Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwbouw landelijk

Ruwbouw

Alles weten over ruwbouw bij nieuwbouwprojecten? Kijk dan snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wat is ruwbouw?

Ieder nieuwbouwproject heeft twee fases: de ruwbouw en de afwerking. Met ruwbouw gaat het om het grondwerk, zoals de funderingen, vloeren leggen en het water- en winddicht maken van de woning. Ofwel: het plaatsen van de draagmuren en de dakconstructie. Dit heeft met de stabiliteit en stevigheid van de woning te maken.

Bij de afwerking gaat het om de afwerking van de binnenkant van je woning, zoals de dekvloer, gevelbekleding, schilderwerk, maar ook plafonds en ga zo maar door.

Ligt een nieuwbouwproject in het verschiet? Heb je graag een aannemer ter plaatse die de situatie bekijkt en advies geeft over de klus, gevolgd door een offerte op maat? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij brengen je in contact met de beste vakmannen uit de buurt. Geheel gratis en vrijblijvend!

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Isolatiespecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente ruwbouwklussen

woensdag 07 december 2022

Fundering kunstwerk

Voor een te realiseren kunstwerk is een fundering nodig, deze bestaat uit 3 betonnen platen van 250mm dik.


Bouw en nieuwbouw Oosterhout
maandag 05 december 2022

Advies funderingsherstel

Ik wil graag mijn fundering laten onderzoeken en deze als het nodig is laten herstellen. Betreft 81 m1 fundering. Vorig jaar heb ik hier al naar laten kijken en ik wil weten of herstel nu nog steeds nodig is.


Bouw en nieuwbouw Amsterdam
vrijdag 02 december 2022

Uitdiepen bestaande kelder 70 m2

Onze kelder bestaat uit 4 compartimenten. De diepste (en grootste is 1,80 diep). Het gaat om een totaal oppervlakte van zo’n 70m2. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor het uitdiepen van de bestaande kelder. Oplevering in overleg. Wij verwachten dat dit vergunningsvrij is. Veel buren hebben dit ook al.


Bouw en nieuwbouw 't Harde
woensdag 30 november 2022

Een fundering in de achtertuin aanleggen voor een blokhut

Ik zoek een specialist voor het aanleggen van een fundering voor een blokhut/tuinhuis op een zachte ondergrond 4,50m x 5,00 m. Dit moet in de achtertuin geplaatst worden. Er ligt al een vlonder tegen de sloot aan. De fundering moet deels op deze vlonder rusten/liggen. Er is geen achterom.


Bouw en nieuwbouw Bergschenhoek
zondag 27 november 2022

Gehele woning bouwen (100 m2)

Ik ben opzoek naar een aannemer voor het bouwen van een woning van max 8*12 meter in vianen. Grond is al gekocht en er zit een bouwbestemming op. Begane grond woonkamer en een keuken en wc. 1ste verdieping 4 slaapkamer met een douche en wc. 2de verdieping een zolder. Volledige woonklare oplevering.


Bouw en nieuwbouw Vianen
vrijdag 25 november 2022

Houten schuur bouwen voor scootmobiel

Ik wil een houten schuurtje voor scootmobiel laten bouwen. De scootmobiel heeft een dakje. Maten scootmobiel: 1.70 cm hoog, 70 cm breed, 1.60 lang. De achtertuin is groot genoeg. Het mag casco opgeleverd worden, maar wel met planken en elektra zodat ik het kan opladen. Het heeft haast, vanwege het weer. De scootmobiel is nieuw.


Bouw en nieuwbouw Purmerend
zondag 20 november 2022

Schuur bouwen 18m2

Er staat een houten blokhut in mijn achtertuin, die door stormen onherstelbaar is beschadigd. Ik wil graag een schuur laten bouwen van 3 bij 6 meter. We denken nu aan een houten schuur, maar het is wel belangrijk dat hij goed verankerd staat. Eventueel kan ander materiaal ook. De helft daarvan als opbergruimte. De andere helft als werkkamer. Die helft moet dan ook geïsoleerd worden. Een puntdak is het mooiste ivm uitzicht naar de achterburen. Eventueel zou ik aan de schuur nog een overkapping willen laten maken waar een tafel (1x2) onder kan staan. De schuur komt meer dan 4 meter van het huis. De schuur niet van hout of metselwerk. De eventuele overkapping voor de tafel mag van hout.


Bouw en nieuwbouw Voorburg
vrijdag 18 november 2022

Berging met plat dak realiseren (~15m2)

Ik zoek een berging, zwart potdeksel met overstek. Mogen ook zwarte sandwichpanelen zijn aan de buitenkant. Liefste kopse kant dubbele deur lange zijde enkele deur met 1/4 raam (kunststof). Verder casco oplevering. Afm 3 bij 5m.


Bouw en nieuwbouw Hekelingen
woensdag 16 november 2022

Kelder onder woning realiseren

Wij zijn momenteel aan het inventariseren om een kelder onder onze woning te laten bouwen. Ons huis is ongeveer 85m2 groot inclusief een uitbouw van 30m2. Het gaat dan waarschijnlijk om 115m2. Qua mogelijkheden zouden wij graag nog willen bekijken met de aannemer.


Bouw en nieuwbouw Amsterdam
maandag 14 november 2022

Tuinhuis bouwen (9m2)

Ik zou graag een gemetselde of houten tuinhuis willen laten realiseren, van 3 bij 3 meter met een veranda. De binnenzijde willen we casco opgeleverd. De kozijnen en deuren mogen van hout.


Bouw en nieuwbouw Bunschoten Spakenburg
Offertes aanvragen