Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Serre woonkamer

Serre

Wil je jouw woonruimte vergroten met een serre aanbouw of uitbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je meer ruimte in huis én meer licht creëren? Een serre bouwen is dé perfecte oplossing! Een serre aanbouw en serre uitbouw bestaan voor een groot deel uit glas, het wordt daardoor ook wel een glazen aanbouw en glazen uitbouw, of een glazen serre genoemd. Hierdoor heb je extra veel licht in de nieuwe ruimte van je woning. Wil je een serre laten plaatsen? De aannemers of aannemersbedrijven via Casius staan voor je klaar! 

Je kunt bij de aannemers via Casius terecht om een muur te laten doorbreken, of een dakkapel te laten plaatsen. Maar ook voor grotere projecten, zoals het storten van een fundering, een aanbouw of uitbouw en een woningrenovatie of dakrenovatie. Zo kun je dus ook bij de aannemers terecht voor het laten realiseren van een serre. Uiteraard helpen zij je ook graag met het regelen van bouwvergunningen.

De aannemer of het aannemersbedrijf is de coördinator van jouw verbouwing. Hij heeft de leiding over een groot scala aan werkzaamheden en zorgt dat alles volgens afspraken verloopt. Zo hoef je je dus nergens zorgen over te maken tijdens de verbouwing!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een serre wil bouwen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een serre te bespreken? Vul dan het offerte formulier in.

Vind een aannemer in jouw buurt

Kosten serre

De prijs van een serre kan sterk uiteenlopen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van jouw gewenste serre, de keuze tussen een serre aanbouw en een serre uitbouw, de fundering, de afwerking en de extra's die je wilt. Een serre uitbouw of serre aanbouw met schuifpui valt duurder uit dan een zonder schuifpui.  

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van een serre aanbouw en een serre uitbouw.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort serre Laag Hoog
Aanbouw €6.000 €16.000
Uitbouw €25.000 €60.000

Hieronder een overzicht van een serre op basis van vierkante meters. Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Grootte Prijs
10 m² €6.500
12 m² €7.700
15 m² €10.000
20 m² €15.000

Liever een overzicht van de favoriete serre formaten en de kosten ervan? Bekijk het overzicht hieronder. Deze prijzen zijn van een basic serre. Wil je een luxere serre of heb je speciale wensen? Dan worden de kosten hoger.

Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs Opmerking
Basic €7.000 - €15.000 Standaard serre zonder extra’s die kan worden gebouwd vanaf 750 euro per m²
Basic 2,5 bij 3 meter €15.000 - €17.000 Beschikt over hardhouten kozijnen evenals een deur van thermopane glas, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €21.000 - €23.000 Voorzien van kozijnen thermopane glas evenals een hardhouten deur, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €22.000 - €24.000 Hardhouten openslaande deuren evenals deuren met thermopane glas, fundering is in de prijs inbegrepen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Maatwerk of kant-en-klaar?

Er zijn twee manieren om een serre te plaatsen: 

  • Serre traditioneel bouwen
  • Prefab serre

Wil je een serre gebouwd hebben op traditionele wijze? Dan wordt deze van begin tot eind op locatie geplaatst. De montagekosten zijn hierdoor hoger dan bij een prefab serre, maar je hebt wel veel meer mogelijkheden qua maatwerk. 

Is maatwerk niet jouw grootste eis en wil je liever snel en relatief goedkoop bouwen? Dan is een prefab serre een hele goede keuze. Een prefab serre wordt in de fabriek gemaakt en bij jou op locatie aan de woning geplaatst. 

Wil je weten wat de precieze kosten zijn van een serre? Vraag dan bij ons vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan.

Fundering voor de serre

Het is belangrijk om van te voren te checken of voor jouw serre een fundering aangelegd moet worden. In veel gevallen is dit wel het geval. Een fundering zorgt er namelijk voor dat jouw serre aanbouw of serre uitbouw niet verzakt. Over het algemeen is een fundering voor een serre lichter dan reguliere funderingen.

Laat je adviseren door de vakman en kijk samen naar diverse factoren die bepalen of je wel of geen fundering nodig hebt. 

Op onze pagina funderingswerken lees je meer over de verschillende soorten funderingen en de kosten.

Vergunning nodig?

Of je een vergunning nodig hebt voor je serre aanbouw of serre uitbouw is afhankelijk van de afmetingen van jouw serre en de grootte van het bebouwingsgebied. Vaak heb je geen vergunning nodig als je een serre van 2,5 meter aan de achterkant van je woning laat plaatsen. Per gemeente verschilt dit een beetje, dus controleer dit van te voren goed, of bespreek dit met de aannemer. De aannemer kan, mocht je dit willen en als dat nodig is, de aanvraag van de vergunning op zich nemen. 

Bouwen serre

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een serre

zondag 02 oktober 2022

Uitbouw of serre achterzijde

Wij willen een uitbouw of serre laten maken aan de achterzijde (2.40 bij 5.80. in het geval van de serre ongeveer de helft). Op een deel van de locatie staat nu een aangebouwde berging. We bespreken graag de opties en voor en nadelen van beide.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
woensdag 28 september 2022

Kunststof dakserre realiseren

We willen graag een dakserre laten realiseren in combinatie van glas-op-glas zonnepanelen. De kozijnen mogen van kunststof. De afmetingen worden ongeveer 2 bij 3m, binnenmaten.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
vrijdag 23 september 2022

14,6 m2 uitbouw huis

Ik wil graag uitbouwen aan de achterkant van mijn huis. 5,81 lengte bij 2,49 breedte. Mag ook met serre of hout. Graag de uitbouw woon klaar. Er moet een gevel doorgebroken worden aan een zijden. Ik wil de uitbouw met radiatoren verwarmen, vergunning is niet nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Bodegraven
woensdag 21 september 2022

Serre(6m x 3m) realiseren aan de achterzijde

Het realiseren van een serre aan de achterzijde(6mx3m) van de woning. glas (schuifbare deuren). Materiaal van de serre willen wij van hardhout.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Wassenaar
vrijdag 16 september 2022

Geïsoleerde serre ter verlening eetkamer

Wij willen graag aan de achterzijde van de woning een serre plaatsen zodat we het stuk wat nu niet gebruikt wordt bij de eetkamer betrekken. De afmetingen zijn ongeveer: hoogte 3.10 Lengte 2.60 breed 3.20 Voorkeur voor een complete oplevering en een kunststof of aluminium constructie.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Helmond
woensdag 14 september 2022

Serre aanbouwen (~16m2)

Ik wil graag een serre uitbouwen achterzijde, met een doorbraak van de gevel. Het moet goed geïsoleerd zijn. De oppervlakte wordt ongeveer 16m2. Graag met een dicht dak en schuifdeuren aan de linkerzijde. Verder mag de binnenzijde woonklaar opgeleverd worden. Inclusief vloerverwarming.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Lelystad
Offertes aanvragen