Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
terrasoverkapping pergola

Lamellen terrasoverkapping

Wist je dat je ook lamellen hebt voor een terrasoverkapping? Ideaal voor de dagen dat de zon schijnt en het je net te warm is. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een terrasoverkapping met lamellen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Misschien is je schutting toe aan vervanging. Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een lamellen overkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een veranda met lamellendak in de tuin wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Lamellen overkapping prijzen

Een terrasoverkapping met lamellen heeft een flexibel dak: wil je zonlicht hebben dan zet je het open, maar wordt de zon je teveel dan sluit je de lamellen. Het dak heeft stroken die je van een afstand open en dicht kunt doen, net zoals bij lamellen die je voor de ramen kan hangen. 

Lamellen terrasoverkappingen zijn meestal stijlvol en hebben een moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze ook praktisch. Wat de gemiddelde kosten zijn zie je hieronder in het overzicht. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Afmeting Prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw
3 bij 3 meter Vanaf €7.500
4 bij 3 meter Vanaf €8.500
4.5 bij 4.5 meter Vanaf €10.000
6 bij 4 meter Vanaf €11.000
6 bij 4.5 meter Vanaf €13.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden lamellen terrasoverkapping

De goedkoopste optie

Lamellen terrasoverkappingen zijn niet de goedkoopste overkappingen, omdat je naast het design ook voor het ontwerp en de bediening betaalt. Toch kan je voor €7.500 al een mooie overkapping laten plaatsen wanneer je kiest voor een afmeting van 3 bij 3 meter. Zo heb je toch een mooi oppervlak.  

De gemiddelde prijs

Wil je een iets luxere variant waarbij je precies kan instellen hoeveel zonlicht er binnenkomt, dan moet je rekening houden met €10.000 - €11.000. Het is niet gering, maar je krijgt er wel een stijlvolle en grote overkapping voor terug. 

De duurste optie

Wil je een extra grote overkapping van ongeveer 4.5 bij 6 meter? Dan betaal je algauw minimaal €13.000. Bij deze overkapping heb je veel ruimte waar je ook kan koken, barbecueën, spelen of liggen. Het wordt dan een mooie extensie van je woning.

Lamellen voordelen en nadelen

Lamellen voor je terrasoverkapping kan je gebruiken met elk weer. Regent het? Dan is je dak waterdicht. Schijnt de zon? Dan kan je kiezen of je de lamellen open doet, of dat je juist wat meer schaduw wil hebben, omdat je anders de warmte lastig volhoudt. Je staat zelf aan het roer om te kiezen hoeveel zon en wind je doorlaat. 

Daarnaast is het een stuk goedkoper om een terrasoverkapping te (laten) maken, dan om een veranda aan je woning te bouwen of in je tuin te plaatsen. Een terrasoverkapping is daarnaast ook sneller te plaatsen. Daarbij is een terrasoverkapping in de meeste gevallen zonder bouwvergunning te plaatsen, wat een hoop gedoe en kosten scheelt. 

Een nadeel van een terrasoverkapping met een lamellendak is dat je bij grote dakoppervlaktes bijna verplicht bent om een geautomatiseerd systeem te hebben. Het is namelijk niet handig om bij een groot dak van je terrasoverkapping alles iedere keer manueel goed te moeten zetten. De prijs is daardoor hoger. Daarnaast wordt er vaak geadverteerd dat er geen lichtverlies is bij een lamellen terrasoverkapping. Dit komt doordat je de lamellen kan openen. Toch klopt het niet helemaal dat je geen lichtverlies hebt; de lamellen zelf creëren immers oppervlaktes van schaduw. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een lamellen terrasoverkapping

maandag 27 maart 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Door het verwijderen van een aantal lamellen ontstaat in een bestaande pvc- dak van een overkapping in de tuin een gat van 420 cm x 200 cm. Dit gat maak ik dicht met balken en underlayment platen. Dit oppervlak moet voorzien worden van pvc en aansluiten op het bestaande dak. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Welke dakbedekking ligt er op het plat dak?: PVC Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Plat dak herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Susteren
zaterdag 18 maart 2023

Lamellen terrasoverkapping plaatsen 4000 x 2800

Ik wil graag een overkapping laten plaatsen. De afmeting is 4000 x 2800 mm. Het is een lamellen terrasoverkapping die geplaatst moet worden, inclusief schroeffundering en montage.


Klussen Ugchelen
maandag 07 november 2022

Alluminium overkapping met lamellen plaatsen

Het gaat om een overkapping van ca 9 lang bij 4 breed, waarvan tweemaal (met een onderbreking van 1 meter) ca 3,2 bij 3,2 kantelbare witte brede lamellen. Hier is geen vergunning voor nodig. Ik wil een aluminium overkapping.


Veranda- en serrebouw Vught
zondag 25 september 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil graag een terrasoverkapping willen plaatsen aan de achterzijde van de woning. Lamellenveranda montage tegen gevel 5.40 bij 3 meter Elektrisch open van links naar rechts voor aanzicht Antraciet kleur


Veranda- en serrebouw Waalwijk
woensdag 14 september 2022

Lamellen overkapping met glaswand (~11,4m2)

Ik zoek een vakman voor de plaatsing en levering lamellen overkapping. De afmetingen worden ca. 3250mm x 3500mm x 2500mm. Verder mag de constructie van aluminium. Graag met eenglazenschuifwand en eventueel verlichting. Het zal bevestigt moeten worden tegen de gevel, die is gemetseld.


Bouw en nieuwbouw Breda
zaterdag 10 september 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Terrasoverkapping met wind- en waterdichte lamellen. Afmetingen ca.5.5 x 3.5. Dit is vergunningsvrij. Betreft de achterzijde van de woning. Aanschaf via de vakman.


Veranda- en serrebouw Den Haag
maandag 29 augustus 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil aluminium lamellen (overkapping) in de kleur antraciet met evt screens. Afmetingen zijn5,4 breed bij 3 meter diep. Betreft de achterzijde van de woning. Vergunningsvrij. Graag aanschaf en installatie.


Bouw en nieuwbouw Haren
zaterdag 27 augustus 2022

Lamellenoverkapping + Terrasoverkapping plaatsen

Wij willen een lamellenoverkapping tegen het huis aan om in de zomer de zon te weren van de schuifpui om het huis te koelen van 1 m diep tot 15 m lang. Ook willen we een losstaande overkapping van 3.5 bij 3.5 meter. Materiaal in overleg.


Bouw en nieuwbouw Heel
maandag 22 augustus 2022

Terrasoverkapping plaatsen 15m2

Willen graag een terrasoverkapping 5,50 x 3,00 meter met lamellen. Liefst zwart met bruine lamellen. Het is belangrijk dat hij open en dicht kan.


Bouw en nieuwbouw Vleuten
Offertes aanvragen