Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Spachtelputz gevel

Spachtelputz repareren, verwijderen of aanbrengen?

Op zoek naar een vakman om je spachteputz te laten aanbrengen, repareren of verwijderen? Vind hier een kostenoverzicht en vraag gratis offertes aan.

Gevel spachtelputz stuccen bij jou in de buurt

Wil je de gevel graag bepleisteren? Spachtelputz is een pleistersoort dat veruit het vaakst gekozen wordt. 

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel met spachtelputz. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wil laten bepleisteren met spachtelputz? Wil je graag dat een stukadoor bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten spachtelputz gevel

Om een beeld te schetsen van hoeveel de kosten gemiddeld bedragen voor het laten aanbrengen van spachtelputz, staat hieronder een prijsindicatie. Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de vermelde prijzen.

Voor spachtelputz aanbrengen betaal je gemiddeld tussen €12 en €23 per vierkante meter, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputs is een  kunstharsgebonden sierpleister dat krasbestendig is en een korrelige structuur heeft. De korrelige structuur kan grover of juist minder, afhankelijk van je eigen wensen. Het voordeel van spachtelputz is dat er direct een kleur toegevoegd kan worden waardoor je achteraf niet meer hoeft te schilderen.
Daarnaast zijn er nog meer voordelen: 

  • Het is stootvast;
  • Het is boenvast;
  • Aanbrengen kan gelijk in de gewenste kleur;
  • Het is kleurvast;
  • Wil je de binnenmuren ook gestuct hebben? Dat kan ook met spachtelputz voor binnen.

Wil je spachtelputz glad maken? Dan is pleisterwerk misschien iets voor je. Wil je juist meer structuur? Dan kan je rustiekputz of granol op de muren laten aanbrengen.

Spachtelputz in kleur

Spachtelputz aanbrengen in de kleur die jij wil, is mogelijk. Dit scheelt achteraf een hoop werk. Daarnaast is spachtelputz ook kleurvast. Heb je huisdieren of kinderen die wel eens wat omstoten? Doordat de kleur vermengt is met de spachtelputz zie je de beschadigingen bijna niet. 

Wil je na een tijd toch een andere kleur? Dan kan je simpelweg gewoon de muren en/of het plafond overschilderen met latexverf.

Makkelijk in onderhoud?

Heb je last van vlekken op de muren? Spachtelputz schoonmaken is eenvoudig met een borstel en lauw water. Heb je last van ernstige vlekken, dan kan je een speciale sierpleisterreiniger kopen. Met spachtelputz heb je dus jaren lang muren en plafonds die er netjes uitzien.

Vergunning spachtelputz buitenmuur

Voor sommige situaties is er een vergunning nodig wanneer je iets aan de gevels wil veranderen. In de meeste gevallen gaat het hier alleen om de voorgevel. Dit komt omdat gemeenten waarde hechten aan de continuïteit in de straten en daarom mag je niet zomaar het uiterlijk van de voorgevel veranderen. Wil je het aanzicht van je voorgevel veranderen? Dan is het aan te raden om bij jouw gemeente te informeren wat wel en niet mag en of een vergunning nodig is.

Gevel spachtelputz stuccen bij jou in de buurt

Recente aanvragen voor spachtelputz stuccen gevel

dinsdag 21 juni 2022

Woning stuken en bewerken met spachtelputz (120 m2)

Mijn vriendin en ik hebben een huis gekocht en zijn deze aan het renoveren. Ik wil graag een offerte opvragen om de buitengevel te stuken/spachelputz aan te brengen, om het vervolgens wit te verven. Gaat om 120 m2 aan buitenwerk.


Stucwerk en spackspuiten Nieuwstadt
maandag 28 februari 2022

Bestaande gemetselde gevel spachtelputzen

Onze vrijstaande woning uit 1979 willen wij graag laten stucen. Totaal circa 200 m2. Veruit het grootste oppervlak betreft de begane grond en heel gemakkelijk bereikbaar rondom. slechts een klein gedeelte 1e verdieping, maar ook deze is zeer goed bereikbaar. Qua materiaal denken wij aan spachtelputz buitenwerk Vierkante meter: 200 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz Vloeren afplakken Vierkante meter: 60


Stucwerk en spackspuiten Enschede
maandag 10 mei 2021

Buitengevel stucen met spachtelputz

Graag willen wij onze buitengevel laten stucen.Spachtelputz ( wit)maar wel met de allerfijnste korrel. buitenwerk Vierkante meter: 120 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Spachtelputz


Stucwerk en spackspuiten Uitgeest
vrijdag 25 december 2020

Buitengevel spachtelputzen

Ik wil de buitengevel laten spachtelputzen. De gevel bestaat uit metselwerk en het gaat om ongeveer 100 m2. Graag ontvang ik een offerte.


Stucwerk en spackspuiten Uitgeest
zaterdag 28 november 2020

Buitengevel spachtelputzen

Na een grote verbouwing willen wij de muren laten stucen en daarna schilderen of afwerken met spachtelputz. In totaal gaat het om 150 m2.


Stucwerk en spackspuiten Galder
vrijdag 12 juni 2020

buitengevel spachtelputzen/crepi

Het gaat om een achtergevel van een appartement (1e en 2e verdieping) met een rechte achtergevel met veel raamwerk. Circa 55 m2 wandoppervlakte. graag spachtelputz/crepi. Momenteel gedeeltelijk bekleed met kunststof schroten die ik zelf weghaal.


Stucwerk en spackspuiten Den Bosch

Gevel spachtelputz stuccen bij jou in de buurt

Offertes aanvragen