Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dak Regenafvoer

Regenpijp vervangen

Last van een lekkende regenpijp? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Is je regenpijp stuk en zoek je een erkende loodgieter die hem voor je kan vervangen? De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo vervangen zij niet alleen je regenpijp, maar ook helpen zij je met het installeren van je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer. Of heb je een loodgieter nodig om je te helpen met de gasvoorziening, je warmwatertoestel of je radiatoren? Geen probleem, onze loodgieters helpen je er graag mee! Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering vervangen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten regenpijp vervangen

De kosten voor de regenpijp vervangen zijn afhankelijk van het materiaal dat je wil hebben, de grootte van de regenpijp en de vorm die je wenst. Je hebt namelijk niet alleen ronde regenpijpen, maar ook vierkante. Voor een vierkante regenpijp is meer materiaal nodig en dus is de prijs hoger. Wil je hier meer informatie over? Vraag het gerust na bij één van onze ervaren loodgieters.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per meter van de verschillende soorten materialen.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Materiaalkosten
PVC €25 - €35
Aluminium €30 - €50
Zink €35 - €55
Koper €40 - €50

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Als de regenpijp vervangen moet worden voor een nieuwe, heb je keuze uit verschillende soorten materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder beschrijven wij deze voor je.

Regenpijp vervangen met PVC

Waarschijnlijk heb je wel eens van PVC gehoord. Ook regenpijpen worden van PVC gemaakt. PVC regenpijpen hebben het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en kunnen tegen een stoot. Daarbij is PVC het voordeligste materiaal voor regenpijpen. Daarnaast zijn PVC regenpijpen in verscheidene kleuren te krijgen.

Een punt van overweging daarbij is wel dat PVC regenpijpen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook minder buigzaam dan regenpijpen van een ander materiaal. PVC regenpijpen scheuren dus eerder dan regenpijpen van een ander materiaal. 

PVC Regenpijp

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen hebben over het algemeen een langere levensduur dan PVC. Aluminium regenpijpen zijn daarbij krasbestendig en slagbestendig. Perfect dus voor het trotseren van de barre weersomstandigheden in Nederland. 

Aluminium regenpijpen zijn in een naadloze variant te krijgen. Hierdoor krijgt de regenpijp een mooie uitstraling. Ook is het een duurzamer materiaal dan PVC en daarbij is het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. 

Een nadeel is wel dat aluminium regenpijpen corrosiegevoelig zijn. Dit betekent dat het op een gegeven moment gaat roesten. Ook is aluminium prijziger dan PVC. 

Aluminium Regenpijp

Regenpijp vervangen met zink

Zink wordt het meest gekozen als materiaal voor een regenpijp. Dit komt doordat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Daarnaast heeft zink een lange levensduur. Ook is zink aantrekkelijk voor het oog. Nog een groot voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Bij kleine schade is het dus niet nodig om de regenpijp te vervangen. 

Het nadeel wel is dat zinken regenpijpen meer onderhoud nodig hebben, dan andere soorten regenpijpen. Daarbij is zink, net als aluminium, gevoelig voor corrosie. Hoewel de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk is, het is wel de enige kleur waarin zink te krijgen is. Wil je dus kunnen kiezen uit verschillende kleuren? Dan is zink niet de beste keuze.

Zink Regenpijp

Regenpijp vervangen met koper

Koperen regenpijpen zijn prijzig in vergelijking met de andere materialen. Echter de voordelen van koper zijn de hogere prijs zeker waard. Koper gaat namelijk heel lang mee en hoeft nauwelijks te worden onderhouden. Daarnaast ziet koper er ook nog chique uit als het past bij de uitstraling van je woning. 

Maar, koper heeft net als aluminium en zink te maken met corrosie. Wel is er een verschil: koper wordt niet zwakker als het corrodeert, maar het krijgt een speciale tint groen. Echter, deze kleur zien veel mensen als luxe.

Koper Regenpijp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom je je regenpijp wil vervangen. Hieronder beschrijven wij deze:

  1. Wanneer de regenpijp beschadigingen heeft, zoals scheurtjes of corrosie, wordt de schade op den duur alleen maar groter. Water zoekt namelijk de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op de scheurtjes oploopt;
  2. Technieken en kennis ontwikkelen zich constant. Hierdoor worden de regenpijpen steeds beter. Je kan tegenwoordig kiezen voor nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een bladscheider en/of stankafsluiter;
  3. Een oude, beschadigde regenpijp komt de uitstraling van je woning niet ten goede. De buitenkant van je woning ziet er al snel minder verzorgd uit.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente regenpijp aanvragen

donderdag 25 mei 2023

Buitenschilderwerk

Welke schilderwerken moeten er worden uitgevoerd? Kozijnen Deuren Aantal kozijnen? 4 Aantal deuren? 3 Welke ruimte(s) wens je te laten schilderen? Buiten (gevel) schilderwerk Om hoeveel m² gaat het ongeveer? Tussen 10 en 50 m2 Gewenste uitvoerdatum? Binnen 3 tot 6 maanden Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte om de voorkant van mijn huis (3 ramen en toilet raam), houtwerk onder 1 van de ramen, de regenpijp, de voordeur, garagedeur, deur van de garage naar de tuin, windveren aan de zijkant van het huis (zolder), boegdelen rondom de garage en de dakgoot voor en achter. Het is een 2 onder 1 kap woning uit 1984. Laatste schilderwerk dateert van 2017. Is nu geschilderd in gebroken wit/antraciet. Graag in dezelfde kleuren. Alvast bedankt en met vriendelijke groet, Barbara de Beer Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen


Behang- en schilderwerk Vries
dinsdag 23 mei 2023

Dakgoten vervangen

Ik wil mijn houten dakgoten, voor en achter, laten vervangen door onderhoudsvriendelijk materiaal 2x 6 meter met regenpijp Graag eerst prijsopgave via de mail. Als ik keuze gemaakt heb, dan persoonlijk/telefonisch contact.


Installatie- en leidingwerk Oost-Souburg
maandag 22 mei 2023

Verstopping regen pijp

De pijp vanaf de dakgoot/ regenpijp zit verstopt onder de tuin. We hebben de dakgoot en regenpijp laten nakijken en vervangen waar nodig. Maar het water wil niet goed aflopen door verstopping van de pijp naar aansluiting brandgang. Ik ontvang graag een een kosten indicatie. Met vriendelijke groet Lizan Wiersema


Installatie- en leidingwerk Dordrecht
zondag 21 mei 2023

Regenton en -vulautomaat aansluiten op regenpijp

We hebben een mooie Elho 200 liter regenton gekocht met een vulautomaat deluxe. Hij staat al klaar op z'n plek, alleen het aansluiten van de vulautomaat op de regenpijp en -ton durven we zelf niet zo goed aan. Wie heeft dit eerder gedaan en kan ons even komen helpen?


Klussen Amersfoort
donderdag 18 mei 2023

Regenpijpen vervangen (9 stuks)

Regenpijpen vervangen (9 stuks) Wij zijn opzoek naar een loodgieter die de regenijpen bij ons bedrijf kan vervangen. Bij voorkeur willen wij graag zwarte PVC regenpijpen. Het zijn 9 regenpijpen in totaal, en de hoogte van de hal is 6 meter.


Installatie- en leidingwerk Ede
donderdag 18 mei 2023

Regenpijpen

Het betreft 4 regenpijpen met verschillende lengte m


Dakgoot en regenpijp Veghel
maandag 15 mei 2023

ophogen/opnieuw bestraten

We wonen in Rotterdam, in een woning die 18 jaar oud is en waar de tuin behoorlijk is verzakt. We willen nu graag de tuin iets veranderen en weer ophogen omdat de uitstap aan de achterzijde inmiddels wel fors naar beneden is. De paadjes met gebakken klinkers moeten opnieuw gelegd worden, is circa 35 meter totaal aan paden en de 2 aanwezige terrassen willen we graag wat vergroten en vernieuwen met grote (80x80 of 90x90) keramische (evt op beton) tegels. Totaal te bestraten aan terrassen is circa 68m2. Daarnaast hebben we nog een verzakte vlonder van 30m2 maar denk dat dat niet iets is dat stratenmakers aanpakken en een grindpad waar het zand onder de fundering van de woning kruipt bij een afgebroken regenpijp. Dus ook daar moet opnieuw zand o.i.d. in. We hebben begrepen dat het ophogen van de tuin het beste kan gebeuren met kleikorrels. Dan is het de vraag wat er onder de keramische tegels/ keramischebetontegels moet als ondergrond. Kunt u ook hierin adviseren of moet het plan klaar liggen en dat u het dan uit zou kunnen voeren? Wij dachten in eerste instantie aan het inroepen van een hovenier, echter nu zoekend op internet naar verzakking tuin/kleikorrels etc kwam ik uw site tegen en bedacht ik me plots of dit niet meer het werk is van stratenmakers of dat ik toch beter bij een hovenier terecht kan. Hoor graag uw visie of uw ook dit soort werkzaamheden met ophogen van kleikorrels en aanleggen van terrassen met keramische tegels doet en een adviserende rol kunt hebben. Wij hebben puberzonen dus we kunnen zeker zelf veel voorwerk doen door bijv alle huidige tegels/klinkers/grid etc al te verwijderen. Hoor graag van u,


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
zondag 14 mei 2023

Regenpijp vervangen.

PVS regenpijp vervangen met zinken regenpijp. En dan juist aansluiten aan onze zinken dakgoot.


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
woensdag 10 mei 2023

Regenpijp lekkage verhelpen

8meter regenpijp, van dakgoot tot straat, 150 cm boven de straat een lek ? Grondwater in aangrenzende kamer op muur


Dakdekken en dakreparaties Maastricht
dinsdag 09 mei 2023

Aanleggen van een oprit en een terras (110m²)

Ik zoek een stratenmaker voor het aanleggen van een oprit (circa 65 m2) en een terras (circa 45 m2). Daarbij wil ik ook graag de regenpijpen van het huis en van de berging, aan laten sluiten op een drainage of laten afwateren naar een WADI (grenst aan het perceel). Indien mogelijk ook het klaarmaken (omspitten, egaliseren e.d.) van de overige tuingrond voor gras.


Terras en (sier)bestrating Balkbrug
maandag 08 mei 2023

Vervangen deel pvc regenpijp

De pvc regenpijp op de tweede etage lekt. Lijkt te komen door een lekkende hoek in de pijp. Dit tussenstuk moet waarschijnlijk vervangen worden.


Installatie- en leidingwerk Groningen
maandag 08 mei 2023

PVC regenpijp vervangen (10 meter)

Ik zoek iemand om de regenpijp van ons appartementencomplex te vervangen. Het is 3 verdiepingen plus begane grond. Ongeveer een meter of 10 gok ik. Er moet rekening gehouden worden met opvangbakken en eventueel een knik om de vaart uit het vallende water te krijgen. Ook moet de steiger door het huis van de benedenbuurvrouw naar de tuin.


Installatie- en leidingwerk Rotterdam
zondag 07 mei 2023

Regenpijp vervangen

Regenpijp eensgezinswoning vervangen voor zink


Installatie- en leidingwerk Leiderdorp
maandag 01 mei 2023

Regenpijpen vervangen (9 stuks)

Wij zijn opzoek naar een loodgieter die de regenijpen bij ons bedrijf kan vervangen. Bij voorkeur willen wij graag zwarte PVC regenpijpen. Het zijn 9 regenpijpen in totaal, en de hoogte van de hal is 6 meter.


Dakgoot en regenpijp Ede
woensdag 26 april 2023

Regentonnen aansluiten

Ik wil 2 houten regentonnen laten aansluiten op metalen regenpijpen met een overloopsysteem.


Klussen Assen
dinsdag 18 april 2023

Renoveren van een erker dak

Ik wil mijn dak van erker van de voorzijde jaren-30-woning (2 onder 1 kap) vervangen en beter isoleren, ivm schimmel problemen aan de binnenkant moet mijn dak vernieuwd worden en beter geïsoleerd worden. Hemelwaterafvoer van dit dak aansluiten op de regenpijp om de hoek. Bestaande HR-dubbelglas van de erker en van 2 zijramen van 60 bij 1,20 moet vervangen worden voor HR++ glas. Eventueel ook de stenen vensterbanken van erker en ramen aan de binnenzijde vervangen door houten vensterbanken.


Dakdekken en dakreparaties Zeist
dinsdag 18 april 2023

Regenton aansluiten op regenpijp en via plat dak naar achtertuin (plek regenton)

Via het platte garagedak een afvoerbuis vanaf de regenpijp over het garagedak aanleggen vanaf de regenpijp van het woonhuis ( lengte circa 10 meter) en die afvoerbuis achterin de tuin vanaf het garagedak (circa meter of twee lager) aansluiten op een regenton. De materialen zoals de regenton e.d nog worden aangeschaft.


Klussen Stein
donderdag 13 april 2023

Serre bouwen

Ik wil een kleine aanbouw (serre) van hout en glas. Met afmetingen 3,25x0,5m. De hoogte is ongeveer 3m met een schuin dakdeel. De gevel hoeft niet doorgebroken te worden. Ik moet nog even kijken of er een vergunning nodig is. Op dit moment zit er in de huidige gevel een rooster van een afzuigsysteem en een regenpijp, die moeten verplaatst worden naar de nieuwe gevel van de serre.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Utrecht
woensdag 12 april 2023

Stucen van muren in Granol style

Ik zou graag mijn muren van (30 m2) willen laten stucen in granol style. Door een lekkage van de regenpijp, die verbonden is aan de muur is heel het stucwerk verpest.


Stucwerk en spackspuiten Rotterdam
maandag 03 april 2023

Plat dak isoleren of renoveren

Het dak bestaat uit 3 delen; 2 op het dak van de begane grond en 1 op dak 1e etage. De delen zijn van elkaar gescheiden door glazen vide (niet beloopbaar). Het totale oppervlak is ca 60m2. Het platte dak is bedekt met bitumen met grind. Dit wil ik graag laten vervangen. Materiaalkeuze in overleg (voorkeur voor EPDM). Graag wil ik het dak ook direct laten isoleren en een dakluik laten aanbrengen in het dak van de 1e etage (ivm dakbetreding en ventilatie). Wellicht is aanpassing van de dakranden en HWA noodzakelijk; er zijn geen regenpijpen zichtbaar; geen idee hoe het water nu afgevoerd wordt. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1977 - 1984 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Soest
maandag 27 maart 2023

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Op een hoek en ook bij de muur op de westkant van het huis is vochtdoorslag, met als gevolg een schimmelplek en stucwerk wat gaat loslaten. Vermoedelijk vanaf de buitenkant door regen doorslag er zijn geen lekkages bij goot en regenpijp gevonden. Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Vochtproblemen Bergschenhoek
vrijdag 24 maart 2023

Vervangen zinken dakgoot

Graag offerte voor het vervangen van onze zinken dakgoot. Lengte 2x +/- 9 meter en zinken regenpijp lengte 2x +/- 5 meter


Installatie- en leidingwerk Wieringerwerf
maandag 13 maart 2023

Regenpijp aansluiten

Ik zoek een loodgieter om een regenpijp aan te sluiten vanaf de dakgoot. In de huidige situatie zit er al een gat in de dakgoot alleen de regenpijp komt uit op het dak van de buurman wat geen opbouw heeft. Graag zouden wij de nieuwe regenpijp recht naar beneden willen laten lopen. ongeveer 6 mrt.


Dakdekken en dakreparaties Utrecht
maandag 13 maart 2023

Regenpijp voorzijde kapot

Het bovenste gedeelte van de regenpijp is los geraakt en afgevallen waardoor een stuk kapot is. Het overgrote deel van de pijp staat nog vast beneden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Zoetermeer
woensdag 08 maart 2023

Regenpijp controleren en mogelijk vervangen.

Een deel vd regenpijp sluit niet goed aan. Hemelwater stroomt er langs en zorgt voor doorslag in de muur.


Dakdekken en dakreparaties Alkmaar
zaterdag 04 maart 2023

Tuin renovatie 50m2

Ik wil graag mijn tuin laten renoveren. Het is een tuin van ongeveer 50m2. We willen graag iemand die de huidige tegels kan verwijderen en die opnieuw de grond kan egaliseren en betegelen. Daarnaast willen we een nieuwe schutting. We willen sommige bomen houden en anderen moeten verwijderd worden, ook willen we een aantal borders met planten laten plaatsen. We hebben ook regenpijpen onder de grond die gefixt moeten worden, ze lijken te lekken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
dinsdag 28 februari 2023

Dakgoten vervangen

Dakgoot van ongeveer 5 meter. Moet vervangen worden. Liefst ombouw/buitenkant door kunststof. Verder moet er een afvoer komen naar het dak van de bijkeuken, zodat het het water via de regenpijp van dat dak weg kan lopen. Dakgoot zit tussen de begane grond en de 1e verdieping aan de achterkant van het huis. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Dak herstellen / repareren Om wat voor herstellingswerkzaamheden gaat het?: Dakgoten vervangen / herstellen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakgoot en regenpijp Leeuwarden
zondag 26 februari 2023

PVC regenpijp vervangen naar zinken variant.

We willen graag de huidige PVC regenpijpen laten vervangen door een zinken variant. Het gaat om 4 regenpijpen, 2 grote en 2 kleine. Zie Google Streetview voor meer informatie voor drie (1x grote en 2x kleine).


Dakgoot en regenpijp Almere
zaterdag 11 februari 2023

Vervangen regenpijp

Het varvangen van de regenpijp van dakgoot naar aansluiting in de grond. En het vervangen van de pijpdevestegingen.


Installatie- en leidingwerk Beverwijk
maandag 06 februari 2023

Probleem rond mijn regenpijp/dakbedekking verhelpen

De muren rondom mijn regenpijp zijn kletsnat. Zo nat dat het vocht nu binnen komt door de muren heen en hier zorgt voor schimmelvorming. Een loodgieter heeft de regenpijp gecontroleerd en geconstateerd dat hier geen probleem is. Het probleem moet bovenaan de regenpijp of op het dak zitten (plat dak). Buren hebben hetzelfde probleem. Ik zoek een dakdekker die op het dak wil kijken wat de oorzaak kan zijn. En ik ontvang dan graag een offerte/advies hoe dit op te lossen. Zodat de binnenmuren niet meer aangetast worden. Dak zit op ongeveer 11 meter hoogte.


Dakdekken en dakreparaties Nijkerk
Offertes aanvragen