Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwbouw landelijk

Ruwbouw

Ruwbouw

Alles weten over ruwbouw bij nieuwbouwprojecten? Kijk dan snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wat is ruwbouw?

Ieder nieuwbouwproject heeft twee fases: de ruwbouw en de afwerking. Met ruwbouw gaat het om het grondwerk, zoals de funderingen en vloeren leggen, en het water- en winddicht maken van de woning. Ofwel: het plaatsen van de draagmuren en de dakconstructie. Dit heeft met de stabiliteit en stevigheid van de woning te maken.

Bij de afwerking gaat het om de afwerking van de binnenkant van je woning, zoals de dekvloer, gevelbekleding, schilderwerk, maar ook plafonds en ga zo maar door.

Ligt een nieuwbouwproject in het verschiet? De aannemers via Casius staan voor je klaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Isolatiespecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Meer weten? Klik hier.

Recente ruwbouwklussen

woensdag 07 april 2021

Doorbraak draagmuren ter vergroting woonkamer/keuken

Het gaat hier om een doorbraak van twee binnenmuren (wat vroeger buitenmuren waren). De tekeningen en plattegronden geven aan welke muren er verwijderd dienen te worden. Oude oorspronkelijke bouwtekeningen uit gemeentelijk archief zijn aanwezig. Gelieve eerst per mail contact opnemen ivm werk. Later kan telefonische afspraak gemaakt worden. Vanaf 28 mei hebben we toegang tot het huis en kan er eventueel bezichtigt worden.


Bouw en nieuwbouw
woensdag 07 april 2021

Maken kelder en verbouw bestaande schuur

Ik ben voornemens een kelder te (laten) plaatsen naast een bestaande schuur, waarbij de nieuw te maken betonnen trap in de schuur, toegang moet geven tot de kelder. In het dak van de kelder wil ik graag een lichtstraat met nooduitgang. De afmetingen zijn 6m bij ca 7m en 2,5m hoog. Details kunnen nog wijzigen ivm lopende vergunningaanvraag, maar dit zijn de eerste ideeën. Tevens moet elektriciteit, vloerverwarming, waterleidingen en riolering etc aangelegd worden in deze kelder (ik wil graag een douche, bad en wasmachine kunnen plaatsen) en aangesloten worden op de bestaande infra van het huis. De kelder moet vochtvrij en bewoonbaar zijn. Gasleiding moet van het huis naar de schuur getrokken worden (ca 10 meter), voor het kunnen plaatsen van een CV. Ook in de schuur moet waterleiding en afvoer gemaakt worden ivm mogelijk plaatsen van een keuken en aanleggen van vloerverwarming. Het gaat dus om een casco met leidingwerk. Eventueel later werkzaamheden in onderling overleg.


Bouw en nieuwbouw
woensdag 07 april 2021

Schuur in de achtertuin bouwen

In de tuin wil ik een houten schuur van 3 x 4 meter laten plaatsen. De binnenkant hoeft niet afgewerkt te worden. Er hoeft ook geen fundering gemaakt te worden en er hoeven geen kozijnen in.


Bouw en nieuwbouw
dinsdag 06 april 2021

Fundering tuinhuis

Wij willen een fundering plaatsen ter behoeve van een houten tuinhuis. Afmeting zijn 7 bij 4,5 meter.


Bouw en nieuwbouw
dinsdag 06 april 2021

Kelder bouwen

Ik ben op zoek naar een bouwbedrijf voor het bouwen van een kelder van ca. 6 m x 10.5 m onder een jaren 30 woning. Het liefst casco. Ik heb nog geen vergunning aangevraagd.


Bouw en nieuwbouw
dinsdag 06 april 2021

Kelder onder rijtjes huis bouwen

Ik ben op zoek naar een bouwbedrijf voor het plaatsen van een kelder onder een bestaand rijtjeshuis. Gaat om een kelder van 5 x 5 meter. Graag casco. Mochten er foto's nodig zijn dan hoor ik dat graag.


Bouw en nieuwbouw
dinsdag 06 april 2021

Kelder bouwen

Ik wil een kelder van 7 x 5 meter laten bouwen. Of het compleet opgeleverd moet worden of casco is nog in overleg. Ik heb nog geen vergunning aangevraagd.


Bouw en nieuwbouw
maandag 05 april 2021

Fundering maken tbv bouw van kaakberg

We willen een kaakberg neerzetten op de plaats van de hooiberg. Het grondoppervlak wordt 7 m x 9.20 m. Daar komt een verdieping op en dan het dak (vorm is dus hooiberg met aanbouw). We denken aan houtskeletbouw op de fundering.


Bouw en nieuwbouw
maandag 05 april 2021

Kelder onder bestaande woning bouwen

Ik wil graag een kelder van 70 m2 laten maken onder een bestaande woning. Graag casco. Ik heb nog geen vergunning aangevraagd.


Bouw en nieuwbouw
maandag 05 april 2021

Fundering voor een tuinkamer maken

Wij willen graag een goede fundering voor het plaatsen van een tuinkamer (breed 400 cm x diep 300 cm).


Bouw en nieuwbouw
Offertes aanvragen