Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Huis beveiligen

Huis beveiligen: kosten en beveiligingssystemen

Door je huis te beveiligen met verschillende beveiligingssystemen, zorg je ervoor dat je je veiliger voelt, dat je minder kans loopt op ongevallen en inbraak en dat je telkens met een gerust hart je woning kan verlaten.

Mogelijkheden huis beveiligen tegen inbraak

Camerabewaking

Je kan je huis beveiligen tegen inbraak op verschillende manieren. Eén van die manieren is camerabewaking. Daarnaast kan je je woning ook beveiligen door hierboven genoemde manieren. Andere manieren zijn een cilinderslot laten installeren en meer.

Alarmsysteem

Naast deze zaken kan je je huis ook beveiligen tegen inbraak met behulp van alarmsystemen. Daarnaast zal een alarmsysteem niet enkel je huis beveiligen tegen inbrekers, maar zal het je huis ook beveiligen tegen brand en andere mogelijke gevaren.

Wat kost het om je huis te beveiligen?

De gemiddelde kosten om je huis te beveiligen, bedraagt €1.150. Uiteraard kan je kiezen tussen verschillende pakketten en beveiligingssystemen - zo kan je pakketten aankopen voor €1.000, maar ook voor €2.750.

Inhoud pakket Gemiddelde kosten
Raam- en deurbeveiliging en een alarmsysteem €1.000
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking €1.900
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik €2.750

Keuze tussen verschillende pakketten

Hier zit dus een grote variatie op. Welk pakket je kiest, is afhankelijk van wat je wensen zijn. Een standaardpakket met de basiselementen om je huis te beschermen, zal uiteraard goedkoper zijn dan een pakket met camerabewaking of een compleet beveiligingspakket met rolluiken.

1. Inbraakbeveiliging

Hoeveel inbraakbeveiliging kost, is afhankelijk van zowel de kosten van het materiaal als de arbeidskosten. Ook je keuzes bepalen grotendeels de kosten. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

2. Deurbeveiliging

Zo kan je kiezen voor deurbeveiliging. Je kan je deur beveiligen op meerdere manieren, dus is het belangrijk om een manier te vinden die voor jou veilig aanvoelt en waarmee je toch je budget respecteert. De prijzen om je deur te beveiligen kosten gemiddeld €55 à €500.

3. Raambeveiliging

Ook raambeveiliging en rolluiken zijn effectief tegen inbrekers. Dit kan tussen de €40 en de €300 - afhankelijk van hoe groot je ramen zijn, hoeveel ramen je hebt en welke kwaliteit je wenst. De prijzen voor rolluiken liggen tussen de €180 en de €110.

4. Alarmsysteem

Zoals hierboven reeds gezegd, kan je ook kiezen voor een alarmsysteem. Binnen de alarmsystemen heb je de keuze tussen een alarmsysteem met netsnoer, een draadloos alarmsysteem of een hybride alarmsysteem. De kosten van een alarmsysteem beginnen aan €120 maar kunnen oplopen.

5. Camerabeveiliging

Daarnaast kan je ook kiezen voor camerabeveiliging. Wat camerabeveiliging betreft, zijn er ook meerdere opties. Je koopt namelijk zoveel camera’s als je zelf wilt en dit zal uiteraard de prijs beïnvloeden. Ook de kwaliteit en het soort camera zal een invloed hebben op de prijs. Het is dus moeilijk om hiervoor een prijsindicatie te geven maar als je voor camerabeveiliging wilt gaan, zal dit je minstens €250 kosten.

6. Verlichting

Ten slotte kan je je huis wat veiliger maken door het beter te verlichten. Wanneer je de donkere plekken rond je huis verlicht, zullen deze minder interessant zijn voor dieven en inbrekers. Hierdoor zullen ze namelijk beter zichtbaar zijn en daardoor het risico minder snel lopen om gezien te worden.

Vind een beveiligingsspecialist in jouw buurt

Prijsopbouw inbraakbeveiliging

De kosten voor het installeren van beveiligingssystemen zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw 70/30

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het is duidelijk dat de prijs van een beveiligingssysteem afhankelijk is van meerdere factoren. De prijs wordt namelijk beïnvloedt door het soort beveiligingssysteem en de kwaliteit ervan.

Uiteraard zal ook de installatie geld kosten. Hierin zijn de kosten van het materiaal inbegrepen, maar ook de arbeidskosten. Onthoud dus zeker dat de uiteindelijke prijs die je voor een beveiligingssysteem betaalt, kan oplopen.

Subsidie om huis te laten beveiligen

Een subsidie krijgen om je huis te laten beveiligen, is spijtig genoeg geen optie. Je kan echter wel genieten van een verlaagd btw-tarief van 6 procent. De voorwaarden hiervoor zijn dat de woning waar je het beveiligingssysteem installeert, ouder moet zijn dan tien jaar, dat je de woning enkel gebruikt als privéwoning en dat je het beveiligingssysteem moet laten plaatsen en leveren door één aannemer.

De systemen die in aanmerking komen voor de verlaagde btw, zijn rolluiken en vaste alarmtoestellen.

Je kan naast dit verlaagd btw-tarief in sommige gevallen ook een gemeentelijke premie krijgen. De maatregelen, het bedrag van de premie en de voorwaarden om er één te krijgen, kunnen echter wel verschillen per gemeente of stad. Vraag dit dus zeker eerst eens na!

Beveiligingsinstallateur in jouw regio

Recente aanvragen voor een beveiligingssysteem

dinsdag 23 mei 2023

Bewaking camera installeren

Ik wil 3 bewakingscamera’s installeren


Elektra en groepenkast Barneveld
vrijdag 19 mei 2023

Monteren 2 beveilingscamera's

Wij willen ons hoekhuis beveiligen met 2 camera's die goed moeten zijn in het donker


Behang- en schilderwerk Arnhem
maandag 08 mei 2023

buitenbeveiligimgscamera installeren

Op gevel eerste etege camera installeren (wifi, zonnepaneel)


Klussen Rotterdam
zaterdag 06 mei 2023

Installeren SD kaart in camera

Op ongeveer 3 meter hoogte is er buiten een camera geplaatst bij een eengezinswoning. Er moet een SD-kaart geïnstalleerd worden om op te kunnen nemen. De camera moet dan van de muur gehaald worden en opnieuw weer worden vastgemaakt. De kabels lopen van buiten naar binnen, want deze werkt op netstroom.


Klussen Rotterdam
donderdag 06 april 2023

Buitencamera ophangen

buitencamera vervangen, oude is stuk, is al geboord dus enkel omzetten van de al gekochte camera en instaleren op huidige recorder


Klussen Eindhoven
maandag 27 februari 2023

Camerabewaking aansluiten in huis

Ik zit met een probleem ik heb een camera set gekocht en zelf kabels getrokken en aangesloten alleen ik heb nu 2 beelden en 2 niet en 1 van de beelden komt en gaat steeds weg ik heb het opgezocht en komt door weinig voeding ? Ik kom eerlijk gezegt niet aan uit . Zou iemand mij hier mee kunnen helpen? Alles is aangesloten alleen ergens zit een kleine fout!


Elektra en groepenkast Bergen op Zoom

Offertes aanvragen van elektriciens

Offertes aanvragen