Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter Sanitair

Sanitair en installatiewerk

Zoek je een installateur die het sanitair kan installeren? Lees dan gauw door, hier vind je informatie en vraag je opmaat gemaakte offertes aan.

Heb je een lekkage, maar weet je niet wat de oorzaak is? Of moet je riolering ontstopt worden? De installateurs via Casius staan voor je klaar en helpen je graag zodat je nieuwe badkamer probleemloos geïnstalleerd kan worden. 

Ben je nog opzoek naar een elektricien die elektrische verwarming bij je plaatst? Of ben je nog opzoek naar een specialist die je nieuwe kraan plaatst? Ook dat is geen probleem voor de vakmannen bij Casius. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie en wat de kosten van de installateur zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten installateur

Wat de kosten van een installateur bedragen, hangt af van het type werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Daarnaast spelen ook het aantal kilometers mee dat de installateur moet rijden om bij jou te komen. En natuurlijk het uurloon, dat ligt gemiddeld tussen de €40 en €70.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per klus en de gemiddelde tijd die nodig is om de klus uit te voeren.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs inclusief materiaal en btw Tijd
Onderhoud CV ketel €70 - €80 Half uur
Lekkage opsporen €70 - €80 Half uur
Afvoer ontstoppen €85 - €95 Uur
Dakgootreparatie €130 - €150 Twee uur
Riolering ontstoppen €130 - €150 Twee uur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

loodgieter leidingen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de installateur?

De prijs van een installateur wordt door een aantal zaken bepaald:

  • Het soort klus;
  • De ervaring van de installateur;
  • Het gebruikte materiaal;
  • De voorrijkosten;
  • De periode van de week.

Het soort klus

De prijs wordt bepaald door wat voor soort klus de installateur moet uitvoeren. Een kleinere klus, zoals het ontstoppen van de gootsteen, kost minder dan bijvoorbeeld het verleggen van leidingen. De prijs hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van de klus; is er bijvoorbeeld makkelijk bij te komen, zoals de afvoer van de wasbak, dan is de prijs lager. Wanneer de installateur er niet gemakkelijk bij kan komen, zoals bij het herstellen van een lekkage van een leiding in de vloer, kost dit meer tijd en meer materiaal. Daarom zal hierbij ook de prijs hoger zijn.

Ervaring van de installateur

Een meer ervaren installateur rekent een hoger uurtarief, dan een installateur met minder ervaring. Zo vraagt een installateur met meer ervaring al snel tussen de €60 en €70 per uur. Een installateur met beperkte ervaring vraagt per uur minder, namelijk tussen de €40 en €50.

Het gebruikte materiaal

Welk materiaal de installateur gebruikt bepaalt de hoogte van de uiteindelijke kosten. Bij bijvoorbeeld het verhelpen van een lek of verstopping is minder materiaal nodig, dan bij een ingewikkeldere klus, zoals het plaatsen van een boiler.

Voorrijkosten

De installateur rekent meestal ook voorrijkosten. Het vaste tarief hiervan bedraagt ongeveer €20. Wel is het handig om rekening te houden met de eventuele voorrijkosten die er nog bijkomen, als de installateur onverwacht extra materialen moet halen. Als dat het geval is, wordt nogmaals een bedrag van ongeveer €20 in rekening gebracht.

Periode van de week

Als je een lekkage hebt, wil je dat natuurlijk snel opgelost hebben. Maar soms komt een lekkage op een onhandig moment, zoals in het weekend of laat op de avond. De installateur kan meestal dezelfde dag nog langskomen, maar wanneer dit in het weekend of buiten kantooruren is, brengt hij waarschijnlijk 25% extra in rekening.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente sanitair en leidingwerk aanvragen

donderdag 30 juni 2022

Hemelwaterafvoer vervangen

We hebben een regenpijp langs 3 verdiepingen die van pvc gemaakt is. Eerst dacht ik dat het alleen schoongemaakt moest worden maar volgens mij is helemaal vervangen een beter idee. Op plekken lijkt het alsof de kunststof aan het vergaan is. Misschien zou zink een beter alternatief zijn.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
donderdag 30 juni 2022

2 airco's bijvullen

Ik heb 2 Chigo split airco's van 2500 watt staan op mijn platte dak. 1 is voor kantoor en deze is nog redelijk koel, de andere is voor de slaapkamer en geeft niet veel verkoeling meer. Ik denk dat ze beide opnieuw gevuld moeten worden. Graag ontvang ik een prijsopgaaf vooraf.


Installatie- en leidingwerk Oudenbosch
donderdag 30 juni 2022

Airco bijvullen

Ik zoek een installateur die mijn airco kan bijvullen. Deze bevindt zich op het dak van mijn camper.


Installatie- en leidingwerk IJmuiden
donderdag 30 juni 2022

Reinigen ventilatie

Ik zoek een vakman die mijn ventilatiekanalen kan reinigen. Wat gaat dit mij kosten?


Installatie- en leidingwerk Purmerend
donderdag 30 juni 2022

Aanleggen buitenkraan + vervangen buitenkraan

Ik wil graag een buitenkraan laten aanleggen in de achtertuin, graag ook evt het vervangen van de buitenkraan aan de voorzijde van de woning voor een vorstvrije buitenkraan.


Installatie- en leidingwerk Stadskanaal
woensdag 29 juni 2022

Gasleiding aansluiten

Ik zoek een vakman voor het aansluiten van een gasleiding op de meter en de cv ketel (materiaal en doortrekken leiding wordt gedaan).


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
Offertes aanvragen