Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Lamellen Terrasoverkapping

Lamellen terrasoverkapping

Lamellen terrasoverkapping

Wist je dat je ook lamellen hebt voor een terrasoverkapping? Ideaal voor de dagen dat de zon schijnt en het je net te warm is. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een terrasoverkapping met lamellen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door.
Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Misschien is je schutting toe aan vervanging. Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een lamellen overkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een veranda met lamellendak in de tuin wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Lamellen overkapping prijzen

Een terrasoverkapping met lamellen heeft een flexibel dak: wil je zonlicht hebben dan zet je het open, maar wordt de zon je teveel dan sluit je de lamellen. Het dak heeft stroken die je van een afstand open en dicht kunt doen, net zoals bij lamellen die je voor de ramen kan hangen. 

Lamellen terrasoverkappingen zijn meestal stijlvol en hebben een moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze ook praktisch. Wat de gemiddelde kosten zijn zie je hieronder in het overzicht. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Afmeting Prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw
3 bij 3 meter Vanaf €7.500
4 bij 3 meter Vanaf €8.500
4.5 bij 4.5 meter Vanaf €10.000
6 bij 4 meter Vanaf €11.000
6 bij 4.5 meter Vanaf €13.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

De goedkoopste optie

Lamellen terrasoverkappingen zijn niet de goedkoopste overkappingen, omdat je naast het design ook voor het ontwerp en de bediening betaald. Toch kan je voor €7.500 al een mooie overkapping laten plaatsen wanneer je kiest voor een afmeting van 3 bij 3 meter. Zo heb je toch een mooi oppervlak.  

De gemiddelde prijs

Wil je een iets luxere variant waarbij je precies kan instellen hoeveel zonlicht er binnenkomt, dan moet je rekening houden met €10.000 - €11.000. Het is niet gering, maar je krijgt er wel een stijlvolle en grote overkapping voor terug. 

De duurste optie

Wil je een extra grote overkapping van ongeveer 4.5 bij 6 meter? Dan betaal je algauw minimaal €13.000. Bij deze overkapping heb je veel ruimte waar je ook kan koken, barbecueën, spelen of liggen. Het wordt dan een mooie extensie van je woning.

Lamellen voordelen en nadelen

Lamellen voor je terrasoverkapping kan je gebruiken met elk weer. Regent het? Dan is je dak waterdicht. Schijnt de zon? Dan kan je kiezen of je de lamellen open doet, of dat je juist wat meer schaduw wil hebben, omdat je anders de warmte lastig volhoudt. Je staat zelf aan het roer om te kiezen hoeveel zon en wind je doorlaat. 

Daarnaast is het een stuk goedkoper om een terrasoverkapping te (laten) maken, dan om een veranda aan je woning te bouwen of in je tuin te plaatsen. Een terrasoverkapping is daarnaast ook sneller te plaatsen. Daarbij is een terrasoverkapping in de meeste gevallen zonder bouwvergunning te plaatsen, wat een hoop gedoe en kosten scheelt. 

Een nadeel van een terrasoverkapping met een lamellendak is dat je bij grote dakoppervlaktes bijna verplicht bent om een geautomatiseerd systeem te hebben. Het is namelijk niet handig om bij een groot dak van je terrasoverkapping alles iedere keer manueel goed te moeten zetten. De prijs is daardoor hoger. Daarnaast wordt er vaak geadverteerd dat er geen lichtverlies is bij een lamellen terrasoverkapping. Dit komt doordat je de lamellen kan openen. Toch klopt het niet helemaal dat je geen lichtverlies hebt; de lamellen zelf creëren immers oppervlaktes van schaduw. 

Wil je weten wat een lamellen terrasoverkapping precies kost? Vraag vrijblijvend bij ons een op maat gemaakte offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen