Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sierpleister aanbrengen

Sierpleister aanbrengen, repareren of verwijderen?

Hulp nodig bij het aanbrengen, repareren of verwijderen van je sierpleister? Vind hier alle prijsinformatie en kom in contact met de beste vakmannen uit jouw regio!

Vind sierpleister stukadoor bij jou in de buurt

Is jouw pleisterwerk toe aan vernieuwing en ben je opzoek naar pleisterwerk met een structuur? Dan is sierpleisterwerk misschien wat voor je. Het mooie aan sierpleisterwerk is dat het direct met een kleur aangebracht kan worden. Dat betekent: achteraf geen extra schilderwerk en kleur vast. Stoot je per ongeluk tegen de muur? Geen probleem, je zult geen kleurverschil zien. 

De stukadoors via Casius staan voor je klaar voor zowel kleine als grote stuc opdrachten. Zo zijn er specialisten in sierpleisterwerk, spackspuitwerk en pleisterwerk voor indoor stukadoors klussen, maar er zijn ook vakmannen voor buiten stuc klussen in combinatie met isolatiewerk.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten sierpleisterwerk

De prijs voor sierpleister start gemiddeld vanaf €12, dit is inclusief het laten aanbrengen door een stukadoor. Je kan kiezen uit drie soorten: rustiekputz, spachtelputz en granol. De prijs is vrijwel gelijk, het is meer een kwestie van smaak. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten per soort stucwerk.

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

Soort sierpleister Gemiddelde all-in prijs per m²
Rustiekputz €12 - €25
Spachtelputz €12 - €25
Granol €12 - €25

Soorten sierpleister

Je kan kiezen tussen verschillende soorten sierpleisterwerk. Sierpleisterwerk heeft een korrelstructuur, maar afhankelijk van welk soort je kiest, is de een grover dan de ander. 

Wat voor alle soorten sierpleister geldt is dat je het in bijna elke kleur kan laten aanbrengen. Dat scheelt achteraf, dan hoef je niet te schilderen. Is de muur na een aantal jaar toe aan een andere kleur? Geen probleem, de muur kun je altijd overschilderen. 

Een paar kenmerken van verschillende soorten: 

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is de meest gekozen pleistersoort. Je kan kiezen uit verschillende korreldiktes, elk met een eigen soort afwerking. Doorgaans brengt de stukadoor een laag van 1 tot 4 millimeter aan. Eventuele kleine oneffenheden in de muur zijn goed weg te werken. 

Rustiekputz stucwerk

Wil je liever een iets grovere structuur? Dan is rustiekputz misschien wat je zoekt. Ook deze pleistersoort kan je in verschillende korreldiktes krijgen, passend bij jouw smaak. Wat kenmerkend is voor rustiekputz zijn de groefjes die op de muur zichtbaar zijn. 

Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft de grofste structuur. De stukadoor kan het in een waaierpatroon of recht op de muur in een soort boomschors-structuur aanbrengen. Zoek je een stevig, robuust sierpleister? Dan is granol ook geschikt. Het is ook een goedkoper alternatief voor beton ciré of tadelakt.

Vind sierpleister stukadoor bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor sierpleisterwerk

zondag 06 maart 2022

Muur glad stucen over bestaand sierpleister

Bestaand sierpleister 3/4mm groefjes glad stucen woonkamer Glad pleisterwerk (strak) .Het gaat om 55m2.


Stucwerk en spackspuiten Onstwedde
dinsdag 08 februari 2022

Woning sierpleisteren (~340m2)

Nieuwbouw, oplevering 2e kwartaal 2022 Wanden circa 340m2 Spachtelputz sierpleister 1,2mm korrel, kleur wit gemengd met zilveren glitters Voorstrijken Afplakken Stuclopers De- en monteren stopcontacten en trapleuning Gebruik gaasband voor hoeken Evt. kitwerk Bezemschone oplevering Huidige offertes liggen op 15 eur per m2. Graag alleen reactie bij interessanter voorstel. Ook even aangeven of u ervaring heeft met het mengen van zilveren glitters in de spachtelputz. Tevens het schilderen van een keukenkoof (eiland), kleur zwart circa 3-4m2


Stucwerk en spackspuiten Badhoevedorp
zaterdag 18 december 2021

Muren huiskamer erg ruw. Soort sierpleister.

Muren glad en wit wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk + Afspuiten latex


Stucwerk en spackspuiten Leusden
donderdag 09 september 2021

~50 m2 schoonmetselwerk + 50m2 oud sierpleister glad stucen.

Ik zoek een vakman die stucwerk kan uitvoeren dit betreft ca 50 m2 schoon metselwerk aan wanden n 50 m2 oud sierpleister dat strak gestucte moet worden. plafond hoogte is 2.55


Stucwerk en spackspuiten Pijnacker
vrijdag 05 februari 2021

Afwerk siliconen sierpleisterlaag aanbrengen op gevel

Wij willen over de gevel een afwerk siliconen sierpleiteslaag korrel 1 tot 1,5 mm voor duurzaamheid. Het gaat om 185 m2.


Stucwerk en spackspuiten Harlingen
woensdag 02 december 2020

Bovenhal voorzien van sierpleister - korrel

wanden Vierkante meter: 15 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Spachtelputz (korrel) plafond Vierkante meter: 5 Huidige ondergrond: Gipsplaten 60 cm Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Stucwerk en spackspuiten Tweede Exloermond

Vind sierpleister stukadoor bij jou in de buurt

Offertes aanvragen