Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terras Grote Buitentegels

Tegelterras

Tegelterras

Wil je graag een onderhoudsarm terras laten aanleggen? Dan is een tegelterras een goede optie. Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Als je kiest voor een terras met tuintegels, dan kies je voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een scala aan mogelijke legmotieven. Tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar: van rustige natuurlijke kleuren tot fleurige printjes, van kleine tegels tot hele grote. Combineren van maten en kleuren van tegels is ook mogelijk.
De hoveniers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij terrastegels leggen. Heb je ook tuinonderhoud of een schutting die geplaatst moet worden? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een tegelterras wilt? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten terrasbestrating

Hieronder zie je een overzicht met de kosten per tegelsoort.
Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs per m²
Koppelstones €15 - €25
Betonbestrating €15 - €35
Waaltjes €30 - €45
Natuursteen €30 - €65

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

De verschillende soorten tegels

Je terras bestraten kan met verschillende soorten tegels. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal soorten waaraan je zou kunnen denken. 

Koppelstones

Koppelstones zijn betonnen of stenen klinkers die ze met ‘trommelen’ een verouderde uitstraling geven. Door de afmeting zijn koppelstones makkelijk te leggen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig en hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Koppelstones kan je ook goed gebruiken om een oprit mee aan te leggen. In dat geval moet je wel rekening houden met een minimale dikte van 6 centimeter van de koppelstones.

Betonbestrating

Betontegels worden gemaakt van geperst beton. Daarna wordt er een deklaag opgeperst. De deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, verschillen in kwaliteit en het kan heel fijn of heel korrelig zijn.

De voordelen van betontegels zijn in eerste instantie dat ze eenvoudig te verwerken zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat betontegels vrij goedkoop in aanschaf zijn.

Een nadeel is dat betontegels over het algemeen vrij gevoelig zijn voor groene aanslag en vocht, waardoor ze minder onderhoudsvrij zijn dan keramische tegels of natuursteentegels. Je kan ervoor kiezen om een coating te laten aanbrengen op de betontegels, waardoor de tegels toch weer minder gevoelig zijn voor vuil of algen.

Waaltjes

Waaltjes zijn klinkers die gebakken zijn. Het zijn klassieke slanke stenen met een standaard formaat van 20 bij 5 cm. Door hun kleine formaat kunnen waaltjes heel goed gebruikt worden om verschillende legpatronen te leggen, zoals bijvoorbeeld blokverband, elleboogverband, diagonaalverband en keperverband. Wil je een romantisch slingerpaadje of sierranden? Waaltjes zijn hier dus perfect voor.

Natuursteen

Natuursteen is een product dat door vele honderden jaren ontstaan is in de natuur. Natuursteen terrastegels zijn dan ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het natuurlijke karakter zorgt ervoor dat het mooi past in combinatie met het groen in de tuin. Met natuurstenen terrastegels kun je uiteenlopende stijlen leggen, van heel strak en modern tot landelijk en knus.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen