Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevelreiniging 1

Gevelreiniging

Is je gevel toe aan reiniging? Casius brengt je in contact met Erkende Gevelspecialisten in jouw regio.

Heeft jouw huis een vuile gevel en is het tijd om daar iets aan te doen? De vakmannen via Casius helpen je er graag bij. Door je gevel te laten reinigen verwijder je aanslag en vervuiling, maar het zorgt ook voor een waardestijging van je woning. Na het reinigen kan je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat je gevel beter beschermt is tegen weersomstandigheden.

De vakmannen via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het reinigen van je gevel, ze kunnen je ook helpen bij het impregneren van je buitengevel of het bekleden van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de gevel wilt laten reinigen? Wil je graag dat een erkende gevelspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten gevelreiniging

De uiteindelijk prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Kies je ervoor om na de reiniging je gevel te impregneren, of voegwerk te renoveren? Dat speelt mee in de prijs. Het voordeel is wel dat je gevel dan weer over een goede duurzaamheid beschikt en de uitstraling gedurende een lange tijd zal blijven. Hieronder staat een overzicht van de gemiddelde kosten.

Let op: dit zijn richtprijzen.

Werkzaamheid Uitleg Prijs per m²
Zandstralen Speciaal voor rode stenen €13
Zandstralen Speciaal voor gele stenen €16
Chemische reiniging Chemisch reinigingsmiddel wordt gebruikt. Het vuil lost op en het water wordt gerecycled. €18
Hogedruk reiniging Koud water €7
Hogedruk reiniging (stoomreinigen) Warm water €8
Impregneren Minimumprijs €7,50
Vochtstralen Bestaat uit combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Water is zachter dan zand waardoor de kans op gevelschade kleiner is. €14,50
Nevelstralen Indirecte stralen die de gevel nauwkeurig schoonmaken. Geschikt voor historische panden. €17
Reinigen en voegen (knipvoeg) €70 - €100
Reinigen, voegen en impregneren €75 - €110

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Gevel Reiniging Bakstenen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Om je een beeld te geven van de gemiddelde prijs van gevelreiniging, hebben we drie prijsvoorbeelden op een rij gezet. In deze prijsvoorbeelden zijn we uitgegaan van een gevel van 60 m². Waarom 60 m²? Omdat de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeswoning in Nederland deze afmeting heeft. Let op: deze prijzen zijn indicaties die in de praktijk kunnen afwijken.

Alleen reiniging

Wil je alleen je gevel laten reinigen, dan ben je natuurlijk het goedkoopst uit. Je kunt al genieten van een schone gevel vanaf €300. 

Voegwerk

Misschien zijn je voegen niet meer in goede staat en zijn deze dus toe aan een renovatie. Het laten renoveren van voegwerk kan voor een waardeverhoging van je woning zorgen. De schaduwvoeg accentueert bijvoorbeeld de horizontale lijnen van je woning en zorgt daarmee voor een unieke uitstraling. De gemiddelde kosten voor dit project beslaat tussen de €1.400 tot €1.800. 

Langdurige bescherming: impregneren van de gevel

Wanneer je je vers gereinigde gevel en net vervangen voegwerk langdurig wilt beschermen, dan is het verstandig om je gevel te laten impregneren. Dit zorgt voor een beschermlaagje wat de muren tegen vocht beschermt. 

Een ander voordeel is dat impregneren er ook voor zorgt dat je energierekening daalt. Het heeft namelijk isolerende eigenschappen.
De gemiddelde totale kosten voor het reinigen, renoveren van je voegen en impregneren van je gevel zijn €3.200 à €3.800.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Recente aanvragen voor een gevelreiniging

dinsdag 28 juni 2022

Gevels renoveren 110m2

Wij willen graag ons voegwerk laten vervangen en de gevel laten reinigen en impregneren. Het zal om ongeveer 100-110m2 muur gaan. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Zaandijk
maandag 27 juni 2022

Rolluiken reinigen (4 stuks)

Ik heb rolluiken van 1,5 jaar oud, die zijn nog nooit gereinigd en moeten schoongemaakt worden. 4 rolluiken op de 1e etage, 2 te bereiken via voorgevel, 1 te bereiken via veranda van 5 meter diep achterzijde, 1 in dakkapel, te bereiken via veranda van 2 meter diep.


Klussen Harmelen
maandag 27 juni 2022

Voorgevel: voegwerk renoveren & impregneren (~20m2)

Mijn aanvraag betreft de voorgevel van het huis, die is ongeveer 20m2. Hiervan wil ik het voegwerk laten renoveren en de gevel ook impregneren. Wellicht wil ik de gevel ook laten reinigen.


Gevel- en metselwerk Den Helder
maandag 13 juni 2022

Ingebouwde rolluiken reinigen

Zoek een vakman voor het reinigen van mijn rolluiken. Rolluiken hangen op de eerste verdieping. Binnen- en buitenzijde reinigen. De rolluiken zijn ingebouwd.


Gevel- en metselwerk Den Bosch
vrijdag 10 juni 2022

Voor en achtergevel reinigen + keimen ~30m2

Voor en achtergevel van tussenwoning. Het verkeerd in nette staat, Keim Ral 9097. Het dient te worden gereinigd, en opgenieuwd gekeimd te worden. Totaal ca 30m2 begane vloer en 1e verdieping, huis heeft plat dak. Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerk Eindhoven
donderdag 09 juni 2022

Voorgevel reinigen + voegen ~50m2

Voorgevel moet gereinigd worden (hogedrukspuit + warm water) en daarna opnieuw gevoegd. Ander bedrijf heeft destijds een proefstuk gedaan met, maar bracht daarna een slechte offerte uit. Het gaat om ~50m2. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Nieuwkuijk
Offertes aanvragen