Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Elektricien controle

Groepenkast

Groepenkast

Is je groepenkast aan vervanging toe of wil je de stoppenkast uitbreiden? Bij Casius vind je informatie en kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen.

Moet je groepenkast vervangen worden? Of weet je niet zo goed of het daarvoor tijd is en wil je hier advies over? 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij vervangen van de meterkast, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de meterkast wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten groepenkast vervangen

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let wel: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Aantal groepen Prijs 1-fase groepenkast Prijs 3-fase groepenkast
4 €365 - €530 €535 - €555
5 €490 - €560 €565 - €620
6 €515 - €590 €585 - €665
7 €540 - €620 €605 - €685
8 €565 - €645 €625 - €710
9 €665 - €760 €675 - €770
10 €695 - €785 €705 - €800
11 €725 - €815 €730 - €825
12 €745 - €845 €755 - €875

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Wanneer moet je de meterkast vervangen?

De groepenkast of stoppenkast (ook wel verdeelkast of verdeelinrichting genoemd) is een belangrijk onderdeel bij elektriciteit. Je vindt de stoppenkast altijd in de meterkast van je woning. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de groepenkast aan alle eisen voldoet van deze tijd. In een oude woning kan het nodig zijn om de groepenkast of stoppenkast te vervangen. Als je een oude woning moderniseert, een ingrijpende verbouwing uitvoert of als je compleet nieuwe elektrische apparaten laat plaatsen die veel wattage verbruiken, zal de groepenkast waarschijnlijk moeten worden vervangen. De onderstaande aspecten kunnen er ook voor zorgen dat groepenkasten moet worden vervangen:

  • Wanneer je de meterkast wilt verplaatsen
  • Vervanging van de oude meterkast
  • Bij (nieuwe) krachstroomvoorzieningen
  • Bij uitbreiding van elektrische apparaten
  • Bij uitbreiding van de keuken (bijvoorbeeld keramische kookplaat, vaatwasser of combi-oven)

Wanneer heb ik een 3-fase aansluiting nodig?

Een 1-fase groepenkast volstaat meestal bij woningen en kleine bedrijfspanden, waar geen elektrische apparaten zijn die krachtstroom nodig hebben. Een 3-fase groepenkast zie je veel bij kantoren en fabrieken. Ligt je eigen verbruik van je apparaten hoger dan 8000 watt? Dan heb je een 3-fase groepenkast nodig. Denk aan apparaten als een jacuzzi of een elektrische kookplaat. Bij elektrische apparaten met een vermogen tussen de 7,4 kW en de 11,4 kW heb je een krachtgroep nodig.

Om zelf een 3-fase groepenkast aan te sluiten, is niet veilig. Dit moet je overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Zo weet je zeker dat het werk goed uitgevoerd wordt.

Tip

Overweeg een slimme energiemeter in de nieuwe groepenkast te installeren. Deze houdt het stroomverbruik per individueel apparaat bij, zodat je inzicht hebt op welke apparaten je kunt besparen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen