Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkapping

Ben je een echt buitenmens, maar vind je het vervelend om in de regen buiten te zitten? Of heb je vaak problemen met de parasol opzetten tijdens de hete dagen in de zomer? Misschien is een terrasoverkapping dan iets voor je. Wil je graag een mooie en strakke uitstraling, dan kan je kiezen voor een aluminium overkapping. 

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de aluminium overkapping vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een aluminium terrasoverkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een aluminium veranda wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten aluminium terrasoverkapping

De kosten voor een aluminium terrasoverkapping ligt hoger dan voor een overkapping van hout of kunststof. Waarom aluminium dan toch een mooie optie is, is omdat het mooi sterk materiaal is waarmee je qua ontwerp alle kanten op kan. Daardoor kan je goed een aluminium overkapping op maat maken. Heb je liever prefab? Dat is ook mogelijk. 
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. Deze zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaal.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Productiemethode Gemiddelde prijs
Prefab €1.500 - €4.500
Maatwerk €3.000 - €9.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden aluminium terrasoverkapping

Om je een idee te geven van verschillende prijs opties voor een overkapping van aluminium in de tuin, hebben we hieronder een aantal situaties geschetst. 

De goedkoopste optie

Een prefab aluminium terrasoverkapping van 3 x 3 meter, bevestigt aan je gevel, kost ongeveer €1.500. Bij deze optie zitten geen extra opties en de overkapping wordt dan kaal opgeleverd.
Meestal heb je een keuze voor een iets luxere prefab variant. Dit kost gemiddeld €2.000. Het kan meer kosten afhankelijk van hoe groot en uitgebreid je het wilt. 

Een gemiddelde prijs

Wil je een vrijstaande en luxere prefab overkapping van 5 x 5 meter met zonwering, elektriciteit en een mooi design, dan ben je gemiddeld €4.500 kwijt. Voor hetzelfde geld kan je ook een op maat gemaakt kleiner exemplaar krijgen. Met een op maat gemaakte terrasoverkapping heb je meer keuze qua ontwerp. Ja kan bijvoorbeeld hittewerend glas laten toevoegen of lichtspotjes. 

De duurste optie

In de tabel staat een maximaal bedrag van €9.000. Maar wanneer je een hele grote aluminium overkapping wilt van 8 x 4 meter die op maat gemaakt wordt met alles erop en eraan, dan ben je minimaal €15.000 kwijt. De terrasoverkapping is dan meer een extensie geworden van je woning, dan iets extra’s in je tuin. 

Voordelen en nadelen van een aluminium terrasoverkapping

Voordelen

 • Aluminium is een populair materiaal omdat het erg stevig is;
 • Daarnaast biedt het materiaal talloze mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen welke dakplaten je wilt gebruiken en in welke kleur je het materiaal wilt;
 • Aluminium is ook goed te combineren met andere materialen;
 • Een ander voordeel is dat aluminium roestvast is en daardoor bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal heeft dus een lange levensduur, en vergt relatief weinig onderhoud;
 • Een terrasoverkapping van aluminium is eenvoudig te plaatsen, omdat het vrij licht is;
 • De onderdelen worden aan elkaar gelast, waardoor ze perfect en stijlvol in elkaar overgaan;
 • Tot slot trekt aluminium geen insecten en schimmels aan.

Nadelen

 • Duurder dan de andere materialen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een aluminium terrasoverkapping

dinsdag 10 mei 2022

Aluminium terrasoverkapping plaatsen met lamellendak (15m2)

Ik ben op zoek naar een overkapping met een lamellendak en een in- en uitschuifbare glaswand ervoor. De overkapping komt tussen de 2 bestaande muren. Mijn voorkeur gaat uit naar aluminium. De breedte wordt 3,77m en de lengte 4m.


Bouw en nieuwbouw Hengelo
zondag 08 mei 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Op zoek naar een overkapping met lamellen in een donkere kleur in de maten 5.00x3.00x2.30 Hebben de voorkeur voor aluminium.


Bouw en nieuwbouw Almelo
woensdag 04 mei 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een terrasoverkapping van 4 bij 2,50. Wil een aluminium constructie met een lamellen dak tussen 3 gevels


Bouw en nieuwbouw Cadier en Keer
woensdag 04 mei 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Wij hebben interesse in een overkapping van 300x300. Zitten aan een vrijstaande terrasoverkapping te denken met een aluminium constructie.


Bouw en nieuwbouw Spaarndam
zaterdag 30 april 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil een aluminium pergola vrijstaand op mijn dakterras in de kleur (gebroken) wit. Het dak moet wel open kunnen schuiven.


Veranda- en serrebouw Haarlem
woensdag 27 april 2022

Terrasoverkapping 15m2 casco

Ik wil graag een terrasoverkapping. Fundering en vloer, bij voorkeur geïsoleerd, eventueel (elektrische) vloerverwarming, plaatsen overkapping met schuifdeuren aan tuinzijde. Materiaal wil ik van aluminium en hout. De oplevering van de binnenzijde mag casco. Afmetingen terrasoverkapping: 5,00 x 3,00 x 2,70m.


Bouw en nieuwbouw Barendrecht
donderdag 21 april 2022

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil meer privacy en overweeg een overkapping. Maar mijn terras zit op het dak vd buren. Is het überhaupt veilig om een overkapping te laten plaatsen? Ik wil uiteraard geen gaten in het plafond vd buren. Welk type dak overweeg je op de overkapping?: vast dak in glas of polycarbonaat In welk materiaal heb je interesse voor de constructie?: aluminium In welke stijl heb je interesse?: klassiek In welk type overkapping heb je interesse?: overkapping tegen een bestaande muur Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Bouw en nieuwbouw Rijswijk
woensdag 20 april 2022

Terrasoverkapping plaatsen of vervangen

Lamellen overkapping met zijkanten dicht en glazen schuifdeuren Welk type dak overweeg je op de overkapping?: dak met openklapbare lamellen In welk materiaal heb je interesse voor de constructie?: aluminium In welke stijl heb je interesse?: modern In welk type overkapping heb je interesse?: overkapping met (afsluitbare) wanden Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Bouw en nieuwbouw Teuge
woensdag 20 april 2022

Aluminium terrasoverkapping plaatsen

Voorkeur materiaal:: Aluminium Afmetingen terrasoverkapping:: 5,2x3


Bouw en nieuwbouw Almere
Offertes aanvragen