Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trappen Hout 3

Houten trap

Houten trap

Wil je graag een houten trap laten maken? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Ben jij van plan om een houten trap te plaatsen? De meeste trappen zijn gemaakt van hout. Hout is makkelijk te bewerken, is relatief licht qua gewicht, en is verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten hout. Denk aan een vuren trap of een beuken trap. Maar het moet dan wel geplaatst worden.

De trapspecialisten via Casius helpen je daar graag bij. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrapNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten trap wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in

Kosten houten trap

De kosten voor een standaard houten trap liggen rond de €600. De prijs stijgt met duurdere houtsoorten (denk aan eikenhout) of een hardhouten trap. Maar ook wanneer het een gesloten trap moet zijn en als het draaien bevat. Wil je daarnaast de trap afgewerkt hebben met verf of trapbekleding? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij. Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor houten trappen.

Let wel: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort houten trap Gemiddelde kosten exclusief plaatsen
Open vurenhouten steektrap €800
Dichte vurenhouten trap met 1 kwart €1.050
Dichte eikenhouten trap met 2 kwarten €2.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trappen Hout

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden houten trap

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Voordelig

De voordeligste trap is een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden) van vurenhout. Een vuren trap is de meest gekozen soort houten trap en valt in de lagere prijsklasse. Je hebt al zo'n trap voor gemiddeld €600. Deze prijs is dan exclusief het plaatsen van de trap. De prijs inclusief het plaatsen ligt gemiddeld rond de €1.000.

Gemiddeld

De meest gekozen trap is een dichte trap (inclusief stootborden) van vurenhout met 1 kwart draai. De stootborden kosten tussen de €100 en de €200 per trap. De kosten exclusief plaatsen, liggen gemiddeld rond de €925. Inclusief plaatsen liggen de kosten gemiddeld rond de €1.400.

Luxe

De kostbaardere trappen zijn luxer uitgevoerd. Het kan gaan om een dichte trap van eikenhout met twee kwarten. Eikenhout is een sterke houtsoort, waardoor het duurzamer en prijziger is dan andere houtsoorten. Gemiddeld kost een eikenhouten trap met twee draaien €2.600. Voor het laten plaatsen van deze trap betaal je gemiddeld €600 meer.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de prijs bepaalt van de houten trap hangt van een aantal zaken af:

  • De houtsoort;
  • Het model van de trap;
  • Of het een open of gesloten trap is. 

Houtsoort

De prijs voor de trap hangt voor een groot deel af van de gewenste houtsoort. Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten en tevens de goedkoopste optie. Een trap van dennenhout behoort ook tot de lagere prijsklassen toe.

Vurenhout is een goede houtsoort, maar niet het sterkste. Eikenhout behoort tot de sterkere houtsoorten, of natuurlijk hardhout. De kwaliteit van de trap is hoger wanneer de trap van de laatste twee houtsoorten gemaakt is en ook langer meegaan. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de trappen van de meest aangeboden houtsoorten.

Houtsoort (gesloten trap met 1 draai) Gemiddelde prijs exclusief plaatsing
Vurenhout €925
Beuken €1.800
Mahonie €2.200
Eiken €2.600

Model van de trap

Het meest gebruikte model van een trap is een houten trap met een kwartslag. Maar niet ieder huis heeft dezelfde indeling en je wilt natuurlijk een model trap dat het beste in jouw woning past. Hieronder zie je in het kostenoverzicht het prijsverschil tussen de verschillende modellen van houten trappen.

Gesloten trap (vurenhout) Gemiddelde prijs exclusief plaatsen
Steektrap (rechte trap) €700
Trap met bovenkwart €925
Trap met onderkwart €925
Halfslag trap (hoek van 180 graden) €1.000
Trap met 2 kwarten €1.100

Open of gesloten

Of je wel of geen stootborden bij je trap wilt bepaalt of je trap open of gesloten wordt. De meeste mensen kiezen voor een gesloten trap als deze in de hal geplaatst wordt. Als de trap in of aangrenzend aan de woonkamer wordt geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap verschillen van €100 tot €200 per trap.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten trap

dinsdag 25 januari 2022

Vaste houten trap plaatsen

Ik zou graag een houten vaste trap naar zolder willen. De trap moet boven de huidige trap komen, er is daar nog geen trapgat. Op de overloop zit een vlizotrapgat dat dicht gemaakt moet worden. De huidige vlizotrap verwijderen wij zelf. Graag zou ik willen weten wat de kosten zijn en hoe snel dat gerealiseerd kan worden?


Trappenbouw en traprenovatie Coevorden
dinsdag 25 januari 2022

2 Nieuwe trappen realiseren (op maat)

Wij zijn op zoek naar een vakman die voor ons 2 nieuwe trappen kan realiseren. 1 trap zal met 2 kwart draaien zijn en de andere trap met 1 kwart draai naar zolder. De trappen wil ik graag van hout hebben. In overleg met de vakman mag hij de huidige trappen voor mij verwijderen.


Trappenbouw en traprenovatie Hendrik Ido Ambacht
zaterdag 22 januari 2022

Vlizotrap vervangen door een vaste trap

Graag wil ik de huidige vlizotrap laten vervangen door een vaste, dichte houten trap naar zolder. Hiervoor moet ook een nieuw gat (betonnen vloer) gezaagd worden. Mijn wens is wel dat het oude gat dan weer netjes dichtgemaakt wordt. Welke vakman zou deze klus kunnen aanpakken en wat kost zoiets eigenlijk?


Trappenbouw en traprenovatie Lelystad
vrijdag 21 januari 2022

Vaste houten trap naar de zolder laten maken

Ik ben op zoek naar een bedrijf dat mij kan helpen bij het maken en plaatsen van een vaste houten trap aangezien de bovenverdieping in gewapend beton is. Wellicht zal het ook nodig zijn om het trapgat waar nu de vlizotrap zit te verbreden. Er is ook een kleine scheidingsmuur die moet worden afgebroken. Als dit de hulp van andere professionals op verschillende gebieden vereist, zou ik graag een enkel referentiebedrijf vinden dat kan instemmen met en samenwerken met vertrouwde bedrijven die geschikt zijn voor mij.


Trappenbouw en traprenovatie Venray
donderdag 20 januari 2022

Houten trap naar zolder plaatsen

We willen een vaste trap naar zolder maken boven het trapgat van 1e verdieping en onze oude(steile) trap kan verwijderen en gat dichtmaken in houten vloer. Voorkeur voor open trap.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
maandag 17 januari 2022

Trap renoveren (PVC bekleding)

Ik wil twee trappen opnieuw laten bekleden. Oude bekleding haal ik zelf weg. Ik wil hout/kunststof dit overleggen met de vakman.


Trappenbouw en traprenovatie Zandvoort
woensdag 12 januari 2022

Trappen vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen voor 2 trappen. Hebben de voorkeur voor 2 open trappen van hout. Verder graag wat advies en info.


Trappenbouw en traprenovatie Wassenaar
maandag 10 januari 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Bestaande trap vervangen voor dichte houten trap, met kwartslag en bij voorkeur eikenhout. Trappengat is zo'n 170 cm x 85 cm en 270cm hoog t/m vloer 1e verdieping.


Trappenbouw en traprenovatie Oud Gastel
maandag 10 januari 2022

Houten vaste trap plaatsen

Wij zoeken iemand die een vaste open trap bij ons kan plaatsen. Er zit op dit moment een vlizotrap in. Voorbereidingen worden zelf gedaan, het gaat puur om het maken en plaatsen van de trap.


Trappenbouw en traprenovatie Nijverdal
maandag 10 januari 2022

Dichte nieuwe houten trap plaatsen

In ons nieuwbouwhuis zit een splitlevel met 2 tredes, totaal 50 centimeter hoog. Graag zouden wij over de gehele breedte (3.53 centimeter) een trap laten maken. Heeft u een advies of dit het beste hout of beton kan zijn? Er zit vloerverwarming in de vloer. Het moet een dichte trap worden. Ik kan u de bouwtekening doorsturen als dat makkelijk is. Wij zouden de trap graag bekleden met de pvc zoals de rest van de vloer. Beginnen in Maart


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
vrijdag 07 januari 2022

Trappen vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen van 2 trappen. Gaat om twee open trappen van hout. Graag wat advies en info naar de mogelijkheden.


Trappenbouw en traprenovatie Almere
donderdag 06 januari 2022

Trap bekleden met laminaat

Wij willen graag laminaat/hout om onze traptredes. We hebben een gesloten en een open trap in redelijk nieuw huis. Bj is ongeveer 2016. Beide trappen bestaan uit 15 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Alkmaar
woensdag 05 januari 2022

Vaste trap naar zolder

wij willen graag een vaste open vuren houten trap naar zolder (hoogte verdieping ong 2.17 m) laten plaatsen , hiervoor zal een trapgat gemaakt moeten worden in de houten vloer. Daarbij willen we de vlizo trap laten verwijderen en dicht gemaakt hebben


Trappenbouw en traprenovatie Waalwijk
dinsdag 04 januari 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Wij zijn op zoek naar een dichte bloktrap met bordes. Eerst drie traptreden, dan de plank van het bordes (traptrede vier) en dan nog 12 traptreden eens naar boven. De hoogte van de eerste verdieping‘s vloer is 3065 mm maar dan moet nog een dunne pvc opgelegd worden. Eventueel kan ik ook bouwtekeningen sturen


Trappenbouw en traprenovatie Almere
dinsdag 04 januari 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Zoek een vakman om een trap tussen twee muren te plaatsen. Graag met open treden. Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
zondag 02 januari 2022

Nieuwe houten trap plaatsen

Graag wil ik een indicatie hebben van het laten plaatsen van 2 trappen, Van begane grond naar eerste verdieping (komt op andere plek, hiervoor moet stuk uit vloer gezaagd worden=beton) en een draaitrap naar de zolder.


Trappenbouw en traprenovatie Oisterwijk
woensdag 29 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen 12 treden

Ik wil graag een moderne slaapzolder trap laten plaatsten. De hoogte van de trap is 2.37, de breedte 3.20 en zal waarschijnlijk 12 treden moeten bevatten. Het hout hoeft niet van al te hoge prijs zijn omdat we de treden nog zelf gaan verven.


Trappenbouw en traprenovatie Rotterdam
dinsdag 21 december 2021

Trap renovatie van stof naar hout

Ik wil mijn mijn trap laten renoveren doormiddel van het verwijderen van de stoftreden en het plaatsten van houttreden. De trap bevat 13 treden. Graag wil ik de houten treden aan laten aanschaffen in overleg met de vakman.


Trappenbouw en traprenovatie Groningen
maandag 20 december 2021

Ladder vervangen door houten trap

Ik zou graag mijn uittrekbare ladder op zolder vervangen door een statische houten trap zoals op de begane grond, misschien moeten we het beton verwijderen om deze activiteit uit te voeren. Ik heb enkele foto's bijgevoegd van de huidige trap op de begane grond en de uittrekbare ladder op zolder. Laat het me weten als u mij zou kunnen helpen op dit punt.//I would like to replace my pull out ladder in attic to static wooden stair as in ground floor, we may need to remove the concrete to do this activity. I have attached few photo about the current stair case in ground floor and pull out ladder of attic. Please let me know if you could help me on this.


Trappenbouw en traprenovatie Lelystad
vrijdag 17 december 2021

Vlizotrap vervangen voor een vaste houten trap

Ik zoek een timmerman om de oude vlizotrap te vervangen door een vaste houten trap, het trapgat moet hiervoor ook groter gemaakt worden


Trappenbouw en traprenovatie Hoorn
dinsdag 14 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen, 1 verdieping

Ik wil graag een nieuwe houten trap laten plaatsen van eerste verdieping naar zolder. Graag wil ik de trap aanschaffen in overleg met de vakman.


Trappenbouw en traprenovatie Helmond
zondag 12 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

zwevende trap tegen betonnen muur leveren en eventueel monteren verdieping hoogte is ca. 2.90 m breed 800 mm in hout of betonlook Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: design / moderne maatwerk trap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Utrecht
zaterdag 11 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

Een gesloten trap met bovenkwart rechtsom. Plafond hoogte is 270cm. Breedte van de trap is 90 cm en de diepte van de beschikbare ruimte is 230 cm Waar moet de trap geplaatst worden?: binnen Naar welk type trap ben je op zoek?: budgetvriendelijke basistrap Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Alphen aan den Rijn
vrijdag 10 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor een traprenovatie voor mijn trap op de eerste verdieping. Het moet een mooie design-achtige trap zijn met een glazen wand van plafond tot vloer. Het liefst ook met een stalen constructie voor het glaswerk. Ik heb eventueel wel foto's als voorbeeld.


Trappenbouw en traprenovatie Tilburg
woensdag 08 december 2021

Trap vervangen voor hout

De huidige trap moet vervangen worden i.v.m verlagen toiletruimte. De nieuwe trap wil ik van hout hebben. Het gaat om 1 trap van ongeveer 13 tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Slootdorp
woensdag 08 december 2021

2 Houten trappen plaatsen

Ik wil graag een offerte voor 2 trappen. Prijs per trap apart opnemen Iedere Trap heeft 2 kwarten Model trap betreft bloktredes of z-trap Hoogte in totaal (van vloer tot vloer) is 3,10m


Trappenbouw en traprenovatie Naarden
dinsdag 07 december 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

Wij willen graag een nieuwe trap geplaatst hebben. Het gaat om een 90 graden hoek trap, dus met 1 kwartslag. Massief eiken hout of eiken overzet tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Nijkerk
maandag 06 december 2021

Binnentrap inmeten, leveren en plaatsen

Mijn aanvraag betreft het dichtmaken van het vlisotrapgat en een trapgat maken voor de halve draai trap, inclusief de stootborden. Graag wil ik dit van houten hebben.


Trappenbouw en traprenovatie Leiden
dinsdag 30 november 2021

Steektrap vervangen door houten draaitrap

Mijn aanvraag betreft het maken van draaitrap in een (rijks)monumentaal pand (is ooit vervangen voor steektrap maar moet nu weer een draaitrap worden).


Trappenbouw en traprenovatie Utrecht
zondag 28 november 2021

Nieuwe houten trap plaatsen

We willen een vaste trap naar zolder laten maken omdat er een dakkapel gaat komen. We hebben nu alleen een gat met een plank en de keukentrap om naar zolder te gaan. Hoe de vorm van de trap moet worden weten we niet zo goed omdat in de hoek de cv ketel hangt. We willen hier graag jullie expertise over horen.


Trappenbouw en traprenovatie Gorinchem
Offertes aanvragen