Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Zinken dakgoot

Boeiboord vervangen

Op zoek naar iemand om jouw boeiboord te vervangen? Lees meer over de kosten en informatie. Op deze pagina vind je de beste dakspecialisten voor het vervangen of repareren van je boeiboord.

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Wil je weten wat het kost om ze te laten vervangen of repareren door een specialist in boeiboorden?

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zowel voor het repareren van je boeiboorden, als voor het vervangen van je windveren. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je boeiboorden wilt laten vervangen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een dakdekker in jouw buurt

Wat kost boeiboorden vervangen?

De prijs voor het vervangen van je boeidelen is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze speelt mee, maar ook of het materiaal achteraf nog geschilderd moet worden. De afmeting van boeiboorden speelt ook mee in de totale prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van boeiboorden.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter
Multiplex €60
Red cedar hout €70
Meranti hout €75
Trespa €130 - €210
Keralit €135

De prijzen zijn exclusief de prijs voor het schilderen van de houten materialen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zinken dakgoot

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom boeiboorden vervangen?

Als woningeigenaar sta je er niet altijd bij stil dat de dakrand een essentieel onderdeel is van je woning. De dakrand zit er met een reden: het beschermt je dak en voorkomt dat kou en vocht tussen de dakbedekking en de gevel komt. Is de dakrand kapot? Dan loop je kans op een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste je windveren of boeiboorden op tijd laten vervangen.

Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Boeiboorden zitten vaak op grote hoogte en zonder ervaring kan dat gevaarlijk worden. Ook is het belangrijk dat de nieuwe boeiboorden weer naadloos aansluiten op het dak. Zitten hier afwijkingen in, dan loop je grote kans op een lekkage. Vakmannen hebben hier ruime ervaring in en weten precies hoe ze dit goed moeten doen.

Overzicht van soorten

Wanneer je de boeiboorden wilt vervangen, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen. Hieronder staat een overzicht van soorten materiaal. 

Houten boeiboord

Hout is populair vanwege de authentieke look dat het geeft. Afhankelijk van je eigen budget kan je kiezen tussen een goedkoper soort hout: multiplex, of voor een duurder soort: red cedar.
Kies je voor hout? Onthoud dan dat je het regelmatig moet onderhouden, zoals schilderen. Doe je dit niet, dan krijg je last van houtrot. 

Kunststof boeiboord

Kijk je op tegen onderhoud en wil je onderhoudsvrije boeiboorden? Dan zijn kunststof boeiboorden een voor jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keralit boeiboord of boeiboorden van Trespa. Het materiaal is in aanschaf duurder dan hout, maar onderhoud als schilderen is niet nodig. Ook heeft het materiaal een lange levensduur. 

Zinken windveren

Zinken boeiboorden zijn sterk en gaan lang mee, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover. Zink heeft een unieke uitstraling. Wij raden wel aan om vooraf te bepalen of zinken boeiboorden bij je woning passen. Heb jij een landelijke woning? Voor de uitstraling kan je dan vaak beter kiezen voor een materiaal met een authentieke uitstraling, zoals hout. 
Kies je voor zink? Dan kies je voor een duurzaam materiaal dat lang meegaat, weinig onderhoud vereist en sterk is. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vind een dakdekker in jouw buurt

Recente aanvragen voor boeiboorden

maandag 25 september 2023

Dakgoten plaatsen of vervangen

Zinken bak lekt op de hoeken,waar de regenpijpen naar beneden gaan!boeiboorden staan op de hoeken open,door vocht en rot Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Dakgoten vervangen / herstellen, Zinkwerken Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakgoot en regenpijp Barendrecht
woensdag 20 september 2023

Houten boeiboord vervangen

Aan voorkant en achterkant huis, wil ik graag de boeiboord en dakgoot vervangen door hout. Tevens reparatie dakgoot aan voorkant huis.


Timmerwerk Den Bosch
dinsdag 29 augustus 2023

Dakgoten plaatsen of vervangen

Graag inspectie van met name dakgoten met boeiboord (wit geverfd hout). Betreft 2x ca 5,5 meter (voor en achter) . Zal op zijn minst op 1 plek gerepareerd moeten worden. Voor een idee van het soort boeiboord/dakgoot zie foto van huis vlak naast ons : https://cdn.binqmedia.nl/Woonwijs/2022/12/19/1042944245/0.jpg Doen jullie ook coaten/impregneren van dakgoot, en of pannendak?


Dakgoot en regenpijp Pijnacker
zondag 27 augustus 2023

Buitenschilderwerk

Kozijnen hebben kleine scheur. En boeiboord moet geschilderd en dicht gemaakt worden op de hoek. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk IJsselstein
zaterdag 26 augustus 2023

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk voor beneden en bovenwoning. Dit omvat 2 grote raamkozijnen en 2 voordeuren incl kozijn op begane grond, 2 grote raamkozijnen en een klein raamkozijn en boeiboord met overstek op 1e verdieping aan voorzijde. Aan achterzijde op begaande grond 2x dubbele tuindeuren met bovenlicht, 1 achterdeur met bovenlicht en zijlaan, 1 smalle doucheraam . Op 1e verdieping achterzijde 1 balcondeur met bovenlicht en zijraam en een smalle doucheraam. Op 2e verdieping raamkozijn met vast en draaiend deel en een vast raam. Foto’s van object kunnen evt worden toegezonden. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk Utrecht
maandag 21 augustus 2023

Buitenschilderwerk

Boeiboorden voor en zijgevel. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Houten gevelbekleding


Behang- en schilderwerk Boskoop
Offertes aanvragen