Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel Impregneren

Gevel impregneren

Gevel impregneren

Wil je de levensduur van je gevel verlengen en tegelijkertijd je isolatiewaarde verhogen zonder isolatie aan te brengen? Je gevel impregneren biedt veel voordelen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de kosten.

Heb je last van doorslaand vocht in je woning of een verontreinigde gevel? Wil je de levensduur van je gevel verlengen? Dan kan het helpen om je gevel te impregneren. Als je de gevel impregneert spuit je een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur. De muur impregneren beschermt je gevel onder anderen tegen vorst, zure regen of schimmel.
Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je gevel, want er gaat minder warmte verloren.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het impregneren, ze kunnen je ook helpen bij het eerst reinigen van je buitengevel of het renoveren van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je jouw buitenmuur wil impregneren? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost gevelimpregnatie?

Een gevel die al is aangetast moet eerst gereinigd worden. Alleen dan krijg je het optimale effect met impregneren. Als dit het geval is kan je rekening houden met €6 tot €15 per m². Heb je een nieuwbouwwoning? Dan zal reinigen niet nodig zijn. De onderstaande prijzen geven je een beeld van wat het ongeveer kost om je gevel te laten impregneren. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een oppervlakte van 100 m².

Let op: de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Impregneren €950
Reinigen en impregneren €1.950
Voegen, reinigen en impregneren €3.450

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Impregneren

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en de wensen die je hebt, kost het meer of minder. Hieronder hebben we de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Reiniging uitvoeren

Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, beoordeelt de vakman of de gevel gereinigd moet worden. Zaken als mos en graffiti zorgen ervoor dat het impregneermiddel niet volledig kan doordringen in de gevel. Je zult je gevel dan eerst moeten laten reinigen, maar reken wel met extra kosten. Met de vakman kun je bespreken of reinigen van de gevel nodig is of niet.

Vervangen van voegwerk     

Het herstellen van het voegwerk van de gevel is nodig wanneer er scheuren of barsten zijn ontstaan. Als je dit niet doet, dan kan je vochtoverlast krijgen en dat geeft nog meer schade aan je gevel. Zeker vorst kan voor schade aan je gevel zorgen.

In veel gevallen kan je plaatselijk de voegen vervangen en herstellen. De oude voegen worden er zo diep mogelijk uitgeslepen of uitgehakt, zonder het metselwerk te beschadigen. Daarna wordt de gevel gereinigd om alle achtergebleven resten stof, vuil en voegresten te verwijderen. Vervolgens wordt het aangesmeerd met voegmortel.

Je hebt verschillende voegtechnieken waarmee je ongeveer 12 soorten voegen kunt creëren. Er zijn bijvoorbeeld verdiepte voegen, platte voegen, uitspringende voegen, gekamd of vol. De platte dichtgestreken voeg, is de meest voorkomende techniek en het makkelijkst aan te brengen. 

Het type ondergrond 

De manier waarop je gevel gereinigd kan worden, heeft te maken met de gevelbekleding of wel de ondergrond die er is, maar ook met de ernst van de vervuiling. Zandstralen bijvoorbeeld, is een zeer efficiënte reinigingsmethode, maar het kan niet zomaar bij elke gevelbekleding worden toegepast.

Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden per gevel en per soort aanslag dat verwijdert moet worden. Heb je lichte vervuiling? Dan is stoom reinigen waarschijnlijk genoeg. Gaat het om zwaardere vervuiling (bijvoorbeeld graffiti of roetaanslag) dan kan je eerdere voor zandstralen kiezen.

Als je het meeste uit de gevelreiniging wilt halen en zelf niet weet waar te beginnen, is het aan te raden om je gevelreiniging uit te besteden aan een gespecialiseerde erkende vakman.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Kunnen we je helpen?

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente gevelimpregnatie aanvragen

maandag 24 januari 2022

Gevels reinigen en impregneren

Jaren 30 woning, hoekwoning. Gevels reinigen en impregneren. Plm 30m2 (geschat)


Gevel- en metselwerk Schiedam
donderdag 20 januari 2022

Vochtplek in de buitenmuur onderzoeken/verhelpen

Ik zie denk ik een vochtplek in een deel van de buitenmuur. Het gaat om 1 vochtplek in de buitenmuur van de begane grond. Hiervoor zoeken wij een vakman die langs kan komen om de oorzaak te onderzoeken en om het op te lossen. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren, Voegen uitslijpen en hervoegen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Vochtproblemen Rijen
dinsdag 18 januari 2022

Gevel impregneren, zandstralen en voegwerk herstellen

Ik wil mijn gevel renovatie: zandstralen, impregneren en voegwerk herstellen (ongeveer 22 m²).


