Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen

Is je groepenkast aan vervanging toe of wil je de stoppenkast uitbreiden? Bij Casius vind je informatie en kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen.

Moet je groepenkast vervangen worden? Of weet je niet zo goed of het daarvoor tijd is en wil je hier advies over? 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij vervangen van de meterkast, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de meterkast wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten groepenkast vervangen

Groepenkasten kunnen verschillen, daarom is het lastig om te zeggen wat de kosten precies bedragen. De volgende zaken zijn bepalend in de prijs: heb je een 1-fase of een 3-fase groepenkast nodig? En hoeveel groepen wil je laten plaatsen? 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. De prijzen zijn inclusief materiaal, montage en btw

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Aantal groepen Prijs 1-fase groepenkast Prijs 3-fase groepenkast
4 €365 - €530 €535 - €555
5 €490 - €560 €565 - €620
6 €515 - €590 €585 - €665
7 €540 - €620 €605 - €685
8 €565 - €645 €625 - €710
9 €665 - €760 €675 - €770
10 €695 - €785 €705 - €800
11 €725 - €815 €730 - €825
12 €745 - €845 €755 - €875

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Elektriciteit elektriciteitswerken

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wanneer moet je je groepenkast vervangen?

De groepenkast of stoppenkast (ook wel verdeelkast of verdeelinrichting genoemd) is een belangrijk onderdeel bij elektriciteit. Je vindt de stoppenkast altijd in de meterkast van je woning. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de groepenkast aan alle eisen voldoet van deze tijd. In een oude woning kan het nodig zijn om de groepenkast of stoppenkast te vervangen. Als je een oude woning moderniseert, een ingrijpende verbouwing uitvoert of als je compleet nieuwe elektrische apparaten laat plaatsen die veel wattage verbruiken, zal de groepenkast waarschijnlijk moeten worden vervangen. De onderstaande aspecten kunnen er ook voor zorgen dat groepenkasten moet worden vervangen:

  • Wanneer je de meterkast wilt verplaatsen
  • Vervanging van de oude meterkast
  • Bij (nieuwe) krachstroomvoorzieningen
  • Bij uitbreiding van elektrische apparaten
  • Bij uitbreiding van de keuken (bijvoorbeeld keramische kookplaat, vaatwasser of combi-oven)

Wanneer heb ik een 3-fase aansluiting nodig?

Een 1-fase groepenkast volstaat meestal bij woningen en kleine bedrijfspanden, waar geen elektrische apparaten zijn die krachtstroom nodig hebben. Een 3-fase groepenkast zie je veel bij kantoren en fabrieken. Ligt je eigen verbruik van je apparaten hoger dan 8000 watt? Dan heb je een 3-fase groepenkast nodig. Denk aan apparaten als een jacuzzi of een elektrische kookplaat. Bij elektrische apparaten met een vermogen tussen de 7,4 kW en de 11,4 kW heb je een krachtgroep nodig.

Om zelf een 3-fase groepenkast aan te sluiten, is niet veilig. Dit moet je overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Zo weet je zeker dat het werk goed uitgevoerd wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Tip

Overweeg een slimme energiemeter in de nieuwe groepenkast te installeren. Deze houdt het stroomverbruik per individueel apparaat bij, zodat je inzicht hebt op welke apparaten je kunt besparen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen om de groepenkast te vervangen

maandag 24 januari 2022

Vervangen groepenkast

Onze meterkast ‘moet’ vervangen worden. Kunt u daarvoor een offerte uitbrengen? Gegevens - 7 groepen, 1 fase - 1 krachtstroom - Hoofdschakelaar - De kast dient genoeg ruimte overhouden om in de toekomst meerder krachtstroomgroepen toe te voegen


Elektra en groepenkast 't Harde
maandag 24 januari 2022

Verplaatsen groepenkast

Moet van boven het trapgat naar onder het trapgat. Hoofdleiding moet zo'n 3 a 4 meter verlengt worden hiervoor


Elektra en groepenkast Nieuwe Pekela
maandag 24 januari 2022

Aardelektrode slaan

Groepen kast ligt aan de straat. Pen moet net buiten de woning worden geslagen en dan in de groepenkast op de aanwezige aardlekschakelaar worden aangesloten.


Elektra en groepenkast Horst
maandag 24 januari 2022

uitbreiden/vernieuwen groepenkast

ivm aanschaf inductiekookplaat, een nieuwe groep nodig + perilex stopcontact in de keuken aan de andere kant van meterkast, en met oog op meer elektra in toekomst, ook voorbereiden voor uitbreiding naar 3 fase.


Elektra en groepenkast Ede
donderdag 20 januari 2022

Groepenkast plaatsen voor krachtstroom

Zoek een vakman voor het aanleggen van krachtstroom in de werkplaats zodat ik daar kan werken. Graag advies en informatie naar alle mogelijkheden.


Elektra en groepenkast Enschede
maandag 17 januari 2022

Groepenkast aanpassen i.v.m. inductie te koken

Groepenkast aanpassen of eventueel vervangen om inductie te kunnen koken


Elektra en groepenkast Alkmaar
zondag 16 januari 2022

Elektra aanleggen

Wij krijgen zonnepanelen, een all electric warmtepomp en een inductie kookplaat. Hiervoor moeten er groepen worden gemaakt in de groepenkast (20 jaar oud). Ook moet de kookplaat aangesloten worden.


Elektra en groepenkast Den Haag
zaterdag 15 januari 2022

Groepenkast uitbreiden

Ik heb een nieuwe keuken, met nieuw apparatuur. Nu zoek ik vakman die mijn groepenkast kan uitbreiden.


Elektra en groepenkast Den Haag
vrijdag 14 januari 2022

Inductieplaat aansluiten

groepenkast is vervangen .Ik wilovergaan vanga naar inducyie koken.Eelctriciteri van groepenkast naar keuken moet worden aangelegd.


Elektra en groepenkast Rotterdam
maandag 10 januari 2022

Aanvulling groepenkast

Aanvulling groepenkast t.b.v. Inductiekookplaat


Elektra en groepenkast Heemskerk
maandag 10 januari 2022

Aanleggen nieuwe elektra jaren 1919 woning

Ik heb een verlaagd plafond weggehaald in een huis uit 1919, daar zat elektriciteit onder en die moet dus opnieuw aangelegd/verlegd worden. We kunnen niet zo gemakkelijk bij de bovenburen naar binnen dus ik zou het liefst vanuit beneden alles doen. Ik dacht zoiets: Alle elektriciteit via gefreesde sleuven in de muur naar de kruipruimte en dan direct naar de meterkast. De kruipruimte is diep (1m), je kunt overal komen en er zijn vrije doorgangen voor de leidingen, ook onder de hal door. Dit zijn de werkzaamheden: 1. Lichtpunt midden van de woonkamer: Zie foto. Er is een vrije doorgang onder het plafond vanaf het lichtpunt naar het gat vlakbij de muur (diameter 76 mm). Hier moet dus een leiding doorheen, die via de muur naar de kruipruimte gaat. 2. Een schakelaar in de woonkamer voor het lichtpunt. 3. Vier wandcontactdozen in elke hoek van de woonkamer. 4. Twee wandcontactdozen, voor de droger en de wasmachine (hoeft niet gefreesd te worden) 5. 1 extra wandcontactdoos in de eetkamer 6. Een nieuwe groepenkast, omdat we toch al een aardlek missen voor de badkamer. Ik weet niet precies hoeveel groepen we moeten hebben.


Elektra en groepenkast Den Haag
zaterdag 08 januari 2022

Groepenkast vervangen

Ik wil weten wat het kost om een nieuwe groepenkast met dubbele meter te laten plaatsen. De oude mag tevens verwijderd worden ook. Ik hoor het graag.


Elektra en groepenkast Tilburg
zaterdag 08 januari 2022

Groepenkast aanpassing

Het gaat om ‘n vervanging meterkast met hoofdschakelaar voorbereiding naar 3-fase voor laadpaal en inductie koken, aantal groepen 8 plus 1 kookgroep ( 2 automaten 16A)


Elektra en groepenkast Middelburg
vrijdag 07 januari 2022

2 extra groepen aansluiten aan groepenkast

Graag zouden we 2 extra groepen laten aansluiten op de groepenkast waar al bestaande openingen voor zijn.


Elektra en groepenkast Amsterdam
donderdag 06 januari 2022

Extra groep(en) plaatsen

Om elektrisch te kunnen koken in de keuken wil ik een aparte groep laten plaatsen. De groepenkast bevind zich in de gang en is goed toegankelijk. Afhankelijk van de kosten eventueel 2 extra groepen plaatsen zodat meerdere elektrische apparaten tegelijk gebruikt kunnen worden in de keuken.


Elektra en groepenkast Zevenbergen
dinsdag 04 januari 2022

Groepenkast vervangen

Verplaatsen van stroommeter( lager in de meterkast) en het plaatsen van nieuwe groepenkast (3 fasen, 3 rails, 8 groepen 16 A, 1 kookgroep) en extra ruimte voor zonnepanelen installatie later. Dus leveren en plaatsen. (Wel zegelbevoegdheid)


Elektra en groepenkast Kloosterburen
dinsdag 04 januari 2022

Perilex aansluiten

voor een inductiekookplaat hebben we een perilex aansluiting nodig. De groepenkast dient uitgebreid te worden en een perilex wandcontactdoos aangelegd in de keuken


Elektra en groepenkast Utrecht
dinsdag 04 januari 2022

Aardpen laten slaan

Aardpen slaan en aarding aanleggen naar groepenkast 0p 1m afstand daarvan. Geen aardlekautomaat gevraagd. Het betreft een garage op de bg. Graag een vrijblijvende offerte hiervoor.


Elektra en groepenkast Den Haag
dinsdag 04 januari 2022

Plaatsen 4-polige hoofdschakelaar plaatsen

Er is geen 4-polige hoofdschakelaar aanwezig is in onze groepenkast. T.b.v. wijziging netbeheerder Liander van fase 1 x 25A naar fase 3 x 25A is dat nodig. Wij wijzigen vanwege plaatsing van een laadpaal voor de electrische auto. Kunt u een offerte opmaken en sturen aub?


Elektra en groepenkast Almere
dinsdag 04 januari 2022

Groepenkast uitbreiden

Groepenkast uitbreiden. Leidingen liggen al in meterkast. Enkel aangesloten worden op meterkast


Elektra en groepenkast Schalkhaar
dinsdag 04 januari 2022

Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen zodat elke groep aardlek aansluiting heeft.


Elektra en groepenkast Amsterdam
zaterdag 01 januari 2022

Vervangen van groepenkast

Huidige groepenkast heeft 10 groepen en aardlekschakelaar voor slechts drie groepen. Daarnaast moet er een groep komen voor aansluiten zonnepanelen. Totaal dus nu kast met 12 groepen.


Elektra en groepenkast Middelburg
donderdag 30 december 2021

Groepenkast uitbreiden

In verband met verplaatsen van onze keuken, willen wij graag 2 nieuwe groepen toevoegen. Ook de stroompunten moeten hiervoor worden aangelegd via kruipruimte.


Elektra en groepenkast Almere
woensdag 29 december 2021

vervangen stoppenkast + aansluiten stopcontacten

Ik ga per 15 februari verhuizen naar bovenstaand adres.. vervangen stoppenkast voor groepenkast fase 2 of 3 is een must.. daarnaast wil ik extra stop contacten in de keuken voor vaatwasser en wasmachine en ook eentje voor elektrisch of inductie kookplaat.. en een extra stop contact in woonkamer en slaapkamer. graag hoor ik wat een totaal prijs ongeveer is,


Elektra en groepenkast Den Haag
woensdag 29 december 2021

Vervangen groepenkast naar 8 zekeringen

Ik wil graag mijn groepenkast vervangen. Deze heeft nu 3 zekeringen met uitbreiding erbij voor de keuken. De nieuwe groepenkast wil ik graag met 8 zekeringen hebben. Deze wil ik graag geschikt hebben voor het aanleggen van zonnepanelen.


Elektra en groepenkast Nijmegen
maandag 27 december 2021

Aanleg 2fase

Ivm met een kookplaat die met de kerst dagen is gesneuveld vervangen naar E-koken. Uitbreiding groepenkast en stekker aansluiting in de keuken.


Elektra en groepenkast Haarlem
maandag 27 december 2021

groepenkast vervangen

Ik wil mijn groepenkast vervangen voor een groep van 6 kun je me alsjeblieft sturen hoeveel dat zou kosten en wanneer het mogelijk is om het werk te doen?


Elektra en groepenkast Spijkenisse
donderdag 23 december 2021

Het moderniseren en uitbreiden van de groepenkast

Het moderniseren en uitbreiden van de groepenkast uit bouwjaar 1962 bij een aansluiting van 3x25A. Een groep toevoegen voor het laden van een elektrische auto met een vermogen van 3,7 kw. Een groep toevoegen voor een elektrisch doorstroomapparaat van 13,5 kw. Een groep toevoegen voor een inductie kooktoestel van 8 kw. Twee groepen toevoegen voor elk een warmtepomp van 6 kw. Apparatuur om totale overbelasting te voorkomen bij gelijktijdig gebruik van apparaten. Bij dreigende overbelasting bijvoorbeeld autoladen stoppen of warmtepomp. Welke werken moeten er gebeuren?: elektriciteitskast plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Wat is de functie van het gebouw?: woning Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Elektra en groepenkast Zwijndrecht
woensdag 22 december 2021

Vervangen van elektra, aardlekschakelaar en uitbreiden groepenkast

Elektra vervangen in woning die komt uit 1956 en het uitbreiden van de meterkast van 3 groepen naar 5 groepen en een aardlekschakelaar. Ik krijg eind januari de sleutel, dus vanaf dan kan het uitgevoerd worden.


Elektra en groepenkast IJmuiden
dinsdag 21 december 2021

Extra groepen naar zolder trekken en elektrisch koken aansluiten in groepenkast

4 groepen trekken naar zolder (wasmachine, droger, zonnepanelen en CV/overig) + aansluiting electrisch koken in groepenkast


Elektra en groepenkast Apeldoorn
Offertes aanvragen