Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Voegwerk gevel

Voegwerken

Voegwerken

Wist je dat voegwerk niet alleen voor de sier is, maar schimmel en vocht in je muur voorkomt? Nieuw voegwerk nodig? Lees snel verder voor de mogelijkheden, prijzen en offertes op maat.

Voegwerk is het zichtbare deel tussen de bakstenen van je gevel. Deze kunnen slijten door de weersomstandigheden, waardoor ze barsten krijgen en gaan brokkelen. Wanneer dat zo is kan dit voor problemen zorgen, zoals schimmel, vocht dat door de muren trekt en lekkages. Om dat te voorkomen is het verstandig om het voegwerk op tijd te vervangen. Niet alleen beschermt voegwerk je huis, de uitstraling wordt ook mooier en de verkoopprijs kan daardoor stijgen. Wil je weten wat in jouw situatie mogelijk is en wat de kosten zullen bedragen? Lees dan verder!

Kosten voegwerken

De kosten voor het voegwerk zijn afhankelijk van een aantal zaken. Zo bepaalt het soort woning de uiteindelijke kosten, het soort voeg dat nodig is, de leeftijd van de woning en het aantal vierkante meter waarvan het voegwerk vervangen moet worden. Daarnaast moet vaak ook gelijk de gevel gereinigd en geïmpregneerd worden.

De kosten voor voegwerk beginnen vanaf €10 per m² en kunnen oplopen tot €85 per m². De gemiddelde totaalprijzen van het vervangen van de voegen van je gevel, uitgaande van een gevel van 60 m². Hieronder in de tabel zie je een kostenoverzicht van de gemiddelde prijs per werkzaamheid

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Voegen €600 - €800
Reinigen en voegen €1.400 - €1.800
Zandstralen, voegen en impregneren €4.300 - €4.900

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Je kan uit verschillende opties kiezen als je de voegen van je woning laat vervangen.

 

Alleen voegen

Wil je alleen de voegen vervangen? Dan betaal je voor de meest voorkomende voeg (platvol) tussen de €600 en de €800.

Reinigen en voegen

Heb jij een vrijstaande woning en wil je graag de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan kan je een schaduwvoeg laten aanbrengen. Dit kost tussen de €1.400 en €1.800, inclusief het reinigen van je gevel. Wil je meer weten over het reinigen van je gevel? Klik dan hier.

Zandstralen, voegen en impregneren

Heb je knipvoegen (hier later meer over) en wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Laat de gevel dan gelijk impregneren, om zo waterschade te voorkomen en een betere isolatie van je woning te creëren. De kosten van deze afwerking liggen tussen de €4.300 en €4.900.

Welke factoren bepalen de kosten van het voegwerk?

Wat de prijs bepaald van het voegwerk hangt af van een aantal zaken. Hieronder zijn deze uitgewerkt.

 

Wel of niet reinigen?

Het vervangen van voegwerk verbetert de uitstraling van je woning al aanzienlijk, maar voor een nog beter resultaat is het goed om je gevel direct te laten reinigen. De vervuiling of aanslag worden van je stenen en voegen verwijderd. De kosten van het laten reinigen van je gevel zijn ongeveer €10 per vierkante meter. Wanneer je meerdere werkzaamheden laat uitvoeren, kan de prijs lager uitvallen. Voor meer informatie over gevelreiniging, klik je hier.

Soort voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegwerk. Hieronder zie je van ieder voorkomend voegwerk de gemiddelde prijzen, met een kleine uitleg hoe het soort voeg eruit ziet.

Soort voeg Gemiddelde kosten per m² Opmerking
Platvol gladde/geborstelde voeg €10 Meest voorkomend, uitgelijnd met de stenen in je gevel
Snijvoeg of gesneden voeg €55 - €85 Onregelmatigheden in de steen duidelijk zichtbaar, vaak bij monumentale panden
Knipvoeg of geknipte voeg €55 - €100 Vergelijkbaar met snijvoeg. maar steekt uit de gevel, strakke belijning
Glad verdiepte voeg €10 Voeg dieper dan de stenen, steensoort komt beter tot z’n recht
Schaduwvoeg €11 Schuin aflopende hoek, schaduw accentueert de horizontale lijnen
Daggestreep €45 Verbloemd het grillige verloop van de stenen, streep in de lintvoeg (horizontale voeg)

Voegwerk beschermen

Na het reinigen en vervangen van je voegwerk is het belangrijk om je gevel zo goed mogelijk te beschermen, om er nog zo lang mogelijk te kunnen genieten. Impregnatie van de stenen en het voegwerk beschermt je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft impregnatie ook een isolerende werking, waardoor je energierekening zal dalen. De kosten van het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen