Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Serre woonkamer

Serre

Wil je jouw woonruimte vergroten met een serre aanbouw of uitbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je meer ruimte in huis én meer licht creëren? Een serre bouwen is dé perfecte oplossing! Een serre aanbouw en serre uitbouw bestaan voor een groot deel uit glas, het wordt daardoor ook wel een glazen aanbouw en glazen uitbouw, of een glazen serre genoemd. Hierdoor heb je extra veel licht in de nieuwe ruimte van je woning. Wil je een serre laten plaatsen? De aannemers of aannemersbedrijven via Casius staan voor je klaar! 

Je kunt bij de aannemers via Casius terecht om een muur te laten doorbreken, of een dakkapel te laten plaatsen. Maar ook voor grotere projecten, zoals het storten van een fundering, een aanbouw of uitbouw en een woningrenovatie of dakrenovatie. Zo kun je dus ook bij de aannemers terecht voor het laten realiseren van een serre. Uiteraard helpen zij je ook graag met het regelen van bouwvergunningen.

De aannemer of het aannemersbedrijf is de coördinator van jouw verbouwing. Hij heeft de leiding over een groot scala aan werkzaamheden en zorgt dat alles volgens afspraken verloopt. Zo hoef je je dus nergens zorgen over te maken tijdens de verbouwing!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een serre wil bouwen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een serre te bespreken? Vul dan het offerte formulier in.

Vind een aannemer in jouw buurt

Kosten serre

De prijs van een serre kan sterk uiteenlopen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van jouw gewenste serre, de keuze tussen een serre aanbouw en een serre uitbouw, de fundering, de afwerking en de extra's die je wilt. Een serre uitbouw of serre aanbouw met schuifpui valt duurder uit dan een zonder schuifpui.  

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van een serre aanbouw en een serre uitbouw.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort serre Laag Hoog
Aanbouw €6.000 €16.000
Uitbouw €25.000 €60.000

Hieronder een overzicht van een serre op basis van vierkante meters. Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Grootte Prijs
10 m² €6.500
12 m² €7.700
15 m² €10.000
20 m² €15.000

Liever een overzicht van de favoriete serre formaten en de kosten ervan? Bekijk het overzicht hieronder. Deze prijzen zijn van een basic serre. Wil je een luxere serre of heb je speciale wensen? Dan worden de kosten hoger.

Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs Opmerking
Basic €7.000 - €15.000 Standaard serre zonder extra’s die kan worden gebouwd vanaf 750 euro per m²
Basic 2,5 bij 3 meter €15.000 - €17.000 Beschikt over hardhouten kozijnen evenals een deur van thermopane glas, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €21.000 - €23.000 Voorzien van kozijnen thermopane glas evenals een hardhouten deur, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €22.000 - €24.000 Hardhouten openslaande deuren evenals deuren met thermopane glas, fundering is in de prijs inbegrepen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Maatwerk of kant-en-klaar?

Er zijn twee manieren om een serre te plaatsen: 

  • Serre traditioneel bouwen
  • Prefab serre

Wil je een serre gebouwd hebben op traditionele wijze? Dan wordt deze van begin tot eind op locatie geplaatst. De montagekosten zijn hierdoor hoger dan bij een prefab serre, maar je hebt wel veel meer mogelijkheden qua maatwerk. 

Is maatwerk niet jouw grootste eis en wil je liever snel en relatief goedkoop bouwen? Dan is een prefab serre een hele goede keuze. Een prefab serre wordt in de fabriek gemaakt en bij jou op locatie aan de woning geplaatst. 

Wil je weten wat de precieze kosten zijn van een serre? Vraag dan bij ons vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan.

Fundering voor de serre

Het is belangrijk om van te voren te checken of voor jouw serre een fundering aangelegd moet worden. In veel gevallen is dit wel het geval. Een fundering zorgt er namelijk voor dat jouw serre aanbouw of serre uitbouw niet verzakt. Over het algemeen is een fundering voor een serre lichter dan reguliere funderingen.

Laat je adviseren door de vakman en kijk samen naar diverse factoren die bepalen of je wel of geen fundering nodig hebt. 

Op onze pagina funderingswerken lees je meer over de verschillende soorten funderingen en de kosten.

Vergunning nodig?

Of je een vergunning nodig hebt voor je serre aanbouw of serre uitbouw is afhankelijk van de afmetingen van jouw serre en de grootte van het bebouwingsgebied. Vaak heb je geen vergunning nodig als je een serre van 2,5 meter aan de achterkant van je woning laat plaatsen. Per gemeente verschilt dit een beetje, dus controleer dit van te voren goed, of bespreek dit met de aannemer. De aannemer kan, mocht je dit willen en als dat nodig is, de aanvraag van de vergunning op zich nemen. 

Bouwen serre

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een serre

donderdag 23 maart 2023

Casco uitbouw/serre 24m2

Wij willen een uitbouw of een serre aan de achterzijde van ons huis. De afmetingen: 6 meter breed en 4 meter diep. De afwerking van de buitenzijde willen we vooral met glas en deels steen. We willen ook grote schuifdeuren/ openslaande deuren. De oplevering van de binnenzijde mag casco. Er is geen vergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Uitgeest
dinsdag 21 maart 2023

Aluminium serre plaatsen 21m2

We hebben aan de achterkant van ons huis, in de keuken, nu een houten pui van zo'n 350x350cm die we graag willen vervangen en tegelijk een serre willen aanbouwen. De totale afmetingen van de serre zouden zo'n 450x450x290 (bxlxh) worden. Aan beide zijden is de serre ingesloten door bestaande muren (links bijkeuken, rechts uitbouw van de buren). Wat we graag zouden willen is hulp bij ontwerp, kosteninschatting en uiteraard ook de realisatie van de serre. We neigen naar aluminium als materiaal. Foto's: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/27bad701-2274-4eb7-8709-730d07ba9c2b/assets


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Winschoten
maandag 20 maart 2023

serre uitbouw realiseren

Ik wil een serre als uitbouw. Hij moet 4 bij 6 meter worden. Hij moet tegen de uitbouw van de buren komen. Ik wil dat de serre geïsoleerd wordt. De huidige pui moet eruit. Er is geen vergunning nodig en ik wil graag informatie over de beste materialen voor de serre. Ik wil dat het ergens dit jaar nog gerealiseerd wordt.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Lelystad
vrijdag 17 maart 2023

Uitbouw of serre 22m2 casco

Ik wil graag een uitbouw van hout of een geïsoleerde serre van 400 cm diep en 550 cm breed aan achterzijde van de woning. Beide varianten met een vouwwand/deur van 300 cm breed. Casco opleveren. De kozijnen het liefst van kunststof.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Boskoop
zaterdag 04 maart 2023

Serre dak repareren 10m2

Ik wil graag mijn serre laten repareren. Er is lekkage bij het dak. Het is een serre van ongeveer 10m2. Het is een serre van aluminium en glas.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
maandag 27 februari 2023

Serre 10m2 met schuifpui

Ik wil een serre aan de achterzijde van ongeveer 10m2. Qua materiaal weet ik niet precies waar ik naar op zoek ben. De oplevering van de binnenzijde mag woonklaar. Ik wil ook een grote schuifpui om de tuin in te lopen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Gorinchem
Offertes aanvragen