Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman

Wil je meer licht in je woning hebben, maar zit je niet te wachten op een grote verbouwing? Een schuifpui zou dan een mogelijkheid kunnen zijn. 

De timmermannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een schuifpui. Ze helpen je naast het plaatsen van schuifdeuren buiten met het plaatsen van een trap of het afhangen van een deur.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een schuifpui plaatsen en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een schuifpui wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Schuifpui kosten

Wat kost nou een schuifpui? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, omdat dit afhankelijk is van het type schuifpui en van welk materiaal deze gemaakt is. Een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui hebben beide andere prijzen. Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Kunststof schuifpui Gemiddelde kostprijs
2-delige schuifpui met een breedte van 3 – 3,2 m inclusief HR++ glas €1.850 - €3.050
3-delige schuifpui met een breedte van 4,3 – 4,5 meter inclusief HR++ glas €3.050 - €4.550
4-delige schuifpui met een breedte van 5 – 6 meter inclusief HR++ glas €4.150 - €5.350

De kosten voor de plaatsing (ongeveer €500) zijn bij de bovenstaande prijzen inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Serre achtertuin

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden schuifpui

Let op: dit zijn richtprijzen die in de praktijk kunnen afwijken.

  • Goedkoopste schuifpui: Wanneer je een beperkt budget hebt dan zou een kunststof schuifpui, die uit twee delen bestaat, iets voor je kunnen zijn. Bij deze schuifpui heb je een vast deel en een schuifdeur. De meest gekozen afmeting voor zo’n schuifpui is 2,6 bij 3 meter en krijg je vanaf €1.850. Dit is dan een tweedelige schuifpui van kunststof met een kiepsysteem.  
  • Meest populaire schuifpui: De meest gekozen schuifpui is er een van kunststof met drie delen. Deze pui heeft 3 delen, waarvan er 2 vast zijn en een schuifdeur heeft. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn: vast-deur-vast. Vaak wordt bij zo een schuifpui een afmeting van 2,6 bij 4,3 meter gekozen. Voor €3.950 kan je een driedelige hefschuifpui aanschaffen. Dit is dan inclusief de kosten voor de montage.  
  • Duurste schuifpui: Wil je een grotere schuifpui dan kan je kiezen voor een vierdelige schuifpui. Deze is ook gelijk de duurste optie. Bij deze heb je verschillende opties: of twee vaste delen en twee schuifdeuren, of drie vaste delen en maar één schuifdeur.
    Voor zo’n schuifpui ben je gemiddeld minimaal €5.350 kwijt. Dit is inclusief montage. De afmeting van deze pui is 2,6 meter bij 6 meter.

Keuzes die de prijs van een schuifpui beïnvloeden

Materiaalkeuze voor de schuifpui

Het grootste onderdeel wat de prijs bepaalt is het materiaal. Voor een schuifpui kan je kiezen uit drie soorten: hout, kunststof of aluminium.
Hieronder staat de gemiddelde prijs hiervoor. Deze zijn gebaseerd op een schuifpui met drie delen.

Materiaal van de schuifpui Gemiddelde kostprijs
Hout €1.650 - €3.550
Kunststof €1.850 - €5.350
Aluminium €3.050 - €5.350

Het model van de schuifpui

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een hefschuifpui. Ook een schuifpui met een draai-kiepsysteem is vrij populair.
Wat is nou het verschil? Een hefschuifpui tilt van de grond voordat de deur schuift. Een draai-kiepsysteem heeft een combinatie: je hebt een schuifdeur die ook kan kantelen wanneer je de deurklink in de juiste positie zet. 

Een hefschuifpui kan een meerprijs hebben van gemiddeld €200 tot €400 duurder dan een draai-kiepsysteem. 

De afmetingen van de schuifpui

De afmeting bepaalt ook een deel van de prijs. Voor een grotere afmeting is namelijk meer materiaal nodig.
Een standaard afmeting voor de schuifdeur is gemiddeld 1,2 tot 1,5 meter. Het vaste deel kan variëren, dat is maar net wat je zelf wil. De meest gekozen afmetingen voor het vaste deel zijn: 1,5 meter bij 2,2 meter. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente schuifpui aanvragen

donderdag 06 oktober 2022

Houten schuifpui plaatsen

Wij hebben op dit moment in de achtergevel een raam en deur zitten, die zouden we graag willen laten vervangen door een ruime houten schuifpui, met HR++ glas. Na wat ik begrepen heb moet er ook een nieuwe draag constructie komen en een stukje muur 50 cm verlengd worden. We hebben nu een overkapping staan, maar die halen we zelf tijdelijk aan de kant.


Kozijnen, deuren en dakramen Zwaag
donderdag 06 oktober 2022

Aluminium kozijnen plaatsen

Wij zoeken een partij die meerdere aluminium kozijnen kan plaatsen: 1 stuks 3- delige schuifpui met 2 schuivende delen, alle 3 delen gelijk ca 6m x 2,4m 1 stuks terrasdeur met zijlicht ca 1400mm x 2400mm 1 stuks 3-vaks kozijn met 2 vaste delen en 1 kiepzwaairaam, alle delen gelijk ca 2850mm x 2400mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks 1 vaks kozijn met kiepzwaairaam ca 1270mm x 1290mm (oude kozijn verwijderen) 1 stuks houten kozijn 2-vaks ca 2450mm x 1010mm met 1 draaikiep raam van 500mm x 900mm (oude kozijn verwijderen) Betreft uitsluitend plaatsing, montage nieuwe kozijnen inclusief HR++ glas en verwijderen oude kozijnen. Kozijnen zijn van Cortizo (Cor Vision schuifpui)


Kozijnen, deuren en dakramen Rotterdam
maandag 03 oktober 2022

Houten schuifpui plaatsen (3m breed)

Ik wil graag een houten schuifpui laten plaatsen, van ongeveer 3 m breed. Misschien zal de huidige opening in de gevel vergroot moeten worden, hier moet maar even naar gekeken worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Breukelen
maandag 03 oktober 2022

Houten schuifpui plaatsen (~2m breed)

Ik zoek een vakman voor het leveren en plaatsen van een houten schuifpui. Afmetingen van ong. 203 breed en 235 hoog.


Kozijnen, deuren en dakramen Staphorst
maandag 03 oktober 2022

Houten schuifpui plaatsen

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een schuifpui. Deze mag van hout. De opening is er al, er zit namelijk een raam. Het glas van minimaal dubbel glas.


Kozijnen, deuren en dakramen Helvoirt
dinsdag 27 september 2022

Houten schuifpui plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een houten schuifpui. Graag wat advies en engels.


Kozijnen, deuren en dakramen Sint Willebrord
dinsdag 27 september 2022

Houten schuifpui vervangen

Zoek een vakman die onze houten schuifpui kan vervangen. Wij zaten te denken aan een nieuw kunststof schuifpui, maar hier graag nog advies over.


Kozijnen, deuren en dakramen Tilburg
maandag 26 september 2022

Aluminium schuifpui vervangen voor een houten

Zou graag een offerte willen ontvangen voor het vervangen van de huidige aluminium schuifpui voor een houten.


Kozijnen, deuren en dakramen Eindhoven
vrijdag 23 september 2022

Schuifpui plaatsen

Ik wil graag een schuifpui laten plaatsen, ter vervanging van de openslaande deuren. Graag in het wit. De breedte ongeveer 3,5 m. Hout, kunststof of aluminium, graag zie ik het prijsverschil in verschillende offertes.


Kozijnen, deuren en dakramen Helmond
woensdag 21 september 2022

Houten schuifpui plaatsen (3,5m)

Ik zoek een specialist die voor mij een schuifpui kan plaatsen ipv de openslaande deuren die er nu zitten. De nieuwe schuifpui wil ik graag van hout hebben en deze zal ongeveer 3,5m breed zijn.


Kozijnen, deuren en dakramen Almere
woensdag 21 september 2022

Schuifpui plaatsen (2m breed)

Ik wil een schuifpui laten vervangen. H 250 b 203. Van aluminium of hout, graag horen we het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Harderwijk
zondag 18 september 2022

Garagedeur vervangen door een houten schuifpui

Zoek een vakman die een garagedeur kan vervangen door een houten schuifpui. Afmeting is 250 x 250 cm


Kozijnen, deuren en dakramen Lelystad
zaterdag 17 september 2022

Kozijnen en deuren vervangen (hout + dubbel glas)

Ik zoek een vakman die voor mij wat houten kozijnen kan plaatsen, het gaat om alles van de voor- en achterzijde. Zie foto. Dus ook de deuren en schuifpui. Ook wil ik overal dubbel glas hebben.


Kozijnen, deuren en dakramen Den Dolder
vrijdag 16 september 2022

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil graag een nieuwe houten schuifpui laten plaatsen.


Kozijnen, deuren en dakramen Terneuzen
woensdag 14 september 2022

Schuifpui vervangen door hardhouten kozijn.

Bestaande aluminium schuifpui vervangen door vast hardhouten kozijn, met verticale stijl in het midden. Beglazing Tripple glas Afmeting 2200 x 2200 mm Alles doen, afvoer oud materiaal, leveren en plaatsen nieuw kozijn inclusief glas


Kozijnen, deuren en dakramen Sint Maarten
woensdag 14 september 2022

Houten schuifpui plaatsen

We willen in de plaats van twee openslaande deuren en een raam, één grote schuifpui hebben. Deze graag van hout en zal ongeveer 2,5m breed zijn. De opening hiervoor in de gevel hoeft niet vergroot te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Arnhem
dinsdag 13 september 2022

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil graag mijn jaren 30 openslaande deuren vervangen door (waarschijnlijk) houten schuifpui. Dit graag met zo min mogelijk kozijn. Het zal gaan om ongeveer 2,5m.


Kozijnen, deuren en dakramen Hilversum
dinsdag 13 september 2022

Huidige schuifpui vervangen

Graag prijsopgave van vervanging van een schuifpui met hefdeur in hardhout met eerst sloop van de huidige pui en plaatsing nieuwe pui dus inclusief sloopwerk en opbouw metselwerk. Breedte is 4.40 meter en hoogte is 2.50 meter. 1 vast deel en 1 hefschuifdeur. Prijsopgave dient als onderhandelingspositie voor afkoopsom van aannemer die e.e.a. scheef geplaatst heeft, dus graag met BTW en evt. takelkosten etc.


Kozijnen, deuren en dakramen Wateringen
zaterdag 10 september 2022

Schuifpui vervangen (2,5m)

Ik wil graag een schuifpui laten vervangen. Deze heeft een breedte van ca 2,5 meter. Het is voor een opbouw. De nieuwe schuifpui mag van hout, kunststof of aluminium. Graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Nijmegen
vrijdag 09 september 2022

Schuifpui vervangen (~3m)

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden om een schuifpui te vervangen, deze is ongeveer 3m. Mijn voorkeur gaat uit naar hout, maar kunststof is volgens mij het meest gangbaar. Graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Hendrik Ido Ambacht
woensdag 07 september 2022

Kunststof schuifpui plaatsen (2m)-

Ik wil graag een schuifpui laten plaatsen, van kunststof en ongeveer 2,1 meter breed. Nu zit er een raam met daaronder een gemetselde muur, dit moet weggehaald worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Uitgeest
zaterdag 03 september 2022

Houten schuifpui vervangen

Zoek een vakman die mijn huidige schuifpui kan vervangen. De afmeting van de oude schuifpui is 2.75x2.15. Huidige is van hout, maar voor die nieuwe graag voor hout en kunststof een prijs.


Kozijnen, deuren en dakramen Almelo
donderdag 01 september 2022

Hardhouten schuifpui plaatsen (4m breed)

Ik zoek een vakman die mij kan voorzien van een hardhouten schuifpui bestaande uit vier delen, waarbij de midden delen naar buiten schuiven. Maten 4000 x 2220, met hang en sluitwerk, kunststof dorpel en HR+/HR++ glas. De schuifpui komt in een houten zomerhuisje van ca 7500 bij 7500 en 280 hoog, notarisbouw, uit de jaren 50. Het huisje staat op zandgrond en stoeptegels/balken. Prijsopgave voor de schuifpui, niet voor het plaatsen. Graag een offerte voor deze pui, mogelijk volgt er meerwerk uit van bijpassende draai/kiep raamkozijnen.


Kozijnen, deuren en dakramen Limmen
dinsdag 30 augustus 2022

Schuifpui plaatsen

Ik zoek een vakman die voor mij een schuifpui kan plaatsen. Het wordt 2350 breed en 2600 hoog. Graag prijsverschil tussen hout en kunststof. De huidige situatie bestaat uit openslaande deuren, de gevel hoeft niet verder open gebroken te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 29 augustus 2022

Houten schuifpui plaatsen

Ik wil een houten schuifpui laten plaatsen. Met de afmetingen: 4.70 breed 2.40 hoog De huidige situatie is een pui, deze moet eruit gehaald worden. De gevel hoeft niet meer opengebroken te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Oudorp
zondag 28 augustus 2022

Serre kozijn vervangen

Ik wil graag mijn serre kozijn vervangen voor hout of aluminium. Graag hoor ik het prijsverschil tussen hout en aluminium. De serre heeft een oppervlakte van ongeveer 4m2. Zie foto’s voor de maat. Wel graag met openslaande deuren of een schuifpui. Inclusief HR++ glas. Gevraagd een goede voordelige oplossing.


Kozijnen, deuren en dakramen Woerden
zondag 28 augustus 2022

Schuifpui vervangen

Ik wil graag een schuifpui in 3 delen, in de ralkleur 7031. 2 vaste componenten 452 x 244 ongeveer, voorkeur hout of aluminium. Graag hoor ik het prijsverschil.


Kozijnen, deuren en dakramen Purmerend
vrijdag 26 augustus 2022

Houten schuifpui plaatsen in bestaand kozijn

Ik heb een houten kozijn van 2 openslaande deuren en wil hier graag een houten schuifpui in laten plaatsen, waarbij het buitenkozijn behouden blijft. Die zit namelijk in de spouw gemonteerd.


Kozijnen, deuren en dakramen Enkhuizen
donderdag 25 augustus 2022

Houten schuifpui plaatsen (4,5m breed)

Ik zoek een vakman voor het leveren en plaatsen van een houten schuifpui met 2 deuren en buitenzijde vast raam (4 delig) Hoogte 2420mm Breedte 4500 mm Het bestaande kozijn is kleiner. De gevel zal aangepast moeten worden voor de nieuwe pui. Afwerking binnenshuis zoals stucwerk doen we zelf.


Kozijnen, deuren en dakramen IJsselstein
woensdag 24 augustus 2022

Houten schuifpui plaatsen 347x246

Wij willen onze houten schuifpui laten plaatsen van 347x246. Er dienen 2 muurtjes te worden uit gezaagd.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
Offertes aanvragen