Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
242 Keuken Montage

Nieuwe keuken

Is je huidige keuken aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Wist je dat een nieuwe keuken de waarde van je huis verhoogt? Het plaatsen van een nieuwe keuken moet je daarom zien als een investering, die je later terug krijgt als je je huis verkoopt. Daarnaast kan je een nieuwe keuken helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Wil je een nieuwe keuken? Heb je al je droomontwerp in je hoofd? De keukenspecialisten via Casius helpen je om je droomontwerp om te zetten in je echte droomkeuken. Ben je er nog niet helemaal zeker over je ontwerp? Geen probleem, onze keukenspecialisten helpen je gerust met het ontwerpen van je keuken

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken kosten

Je bent eruit: je wil definitief je keuken vernieuwen. Je weet precies wat je mooi vindt en hoe ongeveer je nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Maar met welke kosten moet je rekening houden? 

Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van een nieuwe keuken van veel zaken afhangen. Zoals het formaat van je nieuwe keuken, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de inbouwapparatuur

Om je toch een idee te geven met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Nieuwe keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten keuken plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van een nieuwe keuken bepaald?

De kosten van een nieuwe keuken worden grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de nieuwe keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen. Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet demonteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een nieuwe keuken

dinsdag 28 juni 2022

Leidingen verplaatsen in de keuken

Ik zoek en vakman die mijn warm en koud water leiding kan verplaatsen. En ook de afvoerbuis moet verplaatst worden. Er moet ook en extra kraan komen voor de vaatwasser. Dit in verband met plaatsen van nieuwe keuken. Ik heb en bouw tekening en daar staan de maten op.


Keukenmontage en - renovatie Landsmeer
vrijdag 24 juni 2022

IKEA-keuken plaatsen

Plaatsen van rechte Ikea keuken met A merk apparatuur en een "niet" Ikea keukenblad inclusief volledige afwerking. Te plaatsen in september/oktober. Graag wat advies en info verder.


Keukenmontage en - renovatie Zwolle
maandag 20 juni 2022

IKEA-keuken plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een IKEA keuken. In elkaar zetten van de keukenkasten is al gedaan. Is een U vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
woensdag 15 juni 2022

Keuken verbouwing

Ik zoek een vakman die voor een keukverbouwing kan realiseren. Het betreft het volgende: - Keukenblok plaatsen - Tegels zetten voor de vloer (12m2) en voor het wandje (2,5m2) - Muren stucen in de keuken (25 m2) - Waterleiding 0,5 m verplaatsen - Stopcontact 1 meter verplaatsen en verzonken stopcontact aanleggen.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zaterdag 11 juni 2022

Afzuigkap vervangen

Ik wil graag de oude afzuigkap eraf laten halen en een nieuwe plaatsen. Deze moet wel goed ingesteld worden.


Keukenmontage en - renovatie Badhoevedorp
vrijdag 03 juni 2022

Aansluitingen keuken nieuwbouwwoning verleggen (elektra, water en afvoer)

Over enkele weken wordt onze nieuwbouw (rij)woning opgeleverd, waarvoor wij op zoek zijn naar een installatiebedrijf dat de aansluitingen voor de keuken kan verplaatsen naar de gewenste locaties zoals op tekening aangegeven door onze keukenleverancier. In principe zijn alle stroompunten en water aansluitingen aanwezig, alleen zitten ze voor ons op de verkeerde plek omdat de keuken niet aan de voorkant, maar in het midden van de woning geplaatst zal worden. Op de locatie waar de keuken geïnstalleerd moet worden is géén vloerverwarming gelegd, dus het is mogelijk om een gat te boren en via de kruipruimte de aansluitingen te verplaatsen. Daarnaast willen we graag 2 wandlampen monteren in de woonkamer en 1 in het toilet, waarvoor de elektra omgelegd moet worden. In de bijlage heb ik documenten bijgevoegd van de keukenaansluitingen zoals deze worden opgeleverd vanuit de bouw (1), de tekeningen van de keukenleverancier (2) , een foto van de huidige situatie (3) en een detail van de uitsparing van de vloerverwarming van voordat de dekvloer is gestort (4). Graag zouden we deze werkzaamheden laten uitvoeren in week 30, 31 of 32. Mocht u nog meer informatie nodig hebben om tot een offerte te komen dan hoor ik het graag.


Keukenmontage en - renovatie Zevenhuizen
woensdag 01 juni 2022

Voorwerkzaamheden plaatsing keuken

Aanleggen nieuwe groep voor vaatwasser in meterkast, aanleggen voedingskabel en monteren WCD. verleggen van 6 WCD (incl 1 perilex), variërend van 30 cm tot ca 1.5 meter. Uitbreiding met 2 WCD TBV verlichting. Plaatsen van een kraan voor vaatwasser.


Keukenmontage en - renovatie Arnhem
maandag 30 mei 2022

IKEA-keuken plaatsen

Laminaatvloer leggen. ikeakeuken installeren. 3 faze stopcontact voor induktiekookplaat. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
zondag 29 mei 2022

Voorbereiding plaatsen keuken

Vanwege de aanschaf van een nieue keuken zijn we op zoek naar een vakman die ons de voorbereiding voor de plaatsing kan doen. Het gaat om uitbreiden van meterkast met 2 extra groepen, stucen , afsluiten gasleiding en eventueel demonteren en afvoeren van oude keuken (2 meter breed boven- en onder kastjes).


Keukenmontage en - renovatie Bussum
zaterdag 28 mei 2022

Keuken plaatsen

Betreft nieuwe keuken, te plaatsen augustus/september. Maat gewenst glazen werkbladen 250x65cm (inc sparing spoelbak 45x45cm+ sparing kraan 3cm)+ 90x65cm in hoekopstelling. Kleur (glas)groen satijn(ondoorzichtig) Dikte 12mm-15mm Graag wat advies en info.


Keukenmontage en - renovatie Utrecht
zondag 22 mei 2022

Voorbereidingen treffen voor plaatsen keuken

Stucen muur, wateraansluitingen goed positioneren, uitbreiden meterkast met 2 groepen (1 voor kookplaat (3600w) en 1 extra groep voor oven)


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
donderdag 19 mei 2022

Aanrechtblad vervangen

Ik zoek een vakman die mijn aanrechtblad kan verwijderen en een nieuwe kan plaatsen, met een ingefreesde wasbak. Ik weet wat ik wil hebben en welke kleur.


Keukenmontage en - renovatie Midwolda
zondag 15 mei 2022

Keuken plaatsen 3m2

Ik zoek een vakman om een reeds gekochte keuken te plaatsen. Details werkzaamheden: er moet een extra groep in de meterkast; waterleiding van de keuken naar de gang moet in de grond; gasleiding afsluiten, inductie aansluiten; stopcontact achter de tegels voor de aansluiting oven; aanrechtblad is niet gesneden. Het is een keuken van ongeveer 3m lang en 1 meter breed.


Keukenmontage en - renovatie Alphen aan den Rijn
woensdag 27 april 2022

Keukenboiler plaatsen/installeren + oude afvoeren

Graag de nieuwe keukenboiler (zelf aangeschaft bij Praxis) in keukenkastje onder de gootsteen plaatsen inclusief montage van bijbehorende slangen etc. De oude boiler moet wel nog worden afgevoerd door de vakman.


Keukenmontage en - renovatie De Rijp
dinsdag 19 april 2022

Keuken plaatsen

Ik had een u-vormige keuken maar nu wil ik iets kleiner gezegd, maar anders heb een Amerikaanse koelkast en die wil ik ingebouwd hebben. Het is een heel ander soort van hoe het eerst was. Ik heb de nieuwe keuken al staan en een paar materiaal en mijn oude keuken is al er uit.


Keukenmontage en - renovatie Schiedam
dinsdag 12 april 2022

Gaskookplaat vervangen en inductie kookplaat plaatsen

installatie van inductie kookplaat


Keukenmontage en - renovatie Baarlo
zaterdag 02 april 2022

Complete keukenverbouwing

Ik ben in een orienterende fase voor een totaalverbouwing van de keuken. Betreft een gezinswoning, rijtjeshuis, ongeveer 20 jaar oud, keuken op begane vloer. We denken eraan om een nieuwe keuken te laten installeren tegenover de plek waar de huidige keuken zit. Leidingwerk (water & electriciteit, geen gas) en elektra moeten dan verlengd/verlegd worden. Oude keuken demonteren. Weghalen/slopen van tussenmuren (waar de huidige keuken tegenaan staat) en plaatsen/afwerken nieuwe muur. Nieuwe keuken (die we nog niet uitgekozen hebben) moet geplaatst worden (wordt wellicht gedaan door keukenleverancier). We zitten in de verkennende fase, dus ik wil graag weten of mijn plannen uitvoerbaar zijn, en wat dit dan ongeveer gaat kosten. Alternatief is geen verplaatsing van de keuken, maar alleen een vervanging.


Keukenmontage en - renovatie Utrecht
vrijdag 01 april 2022

Praxis keuken plaatsen en oude demonteren

Ik wil een nieuwe praxis keuken laten monteren en de oude dient gedemonstreerd te worden.


Keukenmontage en - renovatie Voorburg
dinsdag 29 maart 2022

Keuken plaatsen

Ik zoek een vakman voor de plaatsing van een nieuwe keuken binnen totaalrenovatie v/d woning. Overige werkzaamheden (o.a. voorbereidend leidingwerk) worden door andere partij uitgevoerd. Keuken bestaat uit lange kastenwand en kook(schier)eiland.


Keukenmontage en - renovatie De Bilt
vrijdag 11 maart 2022

Keuken verplaatsen

Ik heb een nieuwe woning en de keuken staat in het midden van twee woonkamers dat is niet zo handig, ik wil graag de keuken verplaatsen naar een andere kant. De gas en afvoer en de afzuigkapje moeten ook verplaats worden.


Keukenmontage en - renovatie Vlissingen
donderdag 10 maart 2022

Inbouw gasfornuis plaatsen

Wij hebben een inbouwkeuken en hebben een inbouw gasfornuis nieuwe gekocht. We willen deze graag erin laten plaatsen. Gaat om een 4 pit gasfornuis plaat


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
woensdag 02 maart 2022

keuken verwijderen /afvoeren /voorbereiden plaatsen nieuwe keuken.

Ik zoek een bedrijf dat mijn rechte keuken van iets meer dan 3 meter kan verwijderen en afvoeren en de leidingen naziet en de muur glad maakt voor plaatsing nieuwe keuken. keukentekening heb ik.


Keukenmontage en - renovatie Hoorn
maandag 28 februari 2022

demonteren huidige keuken en plaatsen nieuwe keuken

Ik ben aan het verkennen wat het vervangen van de keuken zou kosten. Graag daarom een indicatie met daarin de verschillende onderdelen apart benoemd: demonteren huidige keuken, plaatsen nieuwe keuken, eventueel egaliseren muur, andere bijkomende kosten.


Keukenmontage en - renovatie Voorburg
donderdag 24 februari 2022

Keuken verplaatsen

Keuken verplaatsen van de keuken naar de woonkamer de woonkamer is nu geheel leeg ik had mijn keuken daar gewild.


Keukenmontage en - renovatie Venlo
dinsdag 22 februari 2022

Keuken verplaatsen

Wij willen de open keuken van achterin de kamer naar de voorgevel verplaatsen. Wel is het kozijn lager dan een keukenkast/aanrecht, waardoor het wellicht gedraaid is naar de woonkamer toe, en je het grote raam achter je hebt tijdens het koken. Het mag dezelfde keuken blijven, die is vrij nieuw, maar dit graag nog even in overleg.


Keukenmontage en - renovatie Dronten
donderdag 17 februari 2022

Keuken demonteren en weer terugplaatsen

Wegens vloer renovatie moet mijn keuken met kookeiland tijdelijk gedemonteerd worden. Na renovatie moet hij weer teruggeplaatst worden. Gaat om een verzekeringskwestie.


Keukenmontage en - renovatie Zwijndrecht
donderdag 17 februari 2022

Keuken plaatsen

Keuken gaan we online bestellen uit Noorwegen. Iemand nodig die hem kan plaatsen en de definitieve maten kan doorgeven. Zie bijgaande afbeelding voor de tekening.


Keukenmontage en - renovatie Maastricht
donderdag 17 februari 2022

Keuken aanpassen

Wij zijn op zoek naar een vakman die onze keuken kan aanpassen. Het gaat om het vervangen van het aanrechtblad, het plaatsen van een inbouw kookplaat, de bestaande kastdeuren vervangen of schilderen, plaatsen van een vaatwasser (als het past) en lange kast vervangen voor een koelkast.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zaterdag 12 februari 2022

Draagbalk plaatsen, vloerverwarming 20m2, raam plaatsen 2m2

Ik wil graag een draagmuur over 4 a 5 meter verwijderen en draagbalk plaatsen. Ook moet er in de garage een nieuwe muur geplaatst worden en ik wil een raam plaatsen in bijkeuken ( +/- 2m2). De muur tussen keuken en bijkeuken verwijderen. Vloerverwarming aanleggen. De vloerverwarming moet gefreesd worden. Het gaat om ongeveer 20m2. Op dit moment liggen er tegels.


Keukenmontage en - renovatie Tiel
vrijdag 11 februari 2022

Elektra verplaatsen volgens installatieschema nieuwe keuken + div andere elektra werkzaamheden

Ik zoek een bedrijf die diverse elektra werkzaamheden kan uitvoeren. * Tbv nieuwe keuken de WCD in de keuken volgens installatieschema verplaatsen * Stopcontacten verplaatsen * Lichtknopje vervangen voor dimmer * Ventilatiebox vervangen * Schakelaar zonnescherm opbouw vervangen voor inbouw * Buis in kalkzandsteen muur frezen voor tv kabels etc Ik kom graag in contact om alles verder toe te lichten.


Keukenmontage en - renovatie Beverwijk
Offertes aanvragen