Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dak Regenafvoer

Regenpijp vervangen

Regenpijp vervangen

Last van een lekkende regenpijp? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Is je regenpijp stuk en zoek je een erkende loodgieter die hem voor je kan vervangen? De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo vervangen zij niet alleen je regenpijp, maar ook helpen zij je met het installeren van je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer. Of heb je een loodgieter nodig om je te helpen met de gasvoorziening, je warmwatertoestel of je radiatoren? Geen probleem, onze loodgieters helpen je er graag mee! Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering vervangen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten regenpijp vervangen

De kosten voor de regenpijp vervangen zijn afhankelijk van het materiaal dat je wil hebben, de grootte van de regenpijp en de vorm die je wenst. Je hebt namelijk niet alleen ronde regenpijpen, maar ook vierkante. Voor een vierkante regenpijp is meer materiaal nodig en dus is de prijs hoger. Wil je hier meer informatie over? Vraag het gerust na bij één van onze ervaren loodgieters.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per meter van de verschillende soorten materialen.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Materiaalkosten
PVC €25 - €35
Aluminium €30 - €50
Zink €35 - €55
Koper €40 - €50

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Als de regenpijp vervangen moet worden voor een nieuwe, heb je keuze uit verschillende soorten materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder beschrijven wij deze voor je.

Regenpijp vervangen met PVC

Waarschijnlijk heb je wel eens van PVC gehoord. Ook regenpijpen worden van PVC gemaakt. PVC regenpijpen hebben het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en kunnen tegen een stoot. Daarbij is PVC het voordeligste materiaal voor regenpijpen. Daarnaast zijn PVC regenpijpen in verscheidene kleuren te krijgen.

Een punt van overweging daarbij is wel dat PVC regenpijpen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook minder buigzaam dan regenpijpen van een ander materiaal. PVC regenpijpen scheuren dus eerder dan regenpijpen van een ander materiaal. 

PVC Regenpijp

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen hebben over het algemeen een langere levensduur dan PVC. Aluminium regenpijpen zijn daarbij krasbestendig en slagbestendig. Perfect dus voor het trotseren van de barre weersomstandigheden in Nederland. 

Aluminium regenpijpen zijn in een naadloze variant te krijgen. Hierdoor krijgt de regenpijp een mooie uitstraling. Ook is het een duurzamer materiaal dan PVC en daarbij is het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. 

Een nadeel is wel dat aluminium regenpijpen corrosiegevoelig zijn. Dit betekent dat het op een gegeven moment gaat roesten. Ook is aluminium prijziger dan PVC. 

Aluminium Regenpijp

Regenpijp vervangen met zink

Zink wordt het meest gekozen als materiaal voor een regenpijp. Dit komt doordat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Daarnaast heeft zink een lange levensduur. Ook is zink aantrekkelijk voor het oog. Nog een groot voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Bij kleine schade is het dus niet nodig om de regenpijp te vervangen. 

Het nadeel wel is dat zinken regenpijpen meer onderhoud nodig hebben, dan andere soorten regenpijpen. Daarbij is zink, net als aluminium, gevoelig voor corrosie. Hoewel de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk is, het is wel de enige kleur waarin zink te krijgen is. Wil je dus kunnen kiezen uit verschillende kleuren? Dan is zink niet de beste keuze.

Zink Regenpijp

Regenpijp vervangen met koper

Koperen regenpijpen zijn prijzig in vergelijking met de andere materialen. Echter de voordelen van koper zijn de hogere prijs zeker waard. Koper gaat namelijk heel lang mee en hoeft nauwelijks te worden onderhouden. Daarnaast ziet koper er ook nog chique uit als het past bij de uitstraling van je woning. 

Maar, koper heeft net als aluminium en zink te maken met corrosie. Wel is er een verschil: koper wordt niet zwakker als het corrodeert, maar het krijgt een speciale tint groen. Echter, deze kleur zien veel mensen als luxe.

Koper Regenpijp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom je je regenpijp wil vervangen. Hieronder beschrijven wij deze:

  1. Wanneer de regenpijp beschadigingen heeft, zoals scheurtjes of corrosie, wordt de schade op den duur alleen maar groter. Water zoekt namelijk de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op de scheurtjes oploopt;
  2. Technieken en kennis ontwikkelen zich constant. Hierdoor worden de regenpijpen steeds beter. Je kan tegenwoordig kiezen voor nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een bladscheider en/of stankafsluiter;
  3. Een oude, beschadigde regenpijp komt de uitstraling van je woning niet ten goede. De buitenkant van je woning ziet er al snel minder verzorgd uit.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente regenpijp aanvragen

maandag 24 januari 2022

Regenpijp vervangen

Ik wil mijn regenpijp aan de achterzijde van mijn woning aan de Archipel in Lelystad laten vervangen. Graag een prijsindicatie inclusief materiaal.


Installatie- en leidingwerk Lelystad
dinsdag 11 januari 2022

Hellend dak vervangen

- Vervangen van panlatten en dakpannen van het hellende dak p.m. 110 m2. - Verwijderen bestaande schoorsteen. - Eventueel vervangen dakgoten met metalen regenpijpen. - Vervangen bitumen van het platte dak p.m. 35 m2. Wat is de oppervlakte van het plat dak?: tussen 10 en 50m² Welke bedekking(en) overweeg je voor het plat dak?: Ik laat mij adviseren door de vakman Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Wijster
dinsdag 28 december 2021

Uitbouw (2,5 x 5,5 m.) achterzijde woonklaar

Goedemiddag, Langs deze weg wil ik vragen of u een offerte kunt uitbrengen voor het realiseren van een uitbouw aan onze woning. Het betreft een uitbouw aan de achterzijde van onze (hoek-) woning in de wijk “Proosdij” in Kudelstaart. Ik weet niet of er een vergunning aangevraagd moet worden en ook niet of er palen onder de uitbouw moeten. Dit laten we graag aan uw beoordeling en zo nodig, dit ook meenemen in de offerte. • Totale afmeting buitenzijde 534 (breed) x 242 (diep) x 337 (hoog) cm. • Stenen identiek aan die van het huis • Bestaande regenpijp verplaatsen • Dubbele openslaande deuren en twee ramen met ventilatie-roosters • Wandcontactdozen (4x) en lichtpunten (2x) aanleggen • Stroomvoorziening buiten aanleggen • Vloerverwarming uitbreiden en aansluiten op bestaand systeem • Bestaande vloer aanleggen met dezelfde tegels • Stucwerk plafond en wanden begane grond (woonkamer) In de bijlage stuur ik u vijf foto’s. De eerste vier zijn foto’s van de bestaande situatie. De vijfde foto is van de situatie bij buren verderop in de straat. Hierop is de gerealiseerde aanbouw te zien zoals bij de bouw in 2004 werd aangeboden als optie. Wij zouden graag van horen of het mogelijk is om de uitbouw in het eerste of tweede kwartaal van 2022 te realiseren en zo niet, wanneer dit wél mogelijk is. Uiteraard is het mogelijk om de situatie even ter plaatse te bekijken, op te meten en met ons de mogelijkheden / wensen te bespreken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Kudelstaart
dinsdag 28 december 2021

Regenpijp vervangen

Graag wil ik de regenpijp vervangen ongeveer 5 meter hoog


Installatie- en leidingwerk Zwijndrecht
dinsdag 21 december 2021

Regenpijp schoonmaken

We zijn op zoek naar een loodgieter om ons te helpen een afvoerleiding in het dak te ontstoppen. We hebben enkele sporen van lekkage gevonden aan één kant van de muur en het plafond aan de gracht en het lijkt afkomstig te zijn van de voorste goot van het dak van het gebouw (TBC by you). Ik heb met de VvE gesproken en wij zoeken iemand die ons kan helpen bij het reinigen van de afvoerleiding (regenpijp). Daarom ontvangen wij graag een offerte van u. Laat me weten hoe ik het beste te werk kan gaan.


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
maandag 20 december 2021

Vervangen van zinken dakgoot

Vervangen van zinken dakgoot en regenpijpen. Ik denk 2 X 11 meter.


Installatie- en leidingwerk Ossendrecht
zondag 19 december 2021

Aanbouw acherzijde woning (9,2m2)

Ik heb voor mezelf wat op papier gezet en stuur dat even mee. Het gaat dus om een aanbouw achteraan de woning, gebouwd in 2018. Het gaat puur om een aanbouw dus niet vergroten van de huiskamer en daarom geen muren uitbreken. Er zal een fundering gelegd moeten worden en daarop isolatie en elektriciteit doorgetrokken moeten worden en evt aanleg extra groep in de meterkast. Er hoeft binnenin niet afgewerkt te worden en geen vloerverwarming, behalve het plafond wel afwerken, er gelden geen parkeertarieven in de straat en de grond is schoon. Inclusief: Binnen afmeting aanbouw binnen 2 mtr diep vanaf huidige buitenmuur en ongeveer 460 cm breed Hoogte max 3,5 mtr buitenkant om zo onder de vergunningsgrens van 4 mtr te blijven. Fundering met daarop isolatie (40 cm hoger dan tuin en moet geboord worden omdat heien niet mogelijk is en het is veengrond en verzakt sterk) Plat dak inclusief isolatie en binnenkant dak evt afgewerkt met gipsplaat en 2 electrische punten om lamp en ventilator aan te kunnen sluiten Balken plafond zichtbaar? Waterafvoer en regenpijp aanleggen Waterleiding doortrekken en met kraan buiten Extra groep meterkast Aanleg elektra (plafond 2 punten voor ventilator en licht met aan uit schakelaar op muur contactdoos voorin ) Huidige buitendeuren eruit en hergebruiken als nieuwe buitendeuren (vanuit binnen) aan de rechterkant, dus niet in het midden. Ramen met houten frame en H++ met zonwerende optie (afmeting 2 maal 120 cm breed en 240 cm hoog?) Naast de terrasdeuren (van binnenuit gezien links) mogelijkheid voor rook afvoer in dak? Ramen aan zijkant zowel als voorkant. Houten of stenen (schot) voorkant van 80 cm hoog met isolatie onder ramen Afvoeren van alle overtollige materialen etc (skip?) Buitenkant afgewerkt in metselwerk


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Koog aan de Zaan
vrijdag 17 december 2021

Vervangen regenpijp

Vanwege een vochtige muur binnen en buiten wordt hevig vermoed dat de regenpijp niet goed de regen afvoert. De regenpijp komt vanaf een dak twee verdiepingen naar benenden, inclusief een aanhechtingstuk bij een balkon en een tweede afvoer naar een waterton. Het aanhechting stuk bij het balkon is niet dicht en morst waarschijnlijk op de muur. Graag willen wij naar opties laten kijken wat het handigst is om de waterafvoer aan te pakken.


Installatie- en leidingwerk Utrecht
vrijdag 17 december 2021

Nieuwe dakgoot 4,5m2

Nieuwedakgoot ongeveer 4,5 meter inclusief nieuwe regenpijp


Dakgoot en regenpijp Rotterdam
woensdag 15 december 2021

Oprit verzakking oplossen

We willen graag de oprit laten repareren, het is aan het verzakken en we willen dit graag laten repareren. We denken dat de regenpijp eronder kapot is gegaan en dat het daardoor komt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eijsden
donderdag 09 december 2021

Nieuwe zinken dakgoot en regenpijp plaatsen (5m +5m)

Ik wil graag een nieuw zinken dakgoot laten plaatsen, het gaat om ongeveer 5m. Eventueel 5 meter zinken regenpijp en rooster in dakgoot om vuil tegen te gaan.


Dakgoot en regenpijp Capelle aan den IJssel
maandag 29 november 2021

Hemelwaterafvoer / regenpijp installeren

Nieuwe dakgoten, 1 nieuw regenpijpe, plaats 2 nieuwe pijpen in de grond, van het huis naar de sloot, ongeveer 3 meter pijp per stuk.


Dakgoot en regenpijp Aalsmeer
zondag 28 november 2021

Vervangen van regenpijp

Vervangen regenpijp voorzijde woning. Hoogte dakgoot is ca2,5 meter. Tevens vervangen van een dakpan, net boven de goot aan zijkant woning. Hoogte ca. 6 meter. De dakpan hebben wij klaarliggen. Zie de foto’s.


Installatie- en leidingwerk Den Haag
woensdag 24 november 2021

Regenpijp verplaatsen

Vanwege plaatsen veranda dient de regenpijp verplaatst te worden. Oude regenpijp moet verwijderd worden. Regenpijp loop tot en met de eerste verdieping. Op de oude regenpijp aansluiting op de grond dient een afvoer geplaatst te worden voor de buitenkraan.


Dakdekken en dakreparaties Almere
zaterdag 06 november 2021

Regenpijp vervangen voor een zinken regenpijp

Regenpijp aan achterzijde laten vervangen voor een zinken regenpijp. 3 verdiepingen hoog. De regenpijp is tussen de5 en de 7 meter lang.


Installatie- en leidingwerk Zaandam
vrijdag 05 november 2021

Lekkage groendak repareren

Bij hevige regenbuien loopt er vanaf ons platte groendak van de aanbouw achter het huis water langs de muren naar binnen. Op het platte dak van ca. 8 m2 komt ook de regenpijp vanaf de dakgoot uit. Graag analyse, advies en aanpassingen voor deze situatie.


Dakdekken en dakreparaties Nijmegen
woensdag 03 november 2021

Nieuwe zinke dakgoten plaatsen

Nieuwe dakgoten plaatsen, voor en achter het huis. 2x ca.6m nieuwe zinken goten. incl bladvangers. evt. samen met nieuwe regenpijpen voor en achter.


Dakgoot en regenpijp Kerkrade
woensdag 03 november 2021

Oplossen tikkende regenpijp

een metalen, vierkante regenpijp tikt hard bij elke druppel die naar van boven naar beneden op de bocht valt. Bij- en vooral na een regenbui is dit harde tikkende geluid nog uren in huis zeer goed hoorbaar. Graag willen wij dit laten oplossen.


Dakgoot en regenpijp Huizen
dinsdag 02 november 2021

Hemelwaterafvoer / regenpijp installeren

Nieuwe dakgoten, 1 nieuw regenpijpe, plaats 2 nieuwe pijpen in de grond, van het huis naar de sloot, ongeveer 3 meter pijp per stuk.


Dakgoot en regenpijp Aalsmeer
donderdag 21 oktober 2021

Vervangen of repareren regenpijp

De regenpijp die in de bomen loopt is kapot. Graag vervangen of repareren. Kan ook zijn dat de pijp doorgespoten moet worden er zit veel zand in doordat het kapot is. Ik hoor graag wat het kost.


Dakgoot en regenpijp Almere
zondag 10 oktober 2021

Regenpijp plaatsen

Regenpijp plaatsen tegen me muur van platdak tot in de grond, door lekkage wil ik de gat op mijn dak dicht maken (Gietijzer)


Dakgoot en regenpijp Zaandam
woensdag 06 oktober 2021

Dakgoot vervangen voorzijde 45 meter

Wij willen de zinken dakgoot graag vervangen in ons blok icm regenpijp. Er moet ongeveer 45 meter vervangen worden. Hij is van zink.


Dakgoot en regenpijp Berkel en Rodenrijs
woensdag 06 oktober 2021

Zinken dakgoot vervangen 36m

Graag ontvangen wij een offerte voor het vervangen van de zinken dakgoten (en regenpijpen) van onze vakantiewoning in Oudehaske. De huidige goten zijn zinken bakgoten. De goten zitten op een hoogte van, naar schatting, circa drie meter. De voorgestelde vervanging betreft in ieder geval de goten aan de voor- en achterzijde van de woning. De lengte van deze goten is tweemaal circa 11 meter, dus circa 22 meter. Eventueel willen we de goten van de schuur laten vervangen. Deze zijn echter niet lek, maar wel net zo oud. De lengte van deze goten is tweemaal circa 7 meter, dus circa 14 meter. Laten we voor de offerte in eerste instantie uitgaan van de vervanging van de vier zinken bakgoten; circa (11 + 7) x 2 = 36 meter. Oud zink kan goed gerecycled worden. Daarom zien wij in de offerte ook graag de eventuele afvoer van de oude dakgoten gespecificeerd.


Dakgoot en regenpijp Oudehaske
woensdag 29 september 2021

Regenpijp vervangen +- 28m

Regenpijp vervangen met Nicoll Ovation +-28 meter. Graag het aanschaffen van de regenpijp in overleg met de vakman, dit voor de juiste aansluitingen.


Installatie- en leidingwerk Purmerend
dinsdag 21 september 2021

Regenpijp vervangen

Er is een pvc regenpijp, lengte ca. 6 m1 (hoog). Deze moet vervangen worden incl. muurbeugels en aansluiting via een stadsuitloop.


Installatie- en leidingwerk Den Bosch
maandag 20 september 2021

Uitbouw achterzijde BG

Wij willen een uitbouw realiseren aan de achterkant van onze woning van 2.50m. Hiervoor willen wij een offerte bij u aanvragen met daarin de volgende specificaties: - Afmetingen: 2.50 x 5.20 m - Opgemetseld met rode steen - Kruipruimte onder aanbouw - Openslaande deuren naar buiten (2x, kunststof) - Lichtkoepel + zedem dak - Vloerverwarming (aansluiten op bestaand systeem, of elektrisch) - Binnenzijde met stuc afgewerkt - 2x lichtpunt + 1x stopcontact buitenzijde - 2x lichtpunt plafond + 2x stopcontact binnenzijde - Buitenkraan - Regenpijp (verleggen) Onze buren willen tegelijkertijd uitbouwen en we zijn van plan dit project gezamenlijk uit te besteden. Wij zijn benieuwd wat voor invloed dit heeft op de prijsstelling en zien dit graag (al dan niet separaat) opgenomen in de offerte. Wij staan open voor suggesties of een afspraak aan huis. Met veel belangstelling zien wij uw antwoord tegemoet.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hilversum
maandag 30 augustus 2021

Dakgoot vervangen

Voorzijde en achterzijde zinken dakgoot vervangen (ouderdom). Ombouw heeft op een aantal plaatsen al te veel schade opgelopen. Mogelijkheid voor reparatie of vervangen (hout of kunststof). Totaal ongeveer 12 meter goot. incl. 1 regenpijp vervangen door zink.


Dakgoot en regenpijp Aalsmeer
maandag 23 augustus 2021

Dakgoot vervangen 9m

Ik zoek iemand die aan de achterzijde van mijn jaren 30 huis een zinken dakgoot kan vervangen. Breedte huis: 9m. En de goot hangt op de 2e verdieping. Daarbij ook graag een regenpijp aanbrengen en aansluiten op afwateringsbuis in de grond.


Dakgoot en regenpijp Amstelveen
maandag 02 augustus 2021

Dak van schuurtje vervangen 65m2

Het schuurtje heeft nu asbest golfplaten, deze moeten vervangen worden door kunststof- of metalen platen met "dakpan-look". Ook moeten de dakgoten en de regenpijp aangepast worden. De oppervlakte is ongeveer 65 m2.


Dakdekken en dakreparaties Doetinchem
vrijdag 30 juli 2021

lekkende regenpijp

regenpijp is los van dakgoot, verzakt, er is al een keer een poldermof gemaakt, maar hij is weer los, misschien ook beugels om vast te maken of gehele regenpijp vervangen, i.i.g. lekkage verhelpen, grond spoelt weg kruipruimte in, liefst op een ochtend de komende 2 weken


Dakdekken en dakreparaties Lelystad
Offertes aanvragen