Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dak Regenafvoer

Regenpijp vervangen

Last van een lekkende regenpijp? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Is je regenpijp stuk en zoek je een erkende loodgieter die hem voor je kan vervangen? De loodgieters via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo vervangen zij niet alleen je regenpijp, maar ook helpen zij je met het installeren van je nieuwe leidingwerk en sanitair in je badkamer. Of heb je een loodgieter nodig om je te helpen met de gasvoorziening, je warmwatertoestel of je radiatoren? Geen probleem, onze loodgieters helpen je er graag mee! Daarnaast kan je bij de loodgieter terecht voor zinken dakgoten en riolering vervangen.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten regenpijp vervangen

De kosten voor de regenpijp vervangen zijn afhankelijk van het materiaal dat je wil hebben, de grootte van de regenpijp en de vorm die je wenst. Je hebt namelijk niet alleen ronde regenpijpen, maar ook vierkante. Voor een vierkante regenpijp is meer materiaal nodig en dus is de prijs hoger. Wil je hier meer informatie over? Vraag het gerust na bij één van onze ervaren loodgieters.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per meter van de verschillende soorten materialen.

Let op: de loodgieters via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Materiaalkosten
PVC €25 - €35
Aluminium €30 - €50
Zink €35 - €55
Koper €40 - €50

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Als de regenpijp vervangen moet worden voor een nieuwe, heb je keuze uit verschillende soorten materialen: PVC, aluminium, zink en koper. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus ook zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder beschrijven wij deze voor je.

Regenpijp vervangen met PVC

Waarschijnlijk heb je wel eens van PVC gehoord. Ook regenpijpen worden van PVC gemaakt. PVC regenpijpen hebben het voordeel dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden en kunnen tegen een stoot. Daarbij is PVC het voordeligste materiaal voor regenpijpen. Daarnaast zijn PVC regenpijpen in verscheidene kleuren te krijgen.

Een punt van overweging daarbij is wel dat PVC regenpijpen schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze ook minder buigzaam dan regenpijpen van een ander materiaal. PVC regenpijpen scheuren dus eerder dan regenpijpen van een ander materiaal. 

PVC Regenpijp

Regenpijp vervangen met aluminium

Aluminium regenpijpen hebben over het algemeen een langere levensduur dan PVC. Aluminium regenpijpen zijn daarbij krasbestendig en slagbestendig. Perfect dus voor het trotseren van de barre weersomstandigheden in Nederland. 

Aluminium regenpijpen zijn in een naadloze variant te krijgen. Hierdoor krijgt de regenpijp een mooie uitstraling. Ook is het een duurzamer materiaal dan PVC en daarbij is het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen. 

Een nadeel is wel dat aluminium regenpijpen corrosiegevoelig zijn. Dit betekent dat het op een gegeven moment gaat roesten. Ook is aluminium prijziger dan PVC. 

Aluminium Regenpijp

Regenpijp vervangen met zink

Zink wordt het meest gekozen als materiaal voor een regenpijp. Dit komt doordat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is. Daarnaast heeft zink een lange levensduur. Ook is zink aantrekkelijk voor het oog. Nog een groot voordeel is dat een zinken regenpijp gerepareerd kan worden bij schade. Bij kleine schade is het dus niet nodig om de regenpijp te vervangen. 

Het nadeel wel is dat zinken regenpijpen meer onderhoud nodig hebben, dan andere soorten regenpijpen. Daarbij is zink, net als aluminium, gevoelig voor corrosie. Hoewel de zilverachtige kleur van zink zeker niet onaantrekkelijk is, het is wel de enige kleur waarin zink te krijgen is. Wil je dus kunnen kiezen uit verschillende kleuren? Dan is zink niet de beste keuze.

Zink Regenpijp

Regenpijp vervangen met koper

Koperen regenpijpen zijn prijzig in vergelijking met de andere materialen. Echter de voordelen van koper zijn de hogere prijs zeker waard. Koper gaat namelijk heel lang mee en hoeft nauwelijks te worden onderhouden. Daarnaast ziet koper er ook nog chique uit als het past bij de uitstraling van je woning. 

Maar, koper heeft net als aluminium en zink te maken met corrosie. Wel is er een verschil: koper wordt niet zwakker als het corrodeert, maar het krijgt een speciale tint groen. Echter, deze kleur zien veel mensen als luxe.

Koper Regenpijp

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom je regenpijp vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom je je regenpijp wil vervangen. Hieronder beschrijven wij deze:

  1. Wanneer de regenpijp beschadigingen heeft, zoals scheurtjes of corrosie, wordt de schade op den duur alleen maar groter. Water zoekt namelijk de snelste weg naar beneden, waardoor de druk op de scheurtjes oploopt;
  2. Technieken en kennis ontwikkelen zich constant. Hierdoor worden de regenpijpen steeds beter. Je kan tegenwoordig kiezen voor nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een bladscheider en/of stankafsluiter;
  3. Een oude, beschadigde regenpijp komt de uitstraling van je woning niet ten goede. De buitenkant van je woning ziet er al snel minder verzorgd uit.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente regenpijp aanvragen

zaterdag 03 december 2022

Aanbouw voorzijde woning

Wij willen aan de voorzijde de huidige schuifpui weghalen en een aanbouw van 4x6 met voorzijde een nieuwe, strakke schuifpui, zijkant twee vloerhoge ramen en de rest dichte muren. Buitenkant graag stucwerk. Binnenkant twee electrapunten en vier inbouwspots. Zinken regenpijp. Er ligt al een onderheide fundering. Ik ben nog niet in bezit van een vergunning, maar dit is allemaal voorbereid aangevraagd. Verder willen we een casco oplevering.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Vinkeveen
maandag 14 november 2022

Voor en stukje zijgevel opnieuw voegen

Door lekkage van een regenpijp (jarenlang achter planten) is het voegwerk zeer slecht. Dit dient uitgeslepen te worden en opnieuw gevoegd (in een kleur dit past bij de rest van de voegen). Voor en een stukje zijgevel. Het gaat om ~10m2.


Gevel- en metselwerk Culemborg
donderdag 10 november 2022

Vervangen dakgoten plastic naar zink 10m

Mijn aanvraag betreft het vervangen van dakgoten en de regenpijp voor zinken. Ze zijn nu van plastic. Ook willen we de regenton aansluiten op de regenpijp. De schuur waarvan de dakgoten vervangen moeten worden is ongeveer 2x 5m lang.


Dakdekken en dakreparaties IJmuiden
woensdag 02 november 2022

22n dakgoten + regenpijpen vervangen

Ik wil graag mijn zinken dakgoten en regenpijpen laten vervangen. Het betreft voor en achter, 22m in totaal voor de dakgoten.


Dakgoot en regenpijp Kaatsheuvel
zondag 30 oktober 2022

Verleggen en of omleiden ondergrondse pijp

Regenpijp achter aan woonhuis heeft een aansluiting in de grond en deze loopt via een pvc pijp in de lengte van de achtertuin, ongeveer 8 meter , tot de HWA van het berghok van de tuin. Een van mijn te bouwen dakterras poot zal echter rusten( door heien) op deze ondergrondse afvoerpijp. Om het heien van de poot van het dakterras mogelijk te maken wil ik de ondergrondse pijp ongeveer 1 a 2 meter verleggen of omleiden.


Installatie- en leidingwerk De Hoef
vrijdag 28 oktober 2022

Regenpijp/maken repareren (2,5m)

Mijn regenpijp is stuk gereden en moet daarom gemaakt worden. Hier zoek ik een vakman voor. De buren hebben stuk gereden en zullen het via de verzekering willen doen, daarom heb ik eerst van tevoren een offerte nodig. De regenpijp is ongeveer 2,5m lang.


Installatie- en leidingwerk Spijkenisse
woensdag 26 oktober 2022

Kunststof dakgoten vervangen (~12m)

Ik wil aan de achterzijde een kunststof dakgoot laten vervangen, van 5 meter. Ook aan de voorzijde wil ik een kunststof dakgoot vervangen, van 7 meter. Incl. de regenpijp. Hier zoek ik een vakman voor, die mij een offerte kan bieden.


Installatie- en leidingwerk Leiden
donderdag 20 oktober 2022

Vervangen 3 regenpijpen (9m)

Ik ben op zoek naar een loodgieter die 3 regenpijpen kan vervangen. Allemaal zijn ze 1 verdieping lang, van de grond tot het plafond, ongeveer 3m dus.


Dakgoot en regenpijp Wognum
dinsdag 18 oktober 2022

Dakgoot repareren + regenpijp vervangen

Ik zoek een vakman die de lekkende dakgoot kan repareren. Ook wil ik de regenpijp laten vervangen. Graag ontvang ik een offerte.


Dakgoot en regenpijp Deventer
maandag 17 oktober 2022

Dak vervangen

De dakbedekking van het veranda dak moet worden vervangen, want het lekt nu (aan de zijkant, bij de schutting). Er liggen shingles op. Daarnaast moet de (kunststof) dakgoot en regenpijp worden vervangen. Het zou mooi zijn als er vakmensen reageren die ook ervaring hebben met garagedeuren vervangen, want dat moet eigenlijk ook gebeuren. Het gaat om ongeveer 20 m2.


Dakdekken en dakreparaties Hengelo
maandag 17 oktober 2022

Regenpijp vervangen

Ik zoek een loodgieter die boven onze serrie (een deel van) de regenpijp kan vervangen. Boven de serre zit een lek.


Dakgoot en regenpijp Uden
donderdag 13 oktober 2022

Nature regenton aansluiten op regenpijp en monteren

Overloop automaat monteren op bestaande regenpijp, regenton kranen monteren en regenton aan muur bevestigen


Klussen Zeist
donderdag 06 oktober 2022

Dakgoot vervangen

Graag zou ik een offerte ontvangen voor het vervangen van de regenpijp / hemelwater afvoer aan de voor en achterkant op de hazelaardreef 35 t/m 43. Graag een prijsopgave voor een kunststof regenpijp in de kleur antraciet en wit.


Installatie- en leidingwerk Vlaardingen
woensdag 05 oktober 2022

Ophogen en bestraten oprit van 11 bij 3,5 meter

- Bestraten en ophogen oprit van 11m x 3,5m met abbey stones grijs/zwart voegen met anti onkruid splitzand https://excluton.nl/product/klinkers-stenen-abbeystones-20x30x6-grijszwart - Mogelijk regenwater rainblocksmuur(4x) https://rainblock.nl/producten/rainblock-module/ installeren en aansluiten op regenpijp(rainblocks reeds aangeschaft). Staande op Stapelstenen 3 laags ( https://excluton.nl/product/stapelstenen-linia-excellence-palissade-15x60x15-nero) Offerte graag incl materialen(zand, stenen,grijs voegsplit en arbeidsloon)


Terras en (sier)bestrating Culemborg
vrijdag 30 september 2022

Regenpijp vervangen (zink)

Ik zoek een loodgieter/klusjesman die aan de voor- en achterzijde van onze woning de PVC regenpijpen wilt vervangen voor zinken regenpijpen. Is een 2 onder 1 kap woning, regenpijpen vanaf dak tot begane grond.


Installatie- en leidingwerk Nijmegen
dinsdag 27 september 2022

Verstopte regenpijp dakgoot herstellen

Onze dakgoot loopt heel langzaam leeg via de regenpijp. Ik vermoed dat de afvoer verstopt is. Deze moet hersteld worden. Ook moet de aansluiting van de regenpijp op de dakgoot gecontroleerd worden of deze goed aansluit. Misschien dat een stuk van de pvc regenpijp vervangen moet worden.


Dakgoot en regenpijp Leiden
vrijdag 23 september 2022

Buitenput (hemelwaterafvoer) ontstoppen

Mijn put in de tuin waar de regenpijpen (afvoer wter van het platte dak) op uit komen is verstopt. Ik wil graag dat deze ontstopt wordt.


Dakgoot en regenpijp Schiedam
dinsdag 20 september 2022

Plat dak isoleren en renoveren

VVE wil graag: Verwijderen oude daklaag (geen asbest aanwezig) aanbrengen isolatie, nieuwe daklaag, 2 regenpijpen vervangen door 10cm Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Den Haag
vrijdag 16 september 2022

Regenpijp

Regenpijp is kapot. Is ongeveer 3/4meter lang van pvc


Dakdekken en dakreparaties Tilburg
donderdag 08 september 2022

Extra regenpijp aansluiten

Ik zoek een loodgieter die een extra regenpijp kan aansluiten op onze bestaande dakgoot. Deze bevindt zich op 2 hoog.


Dakgoot en regenpijp Utrecht
donderdag 08 september 2022

Zinken daklijst, zinken vergaarbak en 2 zinken afvoerpijpen plaatsen

Na plaatsen van nieuwe gevelbekleding heeft onze schuur een nieuwe zinken daklijst, vergaarbak en afvoer nodig. Ook willen we daarnaast vervanging van een kunststof regenpijp voor een van zink. De daklijst is ongeveer 6 meter, recht.


Dakdekken en dakreparaties Leeuwarden
dinsdag 06 september 2022

Nieuwe regenpijp met regenton plaatsen

Bij hevige regen loopt mijn dakgoot over. Graag advies om dit op te lossen en meekijken of het plaatsen van een extra regenpijp zinvol is.


Dakgoot en regenpijp Groningen
maandag 05 september 2022

Vervangen mastgoot gootuitloop en aansluiten op bestaande regenpijp

Ik zoek een loodgieter om de gootuitloop aan onze mastgoot in de tuin te vervangen en deze aan te sluiten op de bestaande regenpijp. De goot is goed toegankelijk en bevind zich op ongeveer 2,5 meter hoog vanaf de grond (zit aan de zijkant van een garagebox)


Dakgoot en regenpijp Dordrecht
maandag 05 september 2022

Regenpijpen vervangen

2 regenpijpen vervangen(2.80m), op de eerste verdieping uitkomend op een plat dak


Dakgoot en regenpijp Tilburg
maandag 05 september 2022

Onderste deel zinken regenpijp vervangen.

Onderste deel van een zinken regenpijp vervangen en aansluiten op de horizontale afvoer. (Bocht van de regenpijp naar de horizontale buis is namelijk gescheurd. Geen hoogwerkers / steigers noodzakelijk voor deze klus.


Dakgoot en regenpijp Helmond
vrijdag 02 september 2022

Regenpijp repareren/vervangen

Betreft een lek in de regenpijp vanaf het dak van de bovenwoning (3e etage) naar beneden. Mogelijk reparatie van de bestaande pijp of de pijp moet vervangen worden. Lek zorgt voor lekkage bij de onderburen bij zeer heftige regenval. Vermoeden is dat het van de regenpijp komt - mogelijk andere oorzaak .


Dakgoot en regenpijp Arnhem
maandag 29 augustus 2022

Serre uitbouw achterzijde

Wij willen een serre aan de achterzijde om onze huidige woonkamer te vergroten. de breedte is ca 460cm en de diepte is gewenst op 300cm. Aan de linkerzijde vanuit huis is al een volwaardige uitbouw met een gemetselde muur ook op onze grond. Aan de rechterzijde is een serre aanwezig met een enkele muur. De regenpijp zit aan de kant van de serre aan onze zijde wij hebben nu een schuifpui over de gehele breedte dus qua uitbreken zou minimaal moeten zijn. Materiaal serre graag in overleg.


Veranda- en serrebouw Zoetermeer
zondag 28 augustus 2022

PVC regenpijp vervangen door zink

Wij willen onze pvc regenpijpen laten vervangen door zinken. Huidige regenpijpen hebben een diameter van 100mm. Er moet maar even gekeken worden naar hoeveel meter het is.


Installatie- en leidingwerk Veghel
maandag 22 augustus 2022

Kleine kluswerken

Allround klusser gezocht voor het ophangen van verschillende voorwerpen. Vooral in hout maar ook steen. Verder reparatie van een knop van een gasfornuis. Evt. ook kleine timmerklus en omleiden van regenpijp.


Klussen Bunschoten Spakenburg
maandag 22 augustus 2022

Gevel opnieuw bekleden met kunststof rabat

Onze achtergevel heeft rabatdelen, deze zijn aan vervanging toe. Aan de zijkant van het huis zit er maar een heel klein randje hout, maar deze zouden we ook graag willen vervangen. We willen graag kunststof, net als aan de voorkant. Daarnaast willen we graag een nieuwe regenpijp. De achtergevel is ongeveer 5 meter breed bij 3 hoog en er zitten nog ramen in.


Gevel- en metselwerk Doetinchem
Offertes aanvragen