Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zinken dakgoot

Boeiboord vervangen

Op zoek naar iemand om jouw boeiboord te vervangen? Lees meer over de kosten en informatie. Op deze pagina vind je de beste dakspecialisten voor het vervangen of repareren van je boeiboord.

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Wil je weten wat het kost om ze te laten vervangen of repareren door een specialist in boeiboorden?

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zowel voor het repareren van je boeiboorden, als voor het vervangen van je windveren. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je boeiboorden wilt laten vervangen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Vind een dakdekker in jouw buurt

Wat kost boeiboorden vervangen?

De prijs voor het vervangen van je boeidelen is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze speelt mee, maar ook of het materiaal achteraf nog geschilderd moet worden. De afmeting van boeiboorden speelt ook mee in de totale prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van boeiboorden.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter
Multiplex €60
Red cedar hout €70
Meranti hout €75
Trespa €130 - €210
Keralit €135

De prijzen zijn exclusief de prijs voor het schilderen van de houten materialen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Zinken dakgoot

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Waarom boeiboorden vervangen?

Als woningeigenaar sta je er niet altijd bij stil dat de dakrand een essentieel onderdeel is van je woning. De dakrand zit er met een reden: het beschermt je dak en voorkomt dat kou en vocht tussen de dakbedekking en de gevel komt. Is de dakrand kapot? Dan loop je kans op een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste je windveren of boeiboorden op tijd laten vervangen.

Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Boeiboorden zitten vaak op grote hoogte en zonder ervaring kan dat gevaarlijk worden. Ook is het belangrijk dat de nieuwe boeiboorden weer naadloos aansluiten op het dak. Zitten hier afwijkingen in, dan loop je grote kans op een lekkage. Vakmannen hebben hier ruime ervaring in en weten precies hoe ze dit goed moeten doen.

Overzicht van soorten

Wanneer je de boeiboorden wilt vervangen, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen. Hieronder staat een overzicht van soorten materiaal. 

Houten boeiboord

Hout is populair vanwege de authentieke look dat het geeft. Afhankelijk van je eigen budget kan je kiezen tussen een goedkoper soort hout: multiplex, of voor een duurder soort: red cedar.
Kies je voor hout? Onthoud dan dat je het regelmatig moet onderhouden, zoals schilderen. Doe je dit niet, dan krijg je last van houtrot. 

Kunststof boeiboord

Kijk je op tegen onderhoud en wil je onderhoudsvrije boeiboorden? Dan zijn kunststof boeiboorden een voor jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keralit boeiboord of boeiboorden van Trespa. Het materiaal is in aanschaf duurder dan hout, maar onderhoud als schilderen is niet nodig. Ook heeft het materiaal een lange levensduur. 

Zinken windveren

Zinken boeiboorden zijn sterk en gaan lang mee, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover. Zink heeft een unieke uitstraling. Wij raden wel aan om vooraf te bepalen of zinken boeiboorden bij je woning passen. Heb jij een landelijke woning? Voor de uitstraling kan je dan vaak beter kiezen voor een materiaal met een authentieke uitstraling, zoals hout. 
Kies je voor zink? Dan kies je voor een duurzaam materiaal dat lang meegaat, weinig onderhoud vereist en sterk is. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Vind een dakdekker in jouw buurt

Recente aanvragen voor boeiboorden

maandag 23 januari 2023

Boeiboord reparatie

Deels losgekomen en afgebroken aan 1 zijde van het huis. Dat dient deels of geheel vernieuwd te worden


Dakdekken en dakreparaties Budel-Schoot
dinsdag 17 januari 2023

Buitenschilderwerk (gevels, kozijnen en boeiboorden)

Voor- en achterkant huis (muren), kozijnen, boeiboord laten schilderen.


Behang- en schilderwerk Helden
maandag 16 januari 2023

Boeiboorden en windveer vervangen

Ik wil mijn boeiboorden (voor- en achterkant) en windveer laten vervangen door kunststof


Dakdekken en dakreparaties Papendrecht
vrijdag 13 januari 2023

Lekkage in de uitbouw. Vermoedelijk door houtrot boeiboord.

We zijn op zoek naar een specialist die de oorzaak van de lekkage kan opsporen en indien nodig het boeiboord kan vervangen.


Klussen Gouda
woensdag 11 januari 2023

8m boeiboord vervangen door trespa

Ik zoek een vakman die mijn boeiboorden kan vervangen. Dit is ongeveer 8m. Er zit nu hout op en dat wil ik nu van trespa hebben.


Timmerwerk Rotterdam
dinsdag 27 december 2022

Schuurdak(plat) vervangen + isoleren

Schuurdak van ca 3 bij 6,5m is aan vervanging toe. Nu grind met daaronder bitumen dakbedekking. Een afvoer in hoek dakvlak. Onderconstructie mes en groef delen op houten balklaag. Dit dak vervangen met liefst enige isolatie op houten dak en dan epdm erover. Nu alu daktrim en mastiekschroot rondom. Wellicht boeiboord oid noodzakelijk door hogere constructie. Rondom spouwmuur spouw ca 3cm.


Dakdekken en dakreparaties Middelburg
Offertes aanvragen