Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel Schilderen

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Is je gevel toe aan een opknapbeurt? Je buitenmuren schilderen is dé oplossing. De erkende schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine schilderklussen.

Wil je naast je gevel ook je kozijnen schilderen? Misschien ook je buitendeuren? Onze buitenschilders helpen je er graag mee.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Gevel schilderen

De gevel van je woning heeft het zwaar te verduren: van de vrieskou tot storm met harde regen tot weer temperaturen van rond de 30 graden met volle zon. In ruil voor het beschermen van je woning tegen alle soorten weersomstandigheden vraagt je gevel maar één ding: goed onderhoud. Naast dat het schilderen van je gevel een mooie uitstraling geeft aan je woning, heeft het ook een belangrijke beschermende functie. De verf die gebruikt wordt voor het schilderen van gevels is waterdicht en UV-bestendig. Een goede schilderlaag beschermt je gevel dus tegen alle soorten weersomstandigheden. Hiermee verklein je het risico op vervelende vochtproblemen en wordt de levensduur van je gevel verlengd. Je gevel schilderen is een klus dat eens in de 6 à 10 jaar nodig is.

Kosten gevel schilderen

Je gevel, het is het visitekaartje van je woning. Belangrijk dus dat deze goed onderhouden wordt en dat doe je met een nieuwe verflaag. 

Ga je voor het beste resultaat? Schakel dan een erkende schilder in. Een erkende schilder schildert je gevel in een rap tempo tot in de detail perfect. Zo hou je ook nog eens je vakantiedagen over voor leuke activiteiten. Maar welk prijskaartje hangt aan het je buitenmuur verven? 

Woon je in een rijtjeshuis en is je gevel rond de 60 m²? Hou dan rekening met een prijs van tussen de €2.100 en €2.400. Echter hanteert iedere schilder zijn eigen prijs, waardoor de exacte kosten voor je gevel schilderen kunnen afwijken. 

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht voor je gemaakt om je alvast een idee te geven van de kosten van het schilderen van je buitengevel. Deze kosten zijn per m2 en per uur weergegeven. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m² Prijs per uur
Muur €15 - €25 €30 - €45

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Is je gevel geschikt voor een verse schilderlaag?

Iedere gevel is in principe geschikt om geschilderd te worden (dus ook een bakstenen muur verven kan), maar er is één uitzondering: heeft jouw gevel een vochtigheidsgraad van hoger dan 5%? Dan hecht de verf niet goed aan de buitenmuur en is het aan te raden om af te zien van de klus. Het is dus belangrijk om de vochtigheidsgraad van je gevel te meten met een vochtmeter, of laat je adviseren door een erkende schilder. 

Kan je gevel geschilderd worden? Het is dan belangrijk dat je niet klakkeloos met je verfkwast in de weer gaat. Je gevel moet namelijk eerst goed voorbereid worden. Dit betekent: 

Na deze voorbereiding is je gevel gereed voor de eerste verflaag.

Het beste moment om je gevel te laten schilderen

In het huis kan een schilder het hele jaar door aan de slag, maar buiten moet je rekening houden met de weersomstandigheden. 

Het is aan te raden om je gevel te laten schilderen met een minimale buitentemperatuur van 10 graden en een maximum van 25 graden. Laat je je gevel schilderen wanneer het buiten beneden de 7 à 8 graden is? Dan droogt de verf niet. Wanneer het warmer is dan 25 graden, droogt de verf te snel. Meestal kan je een buitenschilder dus het beste inhuren in de periode van half april tot oktober. 

Is het toch winter en is je buitengevel dringend toe aan een nieuwe verflaag? Schakel dan het beste een winterschilder in. Zij beschikken over een speciale verfsoort waarmee je gevel zelfs bij vrieskou nog geschilderd kan worden.

Schilderen: vergunning nodig?

Wil je je gevel in een andere kleur schilderen? Het is dan raadzaam om eerst bij de gemeente na te vragen of je hiervoor een vergunning nodig hebt om achteraf niet voor vervelende situaties te komen staan. Per gemeente verschillen namelijk de regels omtrent vergunningen.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen