Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman

Wil je meer licht in je woning hebben, maar zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Een schuifpui zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een schuifpui. Ze helpen je naast het plaatsen van schuifdeuren buiten met het plaatsen van een trap of het afhangen van een deur.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een schuifpui plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schuifpui wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schuifpui kosten

Wat kost nou een schuifpui? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van het type schuifpui en van welk materiaal deze gemaakt is. Een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui hebben beide andere prijzen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas €1.850 - €3.050
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas €3.050 - €4.550
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas €4.150 - €5.350

De kosten voor de plaatsing (ongeveer €500) zijn bij de bovenstaande prijzen inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden schuifpui

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je een beperkt budget hebt dan zou een kunststof schuifpui, die uit twee delen bestaat, iets voor je kunnen zijn. Bij deze schuifpui heb je een vast deel en een schuifdeur. De meest gekozen afmeting voor zo’n schuifpui is 2,6 bij 3 meter en krijg je vanaf €1.850. Dit is dan een tweedelige schuifpui van kunststof met een kiepsysteem.  
  • Meest populaire schuifpui: De meest gekozen schuifpui is er een van kunststof met drie delen. Deze pui heeft 3 delen, waarvan er 2 vast zijn en een schuifdeur heeft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn: vast-deur-vast. Vaak wordt bij zo een schuifpui een afmeting van 2,6 bij 4,3 meter gekozen. Voor €3.950 kan je een driedelige hefschuifpui aanschaffen. Dit is dan inclusief de kosten voor de montage.  
  • Duurste schuifpui: Wil je een grotere schuifpui dan kan je kiezen voor een vierdelige schuifpui. Deze is ook gelijk de duurste optie. Bij deze heb je verschillende opties: of twee vaste delen en twee schuifdeuren, of drie vaste delen en maar één schuifdeur.
    Voor zo’n schuifpui ben je gemiddeld minimaal €5.350 kwijt. Dit is inclusief montage. De afmeting van deze pui is 2,6 meter bij 6 meter.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Materiaalkeuze voor de schuifpui

Het grootste onderdeel wat de prijs bepaalt is het materiaal. Voor een schuifpui kan je kiezen uit drie soorten: hout, kunststof of aluminium.
Hieronder staat de gemiddelde prijs hiervoor. Deze zijn gebaseerd op een schuifpui met drie delen.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout €1.650 - €3.550
Kunststof €1.850 - €5.350
Aluminium €3.050 - €5.350

Het model van de schuifpui

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-kiepsysteem is vrij populair.
Wat is nou het verschil? Een hefschuifpui tilt van de grond voordat de deur schuift. Een draai-kiepsysteem heeft een combinatie: je hebt een schuifdeur die ook kan kantelen wanneer je de deurklink in de juiste positie zet. 

Een hefschuifpui kan een meerprijs hebben van gemiddeld €200 tot €400 duurder dan een draai-kiepsysteem. 

De afmetingen van de schuifpui

De afmeting bepaalt ook een deel van de prijs. Voor een grotere afmeting is namelijk meer materiaal nodig.
Een standaard afmeting voor de schuifdeur is gemiddeld 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel kan variëren, dat is maar net wat je zelf wil. De meest gekozen afmetingen voor het vaste deel zijn: 1,5 meter bij 2,2 meter. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schuifpui aanvragen

maandag 23 januari 2023

Houten schuifpui vervangen

Ik zou graag mijn schuifpui willen laten vervangen. Qua materiaal sta ik voor alle opties open.


Kozijnen, deuren en dakramen Teteringen
maandag 23 januari 2023

Harmonica schuifpui plaatsen

Harmonica schuifpui op plaats van een raam plaatsen. Aanschaf en material schuifpui in overleg.


Kozijnen, deuren en dakramen Soest
zaterdag 21 januari 2023

Glas vervangen

Meneer wilt graag dubbel glas in de schuifpui vervangen door triple glas De afmeting totaal 4m 2,40m


Kozijnen, deuren en dakramen De Bilt
donderdag 19 januari 2023

Vervangen deuren en kozijnen

2 buitendeuren vervangen en kozijnen vervangen. Eventueel een schuifpui. Voorkeur dat jullie langskomen voor een offerte


Kozijnen, deuren en dakramen Kampen
maandag 16 januari 2023

Houten schuifpui repareren

Mijn Houten schuifpui (met Maco beslag )lekt over de rails en is 20 jaar oud. Hier graag naar laten kijken en dit verhelpen.


Kozijnen, deuren en dakramen Obdam
maandag 16 januari 2023

Kunststof schuifpui plaatsen

Ben opzoek naar een erkende vakman die voor mij een schuifpui kan plaatsen van kunststof. Ik heb nog geen idee hoe breed ik dit wil hebben, graag wil ik daarom ook de mogelijkheden bespreken met de vakman. Ook ontvang ik graag een offerte voor de klus. De klus mag worden uitgevoerd zodra het wat warmer is.


Kozijnen, deuren en dakramen Zundert
maandag 16 januari 2023

Kunststof schuifpui plaatsen aan achterzijde (3,5m breed)

Ik wil aan de achterkant van ons huis de kozijnen door een schuifpui met openslaande deuren. Het zijn houten kozijnen nu, we willen graag een schuifpui van kunststof. We denken dat het standaard afmetingen zijn, de breedte is 3,50m ongeveer.


Kozijnen, deuren en dakramen Goedereede
donderdag 12 januari 2023

Afdak boven schuifpui plaaten

Schuin afdak boven schuifpui 5meter breed. Tegen de regen


Kozijnen, deuren en dakramen Weesp
donderdag 12 januari 2023

Timmerman voor advies en plaatsen schuifpui of openslaande deuren

Wil graag mijn raam en kozijnen vervangen voor openslaande deuren of schuifpui aan de achterkant van mijn woning.


Kozijnen, deuren en dakramen Goedereede
dinsdag 10 januari 2023

Houten schuifpui vervangen

Ik wil graag een schuifpui vervangen, deze moet hout zijn. De maten zijn 298x207 cm hoog


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht
maandag 09 januari 2023

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil een houten schuifpui plaatsen. Ik wil dat het ergens met lekker weer vervangen wordt.


Kozijnen, deuren en dakramen Zaandam
maandag 02 januari 2023

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil een houten hefschuifpui plaatsen. Het gaat om ongeveer 4 m breed en 2.10 m hoog


Kozijnen, deuren en dakramen Zevenhoven
maandag 02 januari 2023

Houten schuifpui plaatsen of vervangen

Ik wil graag een offerte en aanvullende info voor het plaatsen van twee kozijnen en deuren, inclusief glas. 1. Stalen schuifdeuren voor binnen: totale breedte 200 cm (2 deuren) bij 220 cm hoog. In plaats van 220 hoog kan evt ook 200 hoog en daarboven boven licht van 200x20. 2. Houten, aluminium of kunststof Buitenpui: Dubbele deuren met zijlichten totale Breedte 400cm, hoog 220 cm. Overige zaken zoals hang/sluitwerk, sloten etc, in overleg. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes In welk materiaal schuifpui ben je geïnteresseerd?: Aluminium, Hout, Kunststof (aanbevolen) Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Tilburg
vrijdag 30 december 2022

2 schuifpuien plaatsen

Ik zoek een partij voor het plaatsen van 2 schuifpuien. Elke schuifpui bestaat uit 3 ramen. De ramen moeten van 3 naar 1 raam verschoven kunnen worden. Momenteel zijn het openslaande deuren. De nieuwe pui van hout of kunststof, graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Gemert
dinsdag 27 december 2022

Openslaande deuren vervangen door schuifpui

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een schuifpui. Er zitten nu openslaande deuren in. Het is op de 4e etage. Materiaal mag van hout of kunststof, graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Haag
maandag 26 december 2022

Schuifpui vervangen

Ik zoek een partij die mijn schuifpui kan vervangen. De nieuwe pui wil ik van hout, kunststof of aluminium. Graag zie/hoor ik het prijsverschil in offertes.


Kozijnen, deuren en dakramen Naarden
maandag 19 december 2022

Raamkozijn vervangen door schuifpui

Ik heb een raamkozijn dat ik graag wil laten vervangen door een schuifpui, in de achtergevel. De afmetingen zijn ca. 2600mm hoog en 2500 breed. Nieuwe pui mag van kunststof of hout, graag ontvang ik een offerte voor beide.


Kozijnen, deuren en dakramen Gilze
maandag 19 december 2022

Openslaande deuren vervangen door schuifpui

Ik heb een garagedeur bestaande uit 2 openslaande, deze wil ik laten vervangen door een schuifpui met glas. Mijn voorkeur gaat uit naar hout, maar zou ook graag een offerte willen ontvangen voor kunststof. In ieder geval wel dubbel glas. Graag zie ik een offerte tegemoet.


Kozijnen, deuren en dakramen Ulicoten
maandag 19 december 2022

Openslaande deuren vervangen door schuifpui

Wij zoeken een vakman die de openslaande deuren kan verwijderen en dan een nieuwe schuifpui erin kan zetten.


Kozijnen, deuren en dakramen Herten
donderdag 15 december 2022

Houten schuifpui vervangen door kunststof

Ik wil mijn huidige schuifpui laten vervangen door een nieuwe kunststof geïsoleerde schuifpui. We willen hier graag advies over


Kozijnen, deuren en dakramen Tienhoven
woensdag 14 december 2022

Bestaande schuifpui controleren + slot bevestigen

In bestaande schuifpui zit geen slot. Wel nodig i.v.m. uitgang mindervalide persoon. Kan in de bestaande pui een slot geplaatst en als dat niet kan, wat zijn de kosten v een nieuwe pui


Kozijnen, deuren en dakramen Bunnik
dinsdag 13 december 2022

Aluminium schuifpui vervangen

Oude schuif pui (2x1,8m) van aluminium vervangen. Graag nog advies over het nieuwe materiaal.


Kozijnen, deuren en dakramen Breukelen
maandag 12 december 2022

Houten schuifpui vervangen

Zoek een vakman voor het vervangen van de houten schuifpui(3,5m breed x 2m Hoog) door aluminium.


Kozijnen, deuren en dakramen Nieuwegein
zaterdag 10 december 2022

Schuifpui en kozijn inclusief deur vervangen

De Schuifpui moet vervangen worden door een dubbel kozijn en dit geldt ook voor een kozijn inclusief tuindeur. Beide worden hoger. Aan de buitenkant van de Schuifpui betekent dit dat er een aantal stenen verwijderd moet worden en er een nieuwe latei moet komen. Voor het kozijn met deur moet er dan een houten afwerking ingekort worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Krimpen aan de Lek
woensdag 07 december 2022

Aluminium schuifpui vervangen

Ik wil mijn aluminium schuifpui graag laten vervangen voor een houten schuifpui, bestaande uit drie of vier deuren.


Kozijnen, deuren en dakramen Kampen
maandag 05 december 2022

Huidige aluminium schuifpui vervangen

Huidige aluminium schuifpui merk Eland Brand vervangen , breedte plm 2,65 en hoogte plm 2,33. Vervangen met HR++ evt. triple. Kozijn waarin de schuifpui staat is van hardhout.


Kozijnen, deuren en dakramen Doetinchem
dinsdag 29 november 2022

Schuifpui reparatie

Onze schuifpui komt aan een zijde niet meer omhoog bij het gebruiken van de hendel. Hierdoor is de pui niet meer te openen. Waarschijnlijk is er iets los gegaan of kapot. De pui is ongeveer 2m * 2.2m. We zoeken een vakman die het kan repareren voor de juiste prijs.


Kozijnen, deuren en dakramen Amersfoort
maandag 28 november 2022

Houten schuifpui plaatsen

We zijn op zoek naar een houten schuifpui in houtkleur. In de maat 4690 x 2600. Met HR++ glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Bosch
maandag 28 november 2022

Houten schuifpui vervangen

Oriënteren op nieuwe schuifpui ivm rotten aan de onderkant: houten schuifpui van 25 jaar geplaatst rechtstreeks op (zand)grond. Alternatief is enkel de onderkant van schuifpui laten vervangen. Graag ook daarin jullie advies.


Kozijnen, deuren en dakramen Goirle
maandag 28 november 2022

3 dakramen vervangen door kunststof met dubbel glas

Ik zoek een vakman die voor mij 3 dakramen kan vervangen. De nieuwe ramen graag van kunststof met dubbel glas. De ramen bevinden zich in een schuin dak. Graag zie ik hiervoor een offerte tegemoet (vrijblijvend). Optioneel: Vervangen van glazen pui door een glazen schuifpui of klapdeur (met kunststof en dubbel glas).


Kozijnen, deuren en dakramen Nieuw Vennep
Offertes aanvragen