Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe centrale verwarming installeren

Boiler

Boiler

Nieuwe boiler nodig? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Wil je een (nieuwe) boiler in de keuken en/of badkamer hebben? Met een nieuwe boiler bespaar op je energiekosten. Tegelijk heb in je keuken of je badkamer warm water dat constant op temperatuur wordt gehouden in het voorraadvat. Heb je warm water nodig? Dan komt dat direct uit de kraan!

Schakel via Casius direct een installateur in zowel voor grote als voor kleine klussen. Zo helpen de installateurs je bij het plaatsen van bijvoorbeeld een boiler 80 liter, van een keukenboiler van 10 liter en een close in boiler. Wil je liever geen boiler, maar een cv-ketel? Geen probleem, onze cv-specialisten helpen je graag verder. Ben je benieuwd naar wat voor andere soorten verwarmingen er zijn en wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Kijk dan op de pagina verwarming.

Weet je al zeker dat je een nieuwe boiler wil laten installeren? Of weet je zeker dat je de oude boiler wil laten vervangen? Wil je graag dat een erkende installateur bij je langs komt om alle vakkundige normen omtrent een boiler installatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een boiler?

De gemiddelde kosten van een boiler liggen rond de €220 inclusief installatie. De prijs van een boiler is onder andere afhankelijk van het aantal liters warm water dat je nodig hebt en het type boiler dat je zoekt. Gaat het om een elektrische boiler, een gasboiler of een zonneboiler? Hieronder zie je een kostenoverzicht met de gemiddelde prijzen van diverse type boilers, inclusief plaatsing.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Locatie Gemiddelde prijs Voordeel
Elektrisch Keuken €180 - €280 Makkelijk te installeren
Badkamer €1.350 - €1.650 Relatief goedkoop
Gas Keuken €300 - €450 Verwarmt snel
Badkamer €1.500 - €2.500 Laag verbruik
Zonneboiler 100 liter €2.000 - €2.600 Bespaart op energiekosten door gebruik van zonnewarmte
300 liter €4.800 - €5.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Boiler Sanitair

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden

Bij Casius begrijpen we dat het nog best lastig kan zijn om een goed beeld te hebben van wat de kosten kunnen zijn voor een boiler. Hieronder zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij die weergeven hoeveel een boiler kost.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd. 

Voordelige optie boiler

Een voordelige optie voor een boiler is een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter. Dit zou een kleine boiler voor in de keuken kunnen zijn als je weinig warm water gebruikt. Deze boiler kost rond de €180.

Luxe optie boiler

Heb je een boiler nodig voor het warme water in de badkamer en heb je een douche en een ligbad? Als je een relatief goedkope manier wilt hebben voor het verkrijgen van warm water kun je voor een 150 liter gasboiler kiezen. De boiler, inclusief installatie, kost rond de €1.500.

Maximale besparing boiler

Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op energiekosten en een huishouden van twee personen hebt, kun je ervoor kiezen om een zonneboiler met collectoren te laten plaatsen. Een boiler van ruimschoots 100 liter voldoet in zo een geval. Het plaatsen van collectoren en boiler kosten rond de €2.000.

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wat bepaalt de uiteindelijke prijs van de kosten van het plaatsen van de nieuwe warmwaterboiler? Hieronder zie je een paar zaken die hierin meespelen.

Soort

Zoals hierboven beschreven is zijn er drie soorten boilers: elektrische boilers, gasboilers, en zonneboilers. Ieder type boiler heeft zijn eigen belangrijke kenmerk. Zo is bijvoorbeeld de elektrische boiler relatief voordelig in aanschaf en makkelijk te installeren. Daarom kiezen de meeste mensen ook voor een elektrische boiler.

Elektrische boiler

Een voorbeeld van een elektrische boiler is een doorstroomboiler. Er kleven veel voordelen aan een doorstroomboiler. Zo voorziet de boiler je direct van warm water als je de warmwaterkraan opendraait. Hierdoor kan het waterverbruik tot wel 30% worden verminderd. 

Daarnaast is een voordeel dat je geen wateropslag hebt. Ook is het zo dat de doorstroomboiler het energieverbruik om water te verwarmen tot wel 40% verminderd in vergelijking met een cv-ketel of een (close in) boiler. 

Elektrische Boiler

Gasboiler

Een gasboiler verwarmt snel het water en houden een voorraad warm water bij in een thermisch vat. Ook heeft een gasboiler vrij weinig onderhoud nodig. Maar het is niet de milieuvriendelijkste optie. Daarnaast kunnen gasboilers een grote vraag naar warm water niet aan. Dit duurt namelijk vaak lang.

Gasboiler loodgieter

Zonneboiler

De zonneboiler heeft het grote voordeel dat het beter is voor het milieu en je ermee bespaart op je energierekening.

Een zonneboiler als verwarming

Warmtepompboiler

Heb je in je huis een mechanische ventilatie*? Heb je ook zonnepanelen? Wil je daarbij een milieuvriendelijke boiler die ook nog eens kostenbesparend is? Denk dan eens aan een warmtepompboiler. 

Een warmtepompboiler haalt energie uit de ventilatielucht om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier tapwater te verwarmen. Daarnaast gebruikt een warmtepompboiler elektrische energie uit het net voor de compressor. Zo wordt je tapwater verwarmd zonder aardgas met deels zelfopgewekte stroom. 

*Mechanische ventilatie houdt in dat er verse lucht via roosters je woning binnen komen. Er hangt in je woning een ventilator(box) die 24 uur per dag lucht afzuigt. 

Heb je naast warmte in de winter, verkoeling nodig in de zomer? De warmtepompboiler verspreidt naast warmte, ook koelte als je dit wil. 

Warmtepomp boiler zwembad verwarmen

Capaciteit

Boilers kunnen verschillende capaciteiten hebben. Welke capaciteit de boiler moet hebben heeft te maken met de plek waar de boiler komt en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer? In dat geval heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Als je een ligbad hebt komt dit al snel op 150 liter uit. Voor in de badkamer zijn alle drie de soorten boilers geschikt.

Wanneer je een keukenboiler nodig hebt, heb je alleen keuze uit gas of elektrisch, een zonneboiler heeft namelijk te veel capaciteit voor alleen een keuken. Als je een boiler gaat aanschaffen is het aan te raden vooraf eerst te controleren of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet. Dit geldt voor in de keuken en badkamer.

Voorbeelden van een keukenboiler zijn een daalderop boiler en een plintboiler.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente boiler aanvragen

donderdag 21 oktober 2021

Moderniseren meterkast.

Het huis is in 1973 gebouwd, er zijn 8 groepen 1-10A-huiskamer+T.V. 2-16A-Ketel-keuken-sere.3-16A-Huiskamer-computer-arco.4-10A-slaapkamers-wc-zolder.//5-16A-wasmachine.6-16A-kruipruimt-garage.7-16A???8-25A.zonpan.Ook is er krachtstroom aangelegd, maar niet meer in gebruik.Wil in toekomst warmwater boiler en 2de set zonpanelen laten plaatsen. A.u.b. offerte ombouwen van deze verouderde kast.


Elektra en groepenkast Venlo
donderdag 21 oktober 2021

Warmteboiler repareren (lekkage)

We hebben een warmteboiler die lekt, dit moet gerepareerd worden.


CV en verwarming IJsselstein
dinsdag 19 oktober 2021

Close-in boiler plaatsen

close-in boiler leveren en inbouwen in keuken. Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Oisterwijk
maandag 18 oktober 2021

Nieuwe boiler plaatsen

Ik wil graag een nieuwe boiler laten plaatsen. Als De prijs naar wens is dan mag de vakman deze boiler ook voor mij aanschaffen.


Tegelwerk en betegelen Oude Pekela
maandag 18 oktober 2021

Elektrische boiler badkamer

Ik overweeg om de badkamer te voorzien van een elektrische boiler. We hebben 18 zonnecollectoren op dak liggen en we zitten nog in een negatief verbruik, vandaar. De badkamer is 2,5 m bij 2,5 m. Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


CV en verwarming Vorden
maandag 18 oktober 2021

Warmtepomp insatelleren 100m2

Wij willen graag een nieuwe warmtepomp laten plaatsen. Er komt vloerverwarming en hier moet hij op aangesloten worden. Er moet ook een zonneboiler op. De oppervlakte van het huis is ongeveer 100m2.


CV en verwarming Lutten
zondag 17 oktober 2021

Boiler plaatsen

Ik wil graag een boiler plaatsen: 8713418016533 Zit nu een plint boiler in is makkelijk te vervangen


Klussen Huizen
donderdag 14 oktober 2021

Krachtstroom aansluiting

Ten behoeve van een doorstroomboiler heb ik een krachtstroom aansluiting nodig.


Elektra en groepenkast Den Haag
woensdag 13 oktober 2021

Gevels van aanbouw isoleren (8,5m2 grondoppervlak)

Ik heb een keuken in een aanbouw achter mijn huis, van ongeveer 2m x 4,25m. Deze uitbouw heeft geen gevelisolatie. Het is dus een erg koude en tochtige keuken. De keuken moet eruit, gevel isoleren, en vervolgens de keuken er weer in. Maar ook: elektriciteit aanpakken, extra stopcontacten, stopcontacten inbouwen en een leiding naar de meterkast leggen voor een elektrische kookplaat (ik heb al een keukengroep in de meterkast). Er moet een terugslagklep in de afzuiginstallatie en een boiler voor warm water. En hoe verwarm ik het? Ik weet niet of vloerverwarming geschikt is. Dus ook daarover graag advies. Wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Winschoten
Offertes aanvragen