Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter Sanitair

Sanitair en installatiewerk

Sanitair en installatiewerk

Zoek je een installateur die het sanitair kan installeren? Lees dan gauw door, hier vind je informatie en vraag je opmaat gemaakte offertes aan.

Heb je een lekkage, maar weet je niet wat de oorzaak is? Of moet je riolering ontstopt worden? De installateurs via Casius staan voor je klaar en helpen je graag zodat je nieuwe badkamer probleemloos geïnstalleerd kan worden. 

Ben je nog opzoek naar een elektricien die elektrische verwarming bij je plaatst? Of ben je nog opzoek naar een specialist die je nieuwe kraan plaatst? Ook dat is geen probleem voor de vakmannen bij Casius. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie en wat de kosten van de installateur zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten installateur

Wat de kosten van een installateur bedragen, hangt af van het type werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Daarnaast spelen ook het aantal kilometers mee dat de installateur moet rijden om bij jou te komen. En natuurlijk het uurloon, dat ligt gemiddeld tussen de €40 en €70.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per klus en de gemiddelde tijd die nodig is om de klus uit te voeren.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs inclusief materiaal en btw Tijd
Onderhoud CV ketel €70 - €80 Half uur
Lekkage opsporen €70 - €80 Half uur
Afvoer ontstoppen €85 - €95 Uur
Dakgootreparatie €130 - €150 Twee uur
Riolering ontstoppen €130 - €150 Twee uur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

loodgieter leidingen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de installateur?

De prijs van een installateur wordt door een aantal zaken bepaald:

  • Het soort klus;
  • De ervaring van de installateur;
  • Het gebruikte materiaal;
  • De voorrijkosten;
  • De periode van de week.

Het soort klus

De prijs wordt bepaald door wat voor soort klus de installateur moet uitvoeren. Een kleinere klus, zoals het ontstoppen van de gootsteen, kost minder dan bijvoorbeeld het verleggen van leidingen. De prijs hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van de klus; is er bijvoorbeeld makkelijk bij te komen, zoals de afvoer van de wasbak, dan is de prijs lager. Wanneer de installateur er niet gemakkelijk bij kan komen, zoals bij het herstellen van een lekkage van een leiding in de vloer, kost dit meer tijd en meer materiaal. Daarom zal hierbij ook de prijs hoger zijn.

Ervaring van de installateur

Een meer ervaren installateur rekent een hoger uurtarief, dan een installateur met minder ervaring. Zo vraagt een installateur met meer ervaring al snel tussen de €60 en €70 per uur. Een installateur met beperkte ervaring vraagt per uur minder, namelijk tussen de €40 en €50.

Het gebruikte materiaal

Welk materiaal de installateur gebruikt bepaalt de hoogte van de uiteindelijke kosten. Bij bijvoorbeeld het verhelpen van een lek of verstopping is minder materiaal nodig, dan bij een ingewikkeldere klus, zoals het plaatsen van een boiler.

Voorrijkosten

De installateur rekent meestal ook voorrijkosten. Het vaste tarief hiervan bedraagt ongeveer €20. Wel is het handig om rekening te houden met de eventuele voorrijkosten die er nog bijkomen, als de installateur onverwacht extra materialen moet halen. Als dat het geval is, wordt nogmaals een bedrag van ongeveer €20 in rekening gebracht.

Periode van de week

Als je een lekkage hebt, wil je dat natuurlijk snel opgelost hebben. Maar soms komt een lekkage op een onhandig moment, zoals in het weekend of laat op de avond. De installateur kan meestal dezelfde dag nog langskomen, maar wanneer dit in het weekend of buiten kantooruren is, brengt hij waarschijnlijk 25% extra in rekening.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente sanitair en leidingwerk aanvragen

zaterdag 01 januari 2022

Cv installatie incl. leidingen vervangen

Wij willen in een gebouw alle sanitaire leidingen en cv leidingen vervangen en een nieuwe cv installatie.


Installatie- en leidingwerk Babberich
maandag 21 juni 2021

Sanitaire installaties

We willen onze CV ketel laten verwijderen (inc gasleiding die naar zolder loopt) en op de plek van de CV ketel een elektrische boiler laten plaatsen. Eentje waarvan je zelf kan instellen wanneer hij aanslaat ivm zonnepanelen. De boiler hoeft alleen te zorgen voor douchewater. Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Apeldoorn
maandag 14 juni 2021

Vervangen geiser

Huis bijna gesloopt. Binnenkort zonnepanelen. Heb alleen nog oude geiser voor douchen Huidige brandstof voor warmwaterproductie:: gas Waarvoor wil je de zonneboiler gebruiken?: sanitair warm water Welke werken moeten uitgevoerd worden?: elektrische boiler plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: afgewerkte ruimtes / gebouw in gebruik Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Wierden
maandag 26 april 2021

CV installatie

CV installatie in een sanitaire ruimte. 1 CV ketel, 7 radiatoren, geveldoorvoer. en thermostaat Gasleiding is aanwezig


Installatie- en leidingwerk Deventer
woensdag 14 april 2021

Install a new intergas boiler

Ik zoek een CV-specialist voor het vervangen van mijn intergas boiler. De boiler voorzien een 2-persoons appartement van CV en sanitair water.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
maandag 07 september 2020

Het aanleggen van warmtepomp + isolatie voor een vrijstaande woning

Ik zoek een specialist die een water-water-warmtepomp (verticale bron) kan aanleggen voor mijn bestaande oude woning. De pomp/put moet een woning van 210 m2 van sanitaire verwarming, passief koelen en CV-verwarming kunnen voorzien. Pand zal ook moeten worden voorzien van spouwmuurisolatie (ca 136 m2) en deels vloerisolatie in bestaande ruimte onder dikke planken vloer.


Installatie- en leidingwerk Blaricum
maandag 13 juli 2020

Wastafel en douchecabine/douchebak vervangen

Het gaat om de badkamer in een stacaravan waarvan wij de wastafel (47 x 60) en de douchecabine en douchebak (80 x 80) willen laten vernieuwen. Graag ga ik samen en in overleg met de vakman het benodigde sanitair aanschaffen.


Installatie- en leidingwerk Kerkwijk
zaterdag 04 juli 2020

Sanitair afmonteren in 2 badkamers

2 Badkamerruimtes zijn compleet opgeleverd maar alleen twee badkamermeubels en twee doucheschermen en twee douchekranen moeten nog worden geinstalleerd en aangesloten. Het gaat om een badkamer op de begane grond en een op de 1e verdieping. Het sanitair zelf is al aanwezig, klein materiaal niet.


Installatie- en leidingwerk Nieuwerbrug
zondag 10 mei 2020

Nieuwe badkamer

Ik wil mijn badkamer graag vernieuwen. Het gaat om een badkamer van 203 bij 88 cm. In de badkamer is een douche, een wastafel en een toilet aanwezig. Ik wil de badkamer graag opnieuw laten betegelen en een nieuwe douche (inclusief vouwbare nisdeur), toilet, wastafel en spiegelkast laten monteren. Ik heb een offerte gemaakt bij de sanitairwinkel in Amsterdam van een aantal producten en zoek dus iemand die dit bij mij zou kunnen installeren. Kunnen jullie mij daarmee helpen? Bedankt alvast!


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
Offertes aanvragen