Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Aluminium Terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkapping

Ben je een echt buitenmens, maar vind je het vervelend om in de regen buiten te zitten? Of heb je vaak problemen met de parasol opzetten tijdens de hete dagen in de zomer? Misschien is een terrasoverkapping dan iets voor je.
Wil je graag een mooie en strakke uitstraling, dan kan je kiezen voor een aluminium overkapping. 

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de aluminium overkapping vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid.
Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een aluminium terrasoverkapping en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een aluminium veranda wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten aluminium terrasoverkapping

De kosten voor een aluminium terrasoverkapping ligt hoger dan voor een overkapping van hout of kunststof. Waarom aluminium dan toch een mooie optie is, is omdat het mooi sterk materiaal is waarmee je qua ontwerp alle kanten op kan. Daardoor kan je goed een aluminium overkapping op maat maken. Heb je liever prefab? Dat is ook mogelijk. 
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. Deze zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaal.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Productiemethode Gemiddelde prijs
Prefab €1.500 - €4.500
Maatwerk €3.000 - €9.000

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Prijsvoorbeelden

Om je een idee te geven van verschillende prijs opties voor een overkapping van aluminium in de tuin, hebben we hieronder een aantal situaties geschetst. 

 • De goedkoopste optie: Een prefab aluminium terrasoverkapping van 3 x 3 meter, bevestigt aan je gevel, kost ongeveer €1.500. Bij deze optie zitten geen extra opties en de overkapping wordt dan kaal opgeleverd.
  Meestal heb je een keuze voor een iets luxere prefab variant. Dit kost gemiddeld €2.000. Het kan meer kosten afhankelijk van hoe groot en uitgebreid je het wilt. 
 • Een gemiddelde prijs: Wil je een vrijstaande en luxere prefab overkapping van 5 x 5 meter met zonwering, elektriciteit en een mooi design, dan ben je gemiddeld €4.500 kwijt. Voor hetzelfde geld kan je ook een op maat gemaakt kleiner exemplaar krijgen. Met een op maat gemaakte terrasoverkapping heb je meer keuze qua ontwerp. Ja kan bijvoorbeeld hittewerend glas laten toevoegen of lichtspotjes. 
 • De duurste optie: In de tabel staat een maximaal bedrag van €9.000. Maar wanneer je een hele grote aluminium overkapping wilt van 8 x 4 meter dat op maat gemaakt wordt met alles erop en eraan, dan ben je minimaal €15.000 kwijt. De terrasoverkapping is dan meer een extensie geworden van je woning, dan iets extra’s in je tuin. 

Voor- en nadelen van aluminium terrasoverkapping

Voordelen

 • Aluminium is een populair materiaal omdat het erg stevig is.
 • Daarnaast biedt het materiaal talloze mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen welke dakplaten je wilt gebruiken en in welke kleur je het materiaal wilt.
 • Aluminium is ook goed te combineren met andere materialen.
 • Een ander voordeel is dat aluminium roestvast is en daardoor bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het materiaal heeft dus een lange levensduur, en vergt relatief weinig onderhoud.
 • Een terrasoverkapping van aluminium is eenvoudig te plaatsen, omdat het vrij licht is.
 • De onderdelen worden aan elkaar gelast, waardoor ze perfect en stijlvol in elkaar overgaan.
 • Tot slot trekt aluminium geen insecten en schimmels aan.

Nadelen

 • Duurder dan de andere materialen

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen