Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Glazen Terrasoverkapping

Glazen terrasoverkapping

Wil je een terrasoverkapping waar toch veel zonlicht doorheen komt? Een glaspui overkapping is dan een optie voor je.

Een timmerman kan je hierbij helpen, zodat jij heerlijk kan genieten van je tuin het hele jaar door. Misschien wil je de terrasoverkapping van glas vrijstaand hebben of vast aan je woning. Beiden is een mogelijkheid. Heb je daarnaast een boomstronk precies op de plek staan waar jij je overkapping wilt hebben? Misschien wil je heel graag een tuinhuis. Of heb je nog een terras nodig om er een overkapping overheen te kunnen zetten? Geen probleem, daar helpen ze je ook van harte mee. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten plaatsen van een overkapping van glas en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een glazen overkapping in de tuin wilt hebben? Wil je graag dat een timmerman bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een glazen terrasoverkapping?

De prijs voor een glazen afdak is hoger dan wanneer je kiest voor een dak van polycarbonaat of doek. Daar staat wel tegenover dat glas van goede kwaliteit is, een mooie uitstraling geeft én je kan de blauwe lucht bekijken wanneer je dat wilt. Dit creëert een weidser en opener gevoel en minder dat er een dak boven je hoofd zit. Een glazen schuifwand van de overkapping heeft hetzelfde effect. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Prijs inclusief btw
Bouwpakket, exclusief montage €1.200 - €6.500
Montagekosten €45 per uur
Prefab, inclusief montage €1.600 - €5.000
Maatwerk, inclusief montage €2.500 - €8.000
Maatwerk (luxe uitvoering), inclusief montage €15.000 - €20.000

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Voordelen en nadelen glazen terrasoverkapping

Voordelen

  • Allereerst biedt glas een volledig zicht naar buiten. Zo voelt het ondanks de overkapping toch alsof je nog gewoon in de tuin zit. Dit in tegenstelling tot andere materialen zoals staal en hout, waarbij je meer het gevoel hebt dat je je in een verlengstuk van de woning bevindt;
  • Een tweede voordeel van glas is dat het bijna geen onderhoud vergt. Je hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken. In een volgend hoofdstuk leggen we je uit hoe je dit het beste doet;
  • Een terrasoverkapping van glas geeft de woning meerwaarde. Glas heeft een chique uitstraling. Met een verlenging maak je de woning optisch groter. Je creëert immers een zitruimte die er voorheen niet was;
  • Glas heeft daarnaast een lange levensduur. Het is een sterk materiaal dat desondanks niet snel sporen van gebruik laat zien.

Nadelen

  • Gelaagd glas is erg duur;
  • Stof en bladeren verzamelen zich eenvoudig op een glazen dak en zijn dan zichtbaar;
  • Glas is een breekbaar materiaal, maar met de juiste keuze in glassoort hoeft dit geen reden tot zorg te zijn.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een glazen terrasoverkapping

woensdag 20 april 2022

Terrasoverkapping plaatsen of vervangen

Lamellen overkapping met zijkanten dicht en glazen schuifdeuren Welk type dak overweeg je op de overkapping?: dak met openklapbare lamellen In welk materiaal heb je interesse voor de constructie?: aluminium In welke stijl heb je interesse?: modern In welk type overkapping heb je interesse?: overkapping met (afsluitbare) wanden Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Bouw en nieuwbouw Teuge
donderdag 09 december 2021

Terrasoverkapping uitbreiden met schuif/draaiwand

Bestaande terrasoverkapping willen we graag dicht maken aan de voorzijde (plm 6 mtr breed) met een glazenwand welke volledig open kan. Bovendien lekt de bestaand overkapping bij de aansluiting op de goot wat gerepareerd dient te worden. De bestaande overkapping is van 'veiligheidsglas'. Diegene die de opdracht gaat uitvoeren dient ook alle materialen te leveren. Eventueel willen we ook dat de huidige warmtepanelen worden vervangen door moderne infrarood panelen.


Dakdekken en dakreparaties IJsselstein
dinsdag 22 december 2020

Terrasoverkapping bouwen

Terrasoverkapping aan huis op 4 staanders. 6x4 met glazen voorpui, linkerzijde schuif, rechterzijde dicht. Liefst ook met fundering (kleigrond) huis wordt momenteel gebouwd. Verwachte oplevering april 2020. Voorkeur voor een aluminium constructie.


Verbouwing Almere
zaterdag 10 oktober 2020

Een dakterras opbouwen

Wij wilden graag een terrasoverkapping plaatsen op ons dakterras. Deze optie is echter niet geaccepteerd door de welstandscommissie. De vormgeving dient beter te worden afgestemd op de bestaande dakopbouw. De welstandscommissie was echter niet tegen het plaatsen van een opbouw op het dakterras en heeft zelfs een voorstel gedaan dat door hen zou worden goedgekeurd. Ik heb zowel een tekening van het oorspronkelijke ontwerp, dat af is gekeurd door de welstandscommissie als hun voorstel ontwerp als bijlage aan deze mail meegestuurd. Wij geven de voorkeur aan een glazen dak, zodat het een lekker lichte ruimte wordt. Het moet wel mogelijk zijn om een zonwering te plaatsen in het glazen dak. Dit moet later nog toegevoegd kunnen worden. Als de kosten niet te hoog zijn, doen we het meteen. We willen in ieder geval een glazen schuifdeuren aan de voorkant, die mogen hoger zijn dan in het voorstel ontwerp. De zijkanten kunnen ook glazen schuifdeuren zijn, die moeten wel afgeplakt worden met niet transparante folie, i.v.m. de regels voor de erfscheiding. Dan kunnen we het geheel open zetten bij mooi weer. In overleg met de buren willen we eventueel de bestaande scheidingswanden verwijderen. Qua materialen voor het niet glazen deel van de opbouw wordt de voorkeur gegeven aan de materialen van de bestaande opbouw. De afmetingen van de opbouw worden: breedte ongeveer 5,4 meter, diepte 3 meter. Er blijft dan een diepte van 1 meter over buiten de opbouw. De bestemming van de opbouw wordt een sportruimte. De ruimte dient niet specifiek extra geïsoleerd te worden. De bestemming was in eerste instantie een terrasoverkapping met bestemming buitenruimte. We willen graag de kosten beperkt houden. De opbouw bevindt zich op de 3e verdieping en zal niet dagelijks heel intensief gebruikt worden. Er is een constructieberekening uitgevoerd voor het oorspronkelijke ontwerp.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Berkel en Rodenrijs
dinsdag 22 september 2020

Terrasoverkaping plaatsen

We willen een terrasoverkapping van ongeveer 5,3 meter breed en 2,5 meter lang met aan de zijkant glazen wanden en voorkant glazen schuifwanden. Deze moet tegen het huis worden gemonteerd.


Verbouwing Den Haag
dinsdag 21 juli 2020

Verscheidene tuinwerkzaamheden

In een notendop gaat het om de volgende werkzaamheden: • Nieuwe keramische tegels leggen +/-60m2 • Stenen bloembakken/stroken plaatsen aan de zijkanten van de tuin. • Het verwijderen van de huidige tegels in de tuin. en eventueel: • Opzetten /Montage terrasoverkapping met glazen schuifwanden. Via een leverancier zou ik eventueel een compleet bouwpakket, van een terrasoverkapping kunnen bestellen. Dit betreft 2 aluminium staanders , fundering, isolatie, glazen schuifwanden met rail, verlichting etc, etc,.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 20 juli 2020

Serre/Terrasoverkapping plaatsen

Het gaat om een Prefab Serre/Terrasoverkapping van 5,40 meter breed en 3,00 meter diep voor aan de achterzijde van een tussenwoning. Voorkeur voor kunststof kozijnen met glazen schuifpanelen. Plafond eventueel van polycarbonaat


Veranda- en serrebouw Apeldoorn
donderdag 16 juli 2020

Betonstort ondergrond terrasoverkapping

In verband met het plaatsen van een terrasoverkapping met polycarbonaat zijwanden en glazenschuifdeuren (500x300) willen wij graag de ondergrond waar de schuifdeuren komen deze met beton funderen. Wij denken aan 3m2. De tuin is bereikbaar via een brandgang van ongeveer 8 meter lang.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zaandam
dinsdag 16 juni 2020

Gumax terrasoverkapping laten plaatsen

We hebben vorig jaar september een overkapping van Gumax 5.06 meter breed met een glazen dak en deuren laten plaatsen. We hebben een heel irritant tikkend cq krakend geluid bij temperatuursveranderingen, dit gaat de gehele dag door.Op internet gevonden dat is haast wel zeker zit in de gootverbinding en/of de stalen balk die in de goot zit. Het bedrijfje die dit voor ons heeft geplaatst is failliet gegaan en nu willen wij weten of dit soort werk ook verricht wordt buiten de gewone montages. Dit vond ik via google: In de meeste gevallen komt het tikken van de overkapping door de stalen strip. Doordat dit een andere metaalsoort is dan de overkapping, zetten deze niet gelijktijdig uit. Het kan zijn dat de stalen strip aan de randen vaststaat met een schroef. Dit kan de klant controleren door de gootplaten te demonteren. Daarbij kan het zijn dat er tussen de goot en de strip enige ruimte zit als deze te veel is ‘’geschuurd’’. Dat kan de klant ook controleren door de gootplaten te demonteren. Of de stalen balk die in de goot verwerkt zit, schuiven sommige onderdelen langs elkaar af waardoor gekraak kan ontstaan. Een overkapping van 5,06m zal bijvoorbeeld bij een temperatuurverschil van 40 graden (-10 tot 30 graden) 1,5mm langer worden doordat het aluminium uitzet.


Verbouwing Zoetermeer
Offertes aanvragen