Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
klimop

Hedera schutting

Hedera schutting

Niet iedereen heeft helaas een bostuin, vol bomen en groen. Maar een schutting met klimop kan toch een compromis zijn om een beetje het gevoel te krijgen van veel groen. Het voordeel is dat Hedera (klimop) het gehele jaar groen blijft en niemand dus je tuin van buitenaf in kan kijken. 

De hoveniers bij Casius staan voor je klaar om je te helpen bij het plaatsen van een hek met klimop. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij een klimop schutting plaatsen, maar ook bij tuinonderhoud, of het aanleggen van je terras

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een betongaas schutting met klimop wil laten plaatsen? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kant-en-klare klimop

Wil je graag een schutting waar de klimop al volop overheen gegroeid is? Dan kan je kiezen om kant en klare panelen te kopen die al begroeid zijn met klimop. De gaaspanelen zijn van normaal formaat en de planten staan in een bak. De planten kan je op deze manier zo in de grond zetten zonder de planten zelf te laten groeien.

Klimop zelf laten groeien

Heb je groene vingers en vind je het leuk om de kleine klimopplantjes te zien uitgroeien tot een mooie vol begroeide schutting? Dan kan je gazenhekwerkpanelen kopen en losse klimopplanten. De planten geleid je dan omhoog via het gaaswerk en de planten doen de rest. Zolang de planten genoeg water krijgen en ze goed door het gaas heet geleid worden, heb je met één seizoen vaak al een goed begroeide schutting. Deze optie is voordeliger dan de kant en klare optie hierboven.

Kosten klimop schutting

Om een beeld te geven van de gemiddelde kosten, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Voor dit overzicht hebben we de eenvoudigste soort klimop genomen in enkel donkergroen. De palen en hekwerken in het overzicht zijn bijpassend bij dit soort klimop. 

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Eenheid waarmee prijs wordt berekend Prijs per eenheid
Losse Hedera Hiberica Per plant van 30 – 50 cm hoog €1,20
Per plant van 100—125 cm hoog €3
Per plant van 100-225 cm hoog €9
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in kluit Per paneel van 120 bij 180 cm €120
Begroeid paneel met Hedera Hiberica in bak Per paneel van 180 bij 180 cm €190
Gaaspaneel Per paneel van 180 bij 180 cm Vanaf €30
Palen voor bevestiging gaaspanelen Per paal van 275 cm Vanaf €15

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Klimop Verwijderen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Samenstelling prijskaartje van een klimop schutting

De prijs voor de klimop is van meerderen factoren afhankelijk. Hier kan je zelf invloed op uitoefenen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste opties beschreven. 

 • Keuze 1: Vormen de panelen een afscheiding tussen het huis en de openbare weg?
  Wij kunnen ons dan voorstellen dat je liever een kant en klare erfafscheiding van gaas met klimop hebt. De kweker heeft de planten dan al één tot twee jaar laten groeien. Dit zie je alleen wel terug in de prijs. De prijs kan al gauw drie keer zoveel zijn dan gaaspanelen met losse klimopplanten. 
 • Keuze 2: Vormen de panelen geen afscheiding tussen het huis en de openbare weg? Komen de panelen tussen jou en de buren in te staan? Dan is het qua kosten het beste om losse panelen met klimopplanten te kopen. 
 • Keuze 3: Hoe groot moet de klimop zijn?
  Als je helemaal onderaan wil beginnen met kleine plantjes, dan is de goedkoopste variant van 30 a 50 cm een optie. Deze planten kosten gemiddeld €1,25 per stuk. Het nadeel is dat je vrij lang moet wachten totdat deze planten enigszins een schutting vormen. Schaf je planten aan van 200 cm tot 225 cm dan weet je vrijwel zeker dat je een heel end komt met 4 tot 5 planten. Per plant kost het gemiddeld €9.
 • Keuze 4: Welke soort klimop koop je? Er zijn meerdere soorten klimop. Hierboven gingen we uit van de normale klimop, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld besjes krijgen. Een soort is de Hedera Helix Aborescens. De besjes geven een decoratief effect aan de schutting. Voor gemiddeld €5 per plant kun je deze aanschaffen. De planten zijn dan 50 cm lang.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een hedera schutting

woensdag 24 november 2021

Vervangen schutting door bouwstaalmat incl hedera en 3 leibomen plaatsen

Mijn aanvraag betreft het afvoeren oude houten schutting, plaatsen bouwstaalmat en hedera hibernicus + 3 leibomen. Ook een poort in stalen schutting plaatsen. De breedte van de tuin is ca. 10m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
dinsdag 26 oktober 2021

Schutting delen plaatsen

Ik zou graag een offerte ontvangen van bankirai en padouk (of ander gardhout) waarbij de delen in elkaar geschoven kunnen worden tot 1m hoogte (het gaat om de voortuin). Hierbij willen we om en om een deel hout en een deel gaas waar een hedera tussen geplaatst kan worden. Gaat over een lengte van +/-6.5m (en wellicht een deel +/- 5.5m dit is nog niet zeker) Bij voorkeur ontvangen we een offerte incl. plaatsen en een offerte als we het zelf zouden doen. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: minder dan 10 meter In welke houten afsluiting(en) heb je interesse?: tuinschermen of plankenwand in hardhout / tropisch hout Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zwartewaal
vrijdag 09 juli 2021

Meerdere klussen in de tuin

Mijn aanvraag betreft het plaatsen ongeveer 15m kant en klare hedera 2m schutting, watervoorziening hiervoor, waterkraan buiten plaatsen, schapenhek, Rozenboog, trampoline in vlonder aanbrengen, tuinhek maken en plaatsen, beplanting in potten. Aanvang werkzaamheden zsm. Het betreft een zo onderhoudsvrij mogelijke tuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 12 maart 2021

Plaatsen van schuttingen 8 woningen

Geachte heer, mevrouw, In mei/juni 2021 wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Namens ons rijtje, 8 nieuwbouwwoningen, wil ik een prijsopgave opvragen voor een tuinafscheiding. Wij willen schuttingdelen van Douglas hout, 21 planks, met betonnen palen met platte kop, mortel gestort. Wij willen verticale schuttingdelen, met een dunne betonnen onderrand. Anderen wensen ook een deel gaas tot aan de grond. De tuinen moeten worden afgesloten met schuttingdelen en poorten. De maten van de poorten staan hieronder aangegeven. Enkele bouwnummers wensen een verbrede poort. De tuinschermen willen we laten monteren in juni/juli. Wij zijn benieuwd naar een prijsopgave inclusief montage en alle toebehoren, zoals rvs-deurbeslag. Per bouwnummer (nummer 36 t/m 43) heb ik aangeven wat onze wensen zijn. Ik heb aangeven wat aan beide tuinzijden gewenst is. Uiteraard wordt het bedrag tussen de bouwnummers gedeeld. Maatvoering per bouwnummer: 1) bouwnummer 36 (hoekwoning) Aan de vrije zijde wordt door de bouw hedera geplaatst. Daar hoeft geen schutting te komen. Aan de andere zijde (tussen bouwnummer 36 en 37) is het 6,03 meter lang (tussen uitbouw en schuur). Daar moet komen: één schuttingdeel aan de uitbouw, aansluitend gaas tot aan de grond, wat begroeid gaat worden met groen. Voor het gaas willen de bewoners zelf heidematten plaatsen. Wat kost het voor dit stuk? Kan dit opgenomen worden in de offerte? Achterin de tuin (de ingang van de tuin, naast de schuur) is het 3,78 meter lang. Dit moet afgesloten worden met een schuttingdeel, met betonpalen, en een deur van 90 cm. 2) bouwnummer 37 (tussenwoning) Tussen bouwnummer 36 en 37 is het 6,03 cm lang (tussen uitbouw en schuur). Daar moet komen: één schuttingdeel, aansluitend gaas tot aan de grond, wat begroeid gaat worden met groen. Voor het gaas willen de bewoners zelf heidematten plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Vlaardingen
vrijdag 26 februari 2021

Gaasschutting plaatsen met klimop (4 meter lang)

Voor een kleine tuin wil ik graag een schutting van betongaas laten plaatsen van in totaal 3,98 meter, inclusief een houten poort en inclusief hedera om er tegen aan te laten klimmen. Misschien willen de buren ook mee doen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 21 september 2020

Betongaas schutting met palen plaatsen

Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor het onderstaande. Ongeveer 31 strekkende meter gaasschermen met hout voor hedera, 150cm hoog (7m links, 14m voor en 10m rechts). Liefst inclusief plaatsen hedera. Wat is de levertijd?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Blaricum
donderdag 10 september 2020

Hedera schutting plaatsen

Graag willen wij de oude schutting laten vervangen door een nieuwe groene schutting. Ik begreep dat er kant-en-klare hedera klimop schuttingen bestaan. Het gaat maar om 2 schuttingdelen, zie foto. Het gaat om de 2 delen die tegen de schuur aan staan.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 05 augustus 2020

Schutting plaatsen

We wonen in een twee-onder-één-kap huis met gedeelde oprit. Vanaf de garage willen we een erfafscheiding tussen de twee percelen. Hierbij willen we een combinatie van douglas-houten schermen in combinatie met gaas-scherm waar we hedera tegenaan laten groeien. Graag krijgen we advies over de beste verdeling. De locatie is prima bereikbaar. Graag hoor ik van u wat hiervan de kosten zijn en wanneer u de mogelijkheid heeft om de schutting te plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Oosterhout
zaterdag 04 juli 2020

Een schutting en bestrating aanleggen

Ik zoek een specialist voor het bestraten van onze achtertuin. Dit is 52 m2 en graag met 60x60 tegels. De oude bestrating moet er eerst uit gehaald worden. Onze metalen schutting ontdoen van Hedera planten zodat er een houten schutting tegen het metalen frame gemonteerd kan worden. Het monteren van een houten schutting tegen het metalen frame. Dit betreft 5 meter schutting. Ook een kleine vlonder verwijderen en een pad voor de woning aanleggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hoofddorp
Offertes aanvragen