Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
242 Keuken Montage

Nieuwe keuken

Is je huidige keuken aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Wist je dat een nieuwe keuken de waarde van je huis verhoogt? Het plaatsen van een nieuwe keuken moet je daarom zien als een investering, die je later terug krijgt als je je huis verkoopt. Daarnaast kan je een nieuwe keuken helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Wil je een nieuwe keuken? Heb je al je droomontwerp in je hoofd? De keukenspecialisten via Casius helpen je om je droomontwerp om te zetten in je echte droomkeuken. Ben je er nog niet helemaal zeker over je ontwerp? Geen probleem, onze keukenspecialisten helpen je gerust met het ontwerpen van je keuken

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken kosten

Je bent eruit: je wil definitief je keuken vernieuwen. Je weet precies wat je mooi vindt en hoe ongeveer je nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Maar met welke kosten moet je rekening houden? 

Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van een nieuwe keuken van veel zaken afhangen. Zoals het formaat van je nieuwe keuken, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de inbouwapparatuur

Om je toch een idee te geven met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Nieuwe keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten keuken plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van een nieuwe keuken bepaald?

De kosten van een nieuwe keuken worden grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de nieuwe keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen. Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet demonteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een nieuwe keuken

dinsdag 29 november 2022

Betonnen werkblad en wasbak plaatsen + kraan aansluiten

Wij willen graag in ons nieuwe huis een betonnen werkblad in de keuken laten plaatsen, inclusief een betonnen wasbak en het aansluiten van een nieuwe kraan.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
dinsdag 22 november 2022

Waterleiding en waterafvoer verplaatsen

Ik ben mijn keuken aan het verbouwen, In plaats van een L indeling maak ik een schiereiland. Onder de kasten waren er waterleidingen en een waterafvoer die verplaatst moeten worden. De afstand is ongeveer 90cm. Nu zijn de waterleidingen afgedopt, terwijl ik mijn nieuwe keuken aan het bouwen ben. Ik wil de waterleidingen met stopkranen of kogelkranen afgedopt worden, zodat het installeren van de keuken makkelijker wordt. Dit werk kan vanaf de volgende dinsdag (29/11) beginnen.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
dinsdag 22 november 2022

Keuken op maat maken en plaatsen

Wij zoeken een timmerman die voor ons een keuken op maat kan maken (L profiel). Zie afbeelding van de locatie in huis (+/- 2mx2.5m). En een impressie van wat wij mooi vinden. Wij zien graag een reactie tegemoet.


Keukenmontage en - renovatie Dordrecht
vrijdag 18 november 2022

Keukenblad op maat maken & plaatsen

Ik wil graag alleen een keukenblad op maat laten maken en ben opzoek naar de kortste levertijd. Zie foto voor de afmetingen. Hier zoek ik een vakman voor, inclusief het plaatsen.


Keukenmontage en - renovatie Nijmegen
maandag 14 november 2022

Volledige keuken vervangen

Ik zoek een erkend keukenspecialist die mij kan adviseren en ondersteunen bij het samenstellen en plaatsen van een nieuwe keuken. Onlangs heb ik een woning gekocht en wil de oude keuken vervangen.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam Zuidoost
maandag 14 november 2022

Aanpassen natuurstenen aanrechtblad ivm nieuwe kookplaat

Onze huidige keramische kookplaat ligt nu mooi in zijn geheel in een natuurstenen aanrechtblad met de afmetingen 790 mm x 510 mm. We willen nu een inductie kookplaat plaatsen met de afmeting 800 mm x 522 mm, hierdoor zou dus het aanrechtblad moeten worden aangepast. Aanschaf nieuw keukenblad in overleg me de vakman. Ik wil mij graag laten adviseren over de mogelijkheden.


Keukenmontage en - renovatie Nuenen
maandag 14 november 2022

Keukenblad plaatsen

Inmeten en plaatsen werkblad keuken, U -vorm. Plaatsen kraan, spoelbak en inductieplaat. De aanschaf nog in onderling overleg. Er hoeft niks meer verwijdert te worden.


Keukenmontage en - renovatie Aalsmeer
woensdag 09 november 2022

Nis voor oven verhogen en oven plaatsen

Combi oven van 45 cm hoog moet vervangen worden door oven van 60 cm hoog. Nis voor de oven moet dus 60 cm hoog worden en daarom de lade eronder verkleind of verwijderd (afdekken ipv lade). Graag ook plaatsen van de nieuwe oven.


Keukenmontage en - renovatie Voorburg
maandag 07 november 2022

Samsung inbouw koelkast-vriezer plaatsen

We hebben een nieuwe Samsung inbouw koelkast-vriezer staan. Het is een Samsung BRB26713DWW/EF. Die willen we graag in laten bouwen door iemand die dat vakkundig kan doen. Het gaat om oude koelkast verwijderen ( en indien mogelijk afvoeren) en nieuwe koelkast plaatsen. BELANGRIJK: De oude koelkast is een sleepdeur versie, de nieuwe is een deur op deur. Dat betekent dat de keukenkastdeuren op de nieuwe koelkast bevestigd moeten worden. De maten van de nieuwe inbouwkoelkast-vriezer zijn hetzelfde als de oude.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
woensdag 02 november 2022

Afzuigkap plaatsen

Ik wil een afzuigkap laten plaatsen. Het liefst in overleg aanschaffen.


Keukenmontage en - renovatie Veenendaal
maandag 31 oktober 2022

Keuken renovatie

Voor onze Keukenreparatie zoeken wij iemand die de volgende werkzaamheden kan uitvoeren: Nieuw keukenblad aan twee kanten Vervangen van 1 keukenkastje  Vervangen van spoelbak  Vervangen van Kraan Terugplaatsen van een kookplaat


Keukenmontage en - renovatie Vlissingen
maandag 31 oktober 2022

Nieuwe keuken plaatsen

Zoek een vakman die een nieuwe keuken kan plaatsen + aansluiten. Wij slopen zelf de huidige keuken eruit. Het gaat om een rechte keuken die wij zelf kopen.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zondag 30 oktober 2022

Nis voor oven verhogen en oven plaatsen

Combi oven van 45 cm hoog moet vervangen worden door oven van 60 cm hoog. Nis voor de oven moet dus 60 cm hoog worden en daarom de lade eronder verkleind of verwijderd (afdekken ipv lade). Graag ook plaatsen van de nieuwe oven.


Keukenmontage en - renovatie Voorburg
vrijdag 28 oktober 2022

Keukenwerkblad vervangen en inbouwkookplaat plaatsen

Ik zoek iemand die een keukenwerkblad kan vervangen en keukenkastjes kan vast zetten en een inbouwkookplaat kan plaatsen. Er moet dus een gat in gezaagd worden.


Keukenmontage en - renovatie Pijnacker
zaterdag 15 oktober 2022

Volledige keuken montage

Oude keuken verwijderen en nieuwe inclusief apparatuur plaatsen. Materialen keuken schaf ik zelf aan. Voorjaar 2023 hiermee van start gaan.


Keukenmontage en - renovatie Zeist
woensdag 12 oktober 2022

Keuken renoveren + leidingwerk

Ik zoek een loodgieter/keukenmonteur die de huidige (loden) waterleiding kan opsporen en afsluiten. Ook de nieuwe leidingen die klaarliggen aansluiten/leggen/verleggen voor de spoelbak, vaatwasser en elektrisch koken. Daarna keuken plaatsen en aansluiten. De huidige keuken verwijderen, doen we zelf.


Keukenmontage en - renovatie Tilburg
dinsdag 04 oktober 2022

IKEA-keuken plaatsen

De keuken installeren + alle apparatuur aansluiten Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een U-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Alkmaar
dinsdag 04 oktober 2022

IKEA-keuken plaatsen

Wateraansluiting moet omgelegd worden. Er moet een aansluiting voor een inductiekookplaat komen. En vervolgens moet de keuken geplaatst worden. Het zijn 2 hoge kasten, en voor de rest alleen onderkastjes. De inbouwapparatuur hoeft niet geplaatst te worden, dat kunnen we zelf. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Kampen
maandag 03 oktober 2022

IKEA-keuken plaatsen

IKEA keuken plaatsen op rechte wand met een kookeiland totaal 14 kastelementen Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een keuken met een eiland


Keukenmontage en - renovatie Veghel
maandag 03 oktober 2022

Inductieplaat plaatsen

Zoek een vakman om een uitsparing te zagen in een granieten aanrechtblad voor een inductieplaat. Graag wat advies en info


Keukenmontage en - renovatie Nieuw Dordrecht
zaterdag 24 september 2022

Keuken en vloerverwarming aanleggen

We willen de kosten van een verbouwing beter inschatten en zijn benieuwd wat voor bedrag we grofweg moeten sparen hiervoor. We hopen het binnen 2 jaar te kunnen realiseren. Wij willen een nieuwe keuken laten plaatsen. Ook willen we de vloerverwarming uitbreiden naar de uitbouw van de woning. De huidige vloerverwarming is al wat ouder, dus we denken aan volledig nieuwe vloerverwarming. Dus ook een nieuwe vloer (pvc denken we). Er ligt nu laminaat op natuursteen, en daaronder de vloerverwarming. Afhankelijk van het hoogteverschil de muren stucen. https://www.funda.nl/koop/verkocht/leiderdorp/huis-42400053-maarten-t-hartstraat-6/


Keukenmontage en - renovatie Leiderdorp
donderdag 22 september 2022

Dumawall plaatsen in keuken 5m2

Ik wil graag dunwallplaten laten plaatsen op de tegels in de keuken. Het gaat om ongeveer 5m2.


Keukenmontage en - renovatie Wormerveer
donderdag 22 september 2022

Keukenblok plaatsen

Zoek een vakman die een keukenblok kan plaatsen. Qua aanschaf van de keukenmeubel, graag nog in overleg.


Keukenmontage en - renovatie Hoofddorp
zondag 18 september 2022

Keuken renoveren

Laatste handelingen aan geplaatste keuken. Dit wat er nog moet gebeuren: 1 losse deur bij onderkastje repareren, 2 gezakte deuren boven herstellen, Plinten plaatsen, Afwerking boven de kastjes en afzuiging aansluiten en afwerken


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
zondag 18 september 2022

IKEA-keuken plaatsen

Zoek een vakman om de huidige Ikea aanrechtblad te vervangen (circa 4 meter in L-vorm), inclusief plaatsing kraan, gootsteen en (voorbereiding) inductiekookplaat. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Zwanenburg
donderdag 15 september 2022

Keukendeurtje plaatsen

Ik heb de vaatwasser verwijderd. Het deurtje, dat aan de klep van de vaatwasser bevestigd zat, moet nu met scharnieren bevestigd worden. In de open ruimte 2 laden plaatsen. Deurtje en laden aanwezig.


Keukenmontage en - renovatie Putten
woensdag 14 september 2022

Keuken renoveren

Ik wil graag mijn keuken compleet renoveren. De oude keuken met gasleiding (tuinkant) afbreken en nieuwe keuken (inductie) plaatsen aan straatkant. De leidingen onder de vloer (50 cm kruipruimte) moeten ook doorgetrokken worden.


Keukenmontage en - renovatie Haarlem
dinsdag 13 september 2022

Aanrechtblad plaatsen

Ik heb een stukje aanrecht nodig. Dit in een L- vorm van 43x40 en dan verderop 40, alles 60 diep en 6 cm dik. Graag de aanschaf in overleg met de vakman.


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
donderdag 08 september 2022

Afzuigkap met koolstoffilter plaatsen

Ik wil een afzuigkap met koolstoffilter laten plaatsen (er is geen afvoerbuis aanwezig). Er is momenteel al een afzuigkap maar deze is al veroudert en ik kan het zelf weghalen.


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
donderdag 08 september 2022

Keukenblad op locatie op maat maken en plaatsen

Monteren keukenblad met achterwand van Dekton keramiek (bladen verkregen via Marktplaats), ca. 3600x65cm (LxD). Betreft op maat zagen, uitsparing voorzien voor inductiekookplaat, randbewerking (slijpen?) en kitten. Gootsteen (ook Dekton) is voorzien van overloop, maar graag netter afwerken. 2x uitsparing voor stopcontacten in spatblad achterwand.


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
Offertes aanvragen