Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Installatiebedrijf

Installatiebedrijf

Zoek je een installatiebedrijf voor al je installatiewerk? Vind hier de prijzen die een installatiebedrijf rekent en vraag gratis offertes aan van de beste installatiebedrijven uit de buurt!

Wat doet een Installatiebedrijf?

Een installatiebedrijf installeert verschillende soorten installaties in woningen, utiliteit en industrie. Voorbeelden hiervan zijn verwarmingsinstallaties, waterleidingen, HVAC-installaties, elektriciteit en sanitair. 

Tegenwoordig zijn deze vakgebieden heel specialistisch geworden dat installateurs opgedeeld worden in een vakgebied waarin een installateur gespecialiseerd is. 

Het kan dan zijn dat een installateur bij een installatiebedrijf werkt en gespecialiseerd is in CV-ketels en deze installeert en onderhoudt. Of dat hij bijvoorbeeld gespecialiseerd is in HVAC-installaties. Naast luchtverwarmingssystemen installeert hij ook airconditioning.

Installatiebedrijf nodig?

Werkzaamheden installatiebedrijf

De taken van een installatiebedrijf verschillen per werkzaamheden: 

Airco

Een airco kan je laten installeren om tijdens de warme zomers verkoeling in huis te krijgen. Tevens kan een installatie bedrijf de airco voor je installeren om tijdens de winter juist te verwarmen.  

Boiler

Een boiler installeren kan bijvoorbeeld in de keuken, en of in de badkamer voor het genereren van warm water. Hierbij zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Zo heb je elektrische boilers, boilers op gas of eco vriendelijke boilers die op zonne energie werken: een zonneboiler.

CV-ketel

Een CV monteur legt en fit CV-leidingen, plaatst radiatoren en CV-ketels. Hierbij heb je keus uit verschillende soorten cv-ketels: een vr-ketel (Verbeterd Rendement), een hr-ketel (Hoog Rendement) of een HRe ketel. 

Domotica 

Met domotica maak je je huis slim en kan je allerlei apparaten, verlichting en rolluiken van een afstand bedienen. Een elektra installatiebedrijf kan dit systeem voor je aanleggen en installeren. 

Kranen vervangen

Een kraan vervangen doet een loodgieter, net als bij een douchekraan vervangen. Dit kan gaan om een kraan in de keuken, maar ook buiten of in de badkamer. Ga je bijvoorbeeld de keuken renoveren en wil je een Quooker? Dat kan een loodgieter voor je installeren. 

Douchekraan

Een douchekraan vervangen doet vaak een loodgieter. Loodgieters vallen ook onder installatiebedrijven. Zo houden zij zich onder andere bezig met het plaatsen van waterleidingen en gasleidingen in je woning en dus ook het vervangen van douchekranen. . Tegenwoordig is de term loodgieter verouderd, en zie je de term W-monteurs (werktuigbouwkundige monteurs) steeds vaker. 

Buitenkraan

Bij een buitenkraan aanleggen kijkt de installateur of het nodig is om een nieuwe waterleiding aan te leggen. Mocht dit nodig zijn dan bepaalt hij aan de hand van de wensen en de situatie wat de beste manier is om het installatiewerk uit te voeren.  

34 Badkamer Kranen

Leidingwerk

Voor leidingwerk is een loodgieter ook verantwoordelijk. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld nog loden leidingen in je woning hebt. Is je woning van voor 1960? Dan is er een grote kans dat dit het geval is. Voor je gezondheid is het de beste keus om deze te laten vervangen door nieuwe leidingen. 

Sanitair en installatiewerk 

Bij sanitair en installatiewerk kan je denken aan het achterhalen van de oorzaak van een lekkage, riolering ontstoppen of bijvoorbeeld een dakgoot vervangen of repareren.  

Leidingen Buizen

Elektra

Elektra aanleggen doet een elektromonteur of elektricien. Binnen deze tak zijn er weer verschillende disciplines. Zo zijn er elektrotechnische installatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in woningbouw, de industriële bouw of in utiliteitsbouw. Voor je woning kan een elektricien je bijvoorbeeld helpen met het aanleggen van elektra of een aardpen slaan.  

Warmtepomp 

Een milieuvriendelijke verwarming installatie is een warmtepomp. Het installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Daarom kan een gespecialiseerde installateur je hierbij helpen.

Verwarming

Een verwarmingsspecialist helpt je bij het installeren van verwarming en het repareren hiervan. Je kan denken aan een gaskachel, pelletkachel, vloerverwarming, warmtepomp of een zonneboiler. 

Loodgieters in Hasselt

Wat is installatietechniek?

Installatietechniek is een breed vakgebied en de term installatietechniek wordt gebruikt voor veel verschillende technieken. Het is verbonden met de bouw en industrie. Het draait er niet alleen om dat installaties bedacht en aangelegd worden, maar ook onderhouden. 

In de praktijk kan de onderverdeling van verschillende installaties verwarrend zijn. Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld elektrotechnische installaties onder installatietechniek plaatsen. Ook zie je dat andere bedrijven spreken over W (werktuigbouwkundige) installaties of dat een elektrotechnisch installatiebedrijf spreekt over E (elektrotechnische) installaties.

Installatietechniek is dus een breed begrip dan onderverdeeld kan worden in verschillende specialisaties. Een elektrotechniek installatiebedrijf is gespecialiseerd in elektra en een werkbouwkundig installatiebedrijf weet vanalles over verwarmingsinstallaties, sanitair en leidingsystemen.

Elektrisch installatiebedrijf nodig?

Heb je een elektrisch installatiebedrijf nodig, omdat je bijvoorbeeld elektra wil laten aanleggen of er reparatiewerkzaamheden zijn? Bij Casius zijn erkende elektromonteurs aangesloten die je hierbij kunnen helpen. 

Naast de bovengenoemde taken, kunnen ze je ook helpen bij het installeren van nieuwe elektrotechnische installaties of om huidige installaties te verbeteren. Soms horen storingsdiensten ook bij de taken van een elektricien.

Offerte installatiebedrijf

Verschil loodgieter en installatiebedrijf

Het verschil tussen een loodgieter en een installatiebedrijf is dat een loodgieter gespecialiseerd is in het dichten van lekkages bij leidingwerk of daken en een installatiebedrijf kan je hier vaak niet bij helpen maar wel met installaties. Verder kan een loodgieter je helpen met ontstoppen van leidingen en zal een installatiebedrijf dit niet zo snel doen. . 

Een installatiebedrijf is gespecialiseerd in het installeren van je cv-ketel of een HVAC-installatie bijvoorbeeld. Loodgieters kunnen je over het algemeen hier niet mee helpen. Ook is het gereedschap anders dat beide vakmannen gebruiken. De werkzaamheden zijn namelijk wel degelijk verschillend. 

Keurmerk installatiebedrijven

Wanneer je een installatiebedrijf inhuurt dan wil je dat het werk goed uitgevoerd wordt. Een onderdeel dat je kan helpen om te bepalen of de installateur goed werk levert, is om te kijken of hij een keurmerk heeft. Voor sommige werkzaamheden is het zelfs verplicht voor een installateur om een keurmerk te hebben. Zowel grote installatiebedrijven als kleine kunnen een certificaat hebben. 

Soorten keurmerken

Er bestaan verschillende soorten keurmerken. Er zijn lidmaatschappen, erkenningen en certificeringen. Hieronder staan er een aantal beschreven:

Techniek Nederland

Een installatiebedrijf kan lid zijn van de ondernemingsvereniging Techniek Nederland. Dit lidmaatschap staat voor vakmanschap en kwaliteit. 

OK CV

Dit is een kwaliteitslabel dat staat voor veilig en energiezuinig verwarmen. Wanneer monteur dit label hebben mogen ze zichzelf ook Energie Service Specialisten noemen. 

InstallQ

Met InstallQ is een installateur aantoonbaar vakbekwaam en voldoet hij aan de wetten en regels op dit gebied. 

Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB)

VEB is een van de grootste organisaties in de beveiligingsbranche. Om door VEB geaccrediteerd te worden, moet aan alle eisen van de VEB 3 kwaliteitsregels worden voldaan. Ook dienen installatiebedrijven te werken volgens de Improved Risk Classification (VRKI) standaard. Daarnaast moeten de bedrijven voldoen aan de Wet particuliere beveiligingsbedrijven en opsporingsinstanties (PBR).

STEK/FGO

Wanneer een installatiebedrijf het STEK/FGO-certificaat heeft, mag het werken aan installaties. Bijvoorbeeld aan koelinstallaties waarin F-gassen (gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen) voorkomen. 

VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemer. Het omvat een verscheidenheid aan branches met activiteiten met een hoog risico. Installatiebedrijven met VCA-certificaten laten zien dat ze professioneel en betrouwbaar zijn. Het laat ook zien dat het bedrijf veilig en gezond werken belangrijk vindt.

ISO 9001

ISO 9001 is geschikt voor elke organisatie in elke branche. Het vormt het eisenkader van het kwaliteitsmanagementsysteem en beschrijft hoe het bedrijf tegemoet komt aan de wensen van haar klanten. Als een bedrijf ISO 9001-gecertificeerd is, toont dit aan dat de processen voldoen aan internationale normen, terwijl het bedrijf tegelijkertijd veel belang hecht aan klantnabijheid, kwaliteit en continue ontwikkeling.

BRL

In een BRL (beoordelingsrichtlijn) staat aan welke technische en organisatorische eisen een organisatie moet voldoen. Er bestaan verschillende soorten BRL-certificaten. 

SCIOS

Naast installatie kunnen SCIOS gecertificeerde installateurs ook grote stookinstallaties inspecteren en onderhouden. Daarnaast mag het bedrijf volgens de wet wettelijk verplichte registraties en afmeldingen uitvoeren. Zowel de klant als het bedrijf profiteren hiervan.

Erkend Vakwerk

Omdat Casius kwaliteit een belangrijk onderdeel vindt, is er een eigen keurmerk ontwikkelt: Erkend Vakwerk. Voordat een bedrijf dit keurmerk ontvangt wordt het gescreend op klantentevredenheid, professionele ervaring en op financiële gezondheid om zo de kwaliteit van het bedrijf te bepalen. De financiële gezondheid en klantentevredenheid blijft later nog steeds gemonitord.

Kosten installatiebedrijf

Een installatiebedrijf rekent gemiddeld tussen de €45,- en €60,- per uur. De totaalprijs van de klus hangt af van de werkzaamheden, de tijd, materiaalkosten en de moeilijkheidsgraad van de klus. 

Kosten per installatieklus

Installeren CV-ketel 

Wil je een CV-ketel laten installeren dan kost dat gemiddeld tussen de €1200,- en €2600,- voor het totaal pakket. De definitieve kosten zijn afhankelijk van het soort ketel, de klasse, het merk, de installatie zelf, het type onderhoudscontract en eventuele extra’s. 

Tip: kies je voor een onderhoudsabonnement, dat is vaak goedkoper dan wanneer je per onderhoudsbeurt betaalt.

Vloerverwarming installeren

De kosten voor vloerverwarming als hoofdverwarming liggen de €75,- en de €80,- per m2. Voor vloerverwarming als bijverwarming is dit ongeveer €70,- tot €75,- per m2. In de definitieve prijs spelen de aantal vierkante meters mee, maar ook het soort vloerverwarming dat je wilt hebben.

Oppervlakte Kosten hoofdverwarming Kosten bijverwarming
Tot 10 m² €750 - €800 €700 - €750
Tot 20 m² €850 - 1.600 €800 - €1.500
Tot 30 m² €1.650 - €2.400 €1.550 - €2.250
Tot 40 m² €2.450 - €3.200 €2.300 - €3.000
Tot 50 m² €3.250 - €4.000 €3.050 - €3.750
Tot 60 m² €4.100 - €4.800 €3.800 - €4.500
Tot 70 m² €4.850 - €5.600 €4.550 - €5.250

Airco installeren 

Een airco kost voor gemiddeld €1.250,- tot €4.000,-, inclusief montage. De prijs is erg afhankelijk van het soort airco je wilt hebben en hoeveel units.

Soort airco Montage en aanschaf Alleen montage
Split airco - 2.1 kw €1.250,- tot €2.000,- €350,- tot €400,-
Multi split airco - 2.1 kw per unit €2.100,- tot €2.800,- €600,- tot €650,-
Airco zonder buitenunit - 2.6 kw €1.400,- tot €2.200,- €450,- tot €500,-
Mobiele airco - 0.9 kw €350,- tot €600,- -
Kosten vakman per uur €45 tot €60
2.5 KW voor ruimtes tot 70 m3 €1.000 tot €1.250
3.5 KW voor ruimtes tot 120 m3 €1.500 tot €1.800
5.0 KW voor ruimtes tot 170 m3 €1.600 tot €2.500
7.0 KW voor ruimtes tot 240 m3 €2.500 tot €4.000

Zonnepanelen plaatsen 

Per zonnepaneel betaal je tussen de €200,- tot €500,-. Dit ligt aan welk soort zonnepaneel je wilt hebben, welk rendement en hoeveel er moeten komen.

Huishouden Aantal panelen Prijs
1 persoon 7 €3.060,-
2 personen 10 €4.300,-
3 personen 13 €5.500,-
4 personen 14 €6.000,-
5 personen 16 €6.700,-
Type Prijs Rendement
Monokristallijn €350 - €500 Uitstekend
Polykristallijn €250 - €400 Goed
Dunne film €200 - €250 Laag

Sanitair plaatsen of vervangen

Het uurtarief van een installateur voor het plaatsen of vervangen van sanitair ligt tussen de €45,- en €80,- per uur. Wat de definitieve prijs wordt ligt heel erg aan jouw wensen en aan de klus. Wil je de badkamer renoveren, dan kost dat meer dan alleen een douche plaatsen. Ook verschilt de prijs heel erg wanneer je sanitair laat plaatsen. Wil je een luxere variant of is een goedkopere ook prima?

Soort klus Gemiddelde prijs
Ligbad €850 - €2.800
Whirlpood/spabad €2.700 - €6.700
Douche €600 - €1.900
Stoom- of spa douchecabine €1.600 - €4.300
Toilet €450 - €900
Wastafel €400 - €800
Kraan €150 - €450

Waterleiding aanleggen

De kosten voor waterleidingen aanleggen verschillen per locatie, van €60,- tot €600,-. Voor een waterleiding van 1,5 meter liggen de gemiddelde kosten tussen de €300,- en de €400,-. Voor een waterleiding van 2 meter liggen de gemiddelde kosten tussen de €600,- en €750,-.

Waterleiding aanleggen Kostenindicatie
In toilet €60 - €300
In keuken €200 - €550
In badkamer €250 - €600
Onder de vloer Meerkosten €100 - €300
Buitenkraan €150 - €300
Waterleiding lengte Kostenindicatie
Tot 1,5 meter €300 - €400
2 meter €600 - €750

Gasleiding aanleggen

Voor het laten aanleggen van een gasleiding betaal je gemiddeld €50,- tot €65,- per uur. Per soort leiding dat je kan kiezen verschilt de prijs ook weer. Zo betaal je voor een koperen gasleiding per meter €6,- tot €8,- en voor een flexibele gasleiding €3,- tot €9,-.

Soort klus Gemiddelde prijs
Uurtarief loodgieter €50 - €65
Koperen gasleiding aanleggen €6 - €8 per meter
Flexibele gasleiding aanleggen per meter €3 - €9 per meter

Waarom een installatiebedrijf inhuren?

Een installatiebedrijf huur je in bij klussen waarbij het van belang is dat de installatie-klus goed uitgevoerd wordt. Dit zijn vaak klussen die niet dagelijks uitgevoerd worden, zoals het vervangen van het leidingwerk, het plaatsen van sanitair of een nieuwe cv ketel installeren. 

Op het moment dat bij deze klussen onvoorbereid begonnen wordt, is de kans op lekkages groot en ben je verder van huis. Schakel daarom een installatiebedrijf in. De specialisten zorgen dat de klus goed geklaard wordt en beperken de overlast voor jou zo veel mogelijk. 

Offerte installateur bij jou in de buurt

Recente aanvragen installatiebedrijf

maandag 26 september 2022

Installateur cv radiator in Almere e.o.

Afsluiten/afkoppelen bestaande radiator en ophangen aansluiten nieuwe radiator 2 bij 0,40 meter. Aansluiting flexibele slang uit vloer.


Installatie- en leidingwerk Almere
woensdag 14 september 2022

Installateur lucht-warmtepomp gezocht

Ik zoek een installateur voor een lucht-warmtepomp voor mijn huis. Qlima split airconditioner SC 5348. Ik heb de warmtepomp al in bezit ik wil eigenlijk alleen een monteur die hem kan aansluiten voor mij!


CV en verwarming Enschede
zondag 04 september 2022

Installateur lucht-warmtepomp (Qlima SC5348)

Ik ben op zoek naar een Installateur voor luchtwarmtepomp (Qlima SC5348). Er is een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt bevestigd aan de buitenmuur van ongeveer 3 meter hoog en de binnenunit wordt aan de andere kant van dezelfde muur bevestigd. Ik heb een offerte ontvangen, maar wil een keuze maken uit twee offertes.


CV en verwarming Enschede
vrijdag 29 juli 2022

Installateur lucht-warmtepomp

Ik zoek een installateur voor een lucht-warmtepomp voor mijn huis. Qlima split airconditioner SC 5348.


CV en verwarming Enschede
zaterdag 24 oktober 2020

Cv installateur nodig

Voor de volgende werkzaamheden hebben we een installateur nodig: radiator aansluiten, radiator demonteren, verwarmingscircuit vullen en verwarming opnieuw starten.


Installatie- en leidingwerk Grou
vrijdag 07 februari 2020

Waterfilter installateurs

We willen graag een waterfilter laten plaatsen in de meterkast. Zie link voor de filter > https://www.waterfilterexpert.nl/waterfilter-gehele-woning Graag een prijsvoorstel per mail.


Installatie- en leidingwerk Kampen

Vind installatiebedrijven

Offertes aanvragen