Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trappen Hout 3

Houten trap

Wil je graag een houten trap laten maken? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Ben jij van plan om een houten trap te plaatsen? De meeste trappen zijn gemaakt van hout. Hout is makkelijk te bewerken, is relatief licht qua gewicht, en is verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten hout. Denk aan een vuren trap of een beuken trap. Maar het moet dan wel geplaatst worden.

De trapspecialisten via Casius helpen je daar graag bij. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrapNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten trap wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in

Kosten houten trap

De kosten voor een standaard houten trap liggen rond de €600. De prijs stijgt met duurdere houtsoorten (denk aan eikenhout) of een hardhouten trap. Maar ook wanneer het een gesloten trap moet zijn en als het draaien bevat. Wil je daarnaast de trap afgewerkt hebben met verf of trapbekleding? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij. Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor houten trappen.

Let wel: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort houten trap Gemiddelde kosten exclusief plaatsen
Open vurenhouten steektrap €800
Dichte vurenhouten trap met 1 kwart €1.050
Dichte eikenhouten trap met 2 kwarten €2.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trappen Hout

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden houten trap

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Voordelig

De voordeligste trap is een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden) van vurenhout. Een vuren trap is de meest gekozen soort houten trap en valt in de lagere prijsklasse. Je hebt al zo'n trap voor gemiddeld €600. Deze prijs is dan exclusief het plaatsen van de trap. De prijs inclusief het plaatsen ligt gemiddeld rond de €1.000.

Gemiddeld

De meest gekozen trap is een dichte trap (inclusief stootborden) van vurenhout met 1 kwart draai. De stootborden kosten tussen de €100 en de €200 per trap. De kosten exclusief plaatsen, liggen gemiddeld rond de €925. Inclusief plaatsen liggen de kosten gemiddeld rond de €1.400.

Luxe

De kostbaardere trappen zijn luxer uitgevoerd. Het kan gaan om een dichte trap van eikenhout met twee kwarten. Eikenhout is een sterke houtsoort, waardoor het duurzamer en prijziger is dan andere houtsoorten. Gemiddeld kost een eikenhouten trap met twee draaien €2.600. Voor het laten plaatsen van deze trap betaal je gemiddeld €600 meer.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de prijs bepaalt van de houten trap hangt van een aantal zaken af:

  • De houtsoort;
  • Het model van de trap;
  • Of het een open of gesloten trap is. 

Houtsoort

De prijs voor de trap hangt voor een groot deel af van de gewenste houtsoort. Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten en tevens de goedkoopste optie. Een trap van dennenhout behoort ook tot de lagere prijsklassen toe.

Vurenhout is een goede houtsoort, maar niet het sterkste. Eikenhout behoort tot de sterkere houtsoorten, of natuurlijk hardhout. De kwaliteit van de trap is hoger wanneer de trap van de laatste twee houtsoorten gemaakt is en ook langer meegaan. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de trappen van de meest aangeboden houtsoorten.

Houtsoort (gesloten trap met 1 draai) Gemiddelde prijs exclusief plaatsing
Vurenhout €925
Beuken €1.800
Mahonie €2.200
Eiken €2.600

Model van de trap

Het meest gebruikte model van een trap is een houten trap met een kwartslag. Maar niet ieder huis heeft dezelfde indeling en je wilt natuurlijk een model trap dat het beste in jouw woning past. Hieronder zie je in het kostenoverzicht het prijsverschil tussen de verschillende modellen van houten trappen.

Gesloten trap (vurenhout) Gemiddelde prijs exclusief plaatsen
Steektrap (rechte trap) €700
Trap met bovenkwart €925
Trap met onderkwart €925
Halfslag trap (hoek van 180 graden) €1.000
Trap met 2 kwarten €1.100

Open of gesloten

Of je wel of geen stootborden bij je trap wilt bepaalt of je trap open of gesloten wordt. De meeste mensen kiezen voor een gesloten trap als deze in de hal geplaatst wordt. Als de trap in of aangrenzend aan de woonkamer wordt geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap verschillen van €100 tot €200 per trap.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten trap

maandag 23 januari 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Renovatie houten trap


Trappenbouw en traprenovatie Wilnis
maandag 23 januari 2023

Trap renoveren (houten bekleding)

Trap met 2 draaien (Dubbelkwart) laten renoveren. Dit graag met houten bekleding.


Trappenbouw en traprenovatie Bergen op Zoom
woensdag 18 januari 2023

Trap zandstralen.

Ik wil graag mijn Meranti houten trap laten zandstralen, en eventueel laten afwerken met een laklaag. het gaat om 1 trap.


Trappenbouw en traprenovatie Koewacht
woensdag 18 januari 2023

Houten traptrede´s herstellen/waterpas maken

Onze open trap staat scheef, waardoor vrijwel elke trede niet waterpas is. Daarnaast zitten een aantal treden los en kraken er wat treden. De trap heeft twee bochten (dus U-vorm) . We willen de trap graag recht zetten en losse treden vastzetten en kraken verhelpen.


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
maandag 16 januari 2023

Standaard trap bekleden

Ik wil mijn standaard houten trap laten bekleden met laminaat of hout.


Trappenbouw en traprenovatie Leeuwarden
maandag 16 januari 2023

Trap bekleden (hout of laminaat) 15 tredes

Ik wil graag mijn dichte trap laten bekleden met hout of laminaat. Er ligt nu tapijt op. Het is een trap van 15 tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Ridderkerk
vrijdag 13 januari 2023

Trap vervangen

Ik wil graag mijn trap laten vervangen. Het gaat om een trap van 15 treden. Ik wil graag informatie over of echt de hele trap vervangen moet worden of dat er een mogelijkheid is dat iets makkelijker is. Ik wil graag dat de trap van hout wordt gemaakt.


Trappenbouw en traprenovatie Arnhem
donderdag 12 januari 2023

Vaste houten trap naar zolder plaatsen inclusief trapgat en trapleuningen.

Wij willen een vaste trap naar zolder plaatsen inclusief trapgat en trapleuningen. Tevens een zoldervloer leggen en een dakraam plaatsen


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
woensdag 11 januari 2023

Ballustrade bestaande trap aanbouwen

Graag zouden wij bij onze 2 bestaande trappen een stuk balustrade aanbouwen. Dit zou om circa 2x 1m gaan. De overige balustrade is van vurenhout met metalen spijlen. Op de bijgevoegde foto heb ik met rode stift aangegeven waar de balustrade moet komen (incl 2x een spil).


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
maandag 09 januari 2023

Trap renoveren met houten bekleding (15 treden)

Wij willen graag de trap renoveren met houten bekleding. Wij willen de trap volledig zwart met een ingebouwd lampje per trede. Het is een dichte trap met 15 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
maandag 09 januari 2023

Trap bekleden 15 trap treden met eikenhout

Ik wil graag een trap bleken met eikenhout 15 trap treden


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
donderdag 05 januari 2023

Vurenhouten open steektrap plaatsen (9 treden)

In ons huis willen wij een vurenhouten open steektrap van de vloer naar de open vide. De hoogte tussen de vloer en de verdieping van de vide is +/- 182 cm


Trappenbouw en traprenovatie Papendrecht
maandag 02 januari 2023

Twee trappen bekleden (tapijt)

Ik wil twee houten trappen en een overloop laten bekleden met tapijt.


Trappenbouw en traprenovatie Leiden
maandag 02 januari 2023

Trap bekleden

Ik zou mijn houten trap willen laten bekleden.


Trappenbouw en traprenovatie Steenbergen
maandag 02 januari 2023

Trap renoveren (tapijt)

Ik wil mijn trap laten bekleden. Betreft een standaard houtentrap. Oud vloerbedekking halen wij er zelf af.


Trappenbouw en traprenovatie Goes
zondag 01 januari 2023

2x trap bekleden met laminaat & lichtjes

Ik wil graag laminaat op de trap laten leggen inclusief plaatsing van lampjes. Het zijn twee trappen, van in totaal 26 treden. Eén trap is dicht en één trap is open. Ze zijn momenteel allebei bekleed met hout.


Trappenbouw en traprenovatie Nijmegen
zaterdag 31 december 2022

Bekleden houten trap

Graag alle traptreden geheel bekleden. Gaat om een standaard houten trap van 13 treden. Deze zou ik graag met tapijt willen bekleden.


Trappenbouw en traprenovatie Roermond
donderdag 29 december 2022

Vlizotrap verwijderen + gat verplaatsen + houten trap plaatsen

Ik zoek een trappenspecialist die een vaste trap naar de zolder kan maken. Deze mag van hout. Dit inclusief gat dichten/verplaatsen in betonnen vloer/plafond. Ook zal de vlizotrap verwijderd moeten worden. Daarna mag de trap ook voorzien worden van schilderwerk. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
dinsdag 27 december 2022

Trap dicht maken + leuningen vervangen

We hebben nu een open trap en zouden graag een dichte trap willen hebben. Hierbij willen we ook nieuwe leuningen hebben. Alles van hout. Graag komen we in contact met een vakman die ons een offerte kan bieden hiervoor.


Trappenbouw en traprenovatie Rhoon
maandag 26 december 2022

Trap bekleden met tapijt

Ik wil graag tapijt op de trap laten leggen. Het is een dichte trap en momenteel ligt er niks op. De trap is van hout en heeft 1 kwartslag erin. Graag zie ik een offerte tegemoet van een vakman.


Trappenbouw en traprenovatie Hellevoetsluis
woensdag 21 december 2022

Trap bekleden met tapijt

Wij willen onze trap met een beige zachte tapijt laten stofferen Het betreft een houten trap die schoon is. er zijn in totaal 16 treden waarvan de bovenste de helft van een normale trede is. ook zitten er twee 90 graden bochten.


Trappenbouw en traprenovatie Cuijk
dinsdag 20 december 2022

Trap voorzien van houten bekleding

Ik heb een dichte trap met 2 kwartdraaien en 13 treden, deze wil ik voorzien van houten overzettredes. De zijkanten dienen ook meegenomen te worden. De trap is niet van alle nietjes ontdaan en er zitten nog verf- en lijmresten op. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Hoeven
dinsdag 13 december 2022

Vlizotrap vervangen door vaste trap (hout)

Ik zoek een vakman voor het vervangen van mijn vlizotrap door een houten vaste trap. Hierbij zal ook een trapgat gemaakt moeten worden in een betondek, van 20cm dik. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Venray
dinsdag 13 december 2022

Vaste houten trap naar zolder plaatsen + vlizotrap verwijderen

Wij willen een dichte vaste trap inclusief trapgat voor de zolder laten maken. Ik weet niet zeker of de tussenvloer van hout of beton is, hier zal even naar gekeken moeten worden. Ik denk zelf hout. Momenteel is het een vlizotrap die verwijderd zal moeten worden.


Trappenbouw en traprenovatie Muiden
dinsdag 13 december 2022

Trap bekleden met hout

Ik zoek een vakman die mijn houten trap kan renoveren. Ik wil houten overzettredes erop hebben. Momenteel liggen er halfrond tapijt stukken op, die haal ik zelf eraf. De trap is recht en dicht.


Trappenbouw en traprenovatie Zutphen
maandag 12 december 2022

Trap renoveren (houten bekleding)

Ik wil graag mijn trap laten renoveren naar een houten trap. Er ligt op dit moment tapijt op, maar dat haal ik er zelf af. Ik wil ook graag dat er verlichting in de trap komt. Het is een trap met een kwart draai en 13 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
maandag 12 december 2022

Trap schilderen

Ik wil mijn houten dichte trap van 13 treden laten schilderen.


Trappenbouw en traprenovatie Amersfoort
maandag 12 december 2022

Trap schilderen

Ik heb een gelakte trap van hout en deze willen we graag laten schilderen, maar de trap zal eerst terug naar de basis gebracht moeten worden. Gaat om 1 trap. Momenteel is het bruin en dit moet zwart worden. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Trappenbouw en traprenovatie Zuidwolde
zaterdag 10 december 2022

Wenteltrap vervangen door dichte vaste trap

Momenteel hebben wij een houten wenteltrap, deze willen wij laten vervangen door een vaste dichte trap. Deze nieuwe trap ook van hout. Graag komen we in contact met een vakman die ons een offerte kan bieden hiervoor.


Trappenbouw en traprenovatie Mierlo
zaterdag 10 december 2022

Houten trap plaatsen + trapgat maken in houten vloer

Graag wil ik een houten trap laten plaatsen. Hiervoor zal er ook een trapgat gemaakt moeten worden in een houten vloer. Ik zoek een vakman die mij hiervan kan voorzien. Hoeveel zal dit mij kosten?


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
Offertes aanvragen