Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terras Grote Buitentegels

Tegelterras

Wil je graag een onderhoudsarm terras laten aanleggen? Dan is een tegelterras een goede optie. Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Als je kiest voor een terras met tuintegels, dan kies je voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een scala aan mogelijke legmotieven. Tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar: van rustige natuurlijke kleuren tot fleurige printjes, van kleine tegels tot hele grote. Combineren van maten en kleuren van tegels is ook mogelijk.

De hoveniers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij terrastegels leggen. Heb je ook tuinonderhoud of een schutting die geplaatst moet worden? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een tegelterras wilt? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten terrasbestrating

Hieronder zie je een overzicht met de kosten per tegelsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs per m²
Koppelstones €15 - €25
Betonbestrating €15 - €35
Waaltjes €30 - €45
Natuursteen €30 - €65

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bestrating aanleggen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten tegels

Je terras bestraten kan met verschillende soorten tegels. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal soorten waaraan je kan denken. 

Koppelstones

Koppelstones zijn betonnen of stenen klinkers die ze met ‘trommelen’ een verouderde uitstraling geven. Door de afmeting zijn koppelstones makkelijk te leggen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig en hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Koppelstones kan je ook goed gebruiken om een oprit mee aan te leggen. In dat geval moet je wel rekening houden met een minimale dikte van 6 centimeter van de koppelstones.

Betonbestrating

Betontegels worden gemaakt van geperst beton. Daarna wordt er een deklaag opgeperst. De deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, verschillen in kwaliteit en het kan heel fijn of heel korrelig zijn.

De voordelen van betontegels zijn in eerste instantie dat ze eenvoudig te verwerken zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat betontegels vrij goedkoop in aanschaf zijn.

Een nadeel is dat betontegels over het algemeen vrij gevoelig zijn voor groene aanslag en vocht, waardoor ze minder onderhoudsvrij zijn dan keramische tegels of natuursteentegels. Je kan ervoor kiezen om een coating te laten aanbrengen op de betontegels, waardoor de tegels toch weer minder gevoelig zijn voor vuil of algen.

Waaltjes

Waaltjes zijn klinkers die gebakken zijn. Het zijn klassieke slanke stenen met een standaard formaat van 20 bij 5 cm. Door hun kleine formaat kunnen waaltjes heel goed gebruikt worden om verschillende legpatronen te leggen, zoals bijvoorbeeld blokverband, elleboogverband, diagonaalverband en keperverband. Wil je een romantisch slingerpaadje of sierranden? Waaltjes zijn hier dus perfect voor.

Natuursteen

Natuursteen is een product dat door vele honderden jaren ontstaan is in de natuur. Natuursteen terrastegels zijn dan ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het natuurlijke karakter zorgt ervoor dat het mooi past in combinatie met het groen in de tuin. Met natuurstenen terrastegels kun je uiteenlopende stijlen leggen, van heel strak en modern tot landelijk en knus.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelterras

woensdag 29 juni 2022

Tuin renovatie

Wij willen graag onze tuin (ongeveer 60m2) laten vernieuwen/ opnieuw laten aanleggen. Het moet een onderhoudsvrije tuin worden. Graag willen we: - nieuwe schuttingen incl schuttingsdeur - brede tegels - evt een tuindesign met gedeelte kunstgras (maar daar willen we graag over geadviseerd worden)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
maandag 27 juni 2022

Tuin renoveren (~84m2)

Ik zoek een hovenier die mijn tuin kan renoveren. De oppervlakte van mijn tuin is ongeveer 84m2. - Ontruimen tuin (eventueel kan dat nog zelf worden gedaan) - Nieuwe schuttingen (~28m) - Tegels leggen (~70m2) - Bloembakken opmaken - Stroom voorziening door de tuin aanleggen - Houten tuinhuis voor opslag maken (~4m2)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
vrijdag 24 juni 2022

Voortuin uitgraven en afvoeren (~27m2)

Ik wil mijn voortuin van 27 m2 laten afgraven en afvoeren. Het bestaat uit zwarte grond met wortels en verder tegels (10m2).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Leeuwarden
donderdag 23 juni 2022

Tuintegel aanleggen (27 m2)

Ik wil graag tuintegel aan laten leggen . Tuin is ongeveer 27M2 . Ik wil 60x60cm keramische tegel .


