Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman

Wil je meer licht in je woning hebben, maar zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Een schuifpui zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een schuifpui. Ze helpen je naast het plaatsen van schuifdeuren buiten met het plaatsen van een trap of het afhangen van een deur.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een schuifpui plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schuifpui wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schuifpui kosten

Wat kost nou een schuifpui? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van het type schuifpui en van welk materiaal deze gemaakt is. Een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui hebben beide andere prijzen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas €1.850 - €3.050
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas €3.050 - €4.550
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas €4.150 - €5.350

De kosten voor de plaatsing (ongeveer €500) zijn bij de bovenstaande prijzen inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden schuifpui

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je een beperkt budget hebt dan zou een kunststof schuifpui, die uit twee delen bestaat, iets voor je kunnen zijn. Bij deze schuifpui heb je een vast deel en een schuifdeur. De meest gekozen afmeting voor zo’n schuifpui is 2,6 bij 3 meter en krijg je vanaf €1.850. Dit is dan een tweedelige schuifpui van kunststof met een kiepsysteem.  
  • Meest populaire schuifpui: De meest gekozen schuifpui is er een van kunststof met drie delen. Deze pui heeft 3 delen, waarvan er 2 vast zijn en een schuifdeur heeft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn: vast-deur-vast. Vaak wordt bij zo een schuifpui een afmeting van 2,6 bij 4,3 meter gekozen. Voor €3.950 kan je een driedelige hefschuifpui aanschaffen. Dit is dan inclusief de kosten voor de montage.  
  • Duurste schuifpui: Wil je een grotere schuifpui dan kan je kiezen voor een vierdelige schuifpui. Deze is ook gelijk de duurste optie. Bij deze heb je verschillende opties: of twee vaste delen en twee schuifdeuren, of drie vaste delen en maar één schuifdeur.
    Voor zo’n schuifpui ben je gemiddeld minimaal €5.350 kwijt. Dit is inclusief montage. De afmeting van deze pui is 2,6 meter bij 6 meter.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Materiaalkeuze voor de schuifpui

Het grootste onderdeel wat de prijs bepaalt is het materiaal. Voor een schuifpui kan je kiezen uit drie soorten: hout, kunststof of aluminium.
Hieronder staat de gemiddelde prijs hiervoor. Deze zijn gebaseerd op een schuifpui met drie delen.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout €1.650 - €3.550
Kunststof €1.850 - €5.350
Aluminium €3.050 - €5.350

Het model van de schuifpui

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-kiepsysteem is vrij populair.
Wat is nou het verschil? Een hefschuifpui tilt van de grond voordat de deur schuift. Een draai-kiepsysteem heeft een combinatie: je hebt een schuifdeur die ook kan kantelen wanneer je de deurklink in de juiste positie zet. 

Een hefschuifpui kan een meerprijs hebben van gemiddeld €200 tot €400 duurder dan een draai-kiepsysteem. 

De afmetingen van de schuifpui

De afmeting bepaalt ook een deel van de prijs. Voor een grotere afmeting is namelijk meer materiaal nodig.
Een standaard afmeting voor de schuifdeur is gemiddeld 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel kan variëren, dat is maar net wat je zelf wil. De meest gekozen afmetingen voor het vaste deel zijn: 1,5 meter bij 2,2 meter. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schuifpui aanvragen

donderdag 21 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Gat in spouwmuur maken. Schuifpui plaatsen. Super isolatieglas. Deurbreedte rolstoel In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Westdorp
donderdag 21 september 2023

Schuifpui repareren

Ik ben in bezit van een schuifpui en deze moet opnieuw afgesteld worden


Kozijnen, deuren en dakramen Best
woensdag 20 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Assendelft
woensdag 20 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Haarlem
zaterdag 16 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Schuifdeuren wand van 5.30 In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Laren
vrijdag 15 september 2023

Houten schuifpui vervangen

Openslaande deuren vervangen voor schuifpui In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Emmen
zondag 10 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Nu hardhouten schuifpui 150 cm x 260 vast. 150x260 schuif gedeelte Totale afmeting 300 cm x 260 cm Graag een zelfde pui profie buiten zijde hout kleur en binnen wit Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/fee1a5d6-98e1-4e86-9029-1f9f8168d6aa/assets Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Barendrecht
donderdag 07 september 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
dinsdag 05 september 2023

Schuifpui repareren

Schuifpui functioneert niet goed meer


Kozijnen, deuren en dakramen Heemstede
dinsdag 29 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Schuifpui in achtergevel breed 260cm hoog 240cm. 1 vaste kant In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rheden
donderdag 24 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

tuindeur vervangen door schuifpui en klein raampje in trappen huis (nu enkel glas) door draai kiep raam In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Landgraaf
vrijdag 18 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

1. Schuifpui woonkamer-terras, triple Hr+++ glas met be- en ontluchting. Een vast en een schuifdeur. Afmeting totaal ongeveer 275 x 225 cm. (b x h). (Vervanging) 2. Een 3 - vakken kozijn voor een dakkapel (vervanging) met Hr++ glas. Ongeveer 235 x 100 cm. Middelste vak draai/kiep. Zijn deze voor subsidie als oppervlak samen te tellen.? Wat voor materiaal schuifpui wil je laten plaatsen?: Houten schuifpui In welke materiaal kozijnen ben je geïnteresseerd?: Kunststof Wat wil je renoveren aan je woning? (meerdere antwoorden mogelijk): Kozijnen / deuren plaatsen of vervangen, Schuifpui plaatsen of vervangen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2


Kozijnen, deuren en dakramen Beek en Donk
zondag 13 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Geachte , ik wil van de bestaande kozijn nu een schuifpui plaatsen . De afm zijn : 200 breed en 240 hoog


Kozijnen, deuren en dakramen Den Bosch
vrijdag 11 augustus 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

We zouden graag een schuifpui willen met 1 meter uitbouw In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Etten-Leur
maandag 31 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Wijchen
maandag 31 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
maandag 31 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
maandag 31 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Wij zijn opzoek naar een juiste schuifpui voor in onze aanbouw. Kunnen jullie ons hierbij adviseren? Hierbij kijkend naar de mogelijkheden, levertijd en kosten. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Best
maandag 31 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Houten
donderdag 27 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

betreft een schuifpui breed 2600 mm en hoog 2100 mm ter vervanging van openslaande deuren Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Waddinxveen
dinsdag 25 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Vervangen kozijn van 250cmx230cm voor schuifpui Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Hellevoetsluis
maandag 24 juli 2023

Plaatsen van een schuifpui

Schuifpui van 4,5 m2 x 2,5 m2


Kozijnen, deuren en dakramen Drachten
maandag 24 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Helmond
maandag 24 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen (binnen)

schuifpui binnen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Heemstede
maandag 24 juli 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

- Grote voorkamerraam en -kozijn van ongeveer 2,5 breed en 1.80 hoog - Achterdeur: schuifpui van 2,5 breed en 2,30 hoog - Gangkozijn (nu raam, vroeger deur): 0,90 breed x 2.10m hoog - keukenkozijn in achtergevel: 1,60 breed x 1,60 hoog Keukenkozijn in zijgevel : 2 m breed x 1,60 hoog In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer


Kozijnen, deuren en dakramen Ens
zaterdag 22 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

“ melkmeisje” vervangen voor schuifpui breedte plm 260/280 cm Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
zaterdag 22 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

We hebben een horeca lokatie en daar willen we ipv een openslaande deur een brede schuifpui die voldoende openheid geeft om vanuit kantine/bar naar terras toegang te verschaffen Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
zaterdag 22 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Leeuwarden
zaterdag 22 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Kunststof (aanbevolen), Hout, Aluminium Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
maandag 17 juli 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Heb een raam aan de tuinkast die wil vervangen voor openslaande deuren of schuifpui. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
Offertes aanvragen