Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
242 Keuken Montage

Nieuwe keuken

Nieuwe keuken

Is je huidige keuken aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Wist je dat een nieuwe keuken de waarde van je huis verhoogt? Het plaatsen van een nieuwe keuken moet je daarom zien als een investering, die je later terug krijgt als je je huis verkoopt. Daarnaast kan je een nieuwe keuken helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Wil je een nieuwe keuken? Heb je al je droomontwerp in je hoofd? De keukenspecialisten via Casius helpen je om je droomontwerp om te zetten in je echte droomkeuken. Ben je er nog niet helemaal zeker over je ontwerp? Geen probleem, onze keukenspecialisten helpen je gerust met het ontwerpen van je keuken

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken kosten

Je bent eruit: je wil definitief je keuken vernieuwen. Je weet precies wat je mooi vindt en hoe ongeveer je nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Maar met welke kosten moet je rekening houden? 

Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van een nieuwe keuken van veel zaken afhangen. Zoals het formaat van je nieuwe keuken, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de inbouwapparatuur

Om je toch een idee te geven met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Nieuwe keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten keuken plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van een nieuwe keuken bepaald?

De kosten van een nieuwe keuken worden grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de nieuwe keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen. Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet demonteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een nieuwe keuken

maandag 24 januari 2022

Inbouw vaatwasser plaatsen

Ik ben opzoek naar iemand die een vaatwasser kan inbouwen in de keukenblok. Ik zal foto's toevoegen van de keukenblok. Er zal ook een gedeelte verwijderd moeten worden. Graag offertes mailen.


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
dinsdag 18 januari 2022

plaatsen van afzuigkap

het gaat om het verwijderen van de oude kap en het plaatsen van een nieuwe. Afvoer is aanwezig, stopcontact is aanwezig.


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
woensdag 12 januari 2022

Keuken verplaatsen

Wij willen graag de keuken laten verplaatsen. Willen de keuken behouden alleen verplaatsen, elektra en leidingen ook omleggen .


Keukenmontage en - renovatie Vinkeveen
zaterdag 08 januari 2022

Verbouwing keuken

De keuken is 3.6o x 2.40. Op zoek naar een all rounder die kan: - waterleiding verplaatsen - gasleiding verplaatsen - electra leidingen aanpassen - vloer tegelen - muren stukken - eventueel oude keuken demonteren en afvoeren Aanvang klussen zal in de laatste week april zijn. De keuken zelf wordt geplaatst door de leverancier.


Keukenmontage en - renovatie Diemen
vrijdag 07 januari 2022

Keuken plaatsen

Zoek een vakman voor het plaatsen van een nieuwe keuken die ik ga bestellen. Oude keuken slopen is optioneel.


Keukenmontage en - renovatie Almere
woensdag 22 december 2021

Aanrechtblad, gootsteen en kraan vervangen

Ik zoek iemand die ons kapotte aanrechtblad kan vervangen en daarbij meteen een nieuwe gootsteen en kraan kan plaatsen. Het is een L-vormige keuken.


Keukenmontage en - renovatie Emmen
maandag 20 december 2021

elektra/leidingwerk verplaatsen ivm plaatsing keuken

We hebben een nieuwbouwhuis met aansluitingen voor een standaard opstelling keuken en deze moet gematcht worden met onze keukenkeuze. Het gaat vooral om het verplaatsen en uitbreiden van elektra. (let op: bouwtekening van de bouwer is gespiegeld)


Keukenmontage en - renovatie Pijnacker
zaterdag 11 december 2021

Keuken plaatsen

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van een keuken. De nieuwe keuken hebben wij al in bezit. De keuken is 2.70 x 2.10m. De vakman hoeft niks meer te verwijderen uit de huidige situatie.


Keukenmontage en - renovatie Malden
zondag 28 november 2021

Keuken plaatsen

Een ikea keuken plaatsen. Alle kasten en lades staan in elkaar, wand dient nog afgewerkt te worden met gips en tegels. ongeveer 2.5 meter aan keuken aan 2 zijdes. 1 zijde staat grotendeels op wasbak met blad na. Ik schat zelf 2 dagen werk in voor een vakman. Verder hoeft er niks verwijderd te worden.


Keukenmontage en - renovatie Roosendaal
vrijdag 05 november 2021

Vergroten van uitsparing voor inductie kookplaat

Wij willen een inductie kookplaat laten plaatsen, hiervoor moet het gat in het composiet aanrechtblad vergroot worden. Doen jullie dit en wat zijn hiervoor de kosten?


Keukenmontage en - renovatie Heerlen
vrijdag 29 oktober 2021

Keukenblad plaatsen

Ik ben voor een klein keuken van 80 bij 114 cm een blad aan het zoeken. Zitten de denken aan terazzo.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zaterdag 16 oktober 2021

Elektra in keuken verplaatsen.

In onze keuken moet elektra verplaatst worden in een betonnen wand. Uitvoering op 4-8 november i.v.m. stukadoor. De contacten moeten naar een andere plek.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
vrijdag 15 oktober 2021

Keuken verbouwen

Ik wil mijn keuken laten verbouwen. In de huidige keuken wil ik een vaatwasser laten plaatsen. Tevens een nieuw keukenblad (laminaat, zwart) en het laten installeren van een kookplaat. Er zit al een wasmachine en een oven onder het aanrecht en een brede kast van 60cm en een smalle kast van ongeveer 35cm. Deze kasten moeten er eerst uit anders past de vaatwasser er niet onder. De aanschaf van de nieuwe spullen doen wij zelf.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
maandag 27 september 2021

Keuken verplaatsen

Ik wil graag mijn keuken verplaatst hebben, het gaat om dezelfde ruimte. Ook moet hierbij de waterleiding verlegd of aangepast worden. Dit geldt ook voor de elektra want ik wil een eventuele inductie kookplaat aansluiting laten maken.


Keukenmontage en - renovatie Zoetermeer
zondag 26 september 2021

Voorbereiden plaatsen nieuwe keuken

Zoek een vakman voor de volgende werkzaamheden in mijn keuken: Aanleggen/verplaatsen Electra Water en afvoer Demonteren keuken


Keukenmontage en - renovatie Groningen
zaterdag 25 september 2021

Verwijderen oude keuken + voorbereidingswerk plaatsen nieuwe keuken

Zou ik aub een offerte mogen ontvangen voor diverse werkzaamheden aan een keuken. 1. Het betreft het slopen en afvoeren van de keuken(zie foto): L-vorm 300 x 150cm Kunststof werkblad Apparatuur: combimagnetron gasplaat Vaatwasser Koelkast/vriezer Afzuigkap Tegels (3m2) . -Verwijderen gaskraan en afdoppen gasleiding en waterleiding. -Extra werkzaamheden 1 (alleen voor gecertificeerd elektricien) Mocht het nodig zijn kan ik hier ook een aparte offerte voor aanvragen: Uitbreiden stroomvoorziening (Met perilex en (kook)groepen: T.o.v. de huidige keuken komt er in de nieuwe een inductiekookplaat i.p.v. gaskookplaat en één extra combioven Er zijn al 6 wcd aanwezig, 4 daarvan liggen los onder de keuken, sommige leidingen zullen verlengd moeten worden vanwege andere plaats koelkast en ovens. -Dubbele wandcontactdoos met randaarde aanbrengen. Alles hierboven t.b.v. de inbouwapparatuur, zie de bijlage voor specificaties. -Daarnaast aanbrengen drie enkele inbouwwandcontactdozen voor losse apparaten. Deze wandcontactdozen zijn al besteld. Extra werkzaamheden 2 Sausklaar stucwerk wanden opleveren 18m2. Sausen wanden 18m2 met minimaal 2 lagen (verf Sigmapearl Clean Matt, deze schaf ik aan). Materiaal (m.u.v. 3 wcd en verf) te leveren door vakman. Mocht het werk door meer dan 2 partijen worden uitgevoerd dan zullen we de planning op elkaar moeten afstemmen. Het is de zesde verdieping, er zijn twee liften aanwezig. Graag een offerte met de totaalprijs.


Keukenmontage en - renovatie Schiedam
maandag 20 september 2021

Diverse klussen in huis

Traphekje plaatsen, lampje afzuigkap vernieuwen, losse trapleuning vastmaken, vloerbedekking van twee traptreden vervangen, spionnetje weer laten functioneren (batterijen vervangen hielp niet), afstandsbediening voor raam openen weer herstellen (batterijen vernieuwen hielp niet), ventilatoren schoonmaken (drie)


Keukenmontage en - renovatie Uithoorn
zaterdag 18 september 2021

Keuken plaatsen of vervangen

Bestaande rechte keuken van 3.80 breed grotendeels vervangen en uitbreiden, met een ander fornuis en koelkast. Beetje een ingewikkelde plattegrond omdat het een rechte ruimte is voor woonkamer en keuken en er geen leiding is naar een evt kookeiland of het moet via het plafond.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
maandag 13 september 2021

Keuken monteren

Ik zoek een keuken monteur om mijn nieuwe keuken te plaatsen. De oude keuken halen we er zelf uit.


Keukenmontage en - renovatie Spijkenisse
donderdag 02 september 2021

Keuken voorbereidingen treffen

Thanks Robert!! het gaat om 2 groepen bijplaatsen. het aanpassen van wat leiding werk en een vloer aanhelen. ik weet niet of jij dat ook oppakt. al niet laat het me weten. zoek ik daar iemand anders voor


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
dinsdag 31 augustus 2021

Oude keuken weghalen, vloer erin (12m2) en keuken weer terugplaatsen

De oude keuken moet eruit, nieuwe vloer (12m2) erin, oude keuken weer terug en netjes afgewerkt.


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
zondag 08 augustus 2021

Granieten keukenvloer laten leggen 12m2 en evt. aanrechtblad plaatsen

De vloer is 396 x bij 306, hier wil ik een granieten vloer laten storten. Voor het aanrechtblad gaat het om 1 stuk van 60 x 267 en een L vorm van 227 x 50 en 182 x 60


Keukenmontage en - renovatie Voorburg
zaterdag 07 augustus 2021

Gehele keuken vernieuwen (uitbreiden groepenkast)

Graag wil ik mijn keuken vernieuwen en offerte hiervoor voor met de mogelijkheden/advies. Ik wil overstappen op inductie, hiervoor moet ik een extra groep laten plaatsen. De vakman mag de keuken verwijderen. Ook het aanschaffen van de nieuwe keuken wil ik in overleg met hem doen, zo kan ik makkelijker mijn wensen bespreken.


Keukenmontage en - renovatie Groningen
woensdag 04 augustus 2021

Oude afzuigkap verwijderen, nieuwe plaatsen

Ik wil in een inbouwkeuken de oude afzuigkap laten verwijderen (zie foto's). Daarnaast graag, als het mogelijk is, een nieuwe inbouwafzuigkap laten plaatsen en het frontje overzetten. Mocht dit niet mogelijk zijn graag een losse afzuigkap installeren en de oude verwijderen. De nismaat is 60 cm.


Keukenmontage en - renovatie Krimpen aan den IJssel
dinsdag 03 augustus 2021

Keuken verbouwen

De bestaande keuken willen we renoveren. De Nolte kasten voldoen goed, maar we willen wel een nieuwe aanrechtblad met gootsteen en kraan. Ook nieuwe apparatuur als inductieplaat, afzuigkap (met andere afvoerbuis), afwasmachine. Ook in de afwerking willen we kleine zaken veranderen, zoals een andere muurplaat. Stopcontacten lager plaatsen.


Keukenmontage en - renovatie Almere
vrijdag 23 juli 2021

Kookplaat plaatsen + frezen keukenblad + eventueel elektra aanleggen

Ik wil nieuwe inductie kookplaat op mijn bestaande kookeiland zetten maar gat in mijn keukenblad van composiet steen is te klein, daarom wil ik gat groter maken in keukenblad (frezen). Ook wil ik overstappen van gas naar elektrisch, dus het liefst wil ik dat de specialist dit ook voor mij kan doen i.p.v. dat ik nog een elektricien moet laten komen.


Keukenmontage en - renovatie Best
vrijdag 16 juli 2021

Renoveren van de keuken

Wij zoeken een keukenspecialist die onze kleine keuken kan renoveren. Wij willen de fronten wrappen, ruimte creëren voor een grote koelkast (op dit moment is er alleen ruimte voor een kleine koelkast), een nieuw aanrechtblad plaatsen, een nieuwe kraan etc. Graag een adviseur die met ons meedenkt over de maten en mogelijkheden. Zie voor de uitgebreide omschrijving het bijgevoegde document.


Keukenmontage en - renovatie Zwanenburg
zaterdag 10 juli 2021

Keukenblad inmeten en later laten plaatsen

Ik wil mijn aanrechtblad vervangen met een nieuwe spoelbak. Eerst laten inmeten. Werkblad en spoelbak moeten nog aangeschaft worden.


Keukenmontage en - renovatie Hilversum
vrijdag 09 juli 2021

Vergroten gat granieten werkblad.

Ik wil een nieuwe (grotere) kookplaat plaatsen, waarvoor het gat in het granieten werkblad vergroot moet worden.


Keukenmontage en - renovatie Boxtel
donderdag 08 juli 2021

Keuken met gasfornuis

We willen een nieuwe keuken laten installeren. Het zou een L/U-form zijn met 2,15 m x 3,3 m x 1,5. Water leiding en afvoer bestaat an alle twee kanten aan de muur. Wasbak dus flexibel te plaatsen. Boven de lange kant aan de muur een hoge kast. Onder de aanrecht zou een vatwasser + wasmachine + droger plaatsvinden naast de kast. Rechts naast de keuken zal een gasfornuis met oven. Koelkast komt apart Als er een U-form komt zou de korte kant een hoge aanrecht/tafel zijn.


Keukenmontage en - renovatie Maastricht
Offertes aanvragen