Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel Impregneren

Gevel impregneren

Wil je de levensduur van je gevel verlengen en tegelijkertijd je isolatiewaarde verhogen zonder isolatie aan te brengen? Je gevel impregneren biedt veel voordelen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de kosten.

Heb je last van doorslaand vocht in je woning of een verontreinigde gevel? Wil je de levensduur van je gevel verlengen? Dan kan het helpen om je gevel te impregneren. Als je de gevel impregneert spuit je een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur. De muur impregneren beschermt je gevel onder anderen tegen vorst, zure regen of schimmel.
Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je gevel, want er gaat minder warmte verloren.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het impregneren, ze kunnen je ook helpen bij het eerst reinigen van je buitengevel of het renoveren van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw buitenmuur wil impregneren? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost gevelimpregnatie?

Een gevel die al is aangetast moet eerst gereinigd worden. Alleen dan krijg je het optimale effect met impregneren. Als dit het geval is kan je rekening houden met €6 tot €15 per m². Heb je een nieuwbouwwoning? Dan zal reinigen niet nodig zijn. De onderstaande prijzen geven je een beeld van wat het ongeveer kost om je gevel te laten impregneren. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een oppervlakte van 100 m².

Let op: de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Impregneren €950
Reinigen en impregneren €1.950
Voegen, reinigen en impregneren €3.450

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Impregneren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en de wensen die je hebt, kost het meer of minder. Hieronder hebben we de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Reiniging uitvoeren

Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, beoordeelt de vakman of de gevel gereinigd moet worden. Zaken als mos en graffiti zorgen ervoor dat het impregneermiddel niet volledig kan doordringen in de gevel. Je zult je gevel dan eerst moeten laten reinigen, maar reken wel met extra kosten. Met de vakman kun je bespreken of reinigen van de gevel nodig is of niet.

Vervangen van voegwerk     

Het herstellen van het voegwerk van de gevel is nodig wanneer er scheuren of barsten zijn ontstaan. Als je dit niet doet, dan kan je vochtoverlast krijgen en dat geeft nog meer schade aan je gevel. Zeker vorst kan voor schade aan je gevel zorgen.

In veel gevallen kan je plaatselijk de voegen vervangen en herstellen. De oude voegen worden er zo diep mogelijk uitgeslepen of uitgehakt, zonder het metselwerk te beschadigen. Daarna wordt de gevel gereinigd om alle achtergebleven resten stof, vuil en voegresten te verwijderen. Vervolgens wordt het aangesmeerd met voegmortel.

Je hebt verschillende voegtechnieken waarmee je ongeveer 12 soorten voegen kunt creëren. Er zijn bijvoorbeeld verdiepte voegen, platte voegen, uitspringende voegen, gekamd of vol. De platte dichtgestreken voeg, is de meest voorkomende techniek en het makkelijkst aan te brengen. 

Het type ondergrond 

De manier waarop je gevel gereinigd kan worden, heeft te maken met de gevelbekleding of wel de ondergrond die er is, maar ook met de ernst van de vervuiling. Zandstralen bijvoorbeeld, is een zeer efficiënte reinigingsmethode, maar het kan niet zomaar bij elke gevelbekleding worden toegepast.

Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden per gevel en per soort aanslag dat verwijdert moet worden. Heb je lichte vervuiling? Dan is stoom reinigen waarschijnlijk genoeg. Gaat het om zwaardere vervuiling (bijvoorbeeld graffiti of roetaanslag) dan kan je eerdere voor zandstralen kiezen.

Als je het meeste uit de gevelreiniging wilt halen en zelf niet weet waar te beginnen, is het aan te raden om je gevelreiniging uit te besteden aan een gespecialiseerde erkende vakman.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente gevelimpregnatie aanvragen

donderdag 06 oktober 2022

Kunststof gevelbekleding plaatsen 50m²

Ik wil graag kunststof gevel bekleding tegen vocht en isoleren. Lichte vochtdoorslag aan de zijmuur (12-54%). Willen het graag vochtdicht maken en tegelijk isoleren. Gaat om 1 enkele zijmuur en eventueel los impregneren aan de voorkant.


Gevel- en metselwerk Rotterdam
dinsdag 04 oktober 2022

Schoorsteen: voegwerk vernieuwen + impregneren

Wij hebben een grote schoorsteen, hierin slaat het vocht door en dit veroorzaakt lekkage. Werkzaamheden: voegwerk vernieuwen en hele schoorsteen daarna waterafstotend impregneren. Dit is mij geadviseerd door een dakdekker.


Gevel- en metselwerk Aerdenhout
dinsdag 04 oktober 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht 40m²

Ik wil graag mijn huis impregneren van de zijmuur van een hoekwoning. Inschatting zo'n 40 m2. Bouwjaar 1917, het betreft dus een oude muur. Ik vermoed dat alleen impregneren nodig is. Er zitten geen zichtbare scheuren in de muur en de muur is ook niet vies (geen algen of iets dergelijks). De voegen zien er ook nog goed uit.


Gevel- en metselwerk Boskoop
dinsdag 04 oktober 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht 30m²

Ik wil graag mijn gevel laten impregneren. Dit moet een oplossing zijn voor de gevel en voor de binnenzijde het is een aanbouw souterrain Naar welke dienst ben je op zoek?: Vochtprobleem oplossen (+ schimmel verwijderen)


Gevel- en metselwerk Rotterdam
maandag 03 oktober 2022

Gevel impregneren 90m²

Ik wil graag mijn muur laten impregneren. Bij (slag)regen komt water naar binnen via bovenzijde ramen. Betreft muur met spouw maar deels ook zonder spouw. Is ong. 13 jaar geleden met succes geïmpregneerd. Moet nu weer. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Den Bosch
zaterdag 01 oktober 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

1 gevel impregneren op 2e verdieping bereikbaar via platdak. Wat is de oppervlakte van te de behandelen muren?: Tussen 10 m² en 50 m² Hoe is het doorslaande vocht op je gevel zichtbaar?: Vochtige plekken op de muur Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
Offertes aanvragen