Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Tegels

Wil je een (nieuwe)tegelvloer? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning en wil je een tegelvloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe tegelvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer, ook wel plavuizen vloer, is toepasbaar in iedere woonruimte. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel soorten tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren.

Een tegelvloer kan gelegd worden in veel verschillende figuren en kleuren. Daarbij zijn tegelsoorten en tegelformaten goed te combineren. 

Tegels zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen, van klein naar groot en alles wat daartussen zit. Er zijn vierkante, rechthoekige, driehoekige en zeshoekige tegels waarmee verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Ook kunnen tegels recht, of juist diagonaal gelegd worden.

Het voordeel van een tegelvloer is dat het zeer sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Ook is het reinigen van de tegels zeer gemakkelijk te doen. Daarnaast zijn tegels de perfecte vloerbedekking voor het gebruik van vloerverwarming.

Door al deze voordelen passen vloertegels goed in de badkamer, maar ook passen vloertegels bijvoorbeeld goed in de woonkamer. 

Wat kost een tegelvloer?

Wat de exacte kosten zijn van tegels laten leggen, hangt van een aantal factoren af. Voor een uitgebreid overzicht van deze factoren, lees: Wat bepaalt de prijs voor een tegelvloer?

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de soorten tegels.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten
Arbeidskosten €30 – €35 per m²
Natuursteen tegels €30 – €80 per m²
Keramische tegels €16 – €60 per m²
Materiaal €10 – €15 per m²
Uitbreken oude tegels €30 – €40 per uur
Eventuele vloerverwarming €40 – €50 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

205 Tegelzetter Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een tegelvloer

Het soort tegels

Het soort tegel heeft invloed op de prijs. Zo is er keuze uit keramische tegels of natuursteen.

Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in talloze kleuren verkrijgbaar. Keramische tegels zijn zelfs in speciale uitvoeringen te verkrijgen, zoals tegels met een houtlook, of tegels die op natuursteen lijken. Het grote voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. 

Naast keramische tegels zijn er ook tegels van natuursteen. Natuursteen is een uniek product dat door de natuur zelf gevormd wordt. Hierdoor zie je de aardlagen terug in de tegels en af en toe zelfs fossielen. Tegels van natuursteen zijn zeer populair doordat het tijdloos is. Maar ook is het voordeel dat beschadigingen aan de vloerbedekking haast niet opvallen, doordat natuursteen tot de kern gekleurd is.

Legverband

Wanneer je de tegels in een bijzonder legverband wil laten leggen, zal de tegelzetter een uurtarief vragen. Dit komt omdat het leggen van een speciaal verband meer tijd kost. Daarbij komt ook dat er voor het leggen van een bijzonder legverband extra vloertegels nodig zijn, omdat de tegels op maat gesneden worden. Een paar voorbeelden van speciale legverbanden zijn bijvoorbeeld het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

De meest voorkomende legverbanden zijn: 

 • Volsteensverband: de tegels worden recht naast elkaar en onder elkaar gelegd, zonder overslag of verspringing; 
 • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel, de rij daarboven schuift een halve tegel op, of een derde;
 • Diagonaal verband: dit verband lijkt op volsteensverband, alleen worden de tegels diagonaal gelegd, in plaats van recht.

Tegelplinten

Als laatste kun je er ook voor kiezen om tegelplinten te laten leggen. Tegelplinten zijn smalle tegelranden, die langs de onderkant van de wand tegen de vloer worden geplaatst. Het is een mooie afwerking van de tegelvloer. 

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van tegelplinten door een tegelzetter zit tussen €35 en €50 per m², inclusief materiaal. Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de prijs van de klus verschillen van de prijzen die hier genoemd worden.

Vloerverwarming

Een tegelvloer is vrij koud aan de voeten. Om dit te verhelpen kan er vloerverwarming geïnstalleerd worden. Gelukkig gaan tegels goed met een vloerverwarming samen, omdat het materiaal snel warmte opneemt en langzaam loslaat. 

Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming.
Als je voor bijverwarming kiest, blijven de huidige radiator(en) als hoofdverwarming dienen.
Wanneer je voor hoofdverwarming kiest, komt er meer ruimte in de woning doordat de radiator(en) overbodig zijn. Daarnaast wordt het huis met vloerverwarming als hoofdverwarming gelijkmatiger opgewarmd en heb je hierdoor geen last van luchtcirculatie, zoals bij de radiator(en) wel het geval is.

Vloerverwarming kan op twee manieren geïnstalleerd worden, namelijk:

 • Door het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer;
 • Door krimpnetten aan te leggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalmatten of noppenplaten. Hier overheen wordt vervolgens een afwerkvloer gestort.  

Of je uiteindelijk kiest om wel of geen vloerverwarming te installeren, is afhankelijk van:

 • Je eigen wensen;
 • De mogelijkheden van de vloerverwarming;
 • De betreffende ondervloer ten opzichte van de vloerverwarming;
 • Het uiteindelijke prijskaartje.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelvloer

vrijdag 07 oktober 2022

Gietvloer aanbrengen

We willen graag een gietvloer op de beneden verdieping, er ligt nu een tegelvloer met vloerverwarming eronder. Dit moet de uitstraling van een betonvloer hebben. Over één of 2 jaar willen we een stukje uitbouwen en het zou fijn zijn als dan dezelfde vloer nog verkrijgbaar is Oppervlakte niet bekend.


Vloer leggen en vloeronderhoud Joure
vrijdag 30 september 2022

Gietvloer aanbrengen (7m2)

Ik wil een nieuwe vloer laten leggen in de badkamer incl. douchevloer over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Opp: ~7m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Renkum
vrijdag 30 september 2022

Vloer egaliseren (25 m2)

mijn oude tegelvloer moet geëgaliseerd worden. Verschil van 2 cm , gaat om 25 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zwijndrecht
woensdag 28 september 2022

Tegelvloer leggen ~75m2

Wij willen graag een tegelvloer laten leggen ca 70-75m2. Aanschaf van de tegels doen wij zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
dinsdag 27 september 2022

Tegelvloer Egaliseren (37m2)

Egaliseren beneden verdieping van ongeveer 37 m2 voor het leggen van een pvc vloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Haaren
zondag 25 september 2022

Vloerverwarming en vloertegels leggen (60m2)

Ik zou graag de mogelijkheden willen bespreken voor de aanleg van vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond. Zie bijlage voor de foto's en de plattegrond. De leidingen naar de CV (zolder) zitten in de trapkast (groen) en er zijn 5 radiatoren. Ik heb nu een Belgisch hardsteen tegelvloer 15 mm dik en kunnen jullie dat ook verwijderen? Vloerverwarming moet in alle ruimtes worden aangelegd met uitzondering van de garage. Met betrekking tot de verdeler/aantal groepen, svp rekening houden dat een groep niet langer dan 80 meter mag zijn in verband met een toekomstige aanschaf van een warmtepomp. Nadat de vloerverwarming is aangelegd/aangesloten op het CV systeem, graag een nieuwe tegelvloer leggen - keramische tegels 75x75x1 cm. Ik hoop dat het zo duidelijk is en ben benieuwd of u iets voor ons kan betekenen wat voor vloerverwarming wordt besloten in overleg met de vakman. het gaat om ongeveer 60 m2. de vakman moet de huidige vloer eruit halen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alkmaar
dinsdag 20 september 2022

6 m2 vloer egaliseren troffelvloer

Wij willen in de badkamer van 6m2 over de bestaande tegelvloer een stroeve troffelvloer aan laten leggen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Best
zaterdag 10 september 2022

PVC visgraat leggen (~72m2)

Ik wil graag een tegelvloer laten egaliseren en vervolgens een PVC vloer in visgraat laten leggen. het betreft ca. 72 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nijmegen
zaterdag 03 september 2022

PVC vloer leggen 42m2

Wij hebben een tegelvloer met vloerverwarming liggen. Hier zouden wij graag een nieuwe pvc vloer over willen leggen. Een klein stukje van de ruimte is gegoten beton (hier heeft een keuken gezeten daarom liggen er geen tegels). De vraag is vooral, kan dit zonder de vloer te verwijderen en is dit een probleem voor de vloerverwarming. Het gaat om een ruimte op de begaandegrond van ongeveer 42m2. Wel zitten er nog muurplinten in het stukwerk die of moeten worden vervangen of waar mogelijk plinten overheen moeten worden geplaatst. Wat voor vloer wil je laten leggen?: PVC vloer Huidige vloer verwijderen:: Nee Wat is de oppervlakte van de vloer?: Groter dan 30m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Purmerend
vrijdag 02 september 2022

Vloer egaliseren

Naast de tegelvloer komt een stuk pvc vloer Dat stukje dient geëgaliseerd te worden zodat het tesamen met de pvc gelijk is aan de tegelvloer Welke dikte moet geëgaliseerd worden?: minder dan 1 cm Wat is de totale oppervlakte?: 10,5 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Duiven
zaterdag 20 augustus 2022

Vloer ophogen (~6m2)

Het gaat om de vloer in de bijkeuken, deze moet gelijk worden met de bestaande houten keukenvloer. Dit zal gaan om ongeveer een cm. De bijkeuken is een tegelvloer, hier overheen moet dan een laagje komen en dan laat ik nieuwe tegels leggen. De oppervlakte betreft 6m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Alkmaar
vrijdag 19 augustus 2022

Gietvloer leggen 7-10m2

Ivm de doorbraak van de keuken naar de woonkamer, willen we de bestaande tegelvloer (met vloerverwarming) in de keuken laten voorzien van een gietvloer. Mogelijk dat er ook een halve centimeter niveau verschil overbrugt moet worden. Het zou dan ongeveer 7-10m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
maandag 15 augustus 2022

Egaliseren betonvloer en leggen tegels 50m2

Wij zouden graag een offerte willen voor het egaliseren van onze benedenverdieping + het leggen van een visgraat tegelvloer, indien jullie dit doen. Dit is ongeveer 50m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Merkelbeek
maandag 15 augustus 2022

Marmer vloer leggen 40m2

Marmer vloer laten leggen inclusief verwijderen van huidige gelijmde tegelvloer. Onder de vloer zit vloerverwarming. Oppervlakte 40m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 03 augustus 2022

Vloeren vervangen door PVC

Wij willen graag onze houten vloer (en een stukje tegelvloer bij de keuken) beneden eruit halen en boven de laminaatvloer eruit. Dat willen we vervangen door PVC zowel beneden als boven. Oppervlakte beneden houten vloer + stukje tegel: +/- 40 m2 Oppervlakte boven: Slaapkamer 1: 10,5 m2 (laminaat eruit, PVC erin) Slaapkamer 2: 10 m2 (laminaat eruit, PVC erin, ) Slaapkamer 3: 7,45 m2 (laminaat eruit, PVC erin, ) Gang: 4 m2 (laminaat eruit, PVC erin).


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
maandag 25 juli 2022

Egaliseren van de vloer

Wij hebben oude vloertegels die we of geheel laten verwijderen en dan de vloer egaliseren. Wij zijn ook benieuwd of we dit kunnen besparen en over de tegelvloer egaliseren. Graag hier uw advies op. Oppervlakte niet bekend.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vleuten
zaterdag 23 juli 2022

Kurkvloer plaatsen (45 m2)

Huis uit 1901, in maart gekocht. Er ligt een tegelvloer. In maart merkten we dat er veel kou uit de vloer kwam. We hebben een hond, vloer moet makkelijk schoon te houden zijn. Kan er op de tegels een kurkvloer gelegd worden? Het gaat om de benedenverdieping. Vloer is niet helemaal egaal, naar de uitgebouwde keuken loopt het licht af. Gaat ongeveer om 45 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Vlissingen
donderdag 21 juli 2022

110m2 vloer egaliseren en tegelvloer leggen

Woning bestaat uit 3 woonlagen (drive-in woning). De begane grond en de 1e etage wordt voorzien van vloerverwarming. De vloer wordt gefreesd en daarin worden de leidingen gelegd, maar niet afgestort/geëgaliseerd. De 2e verdieping krijgt geen vloerverwarming, maar willen we wel getegeld hebben. We zoeken iemand die de vloer dus afstort/egaliseert en de tegels legt. Tegels zijn 25x125CM en gerectificeerd. Totale oppervlakte: 109m2. De tegels zijn al in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeist
vrijdag 08 juli 2022

PU Gietvloer laten leggen over een tegelvloer

Wij willen een pi gietvloer over een tegelvloer laten leggen. Op de gehele begane grond. Ik weet niet precies hoeft groot het opppervlakte is , ongeveer 50 vierkante meter?


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
vrijdag 08 juli 2022

PVC vloer leggen

egaliseren tegelvloer badkamer met toiletpot. Daarna verlijmen van pvc. vloer is 1.30x1.40 Wat voor vloer wil je laten leggen?: PVC vloer Huidige vloer verwijderen:: Nee Wat is de oppervlakte van de vloer?: Kleiner dan 30m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
donderdag 07 juli 2022

Vloer egaliseren

Zoek een vakman om mijn tegelvloer te egaliseren. Ander deel van de kamer 22mm lage. Aangrenzende bijkeuken (word doorgebroken to 1 ruimte met de keuken en woonkamer) bijkeuken is 15mm lager dan de tegelvloer. Gaat om 55 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
maandag 04 juli 2022

Vloer egaliseren

Wij zoeken een vakman die onze tegelvloer kan egaliseren voor het leggen van pvc. Gaat om ongeveer 45 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Veenendaal
maandag 27 juni 2022

gietvloer storten 78m2

Wij willen een gietvloer laten leggen. Totaal aantal oppervlak is 78 m2. Ondergrond is tegelvloer met de afmeting 40x40


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
zaterdag 25 juni 2022

Kurkvloer leggen in de badkamer ~6m2

Het leggen van een kurkvloer in de badkamer. Er ligt een tegelvloer die redelijk vlak is. Misschien een kliksysteem? Het gaat om ~6m2. Qua aanschaf van de vloer nog in overleg.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oostkapelle
woensdag 22 juni 2022

Tegelvloer leggen (~10m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een tegelvloer kan aanleggen in de gang. Hiervan is de oppervlakte ongeveer 10m2. De huidige vloer hoeft niet verwijderd te worden. De tegels zijn ook al aanwezig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Stevensweert
woensdag 22 juni 2022

Vloerverwarming infrezen + tegelvloer leggen (~60m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een vloerverwarming kan aanleggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 60m2. De huidige vloer verwijderen wij zelf, de radiatoren mogen in overleg gedaan worden. De ondervloer is van beton. Hierna zal er denk ik een dekvloer overheen moeten komen? Vervolgens wil ik graag een tegelvloer laten leggen, met plinten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
dinsdag 21 juni 2022

Zandcement dekvloer egaliseren (~78m2)

Een bestaande tegelvloer is uitgebroken, ondervloer bestaat uit een zandcement dekvloer die vrij veel gaten heeft. De oppervlakte hiervan is 78m2. Gaten zijn van 0 tot 15 mm diep. Bovenop de vlakke delen (= onderzijde oude tegel) mag eigenlijk niet veel meer op komen, liefst haast niets ( dit ivm hoogte van aansluitende vloeren). Later komt er parket op, dus vloer moet flink vlak zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
maandag 20 juni 2022

PVC vloer leggen in keuken (~21m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een PVC vloer kan leggen over een vlakke tegelvloer. De keukenvloer is 6.70x 3.20 mtr = 21.44 m2. Vloer is PVC donker marmer tegel 405x810 = inclusief ondervloer Kosten vloer 42.99 p/m. Is het mogelijk om de offerte te specificeren. Kosten vloer+ Kosten leggen?


Vloer leggen en vloeronderhoud Horst
maandag 20 juni 2022

Betonvloer renoveren (50 m2)

renovatie betonvloer. Na verwijderen van linoleum blijft lijmlaag vastzitten. In gedeelte keuken zit oude tegelvloer (kunnen we zelf verwijderen) dan andere gedeelte keuken betonvloer frezen, zodat vloer weer gelijk ligt. Wens is om vloer in woonkamer en keuken gelijk te hebben. Nu ligt keukenvloer hoger. Na verwijderen gedeelte tegels, blijft gedeelte hoger beton achter. Gaat om 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zundert
woensdag 15 juni 2022

Ondervloer storten en vloer betegelen

Heb een herenhuis uit1920 . Huidige tegelvloer in de hal verwijderen en afvoeren. Gedeelte van de hal ondervloer met beton storten. Gehele hal egaliseren. Betegelen met klein formaat tegels. Gaat om 14 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
Offertes aanvragen