Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter leidingen

Sanitair en installatiewerk

Sanitair en installatiewerk

Zoek je een installateur die het sanitair kan installeren? Lees dan gauw door, hier vind je informatie en vraag je opmaat gemaakte offertes aan.

Ben je bezig met een badkamer verbouwing? Die moet er natuurlijk naar wens uit te komen zien. Maar technisch gezien moet alles met elkaar gecombineerd kunnen worden. De installateurs via Casius staan voor je klaar en helpen je graag zodat je nieuwe badkamer probleemloos geïnstalleerd kan worden. 

Ben je nog opzoek naar een tegelzetter die de tegels keurig plaatst in je nieuwe badkamer? Of ben je nog opzoek naar een specialist die je nieuwe kraan plaatst? Wil je naast je badkamer ook je toilet aanpakken? Ook dat is geen probleem voor de vakmannen via Casius. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn van een wc renovatie en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten installateur

Wat de kosten van een installateur bedragen, hangt af van het type werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Daarnaast spelen ook het aantal kilometers mee dat de installateur moet rijden om bij jou te komen. En natuurlijk het uurloon, dat ligt gemiddeld tussen de €40 en €70.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per klus en de gemiddelde tijd die nodig is om de klus uit te voeren.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs inclusief materiaal en btw Tijd
Onderhoud CV ketel €70 - €80 Half uur
Lekkage opsporen €70 - €80 Half uur
Afvoer ontstoppen €85 - €95 Uur
Dakgootreparatie €130 - €150 Twee uur
Riolering ontstoppen €130 - €150 Twee uur

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wat bepaalt de prijs van de installateur?

De prijs van een installateur wordt door een aantal zaken bepaald:

  • Het soort klus;
  • De ervaring van de installateur;
  • Het gebruikte materiaal;
  • De voorrijkosten;
  • De periode van de week.

Het soort klus

De prijs wordt bepaald door wat voor soort klus de installateur moet uitvoeren. Een kleinere klus, zoals het ontstoppen van de gootsteen zal minder kosten dan bijvoorbeeld het verleggen van leidingen. De prijs hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van de klus; is er bijvoorbeeld makkelijk bij te komen, zoals de afvoer van de wasbak, dan is de prijs lager. Wanneer de installateur er niet gemakkelijk bij kan komen, zoals bij het herstellen van een lekkage van een leiding in de vloer, kost dit meer tijd en meer materiaal. Daarom zal hierbij ook de prijs hoger zijn.

Ervaring van de installateur

Een meer ervaren installateur rekent een hoger uurtarief, dan een installateur met minder ervaring. Zo vraagt een installateur met meer ervaring al snel tussen de €60 en €70 per uur. Een installateur met een beperkte ervaring vraagt per uur minder, namelijk tussen de €40 en €50.

Het gebruikte materiaal

Welk materiaal de installateur gebruikt bepaalt de hoogte van de uiteindelijke kosten. Bij bijvoorbeeld het verhelpen van een lek of verstopping is minder materiaal nodig, dan bij een ingewikkeldere klus, zoals het plaatsen van een boiler.

Voorrijkosten

De installateur rekent meestal ook voorrijkosten. Het vaste tarief hiervan bedraagt ongeveer €20. Wel is het handig om rekening te houden met de eventuele voorrijkosten die er nog bijkomen, als de installateur onverwacht extra materialen moet halen. Als dat het geval is, zal nogmaals een bedrag van ongeveer €20 in rekening worden gebracht.

Periode van de week

Als je een lekkage hebt, wil je dat snel opgelost hebben. Soms gebeurt dat op een onhandig moment, zoals in het weekend of laat op de avond. De installateur kan meestal dezelfde dag nog langskomen, maar wanneer dit in het weekend of buiten kantooruren is, zal hij waarschijnlijk 25% extra in rekening brengen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen