Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zinken dakgoot

Boeiboorden

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Lees meer over de kosten en informatie. Bij Casius vind je de beste dakspecialist.

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Wil je weten wat het kost om ze te laten vervangen of repareren door een specialist in boeiboorden?

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zowel voor het repareren van je boeiboorden, als voor het vervangen van je windveren. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je boeiboorden wilt laten vervangen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een dakdekker in jouw buurt

Wat kost boeiboorden vervangen?

De prijs voor het vervangen van je boeidelen is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze speelt mee, maar ook of het materiaal achteraf nog geschilderd moet worden. De afmeting van boeiboorden speelt ook mee in de totale prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van boeiboorden.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter
Multiplex €60
Red cedar hout €70
Meranti hout €75
Trespa €130 - €210
Keralit €135

De prijzen zijn exclusief de prijs voor het schilderen van de houten materialen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zinken dakgoot

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom boeiboorden vervangen?

Als woningeigenaar sta je er niet altijd bij stil dat de dakrand een essentieel onderdeel is van je woning. De dakrand zit er met een reden: het beschermt je dak en voorkomt dat kou en vocht tussen de dakbedekking en de gevel komt. Is de dakrand kapot? Dan loop je kans op een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste je windveren of boeiboorden op tijd laten vervangen.

Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Boeiboorden zitten vaak op grote hoogte en zonder ervaring kan dat gevaarlijk worden. Ook is het belangrijk dat de nieuwe boeiboorden weer naadloos aansluiten op het dak. Zitten hier afwijkingen in, dan loop je grote kans op een lekkage. Vakmannen hebben hier ruime ervaring in en weten precies hoe ze dit goed moeten doen.

Overzicht van soorten

Wanneer je de boeiboorden wilt vervangen, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen. Hieronder staat een overzicht van soorten materiaal. 

Houten boeiboord

Hout is populair vanwege de authentieke look dat het geeft. Afhankelijk van je eigen budget kan je kiezen tussen een goedkoper soort hout: multiplex, of voor een duurder soort: red cedar.
Kies je voor hout? Onthoud dan dat je het regelmatig moet onderhouden, zoals schilderen. Doe je dit niet, dan krijg je last van houtrot. 

Kunststof boeiboord

Kijk je op tegen onderhoud en wil je onderhoudsvrije boeiboorden? Dan zijn kunststof boeiboorden een voor jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keralit boeiboord of boeiboorden van Trespa. Het materiaal is in aanschaf duurder dan hout, maar onderhoud als schilderen is niet nodig. Ook heeft het materiaal een lange levensduur. 

Zinken windveren

Zinken boeiboorden zijn sterk en gaan lang mee, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover. Zink heeft een unieke uitstraling. Wij raden wel aan om vooraf te bepalen of zinken boeiboorden bij je woning passen. Heb jij een landelijke woning? Voor de uitstraling kan je dan vaak beter kiezen voor een materiaal met een authentieke uitstraling, zoals hout. 
Kies je voor zink? Dan kies je voor een duurzaam materiaal dat lang meegaat, weinig onderhoud vereist en sterk is. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vind een dakdekker in jouw buurt

Recente aanvragen voor boeiboorden

woensdag 11 mei 2022

Dakkapel met dakraam plaatsen (3m breed)

Ik zoek een vakman voor het maken van een kunststof dakraam en dit te plaatsen in een nieuw te maken dakkapel. Afwerken met keralit wangen en trespa boeiboorden. Ik wil het ongeveer 3m breed hebben. De binnenzijde mag dan sausklaar opgeleverd worden. Graag bespreek ik ook nog even hoe het zit met de vergunning.


Dakkapelbouw Haarlem
woensdag 11 mei 2022

Boeiborden voorzijde vervangen

Wij willen de boeiboorden van de voorkant van ons huis vervangen. Ik heb een foto toegevoegd om een duidelijker beeld te krijgen. Wij willen de oude boeiboorden vervangen voor nieuwe met hout.


Timmerwerk Zevenbergen
vrijdag 06 mei 2022

Boeiboord vervangen

Huidig boeiboord aan zijgevel rijtjeshuis is verrot, huis begin jaren 70 met dakpannen.


Dakdekken en dakreparaties Tilburg
vrijdag 06 mei 2022

Vervangen boeiboorden door kunststof

Wij willen onze boeiboorden laten vervangen door keralyt. Tevens dient de driehoekige plaat boven het raam op de tweede verdieping worden vervangen. Vervanging betreft alleen het woonhuis en niet de garage. Het gaat denk ik om zo'n 30 meter.


Dakdekken en dakreparaties Ede
donderdag 05 mei 2022

Plat dak renoveren (22,5m2)

Wij hebben een plat dak/dakkapel van 9 bij 2,5 meter. Door lekkage zal het dak vervangen moeten worden. De verzekering wilt een offerte hebben voordat het gerepareerd gaat worden. Op het huidige dak ligt Bitumen dat verwijderd moet worden en vervangen voor nieuwe Bitumen of EPDM folie. Er zijn 2 wateruitlopen die tevens vervangen moet worden. De dakbedekking zal weer tegen het bestaande boeiboord moeten worden gemaakt. Zelf denken we dat het boeiboord ook aan vervangen is, echter zal dat verwachten we niet door de verzekering vergoed worden. Zouden jullie voor deze werkzaamheden een offerte kunnen uitbrengen? Dan kunnen wij deze indienden bij de verzekering. Het dakkapel is via een naast gelegen balkon (1ste etage) goed te bereiken en +/- 300cm vanaf het balkon. Wij hebben foto's van het dak, deze kunnen we toesturen.


Dakdekken en dakreparaties Moordrecht
dinsdag 03 mei 2022

Boeiboorden en dakoverstek vervangen ~216m2

Wij zoeken een vakman voor het vervangen van de boeiboorden en het dak overstek door trespa plaatmateriaal. Het gaat om 216m2 ongeveer.


Timmerwerk Capelle aan den IJssel
Offertes aanvragen