Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Huis beveiligen

Huis beveiligen: kosten en beveiligingssystemen

Door je huis te beveiligen met verschillende beveiligingssystemen, zorg je ervoor dat je je veiliger voelt, dat je minder kans loopt op ongevallen en inbraak en dat je telkens met een gerust hart je woning kan verlaten.

Mogelijkheden huis beveiligen tegen inbraak

Camerabewaking

Je kan je huis beveiligen tegen inbraak op verschillende manieren. Eén van die manieren is camerabewaking. Daarnaast kan je je woning ook beveiligen door hierboven genoemde manieren. Andere manieren zijn een cilinderslot laten installeren en meer.

Alarmsysteem

Naast deze zaken kan je je huis ook beveiligen tegen inbraak met behulp van alarmsystemen. Daarnaast zal een alarmsysteem niet enkel je huis beveiligen tegen inbrekers, maar zal het je huis ook beveiligen tegen brand en andere mogelijke gevaren.

Wat kost het om je huis te beveiligen?

De gemiddelde kosten om je huis te beveiligen, bedraagt €1.150. Uiteraard kan je kiezen tussen verschillende pakketten en beveiligingssystemen - zo kan je pakketten aankopen voor €1.000, maar ook voor €2.750.

Inhoud pakket Gemiddelde kosten
Raam- en deurbeveiliging en een alarmsysteem €1.000
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking €1.900
Raam- en deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik €2.750

Keuze tussen verschillende pakketten

Hier zit dus een grote variatie op. Welk pakket je kiest, is afhankelijk van wat je wensen zijn. Een standaardpakket met de basiselementen om je huis te beschermen, zal uiteraard goedkoper zijn dan een pakket met camerabewaking of een compleet beveiligingspakket met rolluiken.

1. Inbraakbeveiliging

Hoeveel inbraakbeveiliging kost, is afhankelijk van zowel de kosten van het materiaal als de arbeidskosten. Ook je keuzes bepalen grotendeels de kosten. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

2. Deurbeveiliging

Zo kan je kiezen voor deurbeveiliging. Je kan je deur beveiligen op meerdere manieren, dus is het belangrijk om een manier te vinden die voor jou veilig aanvoelt en waarmee je toch je budget respecteert. De prijzen om je deur te beveiligen kosten gemiddeld €55 à €500.

3. Raambeveiliging

Ook raambeveiliging en rolluiken zijn effectief tegen inbrekers. Dit kan tussen de €40 en de €300 - afhankelijk van hoe groot je ramen zijn, hoeveel ramen je hebt en welke kwaliteit je wenst. De prijzen voor rolluiken liggen tussen de €180 en de €110.

4. Alarmsysteem

Zoals hierboven reeds gezegd, kan je ook kiezen voor een alarmsysteem. Binnen de alarmsystemen heb je de keuze tussen een alarmsysteem met netsnoer, een draadloos alarmsysteem of een hybride alarmsysteem. De kosten van een alarmsysteem beginnen aan €120 maar kunnen oplopen.

5. Camerabeveiliging

Daarnaast kan je ook kiezen voor camerabeveiliging. Wat camerabeveiliging betreft, zijn er ook meerdere opties. Je koopt namelijk zoveel camera’s als je zelf wilt en dit zal uiteraard de prijs beïnvloeden. Ook de kwaliteit en het soort camera zal een invloed hebben op de prijs. Het is dus moeilijk om hiervoor een prijsindicatie te geven maar als je voor camerabeveiliging wilt gaan, zal dit je minstens €250 kosten.

6. Verlichting

Ten slotte kan je je huis wat veiliger maken door het beter te verlichten. Wanneer je de donkere plekken rond je huis verlicht, zullen deze minder interessant zijn voor dieven en inbrekers. Hierdoor zullen ze namelijk beter zichtbaar zijn en daardoor het risico minder snel lopen om gezien te worden.

