Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie aanbrengen? Kosten dakisolatie bedrijf

Wil je dakisolatie aanbrengen en wil je weten wat het gaat kosten? Vind hier alle prijsinformatie en wij brengen je in contact met meerdere dakspecialisten. Kies vervolgens geheel vrijblijvend het beste dakisolatie bedrijf.

Vind dakisolatie bedrijf bij jou in de buurt

Dakisolatie kosten

De kosten voor dakisolatie bedragen liggen gemiddeld tussen de €100,- en €160,- per m2. Dit is exclusief BTW en inclusief arbeidsloon en materiaalkosten. Voor een dakoppervlakte van 100 vierkante meter ligt de totaalprijs tussen de €10.000,- en €16.000,-. Voor de aanschaf van de dakisolatie betaal je gemiddeld zo'n €8,- per m2, maar de prijzen kunnen oplopen tot wel €60-.

Factoren die de prijzen beïnvloeden:

  • Vanuit buiten aanbrengen is duurder dan vanuit de binnenkant van het dak
  • Aanbrengen op een hellend dak is duurder dan een plat dak
  • Hoe dikker het isolatiemateriaal hoe duurder de aanschafprijs
  • Prijzen kunnen per dakspecialist verschillen

Dus wat kost dakisolatie?

Te isoleren oppevlak Plaatsing Prijs per m²
Plat dak Via binnen €100 - €120
Plat dak Via buiten €120 - €160
Hellend dak Via binnen €130 - €180
Hellend dak Via buiten €150 - €200

De bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW en inclusief arbeidsloon en materiaalkosten.

BTW dakisolatie

Voor het laten aanbrengen van dakisolatie geldt een BTW-tarief van 9%. Is je woning jonger dan twee jaar? Dan wordt het normale BTW-tarief van 21% gerekend.

Kosten dakisolatie binnenzijde per m²

Het isoleren van een dak via de binnenzijde kost gemiddeld tussen de Kosten dakisolatie binnenzijde €100,- en €140,- per m2. Dit is exclusief BTW en inclusief isolatiemateriaal, arbeidskosten en afwerking. De keuze voor soort materiaal en vakman bepalen de hoogte van de prijs. 

Kosten dakisolatie buitenzijde per m²

De kosten voor dakisolatie via de buitenkant liggen gemiddeld tussen de €120,- en €160,- per m2 exclusief BTW en inclusief materiaal- en arbeidskosten. Ook hier zijn de keuze voor een vakman en het gekozen materiaal prijsbepalende factoren. 

Materiaalkosten per type dakisolatie

Soort Prijs per m2
Glaswol €10,- tot €15,-
Isolatieplaten €12,- tot €17,-
Rotswol €20,- tot €30,-
PUR-schuim €15,- tot €20,-

Prijs dak isoleren

De prijs voor het isoleren van je dak zijn als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw dakisolatie

Kosten plat dak isoleren

De kosten voor een plat dak isoleren bedragen gemiddeld tussen de €100,- en €160,- per m2. Dit is exclusief BTW en inclusief arbeidsloon, afwerking en materiaalkosten.

Isolatiemethode Prijs incl. afwerking
Koud dak €90,- tot €150,-
Warm dak €120,- tot €160,-
Omgekeerd plat dak €140,- tot €180,-

Prijzen biologische dakisolatie

Soort isolatie Prijs per m²
Schapenwol €20 - €25
Cellulose (papiervlokken) €15 - €20
Houtwol €20 - €25
Hennep €15 - €20
Kurk €30 - €40

Kosten dakisolatie versus besparing en terugverdientijd

Hieronder een overzicht van de kosten om je dak te isoleren en de besparing die het oplevert en de tijd dat je de kosten hebt terugverdient.

Soort Prijs per m² Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
Hellend dak binnenzijde zelf doen €10 – €40 €400 1,5 – 7 jaar
Hellend dak binnenzijde uitbesteden €25 – €55 €400 3,5 – 9,5 jaar
Hellend dak buitenzijde uitbesteden €40 – €60 (exclusief afwerking) €650 2,5 – 5 jaar
Zoldervloer zelf doen €10 – €40 €475 1 – 4 jaar
Zoldervloer uitbesteden €25 – €55 €475 4 – 5 jaar
Plat dak bovenzijde uitbesteden €70 – €115 (inclusief afwerking) €500 4,5 – 9 jaar

Dakisolatie specialist nodig?

Subsidie dakisolatie

Je kunt subsidie aanvragen voor dakisolatie. Maar hoe zit dit nu eigenlijk? Hieronder vind je een overzicht van de subsidie dakisolatie 2021 mogelijkheden:

  1. Subsidie energiebesparing eigen huis
  2. Verlaagd btw-tarief dakisolatie (van 21% naar 9%)
  3. Gemeentelijke subsidie dakisolatie
  4. ISDE voor particulieren 2022
  5. Energiebespaarlening voor dakisolatie

Benieuwd voor welke subsidieregeling jij in aanmerking komt? Bekijk dan alles over het aanvragen van dakisolatie subsidies op de site van Rijksoverheid. Ook vind je hier alle informatie voor de subsidie dakisolatie 2022 voorwaarden.

Voor- en nadelen per soort dakisolatie

Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we er een paar.

PIR dakisolatieplaten

PIR isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof. Het was een tijdje minder populair, maar er is een verbeterde versie van dit isolatiemateriaal dat beter isoleert dan PUR en XPS isolatie. PIR is dus weer helemaal terug en dat is ook niet zo gek: het is een van de best isolerende materialen voor je dak die je momenteel kan kopen. 

PIR is een isolatiemateriaal dat in plaatvorm te krijgen is. De platen zijn vrij hard en hebben een hoge dichtheid. Doordat ze een hoge dichtheid hebben, is het mogelijk om ze toe te passen als vloerisolatie, voor platte daken en zelfs hellende daken. Ook kan PIR verwerkt worden als spouw, of op de (buiten)muren geplaatst worden. 

Wil je een plat dak of hellend dak isoleren en heb je een maximum aan ruimte en warmte winst? Dan is PIR-dakisolatie echt iets voor jou. PIR platen zijn makkelijk te plaatsen, hebben een goede isolatiewaarde en maken een dampscherm bij appartementen vaak overbodig. 

PIR isolatie platen

EPS dakisolatie

EPS isolatie is een soort hardschuim. Het wordt gebruikt om schuine daken of de vloeren van woningen te isoleren. Wordt EPS gebruikt als spouwmuurisolatie? Dan wordt het in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur geblazen. 

Wil je een goedkoop dakisolatiemateriaal dat ook nog eens schoon en milieuvriendelijk is? Dan is EPS isolatie iets voor jou. Maar dat zijn niet de enige voordelen: EPS isolatie is een makkelijk aan te brengen isolatiemateriaal dat een goede isolatiewaarde heeft en ook nog eens geluidswerend is. Daarbij is het dampopen en heeft het een stootvaste toplaag en een mooie afwerking. Ook zorgt EPS dakisolatie voor een goede luchtafdichting.

EPS Parels

Glaswol dakisolatie

Glaswol isolatie wordt voornamelijk gebruikt als thermische- en akoestische isolatie in huis. Het meest wordt het gebruikt bij het isoleren van hellende daken, onder houten vloeren en in de binnenmuren. Het is niet aan te raden glaswol isolatie buiten te gebruiken, omdat het zijn isolatiewaarde snel verliest als het met vocht in contact komt. 

Glaswol isolatie is heel makkelijk te plaatsen en te verwerken. Daarbij is het een brandveilig materiaal. Ook is het geschikt om oneffen oppervlakten te sluiten en is het materiaal recyclebaar. Daarbij is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed.  

Nadeel is dat het materiaal irriterend is voor je ogen en huid. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Isolatie Glaswol

Rockwol dakisolatie

Rockwol isolatie wordt ook wel steenwol genoemd en is goed als thermische- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt om vloeren, daken en wanden te isoleren. 

Grote voordelen van rockwol isolatie zijn dat het materiaal brandwerend is, dampopen, budgetvriendelijk en daarnaast heeft een lange levensduur: rockwol kan wel 75 jaar mee gaan, zonder zijn goede isolatiewaarde te verliezen. 

Nadelen zijn dat het materiaal dikker is dan bijvoorbeeld kunststof isolatie. Daarbij is het materiaal irriterend voor je huid en ogen. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Manieren plafond isoleren

Dakisolatie laten aanbrengen bij jou in de regio?

Recente aanvragen dakisolatie aanbrengen

woensdag 29 maart 2023

Dakisolatie puntdak aan binnenkant.

Isolatie aanbrengen aan binnenkant van puntdak. 2 kamers.


Isolatie Roosendaal
vrijdag 17 februari 2023

Dakisolatie + aanbrengen sedumdak

Betreft dakisolatie. Bestaande isolatie Rw 2.5 vervangen op platdak met bitumenlaag van 18m2. Balkon gegalvaniseerde vloerplaat vervangen door isolatielaag en waterdichte afwerking van 4m2 Op dit moment heb ik een bitumen dak en dit zou ik willen laten vervangen door een sedumdak.


Dakdekken en dakreparaties Oegstgeest
maandag 06 februari 2023

Dakisolatie + aanbrengen sedumdak

Betreft dakisolatie. Bestaande isolatie Rw 2.5 vervangen op platdak met bitumenlaag van 18m2. Balkon gegalvaniseerde vloerplaat vervangen door isolatielaag en waterdichte afwerking van 4m2 Op dit moment heb ik een bitumen dak en dit zou ik willen laten vervangen door een sedumdak.


Dakdekken en dakreparaties Oegstgeest
maandag 30 januari 2023

300 m2 dakisolatie buitenzijde

Aangezien ons dak aan de schuurkant geen dakbeschot heeft willen we het dak van buitenaf isoleren. Dit betekent dakpannen eraf (zouden we zelf kunnen), dakbeschot en isolatie erop en pannen weer terug. het geschatte oppervlak van het dak is: 140 m2. Daarnaast heeft de zolder aan de 'huiskant' nog geen dakbeschot (overige delen wel). dat zouden we ook willen aanbrengen, hier dient van binnenuit geïsoleerd te worden (aangezien dat bij de rest van die zijde ook zo gedaan is. dit kunnen we zelf.) Misschien willen we dit ook van buitenaf willen isoleren. Dan zou het gaan om 300 m2 isolatie vanaf buitenaf.


Dakdekken en dakreparaties Hoogersmilde
woensdag 28 december 2022

Dakisolatie buitenzijde en vervangen dakpannen (~80m2)

Ik zoek een dakdekker die voor mij dakisolatie kan aanbrengen aan de buitenzijde en hierbij ook de dakpannen kan vervangen. Het schuine dak heeft een oppervlakte van ongeveer 80m2. Graag zie ik een offerte tegemoet. Optioneel vervanging van 3 Velux dakramen


Dakdekken en dakreparaties Lelystad
maandag 05 september 2022

Dakisolatie aanbrengen (~50m2)

Ik heb een schuin dak van ongeveer 50m2. Ik zoek een dakdekker voor warm dak isolatie. De pannen zijn nog in goede staat dus die hoeven niet vernieuwd te worden.


Dakdekken en dakreparaties Sneek

Offerte dakisolatie bedrijf

Offertes aanvragen