Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
231 Schilder Binnen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Is het tijd om het plafond een opknapbeurt te geven? Met behulp van een vakkundige schilder heeft je plafond binnen no time weer een frisse, strakke uitstraling.

Is je plafond meer geel of grijs dan wit? Vind je ook dat het eens tijd wordt om het plafond te laten verven? De schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zijn naast het plafond ook je muren toe aan een schilderbeurt? Of je trap, of kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost het plafond schilderen?

De gemiddelde kosten voor een plafond witten lopen uiteen van €220 tot €1.500 voor het complete plafond. De kosten lopen uiteen door onder andere het uurloon van de schilder, het oppervlak van het plafond en het aantal lagen schilderwerk dat het plafond nodig heeft. 

Hieronder hebben wij een schema voor je gemaakt met de gemiddelde kosten per m2 en de gemiddelde totaalprijs van het plafond sauzen van een plafond van 30 tot 70 m2.

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schilderprijs per m2 incl. verf, materiaal en btw Gemiddelde totaalprijs plafond schilderen: van 30 tot 70 m2
€ 10 - € 15 € 220 - € 1.500

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Wat bepaalt de prijs van het plafond laten schilderen?

Hoe hoog de kosten worden voor je plafond schilderen is afhankelijk van de volgende keuzes:

De schilder

De kosten voor je plafond laten schilderen variëren van €10 tot €15 per vierkante meter. De vraag hierbij is: kies je voor een schilder met lagere kosten, of kies je een schilder die bij jouw project past? Het schildersloon voor een plafond schilderen ligt relatief laag, omdat het plafond een groot oppervlak is dat vrij makkelijk en snel te schilderen is met sauswerk. Bij sauswerk brengt een schilder standaard twee lagen verf aan op het plafond.

Soort verf

Om een plafond te schilderen gebruik je latexverf. In oudere huizen komt het voor dat een extra onderlaag van fixeermiddel nodig is, omdat de plafonds soms geverfd zijn met witkalk of veegvast. Hierdoor hecht de latex niet goed. Latex kost gemiddeld tussen de €5 en €15 per liter. Met 1 liter latex verf kan gemiddeld zo'n 6 tot 10 m² worden geverfd.

Schilderwerk combineren

Het komt vaak voor dan men verschillende schilderklussen met elkaar combineert. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je trap, kozijnen of deur.

Het combineren van schilderklussen heeft een paar voordelen. Zo heb je zelf maar één keer last van het werk in huis. Maar ook geven veel schilderbedrijven je een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie geeft. 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen