Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
schilder plafond schilderen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Is het tijd om het plafond een opknapbeurt te geven? Met behulp van een vakkundige schilder heeft je plafond binnen no time weer een frisse, strakke uitstraling.

Is je plafond meer geel of grijs dan wit? Vind je ook dat het eens tijd wordt om het plafond te laten verven? De schilders via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als kleine klussen. Zijn naast het plafond ook je muren toe aan een schilderbeurt? Of je trap, of kozijnen? Ook dat is geen probleem voor onze schilders.

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost het plafond schilderen?

De gemiddelde kosten voor een plafond witten lopen uiteen van €220 tot €1.500 voor het complete plafond. De kosten lopen uiteen door onder andere het uurloon van de schilder, het oppervlak van het plafond en het aantal lagen schilderwerk dat het plafond nodig heeft. 

Hieronder hebben wij een schema voor je gemaakt met de gemiddelde kosten per m² en de gemiddelde totaalprijs van het plafond sauzen van een plafond van 30 tot 70 m².

Let op: de schildersbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw schilderklus afwijken van de prijzen in de tabel.

Schilderprijs per m² incl. verf, materiaal en btw Gemiddelde totaalprijs plafond schilderen: van 30 tot 70 m²
€ 10 - € 15 € 220 - € 1.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

231 Schilder Binnen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van het plafond laten schilderen?

Hoe hoog de kosten worden voor je plafond schilderen is afhankelijk van de volgende keuzes:

De schilder

De kosten voor je plafond laten schilderen variëren van €10 tot €15 per vierkante meter. De vraag hierbij is: kies je voor een schilder met lagere kosten, of kies je een schilder die bij jouw project past? Het schildersloon voor een plafond schilderen ligt relatief laag, omdat het plafond een groot oppervlak is dat vrij makkelijk en snel te schilderen is met sauswerk. Bij sauswerk brengt een schilder standaard twee lagen verf aan op het plafond.

Soort verf

Om een plafond te schilderen gebruik je latexverf. In oudere huizen komt het voor dat een extra onderlaag van fixeermiddel nodig is, omdat de plafonds soms geverfd zijn met witkalk of veegvast. Hierdoor hecht de latex niet goed. Latex kost gemiddeld tussen de €5 en €15 per liter. Met 1 liter latex verf kan gemiddeld zo'n 6 tot 10 m² worden geverfd.

Schilderwerk combineren

Het komt vaak voor dan men verschillende schilderklussen met elkaar combineert. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je trap, kozijnen of deur.

Het combineren van schilderklussen heeft een paar voordelen. Zo heb je zelf maar één keer last van het werk in huis. Maar ook geven veel schilderbedrijven je een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie geeft. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor plafond schilderen

vrijdag 14 januari 2022

Buitenschilderwerk

Plafond en kozijn in de woonkamer, direct onder het balkon van de bovenburen (samen een VVE), laten aan de binnenkant sporen van structureel en geleidelijk doorslaand vocht zien. De oorzaak van de vochtdoorslag moet worden opgespoord en opgelost. Het pand is uit 1904, dus het zou kunnen gaan om poreuze steen of voegen.


Behang- en schilderwerk Rotterdam
vrijdag 07 januari 2022

Plafond huiskamer stucen 30m2

We willen graag een glad plafond zonder naden. dit willen wij laten glad stucen. het gaat om 30m2.


Behang- en schilderwerk Nijverdal
dinsdag 04 januari 2022

Wanden en plafond schilderen (75m2) + binnendeur

Ik zoek een schilder die 75m2 aan wanden en plafond kan verven + een binnendeur.


Behang- en schilderwerk Joure
dinsdag 04 januari 2022

Woning sauzen 70m2

Het gaat om de woonkamer sauzen. Wanden / plafond / deuren / kozijnen. Mocht de prijs goed zijn komt er nog de keuken bij met keuken kastjes en de hal en wc en trappenhuis wanden Vierkante meter: 40 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex plafond Vierkante meter: 30 Huidige ondergrond: Beton Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk+Afspuiten latex Vloeren afplakken Vierkante meter: 30


Behang- en schilderwerk Emmen
maandag 03 januari 2022

Plafond 5 meter hoog latexspuiten 40m2

Ik zoek een stukadoor die mijn oude plafond kan voorzien van nieuw latexspuitwerk. Het moet ontvet/gereinigd worden en betreft ongeveer 40 m2.


Behang- en schilderwerk Enkhuizen
woensdag 29 december 2021

Binnenschilderwerk 119m2

Wanden plafond woonkamer (ong 50m2) of wanden plafond gehele woning (119m2)


Behang- en schilderwerk Zwaag
dinsdag 28 december 2021

Binnenschilderwerk 9m2

Slaapkamer (wanden en plafond) - circa 9m2 in totaal Ben je eigenaar van de woning?: ja


Behang- en schilderwerk Leiderdorp
dinsdag 28 december 2021

Behangklaar maken woonkamer 70m2

We hebben een woning gekocht, nu willen we de woonkamer behangklaar laten maken. Er zit nu spachtelputz op de wanden. Aantal m2 is ruim aangehouden. wanden Vierkante meter: 45 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak) plafond Vierkante meter: 25 Huidige ondergrond: Spackspuitwerk Gewenste afwerking: Glad pleisterwerk (strak)


Behang- en schilderwerk Ede
zondag 26 december 2021

Woonkamer schilderen 73m2

Muren, plafond van de woonkamer, keuken en gang schilderen of spuiten. Het gaat om in totaal 73 m2


Behang- en schilderwerk Vlissingen
woensdag 22 december 2021

Badkamer schilderen ~9m2

Muren en plafond van badkamer(~9m2) schilderen (wit); 2. Deuren schilderen (gebroken wit). Mogelijke tijdstippen: - 29 december 2021 (12:00 - 18:00) - 30 december 2021 (12:00 - 18:00) - 7 januari 2022 (12:00 - 18:00)


Behang- en schilderwerk Den Haag
woensdag 22 december 2021

Schilderwerk binnen en buiten

Ik zoek een schilder voor wat schilderwerk binnen en buiten. binnen: Het schilderen van de kamer na aanbrengen vloerverwarming en afwerking, schilderen van wat deuren en de kozijnen en het schilderen van 6 ramen met kozijnen en het schilderen van wat plafonds(~65m2) Buiten: deuren, kozijnen, ramen, kozijnen, dakgoten.


Behang- en schilderwerk Grootegast
maandag 20 december 2021

2 kamers(muren + plafond) schilderen

Ik zoek een schilder die 2 kamer kan schilderen(muren + plafond). Ik zou graag willen dat er een vakman langs komt om alles op te meten dat er geschilderd moet worden.


Behang- en schilderwerk Schiedam
zondag 19 december 2021

Binnenschilderwerk 152m2

Wanden en plafond woonkamer, hal, trap, overloop. Plafond totaal 75 m2, wanden totaal 152 m2. Kozijnen 58 meter, oude kit verwijderen, nieuwe kit aanbrengen.


Behang- en schilderwerk Lith
dinsdag 14 december 2021

Keuken plafond verven

Graag zou ik per mail een offerte willen ontvangen. Het betreft het wit verveb vande keukenplafond. Het is ongeveer 20 vierkante meter.


Behang- en schilderwerk Hendrik Ido Ambacht
dinsdag 14 december 2021

Woning stuken en behangen

We hebben een nieuwbouwwoning gekocht en we hebben jullie hulp hierbij nodig. 1- Stuken van de woonkamer met een oppervlakte van ongeveer 65 m2 (incl. plafond). 2- Vliesbehang voor de eerste verdiep en zolder. In de bijlage vinden jullie de tekening van het huis.


Behang- en schilderwerk Nieuwerkerk aan den IJssel
zondag 12 december 2021

Wanden en plafonds schilderen

Ik zoek een schilder die de wanden en de plafond van: 3 slaapkamers, de gang, de keuken en de woonkamer kan schilderen. Qua m2 heb ik echt geen idee, dus ik zou graag willen dat de schilder even langs komt om alles goed op te meten.


Behang- en schilderwerk Hansweert
woensdag 08 december 2021

Trap laten schilderen.

Ik wil graag mijn trap laten schilderen. Het gaat om een dichte trap met 20 treden, 2 kozijnen, 2 deuren. Dichte Trap van 20 treden 2 kozijnen 2 vlakke deuren 35,6m2 muren en plafonds Onderkant dichte trap van 10 treden


Behang- en schilderwerk Tilburg
dinsdag 07 december 2021

Wanden ~230m2 en plafonds ~70m2 verven

Het gaat om ongeveer 230m2 muur en 70m2 plafond wat geverfd moet worden. De muren en plafonds worden aankomende week gestuct en we verwachten dat dit rond kerst droog is. Graag willen we dit voor 10 januari uiterlijk klaar hebben.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
zondag 05 december 2021

Binnenmuren(~50m2), plafonds(~20m2) en kozijnen(8 stuks) schilderen

Binnenmuren, plafonds en kozijnen met deuren (aanbouw) schilderen. Het gaat om 8 stuks kozijnen, bij de muren gaat het om ongeveer 50m2 en bij de plafonds ongeveer 20m2.


Behang- en schilderwerk Gemert
zaterdag 04 december 2021

Wanden en plafonds stucen (~956m2) + latex spuiten (~1000m2)

We hebben onlangs een herenhuis in Nijmegen gekocht en willen de muren en plafonds (incl. ornamenten) opnieuw laten stucen & latex spuiten. Het gaat om ongeveer 956m2 aan stucwerk voor wanden en plafonds. En voor het latex spuiten is het ongeveer 1000m2.


Behang- en schilderwerk Nijmegen
zaterdag 04 december 2021

Bestaande woning stucen en spuiten 112m2

Ik heb een appartement gekocht waarvan de muren behandelbaar zijn (zitten oneffenheden in). Ik wil graag de woonkamer laten stucen en spuiten en als het kan een verlaagd plafond hebben. De plattegrond met afmetingen heb ik geüpload. De hoogte schat ik op 2,60m. Het gaat om 73m2 aan wand en 39m2 stucwerk aan het plafond. Eventueel nog wat stucwerk in het gangetje bij mijn slaapkamer, graag in overleg met de vakman. In totaal gaat het om 112m2 aan stucwerk.


Behang- en schilderwerk Heemstede
woensdag 24 november 2021

Woning behangen

Ik wil de woonkamer, keuken en een slaapkamer laten behangen. Het eerste oude behangen weg halen en opnieuw behangen. Plafond ook verven. Oppervlakte niet bekend, stuur foto's naar de vakman.


Behang- en schilderwerk Den Haag
woensdag 24 november 2021

100 m2 plafond en muren schilderen

Boven buurman heeft waterschade gehad en dat is door gelekt naar mijn plafond en gedeeltelijk muren


Behang- en schilderwerk Amsterdam
maandag 22 november 2021

Schilderen van mijn plafond 20m2

Ik zoek een schilder voor het verven van mijn plafond, het gaat om 20m2.


Behang- en schilderwerk Barendrecht
donderdag 18 november 2021

Verwijderen van het behang en opnieuw behangen van de muren 180m2

Geachte heer/mevrouw, ik ben op zoek naar een behanger/schilder die onderstaand appartement kan opknappen. Het betreft het verwijderen van het behang en opnieuw behangen van de muren van de woonkamer, de twee slaapkamers en de hal, inclusief verven plinten en plafonds. Voorkeur voor tijd is ergens de eerste twee weken van december 2021. Het gaat in totaal om ongeveer 180m2


Behang- en schilderwerk Rotterdam
donderdag 18 november 2021

Plafonds witten in Rotterdam Nesselande

Ongeveer 120 vierkante meter aan plafond witten in de eerste week van februari. Betreft een begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping.


Behang- en schilderwerk Rotterdam
dinsdag 16 november 2021

Woning schilderen

Zoek een vakman voor het schilderen van mijn woning. Gaat om wanden, plafond, deuren en kozijnen het is een lege huis waar ik in ga verhuizen (50 m2).


Behang- en schilderwerk Rotterdam
maandag 15 november 2021

Plafond witten

Wij willen ons plafond laten schilderen of spuiten +/-57 m2. Graag wat advies en info.


Behang- en schilderwerk Vlissingen
maandag 15 november 2021

Woning latexspuiten (455 m2)

Ik ontvang graag een offerte voor het latexspuiten van mijn geheel vernieuwde huis . Alle wanden en plafonds zijn strak gestucd. Muren 291m2 en de plafonds zijn 153m2 Plafonds en muren kunnen in 1 keer gespoten worden in wit (wel meerdere lagen uiteraard). Vloeroppervlakte (150m2) afplakken moet ook (beetje afhankelijk van timing, nu ligt er nog geen vloer in namelijk). Evt. Ook Spuitlakken. Plinten (78m) en 13 deuren moeten namelijk ook gedaan worden. Hoor graag.


Behang- en schilderwerk Apeldoorn
zondag 14 november 2021

Woning laten schilderen

Volledige huis - Plafonds ~185m2 met stuc als ondergrond - Wanden ~500m2 met renovliesbehang als ondergrond


Behang- en schilderwerk Alphen aan den Rijn
Offertes aanvragen