Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevelreiniging 1

Gevelreiniging

Gevelreiniging

Is je gevel toe aan reiniging? Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

Heeft jouw huis een vuile gevel en is het tijd om daar iets aan te doen? De vakmannen via Casius helpen je er graag bij. Door je gevel te laten reinigen verwijder je aanslag en vervuiling, maar het zorgt ook voor een waardestijging van je woning. Na het reinigen kan je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat je gevel beter beschermt is tegen weersomstandigheden.

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het reinigen van je gevel, ze kunnen je ook helpen bij het impregneren van je buitengevel of het bekleden van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wilt laten reinigen? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten gevelreiniging

De uiteindelijk prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Kies je ervoor om na de reiniging je gevel te impregneren, of voegwerk te renoveren? Dat speelt mee in de prijs. Het voordeel is wel dat je gevel dan weer over een goede duurzaamheid beschikt en de uitstraling gedurende een lange tijd zal blijven. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten.

Let op: dit zijn richtprijzen.

Werkzaamheid Uitleg Prijs per m²
Zandstralen Speciaal voor rode stenen €13
Zandstralen Speciaal voor gele stenen €16
Chemische reiniging Chemisch reinigingsmiddel wordt gebruikt. Het vuil lost op en het water wordt gerecycled. €18
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Koud water €7
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Warm water €8
Impregneren Minimumprijs €7,50
Vochtstralen Bestaat uit combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Water is zachter dan zand waardoor de kans op gevelschade kleiner is. €14,50
Nevelstralen Indirecte stralen die de gevel nauwkeurig schoonmaken. Geschikt voor historische panden. €17
Reinigen en voegen (knipvoeg) €70 - €100
Reinigen, voegen en impregneren €75 - €110

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Reiniging Bakstenen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Om je een beeld te geven van de gemiddelde prijs van gevelreiniging, hebben we drie prijsvoorbeelden op een rij gezet. In deze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van een gevel van 60 m². Waarom 60 m²? Omdat de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeswoning in Nederland deze afmeting heeft. Let op: deze prijzen zijn indicaties die in de praktijk kunnen afwijken.

Alleen reiniging

Wil je alleen je gevel laten reinigen, dan ben je natuurlijk het goedkoopst uit. Je kunt al genieten van een schone gevel vanaf €300. 

Voegwerk

Misschien zijn je voegen niet meer in goede staat en zijn deze dus toe aan een renovatie. Het laten renoveren van voegwerk kan voor een waarde verhoging van je woning zorgen. De schaduwvoeg accentueert bijvoorbeeld de horizontale lijnen van je woning en zorgt daarmee voor een unieke uitstraling. De gemiddelde kosten voor dit project beslaat tussen de €1.400 tot €1.800. 

Langdurige bescherming: impregneren van de gevel

Wanneer je je vers gereinigde gevel en net vervangen voegwerk langdurig wilt beschermen, dan is het verstandig om je gevel te laten impregneren. Dit zorgt voor een beschermlaagje wat de muren tegen vocht beschermt. 

Een ander voordeel is dat impregneren er ook voor zorgt dat je energierekening daalt. Het heeft namelijk isolerende eigenschappen.
De gemiddelde totale kosten voor het reinigen, renoveren van je voegen en impregneren van je gevel zijn €3.200 à €3.800.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een gevelreiniging

maandag 24 januari 2022

Gevels reinigen en impregneren

Jaren 30 woning, hoekwoning. Gevels reinigen en impregneren. Plm 30m2 (geschat)


Gevel- en metselwerk Schiedam
maandag 10 januari 2022

Renovatie buitenzijde woning

Wij wonen in een jaren '30 hoekhuis en willen de buitenkant van het huis laten opknappen. De werkzaamheden betreffen: - Controleren en eventueel vervangen hout; kozijnen en houtwerk - Schilderen houtwerk; kozijnen, deuren en houtwerk - Controleren en vervangen beschadigde bakstenen - Opvullen/dichten gaten van oude afvoeren (2x) - Vervangen voegwerk - Reinigen van verfvlekken op gevel stenen - Spouwisolatie (graag als optie toevoegen op de offerte) Het betreft een oppervlakte van ongeveer 100 m² Het hoeft niet snel te gebeuren. We willen het in 2022 laten uitvoeren.


Verbouwing Bussum
maandag 10 januari 2022

Gevel impregneren & herstellen 10m2

Ik wil graag de gevel reinigen, herstellen waar nodig en impregneren [er komt vocht binnen, op de binnenkant van de buitenmuur groeit telkens weer witte schimmel]. Het gebouw is bijna 100 jaar oud. Het gaat om minder dan 10m2. Gelieve een prijsopgave per email.


Gevel- en metselwerk Den Haag
dinsdag 04 januari 2022

Gevels renoveren (17m2)

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn gevels kan renoveren. Het betreft het reinigen, impregneren en het herstellen van de voegen. Het gaat om ongeveer 18m2.


Gevel- en metselwerk Huizen
dinsdag 28 december 2021

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Reinigen en impregneren van de buitenmuur Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Schiedam
maandag 27 december 2021

Gevel reinigen en voegen

Ik wil graag de gevel renoveren. Voegwerk van een huis uit de jaren 70. We willen ook graag de gevel gereinigd hebben. Gaat ongeveer om 50 m2.


Gevel- en metselwerk Heemstede
vrijdag 24 december 2021

Gevels renoveren ~130m2

Hallo, het betreft een hoekhuis, waarvan mogelijk herstelwerkzaamheden bij de gevels uitgevoerd moet worden, maar zeker reinigen en daarna impregneren. Ik wil deze offerte gebruiken voor de subsidie verduurzaming en verbetering dat vanaf 10 januari aangevraagd kan worden. Is het nog mogelijk om voor die tijd een offerte te krijgen? Het gaat in totaal om ongeveer 130m2.


Gevel- en metselwerk Groningen
dinsdag 07 december 2021

Gevel reinigen en cementeren

Op mijn recent aangekochte vrijstaande woning zit veel zwarte aanslag op de gevel (vermoedelijk van de westerwind uit de polder). De gevel is verder bij mijn weten in orde, geen scheuren. Ik wil de gevel graag laten reinigen en ik denk cementeren. Graag ontvang ik een offerte van de werkzaamheden en ook advies over hoe ik in de toekomst kan voorkomen dat er weer aanslag op de gevel ontstaat. Ik weet niet exact hoe groot de gevel is. De oppervlakte van de benedenverdieping van het huis is ongeveer 90 m2 en het schuurtje 7 m2. Het huis heeft één verdieping.


Gevel- en metselwerk Oss
zondag 05 december 2021

Gevels opnieuw voegen en reinigen ~15m2

Ik zoek een vakman die mijn gevels opnieuw kan voegen en die mijn gevels kan reinigen. Het gaat om ongeveer 15m2.


Gevel- en metselwerk Breda
zondag 28 november 2021

Gevels renoveren 35m2

Renovatie voegen (vervangen), herstel van enkele beschadigde gevelstenen, reinigen geven (zandstralen of schoonspuiten?), optie impregneren. Gaat om circa 35m2 (schatting). De gevel is deels boven een schuin dak. Voorkeur vooraf langskomen voor maken offerte. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Bussum
zaterdag 27 november 2021

Gevels renoveren

Mijn hoekhuis, tuinmuur en garage wil ik laten renoveren. Platvol gevoegd. Misschien hoeft niet alles opnieuw gevoegd te worden. In de tuinmuur is een aantal voegen weg. Gevels ook reinigen. In de nok van het dak ontbreekt een steen, reserve stenen beschikbaar. Indien mogelijk ook gelijk een zinken hemelwaterafvoer (ca. 8,50 meter) plaatsen. De oppervlakte van de gevels durf ik niet te schatten, het beste is als de vakman even langs komt om in te zien hoe groot de klus is.


Gevel- en metselwerk Zoetermeer
zondag 14 november 2021

Gevels reinigen en schilderen 90m2

Reinigen van de voor-zij en achtergevel en daarna schilderen met ral 9010. Het gaat om ongeveer 90m2.


Behang- en schilderwerk Almere
woensdag 03 november 2021

Gevel reinigen en voorzien van crepi laag (~85m2)

Gevel reinigen en opnieuw voorzien van crepi laag, de oppervlakte van deze gevel is ongeveer 85m2.


Gevel- en metselwerk Roosendaal
zondag 31 oktober 2021

Gevel renoveren 27m2

Object = voorgevel oud woonhuis (tussenwoning), de gevel reinigen, al het voegwerk renoveren (knipvoeg) en een paar kleine stukjes baksteen herstellen. Inschatting 10m2 gebaseerd op: Gevel 4,5 breed bij 6m hoog. minus 2 slaapkamerramen, 1 (modern) doorzonwoning kozijn, voordeur en spatrand Ik heb speciale aandacht voor milieuvriendelijke processen en producten, en voor een nette afhandeling in de straat met het oog op de buren en omgeving (geen troep, gruis op auto's etc)


Gevel- en metselwerk Utrecht
zondag 24 oktober 2021

Gevels renoveren ~85m2

Ik ben op zoek naar een vakman voor het volgende: Nieuw achtergevel voegen. Voorgevel reinigen en ingetande stenen voegen. Zijgevels reinigen en uitkappen en opnieuw voegen. Totaalplaatje is ongeveer 70-100m2.


Gevel- en metselwerk Alphen
Offertes aanvragen