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 23 juni 2022

Aanleg tuin met koppelstones (~66m2)

Wij willen graag onze tuin aangelegd hebben met koppelstones. De oppervlakte bedraagt ongeveer 66m2. Wij weten niet hoeveel we er nodig hebben zouden jullie onze tuin kunnen opmeten en een goede offerte geven en prijsindicatie. De huidige situatie heb ik merendeels al eruit gehaald, nu liggen er nog wat tegels die ik er zelf uit haal.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wageningen
woensdag 22 juni 2022

Tuin aanleggen (~36m2)

Wij hebben zelf een tuinontwerp gemaakt en zouden graag een indicatie hebben van de kosten voor de aanleg van de tuin. De oppervlakte van de tuin is 36m2. Het gaat vooral om het leggen van tegels en grind. Wij willen een ander type grind op de plek waar uiteindelijk ook het meubilair geplaatst wordt. Ook zouden we graag een goot willen hebben langs de schuur om overtollig water af te voeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
dinsdag 21 juni 2022

Schutting plaatsen (20m) + tuintegels leggen (~15m2)

Ik zoek een vakman die voor mij +- 20m aan schutting kan plaatsen met een poort. De oude schutting zal hiervoor eerst nog verwijderd moeten worden. Ook wil ik graag +- 15 m2 aan tuin tegels laten leggen. Hiervoor zullen de huidige tegels ook eerst verwijderd moeten worden. De schutting moet voor 30 juni geplaatst worden, de tegels zouden wel wat later kunnen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
dinsdag 21 juni 2022

Achtertuin aanleggen

Het gaat om ongeveer 42 vierkante meter tuin aanleg. (Tegels). Er zijn tegels die verwijderd moeten worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heemskerk
maandag 20 juni 2022

Tuin tegels vervangen (~15m2)

Ik wil graag mijn huidige verouderde tuintegels laten vervangen door nieuwe tegels. Hierin wil ik graag ook een pad laten aanleggen. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 15m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Veldhoven
zondag 19 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~66m2)

Wij willen graag een nieuwe tuin aan laten leggen van ongeveer 66m2. Dit met o.a. kunstgras, een houten terras in combinatie met tegels. De huidige tuin zal eerst leeggehaald moeten worden, dat bestaat uit een vlonder met kunstgras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 18 juni 2022

Voor-achtertuin renoveren 58m2

Zoek een vakman die de voor-achtertuin kan bestraten met tegels en die de tuinen kan beplanten. Er moet ook een houten schutting worden geplaatst. Samen zijn de 2 tuinen 58m2. Wij zouden nog graag met de vakman willen bekijken naar alle mogelijkheden die er zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Nieuw Vennep
zaterdag 18 juni 2022

Tuin opknappen

Wij willen onze tuin graag enigszins aanpassen en opknappen. 1. Voorste rij tegels bij grasveldje weghalen en nieuwe graszoden leggen (nieuwe oppervlakte gras: +-9 m2) 2. Klinkers bij schutting rechts verwijderen en grond klaar maken voor beplanting 3. Evt gehele tuin voorzien van onderhouds vriendelijke beplanting


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zaterdag 18 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~30m2), incl. schutting en afwatering

Wij willen graag een onderhoudsvrije tuin laten aanleggen. Dit wel graag inclusief de schuttingen. Ik heb momenteel nog geen afwatering, dus dit wil ik er ook graag bij hebben. Misschien kan ik de huidige tegels hergebruiken als de ze nog in goede staat zijn, hier mag even naar gekeken worden. Ik schat de oppervlakte op een 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
vrijdag 17 juni 2022

Tuin renoveren (~40m2)

Ik ben op zoek naar een aannemer die een betaalbare onderhoudsvrije achtertuin kan aanleggen, de bestaande tegels wil ik niet hergebruiken. Dus alles afgraven, nieuwe tegels en eventueel groen wil ik in losse plantenbakken. Ik wil zoveel mogelijk voorkomen dat er weer onkruid naar boven komt. En/of het makkelijk is in onderhoud met bijvoorbeeld hogedruk reiniger erop. Een waterafvoer met afneembaar rooster is wenselijk ipv nu het kleine putje dat telkens verstopt is. De breedte van de tuin is ongeveer 5m en ik schat de lengte tussen 7-8m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Eindhoven
vrijdag 17 juni 2022

Kunstgras + betonnen tegels aanleggen (tot. ~45m2)

Wij willen een tuin van 45 m2 laten aanleggen. Een gedeelte hiervan wordt kunstgras, van ongeveer 2 of bij 4. De rest wordt betonnen tegels. In overleg mag de huidige tuin leeggehaald en afgevoerd worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hazerswoude Dorp
maandag 13 juni 2022

Tuin aanleggen

Ik zou graag een stuk tuin (13 x 5 meter) met tegels en grasveld egaliseren, daarna tegels terug en nieuwe grasmatten plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zevenbergen
maandag 13 juni 2022

Tuin herindelen

Ik wil mijn vijver en de gehele bestrating laten verwijderen (is gemetseld) en dan advies over herindeling. Ik dacht zelf aan iets met grote tegels, maar er moeten gekeken worden naar een oplossing met de afwatering.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Waalwijk
zondag 12 juni 2022

Voor(3 x 5,7m) en achtertuin(10,4 x 5,7m) aanleggen

Wij willen graag een nieuwe voortuin aanleggen met oppervlakte van 3 x 5.7m en een achtertuin aanleggen met oppervlakte van 10,4 x 5,7 m. We hebben ons ontwerp in gedachten met combinatie met tegels, grass en steen. Als alles goed gaat dan zijn er 3 andere buren ook geïnteresseerd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amstelveen
zondag 12 juni 2022

Onderhoudsvrije tuin aanleggen (~30m2)

Ik wil graag een onderhoudsvrije tuin laten aanleggen. Alleen betegelen in een grijstint en eventueel wat betonnen planten bakken. De tuin bestaat momenteel uit tegelwerk en kunstgras, dit mag de vakman verwijderen. De oppervlakte bedraagt ongeveer 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
vrijdag 10 juni 2022

Tuin opknappen

Wij willen onze tuin laten opknappen en helemaal laten betegelen zodat er ook geen onkruid meer kan groeien.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
donderdag 09 juni 2022

70 m² tegels reinigen

Betreft het reinigen van tegels. Het betreft een lang pad waar 2 huizen aan grenzen. Het pad begint aan de straatkant, na de poort loopt het pad door waar de huizen aan grenzen er is geen aansluiting voor water. Het betreft ongeveer 70 m². De klus moet geklaard worden voor 31 juli.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Breda
woensdag 08 juni 2022

Egaliseren + tegels leggen (~10m2)

Ik zoek een vakman voor het egaliseren en leggen van stenen (houtlook) tegels. Het gaat om ongeveer 10m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Alkmaar
maandag 06 juni 2022

Tuin compleet renoveren 56m2

Achtertuin van onlangs gekochte woning volledig vernieuwen (nieuwe schutting, nieuwe ondergrond gras/tegel, nieuwe schuur etc). Het gaat om een tuin van ongeveer 56m2. We zijn op zoek naar advies en mogelijk iemand die zou kunnen langs komen hiervoor.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
zondag 05 juni 2022

Fundering maken voor terras (~16,5m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een fundering in de tuin kan maken, zodat er keramische binnentegels op gelegd kunnen worden. Er liggen nu buiten tegels in het zand. De afmetingen worden 5.5m x 3m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
zaterdag 04 juni 2022

Tuin beplanten + tuintegels die verzakt zijn ophogen

Graag een offerte voor tuinstrook beplanten en diverse tegels 50 x 50 ophogen die verzakt zijn.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Hendrik Ido Ambacht
zaterdag 04 juni 2022

Tuin opknappen / diverse kleine werkzaamheden

Diverse klussen: Tuintegels recht leggen, beplating aanbrengen, stukje (kunst)gras aanleggen, tegels vervangen, schutting vervangen / aanbrengen. Zie bijlage. Werkzaamheden: 1. Tegels vlakleggen / op gelijke hoogte leggen (gehele tuin) 2. Strookje tegels eruit halen en beplanting aanleggen 3. (Kunst)gras aanleggen 4. Tegels verplaatsen en overtollige tegels afvoeren 5. Schutting herstellen / nieuwe schutting aanbrengen (zelfde stijl) 6. Schutting aanbrengen (zelfde stijl)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 03 juni 2022

Gedeelte van mijn tuin betegelen

Er is wat achterstallig onderhoud en ik wil graag een gedeelte van mijn achtertuin betegelen. Ik weet niet om hoeveel m² het gaat, ook wil ik graag de struik/ plat behouden. Dus vraag ik me af of jullie er omheen kunnen betegelen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandijk
woensdag 01 juni 2022

Tegels leggen in de voortuin (~12m2)

Graag zou ik tuintegels willen laten leggen in mijn voortuin. De afmeting is ongv. 12m2. Verder hoeft er niks verwijderd te worden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
woensdag 01 juni 2022

Tuintegels opnieuw aanleggen (~30m2)

Ik zoek een hovenier/stratenmaker die in mijn tuin de tegels opnieuw kan aanleggen. Dit voor een oppervlakte van ongeveer 30m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wijk bij Duurstede
dinsdag 31 mei 2022

Tuinhuis plaatsen en tuin bestrating (55 m2)

Plaatsen van een tuinhuis en vervangen van de tegels. Huidige tuin graag leeghalen en afvoeren. Tuin is 55 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Groningen
Offertes aanvragen