Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Tegels

Wil je een (nieuwe)tegelvloer? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning en wil je een tegelvloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe tegelvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer, ook wel plavuizen vloer, is toepasbaar in iedere woonruimte. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel soorten tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren.

Een tegelvloer kan gelegd worden in veel verschillende figuren en kleuren. Daarbij zijn tegelsoorten en tegelformaten goed te combineren. 

Tegels zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen, van klein naar groot en alles wat daartussen zit. Er zijn vierkante, rechthoekige, driehoekige en zeshoekige tegels waarmee verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Ook kunnen tegels recht, of juist diagonaal gelegd worden.

Het voordeel van een tegelvloer is dat het zeer sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Ook is het reinigen van de tegels zeer gemakkelijk te doen. Daarnaast zijn tegels de perfecte vloerbedekking voor het gebruik van vloerverwarming.

Door al deze voordelen passen vloertegels goed in de badkamer, maar ook passen vloertegels bijvoorbeeld goed in de woonkamer. 

Wat kost een tegelvloer?

Wat de exacte kosten zijn van tegels laten leggen, hangt van een aantal factoren af. Voor een uitgebreid overzicht van deze factoren, lees: Wat bepaalt de prijs voor een tegelvloer?

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de soorten tegels.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten
Arbeidskosten €30 – €35 per m²
Natuursteen tegels €30 – €80 per m²
Keramische tegels €16 – €60 per m²
Materiaal €10 – €15 per m²
Uitbreken oude tegels €30 – €40 per uur
Eventuele vloerverwarming €40 – €50 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

205 Tegelzetter Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een tegelvloer

Het soort tegels

Het soort tegel heeft invloed op de prijs. Zo is er keuze uit keramische tegels of natuursteen.

Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in talloze kleuren verkrijgbaar. Keramische tegels zijn zelfs in speciale uitvoeringen te verkrijgen, zoals tegels met een houtlook, of tegels die op natuursteen lijken. Het grote voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. 

Naast keramische tegels zijn er ook tegels van natuursteen. Natuursteen is een uniek product dat door de natuur zelf gevormd wordt. Hierdoor zie je de aardlagen terug in de tegels en af en toe zelfs fossielen. Tegels van natuursteen zijn zeer populair doordat het tijdloos is. Maar ook is het voordeel dat beschadigingen aan de vloerbedekking haast niet opvallen, doordat natuursteen tot de kern gekleurd is.

Legverband

Wanneer je de tegels in een bijzonder legverband wil laten leggen, zal de tegelzetter een uurtarief vragen. Dit komt omdat het leggen van een speciaal verband meer tijd kost. Daarbij komt ook dat er voor het leggen van een bijzonder legverband extra vloertegels nodig zijn, omdat de tegels op maat gesneden worden. Een paar voorbeelden van speciale legverbanden zijn bijvoorbeeld het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

De meest voorkomende legverbanden zijn: 

 • Volsteensverband: de tegels worden recht naast elkaar en onder elkaar gelegd, zonder overslag of verspringing; 
 • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel, de rij daarboven schuift een halve tegel op, of een derde;
 • Diagonaal verband: dit verband lijkt op volsteensverband, alleen worden de tegels diagonaal gelegd, in plaats van recht.

Tegelplinten

Als laatste kun je er ook voor kiezen om tegelplinten te laten leggen. Tegelplinten zijn smalle tegelranden, die langs de onderkant van de wand tegen de vloer worden geplaatst. Het is een mooie afwerking van de tegelvloer. 

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van tegelplinten door een tegelzetter zit tussen €35 en €50 per m², inclusief materiaal. Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de prijs van de klus verschillen van de prijzen die hier genoemd worden.

Vloerverwarming

Een tegelvloer is vrij koud aan de voeten. Om dit te verhelpen kan er vloerverwarming geïnstalleerd worden. Gelukkig gaan tegels goed met een vloerverwarming samen, omdat het materiaal snel warmte opneemt en langzaam loslaat. 

Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming.
Als je voor bijverwarming kiest, blijven de huidige radiator(en) als hoofdverwarming dienen.
Wanneer je voor hoofdverwarming kiest, komt er meer ruimte in de woning doordat de radiator(en) overbodig zijn. Daarnaast wordt het huis met vloerverwarming als hoofdverwarming gelijkmatiger opgewarmd en heb je hierdoor geen last van luchtcirculatie, zoals bij de radiator(en) wel het geval is.

Vloerverwarming kan op twee manieren geïnstalleerd worden, namelijk:

 • Door het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer;
 • Door krimpnetten aan te leggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalmatten of noppenplaten. Hier overheen wordt vervolgens een afwerkvloer gestort.  

Of je uiteindelijk kiest om wel of geen vloerverwarming te installeren, is afhankelijk van:

 • Je eigen wensen;
 • De mogelijkheden van de vloerverwarming;
 • De betreffende ondervloer ten opzichte van de vloerverwarming;
 • Het uiteindelijke prijskaartje.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelvloer

maandag 16 mei 2022

PVC vloer leggen in badkamer (8m2)

Ik zoek een vakman PVC laminaat vloer leggen in badkamer. Dit is voor ongeveer 8m2. Het kan gelegd worden over de bestaande tegelvloer, maar misschien moet dit nog even geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 02 mei 2022

Egaliseren en PVC leggen

Op dit moment hebben wij een tegelvloer over vloerverwarming, wij willen echter de tegelvloer eruit halen en laten egaliseren en pvc laten leggen. Het gaat om 55 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
zondag 01 mei 2022

Egaliseren tegelvloer

Egaliseren van benedenverdieping, hal, leefruimte (woonkamer/keuken) gang en berging ca 81m2 totaal oppervlakte. Bestaande vloer tegels met 1cm voeg naden. Woning van 1972, originele vloer in nette staat. Toepassing word click pvc. Gewenste dikte, strak op drempel tegels. Nog niet in bezit van een sleutel (29 Juli 2022). Periode midden/eind Augustus 2022


Vloer leggen en vloeronderhoud Meijel
zondag 01 mei 2022

36m2 laminaat plaatsen

Ik zoek vakman die laminaat en ondervloer kan plaatsen. Te plaatsen in woonkamer en aangrenzende gang. Huidige vloer waarop geplaatst dient te worden is een tegelvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Oosterhout
dinsdag 26 april 2022

Tegelvloer leggen ~45m2

Wij zoeken een vakman voor het leggen van tegelvloer, dit betreft tegels van 60x80cm. De tegels hebben wij al in bezit. Het gaat in totaal om 40 a 50m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
vrijdag 22 april 2022

tegelvloer egaliseren

Wij hebben een huis op het oog met lelijke plavuizen en nu ben ik benieuwd of ik dat kan laten egaliseren en gewoon laten als betonlook


Vloer leggen en vloeronderhoud Medemblik
donderdag 21 april 2022

PVC tegelvloer op plakondervloer

Voor onze benedenverdieping hebben wij PVC tegels van 90 X 90 cm. De ondervloer is een plakvloer en de vloer komt op de huidige PVC vloer. Op de foto in de bijlage staat de plattegrond, het betreft woonkamer, keuken en hal. Gaat om ongeveer 38m². Tegels hebben we al aangeschaft.


Vloer leggen en vloeronderhoud Moordrecht
donderdag 21 april 2022

Tegelvloer leggen

Op een houten vloer moeten tegels gelegd worden, gaat hierbij om 10m². Vloer zal eerst van zwaluwplaten voorzien moeten worden. Daarna beton en de tegels.


Vloer leggen en vloeronderhoud Utrecht
woensdag 20 april 2022

Tegelvloer Egaliseren

Oude tegelvloer met vloerverwarming egaliseren. Hierop zal visgraat vloer worden gezet. Ongeveer 45 - 50 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Rotterdam
woensdag 20 april 2022

Vloerisolatie en betonvloer realiseren in garage (13m2)

Onze voormalige 'standaard-grootte' garage is verdeeld in een kantoortje (1/3) en een schuur (2/3 deel, ongeveer 13 m2). In dat schuurdeel ligt nu een simpele 30/30-tegelvloer, maar die is verzakt en er is in de winter vocht/schimmelvorming vanuit de grond. Daarom willen we in dat deel vloerisolatie en een eenvoudige betonvloer. Dit schuurdeel is bereikbaar via een tuindeur (normale breedte) en de schuurdeur (normale breedte).


Vloer leggen en vloeronderhoud Dronten
woensdag 20 april 2022

PVC vloer leggen

Momenteel hebben wij een tegelvloer en wil daar een visgraat pvc vloer (kliksysteem) over leggen en daarnaast ook muurplinten plaatsen. Het gaat om ongeveer 40 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Assendelft
vrijdag 08 april 2022

Grindvloer leggen

Zoek een vakman om ongeveer 40m2 te egaliseren van een siergrind tegelvloer en dan sealen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Waddinxveen
maandag 04 april 2022

PVC vloer leggen en egaliseren

Zoek een vakman voor het leggen van een pvc vloer. Er zit nu een tegelvloer op en ik wil het laten egaliseren, het is 45 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
donderdag 31 maart 2022

Gietvloer smeren in de badkamer

Zoek een vakman voor het smeren van een gietvloer in mijn badkamer. Gaat maximaal om 6 m2, kan over de huidige tegelvloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Broek op Langedijk
woensdag 30 maart 2022

Epoxy vloer leggen ~12m2

Epoxy vloer laten leggen balkon( Terras ) buiten, het liefst over bestaande tegelvloer (terrastegels). afmeting is 5,20mx2.30m mtr.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Hoorn
vrijdag 25 maart 2022

Tegelvloer egaliseren (~20m2)

Wij willen onze garage met tegelvloer graag laten egaliseren zodat we er pvc op kunnen leggen. Het gaat om ongeveer 20m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuw Vennep
zondag 20 maart 2022

Laminaat leggen (~45m2)

Laminaat met ondervloer leggen in de woonkamer en plaatsen plinten. Het betreft XL laminaat Tevens is deze offerte voor de verzekering ivm herstellen/vernieuwen laminaatvloer door waterschade verstopping rioolafvoer. Graag hoor ik ook een advies over betreffende de ondervloer. Oude tegelvloer ligt er nog onder bij de huidige laminaat. Waarschijnlijk wordt het laminaat van praxis: DecoMode laminaat Kingsize Porto 2-zijdige V-groef 8mm 2,53m2 De slijtklasse is 32, de dikte van de plank is 8 mm en de breedte 32,7 cm. Hoeveel laminaat moet ik extra nemen ivm het op maat zagen? De afmetingen van de beneden verdieping zijn ongeveer 8,00 x 5,20 m Hier gaat het toilet en bijkeukentje nog van af ongeveer 0,88 x 2.50m En waar het keukenblok staat ongeveer 3,00 x 0,50


Vloer leggen en vloeronderhoud Haaren
vrijdag 18 maart 2022

Granito vloer leggen (~51m2)

Ik krijg 2 mei de sleutel van mijn nieuwe huis en wil granito over bestaande tegelvloeren in 2x toilet (totaal ca 4m2), badkamer (5m2), keuken (13m2), gang (15m2) en mogelijk op de vloer van een nieuwe te bouwen doucheruimte (3m2) en nw toilet (1,5m2). Is dit mogelijk en wat is uw indicatie van de prijs.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
maandag 14 maart 2022

Egaline aanbrengen

Egaline aanbrengen over bestaande tegelvloer voor leggen visgraatlaminaat


Vloer leggen en vloeronderhoud Vught
zaterdag 12 maart 2022

Fermacell vloer egaliseren

25mm fermacell platen geplaatst over een houten vloer en tegelvloer en hier vloerverwarming ingefreesd en dichtgesmeerd. Nu steekt hier en daar nog max 4mm de buis uit en is het niet overal egaal dichtgesmeerd. Dus 4mm egaliseren over een oppervlakte van 80m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Apeldoorn
donderdag 03 maart 2022

Vloer laten egaliseren en geschikt maken voor PVC vloer

Wij willen graag de vloer laten egaliseren. Tegelvloer is eruit gesloopt, er komt een PVC vloer voor in de plaats. Ik zou niet weten om hoeveel mm hoogte het zou gaan, geen verstand. Het gaat om 19m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
woensdag 23 februari 2022

Egaliseren tegelvloer (~55m2)

Goedemorgen graag zou ik weten wat het kost om een tegelvloer van +/- 55m2 te laten egaliseren zodat er een PVC vloer op aangebracht kan worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Udenhout
dinsdag 15 februari 2022

Vloer vervangen

De huidige tegelvloer met toplaag zal worden verwijderd waarna er een isolatielaag met vloerverwarming en nieuwe dekvloer gerealiseerd moet worden. Oppervlakte ongeveer 100 m2 Wat kost het storten van de nieuwe dekvloer?


Vloer leggen en vloeronderhoud Akersloot
zondag 13 februari 2022

Tegelvloer egaliseren

Wij willen graag onze tegelvloer laten egaliseren voor het laten leggen van een pvc vloer. Gaat ongeveer om 55 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Veenendaal
donderdag 10 februari 2022

Egaliseren van vloer

Egaliseren van een tegelvloer ong 60m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Katwijk
donderdag 10 februari 2022

Vloerverwarming en nieuwe tegels leggen in de woonkamer

Ik heb nieuwe tegels gekocht voor in mijn woonkamer, maar wil graag als eerst vloerverwarming plaatsen voordat ik die nieuwe tegels plaats. Graag zoek ik een bedrijf die dit beide voor me kan doen. Er liggen nu tegels die moeten worden verwijderd. Ondervloer weet ik niet. Type vloerverwarming in overleg. Er komt dus een tegelvloer overheen. Rond de 30 m². Vloerverwarming aanschaffen via de vakman, tegels heb ik zelf.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam Zuidoost
woensdag 09 februari 2022

Granieten vloer in badkamer aanleggen (~8m2)

Wij willen in de badkamer een granieten vloer laten leggen. De badkamer is zo'n 8 vierkante meter. In overleg mag de huidige tegelvloer verwijderd worden (indien dat nodig is). Wij willen dit rond tussen juli en september laten uitvoeren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hilversum
vrijdag 04 februari 2022

Een tegelvloer egaliseren

Wij willen graag de tegelvloer op de begane grond van onze woning egaliseren. Ongeveer 43 vierkante meter. Entreehal, woonkamer, eetkamer en keuken zijn allemaal één vloerveld. Het toilet is gescheiden door een vloerdorpel.


Vloer leggen en vloeronderhoud Heerlen
woensdag 02 februari 2022

Tegelvloer buiten voor tuinhuis (28m2)

Wij willen een tegelvloer laten leggen in de tuin, met betonbanden rondom voor de stevigheid. Want er komt een tuinhuis met veranda op te staan. Maat 7m x 4m. De tegels leveren we zelf omdat we nog niet weten welke tegels. Maar het moet incl. afgraven en afvoeren van oude zand, en opvullen met gele zand en de betonbanden in stabilisee. Er kan geen graaf machine achterom, wel een kruiwagen. Het moet dus compleet klaar zijn.


Vloer leggen en vloeronderhoud Asten
zondag 30 januari 2022

Natuurstenen tegelvloer leggen 85m2

Wij willen misschien een natuurstenen vloer laten leggen van +/- 85m2. Vloer moet nog gekocht worden, dit graag in overleg met de vakman.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tynaarlo
Offertes aanvragen