Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
klimop

Hedera schutting

Hedera schutting

Niet iedereen heeft helaas een bostuin, vol bomen en groen. Maar een schutting met klimop kan toch een compromis zijn om een beetje het gevoel te krijgen van veel groen. Het voordeel is dat Hedera (klimop) het gehele jaar groen blijft en niemand dus je tuin van buitenaf in kan kijken. 

De hoveniers bij Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een hek met klimop. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een klimop schutting plaatsen, maar ook bij tuinonderhoud, of het aanleggen van je terras

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een betongaas schutting met klimop wil laten plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kant-en-klare schutting klimop

Wil je graag een schutting waar de klimop al volop overheen gegroeid is? Dan kan je kiezen om kant en klare panelen te kopen die al begroeit zijn met klimop. De gaaspanelen zijn van normaal formaat en de planten staan in een bak. De planten kan je op deze manier zo in de grond zetten zonder de planten zelf te laten groeien.

Klimop zelf laten groeien

Heb je groene vingers en vind je het leuk om de kleine klimopplantjes te zien uitgroeien tot een mooi vol begroeide schutting? Dan kan je de gazenhekwerkpanelen kopen en losse klimopplanten. De planten geleid je dan omhoog via het gaaswerk en de planten doen de rest. Zolang de planten genoeg water krijgen en ze goed door het gaas heet geleid worden, heb je met één seizoen vaak al een goed begroeide schutting. Deze optie is voordeliger dan de kant en klare optie hierboven.

Kosten klimop schutting

Om een beeld te geven van de gemiddelde kosten, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Voor dit overzicht hebben we de eenvoudigste soort klimop genomen in enkel donkergroen. De palen en hekwerken in het overzicht zijn bijpassend bij dit soort klimop. 

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Eenheid waarmee prijs wordt berekend Prijs per eenheid
Losse Hedera Hiberica Per plant van 30 – 50 cm hoog €1,20
Per plant van 100—125 cm hoog €3
Per plant van 100-225 cm hoog €9
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in kluit Per paneel van 120 bij 180 cm €120
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in bak Per paneel van 180 bij 180 cm €190
Gaaspaneel Per paneel van 180 bij 180 cm Vanaf €30
Palen voor bevestiging gaaspanelen Per paal van 275 cm Vanaf €15

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Samenstelling prijskaartje van een klimop schutting

De prijs voor de klimop is van meerderen factoren afhankelijk. Hier kan je zelf invloed op uitoefenen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste opties beschreven. 

  • Keuze 1: Vormen de panelen een afscheiding tussen het huis en de openbare weg?
    Wij kunnen ons dan voorstellen dat je liever een kant en klare erfafscheiding van gaas met klimop hebt. De kweker heeft de planten dan al één tot twee jaar laten groeien. Dit zie je alleen wel terug in de prijs. De prijs kan al gauw drie keer zoveel zijn dan gaaspanelen met losse klimopplanten. 
  • Keuze 2: Vormen de panelen geen afscheiding tussen het huis en de openbare weg? Komen de panelen tussen jou en de buren in te staan? Dan is het qua kosten het beste om losse panelen met klimopplanten te kopen. 
  • Keuze 3: Hoe groot moet de klimop zijn?
    Als je helemaal onderaan wil beginnen met kleine plantjes, dan is de goedkoopste variant van 30 a 50 cm een optie. Deze planten kosten gemiddeld €1,25 per stuk. Het nadeel is dat je vrij lang moet wachten totdat deze planten enigszins een schutting vormen. Schaf je planten aan van 200 cm tot 225 cm dan weet je vrijwel zeker dat je een heel end komt met 4 tot 5 planten. Per plant kost het gemiddeld €9.
  • Keuze 4: Welke soort klimop koop je? Er zijn meerdere soorten klimop. Hierboven gingen we uit van de normale klimop, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld besjes krijgen. Een soort is de Hedera Helix Aborescens. De besjes geven een decoratief effect aan de schutting. Voor gemiddeld €5 per plant kun je deze aanschaffen. De planten zijn dan 50 cm lang.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen