Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Dak Regenafvoer

Regenpijp vervangen

Last van een lekkende regenpijp? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Is je regenpijp stuk en zoek je een erkende loodgieter die hem voor je kan vervangen? De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo vervangen zij niet alleen je regenpijp, maar ook helpen zij je met het installeren van je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer. Of heb je een loodgieter nodig om je te helpen met de gasvoorziening, je warmwatertoestel of je radiatoren? Geen probleem, onze loodgieters helpen je er graag mee! Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering vervangen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten regenpijp vervangen

De kosten voor de regenpijp vervangen zijn afhankelijk van het materiaal dat je wil hebben, de grootte van de regenpijp en de vorm die je wenst. Je hebt namelijk niet alleen ronde regenpijpen, maar ook vierkante. Voor een vierkante regenpijp is meer materiaal nodig en dus is de prijs hoger. Wil je hier meer informatie over? Vraag het gerust na bij één van onze ervaren loodgieters.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per meter van de verschillende soorten materialen.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Materiaalkosten
PVC €25 - €35
Aluminium €30 - €50
Zink €35 - €55
Koper €40 - €50

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Als de regenpijp vervangen moet worden voor een nieuwe, heb je keuze uit verschillende soorten materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder beschrijven wij deze voor je.

Regenpijp vervangen met PVC

Waarschijnlijk heb je wel eens van PVC gehoord. Ook regenpijpen worden van PVC gemaakt. PVC regenpijpen hebben het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en kunnen tegen een stoot. Daarbij is PVC het voordeligste materiaal voor regenpijpen. Daarnaast zijn PVC regenpijpen in verscheidene kleuren te krijgen.

Een punt van overweging daarbij is wel dat PVC regenpijpen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook minder buigzaam dan regenpijpen van een ander materiaal. PVC regenpijpen scheuren dus eerder dan regenpijpen van een ander materiaal. 

PVC Regenpijp

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen hebben over het algemeen een langere levensduur dan PVC. Aluminium regenpijpen zijn daarbij krasbestendig en slagbestendig. Perfect dus voor het trotseren van de barre weersomstandigheden in Nederland. 

Aluminium regenpijpen zijn in een naadloze variant te krijgen. Hierdoor krijgt de regenpijp een mooie uitstraling. Ook is het een duurzamer materiaal dan PVC en daarbij is het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. 

Een nadeel is wel dat aluminium regenpijpen corrosiegevoelig zijn. Dit betekent dat het op een gegeven moment gaat roesten. Ook is aluminium prijziger dan PVC. 

Aluminium Regenpijp

Regenpijp vervangen met zink

Zink wordt het meest gekozen als materiaal voor een regenpijp. Dit komt doordat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Daarnaast heeft zink een lange levensduur. Ook is zink aantrekkelijk voor het oog. Nog een groot voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Bij kleine schade is het dus niet nodig om de regenpijp te vervangen. 

Het nadeel wel is dat zinken regenpijpen meer onderhoud nodig hebben, dan andere soorten regenpijpen. Daarbij is zink, net als aluminium, gevoelig voor corrosie. Hoewel de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk is, het is wel de enige kleur waarin zink te krijgen is. Wil je dus kunnen kiezen uit verschillende kleuren? Dan is zink niet de beste keuze.

Zink Regenpijp

Regenpijp vervangen met koper

Koperen regenpijpen zijn prijzig in vergelijking met de andere materialen. Echter de voordelen van koper zijn de hogere prijs zeker waard. Koper gaat namelijk heel lang mee en hoeft nauwelijks te worden onderhouden. Daarnaast ziet koper er ook nog chique uit als het past bij de uitstraling van je woning. 

Maar, koper heeft net als aluminium en zink te maken met corrosie. Wel is er een verschil: koper wordt niet zwakker als het corrodeert, maar het krijgt een speciale tint groen. Echter, deze kleur zien veel mensen als luxe.

Koper Regenpijp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom je je regenpijp wil vervangen. Hieronder beschrijven wij deze:

  1. Wanneer de regenpijp beschadigingen heeft, zoals scheurtjes of corrosie, wordt de schade op den duur alleen maar groter. Water zoekt namelijk de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op de scheurtjes oploopt;
  2. Technieken en kennis ontwikkelen zich constant. Hierdoor worden de regenpijpen steeds beter. Je kan tegenwoordig kiezen voor nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een bladscheider en/of stankafsluiter;
  3. Een oude, beschadigde regenpijp komt de uitstraling van je woning niet ten goede. De buitenkant van je woning ziet er al snel minder verzorgd uit.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente regenpijp aanvragen

maandag 25 september 2023

Dakgoten plaatsen of vervangen

Op de soldeernaden lekt de dakgoot. Waarschijnlijk nieuwe dakgoten. Ook stroomt de goot over ( verzakt?) Ongeveer 30 M zinken dakgoot met kraal in bestaande houten bak inclusief garage. En evt.nieuwe regenpijpen. Bij voorbaat dank en vriendelijke groet.


Dakgoot en regenpijp Haaren
maandag 25 september 2023

Dakgoten plaatsen of vervangen

Zinken bak lekt op de hoeken,waar de regenpijpen naar beneden gaan!boeiboorden staan op de hoeken open,door vocht en rot Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Dakgoten vervangen / herstellen, Zinkwerken Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakgoot en regenpijp Barendrecht
maandag 25 september 2023

Diverse werken in en om het huis

Ik ben op zoek naar iemand voor het plaatsen van een kunststof regen watertank van 5000liter. De bovenkant van de tank dient op 60cm ingegraven te worden. De tank zelf is 90cm hoog. De onderkant komt dus op 150cm diepte. Inschatting is dus dat 17kuub zand uitgegraven moet worden waarvan 6kuub wordt terug gestort en de rest moet worden afgevoerd. De tank moet geplaatst worden op zo'n 10cm aangetrild zand (te leveren door opdrachtnemer) Daarnaast dient een dompelpomp geplaatst te worden. Tank en pomp worden geleverd door de klant. De tank dient vervolgens aangesloten te worden op 5 regenpijpen. 2 aan de achterzijde van de woning (binnen 6meter van de tank), 1 naast de garage (+/- 10meter) en 2 aan de voorzijde van de woning (+/- 20meter). De pijpen/moffen worden niet geleverd. Het spreekt voor zich dat deze op afschot moeten worden geplaatst. Samenvattend: uitgraven gat voor tank, funcdatie tank (zand), plaatsen tank, aansluiten op 5 regenpijpen, aansluiten dompelpomp, teruggooien aarde en afvoeren restaarde.


Elektra en groepenkast Breda
zaterdag 23 september 2023

Dak inspecteren op waterdichtheid

De goot is waterdicht gemaakt en er zou een nieuwe inkomen, maar ze hebben niks meer van zich laten horen. De regenpijp is we hersteld, dus ff geen lekkage meer. Maar voor hoelang? En de het hout onderaan en onder de dakpannen hebben ook expertise nodig. Om wat voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden aan het dak gaat het?: Dak inspecteren op waterdichtheid Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Deventer
dinsdag 19 september 2023

Regenton plaatsen in garage

Ik wil graag een regenton in de garage, daar loopt de regenpijp.


Klussen Assen
dinsdag 19 september 2023

Vervangen van terras tegels

Ik wil mijn terras tegels vervangen. Het terras is ongeveer 75 tegels van 60 x 60 groot in een L vorm rond het huis. De oude tegels zal ik zelf verwijderen en afvoeren. Het gaat dus om het egaliseren van de grond en het leggen van de nieuwe keramische tegels met licht afschot naar de tuin. Sommige tegels moeten worden gesneden om rond de regenpijp gelegd te worden.


Klussen Heemstede
maandag 18 september 2023

Dakgoten plaatsen of vervangen

Dakgoot is in het midden, op de naad, doorgezakt waardoor het water, als de goot vol met bladeren is, niet goed wegloopt in de regenpijp maar over de rand gaat. Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Dakgoten vervangen / herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakgoot en regenpijp Hoorn
dinsdag 05 september 2023

Douglas houten schuur plaatsen aan de muur gebouwd afmeting 7 x 3 meter

Douglas schuur aan de muur gebouwd van 7 meter in lengte en 3 meter in breedte. De douglas palen dienen 14x14 cm te worden en daartussen afwerken met zwarte rabat delen. Een plat dak met zwarte alu rand en regenpijp (PVC). Ik heb zelf nog 2 deuren en kozijnen uit de huidige schuur die ik graag zou willen hergebruiken. Ik ben benieuwd wat jullie hierin kan betekenen?


Bouw en nieuwbouw Huissen
woensdag 30 augustus 2023

Installeren extra regenpijp

De zinken dakgoot aan de achterzijde van ons huis hangt een beetje scheef waardoor zij bij hevige regenbuien op de hoek van onze woning overloopt. Hierdoor spoelt ons terras weg op de hoek. Wij willen graag een extra regenpijp laten installeren op de hoek, zodat water veilig wordt afgevoerd.


Dakgoot en regenpijp Almere
maandag 28 augustus 2023

Regenpijp lekkages verhelpen

Lekkages aan de regenpijp


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Ens
dinsdag 22 augustus 2023

Lekkage aan dak oplossen en dakgoten reinigen

Het dak lekt op zolder. Regenwater is door het dak terecht gekomen in de muur van de zolder. Zie foto. Ook dienen onze dakpannen gereinigd te worden en dient er een nieuwe regenpijp in de tuin geïnstalleerd te worden. Deze kosten vallen helaas niet onder onze opstalverzekering. Is volgens de verzekeringsmaatschappij normale onderhoud.


Klussen Hoogvliet Rotterdam
donderdag 17 augustus 2023

Waterleiding aanleggen of vervangen

Regenpijp van de hemelwaterafvoer van serre moest worden vervangen. Bij het loshalen van de oude regenpijp bleek deze niet aangesloten op het riool. Het water kwam in de grond uit in een soort kiezels. Nu hebben we (een paar meter verderop in huis) last van vochtplekken in het stucwerk waarvan de oorzaak onbekend was. Ik wil dus uitsluiten dat deze regenpijpconstructie hier de oorzaak van is, dmv optrekkend vocht. Daarom wil ik dus graag een andere manier van afvoeren.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
maandag 14 augustus 2023

Aanbouw plaatsen 15m2 (casco)

Uitbouw van woonkamer naar de tuin, 3 meter diep. Breedte binnen is 5.17 meter. Met kunststof enkele schuifpui, 2 stopcontacten binnen en een verwarming, met regenpijp. De oplevering van de binnenzijde mag gewoon casco. Komt aan de achterzijde, dus geen vergunning nodig. Er zal sowieso geheid moeten worden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
zondag 13 augustus 2023

Regenpijp vervangen en aansluiten op de riolering

Regenpijp vervangen en aansluiten op de riolering die ondergronds is aangelegd


Elektra en groepenkast Ruinen
donderdag 10 augustus 2023

3 pvc regenpijpen vervangen door nieuwe

Graag willen wij laten vervangen: 2 pvc regenpijpen van ca. 5 meter hoog, voor en achter het huis, voorzien van afwateringsstuk regenwater + 1 pvc regenpijp van ca. 2 meter hoog, langs garage, ook voorzien van afwateringsstuk regenwater


Dakdekken en dakreparaties Nijmegen
zondag 06 augustus 2023

Regenpijp 3X vervangen

Ik zoek een loodgieter die 4 regenpijpen kan vervangen voor nieuwe zinken pijpen van +- 6 meter, 5 meter en 2x 3 meter. Zie foto’s voor huidige status.


Installatie- en leidingwerk Waalre
donderdag 03 augustus 2023

Dakkapel en dakgoot renoveren

de dakkapel op onze woning is verouderd en begint te lekken. We zouden daarom graag naar het lood om de dakkapel en de voorwand van de dakkapel laten kijken. Zou het op korte termijn uitkomen om de dakkapel te bekijken? We willen ook graag de dakgoot en regenpijp (gedeeld met de buren) laten bekijken, want deze heeft ook onderhoud nodig. Met vriendelijke groet, Judith Brans


Dakdekken en dakreparaties Nijmegen
donderdag 27 juli 2023

Bovenste deel plastic regenpijp vervangen

Regenpijp is lek aan bovenkant (bij kromming) waardoor de gevel nat wordt


Dakdekken en dakreparaties Nijmegen
dinsdag 25 juli 2023

Buitenschilderwerk

Alle kozijnen schilderen +/- 10, de regenpijp, en stalen garagedeur schilderen. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen, Anders


Behang- en schilderwerk Zuid-Scharwoude
woensdag 19 juli 2023

Reparen van regenpijp

Iemand heeft bij ons geparkeerd en de regenpijp kapot gereden die van het terras op de 1e verdeiping naar beneden loopt. (Zie bijgevoegde foto's). Ik zou graag een offerte willen ontvangen voor het repareren met een PVC buis. Graag via de mail en niet via mijn bijgevoegde mobiele telefoonnummer.


Dakdekken en dakreparaties Delft
maandag 17 juli 2023

Afvoeren regenpijp en waterputje aanpassen

wil graag dat de afvoer van het regenwater en van het waterputje goed wordt gemaakt zodat er in de toekomst minder kans is op verstoppingen.


Klussen Valkenswaard
maandag 17 juli 2023

Regenpijp plaatsen

Wij hebben een opbouw/aanbouw laten maken op de 2e etage. De aannemer heeft zijn werkzaamheden niet netjes afgerond helaas. Nu missen wij nog een regenpijp. Deze moet dus nog helemaal geplaatst worden aan de achterkant van onze woning.


Installatie- en leidingwerk Zoetermeer
donderdag 13 juli 2023

Buitenschilderwerk

Woonhuis buitenkant Beneden en bovenverdieping. Topgevelbedekking hout 12 m2 Dakgoten Regenpijpen Bij de dakgoten moet mogelijk eerst verf verwijderd worden ivm blazen. 1 hoekje van een raamkozijn heeft een nieuwe glaslat nodig (3 cm ontbreekt). Deels 1 deels 2 verflagen nodig. Kleuren blijven idem. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk Drijber
dinsdag 11 juli 2023

zinken regenpijpen plaatsen

Vervangen regenpijpen: 9 x 2,70m = 24,3m. Bochten / bevestegingsbeugels meenemen in prijs materiaal: zink


Dakgoot en regenpijp Oosterhout
dinsdag 11 juli 2023

Aansluiting en afvoer voor wasmachine in de schuur maken

Ik zou graag mijn wasmachine en droger in de chique willen hebben.Er is geen beluchte kraan. Die moet nog helemaal aangelegd worden. Er is wel een afvoermogelijkheid. . Er is een toiletafvoer en regenpijp aanwezig


Installatie- en leidingwerk Vlaardingen
maandag 10 juli 2023

Regenpijp vervangen 6m

Zinken regenpijp vervangen ca 6 meter


Installatie- en leidingwerk Enschede
zondag 09 juli 2023

Leeghalen tuin en egaliseren

Mijn tuin egaliseren en herbestraten. Ik wil graag een onderhoudsvriendelijke en straatwerk, waar onkruid zo weinig mogelijk kans heeft. Ik wil het budget hiervoor laag houden, dus geen luxe, dure ideeën maar simpel functioneel. Wel graag een putje bij de regenpijp. De schutting op de erfgrens kan blijven staan. Wel moet de tuin worden leeggehaald, materialen worden afgevoerd en beplanting en straatwerk moeten aangelegd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zeewolde
vrijdag 07 juli 2023

Offerte voor regenpijpen reparatie na storm

Good morning, The storm of two days ago damaged one of the regenpijpen of my three stories house. Need some professional to safely repair it. Can you help me? Can you make an offer?


Dakgoot en regenpijp Almere
woensdag 05 juli 2023

Lekkage rond regenwaterafvoer balkon.

Op het balkon zijn in het verleden tegels gemetseld op een zandcement dekvloer. Omdat het balkon daardoor hoger werd, is een draingoot geplaatst die uitkwam in de bestaande afvoer/regenpijp. Sindsdien is er sprake van lekkage. Oude balkonafvoer dient bereikbaar dient te worden gemaakt voor nadere inspectie en reparatie.


Dakdekken en dakreparaties Eindhoven
dinsdag 04 juli 2023

Tuin aanleggen

- Afmetingen: achtertuin 6x9.3m (excl schuur à 3,7x2,8m), voortuin 6x6,2m - Afvoeren oude materialen en grond - Verwijderen 3 boomstammen (2 in voortuin, geschat 50cm stam-diameter; 1 in achter, geschat 20cm stam-diameter) - Plaatsen schutting achter: 2x6,5M (wens Douglas houten panelen, betonpalen, 1 paneel met doorkijk +/- 80x30cm) - Ophogen achtertuin +/- 10cm - Plaatsen keramische tegels zandkleur achtertuin en schuur +/- 50m2- Plaatsen bloembak, 2 levels, afgeschermd door betonblokken (12x12x60cm), level 1 geschat 3 blokken hoog, level 2 geschat 5 blokken hoog, antraciet kleurig (zie schets) - (Kunst)gras, geschat 4,5m2 - Aanleg water drainage; op uw advies. Eigen idee: regengoot tegen schuur aan, aansluiten op 110mm regenpijp reeds in de tuin aanwezig - Optioneel tbv achtertuin (graag apart opnemen in offerte): omlijsting keramische tegels achtertuin met opsluitbanden (antraciet kleur) - Betontegels voortuin: +/-29m2 - Bloembakke Waar heb je de hovenier voor nodig?: Het aanleggen van mijn droomtuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amstelveen
Offertes aanvragen