerken, is relatief licht qua gewicht, en is verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten hout. Denk aan een vuren trap of een beuken trap. Maar het moet dan wel geplaatst worden.

De trapspecialisten via Casius helpen je daar graag bij. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrapNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten trap wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in

Kosten houten trap

De kosten voor een standaard houten trap liggen rond de €600. De prijs stijgt met duurdere houtsoorten (denk aan eikenhout) of een hardhouten trap. Maar ook wanneer het een gesloten trap moet zijn en als het draaien bevat. Wil je daarnaast de trap afgewerkt hebben met verf of trapbekleding? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij. Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor houten trappen.

Let wel: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort houten trap Gemiddelde kosten exclusief plaatsen
Open vurenhouten steektrap €800
Dichte vurenhouten trap met 1 kwart €1.050
Dichte eikenhouten trap met 2 kwarten €2.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trappen Hout

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden houten trap

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Voordelig

De voordeligste trap is een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden) van vurenhout. Een vuren trap is de meest gekozen soort houten trap en valt in de lagere prijsklasse. Je hebt al zo'n trap voor gemiddeld €600. Deze prijs is dan exclusief het plaatsen van de trap. De prijs inclusief het plaatsen ligt gemiddeld rond de €1.000.

Gemiddeld

De meest gekozen trap is een dichte trap (inclusief stootborden) van vurenhout met 1 kwart draai. De stootborden kosten tussen de €100 en de €200 per trap. De kosten exclusief plaatsen, liggen gemiddeld rond de €925. Inclusief plaatsen liggen de kosten gemiddeld rond de €1.400.

Luxe

De kostbaardere trappen zijn luxer uitgevoerd. Het kan gaan om een dichte trap van eikenhout met twee kwarten. Eikenhout is een sterke houtsoort, waardoor het duurzamer en prijziger is dan andere houtsoorten. Gemiddeld kost een eikenhouten trap met twee draaien €2.600. Voor het laten plaatsen van deze trap betaal je gemiddeld €600 meer.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de prijs bepaalt van de houten trap hangt van een aantal zaken af:

  • De houtsoort;
  • Het model van de trap;
  • Of het een open of gesloten trap is. 

Houtsoort

De prijs voor de trap hangt voor een groot deel af van de gewenste houtsoort. Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten en tevens de goedkoopste optie. Een trap van dennenhout behoort ook tot de lagere prijsklassen toe.

Vurenhout is een goede houtsoort, maar niet het sterkste. Eikenhout behoort tot de sterkere houtsoorten, of natuurlijk hardhout. De kwaliteit van de trap is hoger wanneer de trap van de laatste twee houtsoorten gemaakt is en ook langer meegaan. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de trappen van de meest aangeboden houtsoorten.

Houtsoort (gesloten trap met 1 draai) Gemiddelde prijs exclusief plaatsing
Vurenhout €925
Beuken €1.800
Mahonie €2.200
Eiken €2.600

Model van de trap

Het meest gebruikte model van een trap is een houten trap met een kwartslag. Maar niet ieder huis heeft dezelfde indeling en je wilt natuurlijk een model trap dat het beste in jouw woning past. Hieronder zie je in het kostenoverzicht het prijsverschil tussen de verschillende modellen van houten trappen.

Gesloten trap (vurenhout) Gemiddelde prijs exclusief plaatsen
Steektrap (rechte trap) €700
Trap met bovenkwart €925
Trap met onderkwart €925
Halfslag trap (hoek van 180 graden) €1.000
Trap met 2 kwarten €1.100

Open of gesloten

Of je wel of geen stootborden bij je trap wilt bepaalt of je trap open of gesloten wordt. De meeste mensen kiezen voor een gesloten trap als deze in de hal geplaatst wordt. Als de trap in of aangrenzend aan de woonkamer wordt geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap verschillen van €100 tot €200 per trap.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten trap

maandag 25 september 2023

Trap renoveren (PVC bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: PVC / vinyl Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Creil
maandag 25 september 2023

Trap renoveren (PVC bekleding)

Nieuwe trap overzetting Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: PVC / vinyl Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Lichtenvoorde
maandag 25 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Wij willen de trap graag laten bekleden met sisal. En we zijn benieuwd of jullie dat kunnen en wat het gaat kosten. Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Baarn
maandag 25 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Rijssen
vrijdag 22 september 2023

Gat maken in gewapend beton voor het plaatsen van een houten trap

Ik zoek een specialist die een gat kan maken in het plafond van gewapend beton naar de zolder. Er zit nu een gat in het midden met een vliezo trap. Wij willen graag een houten trap inbouwen naar een gat dat boven het trapgat van de eerste verdieping zit. Ook hebben we iemand nodig met een boor die door gewapend beton kan, om een aansluiting te kunnen maken naar een nieuwe cv op de begane grond.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
maandag 18 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Wij willen graag onze twee trappen laten renoveren en een strakkere look geven. Tevens voorzien van licht Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht, Open Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Hoofddorp
maandag 18 september 2023

Trap renoveren (PVC bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: PVC / vinyl Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Dokkum
maandag 18 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Haarlem
maandag 18 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Er zit liftjes stoel aan de trap, de treden bedekt met vloerbedekking en er zitten twee bochten aan het begin links de bocht en boven nog een draai rechts indraaiend. Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Nijverdal
maandag 18 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

We willen de wc graag uitbouwen zodat die groter wordt en nu moet de trap dus een stukje verplaatst worden met een kleine draai erin. Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: Rechte trap Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Midwolda
donderdag 14 september 2023

Vaste trap naar zolder

Ik wil graageen gesloten houten trap naar zolder laten plaatsen.


Trappenbouw en traprenovatie Sittard
woensdag 13 september 2023

offerte vaste trap naar zolder

Geachte heer/mevrouw, Ik zou graag willen weten wat u inclusief btw rekent om een vaste trap naar zolder inclusief traphek te maken en wat de kosten zijn om de trap te plaatsen. Ik zou ook graag willen weten of het dichtmaken van het gat van de vlizotrap en maken van een nieuwe trapgat inbegrepen zit bij jullie service. Het betreft een houten vloer. De woning is gelegen in Krimpen aan den IJssel. Ik heb als bijlage de afmetingen, de gewenste trap, en foto’s van de huidige situatie toegevoegd. Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben en spoedig van u te horen. Met vriendelijke groet, K. Contreiras


Trappenbouw en traprenovatie Krimpen aan den IJssel
dinsdag 12 september 2023

Houten trap dempen kinderopvang

Wij hebben een houten trap in een van onze panden en deze heeft een holle opslag eronder. Daarnaast zit de babyslaapkamer. Door het vele lopen op de trap (school en opvang eerste verdieping) zorgt dit voor veel geluidsoverlast. Wij zoeken naar opties om dit geluid behoorlijk te dempen.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Bekleden met project tapijt Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Nieuwegein
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Oosterhout
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht, Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: PVC / Vinyl Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Trap 3 treden, vervolgens een platform van +- 1m2 en een kwart gedraaid de rest van de trap +- 13 treden. Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Bathmen
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Hengelo
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Epse
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Duiven
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Winterswijk
maandag 11 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Ermelo
zondag 10 september 2023

Eiken houten trap plaatsen x2

Ik zoek een trapspecialist die onze oude wenteltrap (hout+metaal) kan verwijderen en kan vervangen door een dichte eikenhouten trap, met 2x een draai. Met leuningen. Dit x2, want ook een trap naar zolder.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
vrijdag 08 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

een open trap 2 zijdig bekleden Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Arnemuiden
dinsdag 05 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Meppel
dinsdag 05 september 2023

Trap renoveren (laminaat bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Laminaat / CPL / HPL Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Drachten
dinsdag 05 september 2023

Trap renoveren (tapijt)

Vul het aantal treden in:: 14 Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Tapijt / vloerbedekking Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: Anders, namelijk: Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Heb je toestemming van de verhuurder?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik huur


Trappenbouw en traprenovatie Woudenberg
maandag 04 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht, Open Wat voor type trap heb je?: 1-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 26 treden (twee trappen) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
maandag 04 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/04185007-8ad6-41ec-83a3-4523d342534d/assets Vul het aantal treden in:: 14 Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: Anders, namelijk: Hoe is je trap momenteel bekleed?: Tapijt Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Leeuwarden
maandag 04 september 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Met welke soort materiaal wil je je trap renoveren?: Hout Heb je een open of dichte trap? (meerdere opties mogelijk): Dicht Wat voor type trap heb je?: 2-kwart draai Om hoeveel treden gaat het?: 13 treden (één trap) Hoe is je trap momenteel bekleed?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Emmer Compascuum
Offertes aanvragen