Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel Impregneren

Gevel impregneren

Wil je de levensduur van je gevel verlengen en tegelijkertijd je isolatiewaarde verhogen zonder isolatie aan te brengen? Je gevel impregneren biedt veel voordelen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de kosten.

Heb je last van doorslaand vocht in je woning of een verontreinigde gevel? Wil je de levensduur van je gevel verlengen? Dan kan het helpen om je gevel te impregneren. Als je de gevel impregneert spuit je een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur. De muur impregneren beschermt je gevel onder anderen tegen vorst, zure regen of schimmel.
Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je gevel, want er gaat minder warmte verloren.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het impregneren, ze kunnen je ook helpen bij het eerst reinigen van je buitengevel of het renoveren van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw buitenmuur wil impregneren? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost gevelimpregnatie?

Een gevel die al is aangetast moet eerst gereinigd worden. Alleen dan krijg je het optimale effect met impregneren. Als dit het geval is kan je rekening houden met €6 tot €15 per m². Heb je een nieuwbouwwoning? Dan zal reinigen niet nodig zijn. De onderstaande prijzen geven je een beeld van wat het ongeveer kost om je gevel te laten impregneren. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een oppervlakte van 100 m².

Let op: de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Impregneren €950
Reinigen en impregneren €1.950
Voegen, reinigen en impregneren €3.450

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Impregneren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en de wensen die je hebt, kost het meer of minder. Hieronder hebben we de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Reiniging uitvoeren

Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, beoordeelt de vakman of de gevel gereinigd moet worden. Zaken als mos en graffiti zorgen ervoor dat het impregneermiddel niet volledig kan doordringen in de gevel. Je zult je gevel dan eerst moeten laten reinigen, maar reken wel met extra kosten. Met de vakman kun je bespreken of reinigen van de gevel nodig is of niet.

Vervangen van voegwerk     

Het herstellen van het voegwerk van de gevel is nodig wanneer er scheuren of barsten zijn ontstaan. Als je dit niet doet, dan kan je vochtoverlast krijgen en dat geeft nog meer schade aan je gevel. Zeker vorst kan voor schade aan je gevel zorgen.

In veel gevallen kan je plaatselijk de voegen vervangen en herstellen. De oude voegen worden er zo diep mogelijk uitgeslepen of uitgehakt, zonder het metselwerk te beschadigen. Daarna wordt de gevel gereinigd om alle achtergebleven resten stof, vuil en voegresten te verwijderen. Vervolgens wordt het aangesmeerd met voegmortel.

Je hebt verschillende voegtechnieken waarmee je ongeveer 12 soorten voegen kunt creëren. Er zijn bijvoorbeeld verdiepte voegen, platte voegen, uitspringende voegen, gekamd of vol. De platte dichtgestreken voeg, is de meest voorkomende techniek en het makkelijkst aan te brengen. 

Het type ondergrond 

De manier waarop je gevel gereinigd kan worden, heeft te maken met de gevelbekleding of wel de ondergrond die er is, maar ook met de ernst van de vervuiling. Zandstralen bijvoorbeeld, is een zeer efficiënte reinigingsmethode, maar het kan niet zomaar bij elke gevelbekleding worden toegepast.

Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden per gevel en per soort aanslag dat verwijdert moet worden. Heb je lichte vervuiling? Dan is stoom reinigen waarschijnlijk genoeg. Gaat het om zwaardere vervuiling (bijvoorbeeld graffiti of roetaanslag) dan kan je eerdere voor zandstralen kiezen.

Als je het meeste uit de gevelreiniging wilt halen en zelf niet weet waar te beginnen, is het aan te raden om je gevelreiniging uit te besteden aan een gespecialiseerde erkende vakman.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente gevelimpregnatie aanvragen

woensdag 29 juni 2022

Gevels renoveren (~20m, grondopp.)

Mijn stenen schuur moet opgeknapt worden omdat er vele openingen zijn waardoor de regen inslaat. Daarnaast komt er vocht uit de grond omhoog in de muren wat ook verholpen moet worden. Doen jullie dat ook? Na de reparatie van de kieren wil ik graag de muren impregneren of injecteren wat er dan ook nodig is. De schuur heeft een grondoppervlak van ongeveer 20m2.


Gevel- en metselwerk Hilversum
dinsdag 28 juni 2022

Gevel schoonmaken + impregneren

Witte gevelsteen, is vervuild dus moet eerst weer netjes schoon gemaakt worden zodat het weer netjes wit is. Daarna ook impregneren. Betreft een tussenwoning. 2 verdiepingen hoog, eenvoudig aan voorkant te benaderen. Achterkant via een standaard brandgang naar de tuin. Bovenste verdieping is half bebouwd en half dakterras.


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
dinsdag 28 juni 2022

Gevels renoveren 110m2

Wij willen graag ons voegwerk laten vervangen en de gevel laten reinigen en impregneren. Het zal om ongeveer 100-110m2 muur gaan. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Zaandijk
maandag 27 juni 2022

Voorgevel: voegwerk renoveren & impregneren (~20m2)

Mijn aanvraag betreft de voorgevel van het huis, die is ongeveer 20m2. Hiervan wil ik het voegwerk laten renoveren en de gevel ook impregneren. Wellicht wil ik de gevel ook laten reinigen.


Gevel- en metselwerk Den Helder
zondag 26 juni 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Bovenin de hoek in de woonkamer witte plekken. Aan de buitenkant zit de regenpijp die ook wel eens overloopt. Maar de plekken zijn gekomen nadat er een nieuwe pvc vloer is gelegd, alsof de vloer het vocht niet meer kan handelen en het nu via de muur komt. We zoeken de oorzaak van het vocht en wat het beste is om er tegen te doen. Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Hoorn
zondag 26 juni 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Gevel is in het verleden gereinigd. Nu last van vocht doorslag en in 1 kamer schimmel tot gevolg. Zou graag de gevel laten impregneren Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
Offertes aanvragen