Gevel- en metselwerk Zuidland
maandag 17 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Betreft een kamer op de bovenetage waar schimmelvorming aanwezig is. Ik wil iemand hiernaar laten kijken. Graag een vochtexpert naar laten kijken.


Vochtproblemen Nijmegen
maandag 17 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Het schoon maken en behandelen tegen doorslag van de noord gevel van appartementen complex De Meerkoet aan de Boulevard nr 86 AV in opdracht van de VVE Geschat op. 350 m2.


Gevel- en metselwerk Bergen op Zoom
maandag 17 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Onze gevel is bekleed met keralit, maar daar achter wordt nu, bij vochtig weer, de binnenmuur vochtig. Dit is alleen in de keuken, en die bevindt zich bij ons op de eerste verdieping. Het is dus geen grondwater dat omhoog komt. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Nijmegen
zaterdag 15 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaan vocht 9m2

In de slaapkamer hebben wij last van doorslaand vocht op de muur. Waardoor er ook schimmel op de muur ontstaat. We hebben geen idee of dit door een lek komt in de dakgoot of door de verouderde buitenmuur. Het gaat om ongeveer 9m2.


Gevel- en metselwerk Raamsdonksveer
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

schimmel in hoek buitenmuur van slaapkamer. Ik zoek iemand die dit probleem kan oplossen. Ik kan foto's naar de vakman sturen.


Gevel- en metselwerk Schinveld
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Schimmel in slaapkamer, waarschijnlijk door voorzetwand met isolatie waardoor een koudebrug word gevormd en vocht condenseert op de wand en schimmel vormt. Advies nodig wat de beste oplossing is.


Gevel- en metselwerk Hoofddorp
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Muur op 1etage tussen slaapkamer en badkamer heeft aan de kant van de de slaapkamer schimmelvorming. Doorslaand vocht?


Gevel- en metselwerk Amsterdam Zuidoost
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Ik heb een paar kleine schimmel plekken in de slaapkamer. Ik wil een expert, die de oorzaak kan achterhalen, om daarna een passende oplossing te zoeken. Ik denk zelf aan doorslaand vocht van buiten of het heeft met de ventilatie te maken.


Gevel- en metselwerk Oud Beijerland
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Optrekkend vocht of doorslaand vocht van de buitenmuur. Schimmelvorming binnenzijde muur, aan de onderkant van de vloer


Gevel- en metselwerk Hilversum
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

De aanvraag is niet volledig, omdat ik maar 1 button kan aankruisen van gevel impregneren.Ginderover 48 in Heeze is een huis uit 1908 en het gaat om de aangebouwde bijkeuken wat een plat dak heeft en enkelsteens muur (de voegen buiten zijn nog goed); het plafond is ook goed geisoleerd). Het gaat om 2 muren waarvan we de schimmel weliswaar hebben verwijderd, maar dit is symptoombestrijding, het speelt al langer. Het gaat om ongeveer 15m2. Bij één muur is ook ooit aan de bovenkant van het platte dak vocht naar binnen gekomen, dus dat water/vocht door het platte dak bij felle regenbui naar binnen komt kan ik niet uitsluiten. Daarom had ik graag ook "Lek in het platte dak" als optie aangekruisd. Er staat nu vrijwel altijd flink wat water op het platte dak (behalve in de zomer); liever had ik gezien dat de afvoer van het water op een lager punt was, maar een dakbedekker zegt altijd dat dit niets uitmaakt of er al dan niet water staat op een bitumen plat dak. Mijn voorstel zou zijn om een offerte voor impregneren van 15m2 en dat u op locatie kijkt wat u nog meer kunt doen, we overleggen dan even en wellicht kunt dit dan meteen uitvoeren obv nacalculatie. Ook is de binnenmuur bij de achterdeur niet beter geworden, dat moet bij de randen weer gestückt worden en daarna opnieuw gewit, maar ik weet niet hoever jullie service loopt. Indien gewenst kan ik nog foto's toesturen, maar als u dichtbij woont, kunt u ook aankomen.


Gevel- en metselwerk Heeze
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Vocht in muur bijkeuken. Slaat naar binnen...of opstijgende vocht. We weten de oorzaak niet. Ook op zolder vochtvlekken/ schimmel in de muur en achterin de kledingkast( kant van de buitenmuur)


Gevel- en metselwerk Medemblik
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren & herstellen 10m2

Ik wil graag de gevel reinigen, herstellen waar nodig en impregneren [er komt vocht binnen, op de binnenkant van de buitenmuur groeit telkens weer witte schimmel]. Het gebouw is bijna 100 jaar oud. Het gaat om minder dan 10m2. Gelieve een prijsopgave per email.


Gevel- en metselwerk Den Haag
donderdag 06 januari 2022

Vochtprobleem inspecteren en verhelpen

Ik wil graag de gevel laten impregneren tegen doorslaand vocht. Op de betreffende muur hebben we op de binnenmuur vochtplekken. Kunt u ook adviseren of dat vochtprobleem met spouwisolatie verholpen wordt? Is spouwisolatie te combineren met impregneren vd buitenmuur? Kunt u daar ook over adviseren en kunt u dat eventueel ook uitvoeren?


Vochtproblemen Krommenie
woensdag 05 januari 2022

Gevel impregneren tegen vocht 60m2

Ik wil graag de gevel impregneren tegen vocht. Het gaat om de zijgevel van onze woning. Inschatting is 60m2 oppervlak. Het huis is 7 meter lang en ongeveer 9 meter hoog, met een schuin dak. De woning is uit 1900. Het gaat om een enkelsteense muur met stuc/pleisterwerk.


Gevel- en metselwerk Hilversum
dinsdag 04 januari 2022

keldermuur impregneren

Kelderwand impregneren 6 a 8 m2, mogelijk met grondverwijderen om er aan de buitenkant bij te kunnen


Gevel- en metselwerk Alkmaar
dinsdag 04 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Het probleem zit bij de opbouw 2e verdieping. Omdat het vocht niet van boven lijkt te komen denk ik aan condens of optrekkend vocht probleem. Het zit onder de pui van een aluminum schuifdeur. Het probleem moet worden opgelost en eventueel wat herstel onder de deur. Denk niet dat het nodig is. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Utrecht
dinsdag 04 januari 2022

Voorgevel impregneren ~80m2

Ik zoek een vakman die de voorgevel van mijn huis kan impregneren. Het is van bakstenen dus er zit geen spouw. Het gaat om ~80m2 Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Susteren
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren (17m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan renoveren. Het betreft het reinigen, impregneren en het herstellen van de voegen. Het gaat om ongeveer 18m2.


Gevel- en metselwerk Huizen
maandag 03 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

We hebben last van schimmelplekken in het toilet en de gang, op de muur die grenst aan de garage. Ook staat er veel vocht in de kruipruimte die hieronder ligt. We weten dus niet zeker wat de oorzaak is en wat de beste oplossing is: die muur aanpakken (is nu nog kaal beton) of de kruipruimte isoleren. Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Driebergen-Rijsenburg
maandag 03 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht 20m2

Ik wil graag mijn gevel impregneren tegen doorslaand vocht. Op meerde plaatsen zijn er vochtvlekken, achter gordijnen en achter kast in woonkamer. Het gaat om de voor en achtergeven op de benedenverdieping. Meneer heeft echt geen idee hoeveel m2 het ongeveer is, hij denkt ongeveer 20m2.


Gevel- en metselwerk Roosendaal
maandag 03 januari 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Op de derde verdieping op de muur naar het balkon in de slaapkamer is doorslaand vocht aanwezig. Grote zwarte plekken op de muur. Waarschijnlijk moet de muur geïmpregneerd worden. Graag hoor ik wat ik er nog meer aan kan doen. Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Rotterdam
zaterdag 01 januari 2022

Gevels renoveren

hoekwoning waarbij beperkt voegwerk hersteld moet worden. Reiniging van de hele woning en impregneren van de hele woning Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Purmerend
dinsdag 28 december 2021

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Reinigen en impregneren van de buitenmuur Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Schiedam
maandag 27 december 2021

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht en voegen herstellen

Zoek een vakman voor het impregneren van mijn gevel gaat ongeveer om 70 m2. Graag ook de voegen vervangen.


Gevel- en metselwerk Diemen
maandag 27 december 2021

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Zoek een vakman voor het impregneren van mijn gevel tegen doorslaand vocht. Gaat ongeveer om 10 m2.


Gevel- en metselwerk Gouderak
maandag 27 december 2021

Gevel impregneren 30m2 tegen doorslaand vocht

Mijn muur bevat zwarte plekken door schimmel, dit gebeurd vaak na het vriezen. De vochtproblemen zijn op ongeveer 30m2.


Gevel- en metselwerk Breda
vrijdag 24 december 2021

Gevels renoveren ~130m2

Hallo, het betreft een hoekhuis, waarvan mogelijk herstelwerkzaamheden bij de gevels uitgevoerd moet worden, maar zeker reinigen en daarna impregneren. Ik wil deze offerte gebruiken voor de subsidie verduurzaming en verbetering dat vanaf 10 januari aangevraagd kan worden. Is het nog mogelijk om voor die tijd een offerte te krijgen? Het gaat in totaal om ongeveer 130m2.


Gevel- en metselwerk Groningen
Offertes aanvragen