Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Plafond schilderen binnen

Binnenschilder gezocht

Is je binnen schilderwerk toe aan een nieuw likje verf en zoek je een binnenschilder? Hier vind je nuttige informatie, richtprijzen en kun je offertes aanvragen van de beste binnenschilders bij jou uit de regio.

Vind binnenschilder uit jouw regio

Binnenschilder kosten

Een binnenschilder kost gemiddeld tussen de €25,- en de €30,- per m2. Per uur bedragen de kosten tussen de € 35,- en €40,-. Dit bedrag is inclusief BTW maar exclusief materiaalkosten. De uiteindelijk prijs is dus sterk afhankelijk van het soort verf dat je wenst te gebruiken. 

De gemiddelde binnenschilder prijzen zijn als volgt:

Schilderwerk Gemiddelde kosten
Prijs per m2 €25,- en €30,-
Prijs per uur €35,- en €40,-
Spuitwerk per m2 €6,- en €9,-
Sauswerk per m2 €9,- en €12,-

Kosten binnenschilderwerk per onderdeel

Wat kost binnenschilderwerk? Dit zijn de kosten per onderdeel:

Kosten schilderwerk Totaalprijs
Binnendeur €90 - €105
Voordeur €100 - €120
Achterdeur €45 - €60
Raamkozijn buiten (1 bij 1 meter) €15 - €21
Raamkozijnen buiten (draairaam, 1 bij 1 meter) €22 - €35
Deurkozijn binnen €25 - €40
Deurkozijn buiten €30 - €42
Trap €140 - €210
Plinten schilderen €7,- per meter

De kosten van het schilderwerk zijn afhankelijk van een aantal zaken. Zo gaat de prijs voor plinten schilderen per strekkende meter, waar er voor een trap vaak een totaalprijs wordt gerekend. Zo heeft het soort klus invloed op de prijs, maar ook het uurtarief van de huisschilder speelt een rol, iedere huisschilder bepaalt dit namelijk zelf. Daarom is het lastig een prijs vooraf te geven.

Binnenschilder kosten per m²

Wat kost een binnenschilder? Binnen schilderwerk kost gemiddeld €25,- tot €30,- per vierkante meter. Sauswerk is voor binnen meestal goedkoper. Per vierkante meter kost het gemiddeld €9,- tot €12,-. Als laatste is de goedkoopste optie spuitwerk, dit komt doordat dit sneller is. Gemiddeld kost dit €6,- tot €9,- per vierkante meter.

Tarieven binnenschilderwerk

Schilderklus Gemiddelde prijs
Muren slaapkamer (30 m²) €450 - €900
Muren studio (60 m²) €900 - €1.800
Muren appartement (135 m²) €2.000 - €4.000

De binnenschilder kosten worden meestal per vierkante meter berekend wanneer het om een groot oppervlak gaat. De prijs per vierkante meter is ook weer afhankelijk van het soort schilderwerk binnen. Gaat het om schilderwerk, sauswerk of spuitwerk? 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

De binnenschilder berekend de totale kosten aan de hand van de techniek, de materiaalkosten en hoe groot het project is.

Offerte schilderwerk binnen nodig?

Wat kost een binnenschilder per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder is €35 tot €40. In deze prijs zitten ook de kosten voor de verf, materiaal en de btw. De prijzen verschillen wel per schilder, deze prijzen zijn dus een richtlijn. 

Meestal berekend de schilder zijn eigen prijs per vierkante meter. Maar wanneer de vakman niet kan inschatten hoe groot het project zal zijn, houdt hij een uurtarief aan.

Prijs huis schilderen binnen

De prijs voor een huis binnen schilderen is als volgt opgebouwd.

Prijsopbouw 70/30

Hoe is de prijs opgebouwd van een binnenschilder? Gemiddeld bestaat 70% uit arbeidskosten van de totale prijs. De overige 30% is voor de materiaalkosten. 

De arbeidskosten voor de binnenschilder zijn het hoogst. Het kost tijd om het binnen schilderwerk kwalitatief goed te schilderen. Elke schilder hanteert zijn eigen prijzen. Is het een ervaren schilder? Of iemand die nog niet zoveel ervaring heeft? Ook dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. 

Het verschil in prijzen tussen schilders gaat vaak samen met de materiaalkosten. Schilders verdienen er vrijwel niets op, maar het gaat dan om de verborgen kosten op de offerte. Ook is het afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Kwaliteitsverf is vaak hoger in prijs, maar het hoeft niet te betekenen dat materiaalkosten duur zijn. 

Welke materialen het meest voorkomen zetten we hieronder neer:

Materiaal Gemiddelde prijs
Grondverf €10 - €30 per liter
Dekverf €15 - €30 per liter
Steigerhuur €25 per dag

Het gaat hier om richtprijzen.

Keuzes binnenschilderwerk

De kosten voor het binnenschilder zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: 

1. Binnen- en buitenschilderwerk combineren

Hoe meer schilderwerk er gedaan moet worden, hoe lager de prijs per m2. Ga dus na of er meerdere onderdelen in je woning zijn die geschilderd moeten worden? Bijvoorbeeld een paar kozijnen, een deur of een trap. Kijk ook eens of er nog buitenschilderwerk is dat gedaan moet worden. 

2. Voor welk soort verf ga je?

Voor iedere ondergrond is een ander soort verf nodig en meer of minder verf, wat invloed heeft op de uiteindelijke prijs van de schilderklus. Daarnaast speelt de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt ook mee. Wil je bijvoorbeeld latex laten spuiten of iets anders?

Soort verf Gemiddelde literprijs incl. btw
Latex verf €4 - €10
Acryl verf €31 - €46
Dekkende verf €20 - €50
Beits en lak €25 - €60
Grondverf €25 - €50

3. Ga je voor sauswerk of spuitwerk?

Binnen schilder

De goedkoopste optie is in de meeste gevallen spuitwerk. Bij spuitwerk spuit de schilder de verf op de muren met een airless verfspuitmachine. Dit is vooral geschikt voor grotere oppervlaktes. Deze manier van werken is sneller dan sauswerk, waardoor je minder betaald voor de arbeidsuren.

Schilderwerken muren binnen

De prijzigste optie is vaak sauswerk, omdat dit arbeidsintensiever is. De schilder brengt de verf met een verfroller aan en dat kost meer tijd. Hierdoor is deze methode dus vaak prijziger.

4. Combineren met buiten schilderwerk

Moet het schilderwerk buiten ook vervangen worden? Dan kan je het combineren. Wat daarbij wel belangrijk is, is om vooraf te checken of de binnenschilder ook het buiten schilderwerk kan doen. 

De binnenschilder berekend de kosten op verschillende manieren. Dit kan per uur, gemiddeld is het uurtarief van een binnenschilder €35 tot €40

Maar het kan ook per vierkante meter. Dan ben je gemiddeld €30 tot €35 per m² kwijt. Daarbij is het vaak lastig om als consument de exacte oppervlakte in te schatten. 

Als laatste is het mogelijk om een vast bedrag af te spreken met de schilder. Hieronder in de tabel hebben we de kosten in een overzicht gezet.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

5. Binnenschilderwerk hoe vaak?

Schilderwerk in woningen moet tussen de 5 tot 10 jaar opnieuw worden gedaan. Buitenschilderwerk gaat minder lang mee wegens de weersomstandigheden en zal dus om de 5 jaar opnieuw geschilderd moeten worden. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat doet een binnenschilder?

In huis hebben we meer schilderwerk dan we vaak denken. Zo kan een binnenschilder je helpen bij:

1. Schuren en plamuren van ondergronden;
2. Schilderen van deuren, kozijnen, trappen;
3. Spuiten of sauzen van muren en plafonds;
4. Aanbrengen van behang;
5. Badkamer schilderen.

Mocht je buiten schilderwerk hebben, dan kan je denken aan zaken als: 

1. Gevel schilderen;
2. Buitenkozijnen schilderen;
3. Buitendeuren schilderen.

En verder kan de binnenschilder je natuurlijk uitgebreid advies geven.

Schilder voor binnen voordelen

Een schilder voor binnen kent een aantal voordelen. De twee belangrijkste voordelen zijn: 

1. Uiterlijk en uitstraling van je woning;
2. Het beschermen van je woning.

Het uiterlijk en de uitstraling van je woning

Een nieuwe verflaag geeft de wanden en kozijnen een frisse uitstraling. Gele plekken, afgebladderde verf of opgedroogde vochtplekken maken je woning niet mooier. Verder kan je veel doen met kleur. Elke kleur geeft een bepaalde sfeer in huis. Pas dit aan, aan jouw wensen en interieur. 

Bescherming

Binnen schilderwerk is niet alleen mooi, maar biedt ook een bescherming aan je wanden of kozijnen zoals:

1. Je hebt minder last van slijtage. Dit is een voordeel voor trappen en kozijnen;
2. De verf beschermt tegen vocht. Vocht kan makkelijk in wanden en houten oppervlakken trekken, maar met een verflaag gebeurd dit bijna niet. Zo gaan de materialen langer mee;
3. Het heeft een schimmelwerende werking. Schimmels hechten lastig aan verf. Dit is vooral een groot voordeel voor ruimtes zoals de badkamer waar het vaak vochtig is.

Erkende binnenschilder

Ben je op zoek naar erkende binnenschilder? De vakmannen van Casius zijn in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. De kans dat je een goede binnenschilder vindt is daardoor groter!

Keurmerk binnenschilders

Wanneer je je binnenwerk laat schilderen, dan wil je dat het goed gedaan wordt. Maar hoe weet je nou welke schilder goed is en welke niet? Over het algemeen zijn degene met een keurmerk schilders die kwaliteit leveren. 

Zo zijn er verschillende brancheverenigingen voor schilders. Branchevereniging Onderhoud NL, voorheen bekend als Fosag, is daar één van. De vereniging houdt zich met meerdere zaken bezig, waaronder het stimuleren van de professionele ontwikkeling van schilders. 

Bij Casius werken wij ook met een keurmerk: Erkend Vakwerk.

Om de kwaliteit te waarborgen, moet de door Casius voorgestelde binnenschilder voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman beoordelen we bij toetreding op:

1. Vakbekwaamheid & ervaring;
2. Klanttevredenheid;
3. Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een schilder, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze schilders, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk.

Binnen schilderwerk bespaartips

Tip 1:

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou het btw-tarief van 9% bij de schilderwerken, in plaats van 21%. Hierdoor bespaar je voor de kleine projecten al gauw €200.

Tip 2:

De werkzaamheden die bij het 9% btw-tarief horen zijn: de voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandeling van het schilderwerk, de arbeidsuren en de materialen.

Tip 3:

Bespaar op je kosten door een winterschilder in te schakelen. In de winter is er vaak minder werk voor een winterschilder. Ieder project is dan mooi meegenomen voor de schilder en het voordeel voor jou: jij bespaart op de kosten. 

Tip 4:

Wanneer je grote projecten voor een binnenschilder hebt, is het gebruikelijk om korting te vragen, wat bespaart op de kosten.

Tip 5:

Nog een manier om te besparen op de kosten is door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten. De schilder kan dan gelijk aan de slag.

Vind een binnenschilder in jouw buurt

Recente aanvragen voor een binnenschilder

maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Op 2 verdiepingen moeten alle plafonds gespoten worden en een aantal wanden (deze moeten misschien bijgewerkt worden er zit nu behang op) Het gaat om rond de 250m2 (precieze maten heb ik zondag pas) er hoeft niet afgeplakt te worden. Graag ontvang ik een indicatie.


Behang- en schilderwerk Sliedrecht
maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Verven van de gehele woning: 75m2. 3 slaapkamers, woonkamer, keuken, gang boven en beneden. Het betreft een woning met 1 verdieping en heeft dus geen zolder.


Behang- en schilderwerk Nijmegen
maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Het gaat om een kinderstoel. Binnen 6 weken klaar


Behang- en schilderwerk Wognum
maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Muren nieuwbouw oneffenheden wegwerken, vliesbehangen en schilderen 45m2 Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerk Maasdijk
maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Deuren, Muren, Plafonds, Trap Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Houtwerk binnen schilderen (deuren, kozijnen, trappen, ...) Wat voor type binnen houtwerk moet worden geschilderd?: Binnendeuren en/of ramen, Trappen / balustrades


Behang- en schilderwerk Den Helder
maandag 25 september 2023

Binnenschilderwerk

Plafonds Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerk Diemen

Offerte schilderwerk binnen

Offertes aanvragen