Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwbouw landelijk

Ruwbouw

Ruwbouw

Alles weten over ruwbouw bij nieuwbouwprojecten? Kijk dan snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wat is ruwbouw?

Ieder nieuwbouwproject heeft twee fases: de ruwbouw en de afwerking. Met ruwbouw gaat het om het grondwerk, zoals de funderingen, vloeren leggen en het water- en winddicht maken van de woning. Ofwel: het plaatsen van de draagmuren en de dakconstructie. Dit heeft met de stabiliteit en stevigheid van de woning te maken.

Bij de afwerking gaat het om de afwerking van de binnenkant van je woning, zoals de dekvloer, gevelbekleding, schilderwerk, maar ook plafonds en ga zo maar door.

Ligt een nieuwbouwproject in het verschiet? De aannemers via Casius staan voor je klaar.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Isolatiespecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Meer weten? Klik hier.

Recente ruwbouwklussen

donderdag 10 juni 2021

Prefab kelder bouwen

Ik ben op zoek naar een aannemer voor het plaatsen van een prefab kelder van 7 x 3 meter. De kelder is bedoeld als man cave. Het liefst casco.


Bouw en nieuwbouw Schiedam
donderdag 10 juni 2021

Fundering en broodjesvloer leggen voor uitbouw

Wij willen een aanbouw maken van 8,5 meter bij 3 meter breed. Het gaat alleen om het maken van de fundering en een broodjes vloer.


Bouw en nieuwbouw Haastrecht
woensdag 09 juni 2021

Aanbrengen fundering en vloer voor toekomstige aanbouw

Omschrijving werkzaamheden fundering en betonwerk voor toekomstige aanbouw   Algemeen:-Start werkzaamheden november/december 2021- Bereikbaarheid: De locatie van de aanbouw is aan de achterzijde van de woning. De achterzijde van de woning is bereikbaar via een achterom van 2050mm breed. Heiwerken:Werkzaamheden omvatten het aanbrengen van 4 heipalen:- Type Stalen Buispaal- Diameter219 /230 mm- Paallengte (excl stekken): 24,6m - Locatie conform tekening FunderingWerkzaamheden omvatten het aanbrengen van funderingsbalken voor de aaanbouw:- Bekisting met type ISO-Bouw Tempex- Aanbrengen van wapening (confom wapeningstekening voorschriften constructeur in bijlage)- Verankering van nieuw te storten fundering aan bestaande fundering met inlijmankers conform tekening- Storten van betonnen funderingsbalken (400/300mm x 500mm) conform tekening (Sterkteklasse C20/C25) Ruwbouw vloer aanbouwWerkzaamheden omvatten het plaatsen van geïsoleerde en ongeïsoleerde combinatievloer:-   Aanbrengen geïsoleerde PS Combinatievloer H = 210 mm r.b. = 1,40 kN/m² v.b. + l.s.w. = 1,75 + 0,80 kN/m² (3810mm x 3520mm)-  Aanbrengen ongeïsoleerde  PS Combinatievloer (terras ongeïsoleerd) H = 210 mm r.b. = 1,40 kN/m² v.b. = 2,50 kN/m²   (3810mm x 5130mm)- Inkassen van combinatievloer in bestaand metselwerk- Aanbrengen van wapening en druklaag conform tekening (bijlage)


Bouw en nieuwbouw Dordrecht
woensdag 09 juni 2021

Blokhut door schuur vervangen

Ik ben op zoek naar een aannemer voor het vervangen van een blokhut door een schuur van 5 x 3 meter. Graag zonder binnenafwerking, inclusief kunststof kozijnen, een betonvloer en keralit aan de buitenkant.


Bouw en nieuwbouw Puttershoek
woensdag 09 juni 2021

kelder in de kruipruimte bouwen

Kelder in de kruipruimte bouwen. van ongeveer 5m bij 13m Het mag verwarmd worden met vloerwarming. De binnenzijde mag sausklaar, maar dit nog even in overleg met de vakman.


Bouw en nieuwbouw Utrecht
zondag 06 juni 2021

Damwand aanleggen voor het waterdicht maken van een kelder

Ik heb momenteel gelukkig nog geen probleem, maar onder mijn woonkamer zit een kelder van ongeveer 1,70 hoog, waarvan 1,20 ook daadwerkelijk onder de grond. Deze kelder is nu nog niet toegankelijk, maar deze wil ik gaan verbouwen tot een kantoor/mancave. De kelder is ongeveer 35 vierkante meter groot en gaan we dus nog uitgraven, om hem toegankelijk te maken. De buurman heeft dit ook gedaan en zei dat we hierbij rekening moesten houden met het grondwater. Mijn vraag aan jullie is de volgende: Wat het zou kosten om dit grondwater langs alle kanten tegen te houden? Tot hoe diep jullie zouden adviseren om de kelder verder uit te graven Zijn hier beperkingen aan verbonden? Wat zou jullie aanpak zijn in dezen om het water buiten te houden?


Bouw en nieuwbouw Breda
vrijdag 04 juni 2021

Bergruimte aan huis bouwen 21m2

Bergruimte 7 x 2,8 m. Bergruimte komt gedeeltelijk aan bestaande muur, circa 3 m. Er komt dus circa 4 m achter het huis. Plat dak. Kunststof déprendre en kozijnen. Dubbele deur hoofdingang, deux tussen bergruimte en woning, buitendeur naar tuin. Nog niet in bezit van een vergunning. Buitenmuur mag gemetseld worden. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd. Het hoeft niet verwarmd te worden. De huidige gevel moet doorbroken.


Bouw en nieuwbouw Boxmeer
dinsdag 01 juni 2021

Kelder van 24m2 onder bestaand hoek huis plaatsen

Benieuwd wat het ongeveer kost om een kelder in de plaats van de kruipruimte te maken. De kelder moet onder een bestaande bouw gerealiseerd worden. Het is ter behoeven van een geluidsruimte en opslag. Prefab of opbouwen graag in overleg met de vakman. Casco of woonklaar graag twee offertes hierover ontvangen. Zeg iets van 6x4m


Bouw en nieuwbouw Almere
maandag 31 mei 2021

Betonfundering maken

Wij gaan een nieuwe recreatiewoning bouwen en willen daarvoor een betonfundering laten maken voor een oppervlakte van 60 vierkante meter. Daarbij ook een betonvloer op de fundering zou extra fijn zijn.


Bouw en nieuwbouw Venhuizen
maandag 31 mei 2021

Fundatie schuur

Een fundatie maken voor een houten schuur. Het is ca 27m², zie ook de bijlage. Afmetingen staan in het bijgevoegde document in millimeters. De klus kan direct gestart worden, maar het heeft geen haast.


Bouw en nieuwbouw Zaandam
Offertes aanvragen