Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
184 Lamp Ophangen Elektra

Verlichting

Verlichting

Wil je binnen- of buitenverlichting laten installeren? Casius voorziet je van informatie en brengt je in contact met gecertificeerd elektriciens.

Kaarsen als verlichting is gelukkig allang niet meer nodig. Maar voor welke verlichting ga je wel? Wil je bijvoorbeeld ongewenste gasten buitenhuis houden? Dan kan je buitenverlichting laten installeren. Wil je binnen graag een extra lichtpunt? Daar helpen de elektriciens via Casius je ook graag bij.

Je kan hiervoor zelf de elektra aanleggen, maar heb je hier geen of weinig ervaring mee, dan is het slim om een elektricien aan zijn mouw te trekken. Elektriciteit is een gevoelige kwestie, als er iets verkeerd is aangelegd kan dat vervelende consequenties hebben. Wil je naast verlichting ook graag je groepenkast vervangen? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag mee. 

Heb je binnenverlichting of buitenverlichting nodig? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten verlichting

Verlichting aanleggen, wat kost dat? De definitieve prijs is afhankelijk van je wensen. Om toch een beeld te schetsen van de gemiddelde kosten hebben wij in de tabel hieronder de gemiddelde prijzen verzameld voor verlichting aanleggen. Deze zijn inclusief de montage, het materiaal en de btw kosten.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)
Gehele woning €1.700 - €2.000
Keuken €450 - €570
Woonkamer €390 - €570
Gang €140 - €260
Slaapkamer €140 - €260
Badkamer €140 - €260
Buitenverlichting €90 - €280

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Welke soorten lampen zijn er?

Hieronder staan een aantal soorten elektra verlichting benoemd. 

LED lampen

Je kan eigenlijk niet meer om ledlampen heen. Ze zijn veel zuiniger, produceren amper warmte, zijn dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen en gaan met een beetje geluk je hele leven mee. Door het koude licht dat ze uitstraalden waren ze lang niet populair. Intussen is dit obstakel verholpen en vind je een groot assortiment ledlampen met ook warme kleuren.

LED Lamp

TL-lamp

Ook de zeer bekende tl-lampen zijn de laatste jaren geëvolueerd. Hoger rendement, energiezuiniger en smaller zodat ze beter passen bij modern design. Als je voor tl-lampen kiest, gebruik deze dan het beste in een ruimte waar het licht een tijd aan moet blijven. De lamp onmiddellijk uitschakelen nadat je ze aanzet, zorgt ervoor dat het veel sneller verslijt.

TL Lamp

Spaarlamp

Net als ledlampen verbruiken spaarlampen een stuk minder stroom dan een traditionele lamp. Bovendien schijnen ze een heel warm licht uit. Het is dus niet verwonderlijk dat spaarlampen populair zijn. Net als bij tl-lampen moet je ook hier opletten dat je een spaarlamp in een ruimte of plek zet waar het licht een tijd moet aanblijven.

Spaarlamp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor verlichting

dinsdag 18 januari 2022

Uitbreiden meterkast

Meterkast uitbreiden voor complete tuin aanleg, 15 lampen of spots a 5 tot 10 watt, 3 heaters a 2000 watt, 1 jacuzzi a 2000 watt en diverse stopcontacten.


Elektra en groepenkast Meteren
dinsdag 18 januari 2022

Ophangen en vervangen lampen

Ik zoek een elektricien die ons kan helpen met het instaleren van verlichting en het plaatsen van dimmerschakelaars. Het appartement is 70m2 groot.


Klussen Maastricht
maandag 17 januari 2022

Storing oplossen met verlichting

Ik heb momenteel een storing met de verlichting in de eetkamer/keuken. De lampen in de keuken flikkeren af en toe, en de lamp boven de eetkamer werkt niet meer sinds vanochtend. Beide lampen worden gevoed met dimmmers (ik vermoed dat daar het probleem zit). Graag zou ik de storing laten verhelpen. Verder zou ik graag een van de dimmers wisselen in een gewone schakelaar en zou ik de kleur van het frame en schakelaars wisselen van creme naar wit (type JUNG AS500)


Klussen Alphen aan den Rijn
woensdag 12 januari 2022

Lampen en ventilatiesysteem installeren

Wij zoeken een elektricien die 2 lampen kan installeren alsmede 2 ventilatiesystemen voor wc en badkamer.


Klussen Amsterdam
dinsdag 11 januari 2022

Aanleggen 3 schakelaars voor lampen in huis

Bovenverdieping heeft wel de aansluiting aan het plafond voor lampen, maar geen schakelaars aan de muren.


Elektra en groepenkast Amsterdam
dinsdag 04 januari 2022

Verlaagd plafond boven kookeiland aanbrengen

Binnenkort nieuwe keuken, verlaagd gedeelte boven schiereiland met een aantal spotjes en hanglampen, mogelijk met led verlichting er omheen. Maten 1mtr breed en ca 3mtr lang.


Verbouwing Baarn
woensdag 29 december 2021

Huiskamer plafond voorzien van spotjes

Wij hebben een nieuwbouw woning waar we graag in de hele beneden verdieping spotjes willen hebben en in de keuken miss. Wat hanglampen bij het kool gedeelte en eet gedeelte.


Timmerwerk Emmen
dinsdag 28 december 2021

Lampen instaleren

3 lampjes die in de tuin geplaatst moeten worden er is al elektra dus nu alleen verbinden Welke aanpassingen moeten er gebeuren aan de installatie?: andere In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Wat is de functie van het gebouw?: woning Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Elektra en groepenkast Huizen
woensdag 15 december 2021

Timmerwerken: plafond verlagen, kast maken en bergruimte realiseren

Mijn een betreft het volgende: Verlagen plafond van BG en 1e verdieping a 120 m² incl. spotjes. Moet tevens geschikt zijn voor hanglampen en airco wegwerken. Verder ook benieuwd naar het maken van een kast op maat. Wij hebben een vrije hoge nok en hier willen we misschien een bergruimte laten plaatsen, dit wordt dan ongeveer 40m2.


Timmerwerk Berkel en Rodenrijs
dinsdag 07 december 2021

Binnen schilderen 40m2 en 4/5 lampen ophangen

Ik heb wat binnen schilderwerk van ong. 40m2 en 4/5 lampen laten ophangen.


Klussen Arnhem
maandag 06 december 2021

Klussen in huis

ik wil een aantal klussen laten uitvoeren 8 plafontlampen en 2 gordijnenrails laten monteren 2 stopcontacten zijn ook kapot en moeten vervangen worden 2 badkamerkasten monteren en ophangen alvast bedankt


Klussen Kerkrade
zondag 05 december 2021

Omzetten halogeen dimmer naar LED dimmer

Ik wil graag de dimmer voor de verlichting in de woonkamer en eetkamer omzetten van halogeen naar LED. In the eetkamer gaat het om 6 lampen die van het plafond hangen, in de woonkamer zijn het er 4 lampen. Alvast bedankt.


Klussen Hilversum
woensdag 24 november 2021

Uitbouw 18m2 aan de achterzijde van de woning realiseren

Uitbouw aan achterzijde huis laten plaatsen. Breedte 6 meter diepte 3 meter. Afwerking aan de buitenzijde gemetseld. Goede vloer, spouw en dakisolatie. Een lichtstraat in het midden van het dak. Ramen achterzijde van vloer tot aan plafond. Twee openslaande deuren in midden van pui. Twee dubbele wandcontactpunten per muur (4 dubbele contactpunten totaal). Muren gestukt opgeleverd. Betonvloer dik genoeg om in de toekomst vloerverwarming in te leggen (Aanbieding dus excl. vloerverwarming). Vloer casco opgeleverd. Plafond afgewerkt. 4 spotlampen in plafond.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Apeldoorn
vrijdag 19 november 2021

Klussen in huis

Ik wil een aantal klussen uit laten voeren. Ik wil 2 nieuwe lampen op laten hangen in de badkamer, aangezien van de oude lampen de glazen cilinders af zijn. Ik wil 1 spiegeltje (rieten omlijsting) op laten hangen in de wintertuin. Hiervoor zijn twee haakjes nodig en een betonboor nodig. Ik wil 1 spiegel opnieuw tegen een metalen frame aan laten lijmen, aangezien deze is losgelaten. Hiervoor is lijm nodig. Ophangsysteem is goed. Ik wil in de douche twee kiertjes in de muur laten kitten en bij de douchebak. Hiervoor is respectievelijk witte en transparante kit nodig.


Klussen Den Bosch
donderdag 18 november 2021

Laminaat leggen door hele huis 70m2

gm zou graag willen dat u laminaat leg door mijn heel huis rond de 70 vierkante meter en lampen hangen 4 totaal en nu de onmogelijke graag binnen een dag als dat ook nog mogelijk was bij voor baat dank en ook nog zo snel mogelijk uitvoeren


Klussen Amsterdam
maandag 15 november 2021

Laminaat vloer leggen in hele huis en lampen monteren in alle kamers

Ik mijn nieuwbouwhuis wil ik een nieuwe laminaatvloer laten leggen, incl. ondervloer. circa 113 m2. In alle kamers lampen ophangen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Woerden
zaterdag 13 november 2021

Extra groep in de meterkast bijplaatsen

5 stopcontacten vernieuwen, extra groep in de meterkast voor wasmachine en droger. 3 lampen ophangen en aansluiten op huidige bedrading.


Elektra en groepenkast Schiedam
zaterdag 13 november 2021

Plafond opnieuw stucen ~35m2

Wij hadden 2 plafondversieringen aan het plafond waar de lampen hingen. Deze hebben we eraf getrokken (tenminste 1 is eraf en de andere gaan we er ook afhalen), maar nu blijven er dus 2 grote gaten over in het pleisterwerk. Het plafond in totaal is 35m2. We zouden graag het hele plafond weer glad en wit willen hebben.


Stucwerk en spackspuiten Amsterdam
zaterdag 13 november 2021

Elektricien gezocht voor realisatie van installatie tbv muziek/werkstudio

Ik ben op zoek naar elektriciens voor mijn huis met drie verdiepingen in Utrecht Overvecht. Ik wil een muziek/werkstudio maken in een kamer op de eerste verdieping, plus wat extra werk in de slaapkamer en badkamer. Algemeen werk: - breng aarding van begane grond naar eerste verdieping, die deze momenteel niet heeft. Voor de studiokamer: - kabels door de muren leiden - indien mogelijk, anders een andere oplossing voorstellen - installeer 10 stopcontacten, aan drie verschillende zijden (een muur is van beton, een is van hout, een is een scheidingswand) - installeer een set lampen aan het plafond - verander de lichtschakelaar in een dubbele schakelaar om de lichten afzonderlijk aan/uit te kunnen zetten voor de slaapkamer - kabels door de muren leiden - indien mogelijk, anders een andere oplossing voorstellen - installeer 2 stopcontacten op de scheidingswand - hang een lamp aan het plafond, inclusief bekabeling - installeer een schakelaar voor de slaapkamer Voor het toilet - verander een ventilator Zou graag willen weten of het mogelijk is voor u om langs te komen en de benodigde te bekijken, geef een prijsopgave en tijdlijn. Ik kan communiceren in het Engels, Italiaans en Spaans, maar helaas geen Nederlands. Laat het me weten.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
woensdag 10 november 2021

Ophangen 2 lampen aan (3,3 meter hoog) plafond

Wij willen 1 hanglamp laten ophangen boven ons werkeiland in de keuken. Het lichtpunt bevindt zich echt niet recht boven het eiland terwijl de lamp uiteraard wel recht boven het eiland moet komen te hangen. De elektriciteitsdraad moet dus begeleidt worden. Verder moet er een lamp met drie spots aan het plafond worden opgehangen. Ik hoor graag wat wij qua prijs / uurprijs moeten verwachten en hoelang u er verwacht mee bezig te zijn?


Elektra en groepenkast Utrecht
dinsdag 09 november 2021

Domotica/DALI aanleggen

Wij willen onze gehele woning laten verlichten. Graag zouden wij dit met DALI willen. Is domotica dan ook een vereiste? De aanvraag is inclusief het ophangen van de lampen. Wij hebben een bijlage met alle tekeningen over waar alle lampen en stopcontacten moeten komen. Ik hoor het graag.


Elektra en groepenkast Den Haag
dinsdag 09 november 2021

5 muren behangen

In ons nieuwe pand willen we graag 5 muren laten behangen met een vliesbehang met een patroon. Het zijn 5 verschillende kamers met in totaal 127m2 te behangen oppervlakte (respectievelijk 36m2, 27m2, 27m2, 14m2 en 23 m2). In een van de kamers moet ook de schouw worden geschilderd in een bijpassende kleur. Wij leveren het behang en de verf aan. De muren zijn in goede staat, op een klein stukje na waar de muur een kleine reparatie nodig heeft. Ook moeten lampen tijdelijk verwijderd worden en daarna weer teruggeplaatst. We krijgen 1 december de sleutel en zouden het graag behangen hebben voor we 17 december gaan verhuizen.


Behang- en schilderwerk Haarlem
zaterdag 06 november 2021

Lampen verhangen en aanleggen

Lamp aanleggen boven de eetkamer, licht schakelaar monteren in de wc en dimmer repareren in woon kamer, een lichtpunt afdoppen, schakelaar monteren slaapkamer


Elektra en groepenkast Almere
maandag 01 november 2021

Elektra nalopen in de woning

Meterkast nalopen, stopcontact buiten aanbrengen, lampen ophangen (8 stuks)


Elektra en groepenkast Den Haag
maandag 01 november 2021

Stopcontacten en verlichting aanbrengen in garagebox

2 stopcontacten , 2 lampen en bewegingsschakelaar


Elektra en groepenkast Halfweg
donderdag 28 oktober 2021

Vervangen tl-lampen behuizing.

In onze berging is de behuizing waarin de tl-lampen zitten kapot. De tl-lampen zijn niet kapot maar onderdeel in de behuizing wel. Zie bijgevoegde foto's


Klussen Zevenbergen
woensdag 27 oktober 2021

Uitbouw achterzijde

Graag ontvangen wij een offerte voor de volgende werkzaamheden. (gespecificeerd per onderdeel) Uitbouw voor een bestaande woning. Afmetingen zijn ca. 520cm breed en 250 cm diep. (uitvoering gevel steen) De bestaande plavuizenvloer blijft en zal doorgelegd worden in de aanbouw. (huidige plavuizen zijn gelegd in het beton) Het huidige zonnescherm moet weer teruggeplaats worden aan de uitbouw. Onderdelen - Schuifpui 2 of 3 driedelig (kunststof) - Vloerverwarming (water). Indien mogelijk aangesloten op de al bestaande vloerverwarming. - Buitenkraan. (Op dit moment zit er al een buitenkraan) - Stopcontact (buiten) - Stopcontacten beide zijdes 4stuks dubbel (binnen) - UTP&TV aansluiting eenzijde - In het dak van de aanbouw een daklicht over de maximale breedte - Afgetimmerd + gestuctewanden/plafond (indien mogelijk de gehele woonkamer) - 6 spotjes in de aanbouw - 2 buitenlampen Ik kijk uit naar uw reactie


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Papendrecht
woensdag 27 oktober 2021

Laminaat, Gordijnrails Lampen

Ik wil een aantal klussen uit laten voeren. Laminaat ondervloer + plakplinten voor ongeveer 50m2 laten leggen. 2 Gordijnrails ophangen. Diverse lampen ophangen.


Klussen Hoofddorp
zaterdag 23 oktober 2021

PVC vloer leggen, wanden behangen/ schilderen in nieuwe woning.

PVC vloer leggen van de Praxis, ca. 70 m-2 Muren schoonmaken, deels oud behang en daarna alles behangen c.q. schilderen Eventueel electro zoals lampen aansluiten e.d. Op 16-11-2021 krijgen wij de sleutel in Amersfoort vd woningstichting. Wij verhuizen van Groningen naar Amersfoort op 21-11-2021, dus bovenstaande zou moeten gebeuren tussen 16-11 en 20-11-2021 als dat zou kunnen. Graag met spoed bericht zodat wij e.e.a. met verhuisbedrijf kunnen afstemmen. Dank u wel !


Klussen Amersfoort
zondag 10 oktober 2021

Aanbouw realiseren ~12m2 + overige werkzaamheden

Ik wil graag een definitieve offerte ontvangen op basis van de volgende gegevens die ik op de site heb ingevuld: Type: constructie Diepte: 250cm Breedte: 480cm Hoogte: 260 cm (ongeveer) Ik zou graag de vloer gelijk hebben met de gehele begane grond. De buitenzijde graag gemetseld net als de woning zelf en de binnenzijde graag woonklaar opgeleverd. De kozijnen mogen van kunststof en graag verwarmd met de vloerverwarming die ik over de gehele verdieping wil laten aanbrengen. Geen lichtstraat gewenst. Daarnaast zou ik willen toevoegen: - breed dakraam - zwarte stenen voor buiten - buitenwater - stopcontact voor buiten - buiten 2 lampen - binnen stucwerk - schakelaar voor binnenverlichting - elektriciteitsstekker voor binnen


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amsterdam
Offertes aanvragen