Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
242 Keuken Montage

Nieuwe keuken

Is je huidige keuken aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Wist je dat een nieuwe keuken de waarde van je huis verhoogt? Het plaatsen van een nieuwe keuken moet je daarom zien als een investering, die je later terug krijgt als je je huis verkoopt. Daarnaast kan je een nieuwe keuken helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Wil je een nieuwe keuken? Heb je al je droomontwerp in je hoofd? De keukenspecialisten via Casius helpen je om je droomontwerp om te zetten in je echte droomkeuken. Ben je er nog niet helemaal zeker over je ontwerp? Geen probleem, onze keukenspecialisten helpen je gerust met het ontwerpen van je keuken

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken kosten

Je bent eruit: je wil definitief je keuken vernieuwen. Je weet precies wat je mooi vindt en hoe ongeveer je nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Maar met welke kosten moet je rekening houden? 

Het is lastig om een gerichte prijs vooraf te geven, omdat de kosten van een nieuwe keuken van veel zaken afhangen. Zoals het formaat van je nieuwe keuken, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de inbouwapparatuur

Om je toch een idee te geven met welke kosten je ongeveer rekening dient te houden, hebben wij een prijzenoverzicht gemaakt. 

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Nieuwe keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Houten keuken plaatsen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen

Offertes aanvragen

Hoe worden de kosten van een nieuwe keuken bepaald?

De kosten van een nieuwe keuken worden grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de nieuwe keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen. Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet demonteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een nieuwe keuken

vrijdag 19 mei 2023

Elektricien nodig ivm plaatsen nieuwe keuken

Wij zijn op zoek naar een elektricien die ons kan helpen vóór week 25 i.v.m. het plaatsen van onze keuken. Het volgende moet gebeuren: Nieuwe groepen aanmaken: Vaatwasser, oven en perilex kabel Aardschakelaar. Bestaande groep verlengen t.b.v. wcd en verlichting. Perilex instalatie: Wandcontactdoos Stroompunt Kabel aanleg Stekker aansluiten Binnen kabel. Wandcontactdoos inbouw 2 voudig Wandcontactdoos opbouw 2 voudig Wandcontactdoos inbouw 1 voudig Kunt u ons helpen? En wat zijn de kosten hiervoor? Wij horen graag van u. Met vriendelijke groet, Cheryl en Bo


Keukenmontage en - renovatie Nieuwerkerk aan den IJssel
woensdag 17 mei 2023

Keukenspecialist gevraagd voor vervangen aanrechtblad, gootsteen en kraan

Wij hebben een nieuwe aanrechtblad, gootsteen en kraan gekocht en ookal in huis staan. Alleen zoeken wij een specialist die het oude aanrechtblad kan verwijderen en het nieuwe aanrechtblad met nieuwe gootsteen en nieuwe kraan kan plaatsen.


Keukenmontage en - renovatie Leiden
woensdag 17 mei 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Indeling aanpassen Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Dordrecht
zondag 14 mei 2023

Keuken plaatsen of vervangen

We hebben een huis gekocht met een verouderde keuken. Deze willen we vervangen door een nieuwe keuken. Muur moet doorgebroken worden om het meer een open keuken te maken. We willen tegen de wand een keuken van 4m en daarvoor een kookeiland van 2m. Moeten er nog andere werken gebeuren?: leidingwerk (elektra, water, gas) In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie De Bilt
vrijdag 12 mei 2023

Krachtgroep plaatsen keuken

Wegens een nieuwe keuken op een nieuwe locatie in de woning zijn er wat nieuwe aansluitingen nodig. Één krachtgroep in de meterkast en vanuit daar meerdere leidingen trekken naar de (nieuwe) keuken. Verder moeten er nog twee stopcontacten komen boven het keukenblad.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
vrijdag 12 mei 2023

Keuken voorbereiding

We krijgen in week 24 een nieuwe keuken (precieze dag nog onbekend). In week 23 wordt de oude gedemonteerd en leidingwerk verplaatst. Precies op 9 juni zouden dan de wanden (boven het werkblad van nieuw te plaatsen keuken) sausklaar gestuct moeten worden , ca 10m2 met 4x hoeklijn. Daar zit nu deels tegelwerk wat met de keuken mee verwijderd wordt. Daarnaast willen we twee kleine wanden (ook ca 10m2)mee laten stuccen waar nu ook nog houten lambrisering zit. De ondergrond is deels oud stucwerk op betonnen muur waarin electra verlegd is (met sleuven/inbouw wcd’s), deels gipsplaat, deels verwijderde tegels die op gipsplaat waren geplaatst, deels gipsplaat waarop lambrisering geplakt was. Deze ondergronden zouden grotendeels eerder dan 9 juni ook nog voorbereid kunnen worden indien dat nodig blijkt (als het niet in 1 dag past). De electra in de betonnen muur wordt echter pas 8 juni aangebracht. Foto is van bestaande situatie met nog de oude keuken. wanden Vierkante meter: 20 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Keukenmontage en - renovatie Pijnacker
donderdag 11 mei 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

Betonblok plaatsen voor een buitenkeuken Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik wil reparatie(s) uit laten voeren of bijvoorbeeld het werkblad vervangen


Keukenmontage en - renovatie Hoofddorp
zondag 07 mei 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Ik wil graag een offerte voor een betonnen aanrechtblad voor onze Ikea keuken. Het gaat om ongeveer 8m2 aanrechtblad. Moeten er nog andere werken gebeuren?: leidingwerk (elektra, water, gas) In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Bellingwolde
dinsdag 02 mei 2023

IKEA-keuken plaatsen

Keukenkastjes zet ik zelf in elkaar. De oude keuken is al weg. De gas, electra en water aansluitingen zitten al op de juiste plaats. De rest door de vakman: strip ophangen waar de keukenkastjes op hangen De wasbak en gaskookplaat in het keukenblad zagen. 2 stukken keukenbladen op elkaar laten aansluiten. Apparatuur vaatwasser, gaskookplaat, wasbak, afzuigkap, kraan, oven en magnetron aansluiten. Losse koelkast. Moeilijkheid: keuken moet aansluiten aan het bestaande tegelwerk, omdat de hele keuken is betegeld. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een rechte keuken


Keukenmontage en - renovatie Wassenaar
maandag 01 mei 2023

IKEA-keuken plaatsen

Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Maastricht
zondag 30 april 2023

IKEA-keuken plaatsen

Monteren van een Metod keuken (268×188), inclusief apparaten (oven, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en vriezer. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/2f9a24b7-8698-4600-a689-42e1f788f382/assets Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Haarlem
vrijdag 28 april 2023

IKEA-keuken plaatsen

We willen graag weten wat het in elkaar zetten en plaatsen van een ikea keuken kost? Het gaat om 9x ladekasten, 1x vaatwaskastje met vaatwasser, 1x prullenbakkastje zonder spoelbak, 1x kruidenkastje. Geen spoelbak montage, geen aanrechtbladmontage, geen oven/magnetron montage, geen fornuis motage en geen bovenkastjes! Het zijn dus enkel de onderkastjes die aan een gestucte muur bevestigd moeten worden. Fijn als de werkzaamheden ergens half mei zouden kunnen beginnen. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een keuken met een eiland


Keukenmontage en - renovatie Eindhoven
zondag 23 april 2023

IKEA-keuken plaatsen

Ikea keuken monteren en installeren Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Leiden
vrijdag 21 april 2023

IKEA-keuken plaatsen

Hij moet geplaatst met alles op de zelfde plek dus geen leidingen verplaatsen. Tegeltjes blijven ook zitten .Ook geen bovenkastjes erbij. Oude keuken moet meegenomen. De keuken op de foto s moet eruit. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/7a485c72-c702-4194-831b-f4330f4665e5/assets Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
donderdag 20 april 2023

Ikea Keuken plaatsen

Ik zoek een installateur voor een Ikea keuken met eiland


Keukenmontage en - renovatie Nijmegen
zondag 16 april 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Moeten er nog andere werken gebeuren?: In welke stijl heb je interesse?: landelijk Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Leidschendam
vrijdag 14 april 2023

IKEA-keuken plaatsen

Installatie van een rechte wand keuken, bestaande uit 2 hoge 60 kasten en daarnaast 3x80 lage kasten. In deze kant zitten: koelvriescombinatie, oven, inductie + afzuiging. Daar tegenover staat een eiland bestaande uit lage kasten 60-80-60 met aan de andere kant ondiepe kasten in dezelfde breedtematen om het eiland te verbreden. Hierin zit de vaatwasser en de quooker. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een keuken met een eiland


Keukenmontage en - renovatie Nijmegen
woensdag 29 maart 2023

Voorbereiden plaatsen keuken in eetkamer (aangrenzend aan huidige keuken)

Ik wil mn keuken verplaatsen naar de eetkamer. De keuken bevindt zich nu in de kamer direct naast de eetkamer, er zit echter wel een dragende muur tussen. Verder zit er tegen die muur een inbouw kast (in een hoek) en een deur naar de gang (zie foto's in bijlage voor situatie). Om de keuken in de eetkamer te moeten plaatsten heb ik een aantal dingen nodig. Leindingwerk: - Een nieuwe afvoer onder de (houten) vloer richting de oude afvoer over ongeveer 1m. Electra: - Nieuwe stopcontacten/aansluitingen voor keukenapparatuur. - Aansluiting om elektrisch te kunnen koken, inclusief nieuwe groep(en) in de meterkast. Overig: - Op dit moment zitten er nog een deur en een inbouwkast op de plek waar de keuken tegen de muur moet komen. Deze zou ik graag laten dichtzetten/weghalen en wegwerken, zodat er een recht kale muur overblijft om de keuken tegen te plaatsen. Zie bijlage voor foto's Er is geen harde deadline, omdat de keuken nog niet besteld is, maar het zou fijn zijn als het in/voor de zomer zou lukken zodat de keuken in het najaar geplaatst kan worden. Ik hoor graag wie mij hierbij kan helpen. Alvast heel erg bedankt.


Keukenmontage en - renovatie Den Haag
maandag 27 maart 2023

Keuken plaatsen of vervangen

Evt. mogelijkheden voor een hangend rek/hangende bar boven het bestaande kookeiland. Ik woon in een loft. Keukenblad huidig 260cm lang. 100cm breed. 20mm dik. Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik zoek een geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Eindhoven
vrijdag 24 maart 2023

Granieten aanrechtblad zagen

Ik wil een nieuwe (vlak) spoelbak in mijn granieten aanrechtblad plaatsen. Hiervoor dient de uitsparing vergroot te worden.


Keukenmontage en - renovatie Helmond
woensdag 22 februari 2023

IKEA-keuken plaatsen

Volledig plaatsen van een L vormige Ikea keuken met onder (7) en bovenkasten (8). Leidingwerk is reeds gelegd. Afmeting keuken 370 x 330. Vaatwasser/dubbele spoelbak/oven/combimagnetron. Keukenblad gaat via externe partij. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een L-vormige keuken


Keukenmontage en - renovatie Bergeyk
maandag 20 februari 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

Wij willen graag een gebroken-wit, ruw betonnen aanrechtblad laten gieten in onze nieuwbouwwoning. Werkzaamheden: - Aanrechtblad gieten, inclusief wandjes naast uiteinden van kasten. U-vormig keukenblad, ongeveer 7 meter lang, bijna 5 vierkante meter in totaal. Twee eind-wandjes: ongeveer 90cm hoog - Plaatsen wasbak, kraan en gasfornuis (indien mogelijk) Wat er al is: - Geplaatste keukenkastjes - Wasbaak, kraan, gasfornuis (nog niet geplaatst) Vragen: - Wat zou dit kosten? - Hoe lang zouden de werkzaamheden duren? - Is er een mogelijkheid het blad te laten coaten? Wat wil je in de keuken laten doen?: Ik wil reparatie(s) uit laten voeren of bijvoorbeeld het werkblad vervangen


Keukenmontage en - renovatie Soest
zondag 19 februari 2023

IKEA-keuken plaatsen

Plaatsen van een IKEA Keuken met eiland. De deurtjes komen bij een andere partij vandaan maar worden geleverd met IKEA boringen. Het blad komt ook van een andere leverancier en wordt door henzelf gemonteerd. Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een keuken met een eiland


Keukenmontage en - renovatie Grave
zaterdag 18 februari 2023

Inductiekookplaat plaatsen, grotere nismaat composiet blad

Inductiekookplaat plaatsen in composiet aanrechtblad. Nismaat iets vergroten. Groep in meterkast aanpassen. Evt In overleg inductiekookplaat leveren.


Keukenmontage en - renovatie Sittard
vrijdag 03 februari 2023

IKEA-keuken plaatsen

1).De keuken is 2 meter lang (vaatwasser, oven en inductiekookplaat, e gootsteen kastje l). Met 2 kasten boven op de muur, en afzuigkap. 2). Aan de andere kant ook 2 meter lang werkblad, en 3 kasten boven op de muur. Images sent by lead: http://api.solvari.nl/system/v2/lead/a159ccc9-e5a9-4f5f-bb96-369e714e7176/assets Welke vorm keuken heb je gekocht?: Een rechte keuken


Keukenmontage en - renovatie Gouda
donderdag 02 februari 2023

IKEA-keuken plaatsen 8m2

Ik heb een nieuwe keuken aangeschaft en ik ben op zoek naar iemand die deze kan plaatsen. Het is een keuken van ongeveer 8m2. Er zullen ook leidingen verlegd moeten worden. Het is een rechte keuken van de IKEA. Daarnaast wil ik ook een vaatwasser aanschaffen.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam Zuidoost
zaterdag 28 januari 2023

Keuken gereedmaken voor plaatsing

De aannemer levert wandcontactdozen inbouw + randaarde ( inclusief garnituur)*.Betreft infreezen van de benodigde leidingen en gatboringen t.b.v de gewenste wandcontactdozen.( inbouw wandcontactdozen met randaarde zijn 2 gatboringen per set.) Dit betreft wandcontactdozen boven het aanrechtblad. *Jung AS serie Spierwit schakelmaterial. De aannemer monteert binnen de keukenruimte 1 keer LED dimmer inbouw ( inclusief garnituur).De dimmer is bestemd voor de door de klant te leveren 3 wandlampen boven het aanrechtblad in de keukenruimte. Betreft infreezen van de benodigde leidingen en gat van de genoemde schakelaars op aangeven van de klant binnen de keukenruimte. De aannemer installeert een nieuwe groep van de meterkast naar de keukenruimte t.b.v. behoefte vraag apparatuur nieuwe keuken.Het betreft gebruik makend van de eventueel bestaande buizen in de wanden en of vloeren of trekken van vaste bekabeling vanuit de keuken door de fundering heen en bij de meterkast weer naar boven brengen van de water/vochtbestendige kabels.De groep wordt in de bestaande en of nieuw te plaatsen groepenkast bijgeplaatst. De aannemer omschrijft in deze module de inductie kookgroep als zijnde 1 groep maar betreft 5 keer 2,5 kwadraat kabel die op 2 automaten word aangesloten in de meterkast. Het betreft een groep t.b.v. de inductie kookplaat/ magnetron/ quooker/wandcontactdozen boven het aanrechtblad in de keukenruimte. De aannemer levert/ installeert een nieuwe groepenkast ( 9-12 groeps 230V/16A, 3 aardlekschakelaars 40 Ma en hoofdschakelaar. 40 Ma) 1 fase.( dus geen aanleg van nieuwe groepen vanuit de keukenruimte of anderszins.De aannemer na plaatsing meterkast een noodzegel plaats Verzorg in eigen beheer het plaatsen een origineel zegel door de energie leverancier.


Keukenmontage en - renovatie Moordrecht
zaterdag 28 januari 2023

Verbouwing keuken

Plaatsen van geheel nieuwe keuken


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
donderdag 26 januari 2023

Kleine werken in de keuken (keukenbladen, kastjes vervangen)

Ik zou graag in het midden van de keuken een aanrechtblad/keukeneilandje willen plaatsen. Daarnaast wil ik ook wat kleine werkzaamheden laten doen, zoals wat kastjes plaatsen. Foto toevoegen is niet lukt. Graag zou ik willen weten of dit mogelijk is binnen jullie expertise. Ik krijg de sleutels in Maart.


Keukenmontage en - renovatie Amsterdam
zaterdag 21 januari 2023

IKEA-keuken plaatsen

Een Ikea keuken moet geplaatst worden met bijhorend keuken apparatuur (combioven, oven, koelkast met vriezer, inductie kookplaat met afzuigkap en vaatwasser) tevens ook wasbak en kraan. De keuken is een wand lang van 3 meter en een keuken eiland.


Keukenmontage en - renovatie Rotterdam
Offertes aanvragen