Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dak Regenafvoer

Regenpijp vervangen

Last van een lekkende regenpijp? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Is je regenpijp stuk en zoek je een erkende loodgieter die hem voor je kan vervangen? De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo vervangen zij niet alleen je regenpijp, maar ook helpen zij je met het installeren van je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer. Of heb je een loodgieter nodig om je te helpen met de gasvoorziening, je warmwatertoestel of je radiatoren? Geen probleem, onze loodgieters helpen je er graag mee! Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering vervangen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten regenpijp vervangen

De kosten voor de regenpijp vervangen zijn afhankelijk van het materiaal dat je wil hebben, de grootte van de regenpijp en de vorm die je wenst. Je hebt namelijk niet alleen ronde regenpijpen, maar ook vierkante. Voor een vierkante regenpijp is meer materiaal nodig en dus is de prijs hoger. Wil je hier meer informatie over? Vraag het gerust na bij één van onze ervaren loodgieters.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per meter van de verschillende soorten materialen.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Materiaalkosten
PVC €25 - €35
Aluminium €30 - €50
Zink €35 - €55
Koper €40 - €50

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Als de regenpijp vervangen moet worden voor een nieuwe, heb je keuze uit verschillende soorten materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder beschrijven wij deze voor je.

Regenpijp vervangen met PVC

Waarschijnlijk heb je wel eens van PVC gehoord. Ook regenpijpen worden van PVC gemaakt. PVC regenpijpen hebben het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en kunnen tegen een stoot. Daarbij is PVC het voordeligste materiaal voor regenpijpen. Daarnaast zijn PVC regenpijpen in verscheidene kleuren te krijgen.

Een punt van overweging daarbij is wel dat PVC regenpijpen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook minder buigzaam dan regenpijpen van een ander materiaal. PVC regenpijpen scheuren dus eerder dan regenpijpen van een ander materiaal. 

PVC Regenpijp

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen hebben over het algemeen een langere levensduur dan PVC. Aluminium regenpijpen zijn daarbij krasbestendig en slagbestendig. Perfect dus voor het trotseren van de barre weersomstandigheden in Nederland. 

Aluminium regenpijpen zijn in een naadloze variant te krijgen. Hierdoor krijgt de regenpijp een mooie uitstraling. Ook is het een duurzamer materiaal dan PVC en daarbij is het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. 

Een nadeel is wel dat aluminium regenpijpen corrosiegevoelig zijn. Dit betekent dat het op een gegeven moment gaat roesten. Ook is aluminium prijziger dan PVC. 

Aluminium Regenpijp

Regenpijp vervangen met zink

Zink wordt het meest gekozen als materiaal voor een regenpijp. Dit komt doordat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Daarnaast heeft zink een lange levensduur. Ook is zink aantrekkelijk voor het oog. Nog een groot voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Bij kleine schade is het dus niet nodig om de regenpijp te vervangen. 

Het nadeel wel is dat zinken regenpijpen meer onderhoud nodig hebben, dan andere soorten regenpijpen. Daarbij is zink, net als aluminium, gevoelig voor corrosie. Hoewel de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk is, het is wel de enige kleur waarin zink te krijgen is. Wil je dus kunnen kiezen uit verschillende kleuren? Dan is zink niet de beste keuze.

Zink Regenpijp

Regenpijp vervangen met koper

Koperen regenpijpen zijn prijzig in vergelijking met de andere materialen. Echter de voordelen van koper zijn de hogere prijs zeker waard. Koper gaat namelijk heel lang mee en hoeft nauwelijks te worden onderhouden. Daarnaast ziet koper er ook nog chique uit als het past bij de uitstraling van je woning. 

Maar, koper heeft net als aluminium en zink te maken met corrosie. Wel is er een verschil: koper wordt niet zwakker als het corrodeert, maar het krijgt een speciale tint groen. Echter, deze kleur zien veel mensen als luxe.

Koper Regenpijp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom je je regenpijp wil vervangen. Hieronder beschrijven wij deze:

  1. Wanneer de regenpijp beschadigingen heeft, zoals scheurtjes of corrosie, wordt de schade op den duur alleen maar groter. Water zoekt namelijk de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op de scheurtjes oploopt;
  2. Technieken en kennis ontwikkelen zich constant. Hierdoor worden de regenpijpen steeds beter. Je kan tegenwoordig kiezen voor nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een bladscheider en/of stankafsluiter;
  3. Een oude, beschadigde regenpijp komt de uitstraling van je woning niet ten goede. De buitenkant van je woning ziet er al snel minder verzorgd uit.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente regenpijp aanvragen

donderdag 30 juni 2022

Hemelwaterafvoer vervangen

We hebben een regenpijp langs 3 verdiepingen die van pvc gemaakt is. Eerst dacht ik dat het alleen schoongemaakt moest worden maar volgens mij is helemaal vervangen een beter idee. Op plekken lijkt het alsof de kunststof aan het vergaan is. Misschien zou zink een beter alternatief zijn.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam
woensdag 29 juni 2022

Regenpijp vervangen

Verwijderen oude pvc regenpijp (met vergaarbak) en plaatsen nieuwe regenpijp met vergaarbak. Pvc of zink Lengte +/- 255 cm


Installatie- en leidingwerk Eindhoven
maandag 27 juni 2022

Regenpijp repareren

De regenpijp is losgeraakt ( van de muur en de pijp zelf is ook losgeschoten). Een tweede pijp is ook kapot en moet vervangen worden.


Dakdekken en dakreparaties Zaandam
maandag 27 juni 2022

Klus in de tuin

Regenton aansluiten op regenpijp. Waterputje/drainage maken bij kraan/regenton.


Klussen Sint Maartensdijk
maandag 27 juni 2022

Regenpijp vervangen

Ik zoek iemand die me kapotte regenpijp kan vervangen


Installatie- en leidingwerk Hoofddorp
zondag 26 juni 2022

Gevel impregneren tegen doorslaand vocht

Bovenin de hoek in de woonkamer witte plekken. Aan de buitenkant zit de regenpijp die ook wel eens overloopt. Maar de plekken zijn gekomen nadat er een nieuwe pvc vloer is gelegd, alsof de vloer het vocht niet meer kan handelen en het nu via de muur komt. We zoeken de oorzaak van het vocht en wat het beste is om er tegen te doen. Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Hoorn
zondag 26 juni 2022

Groendak aanleggen ~25m2

Wij hebben aan de achterkant van de tuin een overkapping met een plat dak en bitumen dakbedekking. Nu willen wij hier groene dakbedekking op hebben. Op dit dat zit een schoorsteen en een regenpijp. Belangrijkste is dat de overkapping van hout is en er naar de overkapping gekeken moet worden qua sterkte of het überhaupt wel kan. Het gaat om ~25m2.


Dakdekken en dakreparaties Tilburg
maandag 20 juni 2022

Regenpijp vervangen (~6m)

Ik zoek een vakman die voor mij een regenpijp kan komen vervangen. Deze is los gegaan door de storm. Deze heeft een lengte van ongeveer 6m.


Installatie- en leidingwerk Amsterdam Zuidoost
zondag 19 juni 2022

PVC regenpijpen vervangen door zinken (12m)

Ik zoek een vakman om 2 regenpijpen te vervangen. Deze hebben beide een lengte van ongeveer 6 m. Ze mogen vervangen worden door zinken regenpijpen.


Dakgoot en regenpijp Nederweert
vrijdag 17 juni 2022

Regenpijp vastzetten

Ik zoek een vakman die voor mij de losgekomen regenpijp op mijn schuine dak, 1e verdieping, weer kan vastzetten.


Dakgoot en regenpijp Zwolle
vrijdag 17 juni 2022

Dakgoten en regenpijpen plaatsen en vervangen (15m + 20m)

Voor de schuur en huis heb ik nieuwe dakgoten en regenwaterafvoerpijpen nodig. In beide gevallen regenpijpen moeten lopen via de regenton ondergronds naar het slootje. Voor de dakgoten gaat het om ongeveer 15m en voor de regenwaterafvoerpijpen ongeveer 20m.


Dakgoot en regenpijp Aalsmeer
woensdag 15 juni 2022

Regenpijp vervangen

Ik zoek een loodgieter die mijn PVC regenpijp bij de garage kan vervangen (circa 4 meter) is nu PVC, tevens dakgoot achter (zink) heeft een lekkage op de naad


Installatie- en leidingwerk Capelle aan den IJssel
donderdag 09 juni 2022

Steenstrips aanbrengen 25m2

buitengevel isoleren en afwerken op een manier dat we voor subsidie in aanmerking komen. Regenpijpen moeten aan de binnenkant weggewerkt worden. De buitenkleur in wit. Een deel, ongeveer 25 m2, afgewerkt in steenstrips. Onderzijde moet goed afgewerkt worden zodat we geen last krijgen van optrekkend vocht. Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Wat is de geschatte oppervlakte van de gevel in m²?: 275 Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: , Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel / buitenmuren isoleren langs de buitenzijde


Gevel- en metselwerk Klimmen
maandag 06 juni 2022

Zink regen pijp vervangen

Een regenpijp heeft een scheur, daardoor komen vocht door de muur.


Dakdekken en dakreparaties Haren
maandag 30 mei 2022

Klus in de tuin

Het aansluiten van twee regentonnen (zie foto’s) op één regenpijp in naast elkaar liggende tuinen.


Klussen Leeuwarden
zondag 29 mei 2022

Plat dak boven berging renoveren en isoleren

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een berging met een plat dak van ongeveer 2 bij 3 meter. Het is slecht onderhouden en lekt waarschijnlijk op meerdere plekken, wat resulteert in een natte plek op de muur bij het laagste punt. De regenpijp van het dak van het huis komt ook uit op het platte dak, waardoor er altijd veel water op komt te staan na een regenbui. Tegen de berging zit de berging van de buren aangebouwd en het dak wordt gedeeld zonder scheiding. De buren willen in de toekomst hun berging uitbreiden en verhogen, zij willen hun deel van het dak momenteel dan ook niet renoveren. Graag wil ik dan voor nu ook een scheiding (verhoging) aanbrengen op de grens. Hiervoor zal dus een klein stuk van het dak van de buren ook open moeten worden gemaakt. Aan de onderzijde van het platte dak zou ik graag isolatie willen aanbrengen. Momenteel zit er naar mijn weten niks. De grote balken die onder het dak zitten zijn nu gewoon zichtbaar. Momenteel woon ik nog niet in de woning, omdat deze nog volledig gerenoveerd moet worden. Hoogstwaarschijnlijk zal mijn vader aanwezig zijn tijdens de klus werkzaamheden. Hij moet hiervoor wel steeds 20km heen en terug reizen dus het is voor mij een must dat afspraken over wanneer er gewerkt wordt worden nagekomen, zodat hij niet voor niets die kant op hoeft.


Dakdekken en dakreparaties Herkenbosch
donderdag 26 mei 2022

Afdakje bij balkon, loopt klein beetje schuin

In de storm van februari is mijn balkon afdakje er af gewaaid. Ik wil graag een nieuw dakje zo transparant mogelijk en sterk materiaal. Breedte is ongeveer 550 cm en lengte is 120 cm. Balkon zit op de eerste verdieping. Om goed te bevestigen is denk ik een stelling nodig vanuit de achtertuin van de buurvrouw. Hoogte zal dan rond de 7 meter zijn. Bij het afdakje zit ook een regenpijp die lek is, als deze kan worden vervangen/hersteld zou mooi meegenomen zijn.


Timmerwerk Schiedam
donderdag 26 mei 2022

Regenpijpen laten vervangen

Ik wil graag onze regenpijpen geheel laten vervangen ivm lekkage


Dakgoot en regenpijp Amsterdam Zuidoost
woensdag 25 mei 2022

Water afvoer maken voor in de tuin.

Er moet een gleuf komen en deze op de regenpijp komen om het water in de tuin af te voeren.


Installatie- en leidingwerk Tiel
woensdag 25 mei 2022

Regenpijp vervangen en dak inspecteren

In ieder geval nieuwe regenpijp plaatsen voor plat dak garage. Water loopt niet door regenpijp en regenpijp is kapot Water blijft op dak staan en bij teveel water loopt er water in de hoek bij de deur in de garage.


Dakdekken en dakreparaties Dordrecht
vrijdag 20 mei 2022

Betonnen waterput realiseren

Ik wil onder de parkeerplaats (2 auto’s) een betonnen waterput met een dompelpomp om de tuin water te geven. Tot achterin, ong 30 meter. Tussen de 5000 a 10000 liter inhoud. Regenpijpen moeten aan worden gesloten op de put, en een overloop naar de riolering. Ik ben benieuwd naar de kosten. Hoef geen hi-tech, het is enkel voor de tuin en een auto te wassen. Welke grondwerken moeten uitgevoerd worden?: regenput / regenwaterrecuperatie plaatsen of vervangen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Installatie- en leidingwerk Strijen
vrijdag 20 mei 2022

Reparatie regenpijp

Ik wil graag de opvangbak bovenaan de regenpijp laten vervangen. Het water gutst eroverheen bij harde regen. Ook de bladscheider wil ik graag laten vervangen, daar zit een scheur in. De regenpijp is van pvc, ongeveer 23 jaar oud.


Dakdekken en dakreparaties Zwolle
vrijdag 20 mei 2022

Regenpijp vervangen

Ik zoek een loodgieter die de regenpijp (korte termijn)en dakgoot (op lang termijn) kan vervangen


Installatie- en leidingwerk Hoogvliet Rotterdam
donderdag 19 mei 2022

Regenpijp vervangen

2 regenpijpen vervangen en een 3e regenpijp aanleggen (met regenton).


Installatie- en leidingwerk Ooij
maandag 16 mei 2022

Regenpijp ontstoppen cq vernieuwen?

Regenpijp is van 1e etage naar begane grond verstopt, Brandweer heeft hem los getrokken uit de bovenste sok van onderkant balkon 1e etage Werkzaamheden zijn vanaf begane grond uit te voeren


Dakdekken en dakreparaties Den Haag
maandag 16 mei 2022

Houten gevelbekleding vervangen door kunststof (110m2)

Ik zoek een vakman voor de vervanging van mijn houten gevelbekleding door kunststof stroken. Het gaat om 4x een driehoekige nok (1x woonhuis en 1x garage) en de lange zijdes van het huis ‘onder/bij’ de regenpijpen. Ik schat de oppervlakte op een 110m2 in totaal, maar die zal nog wel een nagemeten moeten worden. Het liefst willen we een houtlook met lichte nerfstructuur, antraciet kleur.


Gevel- en metselwerk Eersel
vrijdag 13 mei 2022

Regenpijpen vervangen

4 regenpijpen. Aan de onderkant kapot of bijna kapot. Moeten, dus, alle 4 vervangen worden. Meer foto´s beschikbaar, maar ik kan ze hier niet toevoegen.


Dakgoot en regenpijp Utrecht
donderdag 12 mei 2022

Extra hemelwaterafvoer op plat dak

Ik heb een met bitumen bedekt plat dak dat zich bevindt boven de schuur en de carport. De bestaande hemelwateravfoer zit op het deel boven de schuur. Het carportdeel blijft veel water staan (max 3 cm), omdat het dak iets oploopt richting de hemelwaterafvoer. Ik zou daarom een extra afvoer willen laten maken aan de zijkant van de carport (waar de steentjes liggen). Beide afvoeren zou ik laten willen laten uitkomen in een vergaarbak die op de bestaande regenpijp geplaatst zou moeten worden. De afstand van de nieuwe afvoer tot die vergaarbak zou ca 60-70 cm zijn. Dat is mijn gedachte, suggesties voor andere oplossingen zijn natuurlijk ook welkom.


Dakdekken en dakreparaties Leiden
donderdag 12 mei 2022

Regenpijp vervangen (12m)

Wij zouden de regenpijpen, voor en achter, willen vervangen. En de aansluiting in de grond controleren. Ik schat de lengte op een 12m in totaal. Wij zouden graag de nieuwe regenpijp in antraciet kleur willen.


Installatie- en leidingwerk Almere
maandag 02 mei 2022

Monteren nieuwe regenpijp

Onlangs is er door een brand een rechtstaande regenpijp afgebrand, deze moet vervangen worden. De lengte is tussen de 2-3 meter. De regenpijp loopt recht omhoog langs een schuurtje


Klussen Groningen
Offertes aanvragen