Vind een beveiligingsspecialist in jouw buurt

Prijsopbouw inbraakbeveiliging

De kosten voor het installeren van beveiligingssystemen zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw 70/30

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het is duidelijk dat de prijs van een beveiligingssysteem afhankelijk is van meerdere factoren. De prijs wordt namelijk beïnvloedt door het soort beveiligingssysteem en de kwaliteit ervan.

Uiteraard zal ook de installatie geld kosten. Hierin zijn de kosten van het materiaal inbegrepen, maar ook de arbeidskosten. Onthoud dus zeker dat de uiteindelijke prijs die je voor een beveiligingssysteem betaalt, kan oplopen.

Subsidie om huis te laten beveiligen

Een subsidie krijgen om je huis te laten beveiligen, is spijtig genoeg geen optie. Je kan echter wel genieten van een verlaagd btw-tarief van 6 procent. De voorwaarden hiervoor zijn dat de woning waar je het beveiligingssysteem installeert, ouder moet zijn dan tien jaar, dat je de woning enkel gebruikt als privéwoning en dat je het beveiligingssysteem moet laten plaatsen en leveren door één aannemer.

De systemen die in aanmerking komen voor de verlaagde btw, zijn rolluiken en vaste alarmtoestellen.

Je kan naast dit verlaagd btw-tarief in sommige gevallen ook een gemeentelijke premie krijgen. De maatregelen, het bedrag van de premie en de voorwaarden om er één te krijgen, kunnen echter wel verschillen per gemeente of stad. Vraag dit dus zeker eerst eens na!

Beveiligingsinstallateur in jouw regio

Recente aanvragen voor een beveiligingssysteem

vrijdag 15 september 2023

Plaatsen van camera beveiliging

Ik zou graag camera beveiliging willen hebben rond mijn huis.


Elektra en groepenkast Emmen
maandag 04 september 2023

Offerte voor camera-inspectie riool en herstelopties gresbuis

Nadat er eerder dit jaar een verstopping is geweest, heeft er een camera-inspectie plaats gevonden. Daaruit is geconstateerd dat de gresbuis op bepaalde delen is gescheurd en ook verzakt waardoor de gresbuis nu niet goed meer aansluit op de verticale PVC buis (de proppen hoopten zich op in die hoek van 90 graden). Echter, die camerabeelden zijn nooit gedeeld, dus we tasten eigenlijk in het duister... Graag ontvang ik een offerte voor een camera-inspectie waarbij de beelden gedeeld worden, zodat we zelf ook kunnen zien wat er aan de hand is. We willen ook graag van tevoren (voordat de camera-inspectie wordt uitgevoerd) een goed begrip krijgen van de herstelmogelijkheden (deelreparatie, kousrenovatie/ relining, inlaatrenovatie of gedeeltelijke vervanging) en de daaraan verwante kosten.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
dinsdag 08 augustus 2023

Ring camera deurbel installeren

Ik heb een Ring Floodlight camera en nog twee simpele op batterij, wie kan helpel installeren in Ilpendam?


Klussen Ilpendam
zaterdag 01 juli 2023

camera's installeren met nas

Installeren van mijn camera's in mijn netwerk met mijn nas alle bekabeling en aansluitingen zijn klaar.


Elektra en groepenkast Maassluis
vrijdag 30 juni 2023

Intercom/camera met deuropener vervangen/verplaatsen

Ik zoek elektriciën voor vervanging (bedraad) intercom met deuropener, waarbij monitor moet worden verplaatst van huiskamer naar gang naast meterkast. De huidige deuropener werkt niet en poort sluit niet heel goed.


Elektra en groepenkast Almere
dinsdag 27 juni 2023

Camerabewaking

Ip camera plaatsen en aansluiten. Als het mogelijk is 2,4ghz & 5ghz. Minimaal 1980 x 1080. Opslag op sd kaart .


Elektra en groepenkast Venray

Offertes aanvragen van elektriciens

Offertes aanvragen