Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Plafond schilderen binnen

Binnenschilder gezocht in jouw regio?

Is je binnen schilderwerk toe aan een nieuw likje verf? Hier vind je nuttige informatie, richtprijzen en kun je offertes aanvragen van de beste schildersbedrijven bij jou uit de regio.

Vind een binnenschilder in jouw regio

Kosten binnenschilder

De kosten voor het binnenschilder zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: 

1. Het combineren van binnen schilderwerken

Zijn er meerdere onderdelen in je woning die geschilderd moeten worden? Bijvoorbeeld een paar kozijnen, een deur of een trap? 

2. Voor welk soort verf ga je?

Voor iedere ondergrond is een ander soort verf nodig en meer of minder verf, wat invloed heeft op de uiteindelijke prijs van de schilderklus. Daarnaast speelt de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt ook mee. Wil je bijvoorbeeld latex laten spuiten of iets anders?

Soort verf Gemiddelde literprijs incl. btw
Latex verf €4 - €10
Acryl verf €31 - €46
Dekkende verf €20 - €50
Beits en lak €25 - €60
Grondverf €25 - €50

3. Ga je voor sauswerk of spuitwerk?

Binnen schilder

De goedkoopste optie is in de meeste gevallen spuitwerk. Bij spuitwerk spuit de schilder de verf op de muren met een airless verfspuitmachine. Dit is vooral geschikt voor grotere oppervlaktes. Deze manier van werken is sneller dan sauswerk, waardoor je minder betaald voor de arbeidsuren.

Schilderwerken muren binnen

De prijzigste optie is vaak sauswerk, omdat dit arbeidsintensiever is. De schilder brengt de verf met een verfroller aan en dat kost meer tijd. Hierdoor is deze methode dus vaak prijziger.

4. Combineren met buiten schilderwerk

Moet het schilderwerk buiten ook vervangen worden? Dan kan je het combineren. Wat daarbij wel belangrijk is, is om vooraf te checken of de binnenschilder ook het buiten schilderwerk kan doen. 

De binnenschilder berekend de kosten op verschillende manieren. Dit kan per uur, gemiddeld is het uurtarief van een binnenschilder €35 tot €40

Maar het kan ook per vierkante meter. Dan ben je gemiddeld €30 tot €35 per m² kwijt. Daarbij is het vaak lastig om als consument de exacte oppervlakte in te schatten. 

Als laatste is het mogelijk om een vast bedrag af te spreken met de schilder. Hieronder in de tabel hebben we de kosten in een overzicht gezet.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schilderwerk Prijs (inclusief arbeid, materiaal en btw)
Per m² €25 - €30
Per uur €35 - €40
Spuitwerk per m² €6 - €9
Sauswerk per m² €9 - €12

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vind een schilder in jouw buurt

Kosten per onderdeel

De kosten van het schilderwerk zijn afhankelijk van een aantal zaken. Zo heeft het soort klus invloed op de prijs, maar ook het uurtarief van de huisschilder speelt een rol, iedere huisschilder bepaalt dit namelijk zelf. Daarom is het lastig een prijs vooraf te geven.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van de verschillende schilderwerken.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kosten schilderwerk Totaalprijs
Binnendeur €90 - €105
Voordeur €100 - €120
Achterdeur €45 - €60
Raamkozijn buiten (1 bij 1 meter) €15 - €21
Raamkozijnen buiten (draairaam, 1 bij 1 meter) €22 - €35
Deurkozijn binnen €25 - €40
Deurkozijn buiten €30 - €42
Trap €140 - €210

Binnenschilder kosten per m²

De binnenschilder kosten worden meestal per vierkante meter berekend wanneer het om een groot oppervlak gaat. De prijs per vierkante meter is ook weer afhankelijk van het soort schilderwerk binnen. Gaat het om schilderwerk, sauswerk of spuitwerk? 

Wat kost een binnenschilder? Binnen schilderwerk kost gemiddeld €30 tot €35 per vierkante meter. Sauswerk is voor binnen meestal goedkoper. Per vierkante meter kost het gemiddeld €10 tot €15. Als laatste is de goedkoopste optie spuitwerk, dit komt doordat dit sneller is. Gemiddeld kost dit €6 tot €10 per vierkante meter. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

De binnenschilder berekend de totale kosten aan de hand van de techniek, de materiaalkosten en hoe groot het project is.

Schilderklus Gemiddelde prijs
Muren slaapkamer (30 m²) €450 - €900
Muren studio (60 m²) €900 - €1.800
Muren appartement (135 m²) €2.000 - €4.000

Wat kost een binnenschilder per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder is €35 tot €40. In deze prijs zitten ook de kosten voor de verf, materiaal en de btw. De prijzen verschillen wel per schilder, deze prijzen zijn dus een richtlijn. 

Meestal berekend de schilder zijn eigen prijs per vierkante meter. Maar wanneer de vakman niet kan inschatten hoe groot het project zal zijn, houdt hij een uurtarief aan.

Prijsopbouw binnenschilder

De prijs van een binnenschilder is als volgt opgebouwd.

Prijsopbouw 70/30

Hoe is de prijs opgebouwd van een binnenschilder? Gemiddeld bestaat 70% uit arbeidskosten van de totale prijs. De overige 30% is voor de materiaalkosten. 

De arbeidskosten voor de binnenschilder zijn het hoogst. Het kost tijd om het binnen schilderwerk kwalitatief goed te schilderen. Elke schilder hanteert zijn eigen prijzen. Is het een ervaren schilder? Of iemand die nog niet zoveel ervaring heeft? Ook dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. 

Het verschil in prijzen tussen schilders gaat vaak samen met de materiaalkosten. Schilders verdienen er vrijwel niets op, maar het gaat dan om de verborgen kosten op de offerte. Ook is het afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Kwaliteitsverf is vaak hoger in prijs, maar het hoeft niet te betekenen dat materiaalkosten duur zijn. 

Welke materialen het meest voorkomen zetten we hieronder neer:

Materiaal Gemiddelde prijs
Grondverf €10 - €30 per liter
Dekverf €15 - €30 per liter
Steigerhuur €25 per dag

Het gaat hier om richtprijzen.

Wat doet een binnenschilder?

In huis hebben we meer schilderwerk dan we vaak denken. Zo kan een binnenschilder je helpen bij:

1. Schuren en plamuren van ondergronden;
2. Schilderen van deuren, kozijnen, trappen;
3. Spuiten of sauzen van muren en plafonds;
4. Aanbrengen van behang;
5. Badkamer schilderen.

Mocht je buiten schilderwerk hebben, dan kan je denken aan zaken als: 

1. Gevel schilderen;
2. Buitenkozijnen schilderen;
3. Buitendeuren schilderen.

En verder kan de binnenschilder je natuurlijk uitgebreid advies geven.

Voordelen binnenschilders

Wat zijn nou de voordelen van het overschilderen van je binnen schilderwerk? De twee belangrijkste voordelen zijn: 

1. Uiterlijk en uitstraling van je woning;
2. Het beschermen van je woning.

Het uiterlijk en de uitstraling van je woning

Een nieuwe verflaag geeft de wanden en kozijnen een frisse uitstraling. Gele plekken, afgebladderde verf of opgedroogde vochtplekken maken je woning niet mooier. Verder kan je veel doen met kleur. Elke kleur geeft een bepaalde sfeer in huis. Pas dit aan, aan jouw wensen en interieur. 

Bescherming

Binnen schilderwerk is niet alleen mooi, maar biedt ook een bescherming aan je wanden of kozijnen zoals:

1. Je hebt minder last van slijtage. Dit is een voordeel voor trappen en kozijnen;
2. De verf beschermt tegen vocht. Vocht kan makkelijk in wanden en houten oppervlakken trekken, maar met een verflaag gebeurd dit bijna niet. Zo gaan de materialen langer mee;
3. Het heeft een schimmelwerende werking. Schimmels hechten lastig aan verf. Dit is vooral een groot voordeel voor ruimtes zoals de badkamer waar het vaak vochtig is.

Keurmerk binnenschilders

Wanneer je je binnenwerk laat schilderen, dan wil je dat het goed gedaan wordt. Maar hoe weet je nou welke schilder goed is en welke niet? Over het algemeen zijn degene met een keurmerk schilders die kwaliteit leveren. 

Zo zijn er verschillende brancheverenigingen voor schilders. Branchevereniging Onderhoud NL, voorheen bekend als Fosag, is daar één van. De vereniging houdt zich met meerdere zaken bezig, waaronder het stimuleren van de professionele ontwikkeling van schilders. 

Bij Casius werken wij ook met een keurmerk: Erkend Vakwerk.

Om de kwaliteit te waarborgen, moet de door Casius voorgestelde binnenschilder voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman beoordelen we bij toetreding op:

1. Vakbekwaamheid & ervaring;
2. Klanttevredenheid;
3. Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een schilder, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze schilders, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk.

Besparingstips

Tip 1:

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou het btw-tarief van 9% bij de schilderwerken, in plaats van 21%. Hierdoor bespaar je voor de kleine projecten al gauw €200.

Tip 2:

De werkzaamheden die bij het 9% btw-tarief horen zijn: de voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandeling van het schilderwerk, de arbeidsuren en de materialen.

Tip 3:

Bespaar op je kosten door een winterschilder in te schakelen. In de winter is er vaak minder werk voor een winterschilder. Ieder project is dan mooi meegenomen voor de schilder en het voordeel voor jou: jij bespaart op de kosten. 

Tip 4:

Wanneer je grote projecten voor een binnenschilder hebt, is het gebruikelijk om korting te vragen, wat bespaart op de kosten.

Tip 5:

Nog een manier om te besparen op de kosten is door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten. De schilder kan dan gelijk aan de slag.

Vind een binnenschilder in jouw buurt

Recente aanvragen voor een binnen schilderklus

dinsdag 12 april 2022

Schilderwerk: trap, deuren, plinten en kozijnen (binnen en buiten)

Ik zoek een schilder die voor mij wat binnen- en buitenwerk kan verrichten. Het betreft de trap (zijkanten), deuren met kozijnen en de plinten (binnen). Ook de ramen/kozijnen op de 1e etage (buiten).


Behang- en schilderwerk Doorn
zondag 03 april 2022

Binnen schilderwerk

Begaande grond verfwerk (kozijnen, deuren). En gang + trap schilderwerk plus 3 deuren beide kanten.


Behang- en schilderwerk Almelo
zondag 03 april 2022

Binnen schilderwerk kantoor

Latexen van wanden en schilderwerk kozijnen en deuren


Behang- en schilderwerk Rhenen
maandag 28 maart 2022

Aantal binnenmuren verven

De binnenmuren moeten geschilderd worden. Qua m2 moet ik nog opmeten. De aanschaf van het verf doe ik zelf.


Behang- en schilderwerk Arnhem
zondag 27 maart 2022

Kozijnen binnenzijde + randen trap schilderen

Ik zoek iemand die binnen 4 kozijnen en de randjes van de trap komt schilderen.


Behang- en schilderwerk Rotterdam
zaterdag 26 maart 2022

Binnenschilderwerk: zoldertrap, leuning en balustrades

Zoldertrap, leuning en balustrades schilderen. Het liefst ook de open zoldertrap dichtmaken, maar graag ook reactie/offerte van enkel het schilderwerk. De trap is al geschuurd.


Behang- en schilderwerk Tiel

Offertes aanvragen van binnenschilders

Offertes aanvragen