Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Voegwerk gevel

Voegwerken

Voegwerken

Wist je dat voegwerk niet alleen voor de sier is, maar schimmel en vocht in je muur voorkomt? Nieuw voegwerk nodig? Lees snel verder voor de mogelijkheden, prijzen en offertes op maat.

Moet je je voegen reinigen? Of moet je de voegen van je badkamer schoonmaken? Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? De voegbedrijven via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als kleine klussen. 

Voegwerk is het zichtbare deel tussen de bakstenen van je gevel. Deze kunnen slijten door de weersomstandigheden, waardoor ze barsten krijgen en gaan brokkelen. Wanneer dat zo is kan dit voor problemen zorgen, zoals schimmel, of vocht dat door de muren trekt en lekkages. Om dat te voorkomen is het verstandig om het voegwerk op tijd te vervangen. Niet alleen beschermt voegwerk je huis, de uitstraling wordt ook mooier en de verkoopprijs kan daardoor stijgen. 

Naast de voegwerken reinigen kunnen de voegbedrijven via Casius je ook helpen met het impregneren van je muren. Zo wordt je gevel optimaal beschermd tegen vuil en de verschillende weersomstandigheden. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de voegbedrijven zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten voegwerken

De kosten voor het voegwerk vervangen en het voegwerk schoonmaken zijn afhankelijk van een aantal zaken. Voor het voegwerk vervangen bepalen de volgende zaken de uiteindelijke kosten: het soort woning, de leeftijd van de woning, het soort voeg dat nodig is en het aantal vierkante meter waarvan het voegwerk vervangen moet worden. Voor het voegwerk schoonmaken bepaalt het soort methode die gebruikt wordt om de gevel te reinigen, de prijs. 

Naast het voegwerk vervangen of schoonmaken, moet de gevel vaak geïmpregneerd worden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten van het voegwerk herstellen, het voegwerk schoonmaken en impregneren.

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Voegen €600 - €800
Reinigen en voegen €1.400 - €1.800
Zandstralen, voegen en impregneren €4.300 - €4.900

Hieronder staat een kostenoverzicht van de 3 belangrijkste methodes om het snelste de viezigheid op je gevels te verwijderen. 

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs per m2
Stoomreiniging gevel 3 tot 8 euro per m2
Chemische reiniging van gevel 6 tot 11 euro per m2
Zandstralen van gevel 10 tot 17 euro per m2

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Voegwerk 1

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden voegwerken

Je kan uit verschillende opties kiezen als je de voegen van je woning laat vervangen. Hieronder zetten wij 3 mogelijkheden op een rij. Let op: dit zijn indicaties, in de praktijk kunnen de prijzen verschillen.

Alleen voegen

Wil je alleen de voegen vervangen? Dan betaal je gemiddeld tussen de €1.200 en €1.600.

Het voegwerk vervangen is een grote kostenpost, maar het voegwerk vervangen is niet voor niets: door het renoveren van de voegen is je gevel weer als nieuw, wordt je gevel optimaal beschermd tegen weersomstandigheden, stijgt je de waarde van je woning flink en de gevel gaat langer mee.  

Wil je een unieke en nette uitstraling aan je woning? Laat een schaduwvoeg of een knipvoeg  aanbrengen aan je gevel!

Reinigen en voegen

Heb jij een vrijstaande woning en wil je graag de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan kan je een schaduwvoeg laten aanbrengen. Dit kost tussen de €1.400 en €1.800, inclusief het reinigen van je gevel. Wil je meer weten over het reinigen van je gevel? Kijk dan op de pagina gevelreiniging.

Zandstralen, voegen en impregneren

Heb je knipvoegen en wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Laat de gevel dan gelijk impregneren. Dit om waterschade te voorkomen en een betere isolatie van je woning te creëren. De kosten van deze afwerking liggen tussen de €4.300 en €4.900.

Welke factoren bepalen de kosten van voegwerk?

Wat de prijs bepaalt van het voegwerk hangt af van een aantal zaken. Hieronder zijn deze uitgewerkt.

Wel of niet reinigen?

Het vervangen van voegwerk verbetert de uitstraling van je woning al aanzienlijk, maar voor een nog beter resultaat is het goed om je gevel direct te laten reinigen. De vervuiling of aanslag worden van je stenen en voegen verwijderd. De kosten van het laten reinigen van je gevel zijn ongeveer €10 per vierkante meter. Wanneer je meerdere werkzaamheden laat uitvoeren, kan de prijs lager uitvallen. Voor meer informatie over gevelreiniging, kijk op de pagina gevelreiniging.

Soort voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegwerk. Hieronder zie je van ieder voorkomend voegwerk de gemiddelde prijzen, met een kleine uitleg hoe het soort voeg eruit ziet.

Soort voeg Gemiddelde kosten per m² Opmerking
Platvol gladde/geborstelde voeg €10 Meest voorkomend, uitgelijnd met de stenen in je gevel
Snijvoeg of gesneden voeg €55 - €85 Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar, vaak bij monumentale panden
Knipvoeg of geknipte voeg €55 - €100 Vergelijkbaar met snijvoeg. maar steekt uit de gevel, strakke belijning
Glad verdiepte voeg €10 Voeg dieper dan de stenen, steensoort komt beter tot z’n recht
Schaduwvoeg €11 Schuin aflopende hoek, schaduw accentueert de horizontale lijnen
Daggestreep €45 Verbloemd het grillige verloop van de stenen, streep in de lintvoeg (horizontale voeg)

Voegwerk beschermen

Na het reinigen en vervangen van je voegwerk is het belangrijk om je gevel zo goed mogelijk te beschermen, om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Impregnatie van de stenen en het voegwerk beschermt je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft impregnatie ook een isolerende werking, waardoor je energierekening zal dalen. De kosten van het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor voegen

maandag 17 januari 2022

Gevel isoleren

Ik ben op zoek naar de mogelijkheden voor een zo dun mogelijk isolatiesysteem langs de buitenkant, om problemen met aansluitingen op de dakrand/goot te minimaliseren. De gevels zijn nu al deels gestukt, deels geverfd (al minstens 100 jaar, dus 100% dampdicht. Op de onderste 80cm na waar de stootvoegen voor de spouw in uitkomen. Een spouwmuurisolatie oplossing die toegepast kan worden zou ook een optie kunnen zijn (spouw ca 4-5cm) Gaat ongeveer om 121 m2.


Gevel- en metselwerk Oostvoorne
zaterdag 15 januari 2022

Gevel renoveren en voegen 25m2

Wij willen de gevel laten renoveren en opnieuw laten voegen. Het gaat om een voortuin muurtje van 15 vierkante meter. De buren hebben er eentje van 10m2, die moet ook meegenomen worden.


Gevel- en metselwerk IJmuiden
woensdag 12 januari 2022

Houten gevelbekleding vervangen 100m2 + opnieuw voegen

Ik wil graag mijn gevel renoveren. Het is een houten wand en er zit geen steen achter dus we willen dit hout vervangen. Het is ongeveer 100m2. Het is denk ik hardhout. Een gedeelte van het gebouw moet ook opnieuw gevoegd.


Gevel- en metselwerk Vlaardingen
dinsdag 11 januari 2022

Metselwerk en voegen herstellen (~175m2)

Van ons vrijstaande woonhuis is op diverse plaatsen het voegwerk in minder goede staat en vooral bij de latrines van ramen en deuren zijn een aantal stenen gescheurd. Ik wil dit dus hersteld/opnieuw gevoegd hebben.


Gevel- en metselwerk Vlijmen
maandag 10 januari 2022

Metselwerk herstellen en opnieuw voegen (12,5m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevel kan repareren. Het gaat om het herstellen van het metselwerk en het opnieuw voegen. De oppervlakte schat ik op een 12,5m2.


Gevel- en metselwerk De Meern
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

De aanvraag is niet volledig, omdat ik maar 1 button kan aankruisen van gevel impregneren.Ginderover 48 in Heeze is een huis uit 1908 en het gaat om de aangebouwde bijkeuken wat een plat dak heeft en enkelsteens muur (de voegen buiten zijn nog goed); het plafond is ook goed geisoleerd). Het gaat om 2 muren waarvan we de schimmel weliswaar hebben verwijderd, maar dit is symptoombestrijding, het speelt al langer. Het gaat om ongeveer 15m2. Bij één muur is ook ooit aan de bovenkant van het platte dak vocht naar binnen gekomen, dus dat water/vocht door het platte dak bij felle regenbui naar binnen komt kan ik niet uitsluiten. Daarom had ik graag ook "Lek in het platte dak" als optie aangekruisd. Er staat nu vrijwel altijd flink wat water op het platte dak (behalve in de zomer); liever had ik gezien dat de afvoer van het water op een lager punt was, maar een dakbedekker zegt altijd dat dit niets uitmaakt of er al dan niet water staat op een bitumen plat dak. Mijn voorstel zou zijn om een offerte voor impregneren van 15m2 en dat u op locatie kijkt wat u nog meer kunt doen, we overleggen dan even en wellicht kunt dit dan meteen uitvoeren obv nacalculatie. Ook is de binnenmuur bij de achterdeur niet beter geworden, dat moet bij de randen weer gestückt worden en daarna opnieuw gewit, maar ik weet niet hoever jullie service loopt. Indien gewenst kan ik nog foto's toesturen, maar als u dichtbij woont, kunt u ook aankomen.


Gevel- en metselwerk Heeze
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren

Voorzijde en linkerzijde van onze oude dijkoning van ijsselsteentjes opnieuw voegen, andere zijdes zijn nog goed en volgt 1 of 2 jaar later oppervlakte 75m2 Kan eventueel foto’s opsturen. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Ridderkerk
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren (17m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan renoveren. Het betreft het reinigen, impregneren en het herstellen van de voegen. Het gaat om ongeveer 18m2.


Gevel- en metselwerk Huizen
maandag 03 januari 2022

Gevels renoveren

Ik zou graag een offerte ontvangen voor het renoveren van een gevel. Dit betekent, voegen verwijderen en vervangen en een aantal stenen vervangen. Gaat om 50 a 100 m2.


Gevel- en metselwerk Rossum
Offertes aanvragen