Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Ligbad moderne badkamer

Ligbad

Wil je na een intensieve dag heerlijk kunnen relaxen in bad, maar heb je deze nog niet? Of wil je je huidige ligbad vervangen? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Heb je nog geen ligbad, maar wil je die wel graag in je (nieuwe) badkamer? Het is verstandig om je ligbad te laten plaatsen door een erkende badkamerspecialist. Door het ligbad vakkundig te laten installeren, voorkom je later problemen. De erkende badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine klussen. 

Ben je ook bezig met een badkamer verbouwing en wil je een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een ligbad wil plaatsen en weet je ook al waar in je badkamer? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aan!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Wat kost een nieuw bad?

De gemiddelde kosten van een ligbad laten plaatsen zijn €1.000. Afhankelijk van het materiaal van het ligbad, daalt of stijgt de prijs. Meestal wordt een bad van acryl gekozen, omdat deze veel mogelijkheden heeft qua vorm. Dat is ook gelijk het tweede punt dat van invloed is op de prijs: de vorm. Als laatste punt hebben extra’s als bubbels ook invloed op de prijs.

Hieronder in de tabel staat een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een ligbad per materiaalsoort van de afmeting 1.80 bij 0.80 meter.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs Voordelen Nadelen
Plaatstaal €850 Keuze in vorm, krast niet, voordelig Houdt warmte minder goed vast
Acryl €1.150 Complexe vormen zijn mogelijk, bubbelbad mogelijk Krassen en/of vlekken zijn mogelijk
Gietijzer €1.850 Isoleert goed, onverslijtbaar, krast niet Prijzig, vorm en grootte beperkt

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een bad gemaakt kan zijn. Hieronder zie je welke materiaalsoorten er zijn voor een ligbad.

Plaatstalen bad

Wil je een ligbad, maar wil je hier het liefste niet al te veel geld aan uitgeven? In dat geval kun je het beste naar een plaatstalen bad kijken. Deze is gemakkelijk te plaatsen door zijn lichte gewicht en daarbij krast hij niet. Nog een voordeel: er is voldoende keuze qua vorm.
Een nadeel van dit soort ligbad is dat het de warmte minder goed vasthoudt. De kosten voor het aanleggen van een plaatstalen bad vallen relatief mee. Gemiddeld kost de plaatsing van een plaatstalen bad €850, inclusief materiaal en btw.

Acryl bad

Een acryl ligbad is gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Dit komt doordat acryl een duurder materiaal is. Een acryl bad krijg je in complexe vormen, kan je als bubbelbad inzetten en is betaalbaar. Het nadeel is dat het materiaal kan krassen en vlekken kan geven.
De kosten voor het plaatsen van een acryl bad liggen gemiddeld rond de €1.150. Dit is inclusief materiaal en btw, maar exclusief bubbelsysteem.

Gietijzeren bad

Een gietijzeren bad is meestal in de vorm van een klassieke, vrijstaande badkuip met pootjes, maar soms wordt het ook gebruikt als inbouwbad. De voordelen van een gietijzeren bad zijn: het materiaal krast niet, het is haast onslijtbaar en het materiaal isoleert goed. Maar een nadeel is de keuze qua vorm en de grootte, deze zijn beperkt. Daarnaast zijn dit soort baden vrij prijzig. De kosten voor het aanleggen van een gietijzeren bad zijn gemiddeld €1.850.

Moderne badkamer met ligbad

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Installeren ligbad

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een bad plaatsen

maandag 09 mei 2022

Complete renovatie badkamer (4,5m2)

Ik zoek een badkamerspecialist die mijn badkamer compleet kan renoveren. Plaatsen van 2 meter hoge en 1 meter brede scheidingsmuur. Omleggen van elektra, water aan en afvoer en verleggen van radiator. Vernieuwen vloer en muurtegels, aanbrengen van verlaagd plafond, installeren ligbad, toilet, douche, wastafel en meubel en spiegelkast. De oppervlakte van de badkamer is ongeveer 4,5m2.


Badkamer en toilet Nieuw Vennep
donderdag 17 maart 2022

Badkamer renoveren

Ik ben op zoek naar een badkamerspecialist, bedrijf. Die onze droom badkamer kan realiseren, 5,5 M², ligbad, inloopdouche, toilet, radiator, wasbakmeubel plaatsen, Tegelen, stuken badkamer. Huidige badkamer slopen is optioneel.


Badkamer en toilet Den Helder
vrijdag 11 februari 2022

Ligbad laten plaatsen

Ik zoek een badkamer specialist die een ligbad kan plaatsen. Dat is het enige dat er moet gebeuren, er is nu nog geen bad dus er moeten leidingen verlegd worden.


Badkamer en toilet Utrecht
maandag 24 januari 2022

Ligbad plaatsen op zolderkamer

Ik zoek iemand die een ligbad kan plaatsen op onze zolderkamer, aangezien de badkamer te klein is. Wel zullen hiervoor leidingen aangelegd moeten worden, maar dat weet ik niet zeker.


Badkamer en toilet Groningen
woensdag 19 januari 2022

Badkamer verbouwen

ik wil mijn badkamer laten verbouwen dus alles slopen veranderen en weer opbouwen, ik zelf zal de benodigde spullen aan kopen. in de bijlage staat uitgelegd wat ik wil. Badkamer is 3,5 bij 2,5. 1. Alles slopen en afvoeren inclusief het plafond. 2. Alle leidingen verleggen water, stroom, verwarming en afvoer. 3. Alles betegelen vloer en muren. 4. Alle aangekochte onderdelen monteren: douchescherm, kranen, rvs drain, afzuiging is een daalderop unit met 2 afzuigplaatsen 1 boven de douche en 1 boven het ligbad , wasbak compleet met spiegel, bad en kraan compleet, 1 radiator, kast maken met daar in de wasmachine en droger op elkaar en daar naast planken voor opberging met 2 schuifduren, dak isoleren en plafond gips glad afgewerkt monteren met spotjes. 5. Alles afkitten.


Badkamer en toilet Dongen
zondag 16 januari 2022

Badkamer renovatie

De klus houdt in: ligbad en douchecabine vervangen door inloopdouche. Daarnaast al het tegelwerk vervangen en wastafel verplaatsen. Verder bestaande designradiator vervangen. Op de foto's zowel de bestaande badkamer, als impressie van tegels nieuwe badkamer. De badkamer is 6,6 m2


Badkamer en toilet Amersfoort
Offertes aanvragen