Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Ligbad moderne badkamer

Ligbad

Wil je na een intensieve dag heerlijk kunnen relaxen in bad, maar heb je deze nog niet? Of wil je je huidige ligbad vervangen? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Heb je nog geen ligbad, maar wil je die wel graag in je (nieuwe) badkamer? Het is verstandig om je ligbad te laten plaatsen door een erkende badkamerspecialist. Door het ligbad vakkundig te laten installeren, voorkom je later problemen. De erkende badkamerspecialisten via Casius staan voor je klaar, zowel voor grote als voor kleine klussen. 

Ben je ook bezig met een badkamer verbouwing en wil je een hele nieuwe badkamer in je nieuwbouwwoning? Of zoek je een specialist die je helpt bij het zetten van tegels in je huidige badkamer? Ook dat is geen probleem voor onze vakmannen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de badkamerspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je een ligbad wil plaatsen en weet je ook al waar in je badkamer? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aan!

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Wat kost een nieuw bad?

De gemiddelde kosten van een ligbad laten plaatsen zijn €1.000. Afhankelijk van het materiaal van het ligbad, daalt of stijgt de prijs. Meestal wordt een bad van acryl gekozen, omdat deze veel mogelijkheden heeft qua vorm. Dat is ook gelijk het tweede punt dat van invloed is op de prijs: de vorm. Als laatste punt hebben extra’s als bubbels ook invloed op de prijs.

Hieronder in de tabel staat een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een ligbad per materiaalsoort van de afmeting 1.80 bij 0.80 meter.

Let op: de badkamerspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs Voordelen Nadelen
Plaatstaal €850 Keuze in vorm, krast niet, voordelig Houdt warmte minder goed vast
Acryl €1.150 Complexe vormen zijn mogelijk, bubbelbad mogelijk Krassen en/of vlekken zijn mogelijk
Gietijzer €1.850 Isoleert goed, onverslijtbaar, krast niet Prijzig, vorm en grootte beperkt

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Moderne badkamer

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een bad gemaakt kan zijn. Hieronder zie je welke materiaalsoorten er zijn voor een ligbad.

Plaatstalen bad

Wil je een ligbad, maar wil je hier het liefste niet al te veel geld aan uitgeven? In dat geval kun je het beste naar een plaatstalen bad kijken. Deze is gemakkelijk te plaatsen door zijn lichte gewicht en daarbij krast hij niet. Nog een voordeel: er is voldoende keuze qua vorm.
Een nadeel van dit soort ligbad is dat het de warmte minder goed vasthoudt. De kosten voor het aanleggen van een plaatstalen bad vallen relatief mee. Gemiddeld kost de plaatsing van een plaatstalen bad €850, inclusief materiaal en btw.

Acryl bad

Een acryl ligbad is gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Dit komt doordat acryl een duurder materiaal is. Een acryl bad krijg je in complexe vormen, kan je als bubbelbad inzetten en is betaalbaar. Het nadeel is dat het materiaal kan krassen en vlekken kan geven.
De kosten voor het plaatsen van een acryl bad liggen gemiddeld rond de €1.150. Dit is inclusief materiaal en btw, maar exclusief bubbelsysteem.

Gietijzeren bad

Een gietijzeren bad is meestal in de vorm van een klassieke, vrijstaande badkuip met pootjes, maar soms wordt het ook gebruikt als inbouwbad. De voordelen van een gietijzeren bad zijn: het materiaal krast niet, het is haast onslijtbaar en het materiaal isoleert goed. Maar een nadeel is de keuze qua vorm en de grootte, deze zijn beperkt. Daarnaast zijn dit soort baden vrij prijzig. De kosten voor het aanleggen van een gietijzeren bad zijn gemiddeld €1.850.

Moderne badkamer met ligbad

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Installeren ligbad

Interesse?

Benieuwd naar wat Casius voor jou kan betekenen? Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes op en ontdek hoe onze vakmannen jou kunnen helpen!

Offertes aanvragen

Vind een badkamerspecialist in jouw buurt

Recente aanvragen voor een bad plaatsen

maandag 05 december 2022

Badkamer renoveren (4m2)

Ik zoek iemand die mijn badkamer kan renoveren: het gaat om het plaatsen van nieuwe wand- en vloertegels, een nieuwe douchecabine, een nieuwe wastafel, een nieuw plafond en een nieuw ligbad. De indeling verandert niet. Slopen kan ik zelf doen. Afmetingen: 2,05 m bij 3,1 m. Foto's huidige badkamer bijgevoegd. De ruimte is ongeveer 4m2.


Badkamer en toilet Klazienaveen
dinsdag 22 november 2022

Vervangen van een ligbad en tegels omheen leggen

Ons oude ligbad is stuk gegaan en wij hebben iemand nodig die voor ons een nieuw ligbad kan plaatsen en de tegels omheen (2 kanten) kan zetten. 180x80m ligbad. Aanschaf van het ligbad nog in overleg.


Badkamer en toilet Amsterdam
woensdag 12 oktober 2022

Badkamer renoveren (4,3m2)

De oude badkamer heeft geen ligbad. Om een ligbad los van een douche te kunnen plaatsen, denk ik dat de wc 1 meter verder moet komen. De douche moet verplaatst worden en de wasbak. Bad inbouwen en verder de vloer en wanden van beton cire voorzien, of evt. betegelen. De badkamer heeft een oppervlakte van ongeveer 4,3m2.


Badkamer en toilet Rotterdam
donderdag 29 september 2022

Inloopdouche plaatsen

Ik heb een ligbad van 70x210 en die wil ik vervangen door een inloop douche van ongeveer 90x120


Badkamer en toilet Tilburg
woensdag 21 september 2022

Badkamer renovatie (~4m2)

Ik wil mijn badkamer laten renoveren. Het gaat om het verplaatsen van de wasbak, toilet, douche en spiegel. Ook het aansluiten van een ligbad met waterjets, hierboven moet dan de douche komen. Tot slot het vervangen van de wandtegels en het verstellen van de vloer. De oppervlakte van de ruimte is ongeveer 4,3 m2, minus een uitsparing.


Badkamer en toilet Zoetermeer
vrijdag 12 augustus 2022

Ligbad verwijderen en daar tegelvloer met afvoerputje maken

Ligbad verwijderen en tegelvloer met afvoerputje plaatsen, de wand waar t ligbad weg is 60- 200 Betegelen. Het ligbad zit nu tussen 3 muren Dus alleen waar t ligbad weg is moet betegeld worden met afvoerputje De kranen enz blijven zo als er nu gedoucht wordt.


Badkamer en toilet Oss
Offertes aanvragen