Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sanitair Bad

Ligbad

Ligbad

Wil je na een intensieve dag heerlijk kunnen relaxen in bad, maar heb je deze nog niet? Of wil je je huidige ligbad vervangen? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Heb je nog geen ligbad, maar wil je die wel graag in je (nieuwe) badkamer? Het is verstandig om je ligbad te laten plaatsen door een erkende badkamerspecialist. Door het ligbad vakkundig te laten installeren, voorkom je later problemen. De erkende badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine klussen. 

Ben je ook bezig met een badkamer verbouwing en wil je een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een ligbad wil plaatsen en weet je ook al waar in je badkamer? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aan!

Wat kost een nieuw bad?

De gemiddelde kosten van een ligbad laten plaatsen zijn €1.000. Afhankelijk van het materiaal van het ligbad, daalt of stijgt de prijs. Meestal wordt een bad van acryl gekozen, omdat deze veel mogelijkheden heeft qua vorm. Dat is ook gelijk het tweede punt dat van invloed is op de prijs: de vorm. Als laatste punt hebben extra’s als bubbels ook invloed op de prijs.

Hieronder in de tabel staat een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een ligbad per materiaalsoort van de afmeting 1.80 bij 0.80 meter.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs Voordelen Nadelen
Plaatstaal €850 Keuze in vorm, krast niet, voordelig Houdt warmte minder goed vast
Acryl €1.150 Complexe vormen zijn mogelijk, bubbelbad mogelijk Krassen en/of vlekken zijn mogelijk
Gietijzer €1.850 Isoleert goed, onverslijtbaar, krast niet Prijzig, vorm en grootte beperkt

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne Ruime Badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een bad gemaakt kan zijn. Hieronder zie je welke materiaalsoorten er zijn voor een ligbad.

Plaatstalen bad

Wil je een ligbad, maar wil je hier het liefste niet al te veel geld aan uitgeven? In dat geval kun je het beste naar een plaatstalen bad kijken. Deze is gemakkelijk te plaatsen door zijn lichte gewicht en daarbij krast hij niet. Nog een voordeel: er is voldoende keuze qua vorm.
Een nadeel van dit soort ligbad is dat het de warmte minder goed vasthoudt. De kosten voor het aanleggen van een plaatstalen bad vallen relatief mee. Gemiddeld kost de plaatsing van een plaatstalen bad €850, inclusief materiaal en btw.

Acryl bad

Een acryl ligbad is gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Dit komt doordat acryl een duurder materiaal is. Een acryl bad krijg je in complexe vormen, kan je als bubbelbad inzetten en is betaalbaar. Het nadeel is dat het materiaal kan krassen en vlekken kan geven.
De kosten voor het plaatsen van een acryl bad liggen gemiddeld rond de €1.150. Dit is inclusief materiaal en btw, maar exclusief bubbelsysteem.

Gietijzeren bad

Een gietijzeren bad is meestal in de vorm van een klassieke, vrijstaande badkuip met pootjes, maar soms wordt het ook gebruikt als inbouwbad. De voordelen van een gietijzeren bad zijn: het materiaal krast niet, het is haast onslijtbaar en het materiaal isoleert goed. Maar een nadeel is de keuze qua vorm en de grootte, deze zijn beperkt. Daarnaast zijn dit soort baden vrij prijzig. De kosten voor het aanleggen van een gietijzeren bad zijn gemiddeld €1.850.

Strakke Badkamer

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor een bad plaatsen

woensdag 20 oktober 2021

Badkamer renoveren 4,1m2

Ik zou graag mijn badkamer willen laten verbouwen. Volgende dingen zou ik graag willen laten veranderen: - verwijderen van de huidige badkamer - nieuwe tegels wanden en vloer - oude douche, ligbad, wastafel en toilet eruit halen - nieuw ligbad (ook om in te douchen), nieuwe toilet, en wastafel maar op andere plek dan nu - elektrische verwarming De afmetingen van de badkamer zijn 217 x 189cm. Hoe snel zou het renoveren plaats kunnen vinden? Hoe lang zou het ongeveer duren?


Badkamer en toilet Amsterdam
vrijdag 15 oktober 2021

Badkamer renoveren

Ik zoek een vakman voor t ligbad te verwijderen en een inloopdouche te maken . De badkamer is 12 m2.


Badkamer en toilet Heemskerk
donderdag 07 oktober 2021

Renovatie Badkamer 5m2

Ik wil graag een renovatie van badkamer (ligbad kan blijven). Plafonds zijn ongeveer 2.15. De badkamer is zelf niet heel groot 1.90mbij2.56m (zie foto’s). De werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd: - sloopwerk (ik voer zelf het puin af, ik help ook met afval in zakken stoppen). - leidingwerk. - verleggen 1 elektriciteitspunt (lampen kunnen op zelfde plek blijven). - betegelen vloer + egaliseren. - stucen en betegelen wanden (inclusief zijwand ligbad). - aansluiten sanitair (zwevend toilet met opzetwand. Het aanschaf van de meubels en de tegels doe ik zelf.


Badkamer en toilet Amsterdam
woensdag 06 oktober 2021

Bad verwijderen en afvoeren

Mijn aanvraag betreft het "netjes" verwijderen van het ligbad, het afvoeren daarvan, verplaatsen van de ligbad afvoer. Het daarna (her-) betegelen van de wand en vloer wordt zelf gedaan. Radiator badkamer vervangen evenals in de kamer ernaast.


Badkamer en toilet Zaltbommel
donderdag 30 september 2021

Badkamer renovatie 4m2

Badkamer renovatie van 4m2. Als de prijs goed is dan mag de vakman voor mij de huidige badkamer ook leeghalen, in overleg dus. Het gaat om Leidingwerk, Tegelen, monteren van een ligbad, toilet, radiator en een wastafelmeubel.


Badkamer en toilet Papendrecht
donderdag 16 september 2021

Badkamer renovatie 4m2

Onze badkamer is 2 bij 2 er zit een ligbad in, een douche cabine en een wc. Dit mag door de vakman verwijderd worden en afgevoerd. We zouden graag een inloopdouche, een hangend toilet willen en een badmeubel. Dit zou ik graag in overleg met de vakman willen aanschaffen.


Badkamer en toilet Heemskerk
donderdag 16 september 2021

Badkamer renoveren

Badkamer groot 2.15 x 2.15 met douche en ligbad verbouwen naar badkamer zonder ligbad met inloopdouche, toilet en wastafel. Badkamer voorzien van veiligheids hulpmiddelen als steun, stoeltje in douche.


Badkamer en toilet Breda
zaterdag 11 september 2021

Badkamer verieuwen

We hebben een douchecabine en een ligbad die we willen vernieuwen met alleen een inloopdouche. Er is lekkage vanuit de achterkant va de douchecabine, dat moet ook verholpen worden


Badkamer en toilet Almere
vrijdag 27 augustus 2021

Renovatie badkamer

Mijn ligbad eruit en daar een inloop douche, dus ook de leidingen en afvoer iets verplaatsen, verder de wanden opnieuw betegelen. Bestaande douche gedeelte klaarmaken voor wasmachine en droger. De ruimte is in totaal 3.03 x 3.21 mrt., in werkelijkheid zit er tussen het toilet en douche gedeelte nog een muurtje, dus er zijn wat hoekjes. Ik heb alleen een inloop douche nodig, de rest kan zo weer worden gebruikt.


Badkamer en toilet Hoogeveen
Offertes aanvragen