Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Huis beveiligen

Huis beveiligen: kosten en beveiligingssystemen

Door je huis te beveiligen met verschillende beveiligingssystemen, zorg je ervoor dat je je veiliger voelt, dat je minder kans loopt op ongevallen en inbraak en dat je telkens met een gerust hart je woning kan verlaten.

Mogelijkheden huis beveiligen tegen inbraak

Camerabewaking

Je kan je huis beveiligen tegen inbraak op verschillende manieren. Eén van die manieren is camerabewaking. Daarnaast kan je je woning ook beveiligen door hierboven genoemde manieren. Andere manieren zijn een cilinderslot laten installeren en meer.

Alarmsysteem

Naast deze zaken kan je je huis ook beveiligen tegen inbraak met behulp van alarmsystemen. Daarnaast zal een alarmsysteem niet enkel je huis beveiligen tegen inbrekers, maar zal het je huis ook beveiligen tegen brand en andere mogelijke gevaren.

Wat kost het om je huis te beveiligen?

De gemiddelde kosten om je huis te beveiligen, bedraagt €1.150. Uiteraard kan je kiezen tussen verschillende pakketten en beveiligingssystemen - zo kan je pakketten aankopen voor €1.000, maar ook voor €2.750.

Inhoud pakket Gemiddelde kosten
Raam- en deurbeveiliging en een alarmsysteem €1.000
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking €1.900
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik €2.750

Keuze tussen verschillende pakketten

Hier zit dus een grote variatie op. Welk pakket je kiest, is afhankelijk van wat je wensen zijn. Een standaardpakket met de basiselementen om je huis te beschermen, zal uiteraard goedkoper zijn dan een pakket met camerabewaking of een compleet beveiligingspakket met rolluiken.

1. Inbraakbeveiliging

Hoeveel inbraakbeveiliging kost, is afhankelijk van zowel de kosten van het materiaal als de arbeidskosten. Ook je keuzes bepalen grotendeels de kosten. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

2. Deurbeveiliging

Zo kan je kiezen voor deurbeveiliging. Je kan je deur beveiligen op meerdere manieren, dus is het belangrijk om een manier te vinden die voor jou veilig aanvoelt en waarmee je toch je budget respecteert. De prijzen om je deur te beveiligen kosten gemiddeld €55 à €500.

3. Raambeveiliging

Ook raambeveiliging en rolluiken zijn effectief tegen inbrekers. Dit kan tussen de €40 en de €300 - afhankelijk van hoe groot je ramen zijn, hoeveel ramen je hebt en welke kwaliteit je wenst. De prijzen voor rolluiken liggen tussen de €180 en de €110.

4. Alarmsysteem

Zoals hierboven reeds gezegd, kan je ook kiezen voor een alarmsysteem. Binnen de alarmsystemen heb je de keuze tussen een alarmsysteem met netsnoer, een draadloos alarmsysteem of een hybride alarmsysteem. De kosten van een alarmsysteem beginnen aan €120 maar kunnen oplopen.

5. Camerabeveiliging

Daarnaast kan je ook kiezen voor camerabeveiliging. Wat camerabeveiliging betreft, zijn er ook meerdere opties. Je koopt namelijk zoveel camera’s als je zelf wilt en dit zal uiteraard de prijs beïnvloeden. Ook de kwaliteit en het soort camera zal een invloed hebben op de prijs. Het is dus moeilijk om hiervoor een prijsindicatie te geven maar als je voor camerabeveiliging wilt gaan, zal dit je minstens €250 kosten.

6. Verlichting

Ten slotte kan je je huis wat veiliger maken door het beter te verlichten. Wanneer je de donkere plekken rond je huis verlicht, zullen deze minder interessant zijn voor dieven en inbrekers. Hierdoor zullen ze namelijk beter zichtbaar zijn en daardoor het risico minder snel lopen om gezien te worden.

Vind een beveiligingsspecialist in jouw buurt

Prijsopbouw inbraakbeveiliging

De kosten voor het installeren van beveiligingssystemen zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw 70/30

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het is duidelijk dat de prijs van een beveiligingssysteem afhankelijk is van meerdere factoren. De prijs wordt namelijk beïnvloedt door het soort beveiligingssysteem en de kwaliteit ervan.

Uiteraard zal ook de installatie geld kosten. Hierin zijn de kosten van het materiaal inbegrepen, maar ook de arbeidskosten. Onthoud dus zeker dat de uiteindelijke prijs die je voor een beveiligingssysteem betaalt, kan oplopen.

Subsidie om huis te laten beveiligen

Een subsidie krijgen om je huis te laten beveiligen, is spijtig genoeg geen optie. Je kan echter wel genieten van een verlaagd btw-tarief van 6 procent. De voorwaarden hiervoor zijn dat de woning waar je het beveiligingssysteem installeert, ouder moet zijn dan tien jaar, dat je de woning enkel gebruikt als privéwoning en dat je het beveiligingssysteem moet laten plaatsen en leveren door één aannemer.

De systemen die in aanmerking komen voor de verlaagde btw, zijn rolluiken en vaste alarmtoestellen.

Je kan naast dit verlaagd btw-tarief in sommige gevallen ook een gemeentelijke premie krijgen. De maatregelen, het bedrag van de premie en de voorwaarden om er één te krijgen, kunnen echter wel verschillen per gemeente of stad. Vraag dit dus zeker eerst eens na!

Beveiligingsinstallateur in jouw regio

Recente aanvragen voor een beveiligingssysteem

dinsdag 26 april 2022

Video intercom met camera installeren

Intercomsysteem installeren. Ik wil graag dat een professional een standaard intercom met camera voor mijn studio installeert. De studio bevindt zich in een complex kantoorgebouw.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 07 april 2022

Beveiligings camera’s installeren

Wij zoeken een vakman die in en om onze flat 21 camera's kan installeren.


Elektra en groepenkast Schiedam
dinsdag 29 maart 2022

Ring deurbelcamera installeren

Ik zoek een elektricien die een ringcameradeurbel kan installeren.


Elektra en groepenkast Bergen op Zoom
vrijdag 17 december 2021

Deurbel met camera en deuropener monteren

Zoek een vakman om een deurbel met camera en elektrisch deuropener te monteren. Zie foto van product


Elektra en groepenkast Amstelveen
zaterdag 04 december 2021

Beveiligingcamera plaatsen/ installeren

2 buiten camera's van Google Nekst, plaatsen en eventueel installeren


Elektra en groepenkast Emmen
maandag 01 november 2021

Ring Floodlight camera ophangen (geen bestaande bedrading of camera aanwezig)

Ik heb een Ring Floodlight Camera aangeschaft maar kom er achter dat deze met losse draden en kroonsteentjes wordt geleverd. Ik heb geen idee hoe je dat moet aansluiten. Tevens hebben we niet eerder een camera gehad en hebben we geen bestaande bedrading ergens hangen om de camera mee te verbinden. Ik ben benieuwd wat het zou kosten en of het mogelijk is om een nieuwe draad te trekken naar een locatie in de buurt van de oprit plus de montage van de camera. Het instellen doen we zelf, het gaat echt om het ophangen en de stroomvoorziening.


Klussen Gasselternijveen

Offertes aanvragen van elektriciens

Offertes aanvragen