Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Voegwerk gevel

Voegwerken

Wist je dat voegwerk niet alleen voor de sier is, maar schimmel en vocht in je muur voorkomt? Nieuw voegwerk nodig? Lees snel verder voor de mogelijkheden, prijzen en offertes op maat.

Moet je je voegen reinigen? Of moet je de voegen van je badkamer schoonmaken? Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? De voegbedrijven via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als kleine klussen. 

Voegwerk is het zichtbare deel tussen de bakstenen van je gevel. Deze kunnen slijten door de weersomstandigheden, waardoor ze barsten krijgen en gaan brokkelen. Wanneer dat zo is kan dit voor problemen zorgen, zoals schimmel, of vocht dat door de muren trekt en lekkages. Om dat te voorkomen is het verstandig om het voegwerk op tijd te vervangen. Niet alleen beschermt voegwerk je huis, de uitstraling wordt ook mooier en de verkoopprijs kan daardoor stijgen. 

Naast de voegwerken reinigen kunnen de voegbedrijven via Casius je ook helpen met het impregneren van je muren. Zo wordt je gevel optimaal beschermd tegen vuil en de verschillende weersomstandigheden. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de voegbedrijven zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten voegwerken

De kosten voor het voegwerk vervangen en het voegwerk schoonmaken zijn afhankelijk van een aantal zaken. Voor het voegwerk vervangen bepalen de volgende zaken de uiteindelijke kosten: het soort woning, de leeftijd van de woning, het soort voeg dat nodig is en het aantal vierkante meter waarvan het voegwerk vervangen moet worden. Voor het voegwerk schoonmaken bepaalt het soort methode die gebruikt wordt om de gevel te reinigen, de prijs. 

Naast het voegwerk vervangen of schoonmaken, moet de gevel vaak geïmpregneerd worden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten van het voegwerk herstellen, het voegwerk schoonmaken en impregneren.

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Voegen €600 - €800
Reinigen en voegen €1.400 - €1.800
Zandstralen, voegen en impregneren €4.300 - €4.900

Hieronder staat een kostenoverzicht van de 3 belangrijkste methodes om het snelste de viezigheid op je gevels te verwijderen. 

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs per m2
Stoomreiniging gevel 3 tot 8 euro per m2
Chemische reiniging van gevel 6 tot 11 euro per m2
Zandstralen van gevel 10 tot 17 euro per m2

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Voegwerk 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden voegwerken

Je kan uit verschillende opties kiezen als je de voegen van je woning laat vervangen. Hieronder zetten wij 3 mogelijkheden op een rij. Let op: dit zijn indicaties, in de praktijk kunnen de prijzen verschillen.

Alleen voegen

Wil je alleen de voegen vervangen? Dan betaal je gemiddeld tussen de €1.200 en €1.600.

Het voegwerk vervangen is een grote kostenpost, maar het voegwerk vervangen is niet voor niets: door het renoveren van de voegen is je gevel weer als nieuw, wordt je gevel optimaal beschermd tegen weersomstandigheden, stijgt je de waarde van je woning flink en de gevel gaat langer mee.  

Wil je een unieke en nette uitstraling aan je woning? Laat een schaduwvoeg of een knipvoeg  aanbrengen aan je gevel!

Reinigen en voegen

Heb jij een vrijstaande woning en wil je graag de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan kan je een schaduwvoeg laten aanbrengen. Dit kost tussen de €1.400 en €1.800, inclusief het reinigen van je gevel. Wil je meer weten over het reinigen van je gevel? Kijk dan op de pagina gevelreiniging.

Zandstralen, voegen en impregneren

Heb je knipvoegen en wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Laat de gevel dan gelijk impregneren. Dit om waterschade te voorkomen en een betere isolatie van je woning te creëren. De kosten van deze afwerking liggen tussen de €4.300 en €4.900.

Welke factoren bepalen de kosten van voegwerk?

Wat de prijs bepaalt van het voegwerk hangt af van een aantal zaken. Hieronder zijn deze uitgewerkt.

Wel of niet reinigen?

Het vervangen van voegwerk verbetert de uitstraling van je woning al aanzienlijk, maar voor een nog beter resultaat is het goed om je gevel direct te laten reinigen. De vervuiling of aanslag worden van je stenen en voegen verwijderd. De kosten van het laten reinigen van je gevel zijn ongeveer €10 per vierkante meter. Wanneer je meerdere werkzaamheden laat uitvoeren, kan de prijs lager uitvallen. Voor meer informatie over gevelreiniging, kijk op de pagina gevelreiniging.

Soort voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegwerk. Hieronder zie je van ieder voorkomend voegwerk de gemiddelde prijzen, met een kleine uitleg hoe het soort voeg eruit ziet.

Soort voeg Gemiddelde kosten per m² Opmerking
Platvol gladde/geborstelde voeg €10 Meest voorkomend, uitgelijnd met de stenen in je gevel
Snijvoeg of gesneden voeg €55 - €85 Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar, vaak bij monumentale panden
Knipvoeg of geknipte voeg €55 - €100 Vergelijkbaar met snijvoeg. maar steekt uit de gevel, strakke belijning
Glad verdiepte voeg €10 Voeg dieper dan de stenen, steensoort komt beter tot z’n recht
Schaduwvoeg €11 Schuin aflopende hoek, schaduw accentueert de horizontale lijnen
Daggestreep €45 Verbloemd het grillige verloop van de stenen, streep in de lintvoeg (horizontale voeg)

Voegwerk beschermen

Na het reinigen en vervangen van je voegwerk is het belangrijk om je gevel zo goed mogelijk te beschermen, om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Impregnatie van de stenen en het voegwerk beschermt je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft impregnatie ook een isolerende werking, waardoor je energierekening zal dalen. De kosten van het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor voegen

dinsdag 06 december 2022

De voegen van de gevels renoveren

Ik zoek een gevelspecialist voor het herstellen van de voegen. Graag zsm, fijn indien relatief spoedig mogelijk max 85 m2 (beetje afhankelijk van inschatting of alleen zijkant of alles noodzakelijk is). Jaren 30 woning. Hoekwoning. Eventueel ander gevelwerk, maar dat in onderling overleg.


Gevel- en metselwerk Haarlem
maandag 05 december 2022

Voegen renoveren (~40m2)

De kopse kant van de boerderij heeft op diverse plekken het voegwerk verloren. De vraag is of een gehele voegreparatie nodig is of alleen maar reparatie van de opengevallen voegen. De totale oppervlakte betreft ongeveer 40m2.


Gevel- en metselwerk Nederweert
maandag 28 november 2022

Voorgevel reinigen + voegen

Zoek een vakman voor het reinigen en opnieuw voegen van de voorgevel. Het gaat om ~10m2.


Gevel- en metselwerk Oude-Tonge
maandag 28 november 2022

Crepi & cementbepleistering

We willen in eerste instantie kijken of het haalbaar is om het achterste deel van ons huis te isoleren en met crepi te laten bepleisteren. Dit is een aanbouw uit de jaren 80, dus er is ook een spouwmuur aanwezig. Ik verwacht dat het isoleren van de spouwmuur in combinatie met Crepi goedkoper is dan het aanbrengen van isolatie aan de buitenkant? Ik wilde even foto's bijvoegen maar zie daar geen mogelijkheid voor. Wil je de muren ook laten isoleren?: ja / misschien Welke oppervlakte moet bekleed worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Velp
donderdag 24 november 2022

Gemetselde schoorsteen renoveren

Wij zoeken een bedrijf dat de gedeelde schoorsteen van 2 rijtjeshuizen kan renoveren. De huizen zijn gebouwd in 1935 en de schoorsteen bestaat uit metselwerk. Renovatie kan bestaan uit opnieuw voegen of bestaand metselwerk vervangen door nieuw metselwerk, maar dat moet de vakman maar beslissen.


Gevel- en metselwerk Eindhoven
maandag 21 november 2022

Gevels renoveren (~30m2)

De voorgevel, een deel van tussenmuur en de zijgevel moeten hersteld /gerenoveerd worden. Het zal gereinigd moeten worden, de voegen moeten hersteld worden er bevinden zich een aantal scheuren in de muur die hersteld moeten worden. Ik zoek een partij die mij hiervoor een offerte kan bieden en natuurlijk ook kan uitvoeren. De totale oppervlakte betreft ongeveer 30m2.


Gevel- en metselwerk Denekamp
maandag 21 november 2022

Voegwerk vernieuwen + impregneren

Ik wil graag de voegen van de zijkanten van mijn huis opnieuw gedaan hebben. De steensoort is ijsselsteen. Beide zijdes zijn ongeveer 10 bij 6(hoogte is een schatting) oude voegen moeten er uit geslepen worden. Nieuwe voegen plaatsen en ook impregneren.


Gevel- en metselwerk Zuid-Beijerland
maandag 21 november 2022

Voorgevel opnieuw metselen (~25m2)

Ik wil graag mijn gehele voorgevel opnieuw laten metselen. Dit betreft +- 25m2, daarna ook invoegen.


Gevel- en metselwerk Roosendaal
maandag 14 november 2022

De voor en achter gevel reinigen, impregneren en opnieuw voegen

Voegwerk herstellen en gevel schoonmaken/zandstralen. Er zat vroeger klimop tegen het huis en dat is nu weg. Betreft de voor en achter gevel. Ik kan foto's toesturen om de situatie te verduidelijken. Gaat om zandstralen, impregneren en opnieuw voegen en betreft ongeveer. 60 - 70 m2


Gevel- en metselwerk Etten-Leur
Offertes aanvragen