Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Hedera schutting plaatsen

Hedera schutting laten plaatsen kosten

Een Hedera schutting laten plaatsen? Vind hier alle prijsinformatie en ontvang gratis offertes van de beste hoveniers.

Offerte hedera schutting laten plaatsen aanvragen

Niet iedereen heeft helaas een bostuin, vol bomen en groen. Maar een schutting met klimop kan toch een compromis zijn om een beetje het gevoel te krijgen van veel groen. Het voordeel is dat Hedera (klimop) het gehele jaar groen blijft en niemand dus je tuin van buitenaf in kan kijken. 

De hoveniers bij Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een hek met klimop. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een klimop schutting plaatsen, maar ook bij tuinonderhoud, of het aanleggen van je terras

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kant-en-klare klimop

Wil je graag een schutting waar de klimop al volop overheen gegroeid is? Dan kan je kiezen om kant en klare panelen te kopen die al begroeid zijn met klimop. De gaaspanelen zijn van normaal formaat en de planten staan in een bak. De planten kan je op deze manier zo in de grond zetten zonder de planten zelf te laten groeien.

Klimop zelf laten groeien

Heb je groene vingers en vind je het leuk om de kleine klimopplantjes te zien uitgroeien tot een mooie vol begroeide schutting? Dan kan je gazenhekwerkpanelen kopen en losse klimopplanten. De planten geleid je dan omhoog via het gaaswerk en de planten doen de rest. Zolang de planten genoeg water krijgen en ze goed door het gaas heet geleid worden, heb je met één seizoen vaak al een goed begroeide schutting. Deze optie is voordeliger dan de kant en klare optie hierboven.

Hedera schutting kosten

Om een beeld te geven van de gemiddelde kosten, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Voor dit overzicht hebben we de eenvoudigste soort klimop genomen in enkel donkergroen. De palen en hekwerken in het overzicht zijn bijpassend bij dit soort klimop. 

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Eenheid waarmee prijs wordt berekend Prijs per eenheid
Losse Hedera Hiberica Per plant van 30 – 50 cm hoog €1,20
Per plant van 100—125 cm hoog €3
Per plant van 100-225 cm hoog €9
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in kluit Per paneel van 120 bij 180 cm €120
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in bak Per paneel van 180 bij 180 cm €190
Gaaspaneel Per paneel van 180 bij 180 cm Vanaf €30
Palen voor bevestiging gaaspanelen Per paal van 275 cm Vanaf €15

Prijsopbouw klimop

De prijs voor de klimop is van meerderen factoren afhankelijk. Hier kan je zelf invloed op uitoefenen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste opties beschreven. 

  • Keuze 1: Vormen de panelen een afscheiding tussen het huis en de openbare weg?
    Wij kunnen ons dan voorstellen dat je liever een kant en klare erfafscheiding van gaas met klimop hebt. De kweker heeft de planten dan al één tot twee jaar laten groeien. Dit zie je alleen wel terug in de prijs. De prijs kan al gauw drie keer zoveel zijn dan gaaspanelen met losse klimopplanten. 
  • Keuze 2: Vormen de panelen geen afscheiding tussen het huis en de openbare weg? Komen de panelen tussen jou en de buren in te staan? Dan is het qua kosten het beste om losse panelen met klimopplanten te kopen. 
  • Keuze 3: Hoe groot moet de klimop zijn?
    Als je helemaal onderaan wil beginnen met kleine plantjes, dan is de goedkoopste variant van 30 a 50 cm een optie. Deze planten kosten gemiddeld €1,25 per stuk. Het nadeel is dat je vrij lang moet wachten totdat deze planten enigszins een schutting vormen. Schaf je planten aan van 200 cm tot 225 cm dan weet je vrijwel zeker dat je een heel end komt met 4 tot 5 planten. Per plant kost het gemiddeld €9.
  • Keuze 4: Welke soort klimop koop je? Er zijn meerdere soorten klimop. Hierboven gingen we uit van de normale klimop, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld besjes krijgen. Een soort is de Hedera Helix Aborescens. De besjes geven een decoratief effect aan de schutting. Voor gemiddeld €5 per plant kun je deze aanschaffen. De planten zijn dan 50 cm lang.

Offerte hedera schutting laten plaatsen in jouw buurt

Recente aanvragen voor laten plaatsen hedera schutting

maandag 05 december 2022

Hedera schutting inclusief zwarte poort plaatsen

Zoek een vakman die een hedera schutting + een poort kan plaatsen, dit betreft: Totaal circa 28 meter Zijde 1: 1132 Zijde 2: 1100 Zijde 3: 593 inclusief zwarte poort. De aanschaf van al materiaal door de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Pannerden
zaterdag 09 juli 2022

Rabat schutting en hedera 6m plaatsen

We willen graag een zwart Rabat schutting van 4 meter met planken van 4 meter en een hoogte van 1.80 meter. Vervolgens een reeds volgroeide hedera over 6 meter van 2m hoog.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 19 juni 2022

Hedera schutting plaatsen ~10,9m

In het eerste kwartaal van 2023 wordt onze nieuwbouwwoning opgeleverd in Teteringen (rijwoning). Graag zouden we een offerte willen voor een hederaschutting. Het liefste willen we dit ook met de buren doen. De lengte van de tuin is circa 10,9 meter. Aan het einde van de tuin wordt al in de breedte een hederaschutting geplaatst. Wij zouden graag de kosten inzichtelijk willen. Zowel laag als hogere gegroeid. D


Tuinaanleg en tuinonderhoud Teteringen
vrijdag 06 mei 2022

18 meter gaaspanelen plaatsen voor hedera schutting

Plaatsen van 18meter gaaspanelen om zelf hedera tegenaan te laten groeien. Er zitten 2 hoeken van 90 graden in. Daarnaast moet er een douglas poort komen van 100cm breed.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Culemborg
donderdag 14 april 2022

Hedera schutting plaatsen (50m)

Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor het leveren en plaatsen van 50 m. Een schutting 180 cm hoog die is voorzien van een Hedera en 1 Douglas poort met hang en sluitwerk in het zwart. Er hoeft verder niks verwijderd te worden, dit wordt al geregeld. De schutting heeft 2x een een kleine hoek erin zitten. Verder is het bijna alleen maar rechttoe. De ondergrond zal volledig vlak en schoon zijn (dit wordt gedaan door een grondverft bedrijf). Graag ontvang ik een prijs en levertijd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Meppel
vrijdag 18 februari 2022

Schutting met hedera 16 meter lang 1,80 hoog

Goedenavond, als erfafscheiding tussen onze tuin en die van de buren (het betreft nieuwbouw) zijn wij op zoek naar een schutting (panelen) met hedera. Het hoeven niet perse kant en klare panelen te zijn, maar gezien gebrek aan groene vingers willen we er niet teveel onderhoud aan hebben of energie in hoeven te steken. Uiteindelijk willen we een hoogte van ongeveer 180 cm bereiken. De erfafscheiding is ongeveer 16 meter lang. Graag ontvang ik een offerte op basis van bovenstaande en uitgaande van een standaard groene hedera.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Enschede

Offerte hedera schutting laten plaatsen aanvragen

Offertes aanvragen