Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sierpleister

Sierpleister

Sierpleister

Is jouw pleisterwerk toe aan vernieuwing en ben je opzoek naar pleisterwerk met een structuur? Dan is sierpleisterwerk misschien wat voor je. Het mooie aan sierpleisterwerk is dat het direct met een kleur aangebracht kan worden. Dat betekent: achteraf geen extra schilderwerk en kleur vast. Stoot je per ongeluk tegen de muur? Geen probleem, je zult geen kleurverschil zien. 

De stukadoors via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote stuc opdrachten. Zo zijn er specialisten in sierpleisterwerk, spackspuitwerk en pleisterwerk voor indoor stukadoors klussen, maar er zijn ook vakmannen voor buiten stuc klussen in combinatie met isolatiewerk.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten sierpleisterwerk

De prijs voor sierpleister start gemiddeld vanaf €12, dit is inclusief het laten aanbrengen door een stukadoor. Je kan kiezen uit drie soorten: rustiekputz, spachtelputz en granol. De prijs is vrijwel gelijk, het is meer een kwestie van smaak. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort sierpleister Gemiddelde all-in prijs per m²
Rustiekputz €12 - €25
Spachtelputz €12 - €25
Granol €12 - €25

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Sierpleister (1)

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten sierpleister

Je kan kiezen tussen verschillende soorten sierpleisterwerk. Sierpleisterwerk heeft een korrelstructuur, maar afhankelijk van welk soort je kiest, is de een grover dan de ander. 

Wat voor alle soorten sierpleister geldt is dat je het in bijna elke kleur kan laten aanbrengen. Dat scheelt achteraf, dan hoef je niet te schilderen. Is de muur na een aantal jaar toe aan een andere kleur? Geen probleem, de muur kun je altijd overschilderen. 

Een paar kenmerken van verschillende soorten: 

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is de meest gekozen pleistersoort. Je kan kiezen uit verschillende korreldiktes, elk met een eigen soort afwerking. Doorgaans brengt de stukadoor een laag van 1 tot 4 millimeter aan. Eventuele kleine oneffenheden in de muur zijn goed weg te werken. 

Rustiekputz stucwerk

Wil je liever een iets grovere structuur? Dan is rustiekputz misschien wat je zoekt. Ook deze pleistersoort kan je in verschillende korreldiktes krijgen, passend bij jouw smaak. Wat kenmerkend is voor rustiekputz zijn de groefjes die op de muur zichtbaar zijn. 

Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft de grofste structuur. De stukadoor kan het in een waaierpatroon of recht op de muur in een soort boomschors-structuur aanbrengen. Zoek je een stevig, robuust sierpleister? Dan is granol ook geschikt. Het is ook een goedkoper alternatief voor beton ciré of tadelakt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor sierpleister stucwerk

zaterdag 18 december 2021

Muren huiskamer erg ruw. Soort sierpleister.

Muren glad en wit wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk + Afspuiten latex


Stucwerk en spackspuiten Leusden
maandag 29 november 2021

21m2 plafonds en wandjes stucken

Ik zoek een stukadoor voor het stucken van wandjes en plafonds van toilet en hal. Ondergronden zijn stucplaat, spacwerk, sierpleister en gipsblokken.


Stucwerk en spackspuiten Harderwijk
donderdag 09 september 2021

~50 m2 schoonmetselwerk + 50m2 oud sierpleister glad stucen.

Ik zoek een vakman die stucwerk kan uitvoeren dit betreft ca 50 m2 schoon metselwerk aan wanden n 50 m2 oud sierpleister dat strak gestucte moet worden. plafond hoogte is 2.55


Stucwerk en spackspuiten Pijnacker
donderdag 02 september 2021

Stuken keuken en woonkamer 45m²

Wij hebben een nieuwe keuken aangeschaft en hiervoor moeten de wanden glad gestukt worden van de woonkamer en keuken. Nu grotendeels voorzien van sierpleister. Het gaat om 45m². Graag eind januari.


Stucwerk en spackspuiten Purmerend
zaterdag 24 juli 2021

Sierpleister/ spachtelputz 70m2

Wij hebben tuinmuren waarvan de huidige stuclaag loslaat. We willen graag een strakke en moderne look. We willen graag advies en uitvoering over wat de beste oplossing hiervoor is buitenwerk Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Stein
zondag 18 juli 2021

Sierpleister/ spachtelputz 70m2

Wij hebben tuinmuren waarvan de huidige stuclaag loslaat. We willen graag een strakke en moderne look. We willen graag advies en uitvoering over wat de beste oplossing hiervoor is buitenwerk Vierkante meter: 70 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Stein
dinsdag 06 juli 2021

Stucadoor voor plafond en binnenwanden

Gespact plafond, 50m2 weer strak maken en ongeveer 120m2 sierpleisterwanden stucen.


Stucwerk en spackspuiten Groningen
maandag 03 mei 2021

Crepi afwerking casco woning

kubistische woning, 1e verdieping met 6cm isolatie afwerken & sierpleister + voorkant dubbele carport, totaal +-80/85m2 buitenwerk Vierkante meter: 90 Huidige ondergrond: Diverse ondergronden (casco) Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Waspik
vrijdag 05 februari 2021

Afwerk siliconen sierpleisterlaag aanbrengen op gevel

Wij willen over de gevel een afwerk siliconen sierpleiteslaag korrel 1 tot 1,5 mm voor duurzaamheid. Het gaat om 185 m2.


Stucwerk en spackspuiten Harlingen
Offertes aanvragen