Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Ligbad moderne badkamer

Ligbad

Wil je na een intensieve dag heerlijk kunnen relaxen in bad, maar heb je deze nog niet? Of wil je je huidige ligbad vervangen? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Heb je nog geen ligbad, maar wil je die wel graag in je (nieuwe) badkamer? Het is verstandig om je ligbad te laten plaatsen door een erkende badkamerspecialist. Door het ligbad vakkundig te laten installeren, voorkom je later problemen. De erkende badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine klussen. 

Ben je ook bezig met een badkamer verbouwing en wil je een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een ligbad wil plaatsen en weet je ook al waar in je badkamer? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aan!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Wat kost een nieuw bad?

De gemiddelde kosten van een ligbad laten plaatsen zijn €1.000. Afhankelijk van het materiaal van het ligbad, daalt of stijgt de prijs. Meestal wordt een bad van acryl gekozen, omdat deze veel mogelijkheden heeft qua vorm. Dat is ook gelijk het tweede punt dat van invloed is op de prijs: de vorm. Als laatste punt hebben extra’s als bubbels ook invloed op de prijs.

Hieronder in de tabel staat een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een ligbad per materiaalsoort van de afmeting 1.80 bij 0.80 meter.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs Voordelen Nadelen
Plaatstaal €850 Keuze in vorm, krast niet, voordelig Houdt warmte minder goed vast
Acryl €1.150 Complexe vormen zijn mogelijk, bubbelbad mogelijk Krassen en/of vlekken zijn mogelijk
Gietijzer €1.850 Isoleert goed, onverslijtbaar, krast niet Prijzig, vorm en grootte beperkt

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een bad gemaakt kan zijn. Hieronder zie je welke materiaalsoorten er zijn voor een ligbad.

Plaatstalen bad

Wil je een ligbad, maar wil je hier het liefste niet al te veel geld aan uitgeven? In dat geval kun je het beste naar een plaatstalen bad kijken. Deze is gemakkelijk te plaatsen door zijn lichte gewicht en daarbij krast hij niet. Nog een voordeel: er is voldoende keuze qua vorm.
Een nadeel van dit soort ligbad is dat het de warmte minder goed vasthoudt. De kosten voor het aanleggen van een plaatstalen bad vallen relatief mee. Gemiddeld kost de plaatsing van een plaatstalen bad €850, inclusief materiaal en btw.

Acryl bad

Een acryl ligbad is gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Dit komt doordat acryl een duurder materiaal is. Een acryl bad krijg je in complexe vormen, kan je als bubbelbad inzetten en is betaalbaar. Het nadeel is dat het materiaal kan krassen en vlekken kan geven.
De kosten voor het plaatsen van een acryl bad liggen gemiddeld rond de €1.150. Dit is inclusief materiaal en btw, maar exclusief bubbelsysteem.

Gietijzeren bad

Een gietijzeren bad is meestal in de vorm van een klassieke, vrijstaande badkuip met pootjes, maar soms wordt het ook gebruikt als inbouwbad. De voordelen van een gietijzeren bad zijn: het materiaal krast niet, het is haast onslijtbaar en het materiaal isoleert goed. Maar een nadeel is de keuze qua vorm en de grootte, deze zijn beperkt. Daarnaast zijn dit soort baden vrij prijzig. De kosten voor het aanleggen van een gietijzeren bad zijn gemiddeld €1.850.

Moderne badkamer met ligbad

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Installeren ligbad

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een bad plaatsen

zaterdag 05 augustus 2023

Badkamer verplaatsen naar 3e slaapkamer

In onze derde slaapkamer van ca. 2x4 meter willen we een badkamer met wastafel, ligbad en inloopdouche.


Badkamer en toilet Uitgeest
zondag 09 juli 2023

Bad plaatsen in badkamer

Wij zouden graag een bad willen invoegen in onze badkamer die alleen een douche heeft nu. Bijgevoegd afmetingen. We zijn benieuwd of dit mogelijk is en wat dit ongeveer zou kosten incl. installeren. Wens is een bad tegen de muur (andere opties hoeven niet, te klein ook) een bad waar je met zn tweeën in kan. De verwarming kan er uit, dit scheelt ruimte. Een jacuzzi functie zou mooi zijn. Niet een must perse. Ligbad moet hopelijk kunnen. Lengte is 2,17m. Breedte douche is 92 cm maar kan verlengt worden met 15 cm (zit een randje tussen wastafel en douche).


Badkamer en toilet Utrecht
zondag 02 juli 2023

kleine badkamer renoveren en ligbad plaatsen

Wij willen onze huidige badkamer renoveren (nieuwe tegels en sanitair vernieuwen). Daarnaast willen wij direct ook een ligbad plaatsen, waarin ook gedoucht kan worden. Alle spullen hebben we al uitgewoond op de website van praxis en hebben dus een beeld van de kosten van de tegels en sanitair. Nu zoeken wij een betaalbare klusman voor deze klus. Mvgr, A.M.


Badkamer en toilet Almere
woensdag 07 juni 2023

inloopdouche plaatsen

mijn ligbad verwijderen inloopdouche plaatsen alleen vloertegels vervangen


Badkamer en toilet Zoetermeer
zondag 14 mei 2023

Badkamer plaatsen

Wij hebben een kamer die wij willen ombouwen tot badkamer. Nieuwe vloer incl riolering and vloerverwarming is al aangelegd. Alle sainitair incl ligbad is al aanwezig Wat moet gebeuren: - 4 wanden (totaal 24 m²) afwerken (evt voorzetwanden) -Plaatsen verlaagd plafond - Plaatsen twee tussenwanden - twee deuren naar andere kamers wegwerken - Aansluiten waterleidingen (hoofdkraan in de ruimte naast de badkamer) - Aanlsuiten /aanleggen electra - Plaatsen sanitair - 3 wanden (watervast) stucen - 3 wanden betegelen (tegels al aanwezig, 60x20cm) - Vloer betegelen (tegels al aanwezig: 80x80cm) - Bestaand houten meubel voorzien van afvoer en plaatsen 2 waskommen (al aanwezig)


Badkamer en toilet Haren
maandag 24 april 2023

Badkamer renovatie nieuwbouw woning

Nieuwbouw woning wordt casco opgeleverd. Sanitair materialen zijn al gekocht. Benodigde werkzaamheden: - Leidingen verleggen voor inbouwsets voor regendouche, koudwaterkraan en badkamerkraan. - Aansluiten van ligbad op de afvoer. - Aansluiten van drain op de afvoer. - Installatie van inbouwreservoir en afvoer voor de toiletten (2x). - Voorzetwandjes voor hangende toiletten plaatsen. - Ombouw van ligbad. Gietvloer en wandafwerking wordt al door andere bedrijven gedaan. Na afloop van andere werkzaamheden zal uiteindelijk het sanitair nog gemonteerd en geinstalleerd moeten worden. In welke stijl heb je interesse?: modern Welke werken moeten gebeuren?: sanitair plaatsen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Badkamer en toilet Rotterdam
Offertes aanvragen