Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trappen Hout 3

Houten trap

Wil je graag een houten trap laten maken? Dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Ben jij van plan om een houten trap te plaatsen? De meeste trappen zijn gemaakt van hout. Hout is makkelijk te bewerken, is relatief licht qua gewicht, en is verkrijgbaar in tal van kleuren en soorten hout. Denk aan een vuren trap of een beuken trap. Maar het moet dan wel geplaatst worden.

De trapspecialisten via Casius helpen je daar graag bij. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrapNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een houten trap wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in

Kosten houten trap

De kosten voor een standaard houten trap liggen rond de €600. De prijs stijgt met duurdere houtsoorten (denk aan eikenhout) of een hardhouten trap. Maar ook wanneer het een gesloten trap moet zijn en als het draaien bevat. Wil je daarnaast de trap afgewerkt hebben met verf of trapbekleding? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij. Hieronder in de tabel zie je de gemiddelde prijs voor houten trappen.

Let wel: de trappenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort houten trap Gemiddelde kosten exclusief plaatsen
Open vurenhouten steektrap €800
Dichte vurenhouten trap met 1 kwart €1.050
Dichte eikenhouten trap met 2 kwarten €2.800

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Trappen Hout

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden houten trap

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Voordelig

De voordeligste trap is een open steektrap (een rechte trap zonder stootborden) van vurenhout. Een vuren trap is de meest gekozen soort houten trap en valt in de lagere prijsklasse. Je hebt al zo'n trap voor gemiddeld €600. Deze prijs is dan exclusief het plaatsen van de trap. De prijs inclusief het plaatsen ligt gemiddeld rond de €1.000.

Gemiddeld

De meest gekozen trap is een dichte trap (inclusief stootborden) van vurenhout met 1 kwart draai. De stootborden kosten tussen de €100 en de €200 per trap. De kosten exclusief plaatsen, liggen gemiddeld rond de €925. Inclusief plaatsen liggen de kosten gemiddeld rond de €1.400.

Luxe

De kostbaardere trappen zijn luxer uitgevoerd. Het kan gaan om een dichte trap van eikenhout met twee kwarten. Eikenhout is een sterke houtsoort, waardoor het duurzamer en prijziger is dan andere houtsoorten. Gemiddeld kost een eikenhouten trap met twee draaien €2.600. Voor het laten plaatsen van deze trap betaal je gemiddeld €600 meer.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat de prijs bepaalt van de houten trap hangt van een aantal zaken af:

  • De houtsoort;
  • Het model van de trap;
  • Of het een open of gesloten trap is. 

Houtsoort

De prijs voor de trap hangt voor een groot deel af van de gewenste houtsoort. Vurenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten en tevens de goedkoopste optie. Een trap van dennenhout behoort ook tot de lagere prijsklassen toe.

Vurenhout is een goede houtsoort, maar niet het sterkste. Eikenhout behoort tot de sterkere houtsoorten, of natuurlijk hardhout. De kwaliteit van de trap is hoger wanneer de trap van de laatste twee houtsoorten gemaakt is en ook langer meegaan. Hieronder zie je een prijsoverzicht van de trappen van de meest aangeboden houtsoorten.

Houtsoort (gesloten trap met 1 draai) Gemiddelde prijs exclusief plaatsing
Vurenhout €925
Beuken €1.800
Mahonie €2.200
Eiken €2.600

Model van de trap

Het meest gebruikte model van een trap is een houten trap met een kwartslag. Maar niet ieder huis heeft dezelfde indeling en je wilt natuurlijk een model trap dat het beste in jouw woning past. Hieronder zie je in het kostenoverzicht het prijsverschil tussen de verschillende modellen van houten trappen.

Gesloten trap (vurenhout) Gemiddelde prijs exclusief plaatsen
Steektrap (rechte trap) €700
Trap met bovenkwart €925
Trap met onderkwart €925
Halfslag trap (hoek van 180 graden) €1.000
Trap met 2 kwarten €1.100

Open of gesloten

Of je wel of geen stootborden bij je trap wilt bepaalt of je trap open of gesloten wordt. De meeste mensen kiezen voor een gesloten trap als deze in de hal geplaatst wordt. Als de trap in of aangrenzend aan de woonkamer wordt geplaatst, dan wordt vaak gekozen voor een open trap. De kosten voor stootborden van een houten trap verschillen van €100 tot €200 per trap.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een houten trap

vrijdag 07 oktober 2022

Vlizotrap verwijderen, trapgat maken + hardhouten trap realiseren

Er moet een nieuwe trap naar zolder komen, nu is er een vlizotrap. Het trapgat van de vlizotrap moet dichtgemaakt worden en er moet nieuw gat gemaakt worden voor de nieuwe trap (in een houten vloer). We willen een open trap van hardhout met een kwartslag erin.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
donderdag 06 oktober 2022

Betonnen trap plaatsen + bekleden met hout

Wij zoeken een partij die voor ons een betonnen trap kan plaatsen. Dit kan niet prefab gedaan worden, het zal ter plekke gemaakt moeten worden. Momenteel is er een vlizotrap, het zal ter vervanging hiervan komen. Optioneel: het bekleden van de trap met hout, graag in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Maastricht
dinsdag 04 oktober 2022

Nieuwe betonnen trap plaatsen

We renoveren ons huis en hebben een nieuwe trap nodig in de hal. We verwachten 1 plateau in het midden en 1 90 graden draai. Verwachte aantal optredes zijn 18 en te overbruggen hoogte van 3.39m. Graag een betonnen trap, het liefst met een houten afwerking. Dit nog even in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Westbroek
dinsdag 04 oktober 2022

Trap dicht maken + bekleden met PVC

Mijn trap is open en van hout. Het is geschilderd en het kraakt. Graag hoor ik de opties voor het bekleden van deze trap met PVC. Graag inclusief verlichting. Kunnen jullie er ook een dichte trap van maken?


Trappenbouw en traprenovatie Gorssel
dinsdag 04 oktober 2022

2 trappen renoveren

Er zit tapijt op de trap, waarschijnlijk geplakt. Deze willen we eraf laten halen op beide trappen en veranderen naar hout met halve maantjes


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
dinsdag 04 oktober 2022

PVC beklding op trap leggen

Ik wil graag mijn trap opnieuw laten bekleden, met nieuwe bekleding. Het is nu van hout dat geverfd is en dat willen vervangen door PVC. Het betreft een trap met een kwart draai erin.


Trappenbouw en traprenovatie Ridderkerk
dinsdag 04 oktober 2022

Houten zoldertrap plaatsen + trapgat maken + trapgat dichten

Er moet een trapgat gemaakt worden in een betonnen vloer en de houten trap moet ook geplaatst worden daar. Ook het oude trapgat, vlizotrap, moet gedicht worden.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogeveen
maandag 03 oktober 2022

Huidige stalen wenteltrap vervangen

Zoek een vakman die onze stalen wenteltrap kan vervnagen door een nieuwe trap: met kwartslag aan de bovenkant Breedte trap 101cm Lengte trap ongeveer 235cm Hoogte trap 280cm Op korte termijn realisatie nodig. Qua materiaal willen wij hout of beton.


Trappenbouw en traprenovatie Eindhoven
zaterdag 01 oktober 2022

Trap maken van 1e verdieping naar 2de

Op dit moment wordt er bij ons een dakopbouw gerealiseerd. Er moet echter ook nog een trap komen. Het gaat om houten open trap. Er zit nu nog geen trap.


Trappenbouw en traprenovatie Den Haag
donderdag 29 september 2022

Trapleuning plaatsen

Onze trap heeft geen leuning aan de buitenmuur. Het liefst willen we een houten leuning in hetzelfde profiel als de bestaande leuning, maar een ronde is ook een optie. De lengte van de trapboom is 414 cm. Het kromme deel van de trapboom is 128cm. De leuning aan de andere kant is 304 cm tussen hoofdbalusters. Het korte stukje trapboom is 130cm lang en gebogen. De leuning zit op 85 cm hoogte gemeten vanaf de voorkant trede tot bovenkant leuning. Het is een soort sleutelgat profiel van 4x7cm. Welk type trapleuning moet er geplaatst worden?: greep met muurbevestiging In welke materialen heb je interesse?: hout In welke uitvoering heb je interesse?: landelijk / klassiek Waar moet de borstwering geplaatst worden?: binnen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
woensdag 28 september 2022

Nieuwe betonnen trap plaatsen

Wij willen een trap van de woonkamer naar de bovenverdieping. Nu is het een houten trap met kwartslag boven. Ik wil een rechte met bordes tussen overloop en het rechte gedeelte van de trap. Het liefst een betonnen trap, maar graag ontvang ik ook een offerte voor een houten trap.


Trappenbouw en traprenovatie Gronsveld
dinsdag 27 september 2022

Trap renoveren (houten bekleding)

Zoek een vakman om mijn trap te bekleden met een lichte houtsoort, geen eiken, inclusief stootborden in dezelfde houtsoort schuin naar voren geplaatst tegen de bestaande schuin geplaatste stootborden. (zaagtand effect) rechte trap met 1 kwart boven. 14 treden


Trappenbouw en traprenovatie Enschede
dinsdag 27 september 2022

Houten overzettreden plaatsen (2 trappen)

We hebben een nieuwbouwhuis en willen graag 2 trappen (1x dicht en 1x open) die nu zijn uitgevoerd in vurenhout, mooi laten afwerken met houten overzettreden.


Trappenbouw en traprenovatie Warmond
dinsdag 27 september 2022

Trapbekleding vervangen

Tapijt weghalen en vervangen met hout. Beneden trap dicht, boven open. Het gaat in totaal om 26 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Capelle aan den IJssel
maandag 26 september 2022

Trap renoveren (PVC bekleding)

Trap bekleden met zwart PVC ; liefst helemaal rondom , indien mogelijk. We hebben een houten trap met 13 treden.


Trappenbouw en traprenovatie Dordrecht
maandag 26 september 2022

Trap zandstralen

Ik wil graag mijn Essenhouten trap van 2 verdiepingen zandstralen. Onderste trap is een dichte trap. Daarboven een toen trap.


Trappenbouw en traprenovatie Enschede
vrijdag 23 september 2022

Trap renoveren (PVC bekleding)

We willen graag de trap renoveren. We willen graag een mooie stoere uitstraling. We weten niet wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, maar bijv een lederlook, lijkt ons mooi. We denken bekleding van PVC. Het is een dichte trap van 13 trappen. De huidige bekleding is van hout.


Trappenbouw en traprenovatie Dordrecht
vrijdag 23 september 2022

Houten open trap naar zolder maken

Ik wil graag een trap naar zolder laten maken. Het gaat om een open trap, dubbel kwart en open trap. Van vurenhout. Het trappengat maken wij zelf.


Trappenbouw en traprenovatie Ulft
vrijdag 23 september 2022

Open trap rondom bekleden met PVC

Ik zoek een specialist die voor mij mijn open trap rondom kan bekleden met PVC. Geen zijkanten. Graag het PVC in beton, leder of houtlook. De trap heeft 2 kwart draaien. Momenteel is de trap geverfd.


Trappenbouw en traprenovatie Oud Beijerland
woensdag 21 september 2022

Rechte trap bekleden met PVC

Ik ontvang graag een offerte voor het bekleden van mijn dichte trap, 14 tredes. Ik dacht zelf aan PVC. De kaal is nu van hout en kaal, dus er hoeft niks verwijderd te worden. De trap is recht.


Trappenbouw en traprenovatie Epe
dinsdag 20 september 2022

1 trap kraakvrij maken + 1 trap bekleden

Ik heb 2 trap met 1 draai (kwart). Beide wil ik laten bekleden, maar 1 trap wil ik ook herstellen van het gekraak. Het zijn houten trappen. Wat voor soort bekleding, daar ben ik nog niet helemaal over uit.


Trappenbouw en traprenovatie Delft
dinsdag 20 september 2022

Trap bekleden (PVC)

Ik zoek een specialist die de dichte houten trap van mijn dochter kan voorzien van PVC bekleding. De traptegels verwijderen we zelf. De trap heeft overigens 1 kwart draai en 15 tredes.


Trappenbouw en traprenovatie Apeldoorn
dinsdag 20 september 2022

Trap verstevigen

Ik wil graag dat mijn trap even bekeken wordt. Hij zakt namelijk door. Waar mogelijk is wil ik het evt. laten opbeuren / verstevigen. Het is een trap van hout.


Trappenbouw en traprenovatie Meppel
dinsdag 20 september 2022

Trap bekleden met PVC

Ik wil mijn trap opnieuw laten bekleden. De nieuwe bekleding wil ik van PVC. De trap is van hout en momenteel al kaal. De trap heeft 1 kwart draai.


Trappenbouw en traprenovatie Zoetermeer
dinsdag 20 september 2022

Overzettreden en wangen plaatsen

Ik wil de trap van de begane grond, met 2 kwart rechtsom. Hier wil ik overzettreden en wangen laten plaatsen, van hout.


Trappenbouw en traprenovatie Waddinxveen
zondag 18 september 2022

Houten trap bekleden met vinyl

Ik wil graag mijn trap bekleden met vinyl. De huidige bekleding is er al af. Graag een prijsindicatie voor 14 treden zonder wangen rechte dichte trap.


Trappenbouw en traprenovatie Muiderberg
zondag 18 september 2022

Trap zandstralen

Trap tredes lichter maken (blank) in jaren 50 woning, weet niet welk hout we hebben, beetje rood-bruin. Wij willen dus de trap zandstralen.


Trappenbouw en traprenovatie Grubbenvorst
zaterdag 17 september 2022

2 nieuwe trappen plaatsen

De maten voor de trap van begane grond naar eerste verdieping: Dichte trap Vloer tot vloer maat: 2830mm Breedte trapgat: 1947mm Lengte trapgat: 1953mm Linksdraaiend De maten voor de trap van eerste verdieping naar tweede verdieping: Open trap Vloer tot vloer maat: 2938mm Breedte trapgat: 1947mm Lengte trapgat: 1934mm Links draaiend Balustrade zolder: 2 x 1934mm en 1 x 1000mm. Trap willen we van hardhout. Maakt niet uit welke hout. Bij voorkeur, rubberwood , eik of Essen. Leuning mag wat gangbaar is. Bv 38x66


Trappenbouw en traprenovatie Deventer
vrijdag 16 september 2022

2 trappen renoveren: overzettreden + trapleuningen plaatsen

Wij hebben zoals ze zeggen een spiltrap. We willen graag dat er overzettreden komen en een nieuwe trapleuning. Die kon ik niet aanklikken. Het zijn 2 draai trappen. Nieuwe materialen graag van hout, maar wel even in overleg.


Trappenbouw en traprenovatie Wijhe
donderdag 15 september 2022

Zoldertrap plaatsen

Ik zoek een specialist die voor mij een zoldertrap kan plaatsen. Deze mag van hout worden en graag dicht.


Trappenbouw en traprenovatie Hoogvliet Rotterdam
Offertes aanvragen