Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Spachtelputz

Spachtelputz gevel

Spachtelputz gevel

Wil je een tijdloze afwerking dat bestand is tegen alle weersomstandigheden? Spachtelputz kan dan wat voor je zijn. Hieronder volgt meer informatie en kan je gratis tot 3 vrijblijvende offertes aanvragen.

Wil je de gevel graag bepleisteren? Spachtelputz is een pleistersoort dat veruit het vaakst gekozen wordt. 

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel met spachtelputz. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wil laten bepleisteren met spachtelputz? Wil je graag dat een stukadoor bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten spachtelputz buitenmuur

Om een beeld te schetsen van hoeveel de kosten gemiddeld bedragen voor het laten aanbrengen van spachtelputz, staat hieronder een prijsindicatie.
Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de vermelde prijzen.

Voor spachtelputz aanbrengen betaal je gemiddeld tussen €12 en €23 per vierkante meter, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputs is een  kunstharsgebonden sierpleister dat krasbestendig is en een korrelige structuur heeft. De korrelige structuur kan grover of juist minder, afhankelijk van je eigen wensen. Het voordeel van spachtelputz is dat er direct een kleur toegevoegd kan worden waardoor je achteraf niet meer hoeft te schilderen.
Daarnaast zijn er nog meer voordelen: 

  • Het is stootvast 
  • Het is boenvast
  • Aanbrengen kan gelijk in de gewenste kleur 
  • Het is kleurvast 
  • Wil je de binnenmuren ook gestuct hebben? Dat kan ook met spachtelputz voor binnen.

Wil je spachtelputz glad maken? Dan is pleisterwerk misschien iets voor je.
Wil je juist meer structuur? Dan kan je  rustiekputz of granol op de muren laten aanbrengen.

Spachtelputz in een kleur

Spachtelputz aanbrengen in de kleur die jij wil, is mogelijk. Dit scheelt achteraf een hoop werk. Daarnaast is spachtelputz ook kleurvast. Heb je huisdieren of kinderen die wel eens wat omstoten? Doordat de kleur vermengt is met de spachtelputz zie je de beschadigingen bijna niet. 

Wil je na een tijd toch een andere kleur? Dan kan je simpelweg gewoon de muren en/of het plafond overschilderen met latexverf.

Makkelijk in onderhoud

Heb je last van vlekken op de muren? Spachtelputz schoonmaken is eenvoudig met een borstel en lauw water. Heb je last van ernstige vlekken, dan kan je een speciale sierpleisterreiniger kopen. Met spachtelputz heb je dus jaren lang muren en plafonds die er netjes uitzien.

Vergunning spachtelputz buitenmuur

Voor sommige situaties is er een vergunning nodig wanneer je iets aan de gevels wil veranderen. In de meeste gevallen gaat het hier alleen om de voorgevel. Dit komt omdat gemeenten waarde hechten aan de continuïteit in de straten en daarom mag je niet zomaar het uiterlijk van de voorgevel veranderen. Wil je het aanzicht van je voorgevel veranderen? Dan is het aan te raden om bij jouw gemeente te informeren wat wel en niet mag en of een vergunning nodig is.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen