Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Terras aanleggen

Terras aanleggen? Kosten en ontvang gratis offertes

Op zoek naar een erkende specialist voor het aanleggen van je terras? Bekijk hier de prijzen en kom in contact met de beste vakmannen voor het leggen van je terras.

Offerte terras aanleggen bij jou in de buurt

Een terras is de perfecte plek waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van het zonnetje en lekker samen eten op je eigen terras is natuurlijk ook een genot. Voor iedereen is er wel een passend terras te maken, qua prijs, uiterlijk en grootte. De hoveniers via Casius helpen je graag bij het maken van jouw perfecte terras. Wil je ook een terrasoverkapping of wil je een tuinhuis? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een terrasaanleg en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een terras wil laten aanleggen? Wil je graag dat een stratemaker bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost het aanleggen van een terras?

Het arbeidstarief dat een hovenier rekent, ligt tussen de €10 tot €20 per m² of hij rekent een uurloon tussen de €30 en €60 per uur. Waar je qua materiaalkosten gemiddeld rekening mee moet houden staat hieronder.

Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Prijs
Grind/split €10 - €20 per m²
Tegels €15 - €65 per m²
Ophoog- en voegzand €50 - €70 per m³

Welke tegelsoorten zijn er?

Wil je je terras betegelen? Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Gelukkig zijn er genoeg soorten tuin- of terrastegels waar je uit kunt kiezen. Gebakken tegels zie je veel, maar er zijn veel meer soorten. Tegels van groter formaat geven een ruimtelijke en moderne uitstraling. Je kan ook kiezen voor een houten terras of voor een vlonder terras. 

Advies van een professional lijkt niet altijd nodig tijdens het uitkiezen van tuintegels, maar het kan op lange termijn een hoop schelen. Een vakman weet precies de verschillen in de oppervlakteafwerking en beschermlagen. Beiden bepalen hoe je terrastegels er op lange termijn uit zullen zien. Hieronder hebben we per terrastegel een prijzenoverzicht gemaakt, zodat je een beetje kan inschatten wat binnen je budget past.

Soort Prijs per m² Eigenschappen
Betonnen tegels €15 - €35 Stevige tegels, waardoor de tegels lang meegaan. Tegels beginnen na enkele jaren te verkleuren. Verkrijgbaar in alle maten, vormen en verschillende kleuren.
Gebakken tegels €25 - €45 Kleine, maar zeer stevige tegels, die vaak gebruikt worden om bijzondere patronen mee te maken.
Houten tegels €20 - €65 Hout straalt veel sfeer uit. Vooral hardhout is sterk en blijft lang goed.
Natuursteen tegels €30 - €65 Denk vooral aan grote, luxe en duurzame tegels. Vaak gebruikt voor een terras aan het huis. De stenen zijn zeer sterk en onderhoudsvrij.

Offerte terras aanleggen bij jou in de buurt

Offerte terras aanleggen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen