Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Toilet in badkamer

Toilet plaatsen

Op zoek naar een goede loodgieter voor het plaatsen of vervangen van je toilet? Casius brengt je in contact met erkende loodgieters in jouw regio.

Heb je een nieuwe toiletpot nodig? Zoek je een vakbekwame loodgieter die de toiletpot voor je plaatst? Misschien wel eerst de oude verwijdert? De erkende loodgieters via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zo installeren zij niet alleen je nieuwe sanitair, maar kunnen ze ook het leidingwerk leggen of verleggen, mocht dit nodig zijn. 

Ben je naast een toiletverbouwing bezig met de badkamer verbouwen? Bekijk dan de pagina badkamer laten plaatsen voor de mogelijkheden en de kosten. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een toilet plaatsen?

De kosten van een toiletpot plaatsen verschillen per situatie. Je hebt namelijk verschillende soorten toiletpotten en verschillende extra opties. Daarnaast valt de prijs hoger uit als eerst de oude toiletpot weggehaald moet worden door de loodgieter, voor de nieuwe geplaatst kan worden. Ook de keuze of je een hangtoilet wil laten plaatsen speelt mee. Daarbij verschillen de kosten per loodgieter. De kosten zijn dus lastig van te voren vast te stellen.

Om je toch een idee te geven met welk bedrag je ongeveer rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de kosten per soort toiletpot.

Let op: de installateurs via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort toiletpot Gemiddelde prijs
Hangend toilet plaatsen €1.200 - €2.400
Staand toilet plaatsen €700 - €2.150
Inbouw toilet plaatsen €725 - €4.200
Toilet ontstoppen €40 - €50 per uur
Toilet vervangen €40 - €75 per uur
Toilet verwijderen €45 - €95

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsopbouw toilet plaatsen

Hoeveel je betaalt voor je wc installeren en/of vervangen hangt af van twee keuzes die je maakt:

  • Keuze 1: welk type toilet je kiest
    Wil je een staand toilet? Dan ben je in verhouding het voordeligst uit. Dit komt doordat het voor de loodgieter weinig moeite kost om een staand toilet te plaatsen. Wil je een zwevend toilet plaatsen? Dan ben je in verhouding duurder uit. Een hangend toilet monteren is namelijk lastiger, doordat de spoelbak achter een muur weggewerkt wordt. Dit is tijdrovender en dus prijziger. 
  • Keuze 2: waar je de toiletpot wil laten plaatsen
    Moet je toiletpot in een ruimte komen waar normaalgesproken geen toilet geïnstalleerd wordt, zoals bijvoorbeeld een kelder? Dan moet je een speciaal soort toiletpot laten installeren, zoals een Sanibroyeur. Zo een wc heeft extra apparatuur nodig, waardoor de kosten behoorlijk oplopen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een toilet plaatsen

donderdag 26 januari 2023

Nieuw te plaatsen 2e toilet (hang) in badkamer. Er is nu geen toilet.

Naast wasmeubel is een kolom met leidingen aan/afvoer etc. Er zijn van de vloer- en wandtegels elk 2 m2 aanwezig.


Badkamer en toilet Vierpolders
woensdag 25 januari 2023

Toiletruimte vernieuwen

Ik wil mijn toilet-ruimte geheel vernieuwen. Nieuwe vloer en wandtegels, nieuwe toiletpot en nieuw wastafeltje. De maat van de ruimte is: HxBxD 236x100x110cm. Ik heb gekozen voor de achterwand marmerlook-tegels van 60x120cm en voor de vloer en de twee zijwanden een effen tegel van 30x60cm. Een toiletpot waarbij in de vloer wordt afgevoerd. Samen moeten we nog even het plafonnetje doorspreken. Zo ook het te plaatsten "fonteintje". Er is een mogelijkheid om de deurstijl iets naar voren te plaatsen waardoor de toiletruimte nog wat groter wordt. In eerste instantie dient U uit te gaan van bovengenoemde maten.


Klussen Den Bosch
maandag 23 januari 2023

Terrazzo plaatsen 6m2

We gaan een woning verbouwen. In de hal en toilet willen we graag een terrazzo/granito vloer aanleggen met een bredere zwarte rand en een kleine blokjes zwart/wit rand. Totale oppervlakte circa 6m2. Onder de vloer komt vloerverwarming. Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zeist
maandag 23 januari 2023

Toilet renovatie/verbouwing

Demontage en afvoeren bestaand toilet ( begane grond) Leveren en plaatsen van nieuw ( verhoogd )staand toilet . Type toilet ( keramiek wit )in overleg. Aansluiten en gebruiksklaar. Alvast bedankt. Mvgr Frans .


Badkamer en toilet Hulsberg
maandag 23 januari 2023

Gietvloer plaatsen

Ik wil een gietvloer laten plaatsen. Betreft eenalletje plus toilet in jaren 30 woning. Gewenst motief is klassiek voor de stijl van het huis: zwarte bies met wit/zwart mix binnenkant. Totale oppervlakte Max 5 m2.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
maandag 16 januari 2023

Terrazzo plaatsen (5m2)

Wij willen een terrazzo vloer plaatsen in onze hal en toilet. Het gaat om ongeveer 5 m2. De ondervloer is een fermacell vloer, dus ik weet niet of de vloer eroverheen gelegd kan worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
maandag 16 januari 2023

Toiletruimte creëren (2m2) & tussenwand plaatsen (14m2)

Ik heb een nieuwbouw bedrijfshal gekocht en hier moet beneden een toiletruimte gebouwd worden en er moet een scheidingswand geplaatst worden. De toiletruimte moet helemaal klaar worden opgeleverd met leidingen, meubels etc. De toiletruimte moet ongeveer 2m2 worden. De scheidingswand mag ongeveer 14m2 worden.


Verbouwing Alphen aan den Rijn
maandag 16 januari 2023

LTV Radiatoren plaatsen

Graag ontvang ik een offerte voor de levering en plaatsing van LTV radiatoren. Ik heb geen verstand van en ervaring met deze producten. Daarom is het voor mij ook lastig inschatten wat er nodig is qua hoeveelheden en grootte. Ruimten huis; 1. woonkamer + keuken = 50m2 (1 ruimte met entre suite naar zithoek) 2. hal (open) 7m2 3. toilet beneden 1m2 4. slaapkamer 1) 16m2 5. slaapkamer 2) 11m2 6. overloop/hal boven 11m2 7. slaapkamer 3) 10m2 De plafondhoogte is standaard. 2,8m op de begane grond 2,6m op de 1e verdieping schuin dak op de bovenste verdieping Wat adviseert u per ruimte en wat zouden de kosten zijn? Overigens ben ik ook benieuwd naar uw advies voor vloerverwarming op de begane grond, indien dat tot uw expertise behoort.


CV en verwarming Baarn
vrijdag 13 januari 2023

Renoveren toilet + kunststof deur plaatsen in kozijn

Ik zoek een specialist voor het betegelen van de muren van het toilet (niet in de badkamer), er zijn al tegels en volgens ons kan dit er overheen. Het leggen van een nieuw vloertje en het plaatsen van een zwevend toilet (nu staat hij op de grond). Daarnaast willen we een nieuw fonteintje geplaatst hebben (is al aanwezig, dus alleen vernieuwen).


Badkamer en toilet Almere
vrijdag 13 januari 2023

Loodgieterswerk in badkamer

Het plaatsen en aansluiten van reeds aanwezig toilet 2x, douche 2x , wastafel 2x en bad in twee verschillende badkamers. waarbij de tweede badkamer circa een maand na voltooiing van de eerste badkamer moet worden uitgevoerd. De leidingen en afvoer liggen op de juiste plaats maar omdat de vloeren open liggen wordt gevraagd de leidingen te inspecteren en zonodig te vervangen. Het gaat om een huis uit de jaren twintig waarvan de badkamers zo'n 15 tot 20 jaar geleden voor het eerst zijn geïnstalleerd.


Badkamer en toilet Zeist
dinsdag 10 januari 2023

Hangtoilet plaatsen en afwerken

Bestaande toilet en oude tegeltjes weghalen. Hangtoilet plaatsen en nieuw tegelwerk zetten.


Badkamer en toilet 's-Heer Arendskerke
zaterdag 07 januari 2023

Badkamer- en toiletrenovatie

Badkamer renovatie en toilet renovatie (2x). In de badkamer zou het gaan om het plaatsen van een half vrijstaand bad, plaatsen van regendouche met doucheslang en wanddeur, plaatsen wastafelkast. Eventueel zouden we de vloerverwarming willen vervangen, maar deze graag als optioneel meenemen in de offerte. In het toilet (2x) zou het gaan om plaatsen easydrain en toilet reservoir, plaatsen fonteintje en toilet. Al het timmerwerk, stucwerk en tegelwerk zal gedaan zijn en worden niet als extra werkzaamheden verwacht


Badkamer en toilet Almere
vrijdag 06 januari 2023

6 binnendeuren laten afhangen

Graag ontvangen we een offerte voor het plaatsen van 6 binnendeuren. Op de begane grond betreffen het twee stompe deuren, op de 1e verdieping zijn er 4 opdekdeuren. Twee van de zes deuren leiden naar toilet en badkamer, deze moeten dan ook voorzien worden van een werkend slot.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
vrijdag 06 januari 2023

Kleine badkamer renoveren

We willen over de bestaande tegels dumaplast panelen(vloer+wand) laten plaatsen. Nieuwe meubelen laten plaatsen. Een hoektoilet plaatsen en een douchbak + douchewand+ kranen etc en verwarming laten plaatsen. Alles komt op de bestaande plekken alleen het toilet wordt hangend en we willen graag van een dubbele wastafel een enkele laten plaatsen. De afmeting is ongeveer 22 vierkante meter (wanden) en de vloer is max 7 vierkante meter


Badkamer en toilet Enschede
woensdag 04 januari 2023

WC Verbouwen

Oude toilet verwijderen en nieuw zwevend toilet plaatsen op plek oude douche, plaatsen fontein, plaatsen nieuw nieuwe radiator. Verplaatsen elektriciteitsleidingen voor verlichting. Verplaatsen en aanleggen nieuw leidingwerk voor water en riolering. Wanden tegelen-stucen, plafond stucen. Nieuw kozijn en deur instaleren.


Klussen Den Haag
maandag 02 januari 2023

Toiletpot en fonteintje plaatsen in toilet

Wij willen graag een toiletpot en een fonteintje plaatsen in ons toilet op de begane grond. Zowel de toiletpot en fonteintje hebben wij al aangeschaft en zijn al aanwezig.


Klussen Hellevoetsluis
maandag 02 januari 2023

Gietvloer leggen in toiletruimte 1m2

Ik wil graag een gietvloer laten plaatsen. Het gaat om 1m2, alleen de toiletruimte.


Kozijnen, deuren en dakramen Almelo
zaterdag 31 december 2022

Bad plaatsen + aansluiting wasmachine

Ik wil graag een offerte voor een bad laten plaatsen in badkamer (en verwijderen douchescherm en wastafel, + wegwerken aansluiting wasmachine) + een offerte voor het maken van een aansluiting wasmachine op een andere plek in het huis (aansluitend aan toiletruimte dus afvoer moet er zijn).


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 26 december 2022

Toilet: leiding verleggen voor hangend toilet

De afvoer van mijn staande toilet op de begane grond moet verplaatst worden naar de muur om een hangend toilet te kunnen plaatsen. Het tegelwerk eruit halen en terugplaatsen doe ik zelf. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Installatie- en leidingwerk Gouda
zaterdag 24 december 2022

Badkamer en toilet renovatie

Ik ben op zoek naar een bedrijf voor een complete renovatie van de badkamer en toiletruimte. Badkamer is 145x185x230. Er moet een nieuwe douchecabine (halfrond 80 cm) komen. Ook een nieuwe wastafel (60 cm). De huidige hangtoilet houden we. Muren en vloer opnieuw betegelen. Nieuwe radiator plaatsen. Nieuwe ombouw voor toilet? Water loopt niet goed af. (Te weinig afloop?). Waarschijnlijk is dit opgelost door de douchecabine inclusief douchebak. Cement vloer hoeft daarom niet opnieuw gestort te worden. Douchegoot moet er wel uit gehakt worden en vervangen door iets wat past op afvoer douchebak. Er moeten nieuwe gipsplaten komen op 3 muren (bij de muren van wastafel, toilet en radiator). De gipsplaten worden betegeld. Sloopwerk kunnen we zelf doen, graag even in overleg. Zelfde geldt voor afvoer van puin. Wegens verkoop van woning over 2 jaar willen wij de kosten zo laag mogelijk houden. Graag ook offerte voor volledige renovatie van toiletruimte. Huidige toilet vervangen voor hangend toilet, vervanging wastafel en vervanging vloer en wand tegel


Badkamer en toilet Dordrecht
dinsdag 20 december 2022

Opknappen bestaande badkamer

Wij hebben een kleine badkamer van 5 m2 en de indeling is prima. Douchecel en toilet zijn prima en ook de tegels zijn goed. Wel willen we een paar zaken wijzigen: 1. vervangen huidige wastafel door een meubel incl. wastafel. 2. Huidige gipsplafond vervangen door schimmelwerend plafond. Spotjes hier weer in terug laten komen, 3. Huidige ventilator vervangen door veel krachtiger exemplaar. (wellicht dus ook kanaal vergroten) Dit vanwege te veel vocht momenteel met schimmelvorming als gevolg.. 4. Huidige regendouche incl. mengkraan vervangen door waterbesparende douche incl. mengkraan. 5. Om een betere luchttoevoer te krijgen wellicht ook een rooster in de badkamerdeur plaatsen. 6. Eventueel huidige badkamerradiator vervangen door elektrisch. (advies hierin is wenselijk) In de bijlage een impressie. Graag willen we weten wat er mogelijk is en wat ongeveer de kosten zullen zijn. Op welke termijn werkzaamheden uitgevoerd zouden kunnen worden.


Badkamer en toilet Woerden
dinsdag 20 december 2022

Plaatsen hangtoilet + leidingwerk + kraan vervangen

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een hangtoilet, alleen de ruwbouw. Ook zal de leiding aangepast moeten worden (nieuw T-stuk). Verder koperleiding aanpassen en misschien ook het vervangen van de douchekraan. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet.


Badkamer en toilet Utrecht
donderdag 15 december 2022

Waterreservoir vervangen + nieuw tegelwandje plaatsen

Het waterreservoir van de toilet beneden is lek. Deze moet vervangen worden incl. het plaatsen van een nieuw tegelwandje. Wat zijn hier de kosten van. Het liefs zo snel mogelijk uitgevoerd.


Badkamer en toilet Losser
dinsdag 13 december 2022

Badkamer: toilet en wastafel vervangen

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het verwijderen van een staande toiletpot en wastafel en het daarvoor terugplaatsen van een hangend toilet en een nieuwe wastafel. Deze zal ik zelf uitzoeken. Er zal ook tegelwerk plaatsvinden. Hiervoor ontvang ik graag een offerte.


Badkamer en toilet Amsterdam
maandag 12 december 2022

Toiletrenovatie

Ik zoek een vakman voor het volgende: - vervangen van mijn staande toilet door een hangend toilet - afwerken met gipsplaten - plaatsen nieuwe wasbak - tegelen wanden en vloer (3m2) - systeemplafond plaatsen met spots (1,33m2) - stucen (8m2) - advies over geluidsdemping (platen tegen de wand?) Graag zie ik een offerte tegemoet.


Badkamer en toilet Woerden
maandag 12 december 2022

Terrazzo plaatsen (~35m2)

Ik zoek een terrazzo vloer voor in de keuken, badkamer, hal en toilet. De oppervlakte bedraagt ongeveer 35m2. graag een terrazzo vloer met 2 verschillende kleuren erin. Van de huidige vloeren hoeft er niks verwijderd te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Noordwijk
maandag 12 december 2022

Terrazzo plaatsen (~18m2)

In mijn keuken, hal en toilet, heb ik een aaneengesloten vloer. Het is een huis uit 1922, zonder vloerverwarming. De ondergrond: plavuizen. Ik wil graag de vloer voorzien van een terrazzo vloer. Het betreft een oppervlakte van ongeveer 18m2. Ik neem aan dat dit over de plavuizen heen kan?


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
maandag 12 december 2022

Keukenkraan plaatsen en spiegel ophangen

In de keuken een nieuwe kraan plaatsen. In de badkamer een spiegel met tl-verlichting (Portland) ophangen. In de WC het bedieningspaneel van het inbouwtoilet repareren (Geberit).


Installatie- en leidingwerk Berkel en Rodenrijs
donderdag 08 december 2022

Plaatsen hangtoilet en tegels

Hangtoilet plaatsen in de badkamer. Water en afvoer (groot) aanwezig in de kolom van de naastgelegen wasbak. Verder moet het afgewerkt worden met tegels. Aanschaf meubel en tegels in overleg.


Badkamer en toilet Amersfoort
woensdag 07 december 2022

Wc renovatie

I want to renovate my 2 existing toilet rooms (1 ground floor - 3.4m3, 1 first floor 2.6m3) from "A to Z" immediately after this winter. I want to have everything removed and re-tiled and furniture installed. Purchase of furniture and tiles by arrangement. No piping needs to be changed. // Ik wil direct na deze winter mijn 2 bestaande toiletruimtes (1 begane grond - 3,4m3, 1 eerste verdieping 2,6m3) van "A tot Z" renoveren. Ik wil alles laten verwijderen en opnieuw laten betegelen en meubels laten plaatsen. Aanschaf meubels en betegels in overleg. Er moet geen leidingwerk worden omgelegd.


Badkamer en toilet Eindhoven
Offertes aanvragen