Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevelreiniging 1

Gevelreiniging

Is je gevel toe aan reiniging? Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

Heeft jouw huis een vuile gevel en is het tijd om daar iets aan te doen? De vakmannen via Casius helpen je er graag bij. Door je gevel te laten reinigen verwijder je aanslag en vervuiling, maar het zorgt ook voor een waardestijging van je woning. Na het reinigen kan je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat je gevel beter beschermt is tegen weersomstandigheden.

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het reinigen van je gevel, ze kunnen je ook helpen bij het impregneren van je buitengevel of het bekleden van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wilt laten reinigen? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten gevelreiniging

De uiteindelijk prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Kies je ervoor om na de reiniging je gevel te impregneren, of voegwerk te renoveren? Dat speelt mee in de prijs. Het voordeel is wel dat je gevel dan weer over een goede duurzaamheid beschikt en de uitstraling gedurende een lange tijd zal blijven. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten.

Let op: dit zijn richtprijzen.

Werkzaamheid Uitleg Prijs per m²
Zandstralen Speciaal voor rode stenen €13
Zandstralen Speciaal voor gele stenen €16
Chemische reiniging Chemisch reinigingsmiddel wordt gebruikt. Het vuil lost op en het water wordt gerecycled. €18
Hogedruk reiniging Koud water €7
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Warm water €8
Impregneren Minimumprijs €7,50
Vochtstralen Bestaat uit combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Water is zachter dan zand waardoor de kans op gevelschade kleiner is. €14,50
Nevelstralen Indirecte stralen die de gevel nauwkeurig schoonmaken. Geschikt voor historische panden. €17
Reinigen en voegen (knipvoeg) €70 - €100
Reinigen, voegen en impregneren €75 - €110

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Reiniging Bakstenen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Om je een beeld te geven van de gemiddelde prijs van gevelreiniging, hebben we drie prijsvoorbeelden op een rij gezet. In deze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van een gevel van 60 m². Waarom 60 m²? Omdat de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeswoning in Nederland deze afmeting heeft. Let op: deze prijzen zijn indicaties die in de praktijk kunnen afwijken.

Alleen reiniging

Wil je alleen je gevel laten reinigen, dan ben je natuurlijk het goedkoopst uit. Je kunt al genieten van een schone gevel vanaf €300. 

Voegwerk

Misschien zijn je voegen niet meer in goede staat en zijn deze dus toe aan een renovatie. Het laten renoveren van voegwerk kan voor een waardeverhoging van je woning zorgen. De schaduwvoeg accentueert bijvoorbeeld de horizontale lijnen van je woning en zorgt daarmee voor een unieke uitstraling. De gemiddelde kosten voor dit project beslaat tussen de €1.400 tot €1.800. 

Langdurige bescherming: impregneren van de gevel

Wanneer je je vers gereinigde gevel en net vervangen voegwerk langdurig wilt beschermen, dan is het verstandig om je gevel te laten impregneren. Dit zorgt voor een beschermlaagje wat de muren tegen vocht beschermt. 

Een ander voordeel is dat impregneren er ook voor zorgt dat je energierekening daalt. Het heeft namelijk isolerende eigenschappen.
De gemiddelde totale kosten voor het reinigen, renoveren van je voegen en impregneren van je gevel zijn €3.200 à €3.800.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente aanvragen voor een gevelreiniging

maandag 05 december 2022

Vochtprobleem oplossen

De vorige bewoner van ons appartement (eind 19e eeuw, 3 hoog en 4 hoog achter in Amsterdam) heeft i.v.m. doorslaand vocht in 2015 een onderzoek laten uitvoeren, waaruit de volgende adviezen kwamen: - reinigen en impregneren gevel - binnenmuur ter hoogte van buitengevel kaalhakken en opnieuw bepleisteren. Helaas zijn deze adviezen niet opgevolgd, en ik kan me voorstellen dat in de tussentijd het probleem is verergerd en er aanvullende maatregelen nodig zijn. Ik ben op zoek naar advies en een offerte voor de VVE!


Gevel- en metselwerk Amsterdam
maandag 28 november 2022

Gevels reinigen (~100m2)

Ik zoek een vakman voor het reinigen van de buitengevels. Dit zijn gemetselde muren. Oppervlakte is lastig te zeggen, maar ik schat grofweg een 100m2.


Renovatie Alblasserdam
maandag 28 november 2022

Voorgevel reinigen + voegen

Zoek een vakman voor het reinigen en opnieuw voegen van de voorgevel. Het gaat om ~10m2.


Gevel- en metselwerk Oude-Tonge
maandag 14 november 2022

Voor en zijgevel reinigen en herstellen

Gevels reinigen en/of repareren, er zit nu pleisterwerk. Dit bladert er nu allemaal af, dit willen wij graag dus ook laten herstellen.


Gevel- en metselwerk Meeden
maandag 14 november 2022

De voor en achter gevel reinigen, impregneren en opnieuw voegen

Voegwerk herstellen en gevel schoonmaken/zandstralen. Er zat vroeger klimop tegen het huis en dat is nu weg. Betreft de voor en achter gevel. Ik kan foto's toesturen om de situatie te verduidelijken. Gaat om zandstralen, impregneren en opnieuw voegen en betreft ongeveer. 60 - 70 m2


Gevel- en metselwerk Etten-Leur
donderdag 27 oktober 2022

Reinigen en impregneren

Wij hebben last van vochtplekken in een bovenkamer, en sinds kort ook aan de onderkant, en willen graag een globaal kostenplaatje om dit te repareren.


Gevel- en metselwerk Harlingen
Offertes aanvragen