Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe centrale verwarming installeren

Boiler

Boiler

Nieuwe boiler nodig? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Wil je een (nieuwe) boiler in de badkamer en/of keuken hebben? Schakel via Casius direct een cv installateur in! Met een nieuwe boiler kan je besparen op je energiekosten. Tegelijk heb in je keuken of je badkamer warm water dat constant op temperatuur wordt gehouden in het voorraadvat. Heb je warm water nodig? Dan komt dat direct uit de kraan! Maar wat gaat een boiler nou kosten? Hieronder lees je er meer over.

Weet je al zeker dat je een nieuwe boiler wil laten installeren? Of wil je graag je oude boiler laten vervangen? Wil je graag dat een cv installateur bij je langs komt om alle vakkundige normen omtrent een boiler installatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een boiler?

De gemiddelde kosten van een boiler liggen rond de €220 inclusief installatie. De prijs van een boiler is onder andere afhankelijk van het aantal liter warm water dat je wenst en het type boiler dat je zoekt. Gaat het om een elektrische boiler, een gasboiler of een zonneboiler? Hieronder zie je een kostenoverzicht met de gemiddelde prijzen van diverse type boilers, inclusief plaatsing.

Soort Locatie Gemiddelde prijs Voordeel
Elektrisch Keuken €180 - Keuken (10L)€280 Makkelijk te installeren
Badkamer €1.350 - €1.650 Relatief goedkoop
Gas Keuken €300 - €450 Verwarmt snel
Badkamer €1.500 - €2.500 Laag verbruik
Zonneboiler 100 liter €2.000 - €2.600 Bespaart op energiekosten door gebruik van zonnewarmte
300 liter €4.800 - €5.600

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Hieronder drie prijsvoorbeelden van hoeveel een boiler kost.

Voordelig

Een voordelige optie is een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter. Dit zou een kleine boiler voor in de keuken kunnen zijn als je weinig warm water gebruikt. Deze boiler kost rond de €180.

Luxe

Heb je een boiler nodig voor het warme water in de badkamer en heb je een douche en een ligbad? Als je een relatief goedkope manier wilt hebben voor het verkrijgen van warm water kun je voor een 150 liter gasboiler kiezen. De boiler, inclusief installatie, kost rond de €1.500.

Maximale besparing

Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op energiekosten en een huishouden van 2 hebt, kun je ervoor kiezen om een zonneboiler met collectoren te laten plaatsen. Een boiler van ruimschoots 100 liter voldoet in zo een geval. Het plaatsen van collectoren en boiler kosten rond de €2.000.

Welke factoren bepalen de kosten van de klus?

Wat bepaalt de uiteindelijke prijs van de kosten van de klus? Hieronder zie je een paar zaken die hierin meespelen.

 

Soort

Zoals hierboven beschreven is zijn er drie soorten boilers: elektrische-, gas-, en zonneboilers. Ieder type boiler heeft zijn eigen belangrijke kenmerk. Zo is bijvoorbeeld de elektrische boiler relatief voordelig in aanschaf en makkelijk te installeren. Daarom kiezen de meeste mensen ook voor een elektrische boiler.
Een gasboiler verwarmt snel het water. De zonneboiler is beter voor het milieu en je bespaart er mee op je energierekening. Jouw persoonlijke voorkeur heeft dus grote invloed op het soort boiler dat je kiest.

 

Capaciteit

Boilers kunnen verschillende capaciteiten hebben. Welke capaciteit de boiler moet hebben heeft te maken met de plek waar de boiler komt en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer? In dat geval heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Als je een ligbad hebt komt dit al snel op 150 liter uit. Voor in de badkamer zijn alle drie de soorten boilers geschikt.
Wanneer je een boiler nodig hebt voor in de keuken, heb je alleen keuze uit gas of elektrisch, een zonneboiler heeft namelijk te veel capaciteit voor alleen een keuken. Als je een boiler gaat aanschaffen is het aan te raden vooraf eerst de controleren of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet. Dit geldt voor in de keuken en badkamer.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen