Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schuifpui

Schuifpui

Wil je meer licht in je woning hebben, maar zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Een schuifpui zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een schuifpui. Ze helpen je naast het plaatsen van schuifdeuren buiten met het plaatsen van een trap of het afhangen van een deur.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een schuifpui plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schuifpui wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schuifpui kosten

Wat kost nou een schuifpui? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van het type schuifpui en van welk materiaal deze gemaakt is. Een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui hebben beide andere prijzen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas €1.850 - €3.050
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas €3.050 - €4.550
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas €4.150 - €5.350

De kosten voor de plaatsing (ongeveer €500) zijn bij de bovenstaande prijzen inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden schuifpui

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je een beperkt budget hebt dan zou een kunststof schuifpui, die uit twee delen bestaat, iets voor je kunnen zijn. Bij deze schuifpui heb je een vast deel en een schuifdeur. De meest gekozen afmeting voor zo’n schuifpui is 2,6 bij 3 meter en krijg je vanaf €1.850. Dit is dan een tweedelige schuifpui van kunststof met een kiepsysteem.  
  • Meest populaire schuifpui: De meest gekozen schuifpui is er een van kunststof met drie delen. Deze pui heeft 3 delen, waarvan er 2 vast zijn en een schuifdeur heeft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn: vast-deur-vast. Vaak wordt bij zo een schuifpui een afmeting van 2,6 bij 4,3 meter gekozen. Voor €3.950 kan je een driedelige hefschuifpui aanschaffen. Dit is dan inclusief de kosten voor de montage.  
  • Duurste schuifpui: Wil je een grotere schuifpui dan kan je kiezen voor een vierdelige schuifpui. Deze is ook gelijk de duurste optie. Bij deze heb je verschillende opties: of twee vaste delen en twee schuifdeuren, of drie vaste delen en maar één schuifdeur.
    Voor zo’n schuifpui ben je gemiddeld minimaal €5.350 kwijt. Dit is inclusief montage. De afmeting van deze pui is 2,6 meter bij 6 meter.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Materiaalkeuze voor de schuifpui

Het grootste onderdeel wat de prijs bepaalt is het materiaal. Voor een schuifpui kan je kiezen uit drie soorten: hout, kunststof of aluminium.
Hieronder staat de gemiddelde prijs hiervoor. Deze zijn gebaseerd op een schuifpui met drie delen.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout €1.650 - €3.550
Kunststof €1.850 - €5.350
Aluminium €3.050 - €5.350

Het model van de schuifpui

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-kiepsysteem is vrij populair.
Wat is nou het verschil? Een hefschuifpui tilt van de grond voordat de deur schuift. Een draai-kiepsysteem heeft een combinatie: je hebt een schuifdeur die ook kan kantelen wanneer je de deurklink in de juiste positie zet. 

Een hefschuifpui kan een meerprijs hebben van gemiddeld €200 tot €400 duurder dan een draai-kiepsysteem. 

De afmetingen van de schuifpui

De afmeting bepaalt ook een deel van de prijs. Voor een grotere afmeting is namelijk meer materiaal nodig.
Een standaard afmeting voor de schuifdeur is gemiddeld 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel kan variëren, dat is maar net wat je zelf wil. De meest gekozen afmetingen voor het vaste deel zijn: 1,5 meter bij 2,2 meter. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schuifpui aanvragen

maandag 16 mei 2022

Kozijnen vervangen

Wij willen de kozijnen van een schuifpui vervangen. Maten kozijnen ongeveer 1.85m bij 2m. Gaat om houten kozijnen.


Kozijnen, deuren en dakramen Leidschendam
zondag 15 mei 2022

Houten schuifpui plaatsen (2,8m)

Ik zoek een vakman die voor mij een houten schuifpui kan komen plaatsen. De afmetingen: 2,83 x 2,67m.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
zondag 08 mei 2022

Railsysteem schuifpui loopt aan

Zware hardhouten schuifpui van 261x156 loopt aan en heeft onderhoud nodig


Kozijnen, deuren en dakramen Eindhoven
dinsdag 03 mei 2022

Kozijnen vervangen

Graag offerte en eventueel situatie bekijken. Boven schuifpui liefst dubbele in het midden en dan 1 naar links en 1 naar rechts. Onder 2x vast en 1x verhuisraam Hebben de voorkeur voor kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Eibergen
maandag 02 mei 2022

3 kozijnen en schuifpui vervangen

Vervanging van 3 kozijnen op de 1e verdieping maat circa 90 cm breed en 120 hoog. Vervanging van schuifpui in de achtertuin voor inklapbaar kozijn circa 350 cm breed en vervanging van achterdeur met zijraam circa 200 cm breed. Liefst nieuwe houten kozijnen en schuifpui. De oude graag verwijderen en afvoeren.


Kozijnen, deuren en dakramen Voorschoten
zondag 01 mei 2022

Voorzijde serre voorzien van een geïsoleerde schuifpui 5.5m breed

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het plaatsen van een schuifpui, dit betreft: 5.5 meter brede voorzijde van een nieuw te bouwen serre voorzien van een geïsoleerde schuifpui.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
zondag 01 mei 2022

Houten schuifpui vervangen

Houten schuifpui moet worden vervangen. De maten zijn ongeveer br3:80:h3,20. 4 langwerpige ramen waarvan 2 schuifdeur zijn en 3 bovenramen waarvan 1 kantelbaar. Ik wil een nieuwe houten schuifpui. Nieuwe schuifpui via de vakman aanschaffen.


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
zondag 01 mei 2022

Kozijnen plaatsen en binnendeuren inhangen

Wij hebben 3 kozijnen in de maak, 1 groot houten kozijn met openslaande deuren achterkant huis, 1 houten schuifpui op zolder en 1 kozijn in de slaapkamer. wat zijn de kosten van het demonteren van de oude kozijnen en het installeren van de nieuwe kozijnen en het zetten van hr++ glas in deze kozijnen. En wat is uw prijs voor het inhangen van 8 opdekdeuren in de woning?


Kozijnen, deuren en dakramen Muiderberg
zaterdag 30 april 2022

Houten schuifpui plaatsen(+ oude afvoeren) + glas van 2 kozijnen vervangen

Wij zouden de huidige schuifpui willen laten vervangen voor een nieuwe, dit betreft: Hoog 211 cm, Breed 328,5 cm, 2 delen, Hr ++ glas, Aan de linkerkant nog een ventilatie rooster, In lak kleur Wij willen bij 2 andere kozijnen het glas laten vervangen, waarvan 1 van de 2 geluidswerend glas. In welk soort schuifpui ben je geïnteresseerd?: Een houten schuifpui Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Voorhout
vrijdag 29 april 2022

Houten schuifpui plaatsen

Woonkamer ca 3 mtr 1 vast 1 schuif


Kozijnen, deuren en dakramen Lelystad
vrijdag 29 april 2022

Houten schuifpui vervangen

Wij zouden graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van de houten schuifpui 3m breed x 2.2m hoog. Wij hebben graag voor een prijs gewild voor een nieuwe houten of een nieuwe kunststof schuifpui. In welk soort schuifpui ben je geïnteresseerd?: Een kunststof schuifpui (aanbevolen), Een houten schuifpui, Een aluminium schuifpui Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Winschoten
maandag 25 april 2022

Houten schuifpui(2.20m B x 1.85m H) plaatsen

Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het plaatsen van een houten schuifpui. De afmetingen zijn 2.20m breed x 1.85m hoog. Wij staan wel open voor andere mogelijkheden, dus wij zouden graag advies willen ontvangen van de vakman. De aanschaf van de schuifpui wil ik laten doen door de vakman.


Kozijnen, deuren en dakramen Winterswijk
maandag 25 april 2022

Kozijn(3m breed) met muur vervangen voor een schuifpui

Wij willen het kozijn met muur eronder vervangen voor 1 grote schuifpui. Het kozijn is zo'n 3m breed. Ik wil nog met de vakman kijken welke schuifpui het beste past hierzo.


Kozijnen, deuren en dakramen Oenkerk
zondag 24 april 2022

Houten schuifpui plaatsen (4,5m)

Ik zoek een vakman die voor mij een schuifpui kan plaatsen, van 4,5 x 2,3 (4 delig). Het liefst wil ik hout met HR+++ glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Coevorden
zaterdag 23 april 2022

Houten schuifpui plaatsen

Houten schuifpui met hr ++ glas 280 breed en 200 hoog.


Kozijnen, deuren en dakramen Obdam
donderdag 21 april 2022

Pui vervangen door hardhouten schuifpui

Ik wil graag mijn pui laten vervangen door een hardhouten schuifpui. De buitenmaat: 2220mm B X 2215mm H. Graag met HR++ glas en warmtewerend en met een hefschuifsysteem.


Kozijnen, deuren en dakramen Amersfoort
donderdag 21 april 2022

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil graag een schuifpui laten plaatsen tussen de woonkeuken en de tuin. Deze wordt ongeveer 3m breed en mag van hout worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Vlissingen
woensdag 20 april 2022

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Schuifpui in keuken naar tuin. Van hout. Breedte is 4meter, hoogte is maximaal 3 meter. De muur moet deels worden uitgebroken en een stuk van het dak omhoog. Er dient ook een WC hokje gesloopt te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
woensdag 20 april 2022

Houten schuifpui plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een glazen schuifpui. Graag wat advies en informatie.


Kozijnen, deuren en dakramen Rockanje
woensdag 20 april 2022

Een stalen schuifdeur met drie delen plaatsen

Driedelige schuifpui, geen vast deel. Alle, drie de deuren kunnen overdekt breedte bewegen. Het betreft ongeveer 300 cm.


Kozijnen, deuren en dakramen Oosterbeek
zaterdag 09 april 2022

5 Aluminium schuifpuien/ramen vervangen door

Graag zou ik een offerte willen vragen voor het verwijderen van 4 aluminium schuiframen en dat vervangen door inzetkozijnen. Tevens op de 1e verdieping een aluminium schuifpui vervangen door nieuw. De nieuwe kozijnen wil ik dan van kunststof of hout, afhankelijk van de prijs. De ramen die mogen HR++ worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Edam
zaterdag 09 april 2022

Kunststof kozijnen plaatsen

Ca 10 m² schuifpui van kunststof met hr++ glas. Achterkant van de woning onderin. Hoeveel gaat dit kosten? Er moet wel een draagbalk boven komen. En hoeveel zou t kosten als we de voorkant bij de keuken ook doen, ca 2,5 m2 met 1 raam erin.


Kozijnen, deuren en dakramen Enschede
vrijdag 08 april 2022

Schuifpui vervangen voor hout

Voor onze woning zijn op zoek naar een vakman voor de vervanging van onze schuifpui voor openslaande deuren. Graag willen we deze in meranti uitgevoerd hebben. • De pui is via een achterom goed bereikbaar. In de bijlage heb ik nog enkele details toegevoegd. • Locatie is Nieuwegein


Kozijnen, deuren en dakramen Nieuwegein
vrijdag 01 april 2022

Vervangen voor-, achterdeur en schuifpui door kunststof en HR++

De huidige deuren en ramen zijn in enkelglas en van hout. Nu wil graag advies en een offerte voor de vervanging van deze door kunststof deuren, kozijnen en schuifpui met dubbelglas. In totaal zijn het 2 deuren (voor en achter) en een grote schuifpui.


Kozijnen, deuren en dakramen Deurne
dinsdag 22 maart 2022

Pui en raam vervangen door kunststof schuifpui en HR++

Wij willen onze achterpui vervangen door een schuifpui met de afmetingen 2,5m hoog en 3m breed. De nieuwe schuifpui wil ik van kunststof. Ook heb ik in de keuken een raam van 1,9 breed en 1,2 hoog, hiervan wil ik het raam en kozijnen vervangen voor HR++ glas en een kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Teteringen
maandag 14 maart 2022

Nieuwe schuifpui plaatsen

Ik wil een nieuwe schuifpui laten plaatsen. Afmetingen zijn ongeveer 1.78m x 2m. De huidige schuifpui moet wel worden verwijderd. Ik zou graag nog met de vakman willen kijken naar alle mogelijkheden.


Kozijnen, deuren en dakramen Reeuwijk
zaterdag 26 februari 2022

Houten schuifpui vervangen

Ik heb lekkage in mijn nieuwe schuifpui en nu zoek ik een vakman die deze schuifpui voor mij kan vervangen, tenzij het gerepareerd kan worden. Als het een nieuwe pui wordt, dan wil ik die van hout hebben. Nu is het ook van hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Helmond
maandag 24 januari 2022

Schuifpui vervangen

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn oude schuifpui kan demonteren en afvoeren. Vervolgens mag de nieuwe schuifpui, die ik zelf aanschaf, gemonteerd worden. Afmetingen : lengte:232 meter en Breed: 232 meter.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
donderdag 06 januari 2022

Kunststof schuifpui plaatsen

Ik heb momenteel een vrij groot raam en dit wil ik laten vervangen voor een schuifpui. Deze mag van kunststof of aluminium, ik laat mij graag informeren over de prijzen en mogelijkheden.


Kozijnen, deuren en dakramen Zaandam
maandag 03 januari 2022

Raamkozijn van de schuifpui vervangen

Huidige alluminium schuifpui, maat buitenmuur plusminus (br x h) 2800 x 2220 mm vervangen door houten kozijn verdeeld in 3 gelijke verticale vlakken, voorzien van HR+++


Kozijnen, deuren en dakramen Diever
Offertes aanvragen