Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Tegels

Wil je een (nieuwe)tegelvloer? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning en wil je een tegelvloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe tegelvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer, ook wel plavuizen vloer, is toepasbaar in iedere woonruimte. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel soorten tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren.

Een tegelvloer kan gelegd worden in veel verschillende figuren en kleuren. Daarbij zijn tegelsoorten en tegelformaten goed te combineren. 

Tegels zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen, van klein naar groot en alles wat daartussen zit. Er zijn vierkante, rechthoekige, driehoekige en zeshoekige tegels waarmee verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Ook kunnen tegels recht, of juist diagonaal gelegd worden.

Het voordeel van een tegelvloer is dat het zeer sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Ook is het reinigen van de tegels zeer gemakkelijk te doen. Daarnaast zijn tegels de perfecte vloerbedekking voor het gebruik van vloerverwarming.

Door al deze voordelen passen vloertegels goed in de badkamer, maar ook passen vloertegels bijvoorbeeld goed in de woonkamer. 

Wat kost een tegelvloer?

Wat de exacte kosten zijn van tegels laten leggen, hangt van een aantal factoren af. Voor een uitgebreid overzicht van deze factoren, lees: Wat bepaalt de prijs voor een tegelvloer?

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de soorten tegels.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten
Arbeidskosten €30 – €35 per m²
Natuursteen tegels €30 – €80 per m²
Keramische tegels €16 – €60 per m²
Materiaal €10 – €15 per m²
Uitbreken oude tegels €30 – €40 per uur
Eventuele vloerverwarming €40 – €50 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

205 Tegelzetter Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een tegelvloer

Het soort tegels

Het soort tegel heeft invloed op de prijs. Zo is er keuze uit keramische tegels of natuursteen.

Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in talloze kleuren verkrijgbaar. Keramische tegels zijn zelfs in speciale uitvoeringen te verkrijgen, zoals tegels met een houtlook, of tegels die op natuursteen lijken. Het grote voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. 

Naast keramische tegels zijn er ook tegels van natuursteen. Natuursteen is een uniek product dat door de natuur zelf gevormd wordt. Hierdoor zie je de aardlagen terug in de tegels en af en toe zelfs fossielen. Tegels van natuursteen zijn zeer populair doordat het tijdloos is. Maar ook is het voordeel dat beschadigingen aan de vloerbedekking haast niet opvallen, doordat natuursteen tot de kern gekleurd is.

Legverband

Wanneer je de tegels in een bijzonder legverband wil laten leggen, zal de tegelzetter een uurtarief vragen. Dit komt omdat het leggen van een speciaal verband meer tijd kost. Daarbij komt ook dat er voor het leggen van een bijzonder legverband extra vloertegels nodig zijn, omdat de tegels op maat gesneden worden. Een paar voorbeelden van speciale legverbanden zijn bijvoorbeeld het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

De meest voorkomende legverbanden zijn: 

 • Volsteensverband: de tegels worden recht naast elkaar en onder elkaar gelegd, zonder overslag of verspringing; 
 • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel, de rij daarboven schuift een halve tegel op, of een derde;
 • Diagonaal verband: dit verband lijkt op volsteensverband, alleen worden de tegels diagonaal gelegd, in plaats van recht.

Tegelplinten

Als laatste kun je er ook voor kiezen om tegelplinten te laten leggen. Tegelplinten zijn smalle tegelranden, die langs de onderkant van de wand tegen de vloer worden geplaatst. Het is een mooie afwerking van de tegelvloer. 

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van tegelplinten door een tegelzetter zit tussen €35 en €50 per m², inclusief materiaal. Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de prijs van de klus verschillen van de prijzen die hier genoemd worden.

Vloerverwarming

Een tegelvloer is vrij koud aan de voeten. Om dit te verhelpen kan er vloerverwarming geïnstalleerd worden. Gelukkig gaan tegels goed met een vloerverwarming samen, omdat het materiaal snel warmte opneemt en langzaam loslaat. 

Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming.
Als je voor bijverwarming kiest, blijven de huidige radiator(en) als hoofdverwarming dienen.
Wanneer je voor hoofdverwarming kiest, komt er meer ruimte in de woning doordat de radiator(en) overbodig zijn. Daarnaast wordt het huis met vloerverwarming als hoofdverwarming gelijkmatiger opgewarmd en heb je hierdoor geen last van luchtcirculatie, zoals bij de radiator(en) wel het geval is.

Vloerverwarming kan op twee manieren geïnstalleerd worden, namelijk:

 • Door het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer;
 • Door krimpnetten aan te leggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalmatten of noppenplaten. Hier overheen wordt vervolgens een afwerkvloer gestort.  

Of je uiteindelijk kiest om wel of geen vloerverwarming te installeren, is afhankelijk van:

 • Je eigen wensen;
 • De mogelijkheden van de vloerverwarming;
 • De betreffende ondervloer ten opzichte van de vloerverwarming;
 • Het uiteindelijke prijskaartje.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelvloer

zondag 24 september 2023

Ophogen zandcement vloer

We hebben een muur verwijderd in de huiskamer/ keuken en nu blijkt er te veel verschil te zitten in het voorste en het achterste deel van het huis. Dit moeten we oplossen voordat er een nieuwe vloer gelegd kan worden. Gaat om een stuk van 22 m² dat 3 tot 5 cm opgehoogd moet worden. De ondervloer is ook zandcement. Het deel met het grootste verschil willen we ophogen tot gelijke hoogte van de bestaande tegelvloer. Het gaat om een open stuk zonder obstakels.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
dinsdag 12 september 2023

Laminaat leggen incl. ondervloer en plinten 60m2

Ik heb ongeveer 60m2 laminaat, wat ik samen met een ondervloer, en hoge plinten wil laten leggen. Dit moet gedaan in een benedenverdieping van een huis. Er ligt geen vloer meer in als het gelegd moet worden. Het moet gelegd worden op een oude tegelvloer, de ondervloer die ik erbij ga nemen is een goede egaliserende ondervloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Dongen
maandag 11 september 2023

Cement dekvloer aanleggen

Ik zoek een bedrijf dat op korte termijn een zandcement vloer kan leggen in de schuur Mag over straattegelvloer heen, eventueel met bewapwning


Vloer leggen en vloeronderhoud Rozenburg
woensdag 06 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Laminaatvloer leggen over een bestaande tegelvloer in de keuken. Incl ondervloer en plinten. Het is een tijdelijke oplossing omdat de keuken ooit verbouwd wordt. Incl overgangsprofiel naar de woonkamer (licht hoogteverschil). Het laminaat is geschikt voor de keuken. Het gaat om 8m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Loosdrecht
dinsdag 05 september 2023

Vloer egaliseren

Ik heb een tegelvloer in huis liggen en deze moet geëgaliseerd worden om pvc te laten leggen. Het gaat om een oppervlakte van 36 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Arnhem
maandag 04 september 2023

Vloer egaliseren

De tegelvloer moet worden geëgaliseerd deze is voorzien van vloer verwarming voor het leggen van pvc kliklaminaat. Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: minder dan 1 cm Wat is de totale oppervlakte?: 35 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
vrijdag 18 augustus 2023

9m2 tegelvloer vervangen

Ik zoek een tegelzetter die 9m2 tegelvloer kan verwijderen, ca 5m2 elektrische vloerverwarming kan installeren en vervolgens de vloer opnieuw kan tegelen (tegels 10 x 10cm). Zie bijgevoegde tekeningen. Planning in de eerste week van oktober


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
vrijdag 11 augustus 2023

Houten vloer leggen of vervangen

Welke zaken moeten gebeuren?: aankoop en plaatsing In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Wat is de huidige ondergrond?: bestaande tegelvloer Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 07 augustus 2023

Tegelvloer verwijderen en laminaat leggen 100m2

Graag wil ik mijn tegelvloer laten verwijderen en deze vervangen door een laminaatvloer. De laminaatvloer moet doorlopen naar de gang, keuken en eetkamer. Deze ruimtes liggen aaneengesloten. Om de laminaat te kunnen leggen zal egaliseren van de vloer waarschijnlijk noodzakelijk zijn. Afwerking op de muur met een hoge plint en bij keukenblok en bij deuren met lage plint. De totale vloeroppervlakte is circa 100m2. Ideaal zou zijn als dit in de tweede week van september 2023 zou kunnen plaatsvinden, of zo spoedig mogelijk daarna ivm verhuizing/inrichting.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ulestraten
maandag 07 augustus 2023

PVC vloer leggen beneden verdieping

We willen graag een pvc vloer laten leggen die we willen aanschaffen. Bij de Praxis. De oppervlakte kun u in de bijlage zien. We willen graag weten wat de kosten in totaal hiervan zullen zijn. Er ligt nu een tegelvloer en weten niet of daarop de pvc vloer aangebracht kan worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
zaterdag 05 augustus 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Woonkamer, keuken en hal: hier liggen nu plavuizen, in frezen voor vloerverwarming (ca. 55 m2) 2 slaapkamers met betonvloer. (ca. 24 m2) Ik verwacht, dat de vloerverwarming hierop mag komen liggen, om gelijke hoogte te krijgen en anders vloerverwarming ook in beton frezen. Badkamer en toilet hebben een tegelvloer, ook hier vloerverwarming in frezen en dan toplaag pvc als mogelijk en anders tegels. De vloerverwarming moet eerst nog met de huidige CV-ketel wordt verwarmd, maar de installatie moet zo worden aangelegd, dat in de toekomst de CV kan worden vervangen door een warmtepomp. Met de vloer moet in week 41 worden gestart, zodat in week 43 kan worden verhuisd. Wat wil je bekleden?: vloeren Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
woensdag 05 juli 2023

Grindvloer

We willen een grindvloer laten leggen van 90 vierkante meter. Stuur me effe prijs per vierkante meter met plinten. Moet op een tegelvloer komen met vloerverwarming


Vloer leggen en vloeronderhoud Vaals
maandag 03 juli 2023

Verven stenen vloer

Verven tegelvloer. Huidige tegels zijn zwart, maat 60x60. Totaal vloeroppervlak 60m2. Verf lichte kleur


Vloer leggen en vloeronderhoud Weert
woensdag 28 juni 2023

Vloer egaliseren

Egaliseren in kleur op een tegelvloer Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 23 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Rolde
maandag 26 juni 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

begane grond 1 niveau slaapkamer, badkamer, woonkamer keuken, toilet, hal, bijkeuken dezelfde vloer beton keuken en hal heeft een tegelvloer in houtmotief samen ongeveer 160m2 maar moet echt sterk zijn en krasbestendig we hebben o.a. een hond Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Delft
zondag 25 juni 2023

Vloer egaliseren

Er ligt een oude tegelvloer in onze keuken en wij zouden dit graag laten egaliseren is dit mogelijk? Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: tussen 1 en 5 cm Wat is de totale oppervlakte?: 30 m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergen op Zoom
maandag 12 juni 2023

Zwevende dekvloer en bovenvloer

Door mijnbouwschade komt de beton vloer omhoog en zitten er scheuren in de voegen. Ik heb een tegelvloer. Ook zitten er scheuren in de tegels.


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
donderdag 01 juni 2023

Renovatie vloer 50 m²

Vervangen van bestaande vloer (?) op Lewisplaten, mortel, epoxy en daarboven een keramische tegelvloer. Uiteindelijk een goed geisoleerde vloer met vloerverwarming en afwerking naar keuze.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
dinsdag 30 mei 2023

egaliseren vloer 45m2

Het gaat om het egaliseren van de woonkamer, hier ligt een tegelvloer van 45 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Someren
zaterdag 27 mei 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Het gaat om de het bekleden van de tegelvloer in de badkamer van ons chalet op De Dikkenberg in Bennekom. Afmeting 1.30 x 1.80 m Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bennekom
vrijdag 26 mei 2023

Vloer egaliseren 45m2

Er ligt nu een tegelvloer die geëgaliseerd moet worden voor het leggen van pvc. De afmeting is 45m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
maandag 15 mei 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Wij willen graag een nieuwe vloer over een bestaande tegelvloer (belgisch hard/natuursteen, tegels 30x30) in de keuken. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 09 mei 2023

Egaliseren over tegelvloer 40m2

40m2 egaliseren bovenop tegelvloer met cement ondergrond


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 10 april 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Terrazzo vloer in badkamer over bestaande tegelvloer . Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
zaterdag 08 april 2023

Tegelvloer met oneffenheden egaliseren 25m2

Op zoek naar een vloerenlegger die ook over de grens, een 20-30 min. rijden bij Venlo vandaan onze woonkamervloer egaliseert


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
vrijdag 24 maart 2023

pvc vloer leggen

Wij willen aankomende week 30M2 pvc vloer tegels laten leggen op slaapkamer en overlopen. schuren egaliseren en leggen, vervolgens 2 juni nogmaals 70m2 beneden dit gaat over de tegelvloer heen. zou dit kunnen? plinten en tegels zijn aanwezig


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
woensdag 08 maart 2023

Grindvloer 55m²

Wij willen de tegelvloer laten liggen, maar we weten niet of dit kan in verband met het openen van de voordeur. De oppervlakte is 55 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
maandag 06 maart 2023

PVC vloer leggen

Ongeveer 42 m2 vloer moet circ. 2 cm opgehoogd worden. Een gedeelte over betonvloer en een gedeelte over bestaande tegelvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Hansweert
vrijdag 03 maart 2023

Egaliseren van tegelvloer

ik wil mijn keukenvloer laten egaliseren met een kleur als eindlaag. Het gaat op een oppervlakte van ongeveer 10 m2. Er ligt momenteel een tegelvloer (dikke tegels). Mogelijk moeten er bestaande tegels eerst worden weggehaald.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
zondag 26 februari 2023

Grindvloer

Wij willen de tegelvloer laten liggen, maar we weten niet of dit kan in verband met het openen van de voordeur De oppervlakte is 55 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
Offertes aanvragen