Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe centrale verwarming installeren

Boiler laten installeren

Wil je een nieuwe boiler laten installeren? Lees hier alles over de kosten voor het aansluiten van een elektrische boiler of het plaatsen ervan. Ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Elektrische boiler installeren kosten

Het installeren van een elektrische boiler kost gemiddeld tussen €800,- en €1.600,-. Deze prijs is inclusief materiaal en arbeid. Elektrische boilers kosten als snel tussen €200,- tot €1.500,-. 

Boiler installateur kosten

De kosten voor een boiler installateur liggen gemiddeld tussen de €60,- en €75,- per uur. Het installeren van een elektrische boiler neemt gemiddeld 2 tot 3 uur in beslag. 

Wat kost een boiler?

Een boiler kosten gemiddeld tussen de €400,- en €1.600,-. De prijzen kunnen ook oplopen tot wel €6.000,-. Dit is afhankelijk van het type boiler. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het installatiebedrijf dat de boiler installeert. 

Wat kost een boiler per jaar?

Een elektrische boiler kost ongeveer €420,- per jaar. Dan gaan we uit van een boiler met een inhoud van 20 liter of meer en een gemiddeld huishouden dat per jaar 1.900 kWh verbruikt. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de elektriciteitsprijzen van het moment. 

Boiler laten aansluiten?

Prijs per type boiler

Soort Locatie Gemiddelde prijs Voordeel
Elektrisch Keuken €180 - €350 Makkelijk te installeren
Badkamer €1.350 - €1.650 Relatief goedkoop
Gas Keuken €300 - €450 Verwarmt snel
Badkamer €1.500 - €2.500 Laag verbruik
Zonneboiler 100 liter €2.000 - €2.600 Bespaart op energiekosten door gebruik van zonnewarmte
300 liter €4.800 - €5.600

Bij Casius begrijpen we dat het nog best lastig kan zijn om een goed beeld te hebben van wat de kosten kunnen zijn voor een boiler. Hieronder zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij die weergeven hoeveel een boiler kost.

Voordelige boiler

Een voordelige optie voor een boiler is een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter. Dit zou een kleine boiler voor in de keuken kunnen zijn als je weinig warm water gebruikt. Deze boiler kost rond de €180.

Luxe boiler

Heb je een boiler nodig voor het warme water in de badkamer en heb je een douche en een ligbad? Als je een relatief goedkope manier wilt hebben voor het verkrijgen van warm water kun je voor een 150 liter gasboiler kiezen. 

Maximale besparende boiler

Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op energiekosten en een huishouden van twee personen hebt, kun je ervoor kiezen om een zonneboiler met collectoren te laten plaatsen. Een boiler van ruimschoots 100 liter voldoet in zo een geval. Het plaatsen van collectoren en boiler kosten tussen de €2.000,- en €4.000,-. De prijs is afhankelijk van de inhoud van de boiler. 

Boiler kopen en laten installeren

Een boiler kopen en laten installeren kost gemiddeld tussen de €500,- en €700,-. Dit zijn de kosten voor een boiler inclusief installatie. Daarbij gaan we uit van een elektrische boiler die rond de €330,- kost (80 liter) en de monteur drie uur bezig tegen een uurtarief van €60,-. Een goedkope boiler kost ongeveer €250,-. Deze heeft meestal 50 liter aan inhoud. Maar wat kost een boiler van 80 liter? Hiervoor betaal je ongeveer €330,-. Daarvoor krijg je wel een A-merk boiler van bijvoorbeeld het merk Bosch. 

Boiler vervangen voor CV ketel

Het is mogelijk om een boiler te vervangen door een CV ketel. Een CV ketel biedt warm water voor de centrale verwarming. Als je voor zowel de keuken als badkamer warm water nodig hebt, is een CV ketel dus geen goede oplossing. Wel kun je kiezen voor een combinatie van een boiler en CV ketel, ook wel een combi-ketel genoemd. 

Boiler vervangen voor CV ketel kosten

Het vervangen van een boiler voor een CV ketel kost gemiddeld tussen de €1.200,- en €1.800,-. Deze kosten zijn inclusief materiaal en arbeidskosten. De prijs hangt af van de CV ketel die je geplaatst wilt hebben en het bedrijf dat de installatie uitvoert. Een CV ketel kost rond de €1.000,-. Duurder dus dan een boiler!

Voordelen elektrische CV ketel

Het voordeel van een elektrische CV ketel is dat er minder kans op storingen of reparaties zijn. Ook verhoogt een elektrische CV ketel de veiligheid en heeft het lagere energiekosten. Wanneer je de ketel goed onderhoud, hoe energiezuiniger hij is. Daarentegen gaat een elektrische CV ketel langer mee.

Installatiebedrijf

Keukenboiler laten installeren?

Voordelen nieuwe boiler installeren

Wat bepaalt de uiteindelijke prijs wanneer je een nieuwe boiler gaat installeren? Hieronder zie je een paar zaken die hierin meespelen.

Soorten boilers

Zoals hierboven beschreven is zijn er drie soorten boilers: elektrische boilers, gasboilers, en zonneboilers. Ieder type boiler heeft zijn eigen belangrijke kenmerk. Zo is bijvoorbeeld de elektrische boiler relatief voordelig in aanschaf en makkelijk te installeren. Daarom kiezen de meeste mensen ook voor een elektrische boiler.

Elektrische boiler

Een voorbeeld van een elektrische boiler is een doorstroomboiler. Er kleven veel voordelen aan een doorstroomboiler. Zo voorziet de boiler je direct van warm water als je de warmwaterkraan opendraait. Hierdoor kan het waterverbruik verminderen tot wel 30%. 

Een elektrische boiler laten plaatsen heeft daarnaast als voordeel dat je geen wateropslag hebt. Ook is het zo dat de doorstroomboiler het energieverbruik om water te verwarmen tot wel 40% vermindert in vergelijking met een cv-ketel of een (close in) boiler. 

Elektrische boiler prijs

De elektrische boiler prijs ligt gemiddeld tussen de €300,- en €500,-. De prijs is afhankelijk van de inhoud van de boiler. Hiermee is de elektrische boiler wel een goedkopere oplossing van een CV ketel. Deze prijzen liggen vaak rond de €1.000,-.

Elektrische Boiler

Gasboiler

Een gasboiler verwarmt snel het water en houdt een voorraad warm water bij in een thermisch vat. Ook heeft een gasboiler vrij weinig onderhoud nodig. Maar het is niet de milieuvriendelijkste optie. Daarnaast kunnen gasboilers een grote vraag naar warm water niet aan. Dit duurt namelijk vaak lang.

Gasboiler of elektrische boiler?

Een gasboiler is financieel voordeliger dan een elektrische boiler. De kosten zijn natuurlijk wel afhankelijk van de huidige gasprijzen. Daarentegen is een gasboiler wel minder duurzaam dan een elektrische boiler en dus minder goed voor het milieu. In de aanschaf van beide boiler zit geen prijsverschil.

Gasboilers prijzen

De gasboilers prijzen liggen gemiddeld tussen de €1.500,- en €3.000,-. Ook hier is de prijs afhankelijk van de inhoud. Daarmee zit dit type boiler in het midden segment. Een warmtepompboiler en zonneboiler vallen in het hoger segment en zijn vaak 2 x zo duur als de andere alternatieven.

Gasboiler loodgieter

Zonneboiler

De zonneboiler heeft het grote voordeel dat het beter is voor het milieu en je bespaart ermee op je energierekening. Daar naast het een zonneboiler een eindeloze hoeveelheden energie, geen CO2 uitstoot en een lager verbruik fossiele brandstoffen. Dit alles is dus ook kostenbesparend. 

Een zonneboiler als verwarming

Warmtepompboiler

Heb je in je huis een mechanische ventilatie? Heb je ook zonnepanelen? Wil je daarbij een milieuvriendelijke boiler die ook nog eens kostenbesparend is? Denk dan eens aan een warmtepompboiler. 

Een warmtepompboiler haalt energie uit de ventilatielucht om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier tapwater te verwarmen. Daarnaast gebruikt een warmtepompboiler elektrische energie uit het net voor de compressor. Zo wordt je tapwater verwarmd zonder aardgas met deels zelfopgewekte stroom. 

*Mechanische ventilatie houdt in dat er verse lucht via roosters je woning binnen komt. Er hangt in je woning een ventilator(box) die 24 uur per dag lucht afzuigt. 

Heb je naast warmte in de winter, verkoeling nodig in de zomer? De warmtepompboiler verspreidt naast warmte, ook koelte als je dit wil. 

Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler kost gemiddeld tussen de €1.000,- en €3.000,-. Rond de €1.000,- heb je een boiler met een inhoud van +-150 liter. Voor een warmtepompboiler van 300 liter betaal je al snel tegen de €3.000,- aan. Voor het aansluiten van een warmtepompboiler kun je rekenen op zo'n €200,- aan kosten. 

Warmtepomp installateur

Capaciteit boilers

Boilers kunnen verschillende capaciteiten hebben. Welke capaciteit de boiler moet hebben heeft te maken met de plek waar de boiler komt en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer? In dat geval heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Als je een ligbad hebt komt dit al snel op 150 liter uit. Voor in de badkamer zijn alle drie de soorten boilers geschikt.

Wanneer je een keukenboiler nodig hebt, heb je alleen keuze uit gas of elektrisch, een zonneboiler heeft namelijk te veel capaciteit voor alleen een keuken. Als je een boiler gaat aanschaffen is het aan te raden vooraf eerst te controleren of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet. Dit geldt voor in de keuken en badkamer.

Voorbeelden van een keukenboiler zijn een daalderop boiler en een plintboiler.

Welke badkamer boiler?

Welke badkamer boiler je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huishouden.
Een boiler voor 2 personen moet ongeveer 50 liter zijn. Vorm je met meer personen één huishouden, dan is deze capaciteit niet voldoende omdat je meerdere keren achter elkaar wilt kunnen douchen. Maar welke boiler voor 4 personen neem je? Heb je een huishouden met meerdere kinderen, dan is een boiler met een capaciteit 100 liter nodig. Vraag de installateur of verkoper eventueel om advies voor jouw persoonlijke situatie. De boiler badkamer prijs ligt tussen de €1.200,- en €1.600,- Deze kosten zijn inclusief installatie en materiaal. 

Boiler douche

Douchen jij en je partner vaker dan gemiddeld? Ga dan voor een boiler douche met een 50 liter inhoud. Een douchebeurt kost u gemiddeld ongeveer +-40 liter water. Daarna kan de boiler weer water verwarmen en kan er opnieuw gedoucht worden. 

Warm water boiler of CV?

Wil je niet te lang wachten op warm water, dan is een elektrische boiler vaak een goede oplossing. Deze vult zich direct via de warmwaterleiding en werkt dus samen met de combi-ketel. Een extra elektra-groep is vaak niet nodig, aangezien het apparaat alleen bijverwarmt en de aansluitwaarde maar 500 watt is. 

Boiler vervangen

Waarom een boiler installeren?

Wil je een (nieuwe) boiler in de keuken en/of badkamer hebben? Met een nieuwe boiler bespaar je op je energiekosten. Tegelijk heb je in je keuken of je badkamer warm water dat constant op temperatuur wordt gehouden in het voorraadvat. Heb je warm water nodig? Dan komt dat direct uit de kraan!

Schakel via Casius direct een installateur in zowel voor grote als voor kleine klussen. Zo helpen de installateurs je bij het plaatsen van bijvoorbeeld een boiler 80 liter, van een keukenboiler van 10 liter en een close in boiler. Wil je liever geen boiler, maar een cv-ketel? Geen probleem, onze cv-specialisten helpen je graag verder. Ben je benieuwd naar wat voor andere soorten verwarmingen er zijn en wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Kijk dan op de pagina verwarming.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een nieuwe boiler wil laten installeren? Of weet je zeker dat je de oude boiler wil laten vervangen? Wil je graag dat een erkende installateur bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Gas besparen met elektrische boiler

Met een elektrische boiler kun je al snel jaarlijks 250kWh aan gas besparen. Dit staat met de huidige gasprijzen gelijk aan zo'n €60,- dat je bespaart per jaar. Daarmee wordt het overstappen van een gas ketel naar een elektrische boiler meer dan interessant. 

Wanneer boiler vervangen?

Een boiler vervangen is nodig wanneer een reparatie niet meer mogelijk is. Een andere reden kan zijn om energiekosten te besparen door een oude gasboiler te vervangen. Daarnaast is een nieuwe boiler vaak duurzamer is in energieverbruik en heeft dus minder onderhoud nodig.

Recente boiler aanvragen

maandag 23 januari 2023

Doorstroom boiler installeren

Ik wil van het gas af voor verwarmen water in keuken, douche en wastafel. Keueken en badkamer liggen naast elkaar. Ik heb 15 zonnepanelen en krachtstroom is aanwezig. Ik zou graag met doorstroomboiler(s?) werken om het water te verwarmen i.p.v. gas. Om welk type gebouw gaat het?: rijtjeswoning Waarvoor wenst u de warmtepompboiler te gebruiken?: sanitair water verwarmen Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
woensdag 18 januari 2023

Warmtepomp of electrische boiler installeren

Ik ben op zoek naar een pomp, een warmtepomp of een electrische boiler. In ieder geval zoeken we een systeem dat we op onze vloerverwarming (opp 65m2) en (normale) radiatoren in de rest van het huis (opp 190m2) kunnen aansluiten en waarmee we comfortable kunnen leven met 5-6 personen. We hebben 23 zonnepanelen op het dak (12 van 3 jaar oud en 11 hele nieuwe), dus hiermee willen we alles voorzien van electriciteit. Er moet een volledige nieuwe aansluiting komen.


CV en verwarming Rotterdam
maandag 16 januari 2023

Keuken boiler installeren

We willen mogelijk een boiler in de keuken voor warm water. Maat weet niet of het qua stroom gebruik, de stoppen of het mogelijk is.


Installatie- en leidingwerk Bovenkarspel
zaterdag 14 januari 2023

Elektrische boiler installeren

Ik wil een elektrische boiler van 120 liter laten installeren. Ik wil de hr ketel nog laten branden voor de verwarming. Ik wil dat het ergens in april gebeurd.


CV en verwarming Eindhoven
dinsdag 10 januari 2023

Elektrische boiler 120 l leveren en installeren in CV ruimte.

Ivm nieuwe zonnepanelen is een elektrische warmwater boiler i.p.v. de huidige combi CV een interessante optie. De combi CV moet dan wel afgesloten worden voor warm water levering. Een capaciteit van tenminste 120 l lijkt nodig voor de badkamer met ligbad.


CV en verwarming Amersfoort
maandag 02 januari 2023

Elektrische boiler installeren

Wij willen graag een elektrische boiler ter vervanging van de huidige badgeiser. We zijn met 2 personen maar gebruiken veel warm water dus willen een boiler van 200 liter. Op dit moment hebben we geen boiler, dus er moeten leidingen voor verlegd worden. De badgeiser moet ook verwijderd worden.


Installatie- en leidingwerk Zutphen
zaterdag 31 december 2022

Electrische boiler installeren

Oude boiler is verouderd, deze willen we vervangen. Nieuwe moeten we nog aanschaffen, we willen weer een elektrische. Zie de foto van huidige boiler deze is 120 liter, ik verwacht dat we een maat kleiner nemen)


Installatie- en leidingwerk Utrecht
zaterdag 31 december 2022

Doorstroomboiler installeren

Ik wil graag van gas naar stroom en daarvoor wil ik een doorstroomboiler aanscahffen voor een tweepersoonshuishouden. Ik wil graag iemand die ook mee kan kijken welke ik aan moet schaffen.


Verbouwing Papendrecht
donderdag 29 december 2022

Elektrische boiler installeren (~80L)

De oude boiler werkte op het nachtsignaal, nu dit is uitgeschakeld moeten we de boiler handmatig aanzetten, als het warm water op is, vult hij niet meer aan. Daarnaast geeft hij een behoorlijke hoeveelheid water als overdruk. We willen de oude vervangen 50 liter hebben voor een nieuwe, het liefst een 80 liter waar ook goede ervaring mee is.


CV en verwarming Dordrecht
woensdag 28 december 2022

Keukenboiler installeren

Zou graag een offerte willen ontvangen voor het laten installeren van een 10L keukenboiler.


Klussen Drachten
maandag 26 december 2022

Boiler installeren in kelder

Ik zoek een partij voor het plaatsen en installeren van een boiler in de kelder. Het huis is onderkelderd en heeft een hoogte van 2 meter. Ook wil ik graag informatie over de benodigde liters en prijzen van de boilers.


Installatie- en leidingwerk Klazienaveen
woensdag 21 december 2022

Elektrische boiler installeren

Ik zoek een vakman voor het installeren van elektrische boiler voor de verwarming en de badkamer. Verder laat ik mij graag nog informeren en adviseren door de vakman.


CV en verwarming Utrecht

Boiler laten plaatsen?

Offertes aanvragen