Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakgoot Zink

Boeiboorden

Boeiboorden

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Wil je weten wat het kost om ze te laten vervangen of repareren door een specialist in boeiboorden?

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zowel voor het repareren van je boeiboorden, als voor het vervangen van je windveren. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je boeiboorden wilt laten vervangen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost boeiboorden vervangen?

De prijs voor het vervangen van je boeidelen is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze speelt mee, maar ook of het materiaal achteraf nog geschilderd moet worden. De afmeting van boeiboorden speelt ook mee in de totale prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van boeiboorden.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter
Multiplex €60
Red cedar hout €70
Meranti hout €75
Trespa €130 - €210
Keralit €135

De prijzen zijn exclusief de prijs voor het schilderen van de houten materialen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dakgoot Zink

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom boeiboorden vervangen?

Als woningeigenaar sta je er niet altijd bij stil dat de dakrand een essentieel onderdeel is van je woning. De dakrand zit er met een reden: het beschermt je dak en voorkomt dat kou en vocht tussen de dakbedekking en de gevel komt. Is de dakrand kapot? Dan loop je kans op een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste je windveren of boeiboorden op tijd laten vervangen.

Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Boeiboorden zitten vaak op grote hoogte en zonder ervaring kan dat gevaarlijk worden. Ook is het belangrijk dat de nieuwe boeiboorden weer naadloos aansluiten op het dak. Zitten hier afwijkingen in, dan loop je grote kans op een lekkage op. Vakmannen hebben hier ruime ervaring in en weten precies hoe ze dit goed moeten doen.

Overzicht van soorten

Wanneer je de boeiboorden wilt vervangen, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen. Hieronder staat een overzicht van soorten materiaal. 

 • Houten boeiboord
  Vroeger was hout een populair materiaal voor windveren. Nog steeds kiezen veel mensen voor hout vanwege de authentieke look dat het geeft. Afhankelijk van je eigen budget kan je kiezen tussen een goedkoper soort hout: multiplex, of voor een duurder soort: red cedar.
  Kies je voor hout? Onthoud dan dat je het regelmatig moet onderhouden. Doe je dit niet, dan krijg je last van houtrot. 
 • Kunststof boeiboord
  Kijk je op tegen onderhoud en wil je onderhoudsvrije boeiboorden? Dan zijn kunststof boeiboorden misschien een betere optie voor jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keralit boeiboord of boeiboorden van Trespa. Het materiaal is in aanschaf duurder dan hout, maar onderhoud als schilderen is niet nodig. Spreekt de authentieke uitstraling van hout je heel erg aan? Helaas heeft kunststof dit niet. 
 • Zinken windveren
  Zinken boeiboorden zijn sterk en gaan lang mee, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover.
  Bekijk vooral vooraf goed of zinken boeiboorden bij je woning passen. Heb jij een landelijke woning? Voor de uitstraling kan je dan vaak beter kiezen voor een materiaal met een authentieke uitstraling, zoals hout.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor boeiboorden

donderdag 14 oktober 2021

Renovatie van hellend dak

We zouden graag nieuwe betonpannen (zwart) willen laten plaatsen ook willen we damp remmende folie eronder hebben en de dakgoten en boeiboorden willen we ook vernieuwd hebben.


Dakdekken en dakreparaties Capelle aan den IJssel
dinsdag 12 oktober 2021

Boeiboord van schuur vervangen

Boeiboord schuur vervangen 630 cm hoogte 23cm graag in keralit


Dakdekken en dakreparaties Amersfoort
vrijdag 01 oktober 2021

Vervangen boeiborden en plaatsen klein dakraam

Ik zou graag mijn boeiboorden willen vervangen voor boeiboorden van trespa. Tevens wil ik graag een klein dakraampje geplaatst hebben aan de voorzijde van de woning.


Kozijnen, deuren en dakramen Axel
maandag 27 september 2021

Dakisolatie met folie aanbrengen en nieuwe panlatten 74m2

Het hellende pannendak van 74m2 moet voorzien worden van een zo goed mogelijke isolatie-laag onder de pannen. Aangezien de woning een Gemeentelijk monument is, mogen de dakranden niet zichtbaar verhoogd worden. Door de vrij hoog geplaatste boeiboorden met liggende planken aan de panzijde, is er wel enige ruimte om ongeveer 3cm dikke isolatie te verwerken onder de pannen, als aan de randen, bij de dak-overstekken, wat ' verlagend' naar de rand toegewerkt wordt.


Dakdekken en dakreparaties Zeist
woensdag 22 september 2021

Boeiboorden schilderen

Alle daklijsten die In geel markeerd zijn moeten geschilderd worden. Hoogwerker of steiger is nodzakelijk. Het betreft een 2 onder 1 kap woning.


Klussen Roermond
maandag 20 september 2021

Boeidelen en gevelbekleding vervangen

Bij een tussenwoning de huidige boeiboorden vervangen voor trespa en de en gevelbekleding vervangen voor keralit. Het zal zo'n 15 m2. zijn. Wil je de muren ook laten isoleren?: ja / misschien Welke oppervlakte moet bekleed worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Rotterdam
vrijdag 10 september 2021

Boeiboord vervangen

boeiboorden dakrand vervangen


Gevel- en metselwerk Delft
zaterdag 21 augustus 2021

Bovenraam en boeiboord woning schilderen 10m2

Linker Bovenraam 1e verdieping en boeiboord verf vrij maken en schilderen. Verf reeds aanwezig. De achterzijde is met een ladder en stelling bereikbaar. Het betreft ongeveer 10 m².


Behang- en schilderwerk Dordrecht
zondag 15 augustus 2021

muurplaat vochtproblematiek

De muurplaat is rot rondom de hemelwaterafvoer. Dak is een zadeldak, dus de dakgoot moet ook een nieuwe uitloop naar de verzamelbak hebben. Deze is van lood. Het gaat om het dak van een gedeelde schuur. Verzamelbak en boeiboord is al vervangen.


Dakdekken en dakreparaties Hellevoetsluis
Offertes aanvragen