Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Glazen Terrasoverkapping

Glazen terrasoverkapping

Glazen terrasoverkapping

Wil je een terrasoverkapping waar toch veel zonlicht doorheen komt? Een glaspui overkapping is dan optie voor je.

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de terrasoverkapping van glas vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid.
Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Misschien wil je heel graag een tuinhuis. Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een overkapping van glas en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een glazen overkapping in de tuin wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een glazen terrasoverkapping?

De prijs voor een glazen afdak is hoger dan wanneer je kiest voor een dak van polycarbonaat of doek. Daar staat wel tegenover dat glas van goede kwaliteit is, een mooie uitstraling geeft én je kan de blauwe lucht bekijken wanneer je dat wilt. Dit creëert een weidser en opener gevoel en minder dat er een dak boven je hoofd zit.
Een glazen schuifwand van de overkapping heeft hetzelfde effect. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs inclusief btw
Bouwpakket, exclusief montage €1.200 - €6.500
Montagekosten €45 per uur
Prefab, inclusief montage €1.600 - €5.000
Maatwerk, inclusief montage €2.500 - €8.000
Maatwerk (luxe uitvoering), inclusief montage €15.000 - €20.000

Voor- en nadelen glazen terrasoverkapping

Voordelen

  1. Allereerst biedt glas een volledig zicht naar buiten. Zo voelt het ondanks de overkapping toch alsof je nog gewoon in de tuin zit. Dit in tegenstelling tot andere materialen zoals staal en hout, waarbij je meer het gevoel hebt dat je je in een verlengstuk van de woning bevindt;
  2. Een tweede voordeel van glas is dat het bijna geen onderhoud vergt. Je hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken. In een volgend hoofdstuk leggen we je uit hoe je dit het beste doet;
  3. Een terrasoverkapping van glas geeft de woning meerwaarde. Glas heeft een chique uitstraling. Met een verlenging maak je de woning optisch groter. Je creëert immers een zitruimte die er voorheen niet was;
  4. Glas heeft daarnaast een lange levensduur. Het is een sterk materiaal dat desondanks niet snel sporen van gebruik laat zien.

Nadelen

  1. Gelaagd glas is erg duur;
  2. Stof en bladeren verzamelen zich eenvoudig op een glazen dak en zijn dan zichtbaar;
  3. Glas is een breekbaar materiaal, maar met de juiste keuze in glassoort hoeft dit geen reden tot zorg te zijn.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen