Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel Schilderen

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Is je gevel toe aan een opknapbeurt? Je buitenmuren schilderen is dé oplossing. De erkende schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine schilderklussen.

Wil je naast je gevel ook je kozijnen schilderen? Misschien ook je buitendeuren? Onze buitenschilders helpen je er graag mee.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Gevel schilderen

De gevel van je woning heeft het zwaar te verduren: van de vrieskou tot storm met harde regen tot weer temperaturen van rond de 30 graden met volle zon. In ruil voor het beschermen van je woning tegen alle soorten weersomstandigheden vraagt je gevel maar één ding: goed onderhoud. Naast dat het schilderen van je gevel een mooie uitstraling geeft aan je woning, heeft het ook een belangrijke beschermende functie. De verf die gebruikt wordt voor het schilderen van gevels is waterdicht en UV-bestendig. Een goede schilderlaag beschermt je gevel dus tegen alle soorten weersomstandigheden. Hiermee verklein je het risico op vervelende vochtproblemen en wordt de levensduur van je gevel verlengd. Je gevel schilderen is een klus dat eens in de 6 à 10 jaar nodig is.

Kosten gevel schilderen

Je gevel, het is het visitekaartje van je woning. Belangrijk dus dat deze goed onderhouden wordt en dat doe je met een nieuwe verflaag. 

Ga je voor het beste resultaat? Schakel dan een erkende schilder in. Een erkende schilder schildert je gevel in een rap tempo tot in de detail perfect. Zo hou je ook nog eens je vakantiedagen over voor leuke activiteiten. Maar welk prijskaartje hangt aan je buitenmuur verven? 

Woon je in een rijtjeshuis en is je gevel rond de 60 m²? Hou dan rekening met een prijs van tussen de €2.100 en €2.400. Echter hanteert iedere schilder zijn eigen prijs, waardoor de exacte kosten voor je gevel schilderen kunnen afwijken. 

Hieronder hebben wij een prijzenoverzicht voor je gemaakt om je alvast een idee te geven van de kosten van het schilderen van je buitengevel. Deze kosten zijn per m2 en per uur weergegeven. 

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs per m² Prijs per uur
Muur €15 - €25 €30 - €45

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Buitenschilderwerk gevel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Is je gevel geschikt voor een verse schilderlaag?

Iedere gevel is in principe geschikt om geschilderd te worden (dus ook een bakstenen muur verven kan), maar er is één uitzondering: heeft jouw gevel een vochtigheidsgraad van hoger dan 5%? Dan hecht de verf niet goed aan de buitenmuur en is het aan te raden om af te zien van de klus. Het is dus belangrijk om de vochtigheidsgraad van je gevel te meten met een vochtmeter, of laat je adviseren door een erkende schilder. 

Kan je gevel geschilderd worden? Het is dan belangrijk dat je niet klakkeloos met je verfkwast in de weer gaat. Je gevel moet namelijk eerst goed voorbereid worden. Dit betekent: 

Na deze voorbereiding is je gevel gereed voor de eerste verflaag.

Het beste moment om je gevel te laten schilderen

In het huis kan een schilder het hele jaar door aan de slag, maar buiten moet je rekening houden met de weersomstandigheden. 

Het is aan te raden om je gevel te laten schilderen met een minimale buitentemperatuur van 10 graden en een maximum van 25 graden. Laat je je gevel schilderen wanneer het buiten beneden de 7 à 8 graden is? Dan droogt de verf niet. Wanneer het warmer is dan 25 graden, droogt de verf te snel. Meestal kan je een buitenschilder dus het beste inhuren in de periode van half april tot oktober. 

Is het toch winter en is je buitengevel dringend toe aan een nieuwe verflaag? Schakel dan het beste een winterschilder in. Zij beschikken over een speciale verfsoort waarmee je gevel zelfs bij vrieskou nog geschilderd kan worden.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Schilderen: vergunning nodig?

Wil je je gevel in een andere kleur schilderen? Het is dan raadzaam om eerst bij de gemeente na te vragen of je hiervoor een vergunning nodig hebt om achteraf niet voor vervelende situaties te komen staan. Per gemeente verschillen namelijk de regels omtrent vergunningen.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gevel schilderen

donderdag 21 oktober 2021

Vocht in de voorgevel verhelpen

Ik heb vochtplekken in de voorgevel. Ik zoek een vakman die dit voor mij kan verhelpen. Zelf weet niet ik niet wat er precies moet gebeuren, dus het lijkt mij handig als de vakman eerst even langskomt om te kijken.


Behang- en schilderwerk Bergen op Zoom
dinsdag 19 oktober 2021

Buitenschilderwerk aan 2 onder 1 kap woning 95m2

Helft van twee-onder-een-kap is lang geleden wit geschilderd. In 2004 voor het laatst wit overgeschilderd. Willen gevel grijs schilderen. Voorgevel ca. 25m2, zijgevel ca. 65m2, achtergevel ca. 5m2. Totaal ca. 95m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Ellecom
dinsdag 19 oktober 2021

Buitengevel schilderen

Zoek een vakman voor het schilderen van mijn gevel. Woonkamer, 2 slaapkamers, keuken; samen 90 vierkante meter


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 04 oktober 2021

Buitengevels schilderen ~125m2

Ik zoek een vakman voor het schoonmaken en het Schilderen van de buitengevels, het gaat om ongeveer 125m2. De gevels zijn makkelijk bereikbaar.


Behang- en schilderwerk Meijel
vrijdag 17 september 2021

Gevels schilderen ca. 100m2

Ik wil mijn gevels geschilderd hebben. Het gaat om ca. 100m2.


Behang- en schilderwerk Geffen
zaterdag 04 september 2021

Gevel reinigen, impregneren en schilderen (104m2)

Witte gevel reinigen, impregneren en schilderen (104 m2). Klein deel (6m2) pleisterwerk ook bijwerken en een scheur wegwerken. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
vrijdag 27 augustus 2021

Buitengevel keimen 200m2

Ik wil graag mijn buitengevel laten keimen, dit is ongeveer 200m2.


Behang- en schilderwerk Zandvoort
woensdag 25 augustus 2021

De MBI buitengevel van het pand voorzien van schilderwerk

We zoeken een schilder voor het schilderen van onze gevelbekleding. Het zou gaan om ongeveer 120 m2 MBI gevel wat geschilderd moet worden. Max werkhoogte is ongeveer 5-6 meter. Er staat hier een hoogwerker die door de schilder gebruikt kan worden.


Behang- en schilderwerk Bladel
dinsdag 24 augustus 2021

Buitenschilderwerk houten gevelbekleidng

Ik zoek een schilder voor het schilderen van de gevelbekleding aan de achterzijde van de woning. Het gaat om een stuk van ongeveer 600 cm breed en 100 cm hoog. Het is goed bereikbaar vanaf het dak van de schuur. Ik verwacht opschuren en opnieuw schilderen.


Behang- en schilderwerk Almere
Offertes aanvragen