Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Nieuwbouw landelijk

Ruwbouw

Ruwbouw

Alles weten over ruwbouw bij nieuwbouwprojecten? Kijk dan snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Ieder nieuwbouwproject heeft twee fases: de ruwbouw en de afwerking. Met ruwbouw gaat het om het grondwerk, zoals de funderingen en vloeren leggen, en het water- en winddicht maken van de woning, ofwel het plaatsen van de draagmuren en de dakconstructie. Dit heeft met de stabiliteit en stevigheid van de woning te maken.

Bij de afwerking gaat het om de afwerking van de binnenkant van je woning, zoals de dekvloer, gevelbekleding, schilderwerk, maar ook plafonds en ga zo maar door.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Isolatiespecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Meer weten? Klik hier.

Recente ruwbouwklussen

zondag 18 oktober 2020

Bouw woning

Wij oriënteren ons op zelfbouw. Graag ontvangen wij een prijsindicatie voor bouwen van een woning zoals op de schets staat. Een plat dak en uit 1 geheel opgetrokken zijn vereisten. De ruimtes moeten ruim qua afmetingen zijn. Compleet: vergunning, fundering en gehele bouw. De woning moet aan een aantal eisen voldoen die we op internet niet zo kunnen vinden. De kavels zijn 350 m2 of iets meer. Kunt u zowel de bouw traditioneel als prefab verzorgen?


Bouw en nieuwbouw
zaterdag 17 oktober 2020

Nieuwbouwwoning casco bouwen

Wij willen een nieuwbouwwoning laten zetten (casco) in Kloosterzande zoals bijgevoegd. Afmetingen 10x8meter. Wijze van bouwen: traditioneel dus met bakstenen. Mag met prefab delen gedaan worden. De huidige isolatiewaarden (2020) moeten worden gehanteerd. Bouwbesluit volgen. Dinsdag 20/10 heb ik van de architect meer informatie. Die kan ik dan met u delen. Of er geheid moet worden is niet duidelijk. Het is wel zandgrond. Er staan verderop huizen op een betonnen plaat. Wat zouden hiervoor bij jullie de kosten zijn?


Bouw en nieuwbouw
zaterdag 17 oktober 2020

Kelder in de tuin

Ik wil graag weten of het mogelijk is om een kelder onder een schuur te bouwen, in de tuin. En wat dat zou kosten? Ik wil de schuur volgend jaar gaan verbouwen. Het plan is om de huidige schuur te slopen en nieuwe te bouwen. Extra ruimte met een kelder is gewenst. Afmeting kelder circa 4 x 4 meter. De schuur is nu 3 x 3 meter.


Bouw en nieuwbouw
zaterdag 17 oktober 2020

Kelder onder bestaande rijtjeswoning

Graag zou ik onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een kelder onder mijn huis en/of tuin. Grootte afhankelijk van mogelijkheden en kosten. Verwachting 25-45 m2. Bestemming onbekend, waarschijnlijk slaapkamer(s) en/of badkamer. Vergunning bij de gemeente aangevraagd.


Bouw en nieuwbouw
donderdag 15 oktober 2020

Een rijtje aan woningen bouwen

Wij willen in een groep van 8 personen (ieder een kavel van 135m2) een woning laten bouwen (rijtjeswoning/eengezinswoning) kan ook met 7 of minder dan wordt kavel groter. De gemeente heeft een bouwpaspoort uitgebracht waaraan de bouw moet voldoen. Graag casco opleveren. Ik bespreek graag de mogelijkheden met een specialist.


Bouw en nieuwbouw
donderdag 15 oktober 2020

Steunpilaar vervangen door draagbalk

Ik wil de (steun)pilaar die waarschijnlijk in de keuken is geplaatst voor de uitbouw van de keuken laten vervangen door een draagbalk.


Bouw en nieuwbouw
donderdag 15 oktober 2020

Bungalow bouwen met verdieping

Wij hebben een betaalde optie op een kavel van 504 m2. Wij willen daar graag een bungalow op laten bouwen met een verdieping, aantal slaapkamers 3, begane grond woonkamer, keuken, eetkamer, bijkeuken, garage eventueel inpandig. Woning van 10 (L) x 11.80 (B) maximaal, Breedte kavel is 16.80 en lengte 30 meter. Geen specifieke stijl in gedachten, we vinden veel stijlen interessant als optie. Wijze van bouwen mag bij wat er financieel de consequenties zijn. Er is een kavelpaspoort, staat in onze brochure.


Bouw en nieuwbouw
woensdag 14 oktober 2020

Een nieuwbouwwoning op een recent aangekocht perceel bouwen

Ik heb een stuk grond van 7435 m2 gekocht en wil graag een huis van 250-300 m2 laten bouwen. Ik zoek een partij die met mij mee kan denken hierover.


Bouw en nieuwbouw
woensdag 14 oktober 2020

Heipalen laten slaan

Ik wil mijn huis laten onderheiden. Bouwjaar is 1982, en ik heb nu een aantal scheuren in de gevel. In dit geval gaat het om een hoek van 9 x 9 meter.


Bouw en nieuwbouw
woensdag 14 oktober 2020

Gat tussen keuken en woonkamer creëren

Ik zoek een verbouwspecialist die in een draagmuur een venster kan maken. Hier is een stalen draagbalk voor nodig en een constructieberekening. Het venster dient 200 bij 135 cm groot te zijn. Dit betreft kalkzandsteen.


Bouw en nieuwbouw
Offertes aanvragen