Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tegelterras aanleggen

Tegel terras laten aanleggen

Tegel terras laten aanleggen door een erkende vakman? Lees hier alles over de prijs en kom in contact met erkende terrasspecialisten.

Offerte tegel terras laten aanleggen

Als je kiest voor een terras met tuintegels, dan kies je voor weinig onderhoud, een lange levensduur en een scala aan mogelijke legmotieven. Tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar: van rustige natuurlijke kleuren tot fleurige printjes, van kleine tegels tot hele grote. Combineren van maten en kleuren van tegels is ook mogelijk.

De hoveniers via Casius staan voor je klaar om je te helpen bij terrastegels leggen. Heb je ook tuinonderhoud of een schutting die geplaatst moet worden? Geen probleem, daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten terrasbestrating

Hieronder zie je een overzicht met de kosten per tegelsoort.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort Gemiddelde prijs per m²
Koppelstones €15 - €25
Betonbestrating €15 - €35
Waaltjes €30 - €45
Natuursteen €30 - €65

De verschillende soorten tegels

Je terras bestraten kan met verschillende soorten tegels. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal soorten waaraan je kan denken. 

Koppelstones

Koppelstones zijn betonnen of stenen klinkers die ze met ‘trommelen’ een verouderde uitstraling geven. Door de afmeting zijn koppelstones makkelijk te leggen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestendig en hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Koppelstones kan je ook goed gebruiken om een oprit mee aan te leggen. In dat geval moet je wel rekening houden met een minimale dikte van 6 centimeter van de koppelstones.

Betonbestrating

Betontegels worden gemaakt van geperst beton. Daarna wordt er een deklaag opgeperst. De deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, verschillen in kwaliteit en het kan heel fijn of heel korrelig zijn.

De voordelen van betontegels zijn in eerste instantie dat ze eenvoudig te verwerken zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat betontegels vrij goedkoop in aanschaf zijn.

Een nadeel is dat betontegels over het algemeen vrij gevoelig zijn voor groene aanslag en vocht, waardoor ze minder onderhoudsvrij zijn dan keramische tegels of natuursteentegels. Je kan ervoor kiezen om een coating te laten aanbrengen op de betontegels, waardoor de tegels toch weer minder gevoelig zijn voor vuil of algen.

Waaltjes

Waaltjes zijn klinkers die gebakken zijn. Het zijn klassieke slanke stenen met een standaard formaat van 20 bij 5 cm. Door hun kleine formaat kunnen waaltjes heel goed gebruikt worden om verschillende legpatronen te leggen, zoals bijvoorbeeld blokverband, elleboogverband, diagonaalverband en keperverband. Wil je een romantisch slingerpaadje of sierranden? Waaltjes zijn hier dus perfect voor.

Natuursteen

Natuursteen is een product dat door vele honderden jaren ontstaan is in de natuur. Natuursteen terrastegels zijn dan ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het natuurlijke karakter zorgt ervoor dat het mooi past in combinatie met het groen in de tuin. Met natuurstenen terrastegels kun je uiteenlopende stijlen leggen, van heel strak en modern tot landelijk en knus.

Offerte tegel terras laten aanleggen

Recente aanvragen tegel terras aanleggen

dinsdag 13 december 2022

Terrastegels vernieuwen (~95m2)

Ik wil graag de tegelvloer vernieuwen op ons terras. Dit is voor een oppervlakte van ongeveer 95m2. De nieuwe tegels hebben we al uitgezocht, deze zouden we graag in overleg willen bestellen. De huidige tegels kunnen misschien wel blijven liggen, is dit mogelijk? Graag zie ik een offerte tegemoet.


Terras en balkon Noordwijk
vrijdag 17 juni 2022

Tegels leggen op dakterras (~60m2) + schutting plaatsen (5m)

Ik wil graag nieuwe tegels gelegd hebben op mijn dakterras. Het gaat om ongeveer 60m2. Het liefst willen we ook een schutting van ongeveer 5 meter plaatsen op het dakterras.


Terras en balkon Heemstede
woensdag 11 mei 2022

Tegels leggen op dakterras (~22m2)

Ik zoek een vakman voor het plaatsen van tegels, composiet of kunststof op een bestaand ommuurd dakterras. De oppervlakte van het dakterras is ongeveer 22m2.


Terras en balkon Maastricht
dinsdag 10 mei 2022

Terras voorzien van hardstenen tegels (~70m2)

Ik wil mijn terras voorzien van hardstenen/graniet tegels. Die mag de vakman ook aanleveren. De oppervlakte bedraagt ongeveer 70m2. Momenteel liggen er betonstenen, die moeten eerst weggehaald worden.


Terras en balkon Stevensweert
woensdag 04 mei 2022

Terras met keramische tegels aanleggen (24m2)

Het gaat om de aanleg van een verhoogd terras van 24 vierkante meter (6x4) direct achter nieuwbouwhuis. Ondergrond is zand (tot minimaal 4.5m diepte). Hoogte verschil met omliggend terrein is ongeveer 50 cm. Idee is om rondom iets als een betonnen keerwand te plaatsen, op te vullen met zand en vervolgens af te werken met keramische tegels.


Terras en balkon Den Haag
dinsdag 22 maart 2022

Terrastegels op het balkon leggen (~15m2)

Ik wil graag balkontegels laten leggen op het balkon. Het balkon is ongeveer 15 m2 groot en loop aan de zijkant van ons huis een stuk door. Verder hoeft er niks verwijderd te worden.


Terras en balkon Haarlem

Offerte tegel terras laten aanleggen

Offertes aanvragen