Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie kosten: vind isolatiebedrijf

Op zoek naar een bedrijf om je je dak te isoleren? Hier vind je alle kosten die komen kijken voor het inschakelen van een dakdekker voor als je dakisolatie werkzaamheden.

Vind dakisolatie bedrijf bij jou in de buurt

Dakisolatie kosten

Leuk dat het isoleren van je dak gestimuleerd wordt door de overheid, maar wat kost dakisolatie nu eigenlijk? Om je een idee te geven van wat ongeveer de kosten bedragen voor het isoleren van je dak, hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten voor dakisolatie.

Te isoleren oppevlak Plaatsing Prijs per m²
Plat dak Via binnen €30 - €40
Plat dak Via buiten €70 - €115
Hellend dak Via binnen €20 - €50
Hellend dak Via buiten €40 - €60
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25 - €35

Kosten dakisolatie binnenzijde per m²

Dit zijn de kosten om de binnenzijde van je dakisolatie te vervangen per vierkante meter.

Soort Prijs materiaal Prijs inclusief plaatsing
Glaswol €10 per m² €20 per m²
Isolatieplaten €12 per m² €25 per m²
Rotswol €20 per m² €35 per m²
PUR-schuim Kan niet zelf gedaan worden €30 per m²

Prijs dak isoleren

De prijs voor het isoleren van je dak zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw dakisolatie

Kosten dakisolatie buitenzijde

Voor het isoleren van de buitenzijde betaal je gemiddeld tussen de €40 en €60 per m². Dit is exclusief het materiaal voor de nieuwe dakbedekking.

Kosten plat dak isoleren

Hieronder een inschatting van de gemiddelde prijzen voor het laten isoleren van een plat dak. Deze prijzen zijn exclusief afwerking.

Isolatiemethode Prijs
Koud dak €35 - €45 per m² exclusief afwerking
Warm dak €70 - €115 per m² inclusief afwerking
Omgekeerd plat dak €70 - €115 per m² inclusief afwerking

Prijzen biologische dakisolatie

Soort isolatie Prijs per m²
Schapenwol €20 - €25
Cellulose (papiervlokken) €15 - €20
Houtwol €20 - €25
Hennep €15 - €20
Kurk €30 - €40

Kosten dakisolatie versus besparing en terugverdientijd

Hieronder een overzicht van de kosten om je dak te isoleren en de besparing die het oplevert en de tijd dat je de kosten hebt terugverdient.

Soort Prijs per m² Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
Hellend dak binnenzijde zelf doen €10 – €40 €400 1,5 – 7 jaar
Hellend dak binnenzijde uitbesteden €25 – €55 €400 3,5 – 9,5 jaar
Hellend dak buitenzijde uitbesteden €40 – €60 (exclusief afwerking) €650 2,5 – 5 jaar
Zoldervloer zelf doen €10 – €40 €475 1 – 4 jaar
Zoldervloer uitbesteden €25 – €55 €475 4 – 5 jaar
Plat dak bovenzijde uitbesteden €70 – €115 (inclusief afwerking) €500 4,5 – 9 jaar

Isolatiebedrijf bij jou in de regio

Subsidie dakisolatie

Je kunt subsidie aanvragen voor dakisolatie. Maar hoe zit dit nu eigenlijk? Hieronder vind je een overzicht van de subsidie dakisolatie 2021 mogelijkheden:

  1. Subsidie energiebesparing eigen huis
  2. Verlaagd btw-tarief dakisolatie (van 21% naar 9%)
  3. Gemeentelijke subsidie dakisolatie
  4. ISDE voor particulieren 2022
  5. Energiebespaarlening voor dakisolatie

Benieuwd voor welke subsidieregeling jij in aanmerking komt? Bekijk dan alles over het aanvragen van dakisolatie subsidies op de site van Rijksoverheid. Ook vind je hier alle informatie voor de subsidie dakisolatie 2022 voorwaarden.

Voor- en nadelen per soort dakisolatie

Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we er een paar.

PIR dakisolatieplaten

PIR isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof. Het was een tijdje minder populair, maar er is een verbeterde versie van dit isolatiemateriaal dat beter isoleert dan PUR en XPS isolatie. PIR is dus weer helemaal terug en dat is ook niet zo gek: het is een van de best isolerende materialen voor je dak die je momenteel kan kopen. 

PIR is een isolatiemateriaal dat in plaatvorm te krijgen is. De platen zijn vrij hard en hebben een hoge dichtheid. Doordat ze een hoge dichtheid hebben, is het mogelijk om ze toe te passen als vloerisolatie, voor platte daken en zelfs hellende daken. Ook kan PIR verwerkt worden als spouw, of op de (buiten)muren geplaatst worden. 

Wil je een plat dak of hellend dak isoleren en heb je een maximum aan ruimte en warmte winst? Dan is PIR-dakisolatie echt iets voor jou. PIR platen zijn makkelijk te plaatsen, hebben een goede isolatiewaarde en maken een dampscherm bij appartementen vaak overbodig. 

PIR isolatie platen

EPS dakisolatie

EPS isolatie is een soort hardschuim. Het wordt gebruikt om schuine daken of de vloeren van woningen te isoleren. Wordt EPS gebruikt als spouwmuurisolatie? Dan wordt het in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur geblazen. 

Wil je een goedkoop dakisolatiemateriaal dat ook nog eens schoon en milieuvriendelijk is? Dan is EPS isolatie iets voor jou. Maar dat zijn niet de enige voordelen: EPS isolatie is een makkelijk aan te brengen isolatiemateriaal dat een goede isolatiewaarde heeft en ook nog eens geluidswerend is. Daarbij is het dampopen en heeft het een stootvaste toplaag en een mooie afwerking. Ook zorgt EPS dakisolatie voor een goede luchtafdichting.

EPS Parels

Glaswol dakisolatie

Glaswol isolatie wordt voornamelijk gebruikt als thermische- en akoestische isolatie in huis. Het meest wordt het gebruikt bij het isoleren van hellende daken, onder houten vloeren en in de binnenmuren. Het is niet aan te raden glaswol isolatie buiten te gebruiken, omdat het zijn isolatiewaarde snel verliest als het met vocht in contact komt. 

Glaswol isolatie is heel makkelijk te plaatsen en te verwerken. Daarbij is het een brandveilig materiaal. Ook is het geschikt om oneffen oppervlakten te sluiten en is het materiaal recyclebaar. Daarbij is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed.  

Nadeel is dat het materiaal irriterend is voor je ogen en huid. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Isolatie Glaswol

Rockwol dakisolatie

Rockwol isolatie wordt ook wel steenwol genoemd en is goed als thermische- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt om vloeren, daken en wanden te isoleren. 

Grote voordelen van rockwol isolatie zijn dat het materiaal brandwerend is, dampopen, budgetvriendelijk en daarnaast heeft een lange levensduur: rockwol kan wel 75 jaar mee gaan, zonder zijn goede isolatiewaarde te verliezen. 

Nadelen zijn dat het materiaal dikker is dan bijvoorbeeld kunststof isolatie. Daarbij is het materiaal irriterend voor je huid en ogen. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Isolatie Minerale Wol

Isolatiebedrijf bij jou in de regio

Recente aanvragen voor dakisolatie

maandag 16 mei 2022

Plat dak isoleren (16m2)

Wij hebben een ongeisoleerd plat dak boven de keuken/toilet huis. Dak ca 16 m2. Hier is door de vorige bewoner in 2021 nog nieuw dakleer op gelegd maar geen isolatie. Dak is bereikbaar vanaf de 1e verdieping middels deur naar plat dak. De afstand tot het dak deur is ca 12 cm. Dakisolatie van 10cm moet mogelijk zijn. Wel dient dan de dakrand te worden verhoogd (nieuwe lijst ca 13meter). Graag isolatie met hoge Rd waarde (PIR of resol) en beloopbaar.


Dakdekken en dakreparaties Eindhoven
maandag 16 mei 2022

Platte dak isoleren 46m2

Het gehele dak is recent vernieuwd, 3 jaar geleden in 2019. Maar niet geisoleert. We krijgen 1 juli de sleutel en willen graag het dak alsnog geisoleerd hebben. Het is een plat dak van een hoekwoning-rijtjeshuis, van bitumen, opplervlakte; 5,90 bij 7,85m. 46,315m2 Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Soort dak: Plat dak Wat wil je isoleren?: Dak isoleren Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar tussen 1920 en 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Rotterdam
maandag 16 mei 2022

Dak renoveren

Zoek een vakman voor de volgende werkzaamheden: 1. Grint op dak verwijderen. 2. Schoorstenen verwijderen. 3. Dakisoleren en bedekken. 4. Boeideel achter vervangen. Gaat om hoekwoning, dus makkelijk bereikbaar. Ik kan eventueel de container regelen. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Soort dak: Plat dak In welke isolatievorm(en) heb je interesse?: Dakisolatie Wanneer is je woning gebouwd?: 1920 - 1976 Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Utrecht
maandag 16 mei 2022

Plat dak isoleren (19m2)

Ik heb een uitbouw met een plat dak. De breedte is 540 cm en de diepte is 350 cm. Ik wil dit graag laten isoleren.


Dakdekken en dakreparaties Leidschendam
zaterdag 14 mei 2022

Hellend dak isoleren (52 m2)

Zoek een vakman voor het isoleren van mijn dak aan de buitenkant. Vloer is 52 m2. Liggen nu pannen.


Dakdekken en dakreparaties Kaatsheuvel
zaterdag 14 mei 2022

Plat dak + hellend dak isoleren (48m2 + 140m2)

Wij hebben een twee-onder-een kap woning en we willen het gehele dak laten isoleren. Het is rondom met pannen gedekt, in het midden een stuk van 6x8 meter plat dak. Beide dus isoleren, incl. dat van de buren. Dak is van binnenuit niet bereikbaar tenzij plafonds en deel van de wanden in 10+ kamers wordt gestript. Pand onder rijksbeschermd stadsgezicht. Afhankelijk van de kosten mogen de pannen ook vernieuwd worden.


Dakdekken en dakreparaties Den Haag

Offertes aanvragen van isolatiespecialisten

Offertes aanvragen