Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Stukadoor gezocht

Stukadoor gezocht? Vind stukadoors

Zoek je een stukadoor voor al je stucwerk? Vind hier de prijzen die een stukadoorsbedrijf rekent en vraag gratis offertes aan van de beste stukadoors uit jouw regio!

Stukadoor in de buurt vinden?

Stukadoor per m2

Een stukadoor kost gemiddeld tussen de €12,- en €24,- per m2. Voor het stucen van een plafond rekent een stukadoor tussen de €17 en €26,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en loonkosten maar exclusief BTW.

Dus hoe duur is een stukadoor?

Hoe duur een stukadoor is hangt af van de meerder factoren. Zaken die de prijs beïnvloeden zijn de keuze voor het materiaal, de grootte van de klus en het stukadoorsbedrijf dat je inhuurt. Hierbij een overzicht van de stucwerk prijs per m2 per afwerking soort:

Afwerkingsoort Prijs m2 incl materiaal en loonkosten
Behangklaar stucen (Bijna glad) € 10 – € 18
Sausklaar stucen (strak en glad) € 15 – € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel) € 12 – € 23
Plafond glad stucen (pleisterwerk) € 15 – € 30
Schuurwerk plafond € 18 – € 25
Spackspuiten € 8 – € 11

De bovenstaande prijzen uit de tabel zijn inclusief materiaal en loonkosten, maar exclusief BTW.

BTW stucwerk

Voor het laten stucen van je woning geldt een BTW-tarief van 9%. Is jouw woning jonger dan 2 jaar? Dan wordt een tarief van 21% BTW in rekening gebracht. Het BTW stukadoor 2022 tarief is dus afhankelijk van hoe oud je woning is. Het BTW tarief stukadoor 2021 was hetzelfde als in 2022.

Behangklaar stucen

In het geval van behangklaar stucen wordt de muur geëgaliseerd zodat de muur behangen of geschilderd kan worden. In tegenstelling tot sausklaar stucen, wordt er geen nieuwe stuclaag aangebracht, maar worden oneffenheden en andere beschadigingen gladgestreken tot 1 mm. De muur is dus niet volledig glad. Dit is de goedkoopste methoden om je muur te laten stucen. De kosten hiervoor zijn tussen €10,- en €18,- per m2.

Sausklaar stucen 

Sausklaar stucen is de meest gekozen optie. Wil je het plafond of de muren glad stucen? Kies dan voor pleisterwerk oftewel sausklaar stucen. Met glad pleisterwerk worden alle oneffenheden door de stukadoor glad gestuct. Dit is ideaal wanneer je de muur strak wilt schilderen, maar ook wanneer je kiest om te behangen.

Heb je een nieuwbouwwoning en wil je deze laten stucen? Dan wordt vaak geadviseerd om voor glad pleisterwerk te kiezen. Mocht er namelijk scheurvorming ontstaan in het stucwerk, dan is het met pleisterwerk het meest eenvoudig om dit te herstellen. Het aanbrengen van door een stukadoor kost tussen €15,- en €25,- per m2

Huis stucen buitenmuur voor en na

Sierpleisterwerk

Sierpleister is een decoratieve afwerking. Het is scheurvast, tijdloos en het blijft dezelfde kleur houden bij beschadigingen. Dit laatste komt doordat de stukadoor een verf kan toevoegen in het mengsel voordat hij het op de muren aanbrengt. Het laten schilderen van je muren wordt hierdoor overbodig en dit scheelt in de prijs van de stukadoor. 

Op de markt zijn er verschillende soorten sierpleister, met allen een ander soort structuur. Denk aan spachtelputz, granol, rustiekputz en krabputz. De kosten voor een stukadoor per m2 zijn €12 tot €23.

Plafond stucen kosten

Het plafond stucen kost gemiddeld tussen de €15,- en €30,- per m2. Het laten stucen van het plafond is lastiger dan een muur. Vandaar dat de prijs per vierkante meter hoger ligt. 

Schuurwerk plafond

Schuurwerk plafond is een techniek waarbij met halve slagen wordt gestuct, ook wel bekend als halve manen. In het gebruikte materiaal zitten lichte zandkorrels die met een spons worden aangebracht en het gewenste effect geven. De kosten voor schuurwerk plafond liggen tussen de €18,- en €25,- per m2.

Muren laten stucen

Het laten stucen van muren kost gemiddeld tussen de €12,- en €25,- per m2. Wanden stucen van de muren is over het algemeen goedkoper dan het stucen van een plafond. De prijs is afhankelijk van het soort stucwerk, de grootte van de klus en het stukadoorsbedrijf dat je inhuurt. 

Offerte stucwerk aanvragen?

Kosten hele huis stucen

Het laten stucen van je hele huis kost gemiddeld tussen de €4.000,- en €12.000,-. Dit is inclusief materiaalkosten en BTW. De prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters muur en plafond dat gestuct moet worden. Hieronder een overzicht van de kosten per woninggrootte: 

Grootte woning Totaalprijs Afhankelijk
100 m2 €1.000,- tot €3.000,- Soort stucwerk
200 m2 €2.000,- tot €6.000,- Soort stucwerk
300 m2 €3.000,- tot €9.000,- Soort stucwerk
400 m2 €4.000,- tot €12.000,- Soort stucwerk
500 m2 €5.000,- tot €15.000,- Soort stucwerk
600 m2 €6.000,- tot €18.000,- Soort stucwerk
700 m2 €7.000,- tot €21.000,- Soort stucwerk
800 m2 €8.000,- tot €24.000,- Soort stucwerk

Woning laten stucen

Je hele woning laten stucen heeft als grootste voordeel dat de prijs per vierkante meter lager ligt dan wanneer er een enkele wand gedaan moet worden. Ook hoef je niet iedere kamer apart leeg te halen, maar kan alles in een keer gedaan worden en drogen.

Wat kost een stukadoor per uur?

Een stukadoor kost gemiddeld €40,- per uur. Het uurtarief is afhankelijk van de grootte van de project en het type klus dat uitgevoerd moet worden. De kosten voor een stukadoor per type klus zijn als volgt:

Stuc prijs Kosten per uur
Stucwerk muren €35 - €40 per uur
Stucwerk plafond €40 - €45 per uur

Goedkope stukadoor

Een goedkope stukadoor kost rond de €35,- per uur. Over het algemeen zijn zelfstandige iets goedkoper dan grotere stukadoorsbedrijven. Ook liggen de prijzen in de randstad gemiddeld hoger dan in de provincie.

Goedkoopste stukadoor

Ben je opzoek naar de goedkoopste stukadoor? Dan is spackspuiten is de goedkoopste optie, doordat het stucwerk machinaal aangebracht wordt. Dit kost dus minder arbeidsuren. Met spackspuiten stucen wordt een dunne voelbare korrel op de muur gespoten. Voor spackspuitwerk betaal je gemiddeld tussen de €8,- en €11,- per m2

Besparen op uurtarief stukadoor

Het beste bespaar je op het uurtarief van de stukadoor door offertes te vergelijken. Wanneer een stukadoor namelijk een uuratief rekent, kan je ervan uitgaan dat de werkzaamheden lastiger te verrichten zijn, dan wanneer hij een prijs per m2 rekent. Je bespaart op de kosten wanneer je de nodige voorbereidingen zelf doet. Denk aan het leeghalen van de ruimte of het afdekken van meubels en kozijnen. Vergeet daarbij niet werkkleding te dragen. 

Stukadoors vergelijken

Stukadoors vergelijken doe je eenvoudig door meerdere offertes aan te vragen. Je ontvangt tot maximaal drie offertes van stukadoors bedrijven en jij kiest de beste uit. Wanneer je offertes met elkaar vergelijkt kan je eenvoudig zien hoeveel welke stukadoor per uur vraagt en voldoet aan jouw wensen.

Erkende stukadoor

Een erkende stukadoor vind je via Casius. Onze stukadoorbedrijven voldoen aan het keurmerk Erkend Vakwerk.

Stukadoor nodig?

Stukadoorsbedrijf prijsopbouw

De kosten die je maakt voor het inhuren van een stukadoor zijn uit de volgende onderdelen opgebouwd:

Stukadoor

Stukadoors prijzen: bepalende factoren

Dit Stukadoors prijzen zijn afhankelijk van de volgende factoren: 

1. Soort stucwerk

Welk soort stucwerk wil je? Elk type heeft een eigen prijs. Spackspuitwerk gaat bijvoorbeeld snel, omdat het met de machine wordt aangebracht. Je kan kiezen voor sausklaar- of behangklaar stukwerk waarbij de muren glad gestuct worden. Of je kan bijvoorbeeld kiezen voor sierpleister dat een decoratieve afwerking geeft en tegelijkertijd dus ook meer werk is. 

2. Veel voorwerk nodig of niet

Wanneer er minder voorwerk nodig is, kan dit schelen in de prijs. Heb je behang op de muren? Verwijder dit bijvoorbeeld zelf. Haal eventueel ook de stopcontacten van de muur en plak deze af en breng een voorstrijk aan bij een zuigende ondergrond. 

3. Wand of plafond stucen

Er is een verschil in prijzen stucwerk tussen het laten stucen van je plafond en wanden. Het plafond kost meer, doordat het lastiger te bereiken is dan de muren.   

4. Oppervlakte van het stucwerk

Laat je een groter oppervlak stucen, dan is de prijs per m2 lager. Voor een stukadoor is het namelijk efficiënter om in één keer een groter oppervlak te stucen dan een trapgat of een kleine kamer dat veel hoeken heeft. 

5. Prijs-kwaliteit

Kwaliteit is naast de prijs ook erg belangrijk. Vaak is het uiteindelijk voordeliger om per m2 of per uur iets meer te betalen en dat het stucwerk goed is, dan dat je minder betaald maar dat het stucwerk niet goed is. Zo kan je ook het beste voor een erkende stukadoor kiezen, dan weet je zeker dat de kwaliteit goed is.

Binnen stucwerk

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor zorgt ervoor dat je muren en plafond de afwerking krijgen dat jij wilt. Wil je binnenstucwerk zoals glad pleisterwerk? Dan kan een stukadoor je daarbij helpen en weet precies hoe hij de muur goed stuct voor het juiste resultaat. Hij weet welke techniek hij nodig heeft om het sierpleister of het spackspuitwerk zo goed mogelijk aan te brengen voor jouw muren. 

Ook is het mogelijk om je buitengevel te laten stucen. Dit kan je zowel laten doen met pleisterwerk voor je buitengevel, maar wil je liever een structuur afwerking dan kan je kiezen voor spachtelputz voor de buitengevel.

Waarom stucwerk repareren?

Je kunt je woning laten stucen. Je kan binnen de muren en het plafond laten stucen, maar ook kan je de buitenmuur stucen. Stucen biedt allerlei voordelen. Zo kun je de binnenmuren en het plafond mooi glad laten stucen, maar een bepaalde structuur is ook mogelijk. Buiten stucwerk kun je combineren met isolatie. Ook zijn er een paar nadelen. Hieronder zie je een handig overzicht van de voor- en nadelen van stucwerk.

Stukadoor zoeken?

Voordelen stucwerk

Stucwerk heeft natuurlijk een groot aantal voordelen en hier vind je een overzicht van wat deze zijn.

Stucwerk kan goedkoop zijn

Dit geldt niet voor al het stucwerk, maar kies je ervoor om een groot oppervlak te laten spackspuiten dan ben je vaak minder dan €10 per vierkante meter kwijt. Ook simpel sausklaar- of behangklaar stucwerk kost niet veel. Zelfs als je een beperkt budget hebt, heb je een keuze.

Stucwerk geeft een mooi resultaat

Het belangrijkste waar stucwerk voor zorgt is dat je muren er weer mooi en verzorgd uitzien. Stucwerk transformeert de kamer van een bouwplaats tot een leefbare ruimte. Net afgewerkte muren wekt indruk op. Wil je de woning verkopen, dan gaat dit gemakkelijker. Potentiële nieuwe eigenaren zien dit als een taak die ze zelf niet meer hoeven te doen.

Stucwerk is gemakkelijk af te werken 

De muur kan je alvast volledig laten afwerken, daarna is dan geen extra laag meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan sierpleister of spackspuitwerk. Ook zijn er een aantal specialistische pleistersoorten waar je verder niets meer aan hoeft te doen.

Stucwerk is kleurecht

Als je een kleur door de pleister laat mengen, dan is deze kleurecht. Je hoeft niet bang te zijn dat beschadigingen heel erg zullen opvallen als je er een keer per ongeluk tegenaan stoot.

Stucwerk is ook buiten toepasbaar

Is je gevel toe aan een renovatie, dan kan je deze ook laten stucen. Dit kan je gevel weer helemaal tot leven brengen. Ook is stucwerk goed te combineren met isolatie oplossingen.

glad pleisterwerk nadelen

De glad pleisterwerk nadelen zijn als volgt:

Stucwerk prijs kan duur zijn

Afhankelijk van welk soort stucwerk je kiest kan je meer dan €100 per vierkante meter kwijt zijn. Dat komt door de kosten van het materiaal dat hoger ligt en doordat de stukadoor zich moet specialiseren hierin. Buiten stucwerk is ook prijziger dan stucwerk voor binnen. Meestal is een simpele vorm van stucwerk goed te betalen, maar wil je specialistischer dan telt dat op.

Geen subsidies op stucwerk

Voorheen waren subsidies mogelijk, tegenwoordig zijn deze weggevallen. De kosten voor het werk moet je zelf dekken. Het enige financiële voordeel is dat je een verlaagd btw-tarief hebt.

Overlast en veel vrijkomend stof

Stucen is een klus wat veel rotzooi en viezigheid oplevert. Zeker wanneer er geschuurd moet worden om de muren egaal te krijgen. Hierdoor ontstaat veel stof.

Droogtijd stucwerk

De droogtijd voor stucwerk is 1 mm per dag. Als er een stuclaag van 2 cm is aangebracht, duurt het 20 dagen voordat het stucwerk volledig droog is en overgeschilderd of behangen kan worden. Wil je de droogtijd stucwerk versnellen? Zet dan een bouwdroger aan in de ruimte of laat de kachel/ verwarming op hoge temperatuur draaien. Als het stucwerk te snel droogt, kan het gaan scheuren. 

Lastig zelf te doen

Stucen lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Voor een goed resultaat adviseren wij daarom om een gespecialiseerde stukadoor in te schakelen.

Stukadoor offerte aanvragen?

Recente aanvragen stukadoor

vrijdag 22 september 2023

Stukadoor en schilderen van gang, trappenhuis en de deuren.

Ik wil de wanden van de gang en 2x trappenhuis laten stukadoor/ repareren en schilderen. Ik wil 7x deur met de kozijn en schoenenkast schilderen De plafon van de van en de trappenhuis schilderen. De trap schilderen.


Klussen Alkmaar
maandag 05 september 2022

Gezocht stukadoor voor kleine keuken.

Ik zoek een stukadoor die de muren op de plek waar de nieuwe keuken komt kan strak maken. Het is geen grote klus, het gaat om ongeveer 10 m2, waarvan 0.5 m2 herstel van het verlaagde plafond. Datum plaatsing keuken staat vast, daar kan niets meer aan geschoven worden. Het werk kan gedaan worden eind week 42, of week 43. In verband met droogtijd voor plaatsing dus liever niet later.


Stucwerk en spackspuiten Beuningen
dinsdag 28 juni 2022

Stukadoors werkzaamheden 80m2

We zoeken een stucadoor welk +|- 60 m2 kan stuccen/schuurwerk en +|- 20 m2 kan aanwerken etc.


Stucwerk en spackspuiten Groningen
dinsdag 21 december 2021

Radiator afkoppelen en na stukadoor weer aankoppelen.

Achter een radiator zal opnieuw gestukadoort moeten worden. Hiervoor zal het volgende moeten gebeuren: 1. CV installatie leeg laten lopen. 2. Afkoppelen radiator en afdoppen CV leidingen. 3. Vullen CV en ontluchten overige radiatoren in huis. 6 stuks. Nadat het stukwerk opnieuw is aangebracht en uitgehard terugkomen om de radiator weer op te hangen en aan te sluiten. Hiervoor is dan weer nodig: 1. CV installatie leeg laten lopen. 2. Aansluiten en ophangen Radiator. 3. Vullen CV installatie en ontluchten radiatoren. 7 stuks. Let op parkeren kost €7,50 per uur bij mij in de straat.


CV en verwarming Amsterdam
zondag 26 april 2020

Stucen stukadoor woonkamer 20 m2

Ik wil mijn woonkamer muur glad laten stucen, het gaat om ongeveer 20m2.


Klussen Apeldoorn
zondag 29 december 2019

Plafond strak laten afwerken door stukadoor

In ons nieuwe huis willen we het plafond strak hebben. E zit nu een om de zoveel meter een naad in (breedplaatvloer denk ik). Gaat om zo'n 40 m2 denk ik.


Stucwerk en spackspuiten Amersfoort
maandag 26 augustus 2019

Nieuwbouw woning 100m2 wanden afwerken door stukadoor

Nieuwbouw woning, ben er nog niet geheel uit, of ik de wanden gespoten wil hebben in kleur of glad afgewerkt. Het zou gaan om 100 m2, graag ontvang ik een offerte voor beide opties zodat ik een keuze kan maken.


Stucwerk en spackspuiten Medemblik
dinsdag 28 november 2017

Diverse stukadoorswerkzaamheden

Ons bedrijf renoveert diverse panden door het gehele land. We willen graag wat prijsindicaties ontvangen voor diverse afwerkingen van wanden.


Stucwerk en spackspuiten Hengelo
dinsdag 20 juni 2017

Met spoed een stukadoor gezocht

Onze stucadoor kan niet meer komen. Hij zou deze week komen, maar heeft gisteren de opdracht teruggegeven door omstandigheden. Vorige week hebben we dakkapellen laten plaatsen en deze week wordt het afgetimmerd, maar we hebben nu geen stukadoor meer. Wie kan ons helpen. Het betreft 4 muren die echt gestuct moeten worden dit is 16 m2. Voor de rest is het gladmaken van plafonds en andere muurtjes en zijwanden dakkapellen. De timmerman zet hier nu gipsplaten tegenaan die al voorbehandeld zijn. Of dit stucwerk of spuiten wordt, maakt ons niet uit. Dit betreft 40 m2. De foto's geven een impressie. De gipsplaten komen er vandaag tegenaan.


Stucwerk en spackspuiten Utrecht
donderdag 05 januari 2017

Plafonds vervangen en stukadoorwerk

Op de beneden verdieping hebben we in de woonkamer nu een zachtboard plafond van 3 x 6 meter, dat we graag laten vervangen door een gipsplafond en daarna laten glad stuken. Op de 2e etage hebben we nu op de gang een plafond van houten schoten van ongeveer 2,80 x 2,30 meter, dat we ook willen vervangen door een gipsplafond en daarna graag glad laten stuken. In de trapopgang zitten nu steenstrips op de muren en ook dat willen we graag glad laten stuken. De afmeting van deze muur is ongeveer 3,50 x 3,65 meter. Uiteraard kunt u de situatie ter plaatse komen beoordelen om zo een nog beter beeld te krijgen. We ontvangen graag een offerte.


Verbouwing Harderwijk
dinsdag 16 augustus 2016

Kleine stukadoor klus

Ik wil 3 stukjes muur in mijn hal en een wandje van giboblokken in de badkamer laten glad stuken. In de gang is de ondergrond kale gipsplaat of gipsplaat met structuurverf, die ik overigens al glad geschuurd heb. Het is een kleine klus, het gaat in totaal om ongeveer 6 m². Ik hoop dat er bedrijven zijn die op korte termijn hiervoor een gaatje in de agenda hebben.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
maandag 06 juni 2016

Glad stukadoorwerk aanbrengen

Mooi glad stukadoorwerk Villa bouw. Het gaat om de plafonds, de muren, de woonkamer, de keuken en de slaapkamers. De plafonds hebben een totaal oppervlak in van 550 m2 en de wanden 1075 m2.


Stucwerk en spackspuiten Tilburg

Stukadoor inhuren

Offertes aanvragen