Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
3 Dakkapel

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Wil je je zolderkamer vergroten met een dakkapel? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Een dakkapel laten plaatsen op je dak brengt interessante voordelen met zich mee. Je kan op deze manier je slaapkamer op zolder ruimer maken, of misschien wil je de ruimte vergroten om een werkplaats te creëren. Denk je erover na om een dakkapel te laten plaatsen? Wil je graag advies van een professionele dakkapelspecialist?

De dakkapelspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het plaatsen van een dakkapel, maar ook bij het renoveren van je dak en het plaatsen van een dakraam. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een dakkapel wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakkapelspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Hieronder hebben we de mogelijkheden qua materiaal en de gemiddelde dakkapel kosten op een rijtje gezet.

Let op: de dakkapelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Prefab Maatwerk
Hout €3.300 €4.100
Kunststof €3.800 €4.800
Polyester €4.800 -

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

148 Dakkapel Dakpannen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Prijsvoorbeelden dakkapel

Let op: dit zijn indicaties en de daadwerkelijke prijs kan afwijken.

Voordelige dakkapel

De voordeligste dakkapel heeft een standaard formaat van 3 meter breed bij 150 cm hoog en heeft een prefab constructie. Deze constructie wordt in de fabriek in elkaar gezet en in zijn geheel op het dak geplaatst.
Bij deze optie zit de binnen afwerking er niet bij in, dat zou dan nog moeten gebeuren. Kies je voor de voordeligste mogelijkheid, hou dan rekening met een kostenplaatje van minimaal €3.300.

Prijs-kwaliteitverhouding

De afwerking aan de binnenkant kun je ook uitbesteden aan een ervaren dakkapelspecialist. In dat geval kun je het beste rekening houden met een prijskaartje van minimaal €4.500.

Luxe dakkapel

Wil je liever een afwijkend formaat dakkapel hebben en heb je een aantal zeer specifieke wensen over de uitstraling? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een dakkapel die opgebouwd wordt volgens de traditionele bouwwijze. De constructie wordt dan ter plaatse op je dak gebouwd. De dakkapelspecialist zal in deze situatie het totale project uitvoeren: van het plaatsen tot de hele luxueuze afwerking aan de binnenkant. Klinkt dit iets voor jou? Hou in dit geval dan rekening met de gemiddelde kosten van minimaal €6.000. 

Welke factoren bepalen de prijs van een dakkapel?

Productiewijze

Dakkapellen worden op twee verschillende manieren in elkaar gezet: je hebt een prefab constructie, of een constructie op maat. Een prefab constructie is interessant, omdat de kostprijs een stuk lager is. Daar staat alleen tegenover dat het bijna niet gepersonaliseerd kan worden. Dus als je zeer specifieke wensen hebt, dan kan je beter kiezen voor een maatwerk oplossing. Let daarbij wel op dat maatwerk een aanzienlijk hogere prijs heeft. Dit komt door de extra arbeidsuren die nodig zijn.

Dakkapellen op maat verschillen erg in prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een standaard type of voor een uitgebreid type, afhankelijk wat het beste bij jouw huis past.
Wil je nog extra accessoires laten plaatsen, zoals bijvoorbeeld rolluiken of horren? Dat kan. Hou er dan wel rekening mee dat de uiteindelijke kosten een stuk hoger worden.

 

Materiaalkeuze

De tweede keuze die invloed heeft op de prijs, heeft te maken met het materiaal waaruit de dakkapel wordt gemaakt. 

Houten dakkapel

Een houten dakkapel is het populairst, vooral omdat een dakkapel van hout een stuk voordeliger is dan een dakkapel van kunststof of polyester. Daarnaast zorgt hout ervoor dat je een zeer natuurlijke uitstraling krijgt.

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel groeit in Nederland tegenwoordig zeer snel in populariteit. Kunststof heeft de voordelen dat het goed betaalbaar is en dat er bijna geen onderhoud nodig is, in vergelijking met een houten dakkapel. Ook is een kunststof dakkapel goed geïsoleerd. 

Polyester

De derde en prijzigste mogelijkheid is polyester, maar ook de best geïsoleerde. Een polyester dakkapel is uit een stuk gegoten en zo zijn er dus geen naden of kieren waar tocht doorheen kan komen. De kapel is goed bestand tegen weersinvloeden en heeft een lange levensduur. Wel is het zo dat een polyester dakkapel alleen gerealiseerd kan worden met een prefab constructie. 

 

Plat of schuin dak

Of je een plat of schuin dak wil op je dakkapel, speelt een grote rol in het kostenplaatje van je uiteindelijke dakkapel. Een dakkapel met een plat dak is financieel gezien altijd voordeliger. Bij een plat dak wordt er vaak gekozen voor EPDM als dakbedekking, omdat dit over een lange levensduur beschikt van 40 jaar. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een schuine dakconstructie van je dakkapel, hou dan rekening met een gemiddelde meerprijs van tussen de €1.000 en €1.250.

 

Velux dakkapel

Het merk Velux biedt verschillende soorten dakkapellen aan, van prefab constructies tot maatwerk.
Een paar modellen op een rijtje: 

De dakkapel basis heeft de volgende kenmerken:

 • Het is een voordelig alternatief voor de traditionele dakkapel;

 • Je kan meerdere dakramen naast elkaar koppelen voor een brede dakkapel;

 • Het is binnen 1 werkdag te monteren;

 • Dakhelling: 10-75°.

De dakkapel serre heeft de volgende kenmerken: 

 • Hiermee heb je tot wel drie keer meer daglicht;

 • Het is onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk door de aluminium buitenzijde;

 • Deze dakkapel is volledig op locatie op te bouwen zonder kraan; 

 • Dakhelling: 35-70°.

Of een dakkapel op maat maken:

Deze soort dakkapel bouwt de aannemer groot en deels zelf, met uitzondering van de Velux dakramen die bij dit type dakkapel standaard gebruikt worden. Hierdoor heb je een enorme vrijheid in het soort constructie. Een aantal voordelen zijn: 

 • Het zorgt voor meer ruimte;

 • Het zorgt voor een mooie lichtinval, uitzicht en goede ventilatiemogelijkheden;

 • Het wordt voorbereid op mogelijke montage van raamdecoratie en zonwering in de toekomst. Dit is later dus gemakkelijk te monteren, omdat hier al rekening mee gehouden wordt;

 • Het is flexibel in maatvoeringen en wordt op maat gemaakt.

 

Ben je benieuwd naar de precieze kosten van het laten realiseren van een dakkapel? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Dakkapel: vergunningsvrij of niet?

Het plaatsen van een dakkapel kan niet zomaar. Soms heb je namelijk een omgevingsvergunning nodig, maar soms ook niet.
Heb je bijvoorbeeld een monumentaal pand? Dan heb je sowieso een vergunning nodig.

Met welke zaken moet je rekening houden? 

De volgende onderwerpen bepalen of je een vergunning nodig hebt of niet:

 • Waar plaats je de dakkapel?
 • Het model van de dakkapel;
 • De maten van de dakkapel.

Waar plaats je de dakkapel?

Wil je de dakkapel aan de achterkant plaatsen, dan heb je in veel gevallen geen vergunning nodig.
Plaats je de dakkapel aan de voorkant of de zijkant dan heb je het vaak wel nodig. Dit komt omdat het aanzicht grenst aan een openbaar toegankelijk gebied en een verandering daaraan heeft meer invloed op de directe omgeving. Daarom mag je dus meestal niet aan de voorkant of zijkant vergunningsvrij bouwen.

Het model

Als je liever geen vergunning wil aanvragen, kies dan voor een plat dak met ondoorzichtige zijkanten.

De maten van de dakkapel

Voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel gelden maximale afmetingen:

 • Hoogte: maximaal 1,75 meter;
 • Onderkant: tussen de 0,5 meter, maar minder dan 1 meter boven de dakvoet;
 • Bovenkant: minimaal 0,5 meter onder de daknok;
 • Zijkanten: minimaal 0,5 meter van de zijkanten van het dakvlak;
 • Zijkanten bij rijtjeshuis: minimaal 0,5 meter af van de muur die de woningen scheidt.

Naast deze regelgevingen zijn er nog andere dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het bouwbesluit en burenrecht. Voor meer informatie kijk dan op Rijksoverheid, daar is ook een brochure te downloaden.

Bouwvergunning nodig?

Wil je een dakkapel die niet aan de eisen voldoet voor vergunningsvrij bouwen? Dan is een bouwvergunning toch echt nodig. Een bouwvergunning kan je bij je gemeente aanvragen via het Omgevingsloket. Hier kan je ook lezen wat je allemaal moet inleveren voor de vergunning aanvraag.
Twijfel je toch nog of je een vergunning nodig hebt? Doen dan de vergunningscheck.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakkapel aanvragen

vrijdag 22 oktober 2021

Kunststof dakkapel plaatsen (5,40m breed)

Ik schrijf deze mail met behoorlijk wat wanhoop . In 2019 hebben wij een dakkapel besteld , 2 weken vóór plaatsingsdatum kregen wij het bericht dat de dakkapel niet kwam , omdat het bedrijf failliet was . Wij hebben 6 kids , en dmv de dakkapel krijgen wij voldoende kamers zodat iedereen z’n eigen plek heeft .. 2 zoons die samen slapen verheugen zich hier dus al op vanaf die tijd ! 2020 hebben we afgewacht ivm het hebben van een eigen zaak en de Corona crisis . Begin 2021 hebben we opnieuw gezocht naar een leverancier, die zijn schaars doordat wij een hellingshoek hebben van 22 graden . En veel bedrijven dit toch niet doen ivm vervoer . Mei 2021 is het ons gelukt iemand te vinden die het wel kon .. echter kregen we weer , nu 4 weken voor plaatsten te horen dat het niet doorging . Omdat de fabriek was gestopt met zulke flauwe hellingshoeken . Wederom teleurgestelde kinderen !!!!! In juli 2021 hebben we iemand kunnen vinden die het wel kon regelen . De dakkapel zou dan ook gister geplaatst worden . Maar helaas is er geen dakkapel gekomen , tot 1 week voor de leverdatum was er gewoon normaal contact met de leverancier . Echter sinds een week kunnen wij hem op geen enkele manier te pakken krijgen . En staan we dus wederom met lege handen , en wederom heel erg teleurgestelde kinderen .. die inmiddels net als ons weinig vertrouwen meer hebben in het feit dat we ooit een dakkapel gaan krijgen en dus een eigen kamer . Zoals jullie zullen begrijpen , is ons vertrouwen in dakkapellen wereld dus behoorlijk aangetast ! Kunnen jullie dit voor ons omzetten naar iets positiefs is de vraag ? Het gaat om een kunststof dakkapel van 5,40 breed, 1,75 hoog met een hellingshoek van 22/23 graden. 2 vaste ramen met roosters, 3 draaikiep ramen . De 2 ramen rechts met melkglas. Keralit afwerking buiten Binnen afwerking kunnen we zelf. Heel graag hoor ik van jullie of jullie iets voor ons kunnen betekenen.


Dakkapelbouw Papendrecht
donderdag 21 oktober 2021

Dakkapel realiseren (2-3m breed)

Ik wil graag een dakkapel laten plaatsen, van ongeveer 2-3m breed. De buitenzijde volledig afgewerkt in kunststof, inclusief de kozijnen. De binnenzijde mag casco opgeleverd worden.


Dakkapelbouw Helmond
woensdag 20 oktober 2021

Dakpannen vervangen in betonnen pannen 70m2

Onze pannen moeten vervangen worden, het betreft een hoekpand met dakkapel 70m2


Dakdekken en dakreparaties Zoetermeer
woensdag 20 oktober 2021

Dak renoveren met asbest

Ik zoek een aannemer die een compleet dak kan renoveren. Pannen eraf, asbest eraf, 18mm OSB erop, pannen terug. Huis is 11x7 meter met 35graden helling op het dak. voorzijde compleet dichtleggen. achterkant enkel 50cm rondom (er blijft een groot gat achter) zodat daar een dakkapel op kan.


Dakdekken en dakreparaties Langenboom
maandag 18 oktober 2021

Afwerking dakkapel met 5 ramen.

Dakkapel wordt onafgewerkt opgeleverd maart 2022. Ik zoek iemand die hem helemaal kan afwerken (isolatie, gipsplaten etc.)


Klussen Almere
maandag 18 oktober 2021

Begeleiden bij vergunning aanvragen

Ik zoek een architect die bekend is met de Welstand in Laren en ons kan begeleiden bij het aanvragen van vergunningen voor onze hoekwoning. Het gaat om: dak- en zijgevel-isolatie van buitenaf, liefst twee brede dakkapellen, het verplaatsen van de voordeur en plaatsen van een raam, het verwijderen van de schoorsteen en het plaatsen van een harmonicadeur.


Bouwtekening en ontwerp Laren
zondag 17 oktober 2021

Dubbelzijdige nokverhoging (4,5m breed)

Ik wil een dubbelzijdige nokverhoging laten realiseren. De totale breedte is circa 4,5 M. 1 zijde bestaande dakkapel verwijderen. Ik ben nog niet in het bezit van een vergunning, dit wil ik graag mbv de vakman aanschaffen. Uitvoeren in kunststof (duurzaam/onderhoudsvrij materiaal), incl. de kozijnen. De binnenzijde graag casco opgeleverd, voor de rest werk ik het zelf af.


Verbouwing Hoogvliet Rotterdam
zondag 17 oktober 2021

Dakkapel en isoleren en vergroten van garage

Ik zou een dakkapel willen plaatsen op de slaapkamer en de garage willen verbouwen en een veranda aan het huis met een lichtkoepel en een buitenkeuken . Voor alles wil ik graag de maximaal haalbare afmetingen. Heb nog geen voorkeuring qua materiaal en dergelijke, dit graag in overleg met de vakman.


Verbouwing Blaricum
zondag 17 oktober 2021

Opbouw (43m2) + dakkapel (3m breed) realiseren

Wij willen een extra laag op huis. Meerdere woningen in ons blok hebben deze uitbouw al. Graag zou ik minimaal 1 dakkapel willen plaatsen. Afhankelijk van de kosten mogelijk aan beide kanten. De architectische en bouwtekeningen leveren we zelf aan. Het gaat om ongeveer 43 m2 +/- 10 lang x 4m breed Opbouw: Graag in hout of kunststof, dit nog in overleg. De kozijnen wel van kunststof. De binnenzijde mag casco opgeleverd. Mag verwarmd worden aan de hand van radiatoren. Dakkapel: Kozijnen ook van kunststof en de buitenzijde in hout afgewerkt. De binnenzijde ook casco.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Leek
Offertes aanvragen