Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Glazen terrasoverkapping

Terrasoverkapping glas: prijzen glazen terrasoverkapping

Terrasoverkapping van glas laten installeren? Vind hier alle prijzen voor het kopen en installeren door een erkende vakman. Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste dakspecialisten.

Terrasoverkapping van glas plaatsen in jouw buurt

Wil je een terrasoverkapping waar toch veel zonlicht doorheen komt? Een glaspui overkapping is dan een optie voor je.

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de terrasoverkapping van glas vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Misschien wil je heel graag een tuinhuis. Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een overkapping van glas en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Glazen terrasoverkapping kosten

De prijs voor een glazen afdak is hoger dan wanneer je kiest voor een dak van polycarbonaat of doek. Daar staat wel tegenover dat glas van goede kwaliteit is, een mooie uitstraling geeft én je kan de blauwe lucht bekijken wanneer je dat wilt. Dit creëert een weidser en opener gevoel en minder dat er een dak boven je hoofd zit. Een glazen schuifwand van de overkapping heeft hetzelfde effect. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs inclusief btw
Bouwpakket, exclusief montage €1.200 - €6.500
Montagekosten €45 per uur
Prefab, inclusief montage €1.600 - €5.000
Maatwerk, inclusief montage €2.500 - €8.000
Maatwerk (luxe uitvoering), inclusief montage €15.000 - €20.000

Voordelen en nadelen glazen terrasoverkapping

Voordelen

  • Allereerst biedt glas een volledig zicht naar buiten. Zo voelt het ondanks de overkapping toch alsof je nog gewoon in de tuin zit. Dit in tegenstelling tot andere materialen zoals staal en hout, waarbij je meer het gevoel hebt dat je je in een verlengstuk van de woning bevindt;
  • Een tweede voordeel van glas is dat het bijna geen onderhoud vergt. Je hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken. In een volgend hoofdstuk leggen we je uit hoe je dit het beste doet;
  • Een terrasoverkapping van glas geeft de woning meerwaarde. Glas heeft een chique uitstraling. Met een verlenging maak je de woning optisch groter. Je creëert immers een zitruimte die er voorheen niet was;
  • Glas heeft daarnaast een lange levensduur. Het is een sterk materiaal dat desondanks niet snel sporen van gebruik laat zien.

Nadelen

  • Gelaagd glas is erg duur;
  • Stof en bladeren verzamelen zich eenvoudig op een glazen dak en zijn dan zichtbaar;
  • Glas is een breekbaar materiaal, maar met de juiste keuze in glassoort hoeft dit geen reden tot zorg te zijn.

Glazen terrasoverkapping plaatsen in jouw buurt

Recente aanvragen voor een glazen terrasoverkapping

zondag 19 maart 2023

Glazen terrasoverkapping plaatsen 10m2

Ik zoek een timmerman die een glazen overkapping aan de achtertuin wil plaatsen. Afmetingen zijn ong 5 mtr bij 2,10 mtr. Het materiaal zelf meenemen.


Klussen Waddinxveen
dinsdag 16 juni 2020

Houten Serre met glazen schuifdelen aan bestaand chalet

Wij willen graag een moderne serre/terrasoverkapping/tuinkamer van hout aan ons bestaand chalet op een recreatiepark in Oosterhout. Gewenste afmetingen: 4,00 meter breed x 3,00 meter diep. Hoogte circa 2,30 meter. Er dient gebouwd te worden op een reeds bestaande vlonder om hiermee aan dezelfde hoogte te voldoen als het chalet zelf. (circa 70 cm van de grond). Deze vlonder is van hout en zeer stevig. We willen een glazen dak, waar zonwering onder zal moeten komen. In totaal komen er 3 nieuwe wanden waarvan 1 (3,00 meter lang) een dichte wand moet zijn van kunststof of ander materiaal met een borstwering tot 120 cm hoog met 1 of 2 ramen. De 2 overige wanden (1 van 3,00 meter lang en 1 van 4,00 meter lang) moet bestaan uit volledig glazen schuifdelen. Graag ook advies en prijs voor verticale zonwering, verlichtingsopties e.d.


Veranda- en serrebouw Oosterhout
donderdag 23 april 2020

Terrasoverkapping en glazen schuifpui

Ik wil graag een terrasoverkaping betreft de achterzijde van een tussenwoning. We willen een stuk over kappen in aluminium met glas en een schuif wand laten plaatsen tussen drie muren . AFM: 4.60 m uitval bij 3.83 m breed. Ik zou aan de voorzijde graag nog schuifdeuren willen. Ik denk dat hier geen fundering voor nodig is.


Verbouwing Boxmeer
zondag 19 mei 2019

Terrasoverkapping met glazen schuifwand

We willen met een specialist zien wat de mogelijkheden zijn voor een overdekt terras / veranda. Terrasoverkapping met glazen schuifwand. 620 x 310 Daarnaast willen we een tuin renovatie doen. We weten nog niet precies hoe en wat, dus we willen dit graag met de specialist bespreken. Graag contact in het Engels.


Veranda- en serrebouw Alkmaar
donderdag 19 oktober 2017

Ondersteunende constructie aan buitenmuur voor glazen terrasoverkapping

Om een glazen terrasoverkapping (zie foto) te kunnen plaatsen moet een ondersteunende balk (draagkracht 220 kg/m) aan een spouwmuur (zie foto's) aangebracht worden. De buitenmuur is 10 cm steen, dan 14 cm isolatie en de binnenmuur is 10 cm kalkzandsteen. Dus moeten de ankers van de balk door de buitenmuur en in de binnenmuur vast zitten. Balk moet tenminste 15 cm hoog en 7 cm dik zijn.


Verbouwing Den Haag
maandag 19 augustus 2013

Terrasoverkapping en glazen schuifpui

1. Een terrasoverkapping van 7 meter breed, 4,4 meter diep en een hoogte van 3 meter. Aluminium framewerk en staanders. Spotjes in de daklijsten. 2. Vanuit de achtergevel gezien, aan de rechterkant een glazen schuifpui plaatsen van 3 gelijke delen. 3. Aan de voorzijde een van boven naar beneden lopende zonnescreen plaatsen, eventueel in delen. Graag een offerte, waarbij 1, 2 en 3 separaat geprijsd zichtbaar zijn. Betreft leveren en plaatsen van de terrasoverkapping, schuifpui en zonnescreen.


Veranda- en serrebouw Boxmeer

Terrasoverkapping van glas plaatsen in jouw buurt

Offertes aanvragen