Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Spachtelputz gevel

Spachtelputz prijzen per m2 buitenmuur

Op zoek naar een vakman om je spachteputz te laten aanbrengen op de buitenmuur? Vind hier de prijzen per m2 en alle kosten. Ontvang tot wel drie gratis offertes.

Offerte spachtelputz buitenmuur

Spachtelputz prijzen

Voor spachtelputz aanbrengen op de buitenmuur betaal je gemiddeld tussen €20,- en €30,- per m2. Deze kosten zijn inclusief materiaal, loon en btw. Daarmee is spachtelputz de goedkoopste manier voor het bepleisteren van je buitengevel. De kosten per vierkante meter zijn afhankelijk van het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert en praktijksituatie en of wensen van de klant. 

Wat is spachtelputz?

Spachtelputs is een  kunstharsgebonden sierpleister dat krasbestendig is en een korrelige structuur heeft. De korrelige structuur kan grover of juist minder, afhankelijk van je eigen wensen. Het voordeel van spachtelputz is dat er direct een kleur toegevoegd kan worden waardoor je achteraf niet meer hoeft te schilderen.

Eigenschappen spachtelputz

  • Het is stootvast;
  • Het is boenvast;
  • Aanbrengen kan gelijk in de gewenste kleur;
  • Het is kleurvast;
  • Wil je de binnenmuren ook gestuct hebben? Dat kan ook met spachtelputz voor binnen.

Wil je spachtelputz glad maken? Dan is pleisterwerk misschien iets voor je. Wil je juist meer structuur? Dan kan je rustiekputz of granol op de muren laten aanbrengen.

Spachtelputz

Voordelen spachtelputz buitenmuur

Wil je de gevel graag bepleisteren? Spachtelputz is een pleistersoort dat veruit het vaakst gekozen wordt. 

1. Spachtelputz is makkelijk in onderhoud

Spachtelputz is makkelijk in onderhoud. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken met een borstel en lauw water. Heb je last van ernstige vlekken? Dan kan je een speciale sierpleisterreiniger kopen. Met spachtelputz heb je dus jaren lang muren en plafonds die er netjes uitzien.

2. Spachtelputz in kleur

Spachtelputz aanbrengen in de kleur die jij wil, is mogelijk. Dit scheelt achteraf een hoop werk. Daarnaast is spachtelputz ook kleurvast. Heb je huisdieren of kinderen die wel eens wat omstoten? Doordat de kleur vermengt is met de spachtelputz zie je de beschadigingen bijna niet. 

Wil je na een tijd toch een andere kleur? Dan kan je simpelweg gewoon de muren en/of het plafond overschilderen met latexverf.

3. Stucen over spachtelputz

Stucen over spachtelputz is mogelijk. Laat dit wel doen door een ervaren buiten stukadoor. De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel met spachtelputz. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Het werken met spachtelputz kan ook gecombineerd worden met het isoleren van je gevel of binnenwerk de muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf.

Vergunning spachtelputz buitenmuur

Voor sommige situaties is er een vergunning nodig wanneer je iets aan de gevels wil veranderen. In de meeste gevallen gaat het hier alleen om de voorgevel. Dit komt omdat gemeenten waarde hechten aan de continuïteit in de straten en daarom mag je niet zomaar het uiterlijk van de voorgevel veranderen. Wil je het aanzicht van je voorgevel veranderen? Dan is het aan te raden om bij jouw gemeente te informeren wat wel en niet mag en of een vergunning nodig is.

Erkende vakman voor aanbrengen spachtelputz

Het aanbrengen van spachtelputz vergt vakmanschap. Onze buiten stukadoors zijn allemaal in het bezit van het keurmerk Erkend Vakwerk. Zo ben jij verzekerd dat het werk goed wordt uitgevoerd. 

Spachtelputz buitenmuur laten aanbrengen?

Recente aanvragen spachtelputz buitenmuur

vrijdag 15 juli 2022

Buitenmuur van aanbouw spachtelputzen (~15m2)

We willen graag de buitenmuur van de aanbouw laten stucen met spachtelputz. buitenwerk Vierkante meter: 15 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz


Stucwerk en spackspuiten Molenhoek
maandag 11 juli 2022

Buitenmuur stucen(spachtelputz) ~55m2

Vlakke stenen buitenmuur die wit geverfd is stucen. Het gaat om de achtergevel en dit is ~55m2.


Stucwerk en spackspuiten Zandvoort
zondag 03 april 2022

Buitenmuur stucen met spachtelputz

Buitenmuur onder overkapping voorzien van spachtelputz. Het gaat om ~15m2. buitenwerk Vierkante meter: 15 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen Vloeren afplakken Vierkante meter: 10


Stucwerk en spackspuiten Roermond
maandag 01 november 2021

Buitenmuur bewerken met spachtelputz

Nieuwbouwmuur opgebouwd met betonblokken en glad afgewerkt (juli/september 2021. Aangehecht aan stuk bestaande muur. De gehele muur (nieuw en oud gedeelte) is nu een muur van ca. 7 x 2,70 buitenwerk Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Spachtelputz Vloeren afplakken Vierkante meter: 5


Stucwerk en spackspuiten Enschede
maandag 12 juli 2021

Buitenmuur spachtelputz aanbrengen

Buitenmuur spachtelputz aanbrengen ca 25m2. Start werkzaamheden in overleg. Gaarne ontvang ik van u een vrijblijvende prijsindicatie buitenwerk Vierkante meter: 25 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz Vloeren afplakken Vierkante meter: 15


Stucwerk en spackspuiten Zuid-Beijerland
zaterdag 26 september 2020

Buitenmuur opknappen met spachtelputz

De buitenmuur heeft een opknapbeurt nodig. Het gaat om een gemeentelijk monumentaal pandje. buitenwerk Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz.


Stucwerk en spackspuiten Gouda

Spachtelputz laten aanbrengen buitenmuur

Offertes aanvragen