Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trappen Hout 3

Houten trap

Wil je graag een houten trap laten maken? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Ben jij van plan om een houten trap te plaatsen? De meeste trappen zijn gemaakt van hout. Hout is makkelijk te bewerken, is relatief licht qua gewicht, en is verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten hout. Denk aan een vuren trap of een beuken trap. Maar het moet dan wel geplaatst worden.

De trapspecialisten via Casius helpen je daar graag bij. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrapNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten trap wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in

Kosten houten trap

De kosten voor een standaard houten trap liggen rond de €600. De prijs stijgt met duurdere houtsoorten (denk aan eikenhout) of een hardhouten trap. Maar ook wanneer het een gesloten trap moet zijn en als het draaien bevat. Wil je daarnaast de trap afgewerkt hebben met verf of trapbekleding? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij. Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor houten trappen.

Let wel: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort houten trap Gemiddelde kosten exclusief plaatsen
Open vurenhouten steektrap €800
Dichte vurenhouten trap met 1 kwart €1.050
Dichte eikenhouten trap met 2 kwarten €2.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trappen Hout

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden houten trap

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Voordelig

De voordeligste trap is een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden) van vurenhout. Een vuren trap is de meest gekozen soort houten trap en valt in de lagere prijsklasse. Je hebt al zo'n trap voor gemiddeld €600. Deze prijs is dan exclusief het plaatsen van de trap. De prijs inclusief het plaatsen ligt gemiddeld rond de €1.000.

Gemiddeld

De meest gekozen trap is een dichte trap (inclusief stootborden) van vurenhout met 1 kwart draai. De stootborden kosten tussen de €100 en de €200 per trap. De kosten exclusief plaatsen, liggen gemiddeld rond de €925. Inclusief plaatsen liggen de kosten gemiddeld rond de €1.400.

Luxe

De kostbaardere trappen zijn luxer uitgevoerd. Het kan gaan om een dichte trap van eikenhout met twee kwarten. Eikenhout is een sterke houtsoort, waardoor het duurzamer en prijziger is dan andere houtsoorten. Gemiddeld kost een eikenhouten trap met twee draaien €2.600. Voor het laten plaatsen van deze trap betaal je gemiddeld €600 meer.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de prijs bepaalt van de houten trap hangt van een aantal zaken af:

  • De houtsoort;
  • Het model van de trap;
  • Of het een open of gesloten trap is. 

Houtsoort

De prijs voor de trap hangt voor een groot deel af van de gewenste houtsoort. Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten en tevens de goedkoopste optie. Een trap van dennenhout behoort ook tot de lagere prijsklassen toe.

Vurenhout is een goede houtsoort, maar niet het sterkste. Eikenhout behoort tot de sterkere houtsoorten, of natuurlijk hardhout. De kwaliteit van de trap is hoger wanneer de trap van de laatste twee houtsoorten gemaakt is en ook langer meegaan. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de trappen van de meest aangeboden houtsoorten.

Houtsoort (gesloten trap met 1 draai) Gemiddelde prijs exclusief plaatsing
Vurenhout €925
Beuken €1.800
Mahonie €2.200
Eiken €2.600

Model van de trap

Het meest gebruikte model van een trap is een houten trap met een kwartslag. Maar niet ieder huis heeft dezelfde indeling en je wilt natuurlijk een model trap dat het beste in jouw woning past. Hieronder zie je in het kostenoverzicht het prijsverschil tussen de verschillende modellen van houten trappen.

Gesloten trap (vurenhout) Gemiddelde prijs exclusief plaatsen
Steektrap (rechte trap) €700
Trap met bovenkwart €925
Trap met onderkwart €925
Halfslag trap (hoek van 180 graden) €1.000
Trap met 2 kwarten €1.100

Open of gesloten

Of je wel of geen stootborden bij je trap wilt bepaalt of je trap open of gesloten wordt. De meeste mensen kiezen voor een gesloten trap als deze in de hal geplaatst wordt. Als de trap in of aangrenzend aan de woonkamer wordt geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap verschillen van €100 tot €200 per trap.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten trap

zondag 15 mei 2022

Dichte houten trap plaatsen

Ik zoek een timmerman die een dichte houten trap naar de zolder kan plaatsen. Dit gaat om een trap die op de helft meedraait.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
zaterdag 14 mei 2022

Dichte houten trap plaatsen

Ik heb een nieuwe trap nodig. Het liefst een dichte trap van hout. In overleg mag de oude trap ook nog verwijderd worden.


Trappenbouw en traprenovatie Haarlem
donderdag 12 mei 2022

Wenteltrap vervangen door houten dichte trap

Wij hebben een drive-in woning met een wenteltrap van boven naar benden en dit willen graag vervangen door een dichte trap met balustrade en leuningen. De trap moet volledig hout worden met een witte kleur en de tredes van hardhout graag willen wij een offerte hebben van deze trap + plaatsing.


Trappenbouw en traprenovatie Uithoorn
donderdag 12 mei 2022

Houten vaste trap plaatsen + trapgat maken

Zoeken een vakman voor het plaatsen van een trap, dit gaat om een vaste trap naar zolder, waarschijnlijk een onderkwart. Het is een houten open trap. Er moet nog een trap gat gemaakt worden Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Velp
donderdag 12 mei 2022

Houten trap stofferen

Trap volledige stoffering. Wij willen de houten trap laten stofferen. Elke traptrede wordt dus over de gehele lengte van stof voorzien. Het gaat om 1 trap van 14 tredes. Tapijt is er al. Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Arnhem
woensdag 11 mei 2022

Open trap opknappen

De trap kan wel een opknapbeurt gebruiken, het zou mooi zijn als er nieuwe bekleding op kan en als dat niet lukt mag de trap geverft worden, we zijn benieuwd naar de prijs. Gewenste trapbekleding (meerdere opties mogelijk ter vergelijking):: PVC / Vinyl, Ik wil mijn trap laten schilderen Aantal treden:: 13 (één trap) Soort trap:: Open Model trap:: 1 Kwart draai Huidige trapbekleding:: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Stiens
woensdag 11 mei 2022

Nieuwe houten dichte trap plaatsen

Het plaatsen van een nieuwe dichte houten trap. Het is de voor de begane grond naar de 1ste verdieping. Het gaat om een 2 kwart draai trap. In welke uitvoeringen heb je interesse?: metaal + hout Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Zaandam
woensdag 11 mei 2022

Plaatsen van een nieuwe trap

We hebben een klushuis gekocht. De trap van de begane grond naar de 1e verdieping staat in de weg, wij kunnen er niet onderdoor lopen. De muur aan de linkerzijde van de keuken wordt open gebroken. Veel is opnieuw of vrij indeelbaar, zoals toilet begane grond en de trap van de 1e verdieping naar de zolder. Graag ontvangen we mogelijkheden om een beter passende trap te plaatsen zonder vierkante meters in te leveren. Of meerdere trappen. Graag hoor ik ook het prijsverschil tussen een houten trap en een metalen trap.


Trappenbouw en traprenovatie Castricum
dinsdag 10 mei 2022

nieuwe houten trap plaatsen

Ik zoek een vakman het maken, leveren en plaatsen van een nieuwe houten (open) trap in een bestaande woning, graag met 2 leuningen. Wij hebben een halfronde spiltrap van metaal en dit zal weggehaald moeten worden.


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam Zuidoost
dinsdag 10 mei 2022

Traprenovatie

Ik wil mijn (houten) trap (alleen treden, niet leuning) van BG naar 1e verdieping laten renoveren. Het kraakt namelijk, tredes zijn niet meer gelijk e.d. Ik weet niet wat de oplossing hiervoor zal zijn, maar ik dacht wel aan een bekleding. Het betreft een jaren '30 woning. De trap is momenteel kaal.


Trappenbouw en traprenovatie Arnhem
maandag 09 mei 2022

Vloerbedekking leggen op de trap

Zoek een vakman voor het bekleden van mijn trap. Is een trap van 14 treden direct op hout. Graag advies en info.


Trappenbouw en traprenovatie Schoorl
maandag 09 mei 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

In verband met verbouwing zijn wij op zoek naar een partij die onze trap kan vervangen. Voorkeur staal met hout, maar ook volledig hout afhankelijk van prijs.


Trappenbouw en traprenovatie Nieuw Vennep
maandag 09 mei 2022

Verflagen van trap verwijderen

Ik wil graag de verflagen van 2 trappen in een jaren 30 huis verwijderd hebben.


Trappenbouw en traprenovatie Aerdenhout
maandag 09 mei 2022

Meerdere houten trappen bekleden

Ik zoek een vakman die een aantal trappen kan bekleden, het gaat om houten dichte trappen. Ik zou graag met de vakman willen bekijken welke opties qua vloerbedekking er allemaal zijn. Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
zondag 08 mei 2022

2 trappen beplakken met zeil/vinyl of verven

1 dichte en 1 open trap met beide 15 treden beplakken met zeil/vinyl of verven. Vul het aantal treden in:: 15 Gewenste trapbekleding (meerdere opties mogelijk ter vergelijking):: PVC / Vinyl, Ik wil mijn trap laten schilderen Aantal treden:: Anders, namelijk: Soort trap:: Dicht Model trap:: 2 Kwart draai Huidige trapbekleding:: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Trappenbouw en traprenovatie Rozenburg
zaterdag 07 mei 2022

Bekleding van trap vervangen

Ik heb een dichte trap met een kwart draai erin. Momenteel zit hier houten bekleding op en dit wil ik vervangen hebben. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat voor nieuwe bekleding ik precies wil en wat de prijsverschillen zijn, maar dit zou ik graag horen van de specialist.


Trappenbouw en traprenovatie Oost-Souburg
vrijdag 06 mei 2022

Open trap met bordes op maat maken

Ik zou graag een offerte willen voor een houten trap die op maat wordt gemaakt (mag in combinatie met metaal). Het gaat om een open trap met een bordes. Een soort wendeltrap. Onze vraag is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn? Misschien dat het iemand kan komen kijken?


Trappenbouw en traprenovatie Amsterdam
vrijdag 06 mei 2022

Trap renoveren

Zandstralen van een 13 treden hardhouten trap met zijkanten en leuning en opnieuw behandelen/afwerken!


Trappenbouw en traprenovatie Schiedam
donderdag 05 mei 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

plaatsen van een minder steile trap in de woonkamer naar dakterras. Zal waarschijnlijk een halfslagtrap worden. Nog niet zeker of het een open of gesloten trap gaat worden Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
donderdag 05 mei 2022

Houten wenteltrap plaatsen

Een (zwart) houten wentel of een spiltrap voor een Alkmaarse stadswoning. De trap dient 180 graden te draaien tot en met de eerste verdieping. De trap komt in de woonkamer te staan en geeft toegang tot de eerste verdieping.


Trappenbouw en traprenovatie Alkmaar
woensdag 04 mei 2022

Trappen vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen van mijn trappen. Wil graag twee trappen met 13 treden, moeten van hout zijn en dicht.


Trappenbouw en traprenovatie Amstelveen
woensdag 04 mei 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Ik wil graag een houten trap laten plaatsen. Het gaat om een gesloten trap, in een nieuwbouwwoning, met onderkwart, zonder leuning, zonder hek. Bij voorkeur zo spoedig mogelijk.


Trappenbouw en traprenovatie Achthuizen
dinsdag 03 mei 2022

2 Trappen zandstralen

Wij zoeken een vakman voor het zandstralen van de trap. Het gaat om 2 trappen van beide 13 tredes. Het is een hardhouten open trap.


Trappenbouw en traprenovatie Lelystad
dinsdag 03 mei 2022

Nieuwe verzinkte stalen brandtrap plaatsen

Een steektrap of een wenteltrap van 3,60 meter hoog laten plaatsen. Naar welk materiaal gaat je voorkeur uit?: Hout, Metaal, Beton


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
zondag 01 mei 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Voor de renovatie van ons huis zijn we op zoek naar een Z-trap met blank eikenhouten treden en keepboom. Betreft een trap met een kwartdraai boven naar rechts. Indicatief: 16x Optrede 184,37 mm, Aantrede 220 mm. Plaatsing Oktober/November. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Huis ter Heide
zondag 01 mei 2022

Trap bewerken

wij willen onze open mahonie houten trap vrij maken van lak/beits. Gaat om 13 treden, 1 kwart draai rechts.


Trappenbouw en traprenovatie Ommen
vrijdag 29 april 2022

Twee trappen renoveren

I want my stairs to be renovated. There are 2 stairs. One from the ground floor to the first floor and the second from the 1st floor to the 2nd floor. Each stair has 13 steps. I attached pictures of the stairs. I am interested in laminate or wood//Ik wil mijn trap laten renoveren. Er zijn 2 trappen. Een van de begane grond naar de eerste verdieping en de tweede van de 1e verdieping naar de 2e verdieping. Elke trap heeft 13 treden. Ik heb foto's van de trap bijgevoegd. Ik ben geïnteresseerd in laminaat of hout


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
donderdag 28 april 2022

Trap bekleden

Ik wil mijn trap laten bekleden (13 treden). Ik wil een houten of vloerbedekking bekleding. Ik wil alles uitbesteden.


Trappenbouw en traprenovatie Roosendaal
donderdag 28 april 2022

Houten buiten trap vervangen voor een aluminium trap

Ik ontvang graag een offerte voor een ijzeren of aluminium buitentrap van 125,5 cm hoog en 115 cm breed met 5 of 6 treden. Zonder leuning. Houten trap verwijder ik zelf.


Trappenbouw en traprenovatie Amersfoort
dinsdag 26 april 2022

2 dichte houten trappen met houten bekleding plaatsen

2 dichte houten trappen met houten bekleding wil ik graag laten plaatsen binnen een tijdsbestek van 1 tot 2 maanden. Het liefst begin juni. Ik zorg voor de bekleding, zodat dit op tijd aanwezig is. zie foto voor de trappen. Het gaat om rechte trappen met aan het einde een knik


Trappenbouw en traprenovatie Almere
Offertes aanvragen