Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
48 Bouwkundig Advies Architect1

Bouwvergunning

Bouwvergunning

Ga je verbouwen en moet je een bouwvergunning aanvragen? Lees gauw verder voor de kosten.

Voordat de bouw gestart kan worden, bijvoorbeeld van een aanbouw, is het zeer belangrijk om rekening te houden met het feit dat je in de meeste gevallen een vergunning nodig hebt. Dit gaat om een bouwvergunning of een omgevingsvergunning. Een bouwvergunning aanvragen doe je bij de gemeente en moet goed worden voorbereid. Het voorbereiden is noodzakelijk, omdat je anders het risico loopt dat een weigering de bouw vertraagt

Laat je een aanbouw of uitbouw maken en heb je een bouwvergunning nodig? Zoek je hier professionele hulp bij? De vakmannen via Casius helpen je graag bij het aanvragen van een vergunning.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten bouwvergunning

Wanneer je een bouwvergunning nodig hebt en de aanvraag bouwvergunning hebt gedaan, neemt de gemeente de vergunningaanvraag in behandeling. Zij berekenen hier kosten voor (ook als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt). Deze kosten heten leges omgevingsvergunning. Op het moment dat er niet binnen 10 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan een verlengingsbesluit is genomen, ben je geen leges omgevingsvergunning verschuldigd. Dit geldt ook voor wanneer een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld, of wanneer er een verlengingsbesluit is genomen.

Per gemeente verschillen de bedragen die je moet betalen, deze staan in de gemeentelijke legesverordening. Hierin en in het daarbij behorende tarievenblad van jouw gemeente staan de legeskosten omgevingsvergunning.

Om je alvast een idee te geven van de kosten van een omgevingsvergunning hebben wij hieronder een overzicht gemaakt. De kosten kunnen aardig oplopen en verschillen per gemeente en aanvraag van de bouwvergunning.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw aanbouw afwijken van de prijzen in de tabel.

Te bouwen constructie Gemiddelde prijs van vergunning
Dakterras €500 - €1.000
Draagmuur verwijderen €600 - €1.200
Dakopbouw €750 - €2.000
Balkon €400 - €1.000
Aanbouw of uitbouw €750 - €1.500
Dakkapel €450 - €1.000
Nieuwbouwwoning €5.000 - €15.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

122 Architect Bouwkundig Adviseur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Heb je een omgevingsvergunning nodig?

Je hebt een bouwvergunning nodig op het moment dat er constructieve wijzigingen worden doorgevoerd aan jouw woning. Denk aan het verwijderen van een draagmuur bij het bouwen van een aanbouw die dieper is dan 4,0 m, of van een dakterras

De vergunning vraag je aan via het Omgevingsloket. Je krijgt binnen dit loket jouw eigen aanvraagpagina, waar je alle benodigde gegevens upload. Op het moment dat je dit hebt gedaan is het mogelijk om je vergunningsaanvraag in te dienen. Doorgaans ontvang je dan na 8 weken antwoord van de gemeente. 

Wanneer heb je een bouwvergunning nodig?

 • Wanneer je het milieu belast;
 • Als je bomen gaat kappen;
 • Je een inrit of uitrit laat aanleggen;
 • Je een monument gaat verbouwen of slopen;
 • Je wijzigingen van de voorgevel maakt;
 • Je de constructie van je woning of van een (bedrijfs)pand verandert;
 • Je jouw woning vergroot (tenzij het gaat om een vergunningsvrije vergroting zoals een dakkapel of een kleine aanbouw);
 • Je een aantal woningen toevoegt of samenvoegt;
 • Als je afwijkt van het bestemmingsplan (voorbeeld: je maakt van je garage een winkel);
 • Je brandcompartimenten verandert.

Wil je zeker weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Bij het Omgevingsloket kan je een online vergunningscheck doen. 

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Tekeningen regularisatie

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Recente aanvragen voor een bouwvergunning

woensdag 19 januari 2022

Dakopbouw realiseren (~19m2)

Dakopbouw op bestaande huiskamer van ca. 5690/5818 x 3300 (iets taps toelopend). De buitenzijde wordt met name van houten rabatdelen, maar de kozijnen van kunststof of hout. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd worden. Ik heb 2 radiatoren en die mogen verplaatst worden. Er hoeft geen trap gerealiseerd te worden, want die komt vanaf de huidige eerste verdieping. Bouwtekeningen en constructietekeningen zijn aanwezig. Bouwvergunning gemeente is binnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Delfgauw
maandag 20 december 2021

Casco opbouw woning

Ik zoek iemand die een bouwvergunning kan regelen en een casco verdieping op mijn huis kan (laten) bouwen. Ik heb de bouwtekening van mijn buren bijgevoegd. De afmetingen zijn ongeveer 8 bij 5 meter. Ik wil de afwerking in overleg met kozijnen in overleg. Ik wil de uitbouw niet verwarmen.


Verbouwing Groningen
maandag 06 december 2021

Achterzijde zolder uitbouwen

Wij willen onze zolder aan de achterzijde uitbreiden. Ik heb een tekening van de architect, en het is al goedkeurde door de gemeente (bouwvergunning). Zitten te denken aan 18 a 20 m2, nog geen voorkeur qua oplevering. Willen wel graag een houtskelet bouw of prefab constructie met een kunststof kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Helder
maandag 15 november 2021

Dak vervangen (~108m2) en opbouw (18m2) op aanbouw realiseren

Bijgaand doen wij u alvast de tekeningen van onze architect waarvoor de gemeente Almere een bouwvergunning in april jl. heeft afgegeven. Dus dat is afgerond. De bedoeling is onze woning in 2 fasen te verbouwen, door de huidige dakterras bij onze slaapkamer te betrekken en de huidige platte dakconstructie te verhogen en plaatsing van een trap en een aantal ruimten van 2 slaapkamers en een badkamer te realiseren. Dat heeft een oppervlakte van ongeveer 18m2 en het dak heeft ongeveer 108m2. Graag zouden wij in gesprek met u willen komen, zodat wij de mogelijkheden voor het aankomende jaar kunnen bespreken.


Dakdekken en dakreparaties Almere
zondag 14 november 2021

Opbouw plaatsen + renovatie bestaande bovenverdieping

Wij zijn op zoek naar een aannemer die ervaring heeft met het plaatsen van een (prefab) dakopbouw (incl. bouwtekeningen en benodigdheden voor aanvraag van de bouwvergunning). Wij willen namelijk in de eerste helft van 2022 een dakopbouw laten plaatsen. De afwerking aan de buitenzijde willen wij graag met kunststof. Aan de binnenzijde woon klaar. Kozijnen willen wij van kunststof. De opbouw moet verwarmd worden d.m.v. radiatoren. Daarnaast willen wij de gehele bestaande bovenverdieping laten renoveren. Het betreft hier drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers willen wij een nieuwe vloer in laten plaatsen en tevens willen we de ruimtes voorzien van nieuw stucwerk en sauswerk . In een van de slaapkamers willen wij ook een schouw laten verwijderen en in een andere slaapkamer willen wij een muur verwijderen, zodat wij 1 grote kamer creëren i.p.v. 2 kamers. De badkamer willen wij nieuwe tegels in hebben en ook een nieuw bad en een nieuwe deur. De oppervlakte van de totale bestaande bovenverdieping is ca. 45 m2. Omdat wij zo kort mogelijk het huis uit willen, is ons idee om eerst de dakopbouw uit te voeren zodat deze bewoonbaar is en wij daar kunnen verblijven/slapen, als de bestaande bovenverdieping wordt gerenoveerd. Wij willen graag een professional uitnodigen bij ons thuis, zodat deze een offerte kan opmaken voor de verschillende onderdelen van de klus.


Dakdekken en dakreparaties Hoofddorp
vrijdag 15 oktober 2021

Dakopbouw + dakterras realiseren 40m2

Ik wil graag een offerte voor een dakopbouw inclusief dakterras. Dakopbouw: 35 m2 (7 bij 5 m) en een dakterras 5 bij +/- 1m. Ik ben nog niet in het bezit van een vergunning hiervoor Het huis (9 bij 5 meter) in Rotterdam IJsselmonde is in 2008 gebouwd en heeft een voor- en achtertuin. Parkeerplekken voor de deur. De buitenzijde van de dakopbouw wil ik graag met rode steenstrips, maar de kozijnen van hout. De binnenzijde mag sausklaar opgeleverd. De verwarming mag aan de hand van radiatoren. Indeling: 2 slaapkamers, een kleine badkamer en de cv verplaatsen van 2de verdieping naar dakopbouw. +/- afmetingen: Slaapkamer 1: 3 bij 5m, badkamer 1,2 bij 3 m, overige ruimte voor slaapkamer 2 en cv kast. Bouwtekeningen zullen over 2 weken klaar zijn om bouwvergunning aan te vragen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rotterdam
dinsdag 07 september 2021

Opbouw op een reeds bestaande uitbouw ~14m2

Wij zouden graag een opbouw op een bestaande uitbouw willen realiseren (nu: plat dak, reeds toegankelijk door huidige deur naar plat dak). De opbouw moet een plat dak krijgen, een klein raam (70x110 cm) aan de voorzijde en een groot raam ( afmetingen nog niet precies bekend, ongeveer 200x110 cm in 3 delen) aan de achterzijde. Buitenzijde kunststof en de kozijnen ook. Graag inclusief benodigde bouwtekeningen/constructieberekening en het regelen van een bouwvergunning. Er hoeft geen gevel doorbroken te worden. Casco opgeleverd. Verwarmd aan de hand van radiatoren. Indien mogelijk wil ik dat de vakman de vergunning regelt.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
vrijdag 27 augustus 2021

Uitbouw achterkant en zijkant woning ~33m2

Wij willen een uitbouw realiseren van de zij en achterkant van de woning (L-vorm). Formaat is 11 meter lang (zijkant woning), langeL) , korte L is 5 meter. Breedte is resp. 2,4 meter en 1,3 meter. Zie ook bijgevoegde tekening. Kunt u daarnaast ook de aanvraag voor de bouwvergunning verzorgen? Dit zal zo snel mogelijk moeten. Het uitbouwen zelf mag volgend jaar. Over de afwerking van de buitenzijde ben ik nog niet helemaal uit, graag in overleg. Dit geldt ook voor de kozijnen, dit wordt hout of kunststof. De binnenzijde casco opgeleverd worden. Huidige gevel moet doorbroken worden. Ik wil dat er een doorgang komt naar de onderliggende kelder. Dit zal door beton heen moeten.


Verbouwing Rotterdam
zondag 08 augustus 2021

Dak opbouw volledige verdieping 56m2

Dakopbouw 56 M2 Concept aanvraag bij gemeente is goedgekeurd. Bouwvergunning aanvraag moet gebeuren op korte termijn, dit wil ik door de vakman laten doen. Concept tekeningen in bezit en model moet iets aangepast worden aan achterzijde.( Minder kozijn voor realisatie badkamer). De dakopbouw casco wind water dicht op leveren met trap. Keralit afwerking antraciet. Meerwerk De geplaatste zonnepanelen verplaatsen naar het nieuwe dak. Kozijnen wil ik ook kunststof.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vlaardingen
vrijdag 06 augustus 2021

Bouwtekening maken

Ik moet een bouwtekening hebben voor het aanvragen voor een bouwvergunning gaat om een nieuwe voorgevel metselen aan de voorkant van de woning


Klussen Veendam
vrijdag 16 juli 2021

Dakopbouw bestaande woning

Ik zoek een aannemer die de dakopbouw conform verleende bouwvergunning kan uitvoeren. Tekeningen van architect zijn aanwezig. Betreft opbouw bestaande bouw (platdak), van ongeveer 35m2. Bij voorkeur een complete oplevering met een houten of prefab constructie.


Verbouwing Amsterdam Zuidoost
maandag 12 juli 2021

Bouwtekeningen en constructie berekening voor Tiny house

Ik wil een houten skelet laten maken voor mijn (grote) tiny house. Heel de gevel is bij elkaar 110 m2 en de footprint is 50 m2. We gaan het zelf verder afbouwen Wij mogen gaan bouwen en hebben nu zelf een schets en begroting gemaakt. Het proces waar we nu in zitten is dat we een bouwvergunning moeten aanvragen en daar hoort een constructie berekening bij. Ik vroeg me af of u daar wel iemand voor kunt vinden. Iemand die bouwtekeningen en constructie berekening kan maken volgens het bouwbesluit. Het is een relatief simpel huis volgens hout skelet bouw, dus misschien is het leuk voor een nieuw iemand die nog ervaring op wil doen.


Bouwtekening en ontwerp Eindhoven
maandag 14 juni 2021

Schuin dak recht optrekken

Op de eerste verdieping aan de achterzijde een schuin dak recht optrekken. De breedte is 5,5 meter Ik heb 2 velux ramen en 1 hiervan moet verplaatst worden naar de zolder. Bouwvergunning nog niet aanwezig


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Diemen
maandag 03 mei 2021

Uitbouw 7/8m2 casco

Graag willen wij een uitbouw aan de voorkant tussen de voordeur entree en berging (ong. 3.16m bij 2.44m). Dit moet dan de entree/hal worden. Dit zie je meer hier in de wijk. Hiervoor moet wel een bouwvergunning worden aangevraagd. De oplevering van de binnenzijde mag casco. De buitenzijde mag gewoon traditioneel gemetseld worden. De kozijnen mogen kunststof worden. Er moet ook een voordeur in komen want de uitbouw zal dienen als entree. Vergunning gaat wel lukken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Kwintsheul
zondag 25 april 2021

Dakopbouw op plat dak plaatsen

Ik wil graag een lichtgewicht (!) dakopbouw op een platdak laten plaatsen, zie plaatje. Afgebeeld is de plattegrond vh bouwwerk waarop de opbouw geplaatst moet worden. De figuren daarna zijn de dakopbouw. Inclusief eventuele bouwvergunning, wenteltrap, elektra, wc afvoer en water, behangklaar


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nieuw Vennep
woensdag 21 april 2021

Dakverhoging, renovatie, isolatie, advies en mogelijk zonnepanelen

De huidige dak-etage is net op sta hoogte als je niet langer dan 1.78cm bent. Het dak dient sowieso aangepakt te worden en daarom leek het mij handig de verhoging daarin mee te nemen. Het betreft een tussenwoning en mijn dak grenst aan het dak rechts van de buren op gelijke hoogte. Aan de andere zijde grenst mijn dak aan rechterzijde van het dak van de buren, waarvan het dak ook hoger is. Ik weet niet of hier bouwvergunningen voor aangevraagd moeten worden. De maten zijn: 11.07meter x 4.51 meter. Ik wil graag dat een specialist in ieder geval advies uitbrengt over wat er gedaan moet worden met het dak. Het huis komt uit 1910. Op 4 mei komt er een bouwkundig rapport. Mijn bod is recent geaccepteerd, dus heb zelf nog niet goed kunnen zien water precies gedaan moet worden. Ik denk dat een dakrenovatie en isolatie op zijn plaats zullen zijn. Wellicht wil ik zelfs zonnepanelen laten plaatsen en dus ook graag een dak verhoging. Dit alles graag in overleg en op basis van het uitgebrachte advies en bouwkundig rapport. Ik heb hier geen haast mee, maar het moet een keer gaan gebeuren. Of dat nu op korte termijn is of over bijvoorbeeld 2 jaar is nog te bepalen met de specialist. De overdracht vindt 28-06 plaats. Als u nog vragen heeft neemt u dan zeker contact met mij op!


Dakdekken en dakreparaties Nieuwe Tonge
woensdag 14 april 2021

Opbouw boven op de woning plaatsen

Wij willen een extra verdieping /slaapkamer van 20 vierkante meter laten plaatsen. Inclusief de afwerking van de vloer en de wanden inclusief trap bedrading en aanvraag bouwvergunning.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Winterswijk
zaterdag 10 april 2021

Garage in steen met roldeur

Te bouwen garage van 8x3 meter met plat dak, naast(aansluitend) van een bestaande garage. Metselwerk uitgevoerd in incl spouwmuur en extra deur van bestaande naar nieuwe garage. Er zal een basisfundering nodig zijn (is zandgrond). Graag inclusief bouwvergunning aanvraag.


Garage- en carportbouw Waalre
maandag 15 maart 2021

Dakopbouw Plat dak of naar eigen inzicht (meerdere woningen)

Via Google kwam ik op jullie website terecht. Naast ons eigen huis zijn onze buren eveneens geïnteresseerd voor het plaatsen van een complete (platte) Dakopbouw of naar eigen inzicht dakopbouw met een terras. De afmeting is ongeveer 10 x 5 (50m2) en plat dak met balkon (7x5 en 3x5 balkon), gewenste materialen zijn kunststof en tegel strips die goed bij de rest van het huis aansluiten. In totaal gaat het om minimaal 4 max. 5 huizen (naast elkaar), zie foto aan de onderkant Het aantal participanten maakt het extra interessant ook vanwege de aanvraag van een bouwvergunning en kostentechnisch haal je hier ook de nodige voordeel uit. Graag wil ik een afspraak met jullie maken om hierover te sparren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Utrecht
zaterdag 13 maart 2021

Dakopbouw 30m2, vergunning al aanwezig

Wij willen een dakopbouw op een plat dak realiseren van ca. 30 m2. De bouwvergunning is door de gemeente Nijmegen verleend. Bouw en constructietekening zijn aanwezig. Graag de constructie van prefab of hout. Graag de kozijnen van kunststof en de oplevering nog even in overleg.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
vrijdag 19 februari 2021

Plaatsen van een kunststof serre

Een serre aan het huis vast, ongeveer zoals de foto op site (serre-plaatsen. Nl/serre-vergunning): rondom glas met trasraam, dak aan drie kanten schuin, in het midden een plat stuk (helaas). Een dubbele openslaande deur. Dak en 1 zijwand kunnen aansluiten op gladde gepleisterde gevel, 2e zijwand sluit aan op inspringend (ca. 5 cm) houten kozijn. Fundering / vloer nog niet aanwezig, graag in offerte opnemen. Afmeting: circa 450 X 300. PVC (kunststof) en een landelijke stijl. Nee, er is geen bouwvergunning nodig


Klussen Nunspeet
dinsdag 09 februari 2021

Dak van Serre vervangen

Ik heb een woon leef keuken waar ik een stuk serre aan heb en het dak moet vervangen worden. Het zijn 3 platen en ik wil dus weer het zelfde maar dan vernieuwde uitstraling. Wellicht dat de balken hiervoor ook vervangen moeten worden. De maat is 260 / breed 337 lengte ongeveer, de schuif pui is goed maar ligt aan de prijs of we die ook kunnen vervangen maar dit ligt aan de prijs. april mei zou ik het serre dak graag willen. Constructie graag van PVC (kunststof) in een moderne stijl. Nee, er is geen bouwvergunning nodig.


Klussen Mill
maandag 08 februari 2021

Plaatsen van een kunststof serre

Een serre aan het huis vast, ongeveer zoals de foto op site (serre-plaatsen. Nl/serre-vergunning): rondom glas met trasraam, dak aan drie kanten schuin, in het midden een plat stuk (helaas). Een dubbele openslaande deur. Dak en 1 zijwand kunnen aansluiten op gladde gepleisterde gevel, 2e zijwand sluit aan op inspringend (ca. 5 cm) houten kozijn. Fundering / vloer nog niet aanwezig, graag in offerte opnemen. Afmeting: circa 450 X 300. PVC (kunststof) en een landelijke stijl. Nee, er is geen bouwvergunning nodig


Klussen Nunspeet
maandag 08 februari 2021

Serre met zonnepanelen plaatsen

Ik wil een serre laten plaatsen met zonnepanelen. Graag een PVC (kunststof) constructie in een moderne stijl. Er is geen bouwvergunning nodig. De serre moet ongeveer 2.30 breed worden en 5.5 lang. De vloer moet ook geplaatst worden in de serre, ik denk aan tegels/stenen. Graag advies van de vakman.


Veranda- en serrebouw Eindhoven
vrijdag 05 februari 2021

Overkapping met glas

Tussen twee muren in willen we overkappen met glas. Breed 535 cm diepte 330 cm. Het moet een warme uitstraling geven (Hout ?) twee staanders van 220 cm en een dwarsbalk van 535 cm. Graag een houten constructie en een landelijke stijl. Er is geen bouwvergunning nodig.


Klussen Franeker
woensdag 27 januari 2021

Veranda laten plaatsen

Ik wil graag een veranda laten plaatsen. Afmetingen 2,5 diep, bij 6 m lang en een schuifpui van 4,5 m. Graag eind april uitvoeren. In welk materiaal heb je interesse voor de constructie? Aluminium In welke stijl heb je interesse? Modern Is er een vergunning nodig? Nee, er is geen bouwvergunning nodig


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Amstelveen
dinsdag 26 januari 2021

Dakopbouw plaatsen

Offerte voor dakopbouw, plat dak ivm extra ruimte kamer dochter, start werkzaamheden in overleg, we willen graag advies wat mogelijk is, we hebben nog geen vergunning aangevraagd, eerst oriënteren wat mogelijk is, we hebben een koophuis, zie foto's in de bijlage. We hebben een globale meting gedaan, afmetingen dak zijn 5,2 m bij 9,5 m ongeveer. We hebben 3 slaapkamers boven, badkamer en een was/cv ketel ruimte. Ik denk dat ook daar dus een trapje zou moeten komen als we prefab gaan plaatsen. Hieronder stuur ik 2 fotos van onze woning en 3de bijlage is voorbeeld van prefab/dakopbouw die we graag zouden willen plaatsen indien mogelijk of misschien heeft uw expert eventueel andere tips. Materiaal is denk ik meestal kunststof bij prefab? Verder hebben we geen tekening van onze woning of is dat de eerste stap voordat aannemer offerte uitbrengt? Betekent het dat we ook een architect moeten inschakelen? Of werkt aannemer samen met architect om te kijken naar de mogelijkheden? Is dat ook te regelen via jullie? Een architect? We hebben nog geen bouwvergunning aangevraagd, we willen eerst kijken naar offerte van aannemer en architect of dat qua kosten realiseerbaar is voor ons. We ontvangen graag jullie advies hoe we dit het beste kunnen aanpakken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Arnhem
vrijdag 22 januari 2021

Plaatsen kozijn en raam in blinde muur

Tekeningen architect en bouwvergunning gemeente aanwezig voor het plaatsen van een raam in een blinde muur (geen draagmuur). Afmetingen raam (excl kozijn) 82 cm x 64 cm. Aan de buitenkant moet het raam zoveel mogelijk het aanzicht hebben van de ramen van de bergingen op dezelfde verdieping. Draai en kiep en evt met muggengaas.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
zaterdag 16 januari 2021

Bouwkundig serre in moderne stijl met houten constructie

Ik zou graag een offerte willen van een bouwkundig serre van 9 x 4 m (±) welke achter het huis en naast de schuur wordt geplaatst. dus 1 van 4m zijde en 1 zijde van 9m en de hoogte (binnen) min.2.50m deze moet voorzien zijn van platdak (edpm) met daarin een groot dakraam (langwerpige driehoekig koepel) deze moet worden aangesloten aan een rietendak (woning zelf heeft een rieten dan) in het midden van de 9 m zijde wil ik een houthaard plaatsen (rechthoekig dicht) met stenen strips de zijden moeten voorzien worden van harmonicadeuren, verzinkt met hoge isolate waarde het dak moet ook goed geïsoleerd zijn. De vloer moet nog worden geconstrueerd, daar eventueel ook advies. De vloerbedekking wordt hout. huis is moderne stijl met alluminium afwerking en rietendak., ik denk dat robuste hoekpalen en grijs (ral 7016 alu harmonica deuren. Graag de constructie van hout, moderne stijl en er is geen bouwvergunning nodig.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Groningen
dinsdag 12 januari 2021

opbouw garage

Dakopbouw op de garage. Kunststof kozijnen. De opbouw willen we niet geheel naar achter en gelijk met de garage laten lopen. Aan de achterzijde van de woning zitten namelijk ramen aan de zijkant. De opbouw mag niet voor deze ramen komen. De geschatte opbouw word dus ongeveer 6 meter lang en een kleine 3 meter breed. Uiteraard willen we de opbouw geïsoleerd, dubbel glas (achterzijde melkglas), compleet woonklaar opgeleverd met een verwarming ed. We hebben zelf wel een idee, maar een woonklare opgeleverde prefab om kosten te dekken staan we ook voor open. Tevens dient de garage deur vervangen te worden, naar een dichte muur met ramen, zodat het 1 geheel wordt. Tevens hebben we hulp nodig met de aanvraag van de bouwvergunning.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Ochten
Offertes aanvragen