Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Loodgieter Sanitair

Sanitair en installatiewerk

Zoek je een installateur die het sanitair kan installeren? Lees dan gauw door, hier vind je informatie en vraag je opmaat gemaakte offertes aan.

Heb je een lekkage, maar weet je niet wat de oorzaak is? Of moet je riolering ontstopt worden? De installateurs via Casius staan voor je klaar en helpen je graag zodat je nieuwe badkamer probleemloos geïnstalleerd kan worden. 

Ben je nog opzoek naar een elektricien die elektrische verwarming bij je plaatst? Of ben je nog opzoek naar een specialist die je nieuwe kraan plaatst? Ook dat is geen probleem voor de vakmannen bij Casius. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie en wat de kosten van de installateur zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten installateur

Wat de kosten van een installateur bedragen, hangt af van het type werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Daarnaast spelen ook het aantal kilometers mee dat de installateur moet rijden om bij jou te komen. En natuurlijk het uurloon, dat ligt gemiddeld tussen de €40 en €70.

Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per klus en de gemiddelde tijd die nodig is om de klus uit te voeren.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort klus Prijs inclusief materiaal en btw Tijd
Onderhoud CV ketel €70 - €80 Half uur
Lekkage opsporen €70 - €80 Half uur
Afvoer ontstoppen €85 - €95 Uur
Dakgootreparatie €130 - €150 Twee uur
Riolering ontstoppen €130 - €150 Twee uur

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

loodgieter leidingen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van de installateur?

De prijs van een installateur wordt door een aantal zaken bepaald:

  • Het soort klus;
  • De ervaring van de installateur;
  • Het gebruikte materiaal;
  • De voorrijkosten;
  • De periode van de week.

Het soort klus

De prijs wordt bepaald door wat voor soort klus de installateur moet uitvoeren. Een kleinere klus, zoals het ontstoppen van de gootsteen, kost minder dan bijvoorbeeld het verleggen van leidingen. De prijs hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van de klus; is er bijvoorbeeld makkelijk bij te komen, zoals de afvoer van de wasbak, dan is de prijs lager. Wanneer de installateur er niet gemakkelijk bij kan komen, zoals bij het herstellen van een lekkage van een leiding in de vloer, kost dit meer tijd en meer materiaal. Daarom zal hierbij ook de prijs hoger zijn.

Ervaring van de installateur

Een meer ervaren installateur rekent een hoger uurtarief, dan een installateur met minder ervaring. Zo vraagt een installateur met meer ervaring al snel tussen de €60 en €70 per uur. Een installateur met beperkte ervaring vraagt per uur minder, namelijk tussen de €40 en €50.

Het gebruikte materiaal

Welk materiaal de installateur gebruikt bepaalt de hoogte van de uiteindelijke kosten. Bij bijvoorbeeld het verhelpen van een lek of verstopping is minder materiaal nodig, dan bij een ingewikkeldere klus, zoals het plaatsen van een boiler.

Voorrijkosten

De installateur rekent meestal ook voorrijkosten. Het vaste tarief hiervan bedraagt ongeveer €20. Wel is het handig om rekening te houden met de eventuele voorrijkosten die er nog bijkomen, als de installateur onverwacht extra materialen moet halen. Als dat het geval is, wordt nogmaals een bedrag van ongeveer €20 in rekening gebracht.

Periode van de week

Als je een lekkage hebt, wil je dat natuurlijk snel opgelost hebben. Maar soms komt een lekkage op een onhandig moment, zoals in het weekend of laat op de avond. De installateur kan meestal dezelfde dag nog langskomen, maar wanneer dit in het weekend of buiten kantooruren is, brengt hij waarschijnlijk 25% extra in rekening.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente sanitair en leidingwerk aanvragen

donderdag 06 oktober 2022

Waterleiding aanleggen

Zoek een vakman voor het verhelpen van mijn lekkende wc afvoer. Graag wat advies en info.


Installatie- en leidingwerk Weert
donderdag 06 oktober 2022

Dakgoot vervangen

Graag zou ik een offerte ontvangen voor het vervangen van de regenpijp / hemelwater afvoer aan de voor en achterkant op de hazelaardreef 35 t/m 43. Graag een prijsopgave voor een kunststof regenpijp in de kleur antraciet en wit.


Installatie- en leidingwerk Vlaardingen
donderdag 06 oktober 2022

Verstopte wc verhelpen

Mijn wc is verstopt, het loopt over. Doorspoelen van de leidingen is niet voldoende, het is een oud beneden huis, dus het heeft ook oude leidingen nog geen pvc buizen. Graag wil ik dat dit zsm verholpen wordt.


Installatie- en leidingwerk Amstelveen
donderdag 06 oktober 2022

Geen warm water uit douche oplossen/verhelpen

Wij krijgen geen warm water (wel lauw) uit de douche. Dat is het enige punt in huis waar géén warm water komt. CV is bijgevuld, dus daar ligt het niet aan.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
donderdag 06 oktober 2022

Buitenkraan aanleggen tuin

Wij willen graag een buitenkraan in onze tuin hebben. We zoeken een partij die ons een offert kan bieden hiervoor.


Installatie- en leidingwerk Zoetermeer
woensdag 05 oktober 2022

Elektrische boiler installeren (~120L)

Ik wil graag dat er een elektrische boiler geïnstalleerd wordt. Dit mag een boiler worden ongeveer 120L. Dit is voor het warme water ipv via de gasketel.


Installatie- en leidingwerk Tilburg
Offertes aanvragen