Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
241 Keuken Montage

Keuken ontwerpen

Heb je je droomkeuken in je hoofd en wil je hiervan een ontwerp hebben? Of heb je nog inspiratie nodig? Casius brengt je in contact met erkende Keukenspecialisten in jouw regio.

Ben je bezig met een keukenrenovatie? Of heb je nog een nieuwe keuken nodig voor in je (nieuwbouw) woning? Heb je je droomkeuken in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen met de keuken tekenen? Of wil je je nieuwe keuken samenstellen met een specialist? De erkende keukenspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen ze je om je droomkeuken visueel te maken. Maar ook het plaatsen van de keuken doen ze graag voor je. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een keukenontwerp wil laten maken? Wil je graag dat een keukenspecialist bij je langskomt om de mogelijkheden en je wensen door te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten keukenontwerp

De gemiddelde kosten voor een keuken ontwerp liggen tussen de €370 en €530, inclusief btw. De minimale kosten bedragen gemiddeld €70 en de maximale kosten €700. De kosten zijn afhankelijk van je eigen wensen. Wil je liever alleen een adviserend gesprek? Dan liggen de kosten lager, dan wanneer je er extra ontwerpen bij wil hebben.

In onderstaand overzicht krijg je een indruk van de mogelijkheden en wat de gemiddelde kosten ervan bedragen.

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Activiteit Gemiddelde kosten incl. btw
Adviserend gesprek/(sfeer)tekening €70 - €250
Keukenontwerp €400 - €650
Keukenontwerp plus extra's (zoals bouwbegeleiding of licht- en kleuradvies) Vanaf €700

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Keuken Ontwerp

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Verschillende mogelijkheden keukenontwerp

De kosten voor het samenstellen van jouw keuken zijn afhankelijk van jouw wensen. Hieronder beschrijven wij kort wat de mogelijkheden inhouden en welke kosten eraan verbonden zijn. 

Advies nieuwe keuken

Wanneer je nog in de oriëntatiefase zit en je eigenlijk nog niet goed weet hoe je moet beginnen, kan je voor inspiratie brainstormen met een specialist. De specialist kan een moodboard voor je maken, of een simpele 2D-tekening. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €70 en de €250. 

Keukenontwerp

Je ziet precies voor je hoe je jouw nieuwe keuken wil hebben, maar is dit haalbaar en hoe zou het er in het echt uitzien? Laat daarvoor een keukenontwerp maken van je complete droomkeuken. Het keukenontwerp is tegenwoordig in 3D waardoor je een heel duidelijk beeld krijgt van je toekomstige keuken. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €400 en de €650. 

Keukenontwerp en extra's

Wil je het hele project laten verzorgen, dus ook de bouwbegeleiding? Dat kan! Je geeft dan het hele proces uithanden. Je zorgen maken tijdens het plaatsen van de keuken? Dat hoeft niet.

Nog een voordeel: de ontwerper kan een kleur- en lichtadvies geven, waardoor je keuken echt één geheel wordt. Wanneer je naast het keukenontwerp gebruik wil maken van de extra services, dan moet je rekening houden met een minimum bedrag van €700. 

Verschillende keukenindelingen

U-vormige keukens

Een U-vormige keuken is een ideale keukenindeling. Doordat de keuken U-vormig is, hoef je niet ver te lopen om bij dat ene keukenkastje te komen waar je pannen staan. Alles is binnen handbereik. Doordat je aan twee kanten een werkblad hebt, is er genoeg werkruimte, maar heb je ook genoeg bergruimte in de keukenkastjes erboven en eronder. 

Traditioneel gezien staat iedere zijde van de U-vormige keuken tegen een muur. Wil je een U-vormige keuken in een grotere ruimte? Dat is geen probleem, dan kan er creatief met de keukenopstelling worden omgegaan. In de geval kan er bijvoorbeeld één zijde los in de ruimte geplaatst worden. Zo heb je een bar of eethoek gecreëerd, wat een zeer exclusieve uitstraling als resultaat heeft. 

Om nog voldoende loopruimte te houden, is het aan te raden om een U-vormige keuken alleen te plaatsen in een ruimte die minimaal 4 meter breed is. 

U Vormige Keuken

L-vormige keukens

Een L-vormige keuken wordt ook wel hoekkeuken genoemd. Dit is één van de meest gebruikte keukenopstellingen. Tijdens het koken is de loopafstand optimaal: je bent zo van het gasfornuis bij de koelkast om die room te pakken.

Wil je graag met zijn tweeën koken? Dat is in de L-vormige keuken geen enkel probleem. Doordat de keuken L-vormig is, heb je veel bewegingsruimte. Zo loop je elkaar niet snel in de weg als je beiden druk bezig bent in de keuken.

In de (verloren) hoek kan je een draaicarrousel plaatsen, waardoor de onbruikbare hoek toch nog gebruikt kan worden. 

L Vormige Keuken

I-vormige keukens

I-vormige keukens worden ook wel rechte keukenopstelling genoemd. Bij dit soort keukens is het keukenblok één rechte lijn. I-vormige keukens worden daarom veel toegepast in wat kleinere of langwerpige ruimtes. Vanuit een ergonomisch standpunt is deze opstelling minder geschikt.

De spoelbak wordt vaak in het midden geplaatst. Dit is ook aan te raden, omdat deze het meest gebruikt wordt.

Om voldoende werkruimte te hebben, raden we aan om een vrije werkbladruimte te hebben van minimaal 3 meter. Dit mag wel worden onderbroken door de spoelbak, kookplaat of het fornuis. 

I Vormige Keuken

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een keukenontwerp

maandag 07 augustus 2023

Keuken ontwerp/renovatie

I am looking for an asbestos inventory for our kitchen


Keukenmontage en - renovatie Deventer
maandag 28 juni 2021

Keuken vervangen en nieuwe vloer leggen van 75m2

Er moet een nieuwe keuken geplaatst worden, het ontwerp hebben we wel al liggen maar brengt nog geen sode aan de dijk. Ik heb eigenlijk aannemer nodig die eigenlijk de hele klus klaart. Vloer oude keuken er uit nieuwe vloer en nieuwe keuken er in. De vloer die moet opnieuw gelegd worden, Het liefst een stenenvloer met plavuizen of met grindvloer van 75m2. Moeten er nog andere werken gebeuren?: afbraak bestaande keuken In welke stijl heb je interesse?: modern Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Keukenmontage en - renovatie Hazerswoude Dorp
vrijdag 25 juni 2021

Ikea keuken monteren

Voor het plaatsen van een IKEA L-vormige keuken met 13 elementen/kasten/bovenkasten), inclusief RVS spoelbak kast. Het betreft twee hoge kasten, de rest is laag, enkele bovenkastjes. Een afzuigkap met recirculatiefilter is onderdeel van de IKEA keuken. IKEA def. ontwerp/levering tekening op het werk aanwezig. Het keukenblad is een tijdelijk keukenblad, in later stadium wordt een hardstenenblad door derden ingemeten en geleverd/geplaatst. Watervoorziening en al de elektra is voorbereid. De inductie-kookplaat wordt door de elektricien aangesloten op de Perilex contactdoos. De verlichting en stopcontacten onder de bovenkastjes wordt aangesloten door de elektricien. De woning is niet bewoond, geheel leeg, dus volop ruimte om kasten te assembleren. Zaagwerk aan panelen wel graag op stofafzuiging (stofzuiger) aansluiten. Eventueel in overleg Bosch proff. stofafzuiger met filter beschikbaar. Wens van uitvoering 12-13-14-15 juli. Voorkeur 15 juli starten.


Keukenmontage en - renovatie Almere
Offertes aanvragen