Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Terras Grote Buitentegels

Tegelterras

Tegelterras

Wil je graag een onderhoudsarm terras laten aanleggen? Dan is een tegelterras een goede optie. Hieronder vind je meer informatie en de gemiddelde kosten.

Als je kiest voor een terras met tuintegels, dan kies je voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een scala aan mogelijke legmotieven. Tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar: van rustige natuurlijke kleuren tot fleurige printjes, van kleine tegels tot hele grote. Combineren van maten en kleuren van tegels is ook mogelijk.
De hoveniers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij terrastegels leggen. Heb je ook tuinonderhoud of een schutting die geplaatst moet worden? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een tegelterras wilt? Wil je graag dat een hovenier bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten terrasbestrating

Hieronder zie je een overzicht met de kosten per tegelsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs per m²
Koppelstones €15 - €25
Betonbestrating €15 - €35
Waaltjes €30 - €45
Natuursteen €30 - €65

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bestrating voor terras of oprit

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten tegels

Je terras bestraten kan met verschillende soorten tegels. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal soorten waaraan je kan denken. 

Koppelstones

Koppelstones zijn betonnen of stenen klinkers die ze met ‘trommelen’ een verouderde uitstraling geven. Door de afmeting zijn koppelstones makkelijk te leggen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig en hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Koppelstones kan je ook goed gebruiken om een oprit mee aan te leggen. In dat geval moet je wel rekening houden met een minimale dikte van 6 centimeter van de koppelstones.

Betonbestrating

Betontegels worden gemaakt van geperst beton. Daarna wordt er een deklaag opgeperst. De deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, verschillen in kwaliteit en het kan heel fijn of heel korrelig zijn.

De voordelen van betontegels zijn in eerste instantie dat ze eenvoudig te verwerken zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat betontegels vrij goedkoop in aanschaf zijn.

Een nadeel is dat betontegels over het algemeen vrij gevoelig zijn voor groene aanslag en vocht, waardoor ze minder onderhoudsvrij zijn dan keramische tegels of natuursteentegels. Je kan ervoor kiezen om een coating te laten aanbrengen op de betontegels, waardoor de tegels toch weer minder gevoelig zijn voor vuil of algen.

Waaltjes

Waaltjes zijn klinkers die gebakken zijn. Het zijn klassieke slanke stenen met een standaard formaat van 20 bij 5 cm. Door hun kleine formaat kunnen waaltjes heel goed gebruikt worden om verschillende legpatronen te leggen, zoals bijvoorbeeld blokverband, elleboogverband, diagonaalverband en keperverband. Wil je een romantisch slingerpaadje of sierranden? Waaltjes zijn hier dus perfect voor.

Natuursteen

Natuursteen is een product dat door vele honderden jaren ontstaan is in de natuur. Natuursteen terrastegels zijn dan ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het natuurlijke karakter zorgt ervoor dat het mooi past in combinatie met het groen in de tuin. Met natuurstenen terrastegels kun je uiteenlopende stijlen leggen, van heel strak en modern tot landelijk en knus.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een tegelterras

zondag 23 januari 2022

Tuin aanleg en renovatie (150m2)

Wij willen graag onze volledige tuin aanpakken (deels renovatie, deels bestraten, deels nieuw aanleg). Totaaloppervlak 150 m2. Zie bijgevoegde tekeningen en hieronder de omschrijving. Achtertuin: Volledig opnieuw aanleggen. Veel hoogteverschil dus ophogen (en afscheidingswand naar buren ivm wegzakken grond). 2 levels (hoogste level tegelterras met trap naar lagere level, het lage level deels goede kwaliteit kunstgras + deels tegelterras). Overkapping plaatsen hangt af van totaal offerteprijs, graag apart offreren. Verwijderen van huidig flonderterras en struiken graag apart meenemen op offerte, dit doen we eventueel zelf. Voortuin: Struiken en bomen blijven staan. Verwijderen oude en plaatsen nieuwe toplaag grond (Ivm oude planten/onkruid etc.), de ruime borders beplanten met nieuwe grondbedekkers en daartussen meerjarige lage en hoge bloemen). In het midden een gedeelte grind met firepit en boomstammen om op te zitten. (Houthok tegen muur plaatsen we achteraf zelf). Zijtuin: Opnieuw bestraten (tuinpad van voorkant t/m garage (13m lang). De borders zijn bestaand maar zijn nu golvend en willen we recht, plus vervangen toplaag grond. Struiken en bomen staan al, enkele struiken moeten verwijderd of verplaatst worden. (Containterafdak plaatsen we achteraf zelf).


Tuinaanleg en tuinonderhoud Doorn
donderdag 13 januari 2022

Tuin opnieuw aanleggen

Onze voortuin moet opnieuw bestraat worden en rondom bakken van antraciet steen. 24m2. Rest betegeld


Tuinaanleg en tuinonderhoud Huizen
woensdag 12 januari 2022

Nieuwe tuin bij nieuwbouwhuis

Ik wil een tuin met een terras van 12 m2 en een kleiner terras (8 m2) voor een lounge-set. Een grasperk. Staptegels. Een grindstrook met een plantenbak. Al met al ong. 65 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Werkendam
zondag 09 januari 2022

Tuin: grasmatten leggen en plantenbak plaatsen

Ik wil graag grasmatjes plaatsen en een plantenbak met tegels. Materiaal moet nog worden aangeschaft. Afhankelijk van de prijs zou ik het liefst wel willen dat de vakman ook nog een paar dingen uit de huidige situatie kan verwijderen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
woensdag 05 januari 2022

Tuin compleet opnieuw inrichten, low budget

Grootste ergernis is al het onkruid tussen de koppelsteentjes.....niet alleen in de tuin, maar vooral op de oprit. tuin mag compleet leeg en zo onderhoudsvrij mogelijk opnieuw worden ingericht, met zo hier en daar een plantenbak om toch wat te rommelen te hebben in de tuin als ontspanning. Gezien de hoeveelheid welke het nu is, is het geen ontspanning meer, eerder spanning :-) geen schuttingen nodig, wel graag van foto met vierkant terras' een overkapping maken zoals voorbeeldtuin foto. Tuin mag er precies zo uitzien als op de voorbeeldfoto. graag tegels aanleggen in beton, zodat onkruid ertussen geen kans meer heeft. Oppervlakte niet bekend.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haalderen
zondag 02 januari 2022

Voortuin opnieuw aanleggen 36m2

Ik wil graag 36m2 voortuin opnieuw aanleggen. We willen dat de tegels opnieuw gelegd worden en dat de omheining opnieuw geplaatst wordt.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Schiedam
zondag 02 januari 2022

Tuin renoveren

Hi! Wij hebben een tuin van ongeveer 32m2 die onze hond geruïneerd heeft, wij willen graag alles door de tuinier/stratenmaker weg laten halen en laten betegelen met een mooie middelgrote donkere tegel. We zien graag jullie reactie tegemoet


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kampen
zaterdag 01 januari 2022

Vloer in de schuur ophogen ~18m2

In mijn schuur 18m2(6x3) liggen tegels waardoor vocht optrekt, is dit d.m.v. een cementdekvloer op te hogen cq op te lossen, zo niet zou ik graag met de vakman willen kijken naar andere oplossingen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tiel
woensdag 29 december 2021

Tuin aanleggen

Graag willen wij een offerte ontvangen voor de aanleg van onze tuin incl afgraven, tegels, kunstgras en plantenbak (alleen rechterkant, niet thv het gras). In de bijlage een foto met hoe wij de tuin willen hebben. Ik hoor graag van u. Afmeting niet bekend .


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rijswijk
donderdag 16 december 2021

Onderhoudsvrije tuin aanleggen ~96m2

Ik zoek een vakman voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin, dit betreft: Het plaatsen van witte bakken langs de schutting, het leggen van gras en tegels en het plaatsen van een veranda. Het gaat om een tuin van 96m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lisse
woensdag 15 december 2021

Keramische tuintegels leggen 48m2

Ik wil graag keramisch tuintegels leggen in de tuin. Het gaat om tegels van 60x60x2. We willen 22 m2 leggen en voegen onder bestaande veranda. Daarnaast willen we 26 m2 buiten de veranda leggen. De tegels die er lagen heb ik zelf al verwijderd. Hieronder ligt wit zand en een stukje gras.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Bosch
zondag 12 december 2021

Tuin onderhouden + bomen / struiken plaatsen

Wij willen in onze tuin meer bomen/struiken laten plaatsen, deze wil ik wel zelf uitzoek in overleg met de hovenier. Ik heb eerder een hovenier langs laten komen maar die heeft het verpest, de bomen zijn nu al dood en hiervoor moet er wat onderhoud verricht worden. Ook mogen er wat tegels eruit gehaald worden. Misschien is het handig als de vakman even langskomt, zodat ik goed kan laten zien wat ik bedoel.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
zondag 05 december 2021

Tuin compleet aanleggen 78m2

Tuin oppervlakte is ongeveer 78m2.( 13m bij 7m, bij 8m min bijkeuken van 2,6 bij 5m) plaatsen van een houtbeton schutting incl. poort totaal 28m met drie hoeken en twee eindpalen, 21 planken grenen en antraciet gecoate palen en onderplaten. oud terras verwijderen en afvoeren en nieuwe terras aanleggen van ongeveer 27m2, (4,65 bij6m) terras dient ongeveer 10cm opgehoogd te worden. Dan pad naar achter aanleggen met grind en tegels en randen van cordon staal en daar een terras realiseren van ongeveer 8m2. extra optie een tuinschuurtje.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Warnsveld
vrijdag 03 december 2021

Grasbetontegels aanleggen

Ik ben van festivalorganisatie ZeeZout. Jaarlijks organiseren wij, en nog 2 andere organisaties, festivals bij Tuinen van West in Amsterdam. Normaliter leggen wij hiervoor meerdere keren per jaar rijplaten neer. Ter vervanging hiervan willen wij grasbetontegels laten plaatsen. Het gaat om ongeveer 1000m2 en realisatie is rond periode maart/april. Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 24 november 2021

Tuin aanleggen

Ik zou graag houten tuintegels willen laten plaatsen op mijn balkon. Het balkon is ongeveer 14/15m2. Er zitten wel 3 bogen aan de wandkant onderdeel van de voorgevel. Kunnen tuintegel gezaagd worden en zal dat er mooi uitzien om het helemaal te laten aansluiten of zou je dan voor planken gaan? Ook de vraag hoe je kunt beoordelen of je balkon het gewicht aankan. Graag zowel advies als een offerte. Alvast bedankt Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
woensdag 24 november 2021

Tuin aanleggen 55m2 incl. schuurtje 20m2

Wij willen onze tuin opnieuw aanleggen. De tegels moeten verwijderd worden, er moet groen aangelegd worden en er moet een schuurtje worden gebouwd. Het is een tuin van 55m2. Het schuurtje dat gebouwd moet worden moet 20m2 zijn, dit moet een simpel houten schuurtje worden. Mag casco worden opgeleverd.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 17 november 2021

Vlonder (composiet) op balkon plaatsen

Composiet planken op balkon 18 m2. Onderlaag stoeptegels. Graag offerte inclusief het aanleggen Contact graag alleen via email aub. Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam
dinsdag 16 november 2021

Tuintegels + pad aanleggen (+/- 45m2)

Een rechthoekige achtertuin circa 40 tot 50m2 (5x8 / 5x10) moet voorzien worden van 1/3 deel terras en een pad naar de garage. Overal moet een aangestampt zandbed komen i.v.m. kunstgras op de delen waar geen tegels nodig zijn. Op moment zijn er een paar plekken waar nog zand van vorige bestrating over is. Verder dan dat is de rest van de tuin alleen grond/aarde waarvan deels verwijderd zal moeten worden i.v.m. het zandbed. 2 punten ter attentie: 1) het pad is recht en vormt met het terras een verdikte "T" tot aan het huis. 2) er zijn 2 bomen aanwezig in de tuin. Deze komen niet in contact met het te betegelen oppervlak maar de grond eromheen moet ook een rechte zandlaag bevatten. Tegels worden voorzien (30x30 beton tegels) en eventueel ook zand (na overleg) en gereedschap moet zelf geleverd worden. De tuin is helaas nergens met de auto bereikbaar vanwege de smalle gangpaden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Maastricht
dinsdag 16 november 2021

Tuin opknappen

Zoek een vakman voor het opknappen van mijn tuin, voor 25 m2 en achter 25 m2. Gaat vooral om onkruid weghalen en tegels opnieuw leggen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bergen op Zoom
zondag 14 november 2021

Renovatie achtertuin

Achtertuin ca 60m2. Bestaande tegels en beplanting verwijderen en afvoeren. Aanleg tuin volgens bijgaand ontwerpvoorstel. Deels gras, deels waalformaat stenen en deels grote antracietkleurige tegels. In het midden iets verhoogde bloembak van 1200x1800x400. Elektragrondkabel leggen (verlichting regel ik zelf). Heg is aanwezig, hoeft niets aan te gebeuren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tilburg
vrijdag 12 november 2021

Tuin renovatie

Tuin afgraven en vlak maken. Alle struiken en bomen verwijderen. Afbreken van een oude garage. Nieuwe schuttingen plaatsen. Terras betegelen. Grasmatten leggen. Alles bij elkaar ongeveer 11 meter breed 20 meter diep.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Heerlen
woensdag 10 november 2021

Tuin renovatie (72 m2)

Ik zou graag me tuin willen laten renoveren. Het gaat om 72m2 voor en achterkant samen van de tuin . het vullen van de tuin en tegelen ervan . Momenteel ligt er gras en stenen dat verwijder ik zelf.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rotterdam
woensdag 03 november 2021

Tuin renovatie

Wil graag mijn tuin renoveren. Gaat om oude tegels verwijderen en afvoeren, nieuwe tegels erin, stukje kunstgras en wat beplantingen en boompjes plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Tegelen
zaterdag 30 oktober 2021

Tuin tegelwerk 20m2

Voor mijn kleine tuin moet ik 15m2 + 4m2 = 19m2 betegelen. Tegels en zand wordt gezorgd. Tegels zijn abbeystones 10x10x6 (15m2) en 20x30x6 (4m2). Een trilplaat is nodig hiervoor.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam
vrijdag 29 oktober 2021

Terras vernieuwen

Ik wil graag een rond terras zoals op de foto onder meten en plannen te zien is. Terras is ongeveer 9 m2. Graag egaliseren en tegels plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Den Haag
maandag 25 oktober 2021

Voor en achtertuin aanpakken

Voortuin, ca 650cm x 525cm: twee boomstronken moeten verwijderd worden. De hele voortuin, die fungeert als oprit/parkeerplaats, willen we opnieuw betegeld hebben. We willen onderhoud tot minimum beperken, zeker met betrekken tot onkruid wieden. Achtertuin, ca 1000cmx525cm: Vervanging van gehele schutting (3 kanten) met solide hout en een gazebo/overkapping geïntegreerd met schutting aan de achterkant, incl een deur (met slot) die naar achterom leidt. Oude, bestaande schuur moet verwijderd worden. We kunnen foto's sturen om huidige tuin situatie te illustreren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
zaterdag 23 oktober 2021

Tuinen aanleggen 50m2

We willen graag tuin laten aanleggen. De totale oppervlakte is 50m2. De tegels die wij willen gebruiken willen wij graag aanschaffen in overleg met de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Rhoon
vrijdag 22 oktober 2021

Onderhoudsvrije en hondvriendelijke tuin 50m2

Wij willen een onderhoudsvrij en hondvriendelijk tuin. Het is een van een huurhuis, dus zoveel mogelijk gebruik makend van planten en tegels. Het gaat om een tuin van ongeveer 50m2. De huidige tegels en dergelijke moet de vakman ook verwijderd worden. Er moet een schutting worden geplaatst van ongeveer 8/10 meter. Dit mag een houten schutting zijn. Er moeten ook 2 bomen verwijderd worden. Verwijderen graag nu in de winter en in het voorjaar alles leggen. Ik wil de tegels voor een deel graag hergebruiken. Ook een stukje kunstgras. Planten wil ik deels laten staan of verplaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Amsterdam Zuidoost
zaterdag 16 oktober 2021

Gat graven zwembad en afwerking (randsteden en terras) na plaatsing zwembad

Hovenier die gat graaft van 5x3x1.40, grond afvoert. Evt is bronbemaling nodig. Na plaatsing zwembad (wordt gedaan door zwembadbouwer) randstenen en terras afwerken (tegels en grind ca 50m2)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Middelburg
donderdag 14 oktober 2021

Tuin renovatie Gouda; voortuin en achtertuin.

Achtertuin (circa 50 m2); Verwijderen en afvoeren oude bestrating; circa 30 m2 aan grindtegels, 5 m2 aan stepstones, 2 bielzen van circa 2 meter. 10 tot 15 cm ophogen. Nieuwe bestrating aanbrengen; circa 25 m2 aan betontegels van 50/50, gecombineerd met baksteen. Hardhouten vlonder aanleggen van circa 10 m2 (op bestaand terras van beton, onderheid). 2 hardhouten schuttingen plaatsen (6 m zonder poort en 3,5 m met poort). Tekening aanwezig. Voortuin (circa 15 m2); Ophogen, opnieuw bestraten met huidige tegels + nieuwe bakstenen, border aanleggen. Tekening aanwezig.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Gouda
Offertes aanvragen