Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Serre woonkamer

Serre

Wil je jouw woonruimte vergroten met een serre aanbouw of uitbouw? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je meer ruimte in huis én meer licht creëren? Een serre bouwen is dé perfecte oplossing! Een serre aanbouw en serre uitbouw bestaan voor een groot deel uit glas, het wordt daardoor ook wel een glazen aanbouw en glazen uitbouw, of een glazen serre genoemd. Hierdoor heb je extra veel licht in de nieuwe ruimte van je woning. Wil je een serre laten plaatsen? De aannemers of aannemersbedrijven via Casius staan voor je klaar! 

Je kunt bij de aannemers via Casius terecht om een muur te laten doorbreken, of een dakkapel te laten plaatsen. Maar ook voor grotere projecten, zoals het storten van een fundering, een aanbouw of uitbouw en een woningrenovatie of dakrenovatie. Zo kun je dus ook bij de aannemers terecht voor het laten realiseren van een serre. Uiteraard helpen zij je ook graag met het regelen van bouwvergunningen.

De aannemer of het aannemersbedrijf is de coördinator van jouw verbouwing. Hij heeft de leiding over een groot scala aan werkzaamheden en zorgt dat alles volgens afspraken verloopt. Zo hoef je je dus nergens zorgen over te maken tijdens de verbouwing!

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een serre wil bouwen? Wil je graag dat een aannemer bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een serre te bespreken? Vul dan het offerte formulier in.

Vind een aannemer in jouw buurt

Kosten serre

De prijs van een serre kan sterk uiteenlopen. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van jouw gewenste serre, de keuze tussen een serre aanbouw en een serre uitbouw, de fundering, de afwerking en de extra's die je wilt. Een serre uitbouw of serre aanbouw met schuifpui valt duurder uit dan een zonder schuifpui.  

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van een serre aanbouw en een serre uitbouw.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort serre Laag Hoog
Aanbouw €6.000 €16.000
Uitbouw €25.000 €60.000

Hieronder een overzicht van een serre op basis van vierkante meters. Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Grootte Prijs
10 m² €6.500
12 m² €7.700
15 m² €10.000
20 m² €15.000

Liever een overzicht van de favoriete serre formaten en de kosten ervan? Bekijk het overzicht hieronder. Deze prijzen zijn van een basic serre. Wil je een luxere serre of heb je speciale wensen? Dan worden de kosten hoger.

Houd ook hierbij rekening met het feit dat de aannemers via Casius zelf hun prijs bepalen. De uiteindelijke prijs van de klus kan dus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs Opmerking
Basic €7.000 - €15.000 Standaard serre zonder extra’s die kan worden gebouwd vanaf 750 euro per m²
Basic 2,5 bij 3 meter €15.000 - €17.000 Beschikt over hardhouten kozijnen evenals een deur van thermopane glas, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €21.000 - €23.000 Voorzien van kozijnen thermopane glas evenals een hardhouten deur, inclusief fundering
Basic 3 bij 6 meter €22.000 - €24.000 Hardhouten openslaande deuren evenals deuren met thermopane glas, fundering is in de prijs inbegrepen

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Maatwerk of kant-en-klaar?

Er zijn twee manieren om een serre te plaatsen: 

  • Serre traditioneel bouwen
  • Prefab serre

Wil je een serre gebouwd hebben op traditionele wijze? Dan wordt deze van begin tot eind op locatie geplaatst. De montagekosten zijn hierdoor hoger dan bij een prefab serre, maar je hebt wel veel meer mogelijkheden qua maatwerk. 

Is maatwerk niet jouw grootste eis en wil je liever snel en relatief goedkoop bouwen? Dan is een prefab serre een hele goede keuze. Een prefab serre wordt in de fabriek gemaakt en bij jou op locatie aan de woning geplaatst. 

Wil je weten wat de precieze kosten zijn van een serre? Vraag dan bij ons vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan.

Fundering voor de serre

Het is belangrijk om van te voren te checken of voor jouw serre een fundering aangelegd moet worden. In veel gevallen is dit wel het geval. Een fundering zorgt er namelijk voor dat jouw serre aanbouw of serre uitbouw niet verzakt. Over het algemeen is een fundering voor een serre lichter dan reguliere funderingen.

Laat je adviseren door de vakman en kijk samen naar diverse factoren die bepalen of je wel of geen fundering nodig hebt. 

Op onze pagina funderingswerken lees je meer over de verschillende soorten funderingen en de kosten.

Vergunning nodig?

Of je een vergunning nodig hebt voor je serre aanbouw of serre uitbouw is afhankelijk van de afmetingen van jouw serre en de grootte van het bebouwingsgebied. Vaak heb je geen vergunning nodig als je een serre van 2,5 meter aan de achterkant van je woning laat plaatsen. Per gemeente verschilt dit een beetje, dus controleer dit van te voren goed, of bespreek dit met de aannemer. De aannemer kan, mocht je dit willen en als dat nodig is, de aanvraag van de vergunning op zich nemen. 

Bouwen serre

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een aannemer in jouw buurt

Recente aanvragen voor het bouwen van een serre

maandag 28 november 2022

Uitbouw/serre woonkamer

Wij willen graag onze woonkamer uitbreiden door middel van een uitbouw, weten echter nog niet of we een uitbouw of bijvoorbeeld een serre willen, afhankelijk van de kosten. Zou gaan om een uitbouw van ~3x4,5m LxB waarvan 1 muur al staat door uitbouw van de buren. Dit is als het goed is vergunningsvrij. Materiaal uitbouw/serre in overleg. Verder willen we een casco oplevering. Er moet een gevel worden doorbroken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hoofddorp
dinsdag 22 november 2022

Uitbouw 10m2 (steen & aluminium)

We zijn benieuwd naar de kosten van een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Het gaat om een uitbouw van 2x5m. Omdat we licht belangrijk vinden, willen we graag de achterkant helemaal van glas (zijkanten mag steen zijn). We vroegen ons tevens af of we een offerte voor zowel een uitbouw als serre kunnen ontvangen. De oplevering van de binnenzijde mag casco. De zijkanten van de uitbouw moeten sowieso gemetseld en andere zijde willen we aluminium.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Breda
dinsdag 15 november 2022

Serre vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen van de huidige serre uit 2002. Meer Isolatie gewenst. Serre is ca 7,2 meter breed en 3 meter diep Van wat voor materiaal moet je serre gemaakt worden?: Aluminium


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Brunssum
donderdag 10 november 2022

Serredak vervangen (~10m2)

Ik zoek een vakman voor het vervangen van het dak van de bestaande serre. Huidige constructie: houten balken en 6 glazen panelen. Gewenste constructie: aluminium met nieuwe HR++ glazen panelen. Afmetingen: Breedte ~ 400cm, diepte ~270 cm, Dak staat schuin > verloop is 20 cm over 270 cm.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Gorinchem
maandag 07 november 2022

Uitbouw achterzijde realiseren + huidige serre verwijderen

Wij willen een uitbouw realiseren van onze woning. Toen we de woning niet zo lang geleden kochten was deze al voorzien van een serre die niet over de hele breedte is gemaakt. Dit vinden wij erg zonde van het benutten van de ruimte en wij merken ook door al het glas dat het erg koud wordt. Wij willen graag van de serre af met al dat glas en dan graag een normale uitbouw met een grote schuifpui of los kozijn en deur aan alleen de achterzijde. De maten zullen dan ongeveer 2 m bij 6 m moeten worden. Mocht u nog meer foto's willen, dan hebben wij deze uiteraard (kon er helaas maar 1 toevoegen). Afwerking gemetseld. Oplevering woonklaar. Wij hebben Kunststof kozijnen gewild. Qua verwarming voor de uitbouw graag nog in onderling overleg.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Heerhugowaard
zondag 06 november 2022

Serre vervangen door houten aanbouw

Wij willen de bestaande serre (zie foto) vervangen door een houten tuinkamer op de bestaande fundering. Samen met het afdak. Goed geisoleerde houtskeletbouw met thermowood bekleding. Houten kozijnen: kozijn voorzijde met 2 openslaande deuren en 2 ramen. 1e Zijkant hoog vast raam, 2e zijkant smal lang horizon vast raam. Dak met 2 bovenlichten. Beetje oversteek van dakrand. Binnenzijde gipsplaat. Plafond met spotjes. Dubbelglas. Dak goed geisoleerd, epdm bekleding. Loodslab infrezen. Vloerverwarming infrezen en aansluiten op bestaande radiator. Oppervlakte serre ca 16 m2. Breed 4,4 m, diep 3,5 m. Zijkant links 2,3 m. Afdak breed 3,2 x 2,3 diep.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Bussum
Offertes aanvragen