Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilderwerken muren binnen

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Wist je dat je binnenschilderwerk eens in de 7 jaar bijgewerkt moet worden? Hier vind je nuttige informatie en ontvang je tot 3 opmaat gemaakte offertes van schilders bij jou uit de regio.

Binnenschilderwerk uitvoeren

Schilder gezocht? Want begint jouw binnen schilderwerk wat blaasjes of scheuren te vertonen? Of is het plafond geel in plaats van wit? De schildersbedrijven via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine schilderklussen. Zo schilderen zij je deuren, trappen, muren, plafonds, maar ook jouw kozijnen. Of staat het schilderen van je woonkamer op je to-do list? Ook dat is geen probleem voor onze schildersbedrijven.

Na het schilderen zijn de onderdelen weer goed bestand tegen vocht, waardoor er minder snel slijtage van het materiaal ontstaat (denk bijvoorbeeld aan trappen of kozijnen). Daarnaast heeft verf ook een schimmelwerende werking. Het op tijd laten bijwerken van je binnen schilderwerk is dus heel belangrijk. Is je buiten schilderwerk ook toe aan een nieuw likje verf? Kijk dan snel op de pagina Buiten schilderwerk

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een schilder?

Wanneer je opzoek bent naar een erkende huisschilder zit je waarschijnlijk met de vragen: wat kost een schilder per uur? Wat is de gemiddelde prijs per m2? Om daar antwoord op te geven hebben wij hieronder een kostenoverzicht gemaakt. 

Wil je de prijzen weten voor het schilderen van kozijnen, de trap en het buiten schilderen? Kijk dan op de pagina's: Kozijnen schilderen, Trap schilderen, Buiten schilderwerk.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schilderwerk Prijs (inclusief arbeid,materiaal en btw)
Per m² €25 - €30
Per uur €30 - €35
Spuitwerk per m² €6 - €9
Sauswerk per m² €9 - €12

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Waar hangt de prijs van af?

Combineren van schilderwerken

Zijn er meerdere onderdelen in je woning die geschilderd moeten worden? Zoals bijvoorbeeld aan een paar kozijnen, een deur of trap, of misschien een paar muren? Dit kan allemaal met elkaar gecombineerd worden. Door schilderwerken te combineren is het vaak mogelijk om de kosten te minderen, maar geen zorgen: de kwaliteit blijft hetzelfde.

Materiaalkosten van de verf

Voor iedere ondergrond is een ander soort verf nodig en meer of minder verf, wat invloed heeft op de uiteindelijke prijs van de schilderklus. Daarnaast speelt de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt ook mee.

Wil je liever iets goedkoper uit zijn? Dan ga je al snel voor een verf van mindere kwaliteit, omdat deze minder prijzig zijn. Maar uiteindelijk bepaalt de kwaliteit van het materiaal op lange termijn het resultaat van je schilderwerk en hoelang het schilderwerk mee kan voor het opnieuw bijgewerkt moet worden. De huisschilder kan je informeren en adviseren over het gebruik van de meest geschikte verfsoort.

Bij het binnen schilderwerk zijn er twee manieren van het aanbrengen van de verf. Dit is sauswerk of spuitwerk. Sauswerk is de traditionele manier waarbij de verf met een roller wordt aangebracht. Met spuitwerk, de naam zegt het al, wordt de verf met een spuitmachine aangebracht. Deze methode is over het algemeen sneller, waardoor de arbeidskosten vaak lager uitvallen.

Combineren met buiten schilderwerk

Moet niet alleen je binnen schilderwerk vernieuwd worden, maar ook je buiten schilderwerk? Dan kan je het combineren. Wat daarbij wel belangrijk is, is om vooraf te checken of de binnenschilder ook het buiten schilderwerk kan doen. 

Houd wel in je achterhoofd dat buiten schilderwerk prijziger is in vergelijking met binnen schilderwerk. Het uurtarief van een buitenschilder ligt namelijk tussen de € 45 en €55. De prijs per vierkante meter ligt dan tussen de € 40 en € 45.

Tips voor binnenschilderwerken

  • Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou het btw-tarief van 9% bij de schilderwerken, in plaats van 21%. Hierdoor bespaar je voor de kleine projecten al gauw €200.

  • De werkzaamheden die bij het 9% btw-tarief horen zijn: de voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandeling van het schilderwerk, de arbeidsuren en de materialen.

  • Bespaar op je kosten door een winterschilder in te schakelen. In de winter is er vaak minder werk voor een winterschilder. Ieder project is dan mooi meegenomen voor de schilder en het voordeel voor jou: jij bespaart op de kosten. 

  • Wanneer je grote projecten voor een binnenschilder hebt, is het gebruikelijk om korting te vragen, wat bespaart op de kosten.

  • Nog een manier om te besparen op de kosten is door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten. De schilder kan dan gelijk aan de slag.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen