Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sierpleister

Sierpleister

Sierpleister

Is jouw pleisterwerk toe aan vernieuwing en ben je opzoek naar pleisterwerk met een structuur? Dan is sierpleisterwerk misschien wat voor je. Het mooie aan sierpleisterwerk is dat het direct met een kleur aangebracht kan worden. Dat betekent: achteraf geen extra schilderwerk en kleur vast. Stoot je per ongeluk tegen de muur? Geen probleem, je zult geen kleurverschil zien. 

De stukadoors via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote stuc opdrachten. Zo zijn er specialisten in sierpleisterwerk, spackspuitwerk en pleisterwerk voor indoor stukadoors klussen, maar er zijn ook vakmannen voor buiten stuc klussen in combinatie met isolatiewerk.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten sierpleisterwerk

De prijs voor sierpleister start gemiddeld vanaf €12, dit is inclusief het laten aanbrengen door een stucadoor. Je kan kiezen uit drie soorten: rustiekputz, spatelputz en granol. De prijs is vrijwel gelijk, het is meer een kwestie van smaak. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk. Dit zijn richtprijzen.

Soort sierpleister Gemiddelde all-in prijs per m²
Rustiekputz €12 - €25
Spachtelputz €12 - €25
Granol €12 - €25

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Soorten sierpleister

Je kan kiezen tussen verschillende soorten sierpleisterwerk. Sierpleisterwerk heeft een korrelstructuur, maar afhankelijk van welk soort je kiest, is de een grover dan de ander. 

Wat voor alle soorten sierpleister geldt is dat je het in bijna elke kleur kan laten aanbrengen. Dat scheelt achteraf, dan hoef je niet te schilderen. Is de muur na een aantal jaar toe aan een andere kleur? Geen probleem, de muur kun je altijd overschilderen. 

Een paar kenmerken van verschillende soorten: 

  • Spachtelputz stucwerk
    Spachtelputz is de meest gekozen pleistersoort. Je kan kiezen uit verschillende korreldiktes, elk met een eigen soort afwerking. Doorgaans brengt de stukadoor een laag van 1 tot 4 millimeter aan. Eventuele kleine oneffenheden in de muur zijn goed weg te werken. 
  • Rustiekputz stucwerk
    Wil je liever een iets grovere structuur? Dan is rustiekputz misschien wat je zoekt. Ook deze pleistersoort kan je in verschillende korreldiktes krijgen, passend bij jouw smaak. Wat kenmerkend is voor rustiekputz zijn de groefjes die op de muur zichtbaar zijn. 
  • Granol stucwerk
    Granol stucwerk heeft de grofste structuur. De stukadoor kan het in een waaierpatroon of recht op de muur in een soort boomschors-structuur aanbrengen. Zoek je een stevig, robuust sierpleister? Dan is granol ook geschikt. Het is ook een goedkoper alternatief voor beton ciré of tadelakt.

Weet je niet helemaal wat past in je woning? De stukadoors via Casius staan voor je klaar om je van informatie te voorzien en gratis en vrijblijvend tot drie prijsopgaves op te maken.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen