Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwe centrale verwarming installeren

Boiler

Boiler

Nieuwe boiler nodig? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang maximaal 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio!

Wil je een (nieuwe) boiler in de keuken en/of badkamer hebben? Schakel via Casius direct een installateur in zowel voor grote als voor kleine klussen. Zo helpen de installateurs je bij het plaatsen van bijvoorbeeld een boiler 80 liter, van een keukenboiler van 10 liter en een close in boiler. Wil je liever geen boiler, maar een cv-ketel? Geen probleem, onze cv-specialisten helpen je graag verder. Ben je benieuwd naar watvoor andere soorten verwarmingen er zijn en wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Kijk dan op de pagina Verwarming

Waarom een nieuwe boiler? Met een nieuwe boiler bespaar op je energiekosten. Tegelijk heb in je keuken of je badkamer warm water dat constant op temperatuur wordt gehouden in het voorraadvat. Heb je warm water nodig? Dan komt dat direct uit de kraan! Maar wat gaat een boiler nou kosten? Hieronder lees je er meer over.

Weet je al zeker dat je een nieuwe boiler wil laten installeren? Of weet je zeker dat je oude boiler wil laten vervangen? Wil je graag dat een cv installateur bij je langs komt om alle vakkundige normen omtrent een boiler installatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een boiler?

De gemiddelde kosten van een boiler liggen rond de €220 inclusief installatie. De prijs van een boiler is onder andere afhankelijk van het aantal liters warm water dat je nodig hebt en het type boiler dat je zoekt. Gaat het om een elektrische boiler, een gasboiler of een zonneboiler? Hieronder zie je een kostenoverzicht met de gemiddelde prijzen van diverse type boilers, inclusief plaatsing.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Locatie Gemiddelde prijs Voordeel
Elektrisch Keuken €180 - Keuken (10L)€280 Makkelijk te installeren
Badkamer €1.350 - €1.650 Relatief goedkoop
Gas Keuken €300 - €450 Verwarmt snel
Badkamer €1.500 - €2.500 Laag verbruik
Zonneboiler 100 liter €2.000 - €2.600 Bespaart op energiekosten door gebruik van zonnewarmte
300 liter €4.800 - €5.600

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Bij Casius begrijpen we dat het nog best lastig kan zijn om een goed beeld te hebben van wat de kosten kunnen zijn voor een boiler. Hieronder zetten we drie prijsvoorbeelden voor je op een rij die weergeven hoeveel een boiler kost.

 

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen die hieronder worden genoemd. 

Voordelige optie boiler

Een voordelige optie is voor een boiler is een elektrische boiler met een inhoud van 10 liter. Dit zou een kleine boiler voor in de keuken kunnen zijn als je weinig warm water gebruikt. Deze boiler kost rond de €180.

Luxe optie boiler

Heb je een boiler nodig voor het warme water in de badkamer en heb je een douche en een ligbad? Als je een relatief goedkope manier wilt hebben voor het verkrijgen van warm water kun je voor een 150 liter gasboiler kiezen. De boiler, inclusief installatie, kost rond de €1.500.

Maximale besparing boiler

Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op energiekosten en een huishouden van 2 hebt, kun je ervoor kiezen om een zonneboiler met collectoren te laten plaatsen. Een boiler van ruimschoots 100 liter voldoet in zo een geval. Het plaatsen van collectoren en boiler kosten rond de €2.000.

Welke factoren bepalen de kosten van de klus?

Wat bepaalt de uiteindelijke prijs van de kosten van het plaatsen van de nieuwe warmwaterboiler? Hieronder zie je een paar zaken die hierin meespelen.

Soort

Zoals hierboven beschreven is zijn er drie soorten boilers: elektrische boilers, gasboilers, en zonneboilers. Ieder type boiler heeft zijn eigen belangrijke kenmerk. Zo is bijvoorbeeld de elektrische boiler relatief voordelig in aanschaf en makkelijk te installeren. Daarom kiezen de meeste mensen ook voor een elektrische boiler.

Elektrische boiler

Een voorbeeld van een elektrische boiler is een doorstroomboiler. Er kleven veel voordelen aan een doorstroomboiler. Zo voorziet de boiler je direct van warm water als je de warmwaterkraan opendraait. Hierdoor kan het waterverbruik tot wel 30% worden verminderd. 

Daarnaast is een voordeel dat je geen wateropslag hebt. Ook is het zo dat de doorstroomboiler het energieverbruik om water te verwarmen tot wel 40% verminderd in vergelijking met een cv-ketel of een (close in) boiler. 

Gasboiler

Een gasboiler verwarmt snel het water en houden een voorraad warm water bij in een thermisch vat. Ook heeft een gasboiler vrij weinig onderhoud nodig. Maar het is niet de milieuvriendelijkste optie. Gasboilers kunnen daarnaast het vaak niet aan om de vraag naar veel warm water op te warmen. Dit duurt namelijk vaak lang.

Zonneboiler

De zonneboiler heeft het grote voordeel dat het beter is voor het milieu en je ermee bespaart op je energierekening.

Warmtepompboiler

Heb je in je huis een mechanische ventilatie*? Heb je ook zonnepanelen? Wil je daarbij een milieuvriendelijke boiler die ook nog eens kostenbesparend is? Denk dan eens aan een warmtepompboiler. 

Een warmtepompboiler haalt energie uit de ventilatielucht om op een efficiënte en milieuvriendelijke manier tapwater te verwarmen. Daarnaast gebruikt een warmtepompboiler elektrische energie uit het net voor de compressor. Zo wordt je tapwater verwarmd zonder aardgas met deels zelfopgewekte stroom. 

*Mechanische ventilatie houdt in dat er verse lucht via rooster je woning binnen komen. Er hangt in je woning een ventilator(box) die 24 uur per dag lucht afzuigt. 

Heb je naast warmte in de winter, verkoeling nodig in de zomer? De warmtepompboiler verspreidt naast warmte, ook koelte als je dit wil. 

Capaciteit

Boilers kunnen verschillende capaciteiten hebben. Welke capaciteit de boiler moet hebben heeft te maken met de plek waar de boiler komt en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer? In dat geval heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Als je een ligbad hebt komt dit al snel op 150 liter uit. Voor in de badkamer zijn alle drie de soorten boilers geschikt.

Wanneer je een keukenboiler nodig hebt, heb je alleen keuze uit gas of elektrisch, een zonneboiler heeft namelijk te veel capaciteit voor alleen een keuken. Als je een boiler gaat aanschaffen is het aan te raden vooraf eerst te controleren of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet. Dit geldt voor in de keuken en badkamer.

Voorbeelden van een keukenboiler zijn een daalderop boiler en een plintboiler 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen