Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilderwerken muren binnen

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Wist je dat je binnenschilderwerk eens in de 7 jaar bijgewerkt moet worden? Hier vind je nuttige informatie en ontvang je tot 3 opmaat gemaakte offertes van schilders bij jou uit de regio.

Binnenschilderwerk uitvoeren

Wanneer het binnenschilderwerk wat blaasjes of scheuren begint te vertonen, of het plafond geel is in plaats van wit, kan het ervan opnieuw schilderen een goede uitkomst bieden. Niet alleen ogen nieuw geschilderde muren, plafonds, kozijnen of deuren netter, maar het heeft ook een beschermende functie. Zo zijn de geschilderde onderdelen beter bestand tegen vocht, ontstaat er minder snel slijtage van het materiaal (denk bijvoorbeeld aan trappen of kozijnen) en heeft verf een schimmelwerende werking.

Maar welke kosten komen bij het schilderen van jouw woning kijken en waar hangt het kostenplaatje vanaf? Hieronder vind je de antwoorden en een paar kostenbesparende tips.

Wat kost een binnenschilder?

Wanneer je opzoek bent naar een erkende vakman die het binnenschilderwerk weer keurig kan bijwerken, wil je natuurlijk niet voor een negatieve verrassing komen te staan betreft de kosten. Hieronder zie je een kostenoverzicht bij het uitbesteden van het schilderwerk aan een erkende vakman. We geven een gemiddelde prijs per vierkante meter weer en de gemiddelde prijs per uur.

Schilderwerk Prijs (inclusief arbeid,materiaal en btw)
Per m² €25 - €30
Per uur €30 - €35
Spuitwerk per m² €6 - €9
Sauswerk per m² €9 - €12

Benieuwd naar een prijsindicatie of offerte voor jouw klus? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Waar hangt de prijs van af?

Combineren van schilderwerken

De kans bestaat dat er in je woning verschillende onderdelen geschilderd dienen te worden. Denk hier bijvoorbeeld aan een paar kozijnen, een deur of trap, of wellicht wel een paar muren, die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Als je verschillende schilderwerken binnenshuis combineert kunnen de kosten verminderd worden, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft.

Materiaalkosten van de verf

Voor iedere ondergrond is een andere soort verf nodig. De kwaliteit van de verf die gebruikt wordt, zal op de prijs inwerken. Uiteindelijk bepaald ook de kwaliteit van het materiaal op lange termijn het resultaat en de tijd voor het schilderwerk opnieuw bijgewerkt moet worden. De binnenschilder kan je informeren en adviseren over het gebruik van de meest geschikte soort verf.

Bij het binnenschilderwerk kun je verder uit twee manieren kiezen van het aanbrengen van de verf. Deze zijn sauswerk of spuitwerk. Sauswerk is de traditionele wijze waarbij de verf met een roller wordt aangebracht. Met spuitwerk, de naam zegt het al, wordt de verf met een spuitmachine aangebracht. Deze methode is overwegend sneller, waardoor de arbeidskosten niet zo hoog zullen oplopen.

Combineren met buitenschilderwerk

Het kan voorkomen dat het binnenschilderwerk nodig opnieuw gedaan moet worden, maar tevens ook het buitenschilderwerk. Dan is het mogelijk om dit te laten combineren. Maar wanneer je het binnen- en buitenschilderwerk wil laten combineren, is het belangrijk om vooraf na te gaan of de binnenschilder naar jouw keuzen, ook in staat is om het buitenschilderwerk te doen. Het is handig om rekening te houden voor het kostenplaatje, dat het buitenschilderwerk duurder is in vergelijking met het binnenschilderwerk. Het uurtarief van een buitenschilder ligt namelijk tussen de € 45 en €55. De prijs per vierkante meter ligt dan tussen de € 40 en € 45.

Tips voor binnenschilderwerken

  • Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan geldt het btw-tarief van 9% bij de schilderwerken, in plaats van 21%. Op deze manier bespaar je voor de kleine projecten al snel € 200.

  • De werkzaamheden die bij het 9% btw-tarief horen zijn: De voorbereiding van het schilderwerk, de voorbehandeling van het schilderwerk, de arbeidsuren en de materialen.

  • Wanneer je gebruik maakt van een winterschilder, bespaar je hierdoor op de kosten. in de winter ligt er vaak minder werk voor een winterschilder. Hierdoor is ieder project mooi meegenomen.

  • Wanneer je grote projecten voor een binnenschilder hebt, is het gewoonlijk om korting te vragen, wat bespaard op de kosten.

  • Nog een manier om te besparen op de kosten is door de materialen die de binnenschilder nodig heeft al klaar te zetten.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen