Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Stucadoor

Stukadoor

Is jouw woning toe aan nieuw pleisterwerk? Of wil je jouw buitenmuur laten stucen om hem weerbestendig te maken? Voor zowel grote als kleine klussen: Casius brengt je in contact met Erkende Stukadoors in jouw regio.

De stukadoors via Casius staan voor je klaar voor zowel binnen als buiten stuc opdrachten. Zo zijn er specialisten in spackspuitwerk, pleisterwerk en sierpleisterwerk voor indoor stukadoors klussen, maar ook vakmannen voor buiten stuc klussen in combinatie met isolatiewerk.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten stucwerk

De kosten verschillen per soort stucwerk, of het binnen stucwerk is of buitenstucwerk maar zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van het stucwerk. Is er bijvoorbeeld een ladder of steiger nodig om het werk uit te voeren, dan kan de prijs ook hoger liggen. Een jonge stukadoor zal een lager uurtarief hebben dan een ervaren stukadoor. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk. Dit zijn richtprijzen.

Afwerkingsoort Gemiddelde m2 prijzen, incl materiaal en loonkosten
Spackspuitwerk (gespoten korrel) € 5 – € 11
Behangklaar stucen (Bijna glad) € 10 – € 18
Sausklaar stucen (strak en glad) € 10 – € 25
Sierpleister (spachtelputz korrel) € 12 – € 23
Plafond glad stucen (pleisterwerk) € 15 – € 30
Schuurwerk (halve manen) € 18 – € 25

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je muur stucen?

Je kunt je woning laten stucen. Je kan binnen de muren en het plafond stucen, maar ook kan je de buitenmuur stucen. Stucen biedt allerlei voordelen. Zo kun je de binnenmuren en het plafond mooi glad laten stucen, maar een bepaalde structuur is ook mogelijk. Buiten stucwerk kun je combineren met isolatie. Ook zijn er een paar nadelen. Hieronder zie je een handig overzicht van de voor- en nadelen van stucwerk. 

De voordelen van stucwerk

Stucwerk heeft natuurlijk een groot aantal voordelen en hier vind je een overzicht van wat deze zijn.

 • Goedkoop: dit geldt niet voor al het stucwerk, maar kies je ervoor om een groot oppervlak te laten spackspuiten dan ben je vaak minder dan €10 per vierkante meter kwijt. Ook simpel sausklaar- of behangklaar stucwerk kost niet veel. Zelfs als je een beperkt budget hebt, heb je een keuze.

 • Mooi: Het belangrijkste waar stucwerk voor zorgt is dat je muren er weer mooi en verzorgd uitzien. Stucwerk transformeert de kamer van een bouwplaats tot een leefbare ruimte.

 • Afwerken: De muur kan je alvast volledig laten afwerken, daarna is dan geen extra laag meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan sierpleister of spackspuitwerk. Ook zijn er een aantal specialistische pleistersoorten waar je verder niets meer aan hoeft te doen.

 • Kleurecht: Als je een kleur door de pleister laat mengen, dan is deze kleurecht. Je hoeft niet bang te zijn dat beschadigingen heel erg zullen opvallen als je er een keer per ongeluk tegenaan stoot.

 • Indrukwekkend: Net afgewerkte muren wekt indruk op. Wil je de woning verkopen, dan gaat dit gemakkelijker. Potentiële nieuwe eigenaren zien dit als een taak die ze zelf niet meer hoeven te doen.

 • Ook buiten: Is je gevel toe aan een renovatie, dan kan je deze ook laten stucen. Dit kan je gevel weer helemaal tot leven brengen. Ook is stucwerk goed te combineren met isolatie.

De nadelen

Deze voordelen zijn natuurlijk erg overtuigend en dat is ook precies de bedoeling van het bovenstaande lijstje. Om helemaal voorbereid te zijn op wat je te wachten staat kun je het beste ook de nadelen bekijken en hier vind je deze in een handig overzicht.

 • Duur: Afhankelijk van welk soort stucwerk je kiest kan je meer dan €100 per vierkante meter kwijt zijn. Dat komt door de kosten van het materiaal dat hoger ligt en doordat de stukadoor zich moet specialiseren hierin. Buitenstucwerk is ook prijziger dan stucwerk voor binnen. Meestal is een simpele vorm van stucwerk goed te betalen, maar wil je specialistischer dan telt dat op.

 • Geen subsidies: Voorheen waren subsidies mogelijk, tegenwoordig zijn deze weggevallen. De kosten voor het werk moet je zelf dekken. Het enige financiële voordeel is dat je een verlaagd btw-tarief hebt.

 • Overlast: De stukadoor zal wat meubels heen en weer moeten schuiven wil hij zijn werk kunnen uitvoeren. Dit levert wat overlast voor jou en voor andere inwoners op.

 • Lastig zelf te doen: Stucen lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Voor een goed resultaat adviseren wij daarom om een gespecialiseerde stukadoor in te schakelen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Stukadoors in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring
 • Klanttevredenheid
 • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente opdrachten

maandag 16 mei 2022

Woonkamer plafond stucen (~55m2)

Het gladmaken van een met spac afgewerkt plafond. Dit plafond heeft een oppervlakte van ongeveer 55m2.


Stucwerk en spackspuiten Purmerend
maandag 16 mei 2022

Wanden glad stucen ~150m2

Zoek een vakman voor het glad stucen van de wanden, dit gaat om ~150m2. wanden Vierkante meter: 150 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Heerenveen
maandag 16 mei 2022

Wanden split level woning glad stucen ~110m2

Huis met wanden van spachtelputz, glad stucen voor verkoop. Het gaat om ~110m2. wanden Vierkante meter: 110 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 60


Stucwerk en spackspuiten Alphen aan den Rijn
Offertes aanvragen