Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Laadpaal Binnen

Laadpaal thuis plaatsen

Laadpaal thuis plaatsen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een laadpaal? Lees meer over de mogelijkheden en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio.

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Heb je net een elektrische auto aangeschaft? Een eigen laadpaal thuis is dan ideaal. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het plaatsen en monteren van een laadpaal, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van domotica. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een elektrische laadpaal wil hebben? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Laadpaal plaatsen: wat zijn de kosten?

Wat kost het nou om een laadpaal aan te schaffen? De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken:

  • De aanschaf prijs van een laadpaal;
  • De montage- of installatiekosten;
  • De kosten van elektriciteit.

Ook kan de prijs per merk soms verschillen. Een aantal bekende merken van laadpalen zijn: EVBox, Alfen I ICU, BlackBoxx, NEWmotion en RED-box. Bijna alle merken leveren voor zowel thuis als zakelijk.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel. Ook zijn de kosten in de tabel voor laadpalen met één laadpunt. Een laadpaal met meerdere laadpunten is een stuk duurder.

Product Gemiddelde kosten (exclusief btw)
Aanschaf laadpaal €500 - €1.500
Montage €350
Kabel 4-kwadraats €3,50 per meter
Kabel 6-kwadraats €6 per meter

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

prijs per khw in belgie

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een laadpaal?

Wat je betaalt voor de aanschaf van een laadpaal kan behoorlijk verschillen. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en de €1.500. De prijsopbouw hangt af van de volgende factoren:

  • Welk soort laadpaal je kiest;
  • Welke uitvoering je wil;
  • De (extra) montagekosten.

Het soort laadpaal

Er zijn twee soorten laadpalen: een 1-fase laadpaal en een 3-fase laadpaal. De 1-fase aansluiting zit meestal standaard in elke meterkast. Een 3-fase meestal niet. Een laadpaal of laadstation heeft een 3-fase aansluiting nodig.

Een 3-fase laadpaal of laadstation heeft een aansluiting van 3 x 230V, oftewel krachtstroom. Het vermogen is ongeveer 3 keer zoveel als bij een 1-fase aansluiting. Deze aansluiting zit vaak niet standaard in elke meterkast, maar kan je in de meeste gevallen wel laten uitbreiden. Dit doe je bij je netbeheerder. De kosten hiervoor verschillen per netbeheerder. Gemiddeld gaat het om €200 tot €300 exclusief btw.

Hoe zit het dan met de kosten voor elektriciteit? De prijs voor de elektriciteit is hetzelfde, maar een apparaat dat werkt op krachtstroom gebruikt meer energie. Dat zorgt ervoor dat de maandelijkse kosten omhooggaan.

Waarschuwing: Krachtstroom mag je niet gebruiken voor standaard huishoudelijke apparaten, omdat deze hier niet geschikt voor zijn. Sluit je het toch aan dan kan je kortsluiting of erger krijgen.

Soort uitvoering van de laadpaal 

Verder hangen de kosten af van het soort uitvoering van de laatpaal. Wil je bijvoorbeeld een losse of een vast stekker? Heb je liever een pasje of een sleutel? Verder is een belangrijke optie de load balancing. Wanneer de laadpaal voorzien is daarvan, onderscheidt het stroom voor het huis en stroom voor het laadpunt. Dit zorgt ervoor dat er geen overbelasting komt. Hoe meer opties je wil, hoe hoger de kosten.

Kosten voor de montage

De montage voor een laadpaal kost gemiddeld €350 exclusief btw. De voorrijkosten en klein materiaal zit hier wel bij inbegrepen. Meestal geldt: hoe lastiger de klus, hoe meer het kost. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte over in je meterkast? Of moet de vakman in de kruipruimte zijn voor de klus? Dan duurt het langer om te monteren en zijn de kosten dus ook hoger. 

Verder kunnen eventuele obstakels invloed hebben, net als de afstand. Moet er een straat opengebroken worden? Moet een kabel langs boomwortels komen? Dit zijn allemaal zaken die de prijs beïnvloeden. Omdat al deze factoren per situatie variabel zijn, kan de vakman geen exacte prijs noemen. Om dit wel te kunnen moet hij eerst de situatie ter plaatsen gezien hebben.

Is subsidie mogelijk op laadpalen?

Een subsidie is vaak voor bedrijven beschikbaar, voor particulieren is dit per gemeente verschillend. Landelijk zijn er geen regels over subsidiemogelijkheden voor particulieren. Mocht het zo zijn dat je geen subsidie krijgt van jouw gemeente, dan kan je wel soms een laadpaal op een openbare plek aanvragen. Slim is dan om een laadpaal dicht bij je woning aan te vragen. Voor de mogelijkheden adviseren we je contact op te nemen met je gemeente. 

Tip: Soms zijn er wel regionale subsidies mogelijk. Informeer ook hiervoor bij je provincie of bij de gemeente. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

laadpaal installeren

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Recente aanvragen voor een laadpaal plaatsen

dinsdag 04 januari 2022

Plaatsen 4-polige hoofdschakelaar plaatsen

Er is geen 4-polige hoofdschakelaar aanwezig is in onze groepenkast. T.b.v. wijziging netbeheerder Liander van fase 1 x 25A naar fase 3 x 25A is dat nodig. Wij wijzigen vanwege plaatsing van een laadpaal voor de electrische auto. Kunt u een offerte opmaken en sturen aub?


Elektra en groepenkast Almere
zondag 19 september 2021

Vervangen en uitbreiden stoppenkast

Huis bevat 2 stoppenkasten 11 groepen in huis en 1 groep in garage De uitbreiding betreft het voorbereiden van nieuw te plaatsen apparatuur Zonnepanelen op de garage (later aansluiten) Zonnepanelen op dak huis (later aansluiten) Elektrisch koken (later aansluiten) Laadpaal auto (later aansluiten) Warmtepomp (later aansluiten) Vloerverwarming badkamer (nu aansluiten) Daar waar nodig aardlekschakelaars plaatsen


Elektra en groepenkast Breda
woensdag 08 september 2021

Extra groep(en) bijplaatsen

We krijgen een nieuwe keuken met 2 ovens en een quooker dus waarschijnlijk moet hier een extra groep voor aangemaakt worden. Tevens willen we een laadpaal laten plaatsen voor de elektrische auto.


Elektra en groepenkast Almere
vrijdag 27 augustus 2021

Plaatsen nieuwe groepenkast 3fase (hager visionair)

8xaardlekautomaat,beltrafo Kookgroep, groep zonnepanelen,groep laadpaal


Elektra en groepenkast Almere
donderdag 12 augustus 2021

Meterkast verplaatsen

Ik wil mijn meterkast naar de garage laten verplaatsen. Er is al door Stedin een schouw uitgevoerd en aangegeven dat er nieuwe mantelbuizen geplaatst moeten worden. Op de nieuwe locatie van de meterkast moeten dus in de vloer en in de fundering gaten geboord worden en ongeveer 3 meter nieuwe mantelbuizen aangelegd worden. Hiernaast moet de groepenkast ook vervangen worden. Indien mogelijk, ben ik ook geïnteresseerd in het plaatsen van een airco, warmtepomp, beveiligingscamera's, zonnepanelen en/of een laadpaal. Ik zie graag uw reactie tegemoet.


Elektra en groepenkast Delft
vrijdag 02 juli 2021

Groepenkast uitbreiden fase1 naar fase3

Groepenkast van 1 naar 3 fase voor plaatsen laadpaal elektrische auto. De huidige groepenkast is uit 2008 en heeft 7 automaten verdeeld over 3 aardlek schakelaars en 1 beltrafo Welke werken moeten er gebeuren?: elektriciteitskast plaatsen In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Wat is de functie van het gebouw?: woning Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Elektra en groepenkast Lelystad
zondag 09 mei 2021

Extra groep met schakelaar plaatsen

Voor een laadpaal voor een elektrische auto wil ik een extra groep in de meterkast laten plaatsen van 25A of 35A. De aansluiting is 1 fase en de hoofdzekering is 35A. De laadpaal is dan al geplaatst en de kabel van de laadpaal al geleid naar de groepenkast en kan dan ook aangesloten worden.


Elektra en groepenkast Meppel
dinsdag 13 april 2021

Laadpaal plaatsen

Ik wil een laadpaal laten plaatsen. Graag inclusief de levering.


Elektra en groepenkast Broek op Langedijk
maandag 15 maart 2021

Vervangen meterkast

Vervangen meterkast voor een nieuwe ABB met 12 groepen incl. 1 kookgroep, 1 krachtstroom voor laadpaal, 1 groep zonnepanelen, beltrafo. Aansluiting 3 x 25A. Voor nieuwe keuken ca. 3 stopcontacten verplaatsen/aanleggen. Uitvoering op 8 of 9 april as.


Elektra en groepenkast Zoetermeer
donderdag 07 januari 2021

Extra groepen plaatsen meterkast

Voor het plaatsen van 2 airco's en een laadpaal heb ik extra groepen nodig in mijn woning.


Elektra en groepenkast Arnhem
maandag 23 november 2020

3-fase uitbreiden

De stoppen vervangen voor een aardlekautomaat en een extra aardlekautomaat erbij plaatsen voor laadpaal.


Elektra en groepenkast Deurne
vrijdag 16 oktober 2020

Plaatsen 4-polige hoofdschakelaar

Er is geen 4-polige hoofdschakelaar aanwezig is in onze groepenkast. T.b.v. wijziging netbeheerder Liander van fase 1 x 25A naar fase 3 x 25A is dat nodig. Wij wijzigen vanwege plaatsing van een laadpaal voor de electrische auto. Kunt u een offerte opmaken en sturen aub?


Elektra en groepenkast Almere
woensdag 16 september 2020

Laadpaal aanleggen voor elektrische auto incl. Meterkast uitbreiding

Wij willen graag een laadpaal laten plaatsen voor elektrische auto incl. meterkast uitbreiding/krachtstroom. Graag laat ik mij adviseren over wat er nodig is qua stroom. We krijgen een E-golf 36 Kwh.


Elektra en groepenkast Venray
donderdag 13 augustus 2020

Uitbreiding van groepenkast en aansluiten inductie plaat

- aansluiten inductie kookplaat, inclusief trekken de kabel en perilex aansluiting, ongeveer 6 meter - aansluiting zonnepanelen voorbereiden - aansluiten en plaatsen laadpaal, de 3fase is al aanwezig. een vierpolige 3fase de afstand van de meterkast naar de paal 8 meter.


Elektra en groepenkast Den Haag
zaterdag 30 mei 2020

Extra groepen in meterkast plaatsen

Ik zou graag 4 extra groepen in mijn meterkast willen hebben. De huidige kast zit vol met aansluitingen. Maar ik begreep dat hiervoor uitbreidingskasten beschikbaar waren. De aanleiding hiervoor is een laadpaal voor een electrische auto en mogelijk in de toekomst zonnepanelen. De meterkast zal door liander nog verzwaard worden naar 3 fasen zodat er via de laadpaal snellader mogelijk is. Bijgevoegd zit een foto van de meterkast.


Elektra en groepenkast Hilversum
Offertes aanvragen