Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Tegels

Wil je een (nieuwe)tegelvloer? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning en wil je een tegelvloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe tegelvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer, ook wel plavuizen vloer, is toepasbaar in iedere woonruimte. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel soorten tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren.

Een tegelvloer kan gelegd worden in veel verschillende figuren en kleuren. Daarbij zijn tegelsoorten en tegelformaten goed te combineren. 

Tegels zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen, van klein naar groot en alles wat daartussen zit. Er zijn vierkante, rechthoekige, driehoekige en zeshoekige tegels waarmee verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Ook kunnen tegels recht, of juist diagonaal gelegd worden.

Het voordeel van een tegelvloer is dat het zeer sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Ook is het reinigen van de tegels zeer gemakkelijk te doen. Daarnaast zijn tegels de perfecte vloerbedekking voor het gebruik van vloerverwarming.

Door al deze voordelen passen vloertegels goed in de badkamer, maar ook passen vloertegels bijvoorbeeld goed in de woonkamer. 

Wat kost een tegelvloer?

Wat de exacte kosten zijn van tegels laten leggen, hangt van een aantal factoren af. Voor een uitgebreid overzicht van deze factoren, lees: Wat bepaalt de prijs voor een tegelvloer?

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de soorten tegels.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten
Arbeidskosten €30 – €35 per m²
Natuursteen tegels €30 – €80 per m²
Keramische tegels €16 – €60 per m²
Materiaal €10 – €15 per m²
Uitbreken oude tegels €30 – €40 per uur
Eventuele vloerverwarming €40 – €50 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

205 Tegelzetter Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een tegelvloer

Het soort tegels

Het soort tegel heeft invloed op de prijs. Zo is er keuze uit keramische tegels of natuursteen.

Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in talloze kleuren verkrijgbaar. Keramische tegels zijn zelfs in speciale uitvoeringen te verkrijgen, zoals tegels met een houtlook, of tegels die op natuursteen lijken. Het grote voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. 

Naast keramische tegels zijn er ook tegels van natuursteen. Natuursteen is een uniek product dat door de natuur zelf gevormd wordt. Hierdoor zie je de aardlagen terug in de tegels en af en toe zelfs fossielen. Tegels van natuursteen zijn zeer populair doordat het tijdloos is. Maar ook is het voordeel dat beschadigingen aan de vloerbedekking haast niet opvallen, doordat natuursteen tot de kern gekleurd is.

Legverband

Wanneer je de tegels in een bijzonder legverband wil laten leggen, zal de tegelzetter een uurtarief vragen. Dit komt omdat het leggen van een speciaal verband meer tijd kost. Daarbij komt ook dat er voor het leggen van een bijzonder legverband extra vloertegels nodig zijn, omdat de tegels op maat gesneden worden. Een paar voorbeelden van speciale legverbanden zijn bijvoorbeeld het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

De meest voorkomende legverbanden zijn: 

 • Volsteensverband: de tegels worden recht naast elkaar en onder elkaar gelegd, zonder overslag of verspringing; 
 • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel, de rij daarboven schuift een halve tegel op, of een derde;
 • Diagonaal verband: dit verband lijkt op volsteensverband, alleen worden de tegels diagonaal gelegd, in plaats van recht.

Tegelplinten

Als laatste kun je er ook voor kiezen om tegelplinten te laten leggen. Tegelplinten zijn smalle tegelranden, die langs de onderkant van de wand tegen de vloer worden geplaatst. Het is een mooie afwerking van de tegelvloer. 

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van tegelplinten door een tegelzetter zit tussen €35 en €50 per m², inclusief materiaal. Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de prijs van de klus verschillen van de prijzen die hier genoemd worden.

Vloerverwarming

Een tegelvloer is vrij koud aan de voeten. Om dit te verhelpen kan er vloerverwarming geïnstalleerd worden. Gelukkig gaan tegels goed met een vloerverwarming samen, omdat het materiaal snel warmte opneemt en langzaam loslaat. 

Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming.
Als je voor bijverwarming kiest, blijven de huidige radiator(en) als hoofdverwarming dienen.
Wanneer je voor hoofdverwarming kiest, komt er meer ruimte in de woning doordat de radiator(en) overbodig zijn. Daarnaast wordt het huis met vloerverwarming als hoofdverwarming gelijkmatiger opgewarmd en heb je hierdoor geen last van luchtcirculatie, zoals bij de radiator(en) wel het geval is.

Vloerverwarming kan op twee manieren geïnstalleerd worden, namelijk:

 • Door het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer;
 • Door krimpnetten aan te leggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalmatten of noppenplaten. Hier overheen wordt vervolgens een afwerkvloer gestort.  

Of je uiteindelijk kiest om wel of geen vloerverwarming te installeren, is afhankelijk van:

 • Je eigen wensen;
 • De mogelijkheden van de vloerverwarming;
 • De betreffende ondervloer ten opzichte van de vloerverwarming;
 • Het uiteindelijke prijskaartje.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelvloer

vrijdag 27 januari 2023

Prijsopgave van granito vloer

Ik zou graag een granito vloer willen in de badkamer, ongeveer 12 m3 en ik ben benieuwd naar de prijs. Kan een granito vloer gelegd worden over de bestaande tegelvloer?


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 23 januari 2023

Egaliseren van de vloer 55m2

Vloer egaliseren ivm leggen plak PVC (zelf) Gaat om: 32 m2 zandcement +/- 17 m2 tegelvloer +/- 6 m2 granietvloer Alles in elkaar laten doen overlopen, zodat het een geheel wordt van +/- 60 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhoon
zondag 22 januari 2023

Dekvloer leggen, vloerverwarming installeren en een tegelvloer erover heen

Wij willen graag een nieuwe vloer in ons nieuwe huis hier moet vloer verwarming inkomen. Wij willen graag de oude dekvloer er zelf uit halen. En dan netten neerleggen en vloerverwarming. Dan vloer storten. En dan tegelvloer leggen. Doen jullie ook tegelwerk?? Zie bijlage muur tussen keuken en woonkamer gaat eruit. Wij zouden graag prijs ontvangen van het storten van de zandxcementvloer en eventueel het tegelwerk. Tegels die wij hebben zijn 10x60cm


Vloer leggen en vloeronderhoud Moordrecht
zaterdag 21 januari 2023

Tegelvloer egaliseren 12m2

Willen pvc over onze tegelvloer leggen en willen dus eerst onze tegelvloer van 12m2 laten egaliseren


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
zaterdag 14 januari 2023

Egaline op vloer aanbrengen ~115m2

Wij willen graag egaline laten aanbrengen over een tegelvloer. Het gaat om ongeveer 115 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
woensdag 28 december 2022

PVC vloer leggen in de woonkamer 9~40m2)

In ons huis willen we graag de woonkamer voorzien van een PVC visgraat vloer. Momenteel ligt er een tegelvloer (oude tegels waar altijd vloerbedekking overheen heeft gelegen). Het gaat om ongeveer 40 m2. Er ligt geen vloerverwarming. Ook ligt er een vectorput in de woonkamer. Het liefst uitvoeren in februari.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hulst
woensdag 28 december 2022

Tegelvloer leggen keuken (~20m2)

In onze keuken ligt een laminaatvloer op een zandstenen ondervloer. Door lekkage moet deze vloer worden verwijderd en vervangen door een tegelvloer. De oppervlakte bedraagt ca. 20m2. Hiervoor zoek ik een vakman die mij een offerte kan bieden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 27 december 2022

Tegelvloer egaliseren (~17m2)

Ik zoek een vakman voor het egaliseren van mijn 17 vierkante meter tegelvloer. Hoeveel zal dit mij gaan kosten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Vijfhuizen
maandag 19 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~80m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 80m2. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zundert
maandag 19 december 2022

Vloerverwarming leggen

Ik wil vloerverwarming laten leggen. Het gaat om bijna 50 m2. Ondervloer is een tegelvloer. Hier overheen komt een pvc vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almelo
zondag 18 december 2022

Egaline smeren + coaten (~48m2)

Wij zouden de tegelvloer bedekt willen hebben met egaline en een beschermlaag als toplaag. De totale oppervlakte is circa 48 m2 (slaapkamer 21 m2, gang 15 m2, kleine slaapkamer 8.5 m2, berging 1.5 m2, wc 2 m2). Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ammerstol
dinsdag 06 december 2022

egaliseren uitgebroken tegelvloer (46m2)

Ik wil graag mijn vloer egaliseren, door middel van een dekvloer. Het is een tegelvloer die uitgebroken is. In totaal moet ongeveer 46 m2 geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Capelle aan den IJssel
zondag 04 december 2022

Granito vloer in toilet aanleggen (~1m2)

Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor een granito vloer in het toilet. De afmetingen zijn: 120x85cm. De vloer is niet egaal. Er ligt nu een tegelvloer, kan het hier overheen? Graag hoor ik van u.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 01 december 2022

Tegelvloer in woonkamer egaliseren (~35m2)

Ik wil in onze woonkamer van 35 vierkante meter, de tegelvloer laten egaliseren. Dit zodat er een pvc vloer in gelegd kan worden, dat doen we zelf. Graag zie ik een offerte tegemoet hiervoor.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bergschenhoek
woensdag 30 november 2022

Tegelvloer egaliseren ivm PVC leggen 36m2

Ik wil graag mijn tegelvloer laten egaliseren voordat er click-PVC overheen komt. Het betreft ongeveer 36 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 28 november 2022

Tegelvloer aanleggen (~145m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een tegelvloer kan aanleggen in een bedrijfspand. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 145 m2. De aanschaf van tegels graag nog even in overleg. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
donderdag 24 november 2022

Tegelvloer (~55m2) + laminaat leggen (~95m2)

Er wordt vloerverwarming bij mij aangelegd. Hier wil ik graag een tegelvloer overheen gelegd hebben en ook wat laminaat. Dit betreft 55m2 voor de tegels en 95m2 voor het laminaat. Ik zal zelf alle materialen verzorgen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Uden
donderdag 17 november 2022

Laminaatvloer met vloerverwarming aanleggen (~80m2)

Ik heb nu een tegelvloer met een kapotte vloerverwarming. Graag wil ik dit vervangen hebben door een laminaatvloer met vloerverwarming. De ondervloer is van beton. De oppervlakte bedraagt ongeveer 80m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
donderdag 17 november 2022

Tegelvloer vervangen (~70m2)

Ik zoek een vloerlegger die mijn tegelvloer kan veranderen in nieuwe tegels of PVC. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 70m2. Halen jullie ook de huidige tegelvloer eruit? Graag wil ik dat de vakman mij contact opneemt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Culemborg
donderdag 17 november 2022

Vloer renoveren (~55m2)

Ik zoek een vloerlegger. Er ligt nu een tegelvoer met daaroverheen nog een tegelvloer. Mijn bedoeling is om de bovenste laag eraf te halen. Ik wil een nieuwe vloer, dat mag laminaat, PVC of een nieuwe tegelvloer zijn. Dit is afhankelijk van het advies. De vloer heeft een oppervlakte van ongeveer 55m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Roosendaal
dinsdag 15 november 2022

Tegelvloer leggen (4m2)

Ik wil graag een tegelvloertje laten leggen in mijn washok met een drempel naar de woonkamer. Er ligt nu laminaat, dat verwijderd moet worden. Het hok is 2 bij 2 m.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rijen
maandag 14 november 2022

PVC vloer leggen (~60m2)

Onze bestaande vloer in de woonkamer, keuken, achter- en voorportaal voorzien van een PVC vloer. Onze huidige vloer bestaat uit een parket vloer 3/4 van het totaal en een tegelvloer 1/4. Deze zijn allemaal egaal op elkaar aansluitend en er zijn geen drempels. De vraag is of er hier overheen gelegd kan worden of niet. Graag hoor ik meer advies en informatie van de vakman over de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. De totale oppervlakte betreft ongeveer 60m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hengelo
zaterdag 12 november 2022

PVC vloer in woning leggen (~52m2)

Wij gaan binnenkort, half januari, verhuizen naar een nieuwe woning. Hier ligt momenteel een tegelvloer met voeg en met vloerverwarming. We willen hier graag een PVC vloer overheen laten leggen. Het gaat om de begane grond van de woning, dus zowel de hal, woonkamer, keuken en serre willen we in een stuk laten leggen, incl. plinten. De gehele oppervlakte is voor de begane grond is ca. 58m² en zonder de hal ca. 52m². We willen ongeveer 25-30euro uitgeven per m² aan de pvc planken, zonder groef. De kleur van het pvc willen we later beslissen. Kunt u ons informeren over wat ongeveer de kosten van deze service zouden zijn? Doen jullie ook egaliseren? Zo ja, dan mag u deze service meenemen in de offerte. In de bijlage een foto van de huidige vloer en een plattegrond van de begane grond. Ook is er in de hal een kruipruimte die toegankelijk moet blijven. Vandaar de optie voor het het leggen incl. en excl de hal.


Vloer leggen en vloeronderhoud Maastricht
dinsdag 08 november 2022

Laminaat, ondervloer en plinten leggen (~55m2)

Ik wil graag laminaat laten leggen in de woonkamer en gang, ongeveer 55 m2. Over een tegelvloer heen. Ook graag de ondervloer en plinten leggen, deze zijn ook besteld. Graag voor 17 november uitvoeren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Breugel
maandag 07 november 2022

Gietvloer aanbrengen (35m2)

Ik wil graag een gietvloer leggen van 35m2. Op dit moment ligt er een tegelvloer, dus volgens mij kan het daar overheen gelegd worden. We krijgen 16 januari de sleutel, dus vanaf dan kan de vloer gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tilburg
zaterdag 29 oktober 2022

Vloer en leidingwerk vervangen (2m2)

We hebben een lekkage gehad in de badkamer. Wij denken dat de tegelvloer en de pvc buizen moeten worden vervangen. Het was niet mogelijk met een cameraatje te kijken dus we hebben iemand nodig die sowieso de vloer eruit haalt. Dit zo nodig opnieuw leggen, egaliseren en kitten. We zijn nu bezig met de verzekering.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kampen
vrijdag 28 oktober 2022

Terrazzo vloer aanleggen (~6m2)

We willen in de hal een klassieke terrazzo vloer met rondom een randje van zwart witte blokjes en de randen donkergrijs. Is dit te combineren met vloerverwarming. Er ligt nu een tegelvloer, die gaat er uit en dan komt er een dunne beton of cementlaag. Het betreft ongeveer


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 24 oktober 2022

Tegelvloer egaliseren (60 m2)

In onze nieuw aangeschafte woning ligt momenteel een gebakken plavuis. De vloer is voorzien van vloerverwarming en de plavuis zal moeten worden voor behandeld, geprimed en geëgaliseerd, waarna wij er zelf een gelijmde PVC vloer overheen willen aanbrengen. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd ergens in de laatste week van juni 2023. Het betreft een woonkamer met open keuken en een gang met trapkast en toilet. De woning staat in Alphen aan den Rijn. Alles zeer goed bereikbaar en op de begane grond. Totale oppervlakte bedraagt 60 M2


Vloer leggen en vloeronderhoud Alphen aan den Rijn
donderdag 20 oktober 2022

Beton vloer storten in de serre 12m2

Voor onze bestaande serre willen we een losse vloer storten er is een vorstrand aanwezig en de serre is 30 cm uitgegraven waarna voorzien van 10 tot 15 cm witzand (aangetrild en met water verdicht) , folie 8cm eps en nog eens folie We willen eigenlijk beton storten en daarop dan een tegelvloer al dan niet in cement gelegd. Ik kreeg advies om gelijk de hele vloer met Zandcement te storten maar beton is sterker dan Zandcement dacht ik De totale grootte is 12m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
maandag 17 oktober 2022

Gietvloer, incl. vloerverwarming aanleggen (~140m2)

Onze bedoeling is gietvloer icm vloerverwarming aanbrengen in bestaande woning. Betreft de woonkamer, keuken, hal (ca 75m2); is nu één doorlopende tegelvloer. Vloerverwarming voor woonkamer en keuken (ca 65m2); als intensieve bijverwarming; in te frezen in bestaande tegelvloer Gelezen dat een PU gietvloer de beste optie icm vloerverwarming (?). Alternatieve opties zijn welkom.


Vloer leggen en vloeronderhoud Delden
Offertes aanvragen