Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Vloertegel laten leggen door tegelzetter

Tegels

Wil je een (nieuwe)tegelvloer? Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt, van nuttige tips tot opmaat gemaakte offertes van vakmannen uit de buurt.

Is je oude vloer aan vervanging toe? Of heb je een nieuwe vloer nodig voor in je nieuwbouw woning en wil je een tegelvloer laten leggen? De vloerspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote klussen.

Zo leggen zij niet alleen de nieuwe tegelvloer aan, maar helpen zij je ook met het egaliseren van de ondervloer. Heb je een kamer waar je parket in wil laten leggen? Of wil je een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem voor onze vloerspecialisten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van nuttige informatie: van handige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer, ook wel plavuizen vloer, is toepasbaar in iedere woonruimte. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel soorten tegeldesigns en mogelijkheden ontwikkeld voor tegelvloeren.

Een tegelvloer kan gelegd worden in veel verschillende figuren en kleuren. Daarbij zijn tegelsoorten en tegelformaten goed te combineren. 

Tegels zijn in ontzettend veel verschillende formaten te verkrijgen, van klein naar groot en alles wat daartussen zit. Er zijn vierkante, rechthoekige, driehoekige en zeshoekige tegels waarmee verschillende motieven en patronen gelegd kunnen worden. Ook kunnen tegels recht, of juist diagonaal gelegd worden.

Het voordeel van een tegelvloer is dat het zeer sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Ook is het reinigen van de tegels zeer gemakkelijk te doen. Daarnaast zijn tegels de perfecte vloerbedekking voor het gebruik van vloerverwarming.

Door al deze voordelen passen vloertegels goed in de badkamer, maar ook passen vloertegels bijvoorbeeld goed in de woonkamer. 

Wat kost een tegelvloer?

Wat de exacte kosten zijn van tegels laten leggen, hangt van een aantal factoren af. Voor een uitgebreid overzicht van deze factoren, lees: Wat bepaalt de prijs voor een tegelvloer?

Hieronder in de tabel geven wij een overzicht van de gemiddelde prijs per vierkante meter bij de soorten tegels.

Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde kosten
Arbeidskosten €30 – €35 per m²
Natuursteen tegels €30 – €80 per m²
Keramische tegels €16 – €60 per m²
Materiaal €10 – €15 per m²
Uitbreken oude tegels €30 – €40 per uur
Eventuele vloerverwarming €40 – €50 per m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

205 Tegelzetter Vloer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een tegelvloer

Het soort tegels

Het soort tegel heeft invloed op de prijs. Zo is er keuze uit keramische tegels of natuursteen.

Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in talloze kleuren verkrijgbaar. Keramische tegels zijn zelfs in speciale uitvoeringen te verkrijgen, zoals tegels met een houtlook, of tegels die op natuursteen lijken. Het grote voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. 

Naast keramische tegels zijn er ook tegels van natuursteen. Natuursteen is een uniek product dat door de natuur zelf gevormd wordt. Hierdoor zie je de aardlagen terug in de tegels en af en toe zelfs fossielen. Tegels van natuursteen zijn zeer populair doordat het tijdloos is. Maar ook is het voordeel dat beschadigingen aan de vloerbedekking haast niet opvallen, doordat natuursteen tot de kern gekleurd is.

Legverband

Wanneer je de tegels in een bijzonder legverband wil laten leggen, zal de tegelzetter een uurtarief vragen. Dit komt omdat het leggen van een speciaal verband meer tijd kost. Daarbij komt ook dat er voor het leggen van een bijzonder legverband extra vloertegels nodig zijn, omdat de tegels op maat gesneden worden. Een paar voorbeelden van speciale legverbanden zijn bijvoorbeeld het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

De meest voorkomende legverbanden zijn: 

 • Volsteensverband: de tegels worden recht naast elkaar en onder elkaar gelegd, zonder overslag of verspringing; 
 • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel, de rij daarboven schuift een halve tegel op, of een derde;
 • Diagonaal verband: dit verband lijkt op volsteensverband, alleen worden de tegels diagonaal gelegd, in plaats van recht.

Tegelplinten

Als laatste kun je er ook voor kiezen om tegelplinten te laten leggen. Tegelplinten zijn smalle tegelranden, die langs de onderkant van de wand tegen de vloer worden geplaatst. Het is een mooie afwerking van de tegelvloer. 

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van tegelplinten door een tegelzetter zit tussen €35 en €50 per m², inclusief materiaal. Let op: de vloerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de prijs van de klus verschillen van de prijzen die hier genoemd worden.

Vloerverwarming

Een tegelvloer is vrij koud aan de voeten. Om dit te verhelpen kan er vloerverwarming geïnstalleerd worden. Gelukkig gaan tegels goed met een vloerverwarming samen, omdat het materiaal snel warmte opneemt en langzaam loslaat. 

Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming.
Als je voor bijverwarming kiest, blijven de huidige radiator(en) als hoofdverwarming dienen.
Wanneer je voor hoofdverwarming kiest, komt er meer ruimte in de woning doordat de radiator(en) overbodig zijn. Daarnaast wordt het huis met vloerverwarming als hoofdverwarming gelijkmatiger opgewarmd en heb je hierdoor geen last van luchtcirculatie, zoals bij de radiator(en) wel het geval is.

Vloerverwarming kan op twee manieren geïnstalleerd worden, namelijk:

 • Door het infrezen van de vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer;
 • Door krimpnetten aan te leggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalmatten of noppenplaten. Hier overheen wordt vervolgens een afwerkvloer gestort.  

Of je uiteindelijk kiest om wel of geen vloerverwarming te installeren, is afhankelijk van:

 • Je eigen wensen;
 • De mogelijkheden van de vloerverwarming;
 • De betreffende ondervloer ten opzichte van de vloerverwarming;
 • Het uiteindelijke prijskaartje.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelvloer

zaterdag 27 mei 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Het gaat om de het bekleden van de tegelvloer in de badkamer van ons chalet op De Dikkenberg in Bennekom. Afmeting 1.30 x 1.80 m Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: vloeren Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Bennekom
vrijdag 26 mei 2023

Vloer egaliseren 45m2

Er ligt nu een tegelvloer die geëgaliseerd moet worden voor het leggen van pvc. De afmeting is 45m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Deventer
maandag 15 mei 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

Wij willen graag een nieuwe vloer over een bestaande tegelvloer (belgisch hard/natuursteen, tegels 30x30) in de keuken. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Wat wil je bekleden?: vloeren Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 09 mei 2023

Egaliseren over tegelvloer 40m2

40m2 egaliseren bovenop tegelvloer met cement ondergrond


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
maandag 10 april 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Terrazzo vloer in badkamer over bestaande tegelvloer . Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Dordrecht
zaterdag 08 april 2023

Tegelvloer met oneffenheden egaliseren 25m2

Op zoek naar een vloerenlegger die ook over de grens, een 20-30 min. rijden bij Venlo vandaan onze woonkamervloer egaliseert


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
vrijdag 24 maart 2023

pvc vloer leggen

Wij willen aankomende week 30M2 pvc vloer tegels laten leggen op slaapkamer en overlopen. schuren egaliseren en leggen, vervolgens 2 juni nogmaals 70m2 beneden dit gaat over de tegelvloer heen. zou dit kunnen? plinten en tegels zijn aanwezig


Vloer leggen en vloeronderhoud Harderwijk
woensdag 08 maart 2023

Grindvloer 55m²

Wij willen de tegelvloer laten liggen, maar we weten niet of dit kan in verband met het openen van de voordeur. De oppervlakte is 55 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
maandag 06 maart 2023

PVC vloer leggen

Ongeveer 42 m2 vloer moet circ. 2 cm opgehoogd worden. Een gedeelte over betonvloer en een gedeelte over bestaande tegelvloer


Vloer leggen en vloeronderhoud Hansweert
vrijdag 03 maart 2023

Egaliseren van tegelvloer

ik wil mijn keukenvloer laten egaliseren met een kleur als eindlaag. Het gaat op een oppervlakte van ongeveer 10 m2. Er ligt momenteel een tegelvloer (dikke tegels). Mogelijk moeten er bestaande tegels eerst worden weggehaald.


Vloer leggen en vloeronderhoud Den Haag
zondag 26 februari 2023

Grindvloer

Wij willen de tegelvloer laten liggen, maar we weten niet of dit kan in verband met het openen van de voordeur De oppervlakte is 55 vierkante meter


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoensbroek
zaterdag 25 februari 2023

Granito vloer plaatsen

Betreft de hal + wc van jaren 30 woning. Ligt nu een standaardtegelvloer in. Deze gaat eruit en wij willen graag een prijsindicatie voor een terrazo (granito) gietvloer. Het gaat om 7,5 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Bilthoven
donderdag 16 februari 2023

Egaliseren over tegelvloer heen en leggen vissengraat pvc

Bij een woning waar we een bod op willen doen ligt op de begane grond een tegelvloer op de vloerverwarming. Wij willen daar overheen een pvc vissengraat vloer. Daarnaast willen we op de 1e en 2e verdieping een nieuwe vloer laten leggen. Dit is een betonnen onderlaag. Graag willen we de legkosten (het leggen van de ondervloer en laminaat/pvc) per m2 daarvan ontvangen. We zijn benieuwd naar de kosten van de omschreven opdracht.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 13 februari 2023

83 m2 Visgraat tegelvloer laten leggen

Wij willen een tegelvloer laten leggen, het gaat om ongeveer 83m2. Mogelijk in visgraat patroon. Er is vloerverwarming aanwezig. Appartement wordt in juni op z'n vroegst opgeleverd. We willen het liefst een partij die de materiaal levert en de installatie doet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
zondag 12 februari 2023

egaline laten aangrengen over tegelvloer

wij willen egaline laten aanbrengen over onze tegelvloer van ongeveer 28m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Nuenen
zaterdag 04 februari 2023

tegelvloer leggen (45m2)

Ik wil tegels met een hout look laten leggen in een visgraat patroon. Het gaat om een vloer van 45 m2. Ik schaf zelf de tegels aan.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hellevoetsluis
donderdag 02 februari 2023

Vloer egaliseren

Wij willen een tegelvloer laten egaliseren, deze is alles behalve vlak of waterpas te noemen. Foto kan ik momenteel niet bijvoegen omdat er een vloer overheen ligt wat eruit gaat. De totale oppervlakte is ongeveer 30m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Schinveld
maandag 30 januari 2023

Epoxy vloer op bestaande tegel vloer

Wij epoxy vloer marmer look leggen in woonkamer op bestaande tegelvloer 60 vierkante meters


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
vrijdag 27 januari 2023

Prijsopgave van granito vloer

Ik zou graag een granito vloer willen in de badkamer, ongeveer 12 m3 en ik ben benieuwd naar de prijs. Kan een granito vloer gelegd worden over de bestaande tegelvloer?


Vloer leggen en vloeronderhoud Almere
maandag 23 januari 2023

Egaliseren van de vloer 55m2

Vloer egaliseren ivm leggen plak PVC (zelf) Gaat om: 32 m2 zandcement +/- 17 m2 tegelvloer +/- 6 m2 granietvloer Alles in elkaar laten doen overlopen, zodat het een geheel wordt van +/- 60 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Rhoon
zondag 22 januari 2023

Dekvloer leggen, vloerverwarming installeren en een tegelvloer erover heen

Wij willen graag een nieuwe vloer in ons nieuwe huis hier moet vloer verwarming inkomen. Wij willen graag de oude dekvloer er zelf uit halen. En dan netten neerleggen en vloerverwarming. Dan vloer storten. En dan tegelvloer leggen. Doen jullie ook tegelwerk?? Zie bijlage muur tussen keuken en woonkamer gaat eruit. Wij zouden graag prijs ontvangen van het storten van de zandxcementvloer en eventueel het tegelwerk. Tegels die wij hebben zijn 10x60cm


Vloer leggen en vloeronderhoud Moordrecht
zaterdag 21 januari 2023

Tegelvloer egaliseren 12m2

Willen pvc over onze tegelvloer leggen en willen dus eerst onze tegelvloer van 12m2 laten egaliseren


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
zaterdag 14 januari 2023

Egaline op vloer aanbrengen ~115m2

Wij willen graag egaline laten aanbrengen over een tegelvloer. Het gaat om ongeveer 115 vierkante meter.


Vloer leggen en vloeronderhoud Doetinchem
woensdag 28 december 2022

PVC vloer leggen in de woonkamer 9~40m2)

In ons huis willen we graag de woonkamer voorzien van een PVC visgraat vloer. Momenteel ligt er een tegelvloer (oude tegels waar altijd vloerbedekking overheen heeft gelegen). Het gaat om ongeveer 40 m2. Er ligt geen vloerverwarming. Ook ligt er een vectorput in de woonkamer. Het liefst uitvoeren in februari.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hulst
woensdag 28 december 2022

Tegelvloer leggen keuken (~20m2)

In onze keuken ligt een laminaatvloer op een zandstenen ondervloer. Door lekkage moet deze vloer worden verwijderd en vervangen door een tegelvloer. De oppervlakte bedraagt ca. 20m2. Hiervoor zoek ik een vakman die mij een offerte kan bieden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amsterdam
dinsdag 27 december 2022

Tegelvloer egaliseren (~17m2)

Ik zoek een vakman voor het egaliseren van mijn 17 vierkante meter tegelvloer. Hoeveel zal dit mij gaan kosten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Vijfhuizen
maandag 19 december 2022

Gietvloer aanbrengen (~80m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een gietvloer kan aanbrengen over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 80m2. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zundert
maandag 19 december 2022

Vloerverwarming leggen

Ik wil vloerverwarming laten leggen. Het gaat om bijna 50 m2. Ondervloer is een tegelvloer. Hier overheen komt een pvc vloer.


Vloer leggen en vloeronderhoud Almelo
zondag 18 december 2022

Egaline smeren + coaten (~48m2)

Wij zouden de tegelvloer bedekt willen hebben met egaline en een beschermlaag als toplaag. De totale oppervlakte is circa 48 m2 (slaapkamer 21 m2, gang 15 m2, kleine slaapkamer 8.5 m2, berging 1.5 m2, wc 2 m2). Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Ammerstol
dinsdag 06 december 2022

egaliseren uitgebroken tegelvloer (46m2)

Ik wil graag mijn vloer egaliseren, door middel van een dekvloer. Het is een tegelvloer die uitgebroken is. In totaal moet ongeveer 46 m2 geëgaliseerd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Capelle aan den IJssel
Offertes aanvragen