Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schuifpui

Schuifpui

Schuifpui

Wil je meer licht in je woning hebben, maar zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Een schuifpui zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een schuifpui. Ze helpen je naast het plaatsen van schuifdeuren buiten met het plaatsen van een trap of het afhangen van een deur.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een schuifpui plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schuifpui wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schuifpui kosten

Wat kost nou een schuifpui? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van het type schuifpui en van welk materiaal deze gemaakt is. Een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui hebben beide andere prijzen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas Tussen 1.850 & 3.050 euro
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas Tussen 3.050 & 4.550 euro
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas Tussen 4.150 & 5.350 euro

De kosten voor de plaatsing (ongeveer €500) zijn bij de bovenstaande prijzen inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

67 Aanbouw Serre Schuifpui

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden schuifpui

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je een beperkt budget hebt dan zou een kunststof schuifpui, die uit twee delen bestaat, iets voor je kunnen zijn. Bij deze schuifpui heb je een vast deel en een schuifdeur. De meest gekozen afmeting voor zo’n schuifpui is 2,6 bij 3 meter en krijg je vanaf €1.850. Dit is dan een tweedelige schuifpui van kunststof met een kiepsysteem.  
  • Meest populaire schuifpui: De meest gekozen schuifpui is er een van kunststof met drie delen. Deze pui heeft 3 delen, waarvan er 2 vast zijn en een schuifdeur heeft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn: vast-deur-vast. Vaak wordt bij zo een schuifpui een afmeting van 2,6 bij 4,3 meter gekozen. Voor €3.950 kan je een driedelige hefschuifpui aanschaffen. Dit is dan inclusief de kosten voor de montage.  
  • Duurste schuifpui: Wil je een grotere schuifpui dan kan je kiezen voor een vierdelige schuifpui. Deze is ook gelijk de duurste optie. Bij deze heb je verschillende opties: of twee vaste delen en twee schuifdeuren, of drie vaste delen en maar één schuifdeur.
    Voor zo’n schuifpui ben je gemiddeld minimaal €5.350 kwijt. Dit is inclusief montage. De afmeting van deze pui is 2,6 meter bij 6 meter.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Materiaalkeuze voor de schuifpui

Het grootste onderdeel wat de prijs bepaalt is het materiaal. Voor een schuifpui kan je kiezen uit drie soorten: hout, kunststof of aluminium.
Hieronder staat de gemiddelde prijs hiervoor. Deze zijn gebaseerd op een schuifpui met drie delen.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout Tussen 1.650 & 3.550 euro
Kunststof Tussen 1.850 & 5.350 euro
Aluminium Tussen 3.050 & 5.350 euro

Het model van de schuifpui

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-kiepsysteem is vrij populair.
Wat is nou het verschil? Een hefschuifpui tilt van de grond voordat de deur schuift. Een draai-kiepsysteem heeft een combinatie: je hebt een schuifdeur die ook kan kantelen wanneer je de deurklink in de juiste positie zet. 

Een hefschuifpui kan een meerprijs hebben van gemiddeld €200 tot €400 duurder dan een draai-kiepsysteem. 

De afmetingen van de schuifpui

De afmeting bepaalt ook een deel van de prijs. Voor een grotere afmeting is namelijk meer materiaal nodig.
Een standaard afmeting voor de schuifdeur is gemiddeld 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel kan variëren, dat is maar net wat je zelf wil. De meest gekozen afmetingen voor het vaste deel zijn: 1,5 meter bij 2,2 meter. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schuifpui aanvragen

zaterdag 16 oktober 2021

Schuifpuien vervangen en deur vervangen

Ik wil het volgende laten doen: 1x aluminium schuifpui vervangen met dubbele houten tuindeuren 1x aluminium schuifpui vervangen met opbouw van muur naar 900mm en kozijnen plaatsen in opening 1x houten deur vervangen met enkel houten deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Papendrecht
maandag 11 oktober 2021

Schuifpui vervangen

Huidige schuifpui vervangen door vast (kunststof)kozijn met dubbelglas en stijl in het midden. Pui is ongeveer 3.40 en hoogte 2,50.


Kozijnen, deuren en dakramen Houten
woensdag 06 oktober 2021

Schuifpui plaatsen en kozijn (hout) verwijderen

Ik wil een oud kozijn laten vervangen voor een schuifpui. Om deze zo groot mogelijk te maken zou ik de vloerverwarmingsunit ook willen laten verplaatsen. Alles moet met een energiebespaarlening gefinancierd worden, dus volgens de voorwaarden gemonteerd. De afmetingen hangen af van of de vloerverwarmingunit ook verplaatst kan worden. De kozijnen zijn nu van hout en het nieuwe kozijn mag ook van hout.


Kozijnen, deuren en dakramen Maarssen
zondag 19 september 2021

Slot / hefmechanisme vervangen schuifpui

Ik vermoed dat het hefmechanisme incl. de loopwagens kapot zijn in mijn schuifpui: er zit slijtage op het asje van de schuifpuihendel. De schuifpui is goed te bereiken (begane grond), en is 210cm hoog bij 175cm breed. Schuifpui zit momenteel muurvast, met het asje en de hendel is deze niet door mij los te krijgen.


Kozijnen, deuren en dakramen Enschede
woensdag 15 september 2021

Vervanging kozijnen en schuifpuien compleet woonhuis

Wij hebben een woning gekocht waarvan de kozijnen en de ramen moeten worden vervangen. De oude kozijnen moeten worden verwijderd en afgevoerd. In het huis zijn vijf schuifpuien die moeten worden verwijderd. Deze willen we eventueel vervangen door nieuwe of door openslaande deuren. Verder hebben wij 8 kozijnen die moeten worden vervangen. Het materiaal van de nieuwe kozijnen (aluminium of hout) willen wij graag overleggen met de vakman. Dit willen we inclusief het laten aanschaffen door de vakman.


Kozijnen, deuren en dakramen Leiden
dinsdag 03 augustus 2021

Schuifpui vervangen voor openslaande deuren

Momenteel hebben wij een schuifpui, maar deze is aan vervanging toe. Graag willen wij deze vervangen voor geheel kunststof kozijnen met openslaande deuren. Schuifpui is nu tot 20cm vanaf plafond. Nieuw kozijn zouden we graag vanaf plafond naar grond. Via de foto kunt u de huidige situatie zien. Zal gaan om kozijn van plusminus 350cm breed-250cm hoog. Wij willen graag de buitenzijde gelijk trekken met de buren. Dus het kunststof zal weggeslepen moeten worden


Kozijnen, deuren en dakramen Noordwijkerhout
dinsdag 03 augustus 2021

Schuifpui achterzijde & kozijnen voorzijde vervangen

Achterzijde houten schuifpui vervangen door kunststof incl. ramen. Voorzijde houten kozijnen vervangen door kunststof incl. ramen.


Kozijnen, deuren en dakramen Vlaardingen
maandag 26 juli 2021

Vervangen kozijnen en ramen

Wij willen onze kozijnen en ramen vervangen voor een beter isolerende optie. We zitten op dit moment te denken aan kunststof of aluminium. Ook twijfelen we nog over het type glas, afhankelijk van de kosten. Het gaat om 4 raamkozijnen en eventueel willen we ook een schuifpui laten plaatsen. Het dient allemaal zo gedaan te worden dat we we aanspraak kunnen maken op de ISDE-subsidie.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
zaterdag 10 juli 2021

Kozijnen van uitbouw achterzijde laten vervangen door draairamen plus schuifpui

Wij willen graag de kozijnen van de uitbouw achterzijde vervangen voor links en rechts grote ramen en in het midden een schuifpui. Graag offerte


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
Offertes aanvragen