Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
242 Keuken Montage

Nieuwe keuken

Is je huidige keuken aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Wist je dat een nieuwe keuken de waarde van je huis verhoogt? Het plaatsen van een nieuwe keuken moet je daarom zien als een investering, die je later terug krijgt als je je huis verkoopt. Daarnaast kan je een nieuwe keuken helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Wil je een nieuwe keuken? Heb je al je droomontwerp in je hoofd? De keukenspecialisten via Casius helpen je om je droomontwerp om te zetten in je echte droomkeuken. Ben je er nog niet helemaal zeker over je ontwerp? Geen probleem, onze keukenspecialisten helpen je gerust met het ontwerpen van je keuken

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken kosten

Je bent eruit: je wil definitief je keuken vernieuwen. Je weet precies wat je mooi vindt en hoe ongeveer je nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Maar met welke kosten moet je rekening houden? 

Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van een nieuwe keuken van veel zaken afhangen. Zoals het formaat van je nieuwe keuken, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de inbouwapparatuur

Om je toch een idee te geven met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Nieuwe keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten keuken plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van een nieuwe keuken bepaald?

De kosten van een nieuwe keuken worden grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de nieuwe keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen. Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet demonteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een nieuwe keuken

vrijdag 22 september 2023

keuken verwijderen /afvoeren /voorbereiden plaatsen nieuwe keuken.

Ik zoek een bedrijf dat mijn huidige keuken verwijdert en afvoert en verder alle leidingen (water en elektra) voorbereidt voor de plaatsing van mijn nieuwe keuken (week 45). Ik heb tekeningen van de nieuwe keuken beschikbaar.


Keukenmontage en - renovatie Tilburg
vrijdag 22 september 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Keukenkastjes zijn door de jaren heen een beetje geel / wit geworden. Ze weer perfect wit maken zou helpen. Ook nieuwe handgreepjes Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Zeewolde
zondag 17 september 2023

IKEA-keuken plaatsen


Keukenmontage en - renovatie Apeldoorn
zaterdag 16 september 2023

IKEA-keuken plaatsen

Wij ontvangen graag een vrijblijvende offerte voor het in elkaar zetten en monteren van onze gekochte Ikea keuken. 2 bovenkastjes waarvan 1 met geïntegreerde afzuigkap. Een werkblad. Een kast met vaatwasser, een kast met oven, een kast met koel- vries combi, een kookplaat en verder nog een carrousel kast en nog twee smalle kasten met lades. Wij wensen de keuken uiterlijk 9 oktober geplaats te hebben. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Bathmen
vrijdag 08 september 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
woensdag 06 september 2023

IKEA-keuken plaatsen

Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een keuken met een eiland


Keukenmontage en - renovatie Zoetermeer
dinsdag 05 september 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

In december wordt onze keuken verbouwd en er wordt een nieuwe keuken geplaatst. Naar verwachting staat de keuken in de tweede week van december en kan er dan ingemeten worden. Is het mogelijk om een datum te reserveren voor het maken en leveren van een werkblad? Wat is de tijd tussen het inmeten en het plaatsen? Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik wil reparatie(s) uit laten voeren of bijvoorbeeld het werkblad vervangen


Keukenmontage en - renovatie Leiden
dinsdag 29 augustus 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Moeten er nog andere werken gebeuren?: afbraak bestaande keuken In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Aalsmeer
vrijdag 25 augustus 2023

Keuken plaatsen of vervangen

De huidige keuken is L-vormig. Open keuken met een muurtje als afscheiding met de woonkamer. Ik wil graag het muurtje laten weghalen en het werkblad dat de voorbereidingszone is, verplaatsen naar de andere muur. Door het wegbreken van de muur moet de vloer in de keuken vervangen worden. Nu ligt er laminaat op. Hetzelfde als in de rest van de woonkamer. Wat betreft de apparatuur: Op dit moment heb ik een vrijstaande koelkast met vriesvak. Ik wil graag inbouw: inbouw oven/magnetron en inbouw koel/vriescombinatie en inbouw vaatwasser. De kookplaat is inductie. Wat betreft kastruimte. Ik wil extra kastruimte in de keuken. Moeten er nog andere werken gebeuren?: afbraak bestaande keuken In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
maandag 21 augustus 2023

Keuken verplaatsen

Ik zoek iemand die op korte termijn een keuken kan verplaatsen naar de woonkamer. De wand is dezelfde als waar de keuken nu zit aan de andere kant. Er is een keukenrapport en tekeningen


Keukenmontage en - renovatie Hillegom
maandag 14 augustus 2023

Keuken plaatsen of vervangen

We are installing a new kitchen and need to create a new connection for an induction plate. For that we need to change the fuse box (We have the old fuse system) create a new group and put the new power outlet.


Keukenmontage en - renovatie Delft
zaterdag 12 augustus 2023

Inductiekookplaat installeren

Ik wil een inductiekookplaat plaatsen in mijn keuken. Deze ligt circa 8 meter van de meterkast. De oude kookplaat op gas moet worden verwijderd. In de meterkast is nog geen rekening gehouden met koken op inductie, alles daarvoor moet nog worden aangelegd. Het oude gasfornuis moet worden verwijderd en inductiekookplaat moet dus worden geïnstalleerd en aanleggen van de electra.


Keukenmontage en - renovatie Nijmegen
maandag 07 augustus 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Vervanging van bestaande keuken Moeten er nog andere werken gebeuren?: In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Amstenrade
woensdag 02 augustus 2023

Keukenblok plaatsen en aansluiten.

goede avond,ik heb een stalen keukenblok die geplaats moet worden en aangesloten moet worden.de oude is er nog niet uit,maar dat is maar een kastje van 1 meter,de rest van de oude keukenblok is al weg.wat gaat dat ongeveer kosten.gr michael.


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
dinsdag 01 augustus 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Moeten er nog andere werken gebeuren?: In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zaterdag 29 juli 2023

IKEA-keuken plaatsen

Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Hengelo
vrijdag 28 juli 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Herten
vrijdag 28 juli 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Utrecht
vrijdag 28 juli 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Wolvega
vrijdag 28 juli 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie IJmuiden
donderdag 27 juli 2023

Boretti gasfornuis ombouwen naar inductie

Ik heb een zes-pits Boretti gasfornuis met een elektrische oven en ik wil dit graag ombouwen naar inductie. Ik las dat het mogelijk is om de plaat te vervangen naar een inductie plaat. Graag ontvang ik een offerte. Inclusief het plaatsen van een groep in de meterkast.


Keukenmontage en - renovatie Hoofddorp
woensdag 26 juli 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

Graag ontvangen wij een offerte voor het maken en plaatsen van een betonnen aanrecht blad van 3640mm x 630mm. In het midden komt een onderbouw spoelbak met kraan. Hier moeten sparingen voor gemaakt worden. Indien jullie ook een zwarte spoelbak van reginox kunnen leveren en plaatsen dan dit graag ook opnemen in de offerte. Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik wil reparatie(s) uit laten voeren of bijvoorbeeld het werkblad vervangen


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
donderdag 20 juli 2023

Keuken verbouwen

We willen een aangrenzende hal afbreken door een niet dragende muur weg te halen. Vervolgens betrekken we die ruimte tot de keuken en willen we een moderne keuken met kookeiland plaatsen. Eenvoudig en grof opgesomd komen we dan op de volgende werkzaamheden: - Niet dragende muur afbreken - Vloer leggen - Oude keuken verwijderen - Nieuwe keuken installeren - Bijkomende werkzaamheden zoals leidingen omleggen etc.


Keukenmontage en - renovatie Vijfhuizen
dinsdag 18 juli 2023

Uitsparing vergroten kookplaat

Uitsparing vergroten 1 kant voor plaatsen van inductie inbouw gaat maar om 1 cm wat eraf moet, maar het blad is steen


Keukenmontage en - renovatie Blijham
zondag 02 juli 2023

Praxis Maya keuken

Ik wil een keukenblok van Praxis model Maya (285 cm) zonder koelkast laten plaatsen De meubels zijn vooraf gemonteerd.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
woensdag 28 juni 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Moeten er nog andere werken gebeuren?: afbraak bestaande keuken In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Oosterhout
maandag 26 juni 2023

keukenafvoer/waterleiding verplaatsen

keukenafvoer/waterleiding verplaatsen


Keukenmontage en - renovatie Zwolle
maandag 19 juni 2023

Plaatsen van een grotere rvs spoelbak in een hardstenen aanrechtblad

Ik wil mijn oude rvs spoelbak vervangen door een grotere in de bestaande hardstenen aanrechtblad. Hiervoor zal het bestaande uitsparing vergroot moeten worden.


Keukenmontage en - renovatie Hilversum
zondag 18 juni 2023

IKEA-keuken plaatsen

Ikea keuken plaatsen met 12 kastjes, 11 laden en 5 electrische apparaten (koel/vries combinatie, inductie, afzuigkap, afwasmachine, oven) Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Zelhem
woensdag 14 juni 2023

Vergroten uitsparing in composiet keukenblad

Ik heb een nieuwe inductie kookplaat en wilde deze graag laten plaatsen. ik kwam er achter dat de uitsparing in het keukenblad nu 86 cm breed is, en dat zou 88 cm moeten worden.


Keukenmontage en - renovatie Drachten
Offertes aanvragen